Khamis, 5 Mei 2011

Itu Hanyalah Cinta Sementara.

Assalamualaikum


Cerita di atas bukan menceritakan tentang si lelaki yang menipu. Juga tidak mencerita kan tentang kenapa begitu mudah si perempuan di tipu. Tetapi ia menceritakan tentang kita. Yeah, you, you and all of you. Setiap kali you all bercinta mesti you all rasa macam "Oh, ini lah my Prince William." Tak pun, "Oh, ini lah my Ashraf Muslim." Dan bagi lelaki pulak, "At last. I found you. My unicorn". Tapi, selepas beberapa bulan, end up dengan perpisahan dan pergaduhan. Please. Bila korang bercouple, jangan expect too much.

Bila aku kata jangan expect too much tu maksudnya janganlah mengawan, janganlah kissing-kissing, dan janganlah buat anak.


Well, kadang-kadang kan, bila aku dalam relationship, aku takut sangat-sangat kalau hubungan aku tu adalah seperti hubungan-hubungan sebelum ini which is another short love story. :( Tambahan pula, aku ni Melayu. Dan seperti yang korang tahu, jejaka melayu ni setia orangnya. HAHA

So, kepada gadis-gadis comel sekalian. Sila lah jangan bercouple. Sebab nanti kalau you all dah bercouple, susah la ai nak masuk line. Hehe.


79 Comments:

fairuz berkata...

memang memang memang. sume laki xleh pakai >.<

adeyla berkata...

taley blaa derr..;p

~fiM-uNdefiNed~ berkata...

hahaha...kelakar la entry u nie.tapi kalau da couple tu jangan la mengharap sangat buat relax suda.

miRa'e berkata...

hhaahahahaha adoi ayt last tu xleh blah..hahahahahhaa..

masshie mastura berkata...

haha betol2. laki akan ckp cmtu tu her gf n compare ngn ex2 gf dye sblom2 nie. wekkkk!!

Niezmomo berkata...

haha cool ! tapi i dgn bf asyik couple clash couple clash. mcm tuu laa. long story. haha. btw i like your blog :)

AISHA INANI berkata...

moral entry bernas! HAHA


yep dont give much coz we dont know what the next.. kan?

;)

alyajane berkata...

nice entry hehehhe erm btah nye kalu dpt pakwe melayu huhu setia hahaha hehehhe nsib baik pakwe aku melayu hehehhehehhe

aKuSiGaDiSbiaSa berkata...

Mr.K Comey.!! =)

syanabel berkata...

salam.
lukisan yang comel -- guna ape ek?

saye.mejai berkata...

hah. aku ada kenal sorang perempuan yang sebijik macam ni. tukar boyf pun macam tukar baju.

sabrina berkata...

haha..btol3...
sokong!!

♪ cik katak ♪ berkata...

ayat "jejaka melayu setia orang nya" tu cam susah je nak terima.. kekekek.. :P

muhammad iqbal hakimi bin tahir berkata...

keh3..terbaik bro..ada betulnya apa yang ko cakap tu..sebab tu memang lumrah manusia bila bercinta..

Rozuan Ismail berkata...

kalau 1000 ex pon,semua ayat sama.manusia tak pernah puas.

yuyu lar berkata...

hahaha...btul tu..couple akn indah sementara jer..

Syaza Mar'iyah berkata...

okay, this is the best entry so far. :D

true, percintaan zaman muda mudi ni shortlasting nak mampus. perempuan memang tak faham hakikat tu sebab dorang dah terpengaruh sangat dengan cter cinta n movie. pshh~

first time post comment :)
p/s check out my blog jugak

21Ada berkata...

i like it! single is simple. couple buat sakit kepala. ^_^

yuyu lar berkata...

hahaha...btul tu..couple akn indah sementara jer..

syasya berkata...

hahaha. ayat yg last tu yg mahal.

Cik Miera berkata...

haha... agree..

~iyew,i pun samew...

nini syuffina jalil berkata...

cool ! mmg betul pun HAHA
teringat ex yg mmg mcm ni lah gaya nya kahkahkahkah !;DD
lawak !

nini syuffina jalil berkata...

cool ! mmg betul pun HAHA
teringat ex yg mmg mcm ni lah gaya nya kahkahkahkah !;DD
lawak !

kAmi dAn mEreKa berkata...

kadang kite tak sedar yg kite dah ter expect lebih dari yg sepatutnya,
yela, mak ayah pon dah kenal,

tp,tup2 pasangan p buat projek dgn org lain, ggrr~

cik EPAL berkata...

kalau x couple tapi teman tapi mesra je boleh??? :D


p/s: pergghhh mr k dah pakai innity tuuuuuuuuuuu~

encHIx laNDax berkata...

hahhaha~ kau nak masuk line rupenye ye!ngehngeh..

aku baru ada sorang ex =(

cik aryu berkata...

erm

betol3.lelaki ne penipu je lebih.
i takde awek la,i tak penah kapel la
oh bohong3.hahaha

hai the other khairul

bru first komen ne. :)

[i.l.y.a] berkata...

kesimpulannya, lelaki ni semakin gatal semakin ramai perempuan suka.

pelik tetapi benar.

нαηιмQαtяυηηα∂α berkata...

Hehe.. Betuk betul betul..

yana,, berkata...

aha,,bhse kau tulis mmg direct gle,, tp bgos gak, snang nk fhm,,

anyway, im just the new folower,,

ubi berkata...

conclusion ko aku suke..

jackieKOH berkata...

hahaha..byk giler ex.. haha

KAMIHIDUP berkata...

sokong, lelaki melayu memang SETIA, wahaaa. :)

napeace™ berkata...

LOLWTF why unicorn?

Hansyirah Takezur berkata...

applause to me.
i never get involved with lovey-dovey things so far.. haha.. :P

kuzer miyo berkata...

HAHA . wooooo~ couple is trouble . single is simple~

Red berkata...

siot ah kau, K.. HAHA. nak promote diri single rupanya. btw, i enjoy it. HAHA

ayilarima berkata...

the other khairul...
awk nye entry dalam blog nie sgt interesting.. sye agak t'kesima laa jugak lepas bace story2 yg awk tlis kt blig nie.. Hahaha... Agak t'gugat laa bile bce.. Agi2 yg pasal couple2 tuh.. But, thnx coz daa m'bangonkan sye ! Huhuhu.. Troskan usaha anda ntok tros m'bngonkan orang keh :)

liya alia berkata...

bahaha.. pesanan terakhir mmg menarik sekali.. well i fobia dah nak bekapel ni.. huhu

javanese DOVE ! berkata...

erk,takde jugak yg masuk line dkt aku ni?

ha,mcmne ni..
hahaha.

The Traveller berkata...

Lelaki melayu memang setia..sgt setuju..bak yang konklusi tu memang sgt bgos..haha

eyjalukman berkata...

haha mcm2 Mr. K ni , papepun , another nice entry from you . haha

botakhead berkata...

Exactly. Tak perlu setiap kali couple tu rasa mmg sah-sah kita dgn dia. It hurts when you take things seriously tp end up break dgn dia eventually. So, what's left to say? Bosan betul couple ni. Sampai bila tgk org couple bole pk, "how on earth they cope with each other?" *padahal jeles. fine.*

Pijahh' de-Arr berkata...

dah boleh~~


saya tak bercinta..hahaha..

mak kata "jgn dok gatai bercinta nohh..msa tgh bljar! "

hhehee

syaida farhana khaled berkata...

lelaki melayu setia eh ?
mungkin belum berjumpa lagi
;)

Aslina berkata...

jejaka melayu setia?

eh? ye ke?

apsal banyak kali aku kene dump? yang dump tu plak bukan ex aku sendiri yang cakap "kita clash"... awek baru dorang plak kemain gigih koling2 maki aku sebab ter-sms balak dier...

alahh...

romantik la jugak aku sms balak dia yg berjaya dirampas dari aku... tengah2 malam lepas 3-4 minggu tak contact, aku just antar sms berbunyi;

"helo, awk idup lagi ke?"

itu pun nak sound ke? pffttt...!!

Mr K berkata...

@Fairuz - Ehh. Mana ada semua lelaki tak boleh pakai. Saya boleh. ;)

@Fim - Yup yup.

@Mira & Katak - Ayat mahal tu.

@Masshie - Eh, perempuan pun ada tau.

@Niez - Cerita bersambung-sambung nampak.

@Alya - Kaan? ;)

@Gadis - Saya memang comel. Terima kasih.

@Syanabel - PainTool SAI.

@Saye - Ye ke. Mesti hot kan.

@Syaza - Nak buat macam mana dah semua movie jiwang sekarang macam tu kan.

@21Ada - Tak juga.

@Nini - TERASA? HAHA.

@Kami - Wah, cerita dari pengalaman sebenar ke?

@Aryu - Hai. Selamat berkenalan. :)

@ilya - FACT : Lelaki jerk + gatal = perempuan suka.

@Yana - Welcome :)

@NaPeace - Ni mesti tak pernah tengok vid Stranger, Again. Pi tengok kat YouTube.

@Hansyirah - *Tepuk tangan*

@Ayilarima - Tapi saya makin tidur ada lah. ;)

@Syaida - Perempuan sekarang banyak fall for the wrong guy. So... ;)

bie berkata...

Setia ke??
mcm xnak caye je..=)

cik yaya berkata...

err mr.K
kalau cenggitu, yaya rela tarik hand break dgn sidia, demi mr.K..
mr.K nk trma x??

fatinizzati berkata...

aku tak bercouple. and trying not to sampai seru kahwin nanti. insyaAllah

btw, tak semua lelaki melayu setia doe :)

MySara berkata...

err..aku mmg agak fobia nak kapel...huuuu

syazwanizul berkata...

that's why we should give our love, first to Allah. then,baru bg dkt manusia. biarlah cinta itu diberkati Allah,baru hidup tenang. cinta yg berlandaskan hawa nafsu ni just tipu daya syaitan ja. so, bercinta selepas kahwin is the best! bercinta ikut syariat,barulah hidup berkat :)

Syaza ♥ berkata...

ayat yg last tuh ta leh tahan. hampeh la K nih. hahaha. :D

milimilo berkata...

kite pernah bace kat tumblr lah bende ni tapi version lain sikit lah tp lebih kurang jugak. heee. :D

Risnayati Lammu berkata...

btl tu mr.k..
dlm bcinta nie,walaupn kita syg sgt dgn org tu, kena beringat jua...jd sayang pn kena la bpada2 jua..=)

misz aisya berkata...

owhhh so suweet!!!

Nadia berkata...

are u nerd?

Tanpa Nama berkata...

euuww..byk btul 'W' nye..pnat membace..haha..like2..prmpuan ni lemah..sng cite..huhuhu..

^ C.e.n.g.k.i.h ^ berkata...

hahahahadoiiiiii..sabar je la..

Nakemah San berkata...

MR K!!!! i single!!! hahahaha =)

Kimmy Kazuma berkata...

soal hati dan perasaan susah nk ckp. tak kisah la couple ke tidak, janji yg pompuan kena pandai jaga diri. seperti yang dijelaskan oleh En Suhaimi Mior Hassan, 'boleh pandang2. jangan pegang2, duduk renggang2, bertambah sayang.Haaa amalkan je nih. Peace!!!!

suha berkata...

tetibe terase tersuke ngn entry neh
seb bek bukn gegel yg comel..erk =p

baby berkata...

glew?...smoga aku dan kamo0..mndpt yg terbaek..amiin~

FORSB berkata...

moral tu penting!
haahahaha

Khairul Eqeh Razak berkata...

lelaki melayu mmg setia.tapi tak semua. cuma pompuan jek yang salah pilih lelaki melayu yg tak setia,.kih kih

nunui Joe berkata...

haha.
lelaki skg susah mau ckp.
perempuan apatah lg. heheehe

syazwani 'atiqah berkata...

lelaki setia???xkot..ari nie ckp len..sok ckp len..mngu dpn ade pompuan len daa..

Cik NurulZaty berkata...

huhu...kenapa lelaki suka tipu kan??

i am just got dumped 2 days ago...huhu

amier azrul alias berkata...

ayt last tu xleh blah..
keh keh

Miss Lemonade berkata...

xkapel pun..cume pilih bakal suami je =p

Jieha kriesha berkata...

nice..taw xpe.. mmng laki ke pmpn ke sme je..

Jieha kriesha berkata...

nice..taw xpe.. mmng laki ke pmpn ke sme je..

Bella Bell berkata...

hahaa....ok mr k..saya putus dengan pakwe saya skrg...saya cari awak! hehehe!!~

zana berkata...

Mana pernah lelaki Melayu setia :)

Faiz berkata...

aku bukan nak salahkan perempuan tapi kalau jumpa lelaki yang baik je korang akan reject atau kecewakan diorang dgn ayat

MAAF, AWAK TERLALU BAIK UNTUK SAYA.

abes tu kau nak lelaki yg mcam mane? kaki pukul? tongkang dadah?

pilih lelaki yg bad boy pastu dah kena dump merana

aku cakap sebab aku pernah jupa org mcam ni

no offense. sekadar pengajaran. hargai good boy. Peace No War

IzZah SauTi berkata...

tak salah nak punya kekasih hati.. tapi tak perlulah diserahkan separuh @ sepenuhnya hati tu sebelum menjadi milik kita yang pasti kan?..

Wijdan Hawani berkata...

aku tak couple :)


haha. aku maratton baca blog ko weh. jemput bangga diri. alah, macam tak biasa pulak. haha.

Nara berkata...

aku ambik masa 6 tahun untuk sedar couple tu sia2. aku pun sama, mst rs takut setiap kali couple, sbb ape, sbb takut putus lg, sama je mcm lepas2. buang duit, buang ms, hti pun sakit.
last2 skg, aku nekad takan bercinta / couple lg.
so lelaki2 pnh tnye, takan tak nk kawin? aku kata perlu ke couple dlu sblum kawin??
then, semua mcm tk setuju dn cuba mcm2 cara nk ubah persepsi aku(lelaki biase lh... )
nt ble mak bpk aku kata"bwk lh "kwn" tu jmp, mak ayah nk jmp"...
ms tu nt bru aku ckp"apa kata mak ngn ayah cri mna2 laki, pastu sy kawin terus.
mksd aku, mak ayh aku dlu tk pnh knl pn, jodoh org tua... aku pun nk ikut cara dorg jgk lh. bhgia je smp skg.

wird berkata...

waahh...sokong sokong!!! dua dua same jeh...

Disclaimer

This is a personal blog and everything written on this blog, based on own and personal thought.

The owner of this blog did not responsible for any comments that made in the comment sections. The owner is only responsible by his name as written by the sections.

This web blog does not store any file on its server. All movies, software, form of files, pictures and any type of graphic forms that are posted on this blog are indexed from other sites and they are just for personal purpose only.

For download-able form of files/software/etc, it's just for demo and must be deleted within 24 hours. You are agreed with this term as clicking the download button.

Any pictures, videos and graphic forms, are not copyrighted as the date taken from the search engines. As if its copyrighted, all credit goes to the owner and I did not own the copyrights. All of the graphic forms are linked with the original source. All of those pictures, videos and graphic forms are not for any commercial use, I gain nothing for those forms of files.

Light 18sx contents.

All related names mentioned are totally fiction and got nothing to do with your and my life.
 
Powered by Blogger