Khamis, 26 Mei 2011

Random Talk : True Story

Assalamualaikum


Aku ingat lagi masa aku di sekolah menengah dulu. Setiap hari aku berulang alik ke rumah aku dengan berjalan kaki. Well, aku berjalan kaki bukan sebab rumah aku dekat, tapi sebab... sebab aku suka berjalan kaki. Ingat senang ke nak cari lelaki yang suka berjalan kaki seperti aku? Dan aku dengar cerita, lelaki yang suka berjalan kaki tu romantik orangnya.

Dan on the way ke rumah aku, aku akan melalui sebuah jalan yang kecil di celah rumah orang. Masa aku lalu tu, aku teringatkan sebuat tragedi masa aku muda-muda dulu which is semasa aku di tadika. You know what, kan laluan kat celah rumah orang tu kecil. Disebabkan kecil, aku tak nampak apa di laluan yang aku akan lalu. Dan pada suatu hari, masa tengah lalu tu ada seekor lembu tengah makan-makan di sebalik rumah yang aku lalu tu. Dan masa aku mula-mula nak lalu tu, lembu tu buat bunyi “moooo” or “boooorhhh” or or or whatever lah the bunyi lembu is. Masalahnya, aku tak tahu itu bunyi lembu. Dan sangkaan aku? Itu bunyi harimau.

Yeah. Ya, bila aku terkejut sebab bunyi harimau tu, aku terus kaku tak bergerak. Iye lah mana tau kot-kot harimau tu ada kat belakang aku kan? So, kalau aku tak bergerak mungkin dia tak akan perasan aku. Ya aku tahu aku bijak. So, masa aku kaku tu, banyak benda yang bermain di fikiran aku. Harimau. Bayangkan anda berumur 4 atau lima tahun yang baru balik dari tadika. Dan ada seekor harimau yang sedang berhadapan dengan anda. Apa yang anda fikir kan? Apa yang terlintas di fikiran anda? Gula-gula? Tora? Jajan? No! Of course korang akan terfikirkan about the future kan? Its all about future. AND I AM TOO YOUNG TO DIE. Bayangkan betapa sedihnya your future wife(s) bila tak dapat kahwin dengan anda. Siapa akan jaga your future wife(s)? What? Some perv jerk yang nak kahwin lebih dari satu yang akan jaga your future wife(s)? Pffff. Dah tak ada lelaki yang setia ke kat dunia ini? Im not gonna allow that. And Im not gonna leave one of my future wives on someone yang aku tak percaya. Termasuklah kepada a handsome cute duda. Yeah Im talking about you Yusry KR*. Leave my Lisa Suribubuhoneybunny alone!
Ehem.

But well, selepas beberapa puluh minit, aku nampak ada seorang abang relax je lalu lepan aku. So, bila aku jenguk-jenguk, rupanya itu adalah seekor lembu. Itu adalah antara peristiwa masa kecil yang aku paling ingat. Dah di ambang maut, siapa yang tak ingat kan? 

Then bila aku masuk semula ke jalan besar yang on the way balik tu, aku ada dengar awek-awek kat tepi jalan yang tengak borak-borak. Dan apa yang menarik perhatian aku bila awek-awek comel tu berkata :

"Awak tahu, lelaki kalau dia sukakan perempuan, dia mesti hafal nombor phone perempuan tu. So, awak patut tanya boyfriend awak tengok dia hafal ke tak no phone awak"

Bila aku dengar ayat dia atas aku pun macam WHAT THE HELL? Mana dia dapat rule tu? Lelaki kalau dia sukakan perempuan, dia akan hafal nombor phone tu? Even kalau lelaki tu setia macam aku pun dia kena hafal no pnone girl yang dia suka tu? So, kalau aku betul-betul suka kat that girl, aku mesti ingat nombor phone dia? Pffff. This is a joke.

Well first of all, aku amat teruk dalam bab mengingat so there is no way aku akan menghafal nombor telephone awek yang aku suka. And secondly, how the hell aku nak ingat berpuluh-puluh nombor awek comel kat luar sana? Kan? Kan? Yeah.

Dan bila sampai rumah, baru lah aku perasan. Kuat berangan memikir juga aku ni ya.

Well, true story. A very-very true story.


34 Comments:

atyn berkata...

hahaha.. buleh pulak ingat tu harimau. soo cute :)

farahin nasir berkata...

tak perlu ingt kut..
kn ade memory phone...
bley simpan banyak3 no phone shiapa2 pun..

Si tAmPAn berkata...

masa kecik-kecik dulu handset dh popular ke?bukan pakau gagang talipon ke?hahahah

senyumSOYA berkata...

hehehe...harimau!!

tgok2 meow..hehehe

jap!! nak berangan...(^^!

wan zuliyana [apel] berkata...

kalau selalu msg dengan kol, otomatikeli akan terhafal nombor tu kan? thats y la ade rule tu.

bila hafal means selalu kontek lah.
cuak sangat sebab tak hapal ke TOK? ;DD

balecan berkata...

haha..lawak2!
muat juga lembu tu lalu situ ya K..aku engat hg yg romentik tu ja muat.,..haha..

Piah Becok berkata...

hahaahhaaaa... comel. musti muka pucat lesi mase tu kan? dulu mase sekola balik jalan kaki gak, pastu kene kejar dengan anjing. cisssss..

terbaru--> SECEBIS DAGING DI MATA KAIL --> .download.

milimilo berkata...

haha.kalau true story versi barney nampak beno nipunye.tapi apesal comel sgt budak yg ingat bunyi lembu tu bunyi harimau.rase cm nk picit2 je die.lol.tak payah hafal la number,letak kat speed dial je. :B

Cik Miera berkata...

haha jejaka romantik.. sila hafal no fon yg anda suka lepas ni ye..pfffttt

peek a boo berkata...

Hahaha. selalunya perempuan yg byk pikir. Jrg jumpe laki suke pikir2 ni. Tapi bgus Mr.K, anda seorg yg berfikir ke hadapan. So dah fikir tarikh kawen? Kekekeke

"Girls think too much, Boys just take it easy."

ratu novella berkata...

ahaha...lucu la ko ni. dah kecik kecik boleh pulak ko tepikir pasal stmnt dak pmpoan tu. adui. eh eh, dsnt mean aku cakap ko bijak. jan perasan dulu ek. :P

ARC™ berkata...

itu ye anak-anak semua yang bakal baca entri ni nanti, dipanggil bimbos. They dont have clue about a single thing yet they make generalization of such thing.

hahah. aku ni no fon sendiri pun xingat (sama kes dgn TOK) apatah lagi nak ingat no fon orang lain

tapi aku ingat no fon mak aku


PENDUDUK LUAR MALAYSIA BOLEH TENGOK TV FREE RAACUUN DISINI

Red berkata...

haha. point cerita ni kat lembu, or kat number phone.? aku confius. HAHA.

meaw berkata...

pehhhh! bunyi lombu ngan rimau pon tak konai dah?! kekekekeke... kuat betol berangan,kalau lah awek tu perasan,tak ke sogan,hehehe..btw, hafal no fon? WTH ! tak penting sangat kot, salah prinsip dia tu,huhuhu...kalau tak ingat awek/pakwe sendiri tu baru lupa kat awek/pakwe tu,HAHAHHA

Pijahh' de-Arr berkata...

tora

zmn muda2 dulu..=)

J.Syazwana berkata...

ko comel doh !
seyes. hahaha !
:P

SyuhadaAdros berkata...

haha. point yang sbeno nya ko dah hafal nombo tipon milimilo kannnn??? ngehhhhh.. ;)

Sarah Asshila berkata...

Hebat2..kecik2 dah pikir masa depan..

MuNie berkata...

hahahhaa comelnye sinchan ni!! sian aku sakit perut baca cter kecik2 ko nih. adeh2..
mooooooboaarrhh.. cm tu ek bunyi lerimau?

amare amor berkata...

tapi selalu nya lelaki akan terhafal nombor perempuan yg asyik miscall-miscall.
chill lah

Puteri Iqa Izyan berkata...

hahaha. rimau dgn lembu pon tertukar ^^_


eyh. bkn sng woo nk hafal number. hari2 kene tengok. haha

epoxide berkata...

ha ha comel gila :)

ReEnaPpLe berkata...

never heard punya prinsip cam tue..
alaa. aku no ex aku pom tak hingat sehingga;lah aku delete dari phone book aku.. hahhaha

moon berkata...

haha....entry kamu x pernah membosankan la. i love almost ur entry...hikhik

comel gle tau, ingat harimau tp x terkencing ke?

eh bukan lisa ngan yusry nak kahwin dah tahun ni...hahah. shida bersyukur dia dah ada bf (benci tau semua blogger lelaki minat kat dia)

aniszafeerah berkata...

Macam comel pulak ingat bunyi lembu tu harimau.Hihi tulis la banyak lagi cerita masa kecik

ueya megami berkata...

hahahahhaha mmg tak bole bla ade ke lembu disangkekan harimau.ehem nampak sangat Mr K ni nak kawen ramai eh.ish3 padan muke lisa dah diambil org lalalalalalala.haha like usual awk mmg kelakar hihi =)

DuniakuAbstrak berkata...

bunyi harimau??

haha

fatenalina berkata...

number phone sendiri pun kdg2 lupa..

Tengku berkata...

KincinX

frogprincesz berkata...

bukannye die hapal bro....tp lme2 terigt snri r...bukan stakat num phone lak 2 kengkdg...ade laki yg ag gile igt num ic, num rumah n pape yg de num la...haha...

*guyz r just psychos sometymes*

ana syazwina berkata...

tau takpe. aku pernah tengok ada manusia yang putuskan hubungan sebab bf tak hafal no phone. katanya 'kalau dia sayang mesti dia hafal no bla bla bla bla' urghh, memang-takleh-blah -____-

chemay berkata...

hoh.
macam2
haha

khansyaa' al khairiyah mohd ujang berkata...

haha. kelakar lagi ^^

azeelia azman berkata...

hahaha.ku egt rimau, nguper nyer lembu ye. haha.

Disclaimer

This is a personal blog and everything written on this blog, based on own and personal thought.

The owner of this blog did not responsible for any comments that made in the comment sections. The owner is only responsible by his name as written by the sections.

This web blog does not store any file on its server. All movies, software, form of files, pictures and any type of graphic forms that are posted on this blog are indexed from other sites and they are just for personal purpose only.

For download-able form of files/software/etc, it's just for demo and must be deleted within 24 hours. You are agreed with this term as clicking the download button.

Any pictures, videos and graphic forms, are not copyrighted as the date taken from the search engines. As if its copyrighted, all credit goes to the owner and I did not own the copyrights. All of the graphic forms are linked with the original source. All of those pictures, videos and graphic forms are not for any commercial use, I gain nothing for those forms of files.

Light 18sx contents.

All related names mentioned are totally fiction and got nothing to do with your and my life.
 
Powered by Blogger