Rabu, 26 Januari 2011

Tips Menjaga Anak Perempuan di Zaman Sekarang.

Assalamualaikum


Hai, my sweetheart(s).

How are your boyfriendss? Sihat? Oh, sorry lah kalau mereka semua kini berada di hospital. Papa dah kasi green light kat abang-abang kamu untuk kerjakan mereka kalau mereka berani buat benda-benda bullshit. So, yeah, Papa harap kamu faham kenapa Papa suruh abang-abang kamu bawak baseball bat bersama mereka ketika kamu keluar bersama mereka minggu lepas.

Well, Papa tahu yang kamu akan jadi famous dan hot stuff sebab kamu perempuan dan sure kamu akan mewarisi kejelitaan dan kecomelan Mama kamu, Fazura. Eh, bukan Fazura tapi Fasha Sandha. Eh tak tak bukan Fasha Sandha, tapi Hamis Zalikha kot... Tak pun Memey. Errr...err entah lah. Papa pun dah lupa siapa Mama kamu. HAHA.


Okay-okay relax. Papa just bergurau. Sebenarnya, bukan apa. Papa masa muda-muda dulu banyak history. Nak-nak dengan Fasha Sandha yang comel dan bersuara manja tu. Apa... Kamu ingat Fasha Sandha kamu tu tak hot ke dulu? Kamu ingat ramai ke tak minat dia? Ramai tau yang minat dia. Lagi-lagi kaum perempuan (HAHA). Kalau tak ramai yang minat, tak akan lah boleh tercalon dalam ABP 2010 / 2011 kan? Lagi pun, kalau dia tak famous, tak akan lah nama dia asyik di search di YouTube ye tak?


Dear Sweethearts,

Papa harap, bila kamu dah besar nanti, please lah jangan nak mengada-ngada join Akademi Fantasia, Mentor and what so ever. Semua 'perkerjaan' tu amatlah tak sesuai bagi kamu. Yet, Papa geli lah kasi orang seluruh dunia tengok bentuk badan kamu. Nak-nak, bila jadi artis tu, mesti dapat sponsor baju seksi-seksi. Dengan itu, kamu tak geli ke pakai baju seks-seksi dan kasi orang lain melihat susuk tubuh kamu? Ya Papa tahu ramai perempuan suka pakai seksi-seksi termasuk pakai legging untuk tarik perhatian lelaki. Tapi, tengok macam Papa, mana ada pakai seksi-seksi. Relax je pakai baju kemeja. Tak der nye Papa pakai legging nak tarik perhatian kaum perempuan. Tapi still, melekat juga Mama kamu kat Papa.



Seperti apa yang Papa nasihatkan kat abang-abang dan adik-adik lelaki kamu, Papa harap kamu tak tonton citer blue. Dulu masa muda-muda dulu, Papa jadi pengawas sekolah yang berkaliber tau. Dan bila ada spot check dan kantoi perempuan bawak handphone, mesti handphone tu ada cerita lucah. Dan bila check-check lagi, mesti ada Maria Ozawa. Papa tak faham betul lah. Kalau lelaki tengok Maria Ozawa, then maybe it is 'normal'. Tapi apasal perempuan pun tengok Maria Ozawa? Seriously dari zaman dulu hinggalah sekarang Papa dah beristeri empat, still, Papa tak tahu kenapa perempuan suka tonton 3gp Maria Ozawa. Kebanyakkan perempuan ni lesbian or something?

Well,

Nanti, bila kamu semakin besar, kamu akan tahu perangai orang-orang di sekeliling kamu. Kamu mungkin akan ada kawan baik yang Oh-We-Are-Friends-For-Ever lah kononnya. Tapi jangan terkejut yang kawan kamu tu akan jadi the worse enemy, ever. Dieorang akan ada pisau yang amat-amat tajam untuk tikam belakang kamu. Tapi jangan risau. Kamu ada Papa. Kamu bagi tau je siapa gadis yang tikam belakang kamu tu. Kamu bagi alamat rumah dia. Nanti Papa hantar abang kamu pergi tackle. Tackle kaw-kaw. Then bila girl tu dah tangkap leleh dengan abang kamu, Papa akan suruh abang kamu clash dengan dia di depan orang ramai di hadapan saudara mara dia. Sure girl tu akan merana gila bila putus dengan abang kamu. Perfect plan kan?

Dear little girls,

Kalau ada lelaki nak tackle kamu, jangan mudah kasi chance. Cari lah lelaki yang unik sikit. Tapi Papa dulu lain tau. Papa dulu nak tackle Mama kamu, senang je. Nak tahu tak macam mana Papa tackle Mama kamu? Papa pergi kat rumah dia then cakap:

"Hey, you. Yes you. I suka kat you. So, I akan tackle you. You mungkin akan jual mahal gila. Tapi tak apa sebab I tak akan give up. So, paling lama I mengurat you pun adalah dua minggu. Selepas dua minggu, confirm you akan jatuh cinta dan nak kahwin dengan I. Tapi, tak ke you rasa membazir je dua minggu tu? So, apa kata kita skip proses mengurat dua minggu tu, then terus kahwin dengan I. What say you?" 

Papa cakap macam tu, malam tu jugak mama kamu ajak Papa kahwin. Esok lusa dah dapat abang kamu.



Tambahan pula, kita kena ingat. Kita ni hidup bukan based pandangan orang lain. So, kalau kamu suka kat someone tu, kamu bagi tahu abang kamu. Biar abang kamu handle. Pandai-pandai lah abang kamu buat macam mana nak kasi die ajak kamu kahwin. Dan ingat, andai kata kamu bercinta, jangan layan sangat cinta-cinta tu. Tu semua bullshit. Duniawi je semua tu. So, kalau kamu suka kat lelaki tu, tapi lelaki tu tak suka kamu, kamu hanya perlu play it cool. Tengok macam Papa. Dulu masa muda-muda, Papa suka kat bekas bakal Mama kamu, Nasha Aziz tau. Tapi bekas bakal Mama kamu tu tak suka kat Papa. Tapi tak apa. Papa tak kisah. Dia yang tak nak kat Papa. Dia lah yang rugi. Bukan Papa. Papa tak rugi apa-apa. Papa relax-relax je.

Dear little girls,

Last but not least, kalau kamu nak tahu peranagai lelaki yang gatal, kamu tengok je abang-abang kamu tu. Dieorang tu semua gatal tau. Dah la gatal, bermulut manis pula tu. Tapi, walaupun mereka gatal, mereka setia tau. Hais, entah dari dari mana la mereka belajar perangai pelik macam tu. Nasib baik Papa tak macam dieorang.

Dan yang terakhir, bila kamu dah reti membaca, tolonglah, tolong, tolong jangan baca blog Papa.



113 Comments:

hida.hadi berkata...

ngengg betei..

RIAN berkata...

wahh. . kecik-kecik tak pandai baca lagi dah ada boyfren(s). . hahha,

AmriGloomySunday berkata...

hikhikk comel sangat2..^_^
peringatan..

si suraya berkata...

insyaAllah papa, anak anak mu akan ikut cakap papa, tapi the last msg tu, takkan ikut punya.hehe

jieha jamal berkata...

gile creative...hehehe

Miss Hana berkata...

suke erk kalau dapat kawen 4?

misz jue berkata...

aku suka..

nice entry !

sicomot-comel berkata...

Oh papa!
Mama sy yg mana satu ni??

p/s: cepatnye papa kawin dan dapat abg ek.
tah2 papa dpt sy seminggu pas abg kuar kowt..hahahha

Miss Hana berkata...

nah alamat umah...no65465456blahajsajkdhqjwhdJDkjadhuwewqdwd,taman kempadang makmur,26060 kuantan~~

husna amira berkata...

HAHAHA. pening dpt papa mcm ni :P

Maizatul Akma berkata...

Asal kau banyak sangat idea tulis entry yang baguih cenggini? I loikeee.

ika~~ berkata...

ahaha!
finally ade pn utk ur future daughter(s)..
bestnye dpt papa n abg yg protective camtu..
oh wait.ni keluarga mafia ke hape,nk pkul2 org?haha.

Misshy Innz berkata...

laaa. kan untuk dia, tak bagi dia baca blog pulak ;p

shahirahkhairudin berkata...

papa ni.. kelakar la.. awww !

*fitam*

miss amira liyana~ berkata...

1st comment setelah lama mnjadi silent reader utk blog ni..;p
mmg2..nk didik ank prempuan zmn skang mmg payah..nak2 dgn teknologi yg berbagai jenis skang ni..aishh mcm mna la nnti nk ddik ank2 sndiri nnti..huhu

*not married yet..;p

haryani berkata...

haha. part ajak kawen tuu terbaek!

nurulsyazwina berkata...

hahaha, nape cuak bagi anak baca?

Fiqah berkata...

what? kahwin 4? ada ke orang still nak kahwin ngan u lepas ni. haihh

destem berkata...

haMis zalikha. BAHAHAHHAHA!

= Cik Orked berkata...

hahahha incik K, INCIK K..
(baca dgn nada perli)

aku harap anak pmpuan kau baik,comel dan macam yg kau harapkan..
bapaknya pn kenala berperangai sopan kalau nak anaknya berperangai cam2 gak..

Ainu berkata...

kelakar la.. suke baca setiap entry. =)

Ainu berkata...

kelakar la.. suke baca setiap entry. =)

andynurehanadibahrahim berkata...

seriusss aku sukaaa..

sangat bersahaja tepai isi yang bernas! i lllloooiikke!!

Syasya1901 berkata...

cool daddy~

Bella Ayub berkata...

haha.. nothing to say..

:)

sakinah qistina berkata...

bley tahan la surat ni,makaseh sbb post...=)

Tanpa Nama berkata...

comel gylaa entry nie . hehe mintak izin copy ye :)

Pijahh' berkata...

YEAHH..PAPA..SYA DAH PNDAI BACA..~
amboihh..papa..
:PP

nah-JOE-waaa~ berkata...

Lawak, lawak... haha
part jangan baca blog tu amatlah... lawak? ironi?
hahaha good job, mista!

Nordin berkata...

Giler siot bapak macam tu.. Aku pun nak jadi macam tu la jugak...




JANGAN KLIK< KALAU TIDAK, KAMU MENYESAL! HAHAHA

a!Na berkata...

Great writing Mr. K. kalo cney nk jadi ank kamu la..hahhaa

redbean berkata...

saya nak ngorat anak Papa bole?

i luv u papa berkata...

Papa tergamak nk pk pakai legging utk tarik perhatian perempuan?
ewww~ gross la papa ni

Adziim berkata...

Taste kemain high class belaka...Agak2 Mr.K mesti kaya in future?

miRa'e berkata...

hahaha cool ! nape la byk sgt idea kat kepala awk tuh ye mr k??? jeles.hahahahaha..
anyway , nice ..

izatul qisteena berkata...

hahaha..best giler..mmg x rugi la tunggu post ni kua..puas ati bace!
terbaek la mr.k =)

honeymoney berkata...

hesh. Papa niiiii. papa takut ehh anak2 papa baca blog papa yang gatal ni..haha. the best!

mariea berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
mrs superman berkata...

hm, best kalau reality abang2 sgt protective in any ways

wiwidfarhain berkata...

Haha, sukaa entry ni. :D

haikadove berkata...

hahahaa thanx! sbb ?
the post made myday~ hahaaa
suke part last skali pesanan jgn baca blog papa tuee~ ;p

Mr K berkata...

@Rian- Biasalah, anak artis.

@Akma - I have no idea :)

@Ika - Ni keluarga baik-baik tau.

@Fiqah - ADA. HAHA

@Nordin - Jom. Kita jadi legasi bapak2 cool di dunia.

@I luv you too - Bapaknya tak nak ngurat?

@Adziim - InsyaAlah aku akan kaya gila.

@Haika - Welcome.


Thank you for comments

Mr. Swift berkata...

haha, tak terkata pasal fasha sandal tu. Betul sangat. :p

Nabilah berkata...

kalau die bce mesti die cakap..
"laa...patutla aku cmni.."
haha..

~naddy~ berkata...

haha! can't help myself from lol..siyesly. gud entry, advice from cool dad to his lil daughter. :)

ayue! berkata...

mungeks sungguh.haha

zey berkata...

alolololorrr.......
mrK teringin nak baby plak ke?

adehlaa...~

ayumi berkata...

haha..best la papa ni =)

syamimi fatin berkata...

haha comel je panggil papa papa! :D
nice entry...

Syaza ♥ berkata...

hahaha. K.. entry yg sgt2 menarik.. rse mcm tak bleh blah pon ade.. tp smue nih tips yg sgt2 bergune.. good job.. ;)

Nadirah berkata...

jangan baca blog papa..xD

Puan Capa berkata...

pergh!!!!tu aku rasa in future tak mustahil anak gadis ko google..jumpa blog ko.hihi

Fafa Meow berkata...

nak surat untuk my future mother in law leh.haha

kina_razali berkata...

one cool entry ever..
wondering why my daddy xbuat surat macam nie dulu.haha.
ur blog best lar mr.k =D

Bunga bt Kuntum berkata...

suke suke (",)

Zaiya berkata...

baiklah papa.. akanku ekowt sedikit sebanyak tunjuk ajaq papa..

funny tapi serius. unik.

yang benar, anakmu dari bini keempat kott..

Tun Teja berkata...

tapi kalau lepas abang tackle kwn tu diorang xnk putus camne...

shida berkata...

hehehehe best2....thanks for the advice papa :p

piNky LuCiA berkata...

apa daaa... hahaha. jangan ajar anak2 bukan3. hahahaha.

mizz coklat berkata...

bestnye kalau dapat abang mcm nie . :') (terharuuu) sayang sejuta kali sayang . saya xde abg la MR k . :( . btw , best gila blog MR K ! cool .

LyNn Ribena berkata...

ahah~ BEST!

nah,mama balas surat..have a look! ~,^

http://lynnribena.blogspot.com/2011/01/surat-untuk-my-future-son-fr0m-mama.html

dunia kecik ku berkata...

hikhikhikhik..enjoy bce blog u...seriously i wish my future hubby do dat nnti..TAPI i X wish MY PAPA do dat to me rite now...hahahaha...terbaek...keep it up....

anis berkata...

sengek! aha

eiela berkata...

best artikel nih. tapi banyak betul carian melalut dalam internet nih kan.

Latest Entri :
Pemakanan Punca Penyakit

noorafzan berkata...

esok lusa dah dapat abang kamu.

perghh..cepat gila process.

peringatan tuk anak-anak ku juga nanti.

Tanpa Nama berkata...

papa papa...kalau papa tak bagi saya baca blog papa, macam mana saya nak ambil tahu nasihat dan pesanan papa macam dalam entry papa nie???

Your daughter berkata...

hai papa!





hikhik

Dhiyara berkata...

cool. tapi ayat last paling tak boleh blah. HAHA.

Mainur Hasnah berkata...

bagus entri ni...
terkesan jugak baca..haha
nanti tulis entri untuk makcik2 jiran pulak taw..

OrenLimau berkata...

haha,yg last sekali tu.lassssssttt sekali.hahaha

Mr K berkata...

@Your Daughter - Hai.

@Anonymous - Nanti papa kasi surat kat rumah.

@Afzan - Biasalah, zaman dah maju. Dunia dah berubah.

@Dunia kecil - I will :)

@Teja - Then, biar Papa pi tackle then putus.

@Merpati - Dan juga kaya raya. Aminnn.

@Zey - Siapa tak nak baby.

@Nabilah - HAHA. Terasa.

@Haikal - Hava a very happy life.

Amira Anorah berkata...

papa..
i love you lah...
papa rasa sape suami i nanti??hahaha
ke dok menjanda sampai tua??janda??
anak dara freshlah nokk..hahaha

nurathirah shafiza berkata...

nice entry. =)

ateyn berkata...

tolong jangan baca blog papa ... hahahhaahhahah mmpos budak tuh bila baca blog papa dia..

rabiatuladawiyah berkata...

haha.. mrK, like yg bawah sekali tu ha.. klu dah pandai baca jgn baca blog papa.. hahaha..

Tanpa Nama berkata...

interesting.....
next time wat ar pulak surat tuk mak n bapak mertua lak...
bru lengkap...
hhehehehhehe

jamilah.chantek berkata...

kenapa mesti PAPA? bukan ABAH? AYAH? DADDY? WALID? ABUYA? APPA?

hannan nazri berkata...

haha... nice one.. :)
lagi 'papa' tu tak kasi baca... lagi ler ank pompuan tu duk selongkar nk baca blog papa dia.. ha3

Emon. berkata...

hai awak saye dah tergoda. haha ;D

btw, great blog !

missSenget berkata...

papa..

anakanda tau pasal maria orizawa sebab baca blog papa laaa~!!!

kah3..

mawarmerah berkata...

nak panggil daddy bleh?hehe..x best r nama papa ni

masshie mastura berkata...

bestnye ade papa cmnie haha ;P
btw i xprnh tgk pun maria ozawa, weird r klu girl ade.

Tanpa Nama berkata...

baaaaaaaa...... jeeetttt!.....

raudhah berkata...

salam..

best n3! kat dunia reality sikap papa ni bagaimana ek?

kitaorg nak tahu jugak =)

weeeeeeee...=)

raudhah berkata...

salam..

best n3! kat dunia reality sikap papa ni bagaimana ek?

kitaorg nak tahu jugak =)

weeeeeeee...=)

cikpia berkata...

naseb bek ko tak jadik papa aku.... he he,..... jenuh aku nak confirm kan yang mana satu mak aku nanti.... =)

nanareeko berkata...

ngee...kelakar la mr k ni..ade2 je idea..pas ni surat utk bakal ap la plak ek...(^__^)..
nana paling suke yg las..tolong jagn bace blog papa...

Miss Hana berkata...

Assalamualaikum
(nak sambung jap)

hai anak2 mama...mama sayang khairunnisa dan yang lain2 tau(mama xtau nak isi nama apa)...lau sayang nak tahu papa ni pelik siket...dulu masa mama mengandungkan sayang,mama tengok papa ni makin hari makin gatal..disebabkan papa kamu aktif,mama xberani kata ape...nanti kene cerai,mama pulak yang merana kan,sayang..anyway sayang..bila sayang dah besar,sayang jadilah isteri yang solehah dan mentaati suami macam mama ni..jangan tinggal solat yang paling penting......mama bukan pasha sandel ke,maria orazawa ke,liza suriyanti ke..mama tetap mama..yang papa sayang...kan abang?huhu

Shewant231 berkata...

salam singgah.. feel free to follow my blog =)
http://awaytothedancefloor.blogspot.com/

alienwithouthename berkata...

tips jaga wife ada x?

Hasyarghh berkata...

Ayat tackle awek gila hebat !

Gimi berkata...

ganas nye takel awek?
klu awek tu ad lemah jantung guane?
x kawin la jwbnye..yg betulnye jumpa ayah dulu..

Death by Girl berkata...

kemaen Mr.K nie ... eh silap .. papa K la .. hik3 .. XD

Tanpa Nama berkata...

halo2!!

semat ler surat ko...
ajar ckit...
hehehehee~

Risnayati Lammu berkata...

papa K. l lov u so much damn!!!

Cik Mulat berkata...

heheh..hopefully ko simpan copy entry nie utk di bagikan kat anak perempuan ko yer nnti.....nyway...aku suka entry ini...

Zarrar Maria berkata...

papa dr tua sampai muda
perasan x hingat
kalo papa pkai legging...opsS!
haha

Yaya Nadia berkata...

hahaha..
best2...
papa yang baik suatu hari nanti.
insyaAllah. :)

aina halim berkata...

oh my?

bila kamu dah reti membaca,

tolonglah, tolong, tolong jangan baca

blog Papa..haha

IftiMonstaa berkata...

oh my.. im melting

yana amelynn berkata...

nice papa! :D

naily lilly berkata...

na jd anak abg khairul boleh x?haha
selamat sikit hidup
sweet sgt

White Cat berkata...

MR.K pliz be my PAPA! XDD

bella rusli berkata...

waa nk gelak sampai golek2

AKMA berkata...

scary tapi comel. eyh? ahh apa2 jelah

aisya adam berkata...

SUKE LA PAPA DYE!:)

Miss Kira berkata...

baek papa... saya mengikut nasihat.. hahahaha

Clara berkata...

seriously suka baca pasal surat2 n chat2 n forward message nieh..

Gila2 suka..

Nice entry (!)

Hate + Love + Miss + You berkata...

Minta num fon ble? sy nak bknalan dgn awak! nak jadikan sy punya future hsband! ngeee~~ >.<

annfahana berkata...

hakhak..hang memang poyo la..agak2 dah tak mao komen..ape punn. keep it up..enjoy jer bace blog hang.. ada pengajarannyer gak jez dgn cara yang nice nak ajak orang wat baik.. barokkallahu fik..

TheGirlThatMustNotBeKnown berkata...

bengong la otak aku bca post kau nih hahahaha....

Lembaga Misteri berkata...

Misteri Datang Menghantui HiDupku, . . . . . . :D

SarahNur berkata...

Oh My..

How do i get here??

...anyway this just made me giggled

Disclaimer

This is a personal blog and everything written on this blog, based on own and personal thought.

The owner of this blog did not responsible for any comments that made in the comment sections. The owner is only responsible by his name as written by the sections.

This web blog does not store any file on its server. All movies, software, form of files, pictures and any type of graphic forms that are posted on this blog are indexed from other sites and they are just for personal purpose only.

For download-able form of files/software/etc, it's just for demo and must be deleted within 24 hours. You are agreed with this term as clicking the download button.

Any pictures, videos and graphic forms, are not copyrighted as the date taken from the search engines. As if its copyrighted, all credit goes to the owner and I did not own the copyrights. All of the graphic forms are linked with the original source. All of those pictures, videos and graphic forms are not for any commercial use, I gain nothing for those forms of files.

Light 18sx contents.

All related names mentioned are totally fiction and got nothing to do with your and my life.
 
Powered by Blogger