Isnin, 2 Mei 2011

(Busted) Osama Bin Laden Tak Mati Lagi.

Assalamualaikum


Hello babies.

Tadi masa aku drive dari Terengganu ke Kuantan, aku bukak la radio Hitz. Then Sinar. Then bila sampai kat mana tah, ada satu siaran je which is Klasik.FM (Kot). Duh. Nak tak nak, dengar je lah Klasik.FM tu.

Then dalam pukul 6 agaknya, ada berita semasa kat radio tu. Dengar-dengar, aku perasan dia cakap Osama bin Laden dah mati. Aku pun rasa macam terkejut la juga. So, "Betul ke Osama bin Laden dah mati?". Well, kita semua tahu kan yang benda-benda di internet ni tak boleh dipercayai.

Then, bila sampai rumah, aku search lah. Tengok-tengok, tu semua adalah hoax and fake.


Gambar kematian Osama? Photoshopped.

Sumber :
LiveLeak
PB

[Update] So, tadi aku tengok TV3, memang dieorang kata dah mati. Aku keep searching, ada yang keluarkan bukti kata Osama dah mati, dan ada yang keluarkan bukti yang kata tak mati lagi. So, semakin banyak aku search, semakin banyak doubt yang keluar.

Tapi, masa PM ada bercakap kat TV3 tadi, aku mula terfikir. Osama ni korang anggap pengganas atau pejuang fisabilillah?


68 Comments:

Admiral Hafiz berkata...

mmg pun
nampak sgt ni lg 1 konspirasi amerika

Entri Terkini: Gambar Mayat Osama Bin Laden Mati Dibunuh Sebenarnya Palsu ?

princesz_lova berkata...

but , shume tataw dye kat mane kan ?

Bella Bell berkata...

oo...macam tu rupanya..hehhee~~


mr K..saya ada soalan nk tanya awak ni..awak ni boleh dikategorikan sbg blogger famous amous la jugak..selalunya blogger yg famous amous ni mesti akan dikutuk kaw2 punya..kadang2 kat komen pon dorang akan kutuk (anonymous)..

mr K pernah tak kena kutuk oleh anasir2 ni semua? tQ sudi jawab :)

Nordin berkata...

Obama saja nak tukar tumpuan rakyat Amerika sekarang ni. Almaklum la, negara diorang kan menghadapi defisit sebanyak 500 billion dollar which is membuatkan Amerika antara negara bankrap. So, rakyat diorang tu takkan pikir sangat pasal ekonomi diorang tu. Lagi satu, tu taktik Obama supaya rakyat Amerika akan berikan semula sokongan kepada dia untuk pilihanraya yang akan datang nanti. :)

Tanpa Nama berkata...

mase ak tgk berite td
ak pelik apesal gmba osama yg dah mati tu mulut die terbukak dan bersih je gigi dia.

damn, edit rupenye.

yaya berkata...

how are you so sure that it was a photoshopped meyh ?

joegrimjow berkata...

cube baca fox news

askrie619 berkata...

weh. aku mintak copy paste post ko ni. jangan risau. aku link balek blog ko. makaseh..

Miss Lemonade berkata...

caya pulak aku dgn cite tibe2 dia mati..dh la xtunjuk mane mayatnya...

even dia pesalah sebenar pun..amerika xda hak utk tembak mati dia terus..tangkap n bicara terus

setelah sekian lama senyap..tibe2 ckp psl osama mati..tv pulak gembar gemburkan pasal ni...sucks!!!

muhammad iqbal hakimi bin tahir berkata...

tak paham dah dengan isu ni..

topek berkata...

dia xmaty n xjugak wujud,4 me personally osama is like boneka ciptaan AS bg menutup kesilapan sndr yg terang2 dh kantoi sejak peristiwa 11/9 2..sigh~

Osman berkata...

Entahlah . Tiada komen

Tanpa Nama berkata...

ko try tgk bnde ni
psl adolf hitler..

http://hyatto.wordpress.com/2010/07/17/rahsia-kebenaran-adolf-hitler-2/

Fina Fento berkata...

suspicious

arif al-bagani berkata...

gayanya cam da mati...tp mayat x jumpa laa tue..smpi leh ada miscom masa bg statement...org tue kata lain orang nie kata lain..

konspirasi busuk dan bodoh

Latest Post Mayat Osama Palsu

Hajar Yumi berkata...

konspirasi amerika..xsudah-sudah tengok kemenangan negara ISLAM..haish larh

Pijahh' de-Arr berkata...

mr k tak phm lahh dgn semua nihh..


pejuang fisabililah..~

Nurul berkata...

pejuanggggggg !

Nurul Fifi Amalina berkata...

aku pun tak percaya dgn semua ni. aku tgk tv, dan aku tahu osama mesti masih hidup lagi. cuma Amerika ada merancang sesuatu. mungkin.

wallahualam.

Tanpa Nama berkata...

aah..nmpak sgt la tipunye..ak bajet kalo da kne tgkap msti lah kena seksa kn..ble la die ade mase nk gosok gg lg..luka pon xseberapa je..alahai,photoshop fail...

redo berkata...

aku suke sikap ko yg suke mengkaji.

worth 9k++ followers than other bullshit blogs

Puteri Iqa Izyan berkata...

konspirasi yahudi! grr

fateen berkata...

dulu aku pernah tengok satu video ni, katanya osama bin laden ni sebenarnye tak wujud. dia cuma watak yang diwujudkan oleh org2 illuminati kalau tak silap aku la. video tu pun ade gtawu nama sebenar oeg yg jadi osama tu tim osman ke ape. lupe dah.. sebab tu la aku tak percaya sgt masa yahoo news kata osama dah mati.

sueRAFE berkata...

pening =..=

aku tak rasa dia pengganas tapi wallahualam.

SHIMI berkata...

Dunia tahu yang ekonomi Amerika sedang teruk sekarang. Agenda yang tidak dapat jika beri kesahihan dan kebenarannya. Jika benar Al Fatihah

nn berkata...

gambar tu memang nampak sangat fake ok cam boleh masuk website photoshop disaster

btw, aku tak tau osama bin laden tu 'siapa' sebenarnya. betul ke tidak dia wujud or just propa amereka.

yang aku tau musuh sebenar bukan osama tapi amereka dan sekutunya.

irahehe berkata...

aku tak caye langsung. aku syak semua ni konspirasi.

Piah Becok berkata...

tipu je tu sume tu... gamba pun edit-edit bagai...



terbaru: KONDOM ITU BUKAN UNTUK DIMAKAN

Tanpa Nama berkata...

if berurusan dengan kafir harbi,i dun think he's a terrorist

mujahid

Kimmy Kazuma berkata...

saya tak rasa langsung beliau penggganas!

Mehmed - berkata...

ahh pening la pikir..kalau betul mati ucaplah inalillah...

Syaza Suraini berkata...

byk je yg kata osama bin laden ni x wujud pun~ tah lah.

! Sam Posmen ! berkata...

sejak awal lagi terdapat pelbagai keraguan tentang isu ini. tidak ada apa yang nak di komenkan.

aku ada bincangkan pasal pendapat aku di blog

Osama Bin Laden Mati Hidup Semula

.:padie_eyla:. berkata...

harimau mati meninggalkan belang, osama mati meninggalkan keliru. hoh

Khaleeqa Idrus berkata...

Pengganas.

phycrewz berkata...

aku xterkejut bila brita kuar Osama ni mati, yang aku terpikir..apa lg yg amerika akan kuarkan selepas watak osama ni dilenyapkan..

PHYCREWZ

wonderfuLife♥ ♥ berkata...

salam mr k,
dah tgok belum THE ARRIVAL?and semua karya archenaar and norageaa..kalau belum cuba tengok.ada kata osama ejen CIA.

kalau kita baca tulisan syeikh abdullah azzam ,beliau ade sebut osama adalah sebarisan dengan dia dalam berjihad di afghan...mksudnya osama wujud dan berjihad sekali dgn syeikh abdullah azzam

semua benda nie sedang dibncgkan hebt oleh kwn2 ku di fb..

kita tak tahu semua tue,kalau betul dia islam dan mati dia adalah pejuang,then kalau tak Allah akan membalasnya dengan perkara yg setimpal.

Liyana Lynn berkata...

i think he is a terrorist. sebab sepanjang dia memperjuangkan apa yg dijuangkan tu, macam tak ada effect. tapi makin ramai org mati ada laa. kalau dia yg mati kan lagi senang. kalau dia ada ke takde ke, dunia ni belum tentu aman kan?

♥CIK SHA♥ berkata...

aku rasa ini semua konspirasi yg cuba diwujudkan oleh amerika je..

Tun Aqilah berkata...

=.=
yang betulnye da mati ke lum ni

Ruzanna berkata...

WTHeck?! he's alive?!!

Y kt CNN duk kecoh pasal dia mati, siap interview org intelligence lagi?! -GILE-

Jika benar berita palsu, Y dorg sanggup tipu rakyat dorg sendiri?? Supaya rakyat rasa selamat? -GILE-

Farhan Zulhusmi berkata...

kamu pula anggap yang dia nie apa???

bunga13 berkata...

xtau la weyh, tp kt arrival n dokumentari2 bnyak kata osama just as a propaganda US.. kinda confuse la bnda2 ni..

srikandi cinta berkata...

yup.setuju..osama ialah org yahudi sebenarnya.. dia diubah wajah seperti org alim Islam dan dituduh sebagai pengganas , walhal osama tu x wujud pon.haha. tu cuma taktik utk halalkan peperangan ke atas negara2 Islam..

am i right?? donno larh..for sure, berita ni dh mmg jelas palsu..

Tanpa Nama berkata...

well, in my personal opinion, i dont think that osama is dead.. and the most important thing is HE IS NOT EVEN EXIST.. its just another story to cover all the Americans agendas.. think again, how can someone like osama cannot be found after being search at all places..? with all the technologies and investigators, osama was said to be in a place that no one knows.. come on, hes a human being too if he is actually exist.. he needs foods and water like other human being does..

Faten Alina berkata...

pening~~~

Tanpa Nama berkata...

yg paling pelik kenapa dia ckap jenazah diuruskan secara Islam tp knpa hanyutkan kat laut...knape x tanam?? pelik..

khairul farhan berkata...

Bagi aku simple je. First US kata dia dibunuh dekat Islamabad. Then US official lak kata dia dah disemadikan dekat laut sebab takda negara nak terima dia.

Kau baca balik apa aku tulis tu. Kau cerita balik benda ni kat budak pra-sekolah kau rasa dia percaya tak?

Benda ni simple. Tahun depan, 2012 merupakan next presidential election for US. So benda ni kau anggap salah satu kempen dia lah nak tarik pengundi. Kena ingat sebelum dia jadi Mr Presiden dulu, salah satu manifesto dia adalah memerangi keganasan. So, dengan mengatakan Osama dah mati, automatiknya dia dah konon-kononnya merealisasikan salah satu manifesto dia. So, boleh la guna benda ni nak pancing undi.

"Woi pengundi, aku dah bunuh Osama, apa lagi undi lah aku" pesan Obama kepada rakyat US.

she keen berkata...

sumpah tengah pening ni..tapi aku rasa la yang osama pejuang..walaupon xnmpk hasil kat korang la,maybe tp nmpk kat AS sebab sekarang ni,dorang takot dgn byg2 sndri..tgk kat kedutaan AS,kena kawal ketat kot sbb tkot..S8 labenda ni..aku macam xcaya gak bila kata osama dah mati,huhuhu...

Dj Mist96 berkata...

hidup Osama!!!!pejuang islam...

Adziim berkata...

Aku anggap sebagai pengganas. Wujud ke tidak entahla. Propaganda.

. berkata...

macam aper je -,-

eyjalukman berkata...

dunia skrg makin huru hara je rasa T____T

Alya Doushite berkata...

sbnrnya..aku pun x paham sgt sal osama ni...ah, Allah je tahu. Nabi Muhammad dah doa dah yg Islam x kan kalah. And doa tu dimakbulkan.

Mya Shukor berkata...

jenazah dia dorang nak letak kat laut + tempat dirahsiakan konon. tak tanam sebab takut orang gali balik dan opppsss! terbongkar semua dajjal yang dorang buat.

wallahualam.

Tanpa Nama berkata...

osama tak wujud sebenarnya. yg osama ada tu hnyalah propaganda amerika saje mwjudkn osma utk ckp islam ni terrorist. wth amrka..!

Tanpa Nama berkata...

osama yg sebenarnya tu ada ke tak entah..entah2 tu cuma propgnda rejim zionis nk hncurkn umt islam spya ckp islam ni trrorist..wth!

Tanpa Nama berkata...

osama yg sebenarnya tu ada ke tak entah..entah2 tu cuma propgnda rejim zionis nk hncurkn umt islam spya ckp islam ni trrorist..wth!

Diana Abd Wahab berkata...

Seriously aku x percaya OBL dah meninggal but since aku sendiri pun xde lah sekolah tinggi sangat sampai mampu buktikan kenyataan tu palsu, so aku dok diam je la.

Cuma nak bgtau korg White House belum putuskan lagi bila nak release gambar kematian OBL. Maknanya yang tersebar skrg ni adalah fitnah. Tak payah la nak percaya k.

Apapun Obama mesti get re-elected tahun 2012 nanti, sebab dah hapuskan musuh "dunia" no. 1 lah katakan...

the sweet peppermint berkata...

bagig aku setakat nih, yg menganggu aku bukan kematian osama,

tapi statement Najib kat paper tuh. tu memang mengganggu aku.

cik rowausin berkata...

sebagai muslim doakan rahmat dan keampunan smga roh obama dcucuri rahmat ilahi...
kpda para pemimpim jan hanya bgembira akan kematian obama.dunia x akn harmoni slagi adanya israel dn amerika..

Zuhairi berkata...

Bnyk benda yg memeningkan kepala kita dgn isu ini. Tapi dari pembacaan saya mengenai Osama, Osama sebenarnya mmg tidak wujud. Dan yang membuatkan kita percaya Osama tu wujud adalah stesyen Al-Jazeera yang mana masing2 berkomplot dgn pihak Amerika. Sebab hanya station tv Al-Jazeera saje yg tunjuk pasal Osama. Kita agung2kan Osama. Tapi org di negara sana tak pernah kenal siapa tu Osama. Kita sedia maklum sekarang harga emas naik menjunam dan kebanayakan negara Islam menggunakan emas dinar. Jadi skrg ni nilai matawang Amerika jatuh menjunam. Ni salah satu konspirasi Amerika.

Kalau kita fikir secara logik, benda sebesar zarah pun kita bleh cari dgn teknologi sekarang. Takkan seorg manusia seperti Osama tak bleh nak cari.

Hehe... Skrg ni semua benda kita kena fikir saya rasa. Tak boleh meletakkan kepercayaan seratus peratus. Kena kaji dulu. Kalau tak kita akan dikaburi oleh tipu helah mereka.

Ini antara pembacaan saya dan saya fikir ianya logik. Jika salah harap maaf dan sila tegur.. :)

Wallahuallam.

Berudu berkata...

Aku rasa Osama ni hanyalah pengganas biasa, bukannya pejuang fisabillilah segala bagai. Mungkin niat da btul, tapi cara salah. Kita semua tahu niat tak menghalalkan cara. Tuhan dalam Quran tak bagi kita bunuh orang awam dan yang tidak bersalah kan? Kalau kita ingkar benda ni, apa bezanya kita dengan Amerika dan Israel yang kita duk kutuk2 tu?

Just my opinion. You guys think I'm wrong, pembelot agama, or whatsover you wanna call me, honestly, I don't give a damn.

мʋтɛ ƨтσяʏтɛℓℓɛя ♥ berkata...

if its true that everything's a conspiracy, politics. simple isn't it? they would go all the trouble just to reach their goal. phatetic politicians. how ironic.

Amalina ^.^ berkata...

http://www.youtube.com/watch?v=2pkKNPEU8oc

korg try tgk video ni n share korg pnye pndpt ckit.
it's about kids react to osama's death.(bdk2 US laa)

storyofagirl berkata...

:) salam, saya baru baca blog awk. sebelum ni ada nampak ur blog, but just dont get chance to drop by. hmmm. regarding to post u ni, i mula2 ingat osama ni seorang pejuang islam, mmg saya ingat camtu dlu. tapi now, perasaan saya tu dah jadi ragu2, and i did ask few ppl about this, and most ckp, ni semua idea amerika, osama ni ada mission dia sendri. and cannot actually be assumed as pejuang Islam.

Wijdan Hawani berkata...

bagi aku, pejuang fisabilillah.

and ada org kata osama tak wujud .
sebab dulu kata dah mati , tiba2 muncul balik.
lepas tu, ni kata dibunuh (mati lagi) , urus jenazah cara islam, pastu campak kat laut? apa kes? macam tak nak orang cari mayat dia sebab mayat dia tak wujud atau apa?
konspirasi ke ni?

hurmmm, aku pun tak tau la mana satu yang betul.

-rabi'ah aminuddin- berkata...

cube cari,ade maklumat kate, osama sbnrnya org US..maybe diorg nk matikan watak osama,spy org US tu,bley kmbali kpd hidup die yg asal..
but then,ade pnah kuar paper psl asal usul,siap dgn family tree die sume,n ade anak die buat knyataan..dh,xtau dh mne 1 yg btul..

Disclaimer

This is a personal blog and everything written on this blog, based on own and personal thought.

The owner of this blog did not responsible for any comments that made in the comment sections. The owner is only responsible by his name as written by the sections.

This web blog does not store any file on its server. All movies, software, form of files, pictures and any type of graphic forms that are posted on this blog are indexed from other sites and they are just for personal purpose only.

For download-able form of files/software/etc, it's just for demo and must be deleted within 24 hours. You are agreed with this term as clicking the download button.

Any pictures, videos and graphic forms, are not copyrighted as the date taken from the search engines. As if its copyrighted, all credit goes to the owner and I did not own the copyrights. All of the graphic forms are linked with the original source. All of those pictures, videos and graphic forms are not for any commercial use, I gain nothing for those forms of files.

Light 18sx contents.

All related names mentioned are totally fiction and got nothing to do with your and my life.
 
Powered by Blogger