Khamis, 5 Mei 2011

Itu Hanyalah Cinta Sementara.

Assalamualaikum


Cerita di atas bukan menceritakan tentang si lelaki yang menipu. Juga tidak mencerita kan tentang kenapa begitu mudah si perempuan di tipu. Tetapi ia menceritakan tentang kita. Yeah, you, you and all of you. Setiap kali you all bercinta mesti you all rasa macam "Oh, ini lah my Prince William." Tak pun, "Oh, ini lah my Ashraf Muslim." Dan bagi lelaki pulak, "At last. I found you. My unicorn". Tapi, selepas beberapa bulan, end up dengan perpisahan dan pergaduhan. Please. Bila korang bercouple, jangan expect too much.

Bila aku kata jangan expect too much tu maksudnya janganlah mengawan, janganlah kissing-kissing, dan janganlah buat anak.


Well, kadang-kadang kan, bila aku dalam relationship, aku takut sangat-sangat kalau hubungan aku tu adalah seperti hubungan-hubungan sebelum ini which is another short love story. :( Tambahan pula, aku ni Melayu. Dan seperti yang korang tahu, jejaka melayu ni setia orangnya. HAHA

So, kepada gadis-gadis comel sekalian. Sila lah jangan bercouple. Sebab nanti kalau you all dah bercouple, susah la ai nak masuk line. Hehe.


79 ulasan:

  1. memang memang memang. sume laki xleh pakai >.<

    BalasPadam
  2. hahaha...kelakar la entry u nie.tapi kalau da couple tu jangan la mengharap sangat buat relax suda.

    BalasPadam
  3. hhaahahahaha adoi ayt last tu xleh blah..hahahahahhaa..

    BalasPadam
  4. haha betol2. laki akan ckp cmtu tu her gf n compare ngn ex2 gf dye sblom2 nie. wekkkk!!

    BalasPadam
  5. haha cool ! tapi i dgn bf asyik couple clash couple clash. mcm tuu laa. long story. haha. btw i like your blog :)

    BalasPadam
  6. moral entry bernas! HAHA


    yep dont give much coz we dont know what the next.. kan?

    ;)

    BalasPadam
  7. nice entry hehehhe erm btah nye kalu dpt pakwe melayu huhu setia hahaha hehehhe nsib baik pakwe aku melayu hehehhehehhe

    BalasPadam
  8. salam.
    lukisan yang comel -- guna ape ek?

    BalasPadam
  9. hah. aku ada kenal sorang perempuan yang sebijik macam ni. tukar boyf pun macam tukar baju.

    BalasPadam
  10. ayat "jejaka melayu setia orang nya" tu cam susah je nak terima.. kekekek.. :P

    BalasPadam
  11. keh3..terbaik bro..ada betulnya apa yang ko cakap tu..sebab tu memang lumrah manusia bila bercinta..

    BalasPadam
  12. kalau 1000 ex pon,semua ayat sama.manusia tak pernah puas.

    BalasPadam
  13. hahaha...btul tu..couple akn indah sementara jer..

    BalasPadam
  14. okay, this is the best entry so far. :D

    true, percintaan zaman muda mudi ni shortlasting nak mampus. perempuan memang tak faham hakikat tu sebab dorang dah terpengaruh sangat dengan cter cinta n movie. pshh~

    first time post comment :)
    p/s check out my blog jugak

    BalasPadam
  15. i like it! single is simple. couple buat sakit kepala. ^_^

    BalasPadam
  16. hahaha...btul tu..couple akn indah sementara jer..

    BalasPadam
  17. hahaha. ayat yg last tu yg mahal.

    BalasPadam
  18. haha... agree..

    ~iyew,i pun samew...

    BalasPadam
  19. cool ! mmg betul pun HAHA
    teringat ex yg mmg mcm ni lah gaya nya kahkahkahkah !;DD
    lawak !

    BalasPadam
  20. cool ! mmg betul pun HAHA
    teringat ex yg mmg mcm ni lah gaya nya kahkahkahkah !;DD
    lawak !

    BalasPadam
  21. kadang kite tak sedar yg kite dah ter expect lebih dari yg sepatutnya,
    yela, mak ayah pon dah kenal,

    tp,tup2 pasangan p buat projek dgn org lain, ggrr~

    BalasPadam
  22. kalau x couple tapi teman tapi mesra je boleh??? :D


    p/s: pergghhh mr k dah pakai innity tuuuuuuuuuuu~

    BalasPadam
  23. hahhaha~ kau nak masuk line rupenye ye!ngehngeh..

    aku baru ada sorang ex =(

    BalasPadam
  24. erm

    betol3.lelaki ne penipu je lebih.
    i takde awek la,i tak penah kapel la
    oh bohong3.hahaha

    hai the other khairul

    bru first komen ne. :)

    BalasPadam
  25. kesimpulannya, lelaki ni semakin gatal semakin ramai perempuan suka.

    pelik tetapi benar.

    BalasPadam
  26. aha,,bhse kau tulis mmg direct gle,, tp bgos gak, snang nk fhm,,

    anyway, im just the new folower,,

    BalasPadam
  27. conclusion ko aku suke..

    BalasPadam
  28. hahaha..byk giler ex.. haha

    BalasPadam
  29. sokong, lelaki melayu memang SETIA, wahaaa. :)

    BalasPadam
  30. applause to me.
    i never get involved with lovey-dovey things so far.. haha.. :P

    BalasPadam
  31. HAHA . wooooo~ couple is trouble . single is simple~

    BalasPadam
  32. siot ah kau, K.. HAHA. nak promote diri single rupanya. btw, i enjoy it. HAHA

    BalasPadam
  33. the other khairul...
    awk nye entry dalam blog nie sgt interesting.. sye agak t'kesima laa jugak lepas bace story2 yg awk tlis kt blig nie.. Hahaha... Agak t'gugat laa bile bce.. Agi2 yg pasal couple2 tuh.. But, thnx coz daa m'bangonkan sye ! Huhuhu.. Troskan usaha anda ntok tros m'bngonkan orang keh :)

    BalasPadam
  34. bahaha.. pesanan terakhir mmg menarik sekali.. well i fobia dah nak bekapel ni.. huhu

    BalasPadam
  35. erk,takde jugak yg masuk line dkt aku ni?

    ha,mcmne ni..
    hahaha.

    BalasPadam
  36. Lelaki melayu memang setia..sgt setuju..bak yang konklusi tu memang sgt bgos..haha

    BalasPadam
  37. haha mcm2 Mr. K ni , papepun , another nice entry from you . haha

    BalasPadam
  38. Exactly. Tak perlu setiap kali couple tu rasa mmg sah-sah kita dgn dia. It hurts when you take things seriously tp end up break dgn dia eventually. So, what's left to say? Bosan betul couple ni. Sampai bila tgk org couple bole pk, "how on earth they cope with each other?" *padahal jeles. fine.*

    BalasPadam
  39. dah boleh~~


    saya tak bercinta..hahaha..

    mak kata "jgn dok gatai bercinta nohh..msa tgh bljar! "

    hhehee

    BalasPadam
  40. lelaki melayu setia eh ?
    mungkin belum berjumpa lagi
    ;)

    BalasPadam
  41. jejaka melayu setia?

    eh? ye ke?

    apsal banyak kali aku kene dump? yang dump tu plak bukan ex aku sendiri yang cakap "kita clash"... awek baru dorang plak kemain gigih koling2 maki aku sebab ter-sms balak dier...

    alahh...

    romantik la jugak aku sms balak dia yg berjaya dirampas dari aku... tengah2 malam lepas 3-4 minggu tak contact, aku just antar sms berbunyi;

    "helo, awk idup lagi ke?"

    itu pun nak sound ke? pffttt...!!

    BalasPadam
  42. @Fairuz - Ehh. Mana ada semua lelaki tak boleh pakai. Saya boleh. ;)

    @Fim - Yup yup.

    @Mira & Katak - Ayat mahal tu.

    @Masshie - Eh, perempuan pun ada tau.

    @Niez - Cerita bersambung-sambung nampak.

    @Alya - Kaan? ;)

    @Gadis - Saya memang comel. Terima kasih.

    @Syanabel - PainTool SAI.

    @Saye - Ye ke. Mesti hot kan.

    @Syaza - Nak buat macam mana dah semua movie jiwang sekarang macam tu kan.

    @21Ada - Tak juga.

    @Nini - TERASA? HAHA.

    @Kami - Wah, cerita dari pengalaman sebenar ke?

    @Aryu - Hai. Selamat berkenalan. :)

    @ilya - FACT : Lelaki jerk + gatal = perempuan suka.

    @Yana - Welcome :)

    @NaPeace - Ni mesti tak pernah tengok vid Stranger, Again. Pi tengok kat YouTube.

    @Hansyirah - *Tepuk tangan*

    @Ayilarima - Tapi saya makin tidur ada lah. ;)

    @Syaida - Perempuan sekarang banyak fall for the wrong guy. So... ;)

    BalasPadam
  43. Setia ke??
    mcm xnak caye je..=)

    BalasPadam
  44. err mr.K
    kalau cenggitu, yaya rela tarik hand break dgn sidia, demi mr.K..
    mr.K nk trma x??

    BalasPadam
  45. aku tak bercouple. and trying not to sampai seru kahwin nanti. insyaAllah

    btw, tak semua lelaki melayu setia doe :)

    BalasPadam
  46. err..aku mmg agak fobia nak kapel...huuuu

    BalasPadam
  47. that's why we should give our love, first to Allah. then,baru bg dkt manusia. biarlah cinta itu diberkati Allah,baru hidup tenang. cinta yg berlandaskan hawa nafsu ni just tipu daya syaitan ja. so, bercinta selepas kahwin is the best! bercinta ikut syariat,barulah hidup berkat :)

    BalasPadam
  48. ayat yg last tuh ta leh tahan. hampeh la K nih. hahaha. :D

    BalasPadam
  49. kite pernah bace kat tumblr lah bende ni tapi version lain sikit lah tp lebih kurang jugak. heee. :D

    BalasPadam
  50. btl tu mr.k..
    dlm bcinta nie,walaupn kita syg sgt dgn org tu, kena beringat jua...jd sayang pn kena la bpada2 jua..=)

    BalasPadam
  51. euuww..byk btul 'W' nye..pnat membace..haha..like2..prmpuan ni lemah..sng cite..huhuhu..

    BalasPadam
  52. MR K!!!! i single!!! hahahaha =)

    BalasPadam
  53. soal hati dan perasaan susah nk ckp. tak kisah la couple ke tidak, janji yg pompuan kena pandai jaga diri. seperti yang dijelaskan oleh En Suhaimi Mior Hassan, 'boleh pandang2. jangan pegang2, duduk renggang2, bertambah sayang.Haaa amalkan je nih. Peace!!!!

    BalasPadam
  54. tetibe terase tersuke ngn entry neh
    seb bek bukn gegel yg comel..erk =p

    BalasPadam
  55. glew?...smoga aku dan kamo0..mndpt yg terbaek..amiin~

    BalasPadam
  56. moral tu penting!
    haahahaha

    BalasPadam
  57. lelaki melayu mmg setia.tapi tak semua. cuma pompuan jek yang salah pilih lelaki melayu yg tak setia,.kih kih

    BalasPadam
  58. haha.
    lelaki skg susah mau ckp.
    perempuan apatah lg. heheehe

    BalasPadam
  59. lelaki setia???xkot..ari nie ckp len..sok ckp len..mngu dpn ade pompuan len daa..

    BalasPadam
  60. huhu...kenapa lelaki suka tipu kan??

    i am just got dumped 2 days ago...huhu

    BalasPadam
  61. xkapel pun..cume pilih bakal suami je =p

    BalasPadam
  62. nice..taw xpe.. mmng laki ke pmpn ke sme je..

    BalasPadam
  63. nice..taw xpe.. mmng laki ke pmpn ke sme je..

    BalasPadam
  64. hahaa....ok mr k..saya putus dengan pakwe saya skrg...saya cari awak! hehehe!!~

    BalasPadam
  65. Mana pernah lelaki Melayu setia :)

    BalasPadam
  66. aku bukan nak salahkan perempuan tapi kalau jumpa lelaki yang baik je korang akan reject atau kecewakan diorang dgn ayat

    MAAF, AWAK TERLALU BAIK UNTUK SAYA.

    abes tu kau nak lelaki yg mcam mane? kaki pukul? tongkang dadah?

    pilih lelaki yg bad boy pastu dah kena dump merana

    aku cakap sebab aku pernah jupa org mcam ni

    no offense. sekadar pengajaran. hargai good boy. Peace No War

    BalasPadam
  67. tak salah nak punya kekasih hati.. tapi tak perlulah diserahkan separuh @ sepenuhnya hati tu sebelum menjadi milik kita yang pasti kan?..

    BalasPadam
  68. aku tak couple :)


    haha. aku maratton baca blog ko weh. jemput bangga diri. alah, macam tak biasa pulak. haha.

    BalasPadam
  69. aku ambik masa 6 tahun untuk sedar couple tu sia2. aku pun sama, mst rs takut setiap kali couple, sbb ape, sbb takut putus lg, sama je mcm lepas2. buang duit, buang ms, hti pun sakit.
    last2 skg, aku nekad takan bercinta / couple lg.
    so lelaki2 pnh tnye, takan tak nk kawin? aku kata perlu ke couple dlu sblum kawin??
    then, semua mcm tk setuju dn cuba mcm2 cara nk ubah persepsi aku(lelaki biase lh... )
    nt ble mak bpk aku kata"bwk lh "kwn" tu jmp, mak ayah nk jmp"...
    ms tu nt bru aku ckp"apa kata mak ngn ayah cri mna2 laki, pastu sy kawin terus.
    mksd aku, mak ayh aku dlu tk pnh knl pn, jodoh org tua... aku pun nk ikut cara dorg jgk lh. bhgia je smp skg.

    BalasPadam
  70. waahh...sokong sokong!!! dua dua same jeh...

    BalasPadam

Pilih. Nyawa atau comment? Good. Tulis elok-elok.