Pemilik Blog TelorDiBasuh dah Meninggal Dunia.

Assalamualaikum


Uh. Pagi-pagi (Tengah hari) aku bangun, aku terus lunch. Then aku online. Bila aku online je, baru aku perasan yang ada satu isu besar sedang berlaku. Yup, pemilik blog TelorDiBasuh dah meninggal dunia akibat jankitan paru-paru dan akhirnya dia tak boleh bernafas. Boleh rujuk di blog ini.

Ini bukan kali pertama blogger yang muda-muda meninggal dunia. Dan ini mengingatkan kita tentang bila-bila masa je kita boleh mati. Dan this is why kita tak boleh tangguh-tanggug. Bak kata Hlovate:

"The man that decides to change at 12th hour dies on the 11th."

Dengan itu, jangan la tangguh untuk berubah. Jangan la keluarkan ayat "Esok lusa aku pakai tudung laaa" atau pun "Nanti-nanti aku solat laaa". Sebab kita tak tahu kot-kot malaikat maut datang lagi cepat dari apa yang kita expected.

So, again, apa yang akan terjadi kat blog ni kalau aku mati ya? Apa yang akan jadi kat orang sekeliling korang kalau korang mati ya?

Apa pun, al-fatihah kepada pemilik blog tersebut, Abdul Hakim bin Mohd Kamal.

Ulasan

HAJAR hasan berkata…
innalillahiwainnailahirraji'un. Al-fatihah~ semoga arwah ditempatkan dalam kalangan yang beriman. Ameen. insyaALLAH.

pssttt: contengan jalanan. ~Hlovate
Halusinasi berkata…
Al-Fatihah..
Ika Shukor berkata…
Al-fatihah :/
ika~~ berkata…
klu aku dh xde,aku nk belog aku tu ditutup.entah.tkt kalau2 entry yg aku publish akan bg aku dosa brterusan.tp for good,baik dtutup shj.
anyways,
al fatihah utk saudara telor.rajen gk dia komen entry aku dlu.
Deideian berkata…
oh... kesiannya..
sicomot-comel berkata…
innalillah...

al-fatihah buat arwah..

smoga arwah dtempatkan dikalangan orang yang soleh..

siyes.aku terkedu...

macam mana dan bilalah aku mati nanti...
laskar pelangi berkata…
Ermm..terkejut jugak tadi..

semoga arwah ditempatkan di kalangan org beriman...
Faztee Danisha berkata…
TERSNTUH HT JUGK..AL FATIHAH
mlle tqa berkata…
takziah utk keluarga blogger,
aisya sakaria berkata…
al-fatihah.. :"(
LaiLA s~ berkata…
Al-fatihah.
eh, see..HLOVATE. (^^)btw, kalau blog mr.K da xde.. suramla khidupan kami.(ikhlas)HAHA
wannurfazrini berkata…
sob sob :'( seriusly terkejut. alfathihah
Fadah berkata…
fadah memang tiap-tiap hari datang ke blog hakim a.k.a telor ni nak layan entri beliau...
cepat benar dia meninggalkan kita..
Al-fatihah tuk arwah...
LaDy DeLLaZ berkata…
Terkejut.. Patut sudah seminggu menyepi..

Innalillah, Alfatihah..
zey berkata…
hidup ni cuma nak cari bekal sebanyak mungkin untuk dunia yang satu lagi yang kekal abadi.



Al-Fatihah~
qilanisa berkata…
innalillah . daripadaNYA kita datang , kepadaNYA jua kite kembali .
ayilarima berkata…
salam...
Mira bru je lpas bace blog arwah..
Ya Allah, Mira tak sangke sangat..
sedih sangat bile bace ape yg abng arwah tulis kat blog arwah...
:(

al fatihah ~~
EZAN IDMA berkata…
Alfatihah. Baru je follow blog tu semlm
EZAN IDMA berkata…
Alfatihah. Baru je follow blog tu semlm
d_tieah berkata…
Betul tu.. Terasa tak cukup lagi amalan kat dunia kan..


Entry Terbaru 1 : Al-Fatihah Buat Pemilik Blog Telordibasuh a.k.a Hakim Kamal
Entry Terbaru 2 : Nur Kasih The Movie ; Tonton Bersama Fizz Fairuz
Amira Anorah berkata…
Innalillah... tu la...ajal tu bila bila masa je bole datang...
syamelae berkata…
sedihnya kalau hari-hari saya tanpa membaca blog mr.k..ape2 pun al fatihah untuk arwah..semoga arwah ditempatkan bersama orng yg beriman..aminn
Tanpa Nama berkata…
al fatihah
✿ gadis biasa ✿ berkata…
@tuan blog
ayat esok lusa aku pakai tudung tu..
hagak meruntun jiwa.huhuhu

makan dalam beb.!.

takziah untuk beliau
al-fatihah
Afuan Shah berkata…
setiap yang bernya pasti akan merasai mati.
Al-Fatihah buat arwah.... Semoga dia ditempatkan di kalangan orang2 beriman..

"The man that decides to change at 12th hour dies on the 11th."

Lepas baca Contengan Jalanan tu, this statement haunting me..

вєнιη∂ тнєѕє єуєѕ | Cer Cite! Cer Cite!

вєнιη∂ тнєѕє єуєѕ | Lelaki dan Panas Baran
timm berkata…
innalillah
cikpia berkata…
alfatihah..... semoga rohnya dicucuri rahmat....
mizzapple berkata…
al-fatihah.
semoga rohnya dicucuri rahmat.

amin..
DaYaH JeLitA berkata…
al-fatihah~ btw u salah spelling al-fatihah. :)
dakpipimerah berkata…
al fatihah,, walaupon x kenal blogger ni sape.. but nice,, mc blog ko jugak,, tp die sempoi..haha.. ok ok,, adios
langitBIRU berkata…
innalillah..
Lin berkata…
wah .. ok ..
beautifulbazliah berkata…
al fatihah. dulu selalu jugak usha blog dier
sayacomel berkata…
al-fatihah untuk beliau.
nunui Joe berkata…
Inna Lillahi Wa Inna Ilaihi Rojiu'n.
xsangka. Pdhal baru rasa cm beberapa hari yang lepas tgk update dia... semoga arwah dijauhkan dari seksa kubur. Amiin.
eR berkata…
memang kita tau yg setiap masa,malaikat Izrail dtg jenguk kita...tapi knape kita still lewatkan solat???x insaf2....kenape & ape carenyer....
alfatihah . . hmmm . . klo ak mati, mgkn ta de y tw kot sbb ak ta mesra sgt :) hurmmm . .
miRa'e berkata…
huh?? innalillahhh... hhuhuhuhu :(
Ery Farieha berkata…
telordibasoh... dulu dia rajen blogwalk. sangat2 rajen. huhuhuhu.

al-fatihah utk arwah.
Syaza Suraini berkata…
pernah terfikir nak private blog n deactivate fb tiap2 hari sebelum tidur.....takut x bangun dah.
tapi xpernah jadi. eheh..

ada baca pasal malaikat maut intai kita 70 kali tiap2 hari.. mmg maut x tunggu kita~ bila2 je.

al-fatihah utk pemilik blog tel0rdibasuh ..
zool berkata…
alfatihah untuk beliau walau bukan follower blog beliau
AIN berkata…
laaa..ye ke..innalillah . arwah dulu baik orgnye.huhu
misz aisya berkata…
salam Mr K.

terkejut, even i tak baca blog dia tp i dpr rasakan kehilangan dia..

nway, tengs sbb mengingatkan..kematian tu mmg suatu yg pasti, hidup, insyaAllah..
nurul berkata…
al fatihah....kene terime stiap yg idup akan mati kn..itu jnji-Nya...

tp Mr. K...jgn la mati dlu....klu ko mati nt ak nk bace entry sape...ko nye blog je la satu2nye blog yg ak follow sbb ak ni bute IT...pas2 sbb blog ko la ak ni dikire mmbaca...ak x suke bnde yg ade byk uruf...ko jgn la mati ea...klu ko nk mati gk ko g cari waris blog ko dlu....
Amna.Qadeeja berkata…
Inalillah, Al-fatehah.
speechless :(
Yastro berkata…
Al Fatihah tuk arwah, semoga beliau ditempatkan dikalangan org2 yg mukmin...
Yastro berkata…
Al Fatihah tuk arwah, semoga beliau ditempatkan dikalangan org2 yg mukmin...
Red berkata…
al-fatihah~

btw, kalau tuan punya blog ni meninggal, kurang lah satu entertaiment dunia. serious bro...
Tanpa Nama berkata…
Al fatihah.

Kalau Mr.K meninggal... hmmm. *lost in thoughts*
Tanpa Nama berkata…
PELIK... kenapa blog tu still ada entry baru? yg paling latest 30jan2013.. ada owner baru ke? -fatin-