Khamis, 19 Mei 2011

Pemilik Blog TelorDiBasuh dah Meninggal Dunia.

Assalamualaikum


Uh. Pagi-pagi (Tengah hari) aku bangun, aku terus lunch. Then aku online. Bila aku online je, baru aku perasan yang ada satu isu besar sedang berlaku. Yup, pemilik blog TelorDiBasuh dah meninggal dunia akibat jankitan paru-paru dan akhirnya dia tak boleh bernafas. Boleh rujuk di blog ini.

Ini bukan kali pertama blogger yang muda-muda meninggal dunia. Dan ini mengingatkan kita tentang bila-bila masa je kita boleh mati. Dan this is why kita tak boleh tangguh-tanggug. Bak kata Hlovate:

"The man that decides to change at 12th hour dies on the 11th."

Dengan itu, jangan la tangguh untuk berubah. Jangan la keluarkan ayat "Esok lusa aku pakai tudung laaa" atau pun "Nanti-nanti aku solat laaa". Sebab kita tak tahu kot-kot malaikat maut datang lagi cepat dari apa yang kita expected.

So, again, apa yang akan terjadi kat blog ni kalau aku mati ya? Apa yang akan jadi kat orang sekeliling korang kalau korang mati ya?

Apa pun, al-fatihah kepada pemilik blog tersebut, Abdul Hakim bin Mohd Kamal.

54 ulasan:

  1. innalillahiwainnailahirraji'un. Al-fatihah~ semoga arwah ditempatkan dalam kalangan yang beriman. Ameen. insyaALLAH.

    pssttt: contengan jalanan. ~Hlovate

    BalasPadam
  2. Al-fatihah :/

    BalasPadam
  3. klu aku dh xde,aku nk belog aku tu ditutup.entah.tkt kalau2 entry yg aku publish akan bg aku dosa brterusan.tp for good,baik dtutup shj.
    anyways,
    al fatihah utk saudara telor.rajen gk dia komen entry aku dlu.

    BalasPadam
  4. innalillah...

    al-fatihah buat arwah..

    smoga arwah dtempatkan dikalangan orang yang soleh..

    siyes.aku terkedu...

    macam mana dan bilalah aku mati nanti...

    BalasPadam
  5. Ermm..terkejut jugak tadi..

    semoga arwah ditempatkan di kalangan org beriman...

    BalasPadam
  6. takziah utk keluarga blogger,

    BalasPadam
  7. Al-fatihah.
    eh, see..HLOVATE. (^^)btw, kalau blog mr.K da xde.. suramla khidupan kami.(ikhlas)HAHA

    BalasPadam
  8. sob sob :'( seriusly terkejut. alfathihah

    BalasPadam
  9. fadah memang tiap-tiap hari datang ke blog hakim a.k.a telor ni nak layan entri beliau...
    cepat benar dia meninggalkan kita..
    Al-fatihah tuk arwah...

    BalasPadam
  10. Terkejut.. Patut sudah seminggu menyepi..

    Innalillah, Alfatihah..

    BalasPadam
  11. hidup ni cuma nak cari bekal sebanyak mungkin untuk dunia yang satu lagi yang kekal abadi.



    Al-Fatihah~

    BalasPadam
  12. innalillah . daripadaNYA kita datang , kepadaNYA jua kite kembali .

    BalasPadam
  13. salam...
    Mira bru je lpas bace blog arwah..
    Ya Allah, Mira tak sangke sangat..
    sedih sangat bile bace ape yg abng arwah tulis kat blog arwah...
    :(

    al fatihah ~~

    BalasPadam
  14. Alfatihah. Baru je follow blog tu semlm

    BalasPadam
  15. Alfatihah. Baru je follow blog tu semlm

    BalasPadam
  16. Innalillah... tu la...ajal tu bila bila masa je bole datang...

    BalasPadam
  17. sedihnya kalau hari-hari saya tanpa membaca blog mr.k..ape2 pun al fatihah untuk arwah..semoga arwah ditempatkan bersama orng yg beriman..aminn

    BalasPadam
  18. al fatihah

    BalasPadam
  19. @tuan blog
    ayat esok lusa aku pakai tudung tu..
    hagak meruntun jiwa.huhuhu

    makan dalam beb.!.

    takziah untuk beliau
    al-fatihah

    BalasPadam
  20. setiap yang bernya pasti akan merasai mati.

    BalasPadam
  21. Al-Fatihah buat arwah.... Semoga dia ditempatkan di kalangan orang2 beriman..

    "The man that decides to change at 12th hour dies on the 11th."

    Lepas baca Contengan Jalanan tu, this statement haunting me..

    вєнιη∂ тнєѕє єуєѕ | Cer Cite! Cer Cite!

    вєнιη∂ тнєѕє єуєѕ | Lelaki dan Panas Baran

    BalasPadam
  22. alfatihah..... semoga rohnya dicucuri rahmat....

    BalasPadam
  23. al-fatihah.
    semoga rohnya dicucuri rahmat.

    amin..

    BalasPadam
  24. al-fatihah~ btw u salah spelling al-fatihah. :)

    BalasPadam
  25. al fatihah,, walaupon x kenal blogger ni sape.. but nice,, mc blog ko jugak,, tp die sempoi..haha.. ok ok,, adios

    BalasPadam
  26. al fatihah. dulu selalu jugak usha blog dier

    BalasPadam
  27. Inna Lillahi Wa Inna Ilaihi Rojiu'n.
    xsangka. Pdhal baru rasa cm beberapa hari yang lepas tgk update dia... semoga arwah dijauhkan dari seksa kubur. Amiin.

    BalasPadam
  28. memang kita tau yg setiap masa,malaikat Izrail dtg jenguk kita...tapi knape kita still lewatkan solat???x insaf2....kenape & ape carenyer....

    BalasPadam
  29. alfatihah . . hmmm . . klo ak mati, mgkn ta de y tw kot sbb ak ta mesra sgt :) hurmmm . .

    BalasPadam
  30. huh?? innalillahhh... hhuhuhuhu :(

    BalasPadam
  31. telordibasoh... dulu dia rajen blogwalk. sangat2 rajen. huhuhuhu.

    al-fatihah utk arwah.

    BalasPadam
  32. pernah terfikir nak private blog n deactivate fb tiap2 hari sebelum tidur.....takut x bangun dah.
    tapi xpernah jadi. eheh..

    ada baca pasal malaikat maut intai kita 70 kali tiap2 hari.. mmg maut x tunggu kita~ bila2 je.

    al-fatihah utk pemilik blog tel0rdibasuh ..

    BalasPadam
  33. alfatihah untuk beliau walau bukan follower blog beliau

    BalasPadam
  34. laaa..ye ke..innalillah . arwah dulu baik orgnye.huhu

    BalasPadam
  35. salam Mr K.

    terkejut, even i tak baca blog dia tp i dpr rasakan kehilangan dia..

    nway, tengs sbb mengingatkan..kematian tu mmg suatu yg pasti, hidup, insyaAllah..

    BalasPadam
  36. al fatihah....kene terime stiap yg idup akan mati kn..itu jnji-Nya...

    tp Mr. K...jgn la mati dlu....klu ko mati nt ak nk bace entry sape...ko nye blog je la satu2nye blog yg ak follow sbb ak ni bute IT...pas2 sbb blog ko la ak ni dikire mmbaca...ak x suke bnde yg ade byk uruf...ko jgn la mati ea...klu ko nk mati gk ko g cari waris blog ko dlu....

    BalasPadam
  37. Inalillah, Al-fatehah.
    speechless :(

    BalasPadam
  38. Al Fatihah tuk arwah, semoga beliau ditempatkan dikalangan org2 yg mukmin...

    BalasPadam
  39. Al Fatihah tuk arwah, semoga beliau ditempatkan dikalangan org2 yg mukmin...

    BalasPadam
  40. al-fatihah~

    btw, kalau tuan punya blog ni meninggal, kurang lah satu entertaiment dunia. serious bro...

    BalasPadam
  41. Al fatihah.

    Kalau Mr.K meninggal... hmmm. *lost in thoughts*

    BalasPadam
  42. PELIK... kenapa blog tu still ada entry baru? yg paling latest 30jan2013.. ada owner baru ke? -fatin-

    BalasPadam

Pilih. Nyawa atau comment? Good. Tulis elok-elok.