Rabu, 20 Oktober 2010

Surat Cinta & Nasihat Dari Wife Masa Hadapan.

Assalamualaikum


Pagi yang indah. Kelas tak ada. So, apa lagi yang lelaki bujang macam aku akan buat bila tak ada kerja? Apa? Tidur? Oh sorry sikit yea. Aku tak ada lah malas sangat sampai asyik nak tidur. Okay fine aku memang tidur pun. Sampai pukul 11 baru lah aku bangun. Awal lah juga. Awal dari kebiasaan.

Aku bangun pun sebab ada benda pelik yang berlaku. Kisahnya macam ni;

Masa aku tengah dok tidur tu, aku di kejutkan dengan panggilan someone. Aku terus buka mata dan pick up phone aku.

"Hello...." Aku menjawab telipon.

"Walaikummusalam!" Dengar suara perempuan di hujung talian.

Aku memang nak kasi salam tadi. Tapi... tak sempat.

"You tengah buat apa ni? Tidur ke?"

"Erm.. Yer"

"Asyik tido je tau. Pemalas."

Perh, kerek betul minah ni.

"Siapa ni?" Tanya aku bila tengok nombor dia tertulis Private Number.

"Siapa I? You tanya siapa I? You agak I ni siapa?"

"Mana la I tau" Jawab aku yang tengah mamai.

"I ni, wife you lah. I call dari masa hadapan."

Aku terdiam berfikir.

"Masa bila pula I kahwin? I belajar tak habis lagi."

"Kan I dah cakap yang I call dari masa hadapan. You muda-muda dah pekak."

Perh, sabar je. Sabar je. Tapi tak apa. Aku layan.

Aku terus bagun dari katil. Aku pergi kat meje Fakh, dan ambil rokok. Then baru aku ingat, sejak bila pula aku hisap rokok?

"Hey, kat masa hadapan nanti, I hisap rokok tak?" Aku tanya perempuan kerek tu.

" Haha. Tak. You still macam dulu. Semua benda tak reti. Merokok pun tak reti. Entah apa yang you reti pun I tak tahu"

Aku diam. Terasa sebenarnya.

"Well, I call you sebab I nak suruh you buat sesuatu" Sambung dia.

"Buat apa?"

"Check mail box you. I hantarkan surat. Khas untuk you"

Selepas dia cakap, terus dia letak phone. Manis betul perangai awek-awek sekarang.

So, aku pergi ke luar rumah dan ambil surat.

Aku tengok-tengok.

Cantik suratnya. Siap ada kesan bedak lagi. Apa tah letak bedak. Orang main perfume dah sekarang. Mana main bedak lagi.

Aku buka dan baca.

*Sila baca dengan nada dan intonasi relax serta bersahaja yea.*



Wahai my ONLY future husband. 

Sorry sebab I hantarkan surat ni kat you. I tulis surat ni adalah sebagai reply kepada surat you yang kerek terdahulu. I tak berniat sebenarnya nak tulis ni. Tapi, apakan daya, you dan kaum you kerek sangat dengan ego masing-masing. Biasalah, boysss.

You, I tak nak lah tulis intro panjang-panjang. So, apa kata kalau I direct to the point je yea.

First of all, I nak bagi tahu yang I paling paling paling paling paling sakit hati dengan cara kaum you mengurat kaum I. I tak faham. Kenapa bila lelaki nak tackle perempuan je, dia mesti gunakan ayat;

"Kita macam pernah jumpa lah. Tapi kat mana yea?" 

You, bertahun-tahun I hidup balik-balik ayat tu yang I dapat. You ingat perempuan tak bosan ke, you? Cheesy punya pick up line (Ayat mengurat) baik tak payah, you. I rasa semua lelaki gunakan pick up line tu mungkin sebab lelaki zaman you dah tak ada idea nak mengurat dah. So, I memang faham kalau kenapa lelaki zaman you ramai yang tak couple dan kahwin lambat.

Sayang, I nak tanya you ni. Lelaki ni memang ada supplier nombor telephone ke? I pelik lah bila tiba-tiba ada orang call I kata nak berkenalan. Entah mana kaum you dapat no telephone I pun I tak tahu. Mesti mintak dengan orang lain. Tak ke you rasa mintak nombor telephone orang lain, dari orang lain adalah satu cara yang tak gentleman langsung?

Pula tu, bila call je, kata nak berkenalan. Tak pun cakap nak berkawan. Tapi kan, mana ada lelaki call perempuan semata-mata untuk berkenalan. Ni mesti nak mengurat punya lah. Macam lah I tak tahu.

Lagi satu kan kan you. I tak faham kenapa bila perempuan tu tak layan lelaki yang mengurat dia, lelaki tu akan cakap yang perempuan tu jual mahal dan sombong? But then, bila perempuan layan, sesedap hati je cakap yang perempuan ni murah dah mudah melayan. What the hell, you?




Dear ONLY you.

Tahukah you bahawasanya kaum lelaki you tu mudah perasan? Bila perempuan tegur and layan lelaki tu dengan baik je, mesti lelaki tu perasan kononnya perempuan tu suka dan nak tackle dia. Padahal perempuan tu just being nice. Can't you boys see that? Can't you?

Hunny, you bagi tau lah kat kawan-kawan lelaki you tu. Kasi tau dieorang, kalau betul-betul suka kat someone tu, mengurat lah habis-habis. InsyaAllah kalau niat iklas boleh je dapat. Dan masa nak mengurat tu, tak perlu lah ayat manis-manis. Ayat-ayat manis akan membuatkan kami (perempuan) berasa geli tau. Dan jangan risau lah kalau muka you all (Lelaki) macam longkang ke apa ke. Kita orang (Perempuan) boleh terima sebab kita orang ni bukan macam you all (Lelaki) yang hanya tengok luaran. Pantang nampak perempuan cantik, terus jadi ulat bulu yang berbulu-bulu. Tak guna.

Tapi kalau dah dapat perempuan selepas mengurat tu, tak payah lah nak touch and go. Masa belum dapat, sayang bagai nak gila. Tapi bila dah dapat, buat dono je. Masa tengah mengurat, rasa bahagia je main tarik tali. Tapi bila dah lama couple, rasa bosan. Semuanya sebab lelaki lah; mudah sangat bosan sengan sorang awek. Actually, you guys patut bersyukur sebab perempuan mudah terima segala kekurangan yang ada kat you all. Tapi you all, sibuk nak macam-macam dari perempuan. Lelaki memang mengada-ngada lah. Tak reti bersyukur langsung.


You, kenapa bila some girl tu dah reject some kaum lelaki, dieorang akan berdendam? Kacau pak we perempuan tu lah, stalk lah, apa lah. What? Everygirl in this world loves you? Diaorang kena terima you sebagai BF? Kalau tak you akan rosakkan seluruh hidup dia? You dan kaum you akan berdendam dengan dia kalau dia reject you? Bleeeh. Patut lah kaum you makin pupus. Agak-agaknya kalau kaum you sama banyak dengan kaum I, mesti huru hara dunia ni. Oh, oh. I cakap pasal kaum you tau. I tak cakap pasal you. I tau you baik. Dan setia.

Dear my ONLY husband.

Hunny, I harap you jaga sikit mata you tu. I tau yang lelaki suka pandang perempuan. I tak kisah pun kalau skali skala you nak cuci mata pandang perempuan cantik sebab lelaki memang dasar macam tu. Tapi jangan salah kan I kalau I pun pandang lelaki. Ah, awal-awal lagi I dah tau mustahil you tak kisah kalau I pandang lelaki. You pandang perempuan boleh. Tapi I pandang lelaki tak boleh. Kenapa yea, you?

Lagi satu. Kenapa it is okay kalau you borak dengan perempuan tapi bila I borak dengan lelaki je, you kata I curang? I borak sebagai kawan. Tapi you tu lelaki. Gatal. Kalau dah borak, mesti dengan perempuan cantik. Lelaki kalau dah dengan perempuan cantik mustahil borak-borak tak ada makna. Huh.

You, I perasan yang you nak cari isteri(s) baik-baik. Tapi perangai you entah  macam apa-apa. Nak jadi imam konon. Sembahyang solo pun banyak tinggal. Nak imam apanya. Doa. Doa apa you reti baca? Doa masuk tandas? You, kita mungkin akan mandi bersama. Tetapi doa masuk tandas tu tak perlulah you lead kan. I pun reti lah.

Hubby. Dalam banyak-banyak benda yang I paling tak puas hati adalah bila lelaki bercakap bab kahwin lebih dari satu. Kononnya sayang sangat kat I so you kawin lebih dari satu so I boleh masuk syurga? Oh pehlis larh. Lelaki memang macam tu. Asal tanya kenapa perlu kahwin lebih dari satu, mesti kasi jawapan "Supaya Isteri pertama boleh masuk syurga dan dapat payung emas di syurga. Hey, banyak lagi cara kaum hawa boleh masuk syurga tau. Asalkan bersolat, puasa, jaga maruah dan metaati suami, sure masuk syurga. Tak payah nak kahwin 2-3-4. Nak kasi isteri pertama masuk syurga konon. Padahal nak menggatal. You ingat kaum I tak tahu? Kaum I tahu semua tu you. Kami comel with the brain tau.

Sebelum kahwin, kaum you asyik rosakkan kaum I. Mintak MMS gambar tak pakai tudung lah. Gambar tak pakai baju lah. Selepas tu, mintak yang bukan-bukan. Tapi bila nak kahwin, sibuk nak cari yang perfect, yang baik-baik dan dara. Kenapa you? Nasib baik lah teruna lelaki tak boleh di tengok. Kalau boleh, memang kantoi lah semua lelaki kat dunia ni tak teruna. Kan? Dan you pulak, you teruna tak you?

Akhir kata dari I, kalau nak mengurat kaum I tu, kasi lah cara kretif sket. Ubah sikit teknik tu. Guna kan inovasi dan kretiviti. Hantar lagu ke. Hantar bunga ke. Tengok lah sikit cerita korea tu. Belajar la dari dieorang. Dieorang tu bukan je hot, hensem, malah romantik. Macam Kim Hee Chul, Kim Hyun Joong dan Lee Min Ho. Btw Hubby you tau, nasib baik kaum perempuan ni tak gila lelaki hensem. Kalau tak, jangan harap ah lelaki Malaysia akan ada awek. Dah lah tak handsome. Tak romantik pula tu.

Well you. The most fragile part in a girl body is her heart. So, take a good care of it. Its nice to see. Nice to hold. But once broken, considered for ever! Ingat tau nasihat I ni. Nasihat iklas dari your future wife. Jaga diri elok-elok sebelum jumpa I."



146 Comments:

Coco berkata...

haha! setuju dgn future wife u. :)

Dean Winchester berkata...

kerek gila future wife ko! hahaha!

aku tak puas hati cakap lelaki malaysia tak romantik. gua romantik pe...

ZuLFaDZli *JoE* HAsSaN berkata...

hahahahaha..dis is damn funny... a different perspective.....

Bunga berkata...

surat dr ur future wife tu ader btulnyer gak..... bnyk soklan dier tuju..... so, u bley jw x??? ngeeee.....:P

laila latif berkata...

salam.
waahhhh! serius mantap! saya suka sangat!
keep it up!

Cahaya_Kebahag!aan berkata...

salam...
"The most fragile part in a girl body is her heart. So, take a good care of it. Its nice to see. Nice to hold. But once broken, considered for ever! Ingat tau nasihat I ni. Nasihat iklas dari your future wife. Jaga diri elok-elok sebelum jumpa I."

surat Mr.K psti hangit nanti dgn luahan your future wife ni.. (^___^)

Cahaya_Kebahag!aan berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Alia Ramley berkata...

pergh mantap giler!!.. hahaha..

fatihah abdullah berkata...

power giler ayt dia..perrh..hahahaha..agak-agak la kan kaum lelaki panas tak baca ni..

sha :) berkata...

suami istri 2X5 je ayat sarcastic~
XD
bravo!

Amalia Jehari~~ berkata...

wah.. marvelous nyer... i like... bleh copy x? nk post kat blog...
as reminder for men...

Amalia Jehari~~ berkata...

wah.. marvelous nyer... i like... bleh copy x? nk post kat blog...
as reminder for men...

Tok Esah berkata...

hahahhaha, lawak tol future wife you, hehe trase kepedasannya...

baik mr K balas balik surat tuh, kate tak semua kaum adam mcm tuh!!! termasu8k I, haha

annyss berkata...

wakakkaka..gilerr best surat ni...^^

desperate ruumate berkata...

encik k. gua dengan sepenuh hati nak link post lu dekat page gua. bukan link tapi copy terus. harap dihalalkan tulisan ini ya. jgn risau, gua pem-plagiat bertauliah. tak curi-mengaku-sendiri-tulis-punya. ye ye?

terima kasih :) kirim salam dekat bini masa hadapan lu tu juga.

tita

fafaz berkata...

terbaekkkkk!!
hahaha
:)

❀aRaBeLLa❀ berkata...

terbaekk..ahaha..sampai senyum-senyum gua baca nih..

Tun Teja berkata...

surat dari bakal mak mentua plak xde ke?...hahahha

cKyN WaN berkata...

agak2 lepas ni ade org copy lagi tak?

Kimmy Ai berkata...

tch.. emo lah surat dia.. (^__^)

*cik azeya* berkata...

awk, sy copy ayt last awk. tengs. huhu.

SYAMIMI FATIN berkata...

ahaha... sgt comelll lahh
sukaaa:)

OrenLimau berkata...

hahaha.sekali serangan balas
marvellous arh future wife ni.

makdara TERdiva berkata...

bagusnye nasihat ur future wife ni....lelaki2 yg baca mesti sentap..hoho!

.s.o.f.i.a. berkata...

naper aku tak berfikiran camtu ek.....??? adakah aku tak cukup pompuan.....??? hmmm.....

.o r k e d. berkata...

haha. style gilak

Hazzy Ishak berkata...

sape lah future wife you ni eh

whiterose berkata...

omg ! mmg setuju sgt dengan apa yg ditulis oleh beliau ! :) boys, tc yrself b4 u meet us :) n don't worry, janji allah itu kan pasti. lelaki yang baik untuk perempuan yang baik dan itulah sebaliknya..

susur4 berkata...

mintak kebenaran utk share ye. time kasih

Mr K berkata...

@Dean - Aku pun romantik juga.

@Wan - Haha. Entah lah.

@Sofia - Erk. Tak tahu la.

@White - Ya, betul tu.

edzahid berkata...

eh eh eh. i xmcm ni ok u. sesedap mulut u je kate i mcm2. hahaha.

maiTuty berkata...

wow!! mmg hebat lah gurl nie..hahaha..
aku bc sambil gelak2..
hahahha
suami isteri same jerk..dua2 ayat tamo kalah ayat..

iman berkata...

gila la kena setepet kat muka semua lelaki malaysia ni..

nontampaltampal berkata...

salam...
nais la surat ni.. boleh sy share tak?
tq~

Ayin Azti berkata...

nak share boleh?

Feesya Feedow berkata...

dah lama i nak bgtau u pasal ni. tapi i tak nak u terasa. bgs la dah ade wakil. at least i tak terkilan.

nyway. mantap la awek ni!

khairul farhan berkata...

Haha. Mantap gila seyh. Balasan kaum hawa. Aku bukan la nak backup kaum adam sangat tapi jangan la mintak hak tu disamaratakan. Hak hawa di belakang adam. Itu dah tersurat ye dalam kitab kita.

peace

Mr K berkata...

@Tampal & Ayin - Sure boleh as long you link it along :)

Thank you sebab you guys sudi komen. GTG. Bye.

Lili Sakina berkata...

pandai la awek ni....future wife mr kay????
oho hari2 mr kay telan gusi jela...
smash baik punye...

dyah pinky! berkata...

sepadan betul. bgus2.
haha. kelakar weyh.
:P

Yonna Lahh!! berkata...

okay saya bangga saya tak pernah couple haha ;)

fizahsobri berkata...

yaeh!!! Kasi bambu sama itu me k. maju mr.K's futute wife. give me 5!! hahahaa

fizahsobri berkata...

yaeh!!! Kasi bambu sama itu me k. maju mr.K's futute wife. give me 5!! hahahaa

LORD ZARA 札拉 berkata...

Boleh tak tinggalkan no telefon kat sini?

Minta tolong future husband call dari masa depan gak~

hahaha~

nice one Khairul!

Asma Amira berkata...

mtk kbnaran post entri ney kt fb yer...
:)

intannuratiqahmohamadyunus berkata...

MR K ADA SPLIT PERSONALITY..

ili berkata...

haha. kelakar bole tak. tapi betul la ape future wife u tulis. send my regard to her soon :p

nani :) berkata...

hahaha terbaikkkkk !

fay berkata...

pergh!!! makin hawt la u nih~

lin berkata...

nak mintak copy tulis kt note sy leyx?

Nadirah berkata...

Last2 sgt kelakar ok!
Bleh plak selit2 suh tgk cite korea..
Mmg tbaek!
HAhaha

lin berkata...

salam... sy mintak copy kt page sy benda yer.. t sy mention awk nyer link 2 ye.. tq

sueRAFE berkata...

bini dengan laki samer jeh kekerekannya . haru sungguh !

btw ur future wife got points !!

Yatre Hayati berkata...

errmmmm....semuanya berharap yang indah. tapi realitinya tak selalu indah.

Adziim berkata...

Haha~
Demand jugak future wife ko...nampak sangat jenis ikut trend minat crita2 korea ni.

Mr K berkata...

@INTAN - HAHA. Omg, I got dwi personaliti ke doc. Halamak. Tak boleh kahwin la I nanti.

@Hayati - Ya. 100% agree with you.

@Lin - Sure. As long you put the original link.

@Adziim - Perempuan zaman skrg mmg suka citer korea doe.

@Yonna - Bagus. :)

Natto09 berkata...

Yay!!!!2 thumbs up fr the future wife!!!!!!!! ^^

bonda berkata...

Salam perkenalan Mr K. Baca surat you and your future wife dah membuatkan Bonda jatuh cinta dengan idea dan kreativiti you. Tahniah.

Akmar Naqhi berkata...

bagus la ur future wife.. bnyk pesanan n saranan =)

geeds berkata...

da nmpk ade org link kn kt fb. haha. u surely is making a hit no? haha. like yours better. i mean your letter to ur future wife.

aMeLiA aMoN berkata...

cool,kreatif,funny,intersting n mcm2 ah.haha

masshie mastura berkata...

eh beb.
bunyi dye xcam girl sgt.
myb sbb u yg wat ;)

paan berkata...

xboleh blah wife dari masa depan.hahaha

Entri terbaru -> Teknik Blogwalking Bijaksana Part 1

amy emyla berkata...

hahaha..
kelaka..ade gak org balas surat tu cenggini..macam2

lunatic luna berkata...

dah dia call tu kenapa tak tanya bila nak jumpa? haha..by the way,future wife kau mmg terbaek punya..

kalau nak yg terbaik,kena la jadi yg terbaik dulu,ye tak? barulah fair and square..

jamaliza berkata...

salam.
entah kenapa, saya merasakan ada keperluan untuk komen. sekadar tazkirah pendek sahaja.

apakah melalui surat-surat yg ditulis ini dpt lagi menyemarakkan cinta kita kepadaNYa?

jika cinta kepada Allah tidak dicari, usahlah mencari cinta manusia. kerana Allah yg memegang hati-hati kami.

usah bergaduh ttg masa masa depan. kerana hanya Allah sahaja yg Maha Mengetahui.

dan jgnlah si adam dan hawa saling mencari kesalahan sesama sendiri..

surah hujurat 49 : 12.

p/s : lihatlah kepada apa yg ingin saya smpaikan dan bukan kepada status tinggi rendahnya ilmu agama saya. seperti yg tertulis dalam surah Al-Asr, saling menasihati kerana kebenaran..=)

Rara Nasiha berkata...

terbaik! silalah dengar cakap future wife tu eh. sebab apa yang dia kata, memang represent kaum2 hawa ni. :)

Mr K berkata...

@Bonda - Terima kasih.

@Massie - Ya. Haha. Tu pun nasib baik ada sentuhan feminin.

@Jamaliza - Terima kasih untuk tazkirah. But don't take serious about my words.

Sekarang, agak ramai yang berminat nak baca buku-bukum umpama la tahzan atau apa-apa buku lain. Lg pun ramai para remaja tak suka baca sesuatu yang formal termasuk dengan buku HM Tuah. So, cara pendekatan ini rasanya lagi okay supaya minat untuk baca itu datang. Lagi pun, ianya di sertakan dengan nasihat supaya jaga perilaku kan?

NORA berkata...

setuju sgt dengan knyataan dr future wife nie..

bakis kokies berkata...

kau gila kretif . cube bt crite dr future kids , mother in law , jiran seksi ke .

meself,Ms Fint berkata...

assalamualaikum.

for both husband-wife will be, get a life!

tak salah seseorang mengharapkan yang terbaik dari pasangannya, imean future spouse. but you yourself have to be better for her/him too.

Allah dah tetapkan. perempuan baik untuk lelaki yang baik. NOT the other way around.

nakal mungkin akan disatukan dgn yang nais. tp never yang baik dipasangkan dgn yg jahat kecuali Allah mahukan yang terbaik untuk mereka.

don't be a snob guys! peace out. muah.

fQ berkata...

tak. masalahnye sekarang ni apsal pulak aku yang terase ngan future wife tu? aku lelaki ke? aduh.

liyanna berkata...

I met wana hashim for almost every raya. wana memang cun n sempoi! heyahh!

Mr K berkata...

@Liyana - I pun cun juga. Haha

aisya ibrahim berkata...

salam...pompuan yg di"describe" dalam nieh, gedik sangat lah...macam xnormal

ikadean berkata...

love this one even more. good job.

dotdotsekian berkata...

sumpah sangat comey sekali.haha

fairy little miya berkata...

nsib baik my future husband x give me this kind of letter...fuhhh..

NURUL ATIQAH SAM KAMARUDDIN berkata...

my bf also did read this entry. dia sendiri cakap , tercucuk panah kat dada sebab sungguh terasa. same goes to me. so touched. and made me to be a better person ;)

Lee Zha berkata...

..................blur..........

SophRoSyNe @ cik giRang berkata...

salam mr K.
mmntk izin copy n paste kat my blog eh.i'll link it 2 u n ofkos bg credit kat mr. K

a very nice thing to share with other people..byk yg tersirat d sebalik yg tersurat..btw..masheh ye

(^_~)v

Gilbert Juan berkata...

hahaha... ada gik macam cerita korea... btw aku tonton cerita korea okay..aku tonton coffee prince, my girl, witch amusement, sad sonata, sadder than sadness dan banyak lagi.. jadi aku rasa aku melalui jalan yang betul agaknya.. hahaha

naim berkata...

girls just being girls.

Nabilah Rashid berkata...

future wife you sangat terbaikk!
seems like our opinions are exactly the same lak tuh!salutes to ur future wife selaku representatives for us girls!=DD

FaRaH sYaHiDa berkata...

i choose comment: i agree with her!!!!
hehehe u should be aware guys...

Da'ie Sejati berkata...

ape2 la korg ni.. x yah la nak luah mcm2, kuncinye kat cni, doa byk2, jd yg terbaik if u all nk yg terbaik, x kisah la dr pihak laki or pmpuan, ingat la, laki2 baik hanya utk pmpuan2 baik.. n masa silam korg, mencerminkan masa hadapan bakal generasi korg.. dlm sjud terakhir d stiap solat, mintak la byk2 ape yg kte nk, Tuhan Maha Adil, insyaAllah, kte baik, pasangan kte pun akan baik jugak.. yakin lah dgn janji Allah.. n lagi 1, jd solat korg, ingtlah solat tiang agama, ingat Tuhan d mne2 kte berada, jgn time susah je, time ad prob je bru ingt Tuhan, x mau2 cm tu.. tgk la, byk sgt nikmat yg Tuhan bg kat kte smpai k saat ni n sampai hujg nyawa kte, brterima ksih la dgn Tuhan, dgn cara tunaikan kewajipan sebagai sorg Muslim.. ok2, sori membebel, but, x pe kan, ada point kt cni, so, slamt beramal!!!

Da'ie Sejati berkata...

ape2 la korg ni.. x yah la nak luah mcm2, kuncinye kat cni, doa byk2, jd yg terbaik if u all nk yg terbaik, x kisah la dr pihak laki or pmpuan, ingat la, laki2 baik hanya utk pmpuan2 baik.. n masa silam korg, mencerminkan masa hadapan bakal generasi korg.. dlm sjud terakhir d stiap solat, mintak la byk2 ape yg kte nk, Tuhan Maha Adil, insyaAllah, kte baik, pasangan kte pun akan baik jugak.. yakin lah dgn janji Allah..

jue berkata...

aku suka gila surat ni..haha..
seyesly, kaum adam sila ambil perhatian ek..haha...

leh wat hilang stress surat nih..haha..

Ery Farieha berkata...

woh

real ke x ni?

haha

miszlullaby berkata...

Somehow i like this letter more than yours la khairul.Kekeke..bukannye nak kate u nye xbetul,but she's so brave to reply and almost (not 100%) all her statementa are correct.Apepun,i amek yg positive from both letters.kekeke...Between,who's that girl? I salute =)

K2r~90 berkata...

entohle .. mengarut toi korang neh ..

Meyraa - chan berkata...

haha terbaik! :D

wannabetrueself berkata...

salam..
kepada kaum adam kt luar sana include d owner of dis blog..
jgan assume korang je ade luahan hati tok pmpn, kitorg as pmpn pn ade luahan tok korang..
jadi. korang 2 pn kne la muhasabah diri..jgan jadi mcam ketam.
artikel ni aku pat dari web iluvislam. aku thu korg pn ade yg sedia tahu web ni.

ADAM,MENGERTILAH..
www.iLuvislam.com
oleh : eVe

Adam,mengertilah...
Hawa bukanlah insan yg kuat..
bukan juga insan yg bisa menahan nafsu..
tatkala diri diuji, Hawa sering tewas...
tewas dgn godaan syaitan & nafsu sendiri..

Adam,mengertilah...
sungguh, Hawa telah cuba melakukan yg terbaik..
agar diri ini tidak menjadi fitnah dunia...
telah Hawa cuba menjaga diri ini sebaik-baiknya..
Hawa sedaya upaya menjauhkan diri dari tabarruj..
perfume, make up, perhiasan...
telah Hawa elakkan sejauh-jauhnya..
namun mengapa masih Adam tertarik pd Hawa
yg serba kekurangan ini..

Adam,mengertilah...
Hawa ini berjiwa lembut...
sukar untuk Hawa menolak bila Adam meminta...
Hawa tau permintaan Adam
tak mungkin membawa Hawa ke kancah maksiat...
namun, Hawa lemah...
Hawa takut zina hati...

Adam,mengertilah...
setiap kali 'sms' diterima..
Hawa keliru...
ingin sekali Hawa membiarkan sahaja..
tapi Hawa akur tuntutan sahabat...
Hawa tewas...
Hawa reply juga...
mengenangkan Adam adalah sahabat....

Adam,mengertilah...
setiap layanan yg Hawa beri hanya sekadar membantu..
mungkin Hawa adalah antara kasih sayang Allah yg dikurniakan buat Adam..
memudahkan perjalanan hidup Adam..
jgn disalah tafsir apa yg Hawa berikan..

Adam,mengertilah...
Hawa mengharapkan Adam menjaga Hawa..
namun,bukanlah 'couple' yg Hawa pinta...
tp cukuplah sekadar tidak memandang Hawa..
cukuplah sekadar menghormati Hawa sebagai Hawa..
jgn dipinta apa yg tak mampu Hawa berikan..
kerana Hawa milik Allah sepenuhnya..

ADAM, MENGERTILAH...

Renung-renungkanlah yer.. whai kaum adam yg slalu slahkan pmpn.

pu3 nonsense berkata...

seriously surt nie btol2 wujud or just imagination?

Mr K berkata...

@Wannabetrueself - Masa bila pula kaum lelaki asyik salahkan perempuan. Sila jangan datang dan main komen je yea. At leats, baca the whole of this blog before judge it.

@Nonsense - Just imagination. There is no way a girl cm from the future =,=

wannabetrueself berkata...

ok fine.

Hana™ R. berkata...

haha comel gila future wife tu :)

badat berkata...

http://www.hilangpunca.com/2009/06/isteri-gua-dari-masa-depan.html ko ckp org tiru ko..tapi ni ap

DIARI MUJAHIDAH berkata...

salam..hehe dasyatnye..nk jugak ade org kol dari mase depan mcm dlm cite dragonball tu..
tp..surat ni betul ke tipu?jgn le tipu.sy pecaya 100% ni

cik seni berkata...

mr K, mintak izin share kat fb. sy letak original link lagik =)

syalira berkata...

mr.K mau share yer di fb boleh x?
nice lar..
tersenyum2 bace..ahah..

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠ berkata...

eemm..akak ni org yg keberapa lah nk komen..tapi nk komen jg..akak sukA la baca N3 ko..memang menghilangkan rasa boring akak...tq ya...

khairierahman berkata...

generally, artis2 korea tu plastic je wak, be 'em guys or girls. most of them have been on the surgery tables. (btw, x kenal pon artis2 korean yang disebut itu. so *ehem*, ape-ape la..)

and yeah, hey women, when you get jealous, you're extremely cute. do you know that? HAHAHAHHHAHFGH. peace y'all!

~shy shy gurL~ berkata...

i like dis surat cinta...
trbaekk ouhhhh!!!

Hidayah Shukor berkata...

I like this very much!!! Nk mtk permission ltak this entry dlm my blog bole? Thankssssss :):)

Anna berkata...

I like this very much. Mr.K saya nak mintak permission share kat fb yer.
thank u so much

emica berkata...

like n agreed :)

so mr.k sila jwb soalan2 ur future wifey tuh.

MiaJie berkata...

Hekhek..I choose life..
2 thumbs up dude..
Owh.follow u as well..
Sweet entri btw..
^^

Hanz Leonheart berkata...

don't blame either man or woman..dua2 manusia makhluk tuhan so sama saja...x perlu la nak ckp sapa yg baik n sapa yg buruk..kalau sudah jodoh kahwin juga tu..mmg fitrah manusia ada sikap sedemikian..

sELipAr_biRu berkata...

mohon copy ayat last tu

HanisMunawwarah berkata...

muahaha . lwak n berisi gila surat tu .
na minx copy yaw .
tenx

ace berkata...

smart r!!!tabik spring!!hehe..

Shafeeqah berkata...

mmg smart la future wife dia.. ^__*

adrinaqamarina berkata...

2000+ like. good job :)

EL_Naqia berkata...

sama2 naik "~___~

pngajaran & pngetahuan utk sume, baik llki or pompuan.

Aimi Sakuko berkata...

TER-baik. ;)

farahinkamaruddin berkata...

ini ke future wife u?hoho.

Tanpa Nama berkata...

"Tengok lah sikit cerita korea tu. Belajar la dari dieorang." aku ase ayt ni mmg boley pakai..sbb laki yg tgk cte korea mmg beze ngn laki yg xtgk cte korea..haha so wahai lelaki luangkn la sedikit mse utk tgk cte korea ea..bese la gadis ni gedik juge kdg2..ngee =D

Tanpa Nama berkata...

ayt "Tengok lj skit ceta korea tu. Beljr la dri dieorg". memg best la ayt nie... aku sokg200%... hehe...
lelaki m'sia memg beza sgat ngan lelaki korea.... hehe....

chummy_cliche berkata...

bagus.. kagum dengan mr. K yg mampu melakonkan 2 watak future wife/husband.. leh fikir dr 2 belah pihak.. memang mendalam isinya,, harap laki atau perempuan boleh dpt iktibar,,

puteriyangsenyum berkata...

mr. K ! i nak copy eyh entry ni.

TQ :)

Khairul Atikah @ Cik Yuki berkata...

future wife u sgt sweet k ~

dunia kecik ku berkata...

sumpah i ske gile style future wife u..hahhaha..even btol ke x dia wife u nnti...setuju dgn dia..anyway nice entry.

sTaRLighT berkata...

perghhh
totally like it very muchhhh
100% sokong dgn ape ur future wife gtau...
huhuhu
bley bg 5 star kot
=))))

Roxy zai berkata...

YOU!!! i nak mnta izin copy bleyh!!!^_^

the sweet peppermint berkata...

Assalamualaikum semua.

Saya tak bersetuju la dgn pandangan Wife ni. Sbb fitnah yg paling besar dlm dunia ni adalah wanita sendiri.

Wanita yg sepatutnya jaga ape yg diperintahkan oleh ALLAH swt. Aurat dan dsb. Baru masalah tak timbul.

Tapi, lelaki yg jenis cm disebutkan dlm surat tu, rasanya ade 'penyakit' tu.

Tanpa Nama berkata...

Assalam.. Stuju ngn future wife u write. Cz aq sndr dh almi smue ap yg future wife u write 2. Kaum u slalu ckp. Show ur care n love with benda2 yg xsptotnye kt kaum w'll. Bile w'll da buntu, mgkin ad yg da xpk ap2. Ikot je ckp kaum u. Lg2 bdk2 bru nk terpengaruh dgn dunia2 liar ni. Slalu kaum u lw yg dok busy pengaruh kaum w'll. Klw xshow @ xbuktikan dgn ap khndk kaum u, kaum u ckp kaum w'll ni xsyg kt kaum u. Kaum w'll ni terseksa hati n perasaan tau. Xthu cmne nk show ur love n care kt kaum u. Kaum u slalu nasihatkan kt kaum w'll. Kononnye kaum u bile dh kwin akn jd pemimpin. Tp lw dh salah n terpesong simpng ajaran b4 jd pemimpin keluarga. W'll nk pilih spe tuk jd pemimpin untuk keluarga yg akn w'll bina dgn kaum u kelak? So kaum u semua... Renung2kan lh yerk....? Wassalam

ceq_10 berkata...

i dot noe if diz sounds stupid.
srt ni bkn btol2 ddapati dr mailbox kan??
ni cuma rekaan kan??
2 gud 2 b true..

che berkata...

ohh...patutlah ramai perempuan yg ke neraka nanti....

Tanpa Nama berkata...

ohh...patutlah nanti ramai perempuan yg masuk neraka.....

cikmonaanggun berkata...

haha niceyy.giggling sorang sorang baca.how i wish i could write like you.

AUNEE AZRINA berkata...

like it so much !

Tanpa Nama berkata...

ha3. terbaik !!!!

pia_sofia berkata...

thumbs up..!!!

sue tarmizi berkata...

khairul.. aku mmg ske sgt baca setiap entry ko. . salu kalo aku bace blog sape2 aku xpnah komen. . tp setiap kali baca blog ko wat aku gelak dowh. . tahniah. . keep it up k. . :))

mieyra berkata...

yeap2 . totally agree :)

izzatmu berkata...

u know, ur problem is COUPLE... that's the prob with this blog issue.. klo x couple, x da maknenye ngorat2, sakit ati, jeles.. a malas nak layan org camni..i'm outta here

FELYSHA YATI berkata...

Damn funny!!!

whiteGrape berkata...

LOL..
siusly, 2 thumb's up!!

Tanpa Nama berkata...

:: so sweet..n gud imagination.. ::

ain mazlan berkata...

mmg terbaik la...

m0RniNgCoFFee berkata...

pinjam ayat skit...letak kt fb..sy ltak skali link blog nih..xpe kn..hehehe

bOOlaT berkata...

haha..kelakar r..dtg2 je nk kritik2..kan smua t00 gurauan..stakat peringatan...yg nuk kua hadis sgala bgai knape.kamey suke coz kamey faham pe yg disampaikan..bukan kamey nak melawan hukum allah..lol..
kan3 Mr.K

Senget itu seni berkata...

Aiyakkk T_T adessss

ana dya starz berkata...

mr k..sy mntk copy ea..=)

Tanpa Nama berkata...

benci btol la nk men kuar2 hadis,bnda ni pun juz 4 fun je....bace je sudah la...

Disclaimer

This is a personal blog and everything written on this blog, based on own and personal thought.

The owner of this blog did not responsible for any comments that made in the comment sections. The owner is only responsible by his name as written by the sections.

This web blog does not store any file on its server. All movies, software, form of files, pictures and any type of graphic forms that are posted on this blog are indexed from other sites and they are just for personal purpose only.

For download-able form of files/software/etc, it's just for demo and must be deleted within 24 hours. You are agreed with this term as clicking the download button.

Any pictures, videos and graphic forms, are not copyrighted as the date taken from the search engines. As if its copyrighted, all credit goes to the owner and I did not own the copyrights. All of the graphic forms are linked with the original source. All of those pictures, videos and graphic forms are not for any commercial use, I gain nothing for those forms of files.

Light 18sx contents.

All related names mentioned are totally fiction and got nothing to do with your and my life.
 
Powered by Blogger