Rabu, 26 Januari 2011

Tips Menjaga Anak Perempuan di Zaman Sekarang.

Assalamualaikum


Hai, my sweetheart(s).

How are your boyfriendss? Sihat? Oh, sorry lah kalau mereka semua kini berada di hospital. Papa dah kasi green light kat abang-abang kamu untuk kerjakan mereka kalau mereka berani buat benda-benda bullshit. So, yeah, Papa harap kamu faham kenapa Papa suruh abang-abang kamu bawak baseball bat bersama mereka ketika kamu keluar bersama mereka minggu lepas.

Well, Papa tahu yang kamu akan jadi famous dan hot stuff sebab kamu perempuan dan sure kamu akan mewarisi kejelitaan dan kecomelan Mama kamu, Fazura. Eh, bukan Fazura tapi Fasha Sandha. Eh tak tak bukan Fasha Sandha, tapi Hamis Zalikha kot... Tak pun Memey. Errr...err entah lah. Papa pun dah lupa siapa Mama kamu. HAHA.


Okay-okay relax. Papa just bergurau. Sebenarnya, bukan apa. Papa masa muda-muda dulu banyak history. Nak-nak dengan Fasha Sandha yang comel dan bersuara manja tu. Apa... Kamu ingat Fasha Sandha kamu tu tak hot ke dulu? Kamu ingat ramai ke tak minat dia? Ramai tau yang minat dia. Lagi-lagi kaum perempuan (HAHA). Kalau tak ramai yang minat, tak akan lah boleh tercalon dalam ABP 2010 / 2011 kan? Lagi pun, kalau dia tak famous, tak akan lah nama dia asyik di search di YouTube ye tak?


Dear Sweethearts,

Papa harap, bila kamu dah besar nanti, please lah jangan nak mengada-ngada join Akademi Fantasia, Mentor and what so ever. Semua 'perkerjaan' tu amatlah tak sesuai bagi kamu. Yet, Papa geli lah kasi orang seluruh dunia tengok bentuk badan kamu. Nak-nak, bila jadi artis tu, mesti dapat sponsor baju seksi-seksi. Dengan itu, kamu tak geli ke pakai baju seks-seksi dan kasi orang lain melihat susuk tubuh kamu? Ya Papa tahu ramai perempuan suka pakai seksi-seksi termasuk pakai legging untuk tarik perhatian lelaki. Tapi, tengok macam Papa, mana ada pakai seksi-seksi. Relax je pakai baju kemeja. Tak der nye Papa pakai legging nak tarik perhatian kaum perempuan. Tapi still, melekat juga Mama kamu kat Papa.



Seperti apa yang Papa nasihatkan kat abang-abang dan adik-adik lelaki kamu, Papa harap kamu tak tonton citer blue. Dulu masa muda-muda dulu, Papa jadi pengawas sekolah yang berkaliber tau. Dan bila ada spot check dan kantoi perempuan bawak handphone, mesti handphone tu ada cerita lucah. Dan bila check-check lagi, mesti ada Maria Ozawa. Papa tak faham betul lah. Kalau lelaki tengok Maria Ozawa, then maybe it is 'normal'. Tapi apasal perempuan pun tengok Maria Ozawa? Seriously dari zaman dulu hinggalah sekarang Papa dah beristeri empat, still, Papa tak tahu kenapa perempuan suka tonton 3gp Maria Ozawa. Kebanyakkan perempuan ni lesbian or something?

Well,

Nanti, bila kamu semakin besar, kamu akan tahu perangai orang-orang di sekeliling kamu. Kamu mungkin akan ada kawan baik yang Oh-We-Are-Friends-For-Ever lah kononnya. Tapi jangan terkejut yang kawan kamu tu akan jadi the worse enemy, ever. Dieorang akan ada pisau yang amat-amat tajam untuk tikam belakang kamu. Tapi jangan risau. Kamu ada Papa. Kamu bagi tau je siapa gadis yang tikam belakang kamu tu. Kamu bagi alamat rumah dia. Nanti Papa hantar abang kamu pergi tackle. Tackle kaw-kaw. Then bila girl tu dah tangkap leleh dengan abang kamu, Papa akan suruh abang kamu clash dengan dia di depan orang ramai di hadapan saudara mara dia. Sure girl tu akan merana gila bila putus dengan abang kamu. Perfect plan kan?

Dear little girls,

Kalau ada lelaki nak tackle kamu, jangan mudah kasi chance. Cari lah lelaki yang unik sikit. Tapi Papa dulu lain tau. Papa dulu nak tackle Mama kamu, senang je. Nak tahu tak macam mana Papa tackle Mama kamu? Papa pergi kat rumah dia then cakap:

"Hey, you. Yes you. I suka kat you. So, I akan tackle you. You mungkin akan jual mahal gila. Tapi tak apa sebab I tak akan give up. So, paling lama I mengurat you pun adalah dua minggu. Selepas dua minggu, confirm you akan jatuh cinta dan nak kahwin dengan I. Tapi, tak ke you rasa membazir je dua minggu tu? So, apa kata kita skip proses mengurat dua minggu tu, then terus kahwin dengan I. What say you?" 

Papa cakap macam tu, malam tu jugak mama kamu ajak Papa kahwin. Esok lusa dah dapat abang kamu.



Tambahan pula, kita kena ingat. Kita ni hidup bukan based pandangan orang lain. So, kalau kamu suka kat someone tu, kamu bagi tahu abang kamu. Biar abang kamu handle. Pandai-pandai lah abang kamu buat macam mana nak kasi die ajak kamu kahwin. Dan ingat, andai kata kamu bercinta, jangan layan sangat cinta-cinta tu. Tu semua bullshit. Duniawi je semua tu. So, kalau kamu suka kat lelaki tu, tapi lelaki tu tak suka kamu, kamu hanya perlu play it cool. Tengok macam Papa. Dulu masa muda-muda, Papa suka kat bekas bakal Mama kamu, Nasha Aziz tau. Tapi bekas bakal Mama kamu tu tak suka kat Papa. Tapi tak apa. Papa tak kisah. Dia yang tak nak kat Papa. Dia lah yang rugi. Bukan Papa. Papa tak rugi apa-apa. Papa relax-relax je.

Dear little girls,

Last but not least, kalau kamu nak tahu peranagai lelaki yang gatal, kamu tengok je abang-abang kamu tu. Dieorang tu semua gatal tau. Dah la gatal, bermulut manis pula tu. Tapi, walaupun mereka gatal, mereka setia tau. Hais, entah dari dari mana la mereka belajar perangai pelik macam tu. Nasib baik Papa tak macam dieorang.

Dan yang terakhir, bila kamu dah reti membaca, tolonglah, tolong, tolong jangan baca blog Papa.



113 ulasan:

  1. wahh. . kecik-kecik tak pandai baca lagi dah ada boyfren(s). . hahha,

    BalasPadam
  2. hikhikk comel sangat2..^_^
    peringatan..

    BalasPadam
  3. insyaAllah papa, anak anak mu akan ikut cakap papa, tapi the last msg tu, takkan ikut punya.hehe

    BalasPadam
  4. suke erk kalau dapat kawen 4?

    BalasPadam
  5. Oh papa!
    Mama sy yg mana satu ni??

    p/s: cepatnye papa kawin dan dapat abg ek.
    tah2 papa dpt sy seminggu pas abg kuar kowt..hahahha

    BalasPadam
  6. nah alamat umah...no65465456blahajsajkdhqjwhdJDkjadhuwewqdwd,taman kempadang makmur,26060 kuantan~~

    BalasPadam
  7. HAHAHA. pening dpt papa mcm ni :P

    BalasPadam
  8. Asal kau banyak sangat idea tulis entry yang baguih cenggini? I loikeee.

    BalasPadam
  9. ahaha!
    finally ade pn utk ur future daughter(s)..
    bestnye dpt papa n abg yg protective camtu..
    oh wait.ni keluarga mafia ke hape,nk pkul2 org?haha.

    BalasPadam
  10. laaa. kan untuk dia, tak bagi dia baca blog pulak ;p

    BalasPadam
  11. papa ni.. kelakar la.. awww !

    *fitam*

    BalasPadam
  12. 1st comment setelah lama mnjadi silent reader utk blog ni..;p
    mmg2..nk didik ank prempuan zmn skang mmg payah..nak2 dgn teknologi yg berbagai jenis skang ni..aishh mcm mna la nnti nk ddik ank2 sndiri nnti..huhu

    *not married yet..;p

    BalasPadam
  13. haha. part ajak kawen tuu terbaek!

    BalasPadam
  14. hahaha, nape cuak bagi anak baca?

    BalasPadam
  15. what? kahwin 4? ada ke orang still nak kahwin ngan u lepas ni. haihh

    BalasPadam
  16. haMis zalikha. BAHAHAHHAHA!

    BalasPadam
  17. hahahha incik K, INCIK K..
    (baca dgn nada perli)

    aku harap anak pmpuan kau baik,comel dan macam yg kau harapkan..
    bapaknya pn kenala berperangai sopan kalau nak anaknya berperangai cam2 gak..

    BalasPadam
  18. kelakar la.. suke baca setiap entry. =)

    BalasPadam
  19. kelakar la.. suke baca setiap entry. =)

    BalasPadam
  20. seriusss aku sukaaa..

    sangat bersahaja tepai isi yang bernas! i lllloooiikke!!

    BalasPadam
  21. bley tahan la surat ni,makaseh sbb post...=)

    BalasPadam
  22. comel gylaa entry nie . hehe mintak izin copy ye :)

    BalasPadam
  23. YEAHH..PAPA..SYA DAH PNDAI BACA..~
    amboihh..papa..
    :PP

    BalasPadam
  24. Lawak, lawak... haha
    part jangan baca blog tu amatlah... lawak? ironi?
    hahaha good job, mista!

    BalasPadam
  25. Giler siot bapak macam tu.. Aku pun nak jadi macam tu la jugak...




    JANGAN KLIK< KALAU TIDAK, KAMU MENYESAL! HAHAHA

    BalasPadam
  26. Great writing Mr. K. kalo cney nk jadi ank kamu la..hahhaa

    BalasPadam
  27. saya nak ngorat anak Papa bole?

    BalasPadam
  28. Papa tergamak nk pk pakai legging utk tarik perhatian perempuan?
    ewww~ gross la papa ni

    BalasPadam
  29. Taste kemain high class belaka...Agak2 Mr.K mesti kaya in future?

    BalasPadam
  30. hahaha cool ! nape la byk sgt idea kat kepala awk tuh ye mr k??? jeles.hahahahaha..
    anyway , nice ..

    BalasPadam
  31. hahaha..best giler..mmg x rugi la tunggu post ni kua..puas ati bace!
    terbaek la mr.k =)

    BalasPadam
  32. hesh. Papa niiiii. papa takut ehh anak2 papa baca blog papa yang gatal ni..haha. the best!

    BalasPadam
  33. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  34. hm, best kalau reality abang2 sgt protective in any ways

    BalasPadam
  35. hahahaa thanx! sbb ?
    the post made myday~ hahaaa
    suke part last skali pesanan jgn baca blog papa tuee~ ;p

    BalasPadam
  36. @Rian- Biasalah, anak artis.

    @Akma - I have no idea :)

    @Ika - Ni keluarga baik-baik tau.

    @Fiqah - ADA. HAHA

    @Nordin - Jom. Kita jadi legasi bapak2 cool di dunia.

    @I luv you too - Bapaknya tak nak ngurat?

    @Adziim - InsyaAlah aku akan kaya gila.

    @Haika - Welcome.


    Thank you for comments

    BalasPadam
  37. haha, tak terkata pasal fasha sandal tu. Betul sangat. :p

    BalasPadam
  38. kalau die bce mesti die cakap..
    "laa...patutla aku cmni.."
    haha..

    BalasPadam
  39. haha! can't help myself from lol..siyesly. gud entry, advice from cool dad to his lil daughter. :)

    BalasPadam
  40. alolololorrr.......
    mrK teringin nak baby plak ke?

    adehlaa...~

    BalasPadam
  41. haha comel je panggil papa papa! :D
    nice entry...

    BalasPadam
  42. hahaha. K.. entry yg sgt2 menarik.. rse mcm tak bleh blah pon ade.. tp smue nih tips yg sgt2 bergune.. good job.. ;)

    BalasPadam
  43. pergh!!!!tu aku rasa in future tak mustahil anak gadis ko google..jumpa blog ko.hihi

    BalasPadam
  44. nak surat untuk my future mother in law leh.haha

    BalasPadam
  45. one cool entry ever..
    wondering why my daddy xbuat surat macam nie dulu.haha.
    ur blog best lar mr.k =D

    BalasPadam
  46. suke suke (",)

    BalasPadam
  47. baiklah papa.. akanku ekowt sedikit sebanyak tunjuk ajaq papa..

    funny tapi serius. unik.

    yang benar, anakmu dari bini keempat kott..

    BalasPadam
  48. tapi kalau lepas abang tackle kwn tu diorang xnk putus camne...

    BalasPadam
  49. hehehehe best2....thanks for the advice papa :p

    BalasPadam
  50. apa daaa... hahaha. jangan ajar anak2 bukan3. hahahaha.

    BalasPadam
  51. bestnye kalau dapat abang mcm nie . :') (terharuuu) sayang sejuta kali sayang . saya xde abg la MR k . :( . btw , best gila blog MR K ! cool .

    BalasPadam
  52. ahah~ BEST!

    nah,mama balas surat..have a look! ~,^

    http://lynnribena.blogspot.com/2011/01/surat-untuk-my-future-son-fr0m-mama.html

    BalasPadam
  53. hikhikhikhik..enjoy bce blog u...seriously i wish my future hubby do dat nnti..TAPI i X wish MY PAPA do dat to me rite now...hahahaha...terbaek...keep it up....

    BalasPadam
  54. best artikel nih. tapi banyak betul carian melalut dalam internet nih kan.

    Latest Entri :
    Pemakanan Punca Penyakit

    BalasPadam
  55. esok lusa dah dapat abang kamu.

    perghh..cepat gila process.

    peringatan tuk anak-anak ku juga nanti.

    BalasPadam
  56. papa papa...kalau papa tak bagi saya baca blog papa, macam mana saya nak ambil tahu nasihat dan pesanan papa macam dalam entry papa nie???

    BalasPadam
  57. hai papa!





    hikhik

    BalasPadam
  58. cool. tapi ayat last paling tak boleh blah. HAHA.

    BalasPadam
  59. bagus entri ni...
    terkesan jugak baca..haha
    nanti tulis entri untuk makcik2 jiran pulak taw..

    BalasPadam
  60. haha,yg last sekali tu.lassssssttt sekali.hahaha

    BalasPadam
  61. @Your Daughter - Hai.

    @Anonymous - Nanti papa kasi surat kat rumah.

    @Afzan - Biasalah, zaman dah maju. Dunia dah berubah.

    @Dunia kecil - I will :)

    @Teja - Then, biar Papa pi tackle then putus.

    @Merpati - Dan juga kaya raya. Aminnn.

    @Zey - Siapa tak nak baby.

    @Nabilah - HAHA. Terasa.

    @Haikal - Hava a very happy life.

    BalasPadam
  62. papa..
    i love you lah...
    papa rasa sape suami i nanti??hahaha
    ke dok menjanda sampai tua??janda??
    anak dara freshlah nokk..hahaha

    BalasPadam
  63. nice entry. =)

    BalasPadam
  64. tolong jangan baca blog papa ... hahahhaahhahah mmpos budak tuh bila baca blog papa dia..

    BalasPadam
  65. haha.. mrK, like yg bawah sekali tu ha.. klu dah pandai baca jgn baca blog papa.. hahaha..

    BalasPadam
  66. interesting.....
    next time wat ar pulak surat tuk mak n bapak mertua lak...
    bru lengkap...
    hhehehehhehe

    BalasPadam
  67. kenapa mesti PAPA? bukan ABAH? AYAH? DADDY? WALID? ABUYA? APPA?

    BalasPadam
  68. haha... nice one.. :)
    lagi 'papa' tu tak kasi baca... lagi ler ank pompuan tu duk selongkar nk baca blog papa dia.. ha3

    BalasPadam
  69. hai awak saye dah tergoda. haha ;D

    btw, great blog !

    BalasPadam
  70. papa..

    anakanda tau pasal maria orizawa sebab baca blog papa laaa~!!!

    kah3..

    BalasPadam
  71. nak panggil daddy bleh?hehe..x best r nama papa ni

    BalasPadam
  72. bestnye ade papa cmnie haha ;P
    btw i xprnh tgk pun maria ozawa, weird r klu girl ade.

    BalasPadam
  73. baaaaaaaa...... jeeetttt!.....

    BalasPadam
  74. salam..

    best n3! kat dunia reality sikap papa ni bagaimana ek?

    kitaorg nak tahu jugak =)

    weeeeeeee...=)

    BalasPadam
  75. salam..

    best n3! kat dunia reality sikap papa ni bagaimana ek?

    kitaorg nak tahu jugak =)

    weeeeeeee...=)

    BalasPadam
  76. naseb bek ko tak jadik papa aku.... he he,..... jenuh aku nak confirm kan yang mana satu mak aku nanti.... =)

    BalasPadam
  77. ngee...kelakar la mr k ni..ade2 je idea..pas ni surat utk bakal ap la plak ek...(^__^)..
    nana paling suke yg las..tolong jagn bace blog papa...

    BalasPadam
  78. Assalamualaikum
    (nak sambung jap)

    hai anak2 mama...mama sayang khairunnisa dan yang lain2 tau(mama xtau nak isi nama apa)...lau sayang nak tahu papa ni pelik siket...dulu masa mama mengandungkan sayang,mama tengok papa ni makin hari makin gatal..disebabkan papa kamu aktif,mama xberani kata ape...nanti kene cerai,mama pulak yang merana kan,sayang..anyway sayang..bila sayang dah besar,sayang jadilah isteri yang solehah dan mentaati suami macam mama ni..jangan tinggal solat yang paling penting......mama bukan pasha sandel ke,maria orazawa ke,liza suriyanti ke..mama tetap mama..yang papa sayang...kan abang?huhu

    BalasPadam
  79. salam singgah.. feel free to follow my blog =)
    http://awaytothedancefloor.blogspot.com/

    BalasPadam
  80. ganas nye takel awek?
    klu awek tu ad lemah jantung guane?
    x kawin la jwbnye..yg betulnye jumpa ayah dulu..

    BalasPadam
  81. kemaen Mr.K nie ... eh silap .. papa K la .. hik3 .. XD

    BalasPadam
  82. halo2!!

    semat ler surat ko...
    ajar ckit...
    hehehehee~

    BalasPadam
  83. heheh..hopefully ko simpan copy entry nie utk di bagikan kat anak perempuan ko yer nnti.....nyway...aku suka entry ini...

    BalasPadam
  84. papa dr tua sampai muda
    perasan x hingat
    kalo papa pkai legging...opsS!
    haha

    BalasPadam
  85. hahaha..
    best2...
    papa yang baik suatu hari nanti.
    insyaAllah. :)

    BalasPadam
  86. oh my?

    bila kamu dah reti membaca,

    tolonglah, tolong, tolong jangan baca

    blog Papa..haha

    BalasPadam
  87. na jd anak abg khairul boleh x?haha
    selamat sikit hidup
    sweet sgt

    BalasPadam
  88. scary tapi comel. eyh? ahh apa2 jelah

    BalasPadam
  89. baek papa... saya mengikut nasihat.. hahahaha

    BalasPadam
  90. seriously suka baca pasal surat2 n chat2 n forward message nieh..

    Gila2 suka..

    Nice entry (!)

    BalasPadam
  91. Minta num fon ble? sy nak bknalan dgn awak! nak jadikan sy punya future hsband! ngeee~~ >.<

    BalasPadam
  92. hakhak..hang memang poyo la..agak2 dah tak mao komen..ape punn. keep it up..enjoy jer bace blog hang.. ada pengajarannyer gak jez dgn cara yang nice nak ajak orang wat baik.. barokkallahu fik..

    BalasPadam
  93. TheGirlThatMustNotBeKnown2 Ogos 2012 4:02 PG

    bengong la otak aku bca post kau nih hahahaha....

    BalasPadam
  94. Misteri Datang Menghantui HiDupku, . . . . . . :D

    BalasPadam
  95. Oh My..

    How do i get here??

    ...anyway this just made me giggled

    BalasPadam

Pilih. Nyawa atau comment? Good. Tulis elok-elok.