Rabu, 15 September 2010

Review Product : Hotlink Maxis Hot Ticket. (Paling Jimat.)

Assalamualaikum


Anda suka bergayut? Suka bergayut siang dan malam di luar rumah, mahupun di ceruk penjuru rumah mahupun di dalam tandas rumah anda? Atau anda suka berSMS tanpa henti antara skandal-skandal anda di setiap masa, setiap saat dan setiap ketika tanpa mengira waktu?

Anda suka lakukan semuanya tetapi tidak berkemampuan? Well, kini tidak lagi! (Perh, sebijik macam iklan)

Tahukah anda yang sekarang, anda mampu membuat call selama 120minit dan 300 SMS ke semua nombor telco (Maxis, Celcom, Digi & Umobile) hanya dengan RM15 yang selama 10 hari? Apa yang anda perlukan adalah;

  1. Handphone(s) - Bilangan handphone bergantung kepada bilangan kekasih dan skandal anda.
  2. Masa - 120 minit dalam 10 hari untuk calling.
  3. Pakwe(s) Makwe(s) atau dan skandal(s).
  4. Dan yang paling penting - RM15 untuk membeli Maxis Hot Ticket.

Well, what the fuuuu is Maxis Hot Ticket? Apa itu Hotlink Hot Ticket? Product terbaru Hotlink and Maxis? Actually, YES it is. And with the super duper saving rates.


Bagaimana Hotlink Hot Ticket berfungsi? Okay, sebenarnya aku tak tahu langsung apa ke jadahnya Hotlink Hot Ticket ni. But then, masa aku drive balik ke kampung aku, abang aku suruh aku berhenti kat kedai telco. Katanya untuk membeli Maxis Hot Ticket. Selepas tu, dia bagi tahu lah aku apa kebenda nya Maxis Hot Ticket ni termasuk rate plan and charges dia.

 Hot Ticket is for all Hotlink plans.

Maxis Hot Ticket ni, ada tiga jenis. Ada yang RM8, RM10 dan ada yang RM15. Tapi lah kan, frankly, aku rasa yang RM15 jauh lagi berbaloi dari harga lain dan even berbaloi dari topup maxis RM20 yang biasa. Andaikata korang topup biasa RM20, korang akan dapat RM20 airtime etc. Tapi dengan Hotlink Maxis Hot Ticket, korang beli yang berharga RM15, korang akan dapat nilai guna sebanyak RM60 which is calling for 120 minit dan 300 sms ke semua rangkaian. Nice rate and charges kan? Well, ini amat berbaloi kalau korang ada terlalu ramai skandal atau awek atau pakwe; nak-nak kalau setiap mereka mengunakan rangkaian kemunikasi yang berlainan.

video
 Iklan Maxis hot tiket. Check it out the ad.

Dan, kalau nak compare kan dengan Maxis Youth Club pun, aku rasa Hotlink Hot Ticket ni lagi berbaloi. Sebab kalau Youth Club, sekali call Maxis ke Maxis adalah 12sen per minit. 12x120 = Rm14.40. Tu belum tambah yang SMS lagi. Dan ia bukan seperti Youth Club yang hanyalah untuk Maxis ke Maxis. Sebab ianya adalah ke semua nombor dan rangkaian. Now, adakah anda rasa yang ianya adalah jimat? NO IT IS NOT. IT IS SUPER DUPER JIMAT RATE DOE.

So, mari kita comparekan Maxis, Celcom dan Digi. Mana yang lagi best antara ketiga-tiga ni?

Celcom

Another Celcom

Maxis

Digi

Bayar RM100 then baru boleh layan 8 cent per minute? Not cool.
Limited to 8Pack and Favorite 20 nombor baru boleh layan 12 cent per minit? Not cool.
Kena call and text to same operator to get the great bonus and rates? Not cool.
But, call anyone you like, anytime you want, with this Hotlink Hot Ticket, you gonna get RM0.125 call per minute with free 300 SMS? Yes, and it is super cool. (+ Redeem for KFC)

Secara conclusionnya for RM15 pakage
  • 120 minute talktime.
  • 300 free SMS
  • Any time - No need for wait to the midnight for super savers.
  • 10 days active time (including Youth Club
  • 100% great choice for those yang suka bergayut.
  • All network

Ya, cool kan? Kalau kita tengok balik, rangkaian telco lain racist gila. Semuanya nak same operator baru dapat cheap rate. RACIST. Tapi for this Hot Ticket, it is for all number. ALL NUMBER.

So, yeah, this is way much better than Super Savers and what so ever.



31 Comments:

Miss Lemonade berkata...

but utk sms agak rugi gak la
pastu kalau yg gile gayut..120minit tu cukup untuk separuh hari je..

Maxloon120 berkata...

Macam best je ni...mesti cuba ni, kalau tak memang rugi (:

"miko itu nana" berkata...

cam best jek... :D

Kap berkata...

kalau mahu lelaki / perempuan dengan tahap kesetiaan tinggi, pastikan dia tidak membeli hot ticket ;)

c.i.k.a.m.i.e.a berkata...

tak paham, hot tiket tuh ape sebenarnya, tpup or sim baru???

Mr K berkata...

@Lamonade - Ya, tapi jimat dua jam pertama yang boleh di buat bila-bila masa.

@Kap - Aku rasa abang aku tu playboy agaknya. Tapi aku tak. Aku baik.

@Amiea - Topup.

Tanpa Nama berkata...

kira cam topup tp xde la nilai kredit tu eh? cme ade 300sms free ngn 120min borak? tapi 300sms tu cam xbebaloi je. kalau yang tangan pegang fon je mmg xckup la. 300 tu 2hari dah habes. pastu kalau gne 300sms tu kat same maxis cm rugi lak..

c.i.k.a.m.i.e.a berkata...

ouhhh... okay

Cik Yuki berkata...

memang sgt jimat.!
da pki da.~

chentaMAYA berkata...

aq krg paham lagik! haha

noor afzan berkata...

wuuuhuu..
saya pakai postpaid bangchik..
camne.?

=)

oda the miss Rrrr berkata...

jadi ejen maxis ye mr.k..hehe

Mr K berkata...

@Oda - Tak ada lah. Iklan tak berbayar. Haha

.s.o.f.i.a. berkata...

macam best tapi my opismet kata tak untung...... sapa tipu sapa nie....???

f berkata...

pantat. dah jd blog hanis zalikha.

Mr K berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Mr K berkata...

@Sofia - Amat tak untung kalau bukan guna untuk call.

@F/fahim - Mana ada. Aku lain. HAHA.

beLLa berkata...

yeke untung? for me, mbazir je beli tau. bukannya ramai contact number guna celcom n digi. huhu

nak share hot ticket ntuk redeem kfc x? keh3~

Odez berkata...

jimat apa kebendanye, kalo rm15 utk 10 hari, bermakna sebulan akan guna rm45. yg menyebabkan hot tiket tak best ialah time validity dia, kalo tak guna perabis airtime ngan sms dlm masa yg ditetapkan, semuanye akan burn mcm tu je, tu ke jimat???

Mr K berkata...

@Odez - Sila lah baca dan kaji dulu. Kalau kau bergayut, then memang jimat gila. Then kalau kau tak ada awek dan mampu cari kawan untuk berborak, then memang lah membazir.

checomel berkata...

aku br strt guna ni..n if cmpare ngn topup biasa..cm lg ok jer..120min tu kan 2 jam jer..if sprsvr 2jm bru rm6 jer..topup rm15 ley gn lma..ni if sehari gna 120min tu so kira hbs krdt la kn??...120min sehari or stp hr ni?aku still x fhm...huhuuhuhu

Tanpa Nama berkata...

yg suka bergayut mmg la jimat. Yg tak bergayut? camna??....habis burn balance bila abis tempoh...
Tukar telco lain lahhhhh!!!!!

Tanpa Nama berkata...

Salam, saya pembekal Hotlink Hot Ticket yang bernilai [U]Rm8 (50 minutes talk times and 100 sms termasuk, validity for 7 days)[/U], HARGA JANJI TERMURAH, unlimited stock available, sila hubungi [U]014-7297169[/U] atau [U]lilerh3@yahoo.com[/U] untuk maklumat lanjut and rundingan harga.
Harga (boleh dirundingkan):
10 keping @ Rm6.80 sekeping
30 keping @ Rm6.65 sekeping
50 keping @ Rm6.45 sekeping
100 keping @ Rm6.25 sekeping
150 keping @ Rm6.00 sekeping
200 keping @ Rm5.85 sekeping
Cash On Delivery is availaable in area Kuala Lumpur. For other states, the method of courier will be used. Thanks.

Bisnes Topup berkata...

semakin murah kan? persaingan yang sengit antara ketiga-tiga syarikat telekomunikasi di Malaysia..pengguna pun semakin untung

keratong big bikers berkata...

aku bengang gila.. hot ticket susah nak dapat skrg.. apsal wey? !!!!

Ahmad Nizam berkata...

hot ticket ni tak boleh hantar/terima MMS ke?

Ahmad Nizam berkata...

ht tak boleh send MMS ke

sherr yana berkata...

Saya baru beli hot ticket.tapi dapat pengaktifan..tak masok..kenapa??

Hanif Azam berkata...

Aq gna sim hot ticket...tp prnh skli ja aq gna tmbh nilai hot ticket...slalunye topup biase jerr...tp harem klu topup biase 1msj 10sen maxis-maxis calling tu jgn ckp la...lg mahal siot

Hanif Azam berkata...

Aq guna sim kad hot ticket tp mmg x prnh plk aq topup gna hot ticket...msa 1st bli tu da la itu pon skli spnjg aq gna sim kad ni...korg thu pe yg aq dpt mesej maxis-maxis 10sen 1msj...klu dgn operator lain smpai 25sen 1mesej...calling korg jgn tye aarr...so yg mne dh gna tmbh nilai hot ticket tu x boley dh nk topup bise mcm aq ni...klu x mahal gileer kot...I wanna share for each other about my experiance...thanks

Tanpa Nama berkata...

Haa..jawab..jawab..hahahaa

Disclaimer

This is a personal blog and everything written on this blog, based on own and personal thought.

The owner of this blog did not responsible for any comments that made in the comment sections. The owner is only responsible by his name as written by the sections.

This web blog does not store any file on its server. All movies, software, form of files, pictures and any type of graphic forms that are posted on this blog are indexed from other sites and they are just for personal purpose only.

For download-able form of files/software/etc, it's just for demo and must be deleted within 24 hours. You are agreed with this term as clicking the download button.

Any pictures, videos and graphic forms, are not copyrighted as the date taken from the search engines. As if its copyrighted, all credit goes to the owner and I did not own the copyrights. All of the graphic forms are linked with the original source. All of those pictures, videos and graphic forms are not for any commercial use, I gain nothing for those forms of files.

Light 18sx contents.

All related names mentioned are totally fiction and got nothing to do with your and my life.
 
Powered by Blogger