Khamis, 20 Januari 2011

Surat Untuk My Future Son(s)

Assalamualaikum


Dear Son(s)

Due to the activeness of your mother and I, maybe, you gonna have a lot of brothers and sisters. If that burdens you like hell, I am so sorry for it. Well, your mother and I is completely in love and 'that' is completely out of our control. Lagi pun, Mama kamu comel sangat. So, setiap hari, malam pertama lah jawabnya.

Dear Son(s)

Tahukah kamu bahawa kaum kita adalah amat tidak boleh dipercayai? Dengan itu, sila lah perhatikan adik-adik perempuan kamu. Jangan sekali-kali kamu bagi mereka keluar dengan mana-mana lelaki bullshit. Kalau nak keluar juga, pastikan bukan berdua. Kamu sebagai abang, kamu mesti ikut dieorang. Perhatikan that guy. All the time. Non stop. Not even a second. Dan pastikan yang kamu sentiasa membawa baseball bat bersama. Just in case.. You know...

Dear Son(s)


Jangan menonton video lucah. I know. I know it is good and everybody watching it. Tapi, apa salahnya kalau kamu boleh jadi seperi Papa yang tak pernah menonton citer blue. Ingat best sangat ke tengok cerita macam tu? Balik-balik buat benda sama. Balik-balik buat benda sama. Bosan betul. Tak ada perkembangan langsung. Kan?

Dear son(s)

Papa berharap, bila besar nanti, kamu akan jadi baik macam Papa. Papa baik tau. Dah la baik, setia pulak tu. Dengan itu, jikalau kamu nampak gadis-gadis comel yang tunggu bas di waktu yang panas, apa salahnya kalau kamu tumpangkan dia sekali. Kalau dalam bas dan kamu ternampak ada gadis comel tengah berdiri, apa salahnya kalau kamu menyuruhnya untuk duduk di tempat kamu. Kita sebagai makhluk unik, limited dan terpelihara, kita mestilah tunjukkan teladan terhadap kaum-kaum yang satu lagi tu. Maklum lah, kaum satu lagi tu lembik. Tapi comel. Yeah I know. I like it.

Dear son(s)

Girl-girl zaman Papa tu semua berjenis-jenis yang ada. Zaman kamu Papa tak tahu lah pula. Tapi, Papa harap kamu pandai-pandai lah pilih isteri-isteri kamu. Yang suka main tepung di muka (make up 5 inci) tu, awal-awal kamu reject lah. Kamu mesti tak nak kahwin dengan perempuan bertopengkan tepung kan? Tau tak tepung tu lama-lama jadi apa? Ya, jadi daki. Kamu tentu tak nak kahwin dengan gadis banyak daki kan?


Kalau kamu nak keluar dengan mana-mana awek pun, tak der hal. Papa on jer. Tak kisah pun. Nak Papa teman kan pun tak apa. Tapi dengan satu syarat. awek tu mesti bukan murah lagi bukan mudah di dekati. Cari lah awek yang susah nak tackle sikit. Baru lah ada adventure. Tengok macam Papa. Ingat senang ke nak tackle Mama kamu tu? Susah tau. Maklum lah, Mama kamu tu artis. Berlakon dalam Adamaya. Dah lah berlakon, jadi duta Lip-Ice-Mentolatum-what-I-have-no-idea pulak tu. Memang banyak ah saingan Papa. Tapi Papa stready je. Papa relax-relax je.

Dear Son(s)

Cuba kamu bayangkan. Ingat best ke bila kita nampak awek yang comel, then kenyit-kenyit sikit dah dapat no phone. Tak ada adventure langsung. Mesti cepat bosan. Bak kata orang, tak ada drama. Well, ingat pesan Papa. "Cinta; susah datang, susah pergi." So, kalau nampak awek yang priceless tu, jangan cepat give up. Perempuan ni biasalah. Suka jual mahal. Bajet ah nak tengok kesungguhan si lelaki. Kang sekali lelaki tu give up, mula lah si perempuan menangis tanpa sebab. Mengada-ngada.

Oh oh lagi satu. First date, kena buat kat rumah. Papa nak buat audition untuk dia. Kalau tak cukup comel, Papa reject.

Tapi, andai kata kamu dah ada awek(s) comel, then kamu jumpa awek yang lagi-lagi comel dan muda. Please. Please lah jangan tamak. Ambil satu dua awek cukup lah. Yang selebihnya, hukur-hulurkan kan lah kat Papa. Anak Papa, kan?



116 Comments:

Aen berkata...

heaven gile kalau dpt anak yg mendengar kata mcm ni. :)

Mr. Swift berkata...

HAHAHA.

Future daughter pulak lepas ni.

Best gila part "Papa" tu. Muahaha.

Geli I!

Psst! : Baby Comel The Bob Marley Type!
Psst! : Bloggis Comel Buat Perkara Tak Patut Jangan Tiru!
Psst! : Lelaki Bersuara Emas Jadi MrBean!

Sophie Al-yahya berkata...

bakal jadi papa yg kawin 4 ni.hahaha..

honeymoney berkata...

rosak lah anak mr k.hahahaha

khayla fadwah berkata...

hahaha~sengal gile papa...:p

I.Hazwani berkata...

"Tahukah kamu bahawa kaum kita adalah amat tidak boleh dipercayai?"

1. Macam fakta utk pengethuan umum pulak.
2. Jarang sekali Pakcik K ckp benda negatif pasal kaum spesies sendiri.

"Dan pastikan yang kamu sentiasa membawa baseball bat bersama"
Tersenyum kejap sbb abang saya pernah nak buat mcm tu bila saya report dkt dia ada budak laki kacau saya ^^

Cik Mus berkata...

oke fine, ending tak boleh blah.

Kimmy Ai berkata...

Haha! Ouh papa yang baik~ ;D

Sca Ndx berkata...

keh keh keh, macam bentuk anak jadi diri sendiri je

Nazira berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Mr sukahatiaku berkata...

Haha. awesome,

zanazaki berkata...

oppsssssssssss! tumpang komen~

semat ler lu bro....
nice writing!
selera ckit nk bce...
hope ko dpt ler wife yng comey n ank yng ikut jejak lngkh ko but not ikut ur look..
okay!

daaa~

En. Q berkata...

hahaha... memang lawak! ang ni power ang lah k. benda2 ygaku x penah tepikir nak wat ang wat.. ok. good post..! thumbs up!

En. Q berkata...

hahaha... memang lawak! ang ni power ang lah k. benda2 ygaku x penah tepikir nak wat ang wat.. ok. good post..! thumbs up!

Misshy Innz berkata...

cool .
papa sekali gatai merenyam .
HAHA XD

Stalker00 berkata...

Anak papa waklewww. hahahahahaa. Siot gile ahhh!

Hanisah Nasuha berkata...

HAHA . nice . utk daughter tade ?

padgie lee berkata...

apak ni comel laaaaa. :) hahahaha

l a d y d i l a berkata...

terbaik...=P

named syuhaiba @ ayie berkata...

adoi!!! >.<
confirm like papa like son(s) nnt...
noi da tak adil ni.. kne wat for future daughter plak... hahha
^_^
btw, nice leh...

Bella Ayub berkata...

Haha.. well .. tak nak pesan ke kat anak kau nanti untuk teruskan menulis macam papa dia..

heih..

Tanpa Nama berkata...

aku gelak terbahak2.kwn aku kate aku giler..ko ni memang ar..kasi malu aku je.......:):):)

Arenyss berkata...

adoyaiii..bukan selalu mekap 5 inci..hahaha

♥CIK SHA♥ berkata...

hahaha..sengal!

tak pernah tengok cite blue tapi tahu pulak dalam tu buat benda yg sama..

Mama nye LISA SURIHANI kan?ahahaha..adoi..

Siap mintak lagi pas awek kat Papa nye?kemain lagi tu..kui3..

0sh!Nz d' sen0r!ta berkata...

papa miang ke ape ni? ahaha. surat terbaik!!

Naqib Mohamad berkata...

papa ni gatai lebih. hahaha

ika~~ berkata...

Tau tak tepung tu lama-lama jadi apa? Ya, jadi daki.

HAHAHAHA!

U made my evening Mr K!

Btw pasni peh-lish wat surat utk ur future daughter(s) lak!

ueya megami berkata...

hahahaha.konfem anak papa tu sebijikk mcm papa dye.gatal =p

fatin.syamimi.abdul.rashid berkata...

sumpahh . suka gla ini post . :D

JuanYuan berkata...

hahah..terbaik ah Mr K..

sempoi habis kalau ada ayah cam ni..haha

not4love berkata...

ade ke bapak yg mcm nie kat bumi nie....puji dri sdiri je lbih..
at0i..
XD

Dira . berkata...

haha ;D post mnarikkk .

not4love berkata...

ade ke bapak yg mcm nie kat bumi nie....puji dri sdiri je lbih..
at0i..
XD

Mr K berkata...

@Aen - Heaven gila ada Papa macam ni.

@Swift - Mana tau ada pasal daughter lak? Kau hack blog aku ke apa.

@Sophie - Eh, mesti lah tak. I setia.

@Hazwani - Mana2 abang mesti tak puas hati bila nampak ada lelaki mengurat adik dia. FACT.

@Honey - Eh mana ada.

@Zenazaki - Kau, mesti budak yang bajet alim tu kan? Terharu kau komen blog aku.

@Hanisah - Ada, tapi nanti2 lah sikit.

@Bella - Tak nak.

@Naqib - Biasalah, makin tua, makin menjadi2.

@Ika - It is a complement kan.

OREOO berkata...

anda msti suka berimaginasi kan.
haha.nice post!

cik EPAL berkata...

hahahahahampeh punya papa! tak boleh pakai!

aisya sakaria berkata...

Tahupun kamu bahawa kaum kamu adalah amat tidak boleh dipercayai. haha. :P

cet berkata...

boleh msk tanjung rambutan bc entry neh...gelak sorang...haha...next time utk daughter plak yek mr.k...

Rose Emely berkata...

hahaha....nice post!

well, salam perkenalan.

иιиα χ нαкυ berkata...

haha!! sumpah klaka!! xD xD
sengal sungguh.

nais entry~~ <3

buat la utk daughter lak.. >.<

Mainur Hasnah berkata...

papa yg poyo je baik2.. hahha
kata isi 4 korum..
asal ada mama je xde mama(s) korang

juliam berkata...

ni bapak borek, anak rintik.
gatal jugak pakcik k ni.
haha

Lili Sakina berkata...

i make-up pastu removelah, mana ada daki-daki ni..duhhh
like father like son lahkan...
saya reject bf anak saya yang ada bin khairul

Nurul Hani berkata...

aku rasa macam aku nak sepak kau boleh??!

hahahhahaha.

eh? anak dia nak ade gf ker papa dia yg nak bari baru ?

Death by Girl berkata...

Suke wat entri x bleh bla ... kah3 ..
wat ak gelak sorang2, mlm plak tuh .. XD

syarifah radiah ibrahim berkata...

adoi dapat awek comel pun kena hulur kat papa ke?
ish ish~

eZaT eLaNo berkata...

gile sempoi punya papa..
kata setia,last2,suh anak hulur2kan jugak awek2 yg comel kat dia..haha..ngeng tapi best..

Risnayati Lammu berkata...

aish, xbley bayang ada papa yg mcm nie..
next, surat utk anak pompuan lg papa K!

Tanpa Nama berkata...

ni klo tulis pasi future doughter[s] nih sure laa asyik suh pilih yang macam 'papa' nye gak...
last..last anak tu kawen ngan 'papa' nyee...coz sume boyzz kne rejek leh pak mentua....


hikhik....

maicher berkata...

hell yeah!
terbaik lah papa ni!

semua nasihat bagus wal cemerlang^^

=.='

Miss Lemonade berkata...

seperti yg dijangka..post yg gedik dr bakal seorang bapa..hahaha

Mya Amira berkata...

fu, dah pkir gelaran.
Papa.. haha..

Oreo berkata...

OH MY GOD

Memang ada bakat jadi ayah mithali =P

Haha

Syaratul Ain Mohd Khalid berkata...

salam..

klakar..
anyway,u can be de greatest papa in de world..insyaAllah...

audition utk kecomelan tu..hmm..not bad...huhu

aisya Nur ilham berkata...

hahah comel giler surat yg u tulis ni..

tp i rase u xkan jadi papa sampai bile2 kalau still tunggu cik lisa..hihi..jgn marah!

aisyaLALALA berkata...

ini memang sangat tak ley blah ye. can't wait for surat untuk daughter pulak. hahaa XD

EZATUL HANI berkata...

comel gila gelarkan diri papa!

ecadwinkyasha berkata...

alahai..papa ne poyo leh~ *-*

najwa mohd berkata...

hoho..papa sengal btol..

Bunga bt Kuntum berkata...

chumel chumel...
like sejuta kali...
hehe

Aniey Ghanie berkata...

NI LAH SBB AKU SUKA BACA BELOG HANG.. UNIK.. DAN MENARIK.. DAN BUAT AKU ADDICTED.. KEEP IT UP BRO.. :)

wannurfazrini berkata...

papa ni, cian mama lisa . dah tua papa tinggalkan nak awek anak papa lak . heheehe :p

Zaiya berkata...

baiklah pa...
tapi sy pempuan..
nasihat utk sy xda ker?

mcm biasa... encik.k memang komedi..

Khairul Atikah @ Cik Yuki berkata...

haha oke. ni mst utk ank lelaki an.? utk ank pmpuan lak.?? hihi sgt menarik k...

ank papa kan.?? ;P

Dea berkata...

Haha best :)

azza berkata...

aku harap anaknya ikut muka lisa. baru jambu aishhhhhh

AMOI KUSUT berkata...

eeiii.. pasan seyh kahwen dgn lisasurihani..

u asyik suruh anak u tlg gadis2 yg cun & comel je..
gadis yg gembeng mcm saya,
sapa nak tlg? tak adil..
waaaarrrgghhh : (

Hidaya Sarbini berkata...

mr.K mmg pakar la dlm writing. Honestly,sy mmg jdkn awk inspirasi dlm pnulisan blog.. =)

SuriaDeSalvatore berkata...

sempoi r mr.k ! tergelak sorg2 ak bce tawu x..tmbh2 yg first paragraph tuh..hahahaha.. ;DD

SyAfaWaNi ♥‿♥ berkata...

haha..papa sempoi ni =D

puteriyangsenyum berkata...

terbaikkk lah papa. ! ;)

encHIx laNDax berkata...

cilakak Mr K!sempoii abiss

Nur berkata...

ye ke papa macam tuh??hahahha...tapi nice la..:D

suFiah Y berkata...

u gonna audition me ke papa...eh silap uncLe? =P

mOrning uncLe...heee

@reLoG berkata...

Post ye best.. ^_^'
xtaU nk komen ape..cuz sUme da dinyatakan di atas..anyway goOd job!!

Yong Sofea berkata...

anak kau memang beruntung ada BAPAK macam kau, hahaha :P

ada aku kesah berkata...

wahh
nk jdohkn ank aku dgn anak mr.k la cm tuh :D
tu pon klo anak ko mmg dgar ckp ko dan jadik ank yg soleh :D

Puan Capa berkata...

noted!aku ada idea bagi surat kat anak laki aku lepas ni.hahahhaa!

masshie mastura berkata...

haha kelakarla;p

noorafzan berkata...

papa yang bajet setia pada permulaan surat tapi gatal miang di akhir surat.

well, lelaki!

airaniez wirdani berkata...

susahnya nak jadi menantu encik K ni.syarat utama kena *comel* ye? klu comot?haha

aku zaty berkata...

bhahaha. part hulur2 kat papa tu mmg xleh blah. :))

fyqa berkata...

papa jgn nk skong sgt son dia..skong la daughter sma.:P
tp papa sgtla memhmi.:)

Tanpa Nama berkata...

wondering who's the poor mama, kne beranak ramai.

forbidden_soul berkata...

kesian "papa".. hehehehe

musyieyra berkata...

hahaha! i like it!

dobot berkata...

Cewwahh, tak menahann :P

haikadove berkata...

"Dan pastikan yang kamu sentiasa membawa baseball bat bersama."
hahaa. tergelak baca benda nie.

baeknyaa papa dia pesan mcmtu kt anak. cepatlaa buat pesanan for ur daughter(s) pulakk :D

ザ-sylver- S berkata...

ooo..
ni kire introduction how i met your mother la ni kan

Fina Roslan berkata...

Very nice Mr K.
santai tapi pedas!

melon. berkata...

haha. kelakar kelakar.

Syafiq Rosli berkata...

nice entri man..:)

wakil anak2 Mr. K berkata...

papa jahat!

Cik Nathrah berkata...

hahahaha! best giler :)

bunga_lily_pink berkata...

hahaha....paling suke part bedak jadi daki....haha

iLitralala berkata...

http://ilitralala.blogspot.com/2010/11/surat-untuk-anak-perempuan-saye.html

i've wrote it a long time ago.. x sangke pulak ko nk lis surat utk anak lelaki ko jugak. .. papepon.. lawak. =)

ayuakira berkata...

haha xley blah~

ferra berkata...

*ternganga*




HAHAHHAHA

Apit berkata...

heh

Alfitriah berkata...

"Kita sebagai makhluk unik, limited dan terpelihara, kita mestilah tunjukkan teladan terhadap kaum-kaum yang satu lagi tu."

but,

http://alfitriah.blogspot.com/2010/12/lelaki-nisbah-perempuan.html

not so unique and limited, are u now? so ladies, jangan bimbang. biarpun tak comel, saham tak jatuh.


oh, salam perkenalan. :)

piNky LuCiA berkata...

ade ke anak nak dengar cakap papa nya macam ni? ish3.

Cik Miera Aziz berkata...

Hahahaha. Hang mmg bijak menulis surat! Nicee.

Izin share kat Facebook okay :)

~aKu*sy@nichi~ berkata...

haha..boley tahan larr kalo mcm neh..

Izyani Halim berkata...

terbaik yok..:)

LORD ZARA 札拉 berkata...

Papa!

Papa!


Kih3~

XD

Qudrotun Atikah berkata...

boleh jd raja lawak maa
haha

fahimahakimz berkata...

wah best gila dapat papa macam nih! cool! cara penceritaan yang sempoi! best oh!
>.<

Mikah Lurima berkata...

such a crazy post! I LIKE IT! A lot! haha

lalala berkata...

hehe klaka...

wAn eMa berkata...

entry yg comeL !. haha

RynieNas * KyuRyn berkata...

huksss...mama dy tu berlakon dlm adamaya tau...Ombak rindu pon same...mwahaha...

Mizwar Azmi berkata...

nak surat untuk our future daughter plak. nakkkk
#teringat lyric taylor swift.
you made a rebel of a careless's man's carefull daughter, you are the best thing thats ever been minnnnne.
(hm. abah, nape pegi tgglkn adk n kawen gn blackmagic woman tu?) :'(

nitnot berkata...

Papa , tak baik duakan mama !. HAHA ;p

Senget duh baca entry ni . Eh anak laki jee eh .
Pompuan takde kee ? -.-

Shafiqa's berkata...

hahah .. best surat ni.. just in case, in case la kan, kalau papa nya dah x da nanti, anak nya baca.. sedih owh...

saya pernah baca blog yang orang nya dah meninggal, seawal usia 28 tahun, selamat la dia ada buat post pasal anak-anak dia, and bagi pesanan macam ni juga la, tapi x de la gila gila macam ni.... haha
tp post tu kalau baca memang terharu habis... :)

naiemah_ramli berkata...

hahaha..papa yang spoting gila..hihihihi

Tanpa Nama berkata...

Post MR.K tak pernah menghampakan.best sangat !!

Disclaimer

This is a personal blog and everything written on this blog, based on own and personal thought.

The owner of this blog did not responsible for any comments that made in the comment sections. The owner is only responsible by his name as written by the sections.

This web blog does not store any file on its server. All movies, software, form of files, pictures and any type of graphic forms that are posted on this blog are indexed from other sites and they are just for personal purpose only.

For download-able form of files/software/etc, it's just for demo and must be deleted within 24 hours. You are agreed with this term as clicking the download button.

Any pictures, videos and graphic forms, are not copyrighted as the date taken from the search engines. As if its copyrighted, all credit goes to the owner and I did not own the copyrights. All of the graphic forms are linked with the original source. All of those pictures, videos and graphic forms are not for any commercial use, I gain nothing for those forms of files.

Light 18sx contents.

All related names mentioned are totally fiction and got nothing to do with your and my life.
 
Powered by Blogger