Catatan

Tunjukkan catatan dari Mei, 2011

Horny Bastard yang Gila Seks Menyamar Jadi Doctor.

Imej
Assalamualaikum


Hello horny girls and good boys sekalian.

Pernah tak korang (girls) dapat call dari mana-mana lelaki yang bercakap berkaitan dengan seks? Yeah, phone sex. Macam tu lah juga dengan lelaki. Pernah tak korang dapat any call dari girl dan bercakap bab seks dan lucah all the time? Tak pernah kan? Yeah, aku tau lelaki baik. Mana layan phone sex phone sex ni.

But, entry ni aku bukan nak cakap pasal cara untuk layan phone sex atau pun apa itu phone sex. Tapi di entry ni, aku nak bagi tahu sikit kat korang tentang seorang mamat yang gila seks yang kesunyian.

Well yeah, lelaki mudah horny bila kesunyian. Eh, wait, rasanya bila-bila masa pun lelaki mudah horny. HAHA.

Okay serious, beberapa hari lepas, aku ada dapat email dari seorang awek ni, dia ada cakap macam mana dia hampir kena tipu dengan lelaki yang gila seks.

Nak baca emailnya? Silakan.

Semalam saya ada terima emel dari adik saya. Emergency dan dia suruh saya call satu doktor ni yang mendakwa saya ada masalah kesihatan si…

Blogger : Sebelum vs Selepas Menjadi Famous dan Popular.

Imej
Assalamualaikum


Hellow humanity.

Kalau korang perasan, sejak tahun lepas bilangan blogger-blogger baru banyak gila kan. Dan yang bestnya, even banyak blog-blog yang wujud, ada juga lah segelintir blog yang memang best untuk di baca. Even tak banyak tapi still ada blog yang kalau baca je, mesti angguk-angguk tanda setuju. Dan bagi blog-blog baru ni,  tak mustahil diaorang akan jadi famous selepas beberapa bulan.

Dan once seseorang blogger tu berubah dari blogger amateur kepada blogger 'professional' yang aktif berbelog, surely diaorang akan berubah dari segi penulisan, penyampaian dan feedback. Well, itu lah topik yang aku akan tulis di entry kali ni which is beza bila seseorang blogger tu berubah dari biasa-biasa kepada famous.


Perh, hari ni tambah 50 followers je? Kalau korang ingat, masa mula-mula korang buat blog dulu, then selepas seminggu ada 10 orang followers sure korang excited gila kan. Tapi sekarang, bila ada 20 followers baru setiap hari pun rasa macam tak kisah je…

There Is No More Stock for Maxis Hot Ticket?

Imej
Assalamualaikum


First of all, aku nak cakap tentang Maxis Hot Ticket. Beberapa hari lepas, aku pusing hampir satu kuantan untuk cari Hot Ticket tapi satu pun tak ada. Bila aku tanya je, diaorang kata "Maxis Hot Ticket dah tak di jual. Tak ada stock." Stock baru hanya ada yang RM15 ke atas kot tu pun mungkin akan ada bulan 6.

Dan bila aku dengar je, aku rasa down gila. Then bila aku check keywork di blog aku, ada yang search pasal Hotlink Maxis Hot Ticket yang dah habis stock tu. Aku rasa, masa aku tulis kelebihan hot ticket di Entry ini, ramai yang kata Hot Ticket tu mahal. Tapi the fact is, Hotlink Maxis Hot Ticket ni murah gila kalau korang tahu korang nak guna untuk apa. Sebabnya, ramai tak tahu yang Hot Ticket pelbagai jenis.

Antara jenis-jenis Maxis Hot Ticket adalah Hot Ticket Talk and Text (Kelebihan bagi call dan text semua jenis nombor) Hot Ticket for Young at Heart ( Texting - SMS) Hot Ticket for IDD (Call nombor Bangladesh / Philippine)  Hot ticket untuk Internet.…

Random Talk : True Story

Imej
Assalamualaikum


Aku ingat lagi masa aku di sekolah menengah dulu. Setiap hari aku berulang alik ke rumah aku dengan berjalan kaki. Well, aku berjalan kaki bukan sebab rumah aku dekat, tapi sebab... sebab aku suka berjalan kaki. Ingat senang ke nak cari lelaki yang suka berjalan kaki seperti aku? Dan aku dengar cerita, lelaki yang suka berjalan kaki tu romantik orangnya.

Dan on the way ke rumah aku, aku akan melalui sebuah jalan yang kecil di celah rumah orang. Masa aku lalu tu, aku teringatkan sebuat tragedi masa aku muda-muda dulu which is semasa aku di tadika. You know what, kan laluan kat celah rumah orang tu kecil. Disebabkan kecil, aku tak nampak apa di laluan yang aku akan lalu. Dan pada suatu hari, masa tengah lalu tu ada seekor lembu tengah makan-makan di sebalik rumah yang aku lalu tu. Dan masa aku mula-mula nak lalu tu, lembu tu buat bunyi “moooo” or “boooorhhh” or or or whatever lah the bunyi lembu is. Masalahnya, aku tak tahu itu bunyi lembu. Dan sangkaan aku? Itu bunyi ha…

Betul Ke Kita Akan Berjaya Kalau Buat Apa Yang Kita Minat? It's All About Tawakkal.

Imej
Assalamualaikum


Happy day guys.

Aku now rasa macam tak ada mood nak tulis blog. Lebih-lebih lagi bila dah siapkan entri untuk blog filem aku ni. Aku sekarang ni agak bosan. Bila aku rasa bosan, aku rasa macam nak random talk.

Well, sejak beberapa hari lepas aku rasa macam ada banyak je masalah. Apa yang aku tahu, hampir setiap hari aku tanya "Apa yang akan aku jadi dalam 5 tahun akan datang?". Dan soalan ni kadang-kadang buat aku bosan. Bosan dengan hidup dan bosan dengan diri sendiri.

Then bila bosan tahap rasa tak tenang je, aku teringatkan clip video motivasi yang abang aku bagi kat aku. So memandangkan aku tak tahu apa nak buat, aku tengok lah clip video ceramah motivasi yang di berikan oleh Dr Asri.  Dan first video yang aku tengok adalah pasal tawakkal. Dan selepas aku tengok video tu, entah kenapa aku teringatkan pasal tempat aku praktikal dulu.

Masa aku praktikal di kilang minyak + pelekat dulu, aku mula perasan something. Aku perasan someting bila aku tengok sekelil…

Cara Nak Tahu Lelaki Betul-Betul Sukakan Perempuan (Serious)

Imej
Assalamualaikum


Hello overemo girls and steady boys.

Well, kalau di fikir-fikirkan balik, dah lama aku tak mengata perempuan kan. Aku ingat lagi dulu-dulu bila aku berhenti mengata perempuan, ada seorang awek pernah tanya:

"Kenapa Mr K dah tak mengutuk perempuan macam dulu? Bosan lah"
Bila aku dapat soalan seperti di atas, aku mengerutkan dahiku yang licin sambil menyelak rambut yang ikal tanpa kelemumur dan berkata "What the hell yang you guys nak sebenarnya ni?"

Then selepas tu baru aku realized yang perempuan ni suka bila kena sound direct-direct. Bila dah kena sound, buat-buat marah. Tapi follow juga belog ni. Cakap ah suka bila kena sound. Kan senang. ;)

Dan memandangkan aku asyik mengata perempuan dengan jujur, maka ramai lah awek-awek comel datang ke blog dan follow blog aku. So, boleh kata hampir 90% followers blog aku adalah perempuan. Dan korang tahu lah perempuan ni. Sikit-sikit nak eww-eww. Sikit-sikit nak eww eww. Mengada-ngada betul. Nasib baik comel…

Review Filem - Nur Kasih The Movie

Imej
Assalamualaikum


Masa aku menonton filem bosan yang bertajuk Kongsi minggu lepas, aku dah bagi tahu kawan aku yang bulan ni aku tak akan tonton apa-apa filem lain. Dengan kata lain, Nur Kasih pun aku tak akan tengok kat panggung wayang.

Tapi since abang aku balik and abang aku nak sangat tengok Nur Kasih, then aku pun terpaksa la layan sekali.

Well, jangan terkejut tapi aku kasi rating sebanyak 7.8/10. Nak tahu kenapa aku kasi rate begitu banyak? Korang boleh pergi ke my new blog which is ReviewFilem.com

And aku nak tanya kepada HARAM POLICE yang asyik kata itu ini haram termasuklah kata masuk panggung wayang tu haram. Aku nak tanya, now kat panggung wayang ada cerita yang berkaitan dengan Islam. Filem Nur Kasih amat-amat Islamik. Ada lebih 10 babak yang membuatkan aku rasa nak memuhasabah diri gila-gila. So apa 'fatwa' korang nak keluarkan sekarang? Adakah panggung wayang dah boleh masuk sebab ceritanya berkisalkan teladan dan islamic? HAHA. Actually, korang patut tengok citer…

Pemilik Blog TelorDiBasuh dah Meninggal Dunia.

Imej
Assalamualaikum


Uh. Pagi-pagi (Tengah hari) aku bangun, aku terus lunch. Then aku online. Bila aku online je, baru aku perasan yang ada satu isu besar sedang berlaku. Yup, pemilik blog TelorDiBasuh dah meninggal dunia akibat jankitan paru-paru dan akhirnya dia tak boleh bernafas. Boleh rujuk di blog ini.

Ini bukan kali pertama blogger yang muda-muda meninggal dunia. Dan ini mengingatkan kita tentang bila-bila masa je kita boleh mati. Dan this is why kita tak boleh tangguh-tanggug. Bak kata Hlovate:

"The man that decides to change at 12th hour dies on the 11th."
Dengan itu, jangan la tangguh untuk berubah. Jangan la keluarkan ayat "Esok lusa aku pakai tudung laaa" atau pun "Nanti-nanti aku solat laaa". Sebab kita tak tahu kot-kot malaikat maut datang lagi cepat dari apa yang kita expected.

So, again, apa yang akan terjadi kat blog ni kalau aku mati ya? Apa yang akan jadi kat orang sekeliling korang kalau korang mati ya?

Apa pun, al-fatihah kepada pemilik bl…

Usha-Usha Mak Nyah / Bapok / Pondan.

Imej
Assalamualaikum


Hello Malaysian and not-pure girls plus not-pure boys sekalian.

Whats up Malaysia? Oh oh, bila di fikir-fikirkan balik, agak beberapa hari dah aku menulis untuk blog ni. Actually, aku agak busy dengan... blog aku yang lagi satu. Buat masa ni, aku tak terfikir lagi untuk publish blog tu. Tapi aku akan try sebaik mungkin untuk jadikan blog tu sebagai sumber pendapatan aku yang hanya based on iklan. Tapi rasanya aku perlu hardwork gila sebab sehari, yang view blog tu hanya dua orang. Duh.


But who cares kan? Mula-mula memamg susah. Tapi hari ni aku bukan nak cerita pasal blog aku yang lagi satu. Tapi aku nak ceritakan pasal aktiviti kaum lelaki bila dieorang hangout bersama lelaki je. Ya, boys out. Dan biasanya, bila keluar hingga ke lewat malam, mesti akan terkeluar idea untuk mengusya Nyah / Bapuk / Pondan / Perempuan tak tulen.

So, ini ceritanya. Masa aku kat Melaka, bila dah habis tengok midnight movie, aku dan gang lelaki biasanya akan lepak kat Jonker Walk (Jalan Han…

Faktor Membuatkan Lelaki Terpikat #MajorTurnOn

Imej
Assalamualaikum


Hello Horny Boys and Lonely Girls sekalian.

Macam yang you all tahu, aku dapat banyak soalan pasal love-love di Formspring. Boleh kata 80% dari soalan-soalan tersebut adalah pasal love eww-eww. Dan sekarang, bilangan soalan yang aku terima di Formspring adalah melebihi 10 ribu. Which is, sekitar 8 ribu soalan yang berkaitan dengan love eww-eww yang aku dah jawab. Wow.

The issue is, why ramai gila orang (terutamanya girls) yang bertanyakan pasal love eww-eww? Kenapa susah sangat nak dapatkan someone yang kita suka? Yeah, kenapa? Aku pun tak tahu kenapa. Tapi selepas aku lepak-lepak dengan Bruno Mars beberapa bulan lepas, dia ada bagi tahu aku. "Khairul. Ingat. Love; Easy come, easy go". So yeah, that is why kalau boleh, jangan la cari yang easy-easy. Sebagai contoh, cer korang tengok citer Cinderella, Sleeping Beauty dan Rapunzel. Mana ada easy-easy love ni. Semua easy-easy love ni bullshit je. Bila tak easy, baru lah thrill. Baru lah adventure. Baru lah f…

Review Filem / Movie - Kongsi : Lu Langsi Lu Mati.

Imej
Assalamualaikum


Hello babies.

Masa aku tulis entry ni, aku baru balik dari tengok wayang. Dua wayang in a row. Ingat nak main bowling. Tapi sayangnya tangan member aku sakit. Penyudahnya, tak main bowling ah.
Masa aku sampai kat East Coast Mall tadi dalam pukul 9 tau. Aku pergi la ke kaunter tiket untuk beli tiket. Expectation - Banyak movie + Banyak Hall = Tiket tak akan sold out. Tapi resultnya, semua fullllllll. Semua full kecuali movie Priest 3D. Filem Melayu yang rasanya most anticipation ever. Why? Sebab 3 halls FULL. Aku pergi beli tiket pukul 9++. Screening pukul 12.50 Am. Hampir pukul 1 pagi. Both hall full. Dan bila hall ke 3 di buka pun hampir full. Expectation tinggi untuk movie ni kan? Mungkin sebab Shaheizy Sam yang berlakon.
Well, korang patut tengok movie ni kalau.. Korang peminat Shaheizy Sam.Korang suka tengok cerita ringan-ringan. (Bukan aksi ringan-ringan)Korang suka tengok cerita gila-gila. Korang suka tengok movie yang TERGANTUNG.Korang suka tengok movie yang sekejap…

Blogger Dah Okay?

Assalamualaikum

Dah okay ke ni? Tapi apasal latest post aku pasal Review Filem Kongsi tu masih hilang ( Dalam Google Reader masih belum hilang)? Ouch, rugi kot aku tulis penat-penat...

Aku tak kisah kalau comment hilang, tapi kalau blog post hilang, perh. Well, harap-harap semua akan kembali seperti biasa. Harap-harap, selepas maintenance ni settled, semua akan okay. Biar lambat asalkan selamat. Lagi pun, benda free, nak bising tak best juga. -,-



Conclusion for HTC Desire S Review. #Maxis10

Imej
Assalamualaikum


So, hari ni 10 May which is the last day untuk aku review pasal HTC Desire S. As for the conclusion, aku cuma nak cakap aku dah suka gila kat product HTC lebih-lebih lagi this HTC Desire S. Kalau dulu, aku suka kat Nokia sebab setiap handphone Nokia adalah berkualiti tinggi. Contohnya, 3310 kan? Jatuh katil 10 kali pun tak ada hal. Tapi sayangnya Nokia lebih gang dengan Symbian dan aku tak sukakan Symbian.

So then bila datang je HTC Desire S + Android 2.3 Gingerbread, aku terus dah lupakan Nokia -,-. But still, personally, aku rasa kualiti handphone Nokia still the top of all.

So, macam mana dengan kualiti HTC Desire S? Well, actually aku pernah 'rosakkan' screen HTC ni tau. Kisahnya, aku letak handphone aku dalam poket kiri seluar aku. Then aku masuk dalam kereta di tempat pemandu. Masa nak masuk tu, gap antara steering terlampau kecil so permukaan screen handphone tu tergesel kat steering. Agak kuat juga lah bergesel Memandangkan masa tu aku pakai jeans, aku …