Isnin, 9 Mei 2011

How I Tackle Girls With HTC Desire S & Android Apps. #Maxis10

Assalamualaikum


Hello pretty ladies and gentlemen.

You know what, today, is a special day for you guys. Yeah, for guys. Sebabnya, harini aku akan tulis the great trick and tips on how to tackle girls with HTC Desire S. Yeah, seriously maybe your ex used to say "You are ugly. And not romantic. And ugly. I hate you."


But, relax ugly boys, relax. Im not handsome either. Im not a player either. Im a good boy with kesetiaan yang timggi. And the most importantly, I got HTC Desire S.

Smart Link
Kalau korang masih ingat, aku pernah tulis pasal  Link the phone contact with social network kan? Atau aku lebih suka panggi ia dengan Smart Link. Antara kelebihan dia adalah this apps akan tarik semua birthday kawan-kawan you all yang ada di Facebook. Dan since human zaman sekarang hampir 99% dah ada facebook, sure lah girl(s) yang you guys nak tackle tu juga ada facebook. So, once you all dah tarik semua birth date of your girl(s) masuk ke your phone, maka there is no way you guys akan lupa tarikh untuk wish birthday dia. Caranya just log on to your Facebook account dengan menggunakan Facebook for Android yang dah tersedia ada di HTC Desire S. Selepas dah log on, terus 'Smart Link' her Facebook profile to your contact and Agenda apps. Not only Facebook, but also the mails and twitter.


Now, lemmi tell you some trick about wishing the birthday. Hanya ada ada dua pilihan je waktu untuk wish birthday which is tepat jam 12 malam on her birthday dan pada 1.59pm also on her birthday. Yes, wish di minit-minit terakhir.

To tackle the girl(s), there is no way for you to wish pada waktu selain dari dua waktu ini. So, andai kata korang guna kan apps Agenda, Calendar and Smart Remainder untuk remaindkan korang, then you all akan ada two chances untuk wish the girl. Tapi if you all missed that remainder /  alarm, apa yang you guys perlu buat adalah tunggu sehingga 11.59PM.


Katakan lah birthday that girl adalah 10 May. Then pada 9 May, korang lepak-lepak dengan kawan-kawan korang sambil tengok wayang untuk midnight movie. So, korang silent kan your phone. Then bila habis je movie, baru you all perasan yang now dah 10 may dan its her birthay! And now, its 3 AM. Dah terlewat 3 jam untuk jadi orang pertama yang wish her birthday. So apa yang perlu korang buat? Teruskan wish? NO!  HELL NO. Apa yang you all perlu buat adalah balik rumah dan tidur. Jangan contact her. Jangan wish. Dia mesti terasa gila. Tapi tak apa. Relax. Cool. Balik rumah, tidur, online, flirt-flirt with some other girls and then bila dah masuk pukul 11.50 pm pada 10 may tersebut, korang cepat-cepat get ready. Tepat je pukul 11.58, you terus call or text her.

Kalau text, ayatnya mesti macam ni.

"Hey there, happy birthday. Maaf sebab tak dapat jadi yang pertama yang wish. Just.. just.. I wanna be your last person so you will remember me the most" 

Yeah, you all ingat jadi yang first wish berithday tu special ke? You all jadi org pertama yang wish, then segala wish tu di tutup oleh orang ke dua. Then ada pula orang yang ke tiga.Then blah-blah blah. Tak romantik langsung.

So, bila korang jadi yang last, ianya umpama... umpama... kelainan. Yeah, believe me boys, girl tu dah hidup lebih 20 tahun and balik-balik, lelaki semua wish awal waktu. And you are the most special sebab you yang terakhir wish. Dan yang terakhir tu lah yang paling di ingati. Macam first boyfriend / girlfriend la. Who cares about your first love kalau bukan dia yang jadi your last lover kan? KAN? See? Yeah. Im good. HAHA.


Love Picture.
And you know what else you can do with this HTC Desire S? Yeah, the camera. Its 5mp. Its only 5mp but, the quality of the picture is superb. For example, see below.


Gambar di atas aku tak edit langsung. Semua vintage-vintage tu dah tersedia ada di your phone. Bukan setakat Vintage, Desorption, Dots effect pun ada. So, have fun with it.

What you can do with this camera that cutely integrated is absolutely cool. And now, Im gonna tell you how to make her fall for you. But this is only works for the first date. Especially the first date when you are dating the person thatt you knw from the net and social network. As for the first time, it's gonna be super awkward.  You gonna be super shy-shy cat and she gonna be super shy-shy kitty. First, pastikan your the date berjalan dengan lancar. Bermula dengan teruk tak apa, asalkan berakhir dengan keseronokan. And then, masa tengah makan or tengah jalan-jalan, cuba snap her picture. Candid style perhaps.

And bila akhir first date, there is no way korang akan jadi seperti biasa. Keadaan awkward akan tetap ada. But, you guys are ready for the next stage of relationship. Dan apa yang you perlu buat adalah go get this Photo Editor or This or This. Yeah, all adalah free yang boleh di ambil di Android Market Place.

Selepas dah download, laju-laju edit her picture.



Yeah i know edit-edit picture ni adalah kerja perempuan. But seriously, bila a girl nampak a boy Buat kerja-kerja rumah, mengemas, memasak dan buat kerja-kerja yang perempuan selalu buat, apa yang akan keluar dari mulut si gadis adalah "Oh my, so sexy". Yeah, lelaki maskulin tetapi buat kerja yang biasa perempuan buat adalah lelaki seksi. Ini bukan aku yang cakap. Tapi perempuan sendiri yang cakap.

Well.. Ermm.. Actually kan, aku reti memasak. Kemas-kemas pun aku reti. Sebenarnya, banyak lagi benda yang aku reti. Senang citer, semua benda la aku reti. Ehem. Biasalah, sexy.

Well, about the picture, tak perlu edit bagai-bagai. Just edit letak some love or something like that. Then, send it (MMS). Just like that. No captions, no ayat-ayat jiwang, no nothing. Just a picture. Why? Because a picture means thousands words~.

Tapi korang kena pastikan ah yang si dia tu punya phone boleh terima MMS .

Tested by a friend on mine.

Fake Call
Well, ramai girls kat luar sana kata lelaki Malaysia tak romantik kan? Well, really? Peh-lis. You guys tahu tak senang je nak buat-buat romantik ni. Yup senang je nak buat romantik lebih-lebih lagi bila you all ada application Fake Call. Ada banyak jenis apps Fake Call yang korang boleh cari di Android Market.


Bila dah download, korang hanya perlu setkan time untuk fake call tu aktif. Caranya, masa korang tengah bermanja dengan your girl di sebuath taman di waktu malam yang hening. Then bila ada handphone bunyik, korang terus off kan handphone tu. Then bila that girl tanya "Tak nak jawab ke phone tu?". Then korang kata lah "Tak nak. Saya tak nak bazir kan sesaat pun ketika bersama dengan awak" Perh, cair beb. Padahal tu fake call je. HAHA.

So, thats all from me. Good luck for the girls, skandals, kekasih gelap dan girlfriend(s). The things you must remember guys; It's okay to be ugly, as long you have the HTC Desire S. And yeah, with Android Gingerbread.



35 Comments:

OreO HitaM berkata...

Aku rasa nak p beli 1 esok

Pijahh' de-Arr berkata...

haha ada gak cmtu

Anis izyan Abd Rahman berkata...

jht , ayat wish besday habis cover , huuu

Muhammad Amirulhazim Alias berkata...

fake call tu paling tak bleh blah. HAHA.

eyjalukman berkata...

haha , a ggod trick ! ;)
dah try belum ?

Mizz Capital E berkata...

HAHAHA , romantikk la sangat ;P

* first time komen kotttt

LaiLA s~ berkata...

HAHA. tak bole belah. ahak ahak.

cik HUSYI berkata...

Wah,Mr K sexy~~

Haha

FasiHaH SupiaN berkata...

mmg terbaik ah Mr K! membuatkan aku nak beli 1.hahaha

misz aisya berkata...

orait..kalau i jumpa guy yg guna ayat2 cam kat atas ni, konfem dia pengikut setia blog u! haha

nway, u sexy ker????

Alin berkata...

salam, untunglah ada HTC. huhu. hihi. im new here. have a nice day and happy blogging :D

amira afiqah berkata...

HAHAHA.bagus gak ada HTC uh :) untunglah MR K!

mohd. berkata...

owh k... dah jpe 3 point penting dalam post ni 2 be a romentick guy....
1st be a remarkable guy 4 a girl.
2nk buat keja rumah 2 be sexy
3rd hargai mase ngan die...
lol
nice post BTW

. .crazy_weird. . berkata...

wah..dh tukar Life is awesome.
kalo x dlu bagai..ni msti tgh dilamun cinta nih..hehe.

Mr K berkata...

@Orea & Fasihah- Silakan.

@Eyja - Belum kot. HAHA

@Capital - Hai. :)

@Aisya - Tak seksi....

@Alin - :)

@Mohd - LOL tepat sekali.

@Crazy - Life mmg awesone. Tapi most of the time, tak..

Farhan AJ berkata...

ko stil hidup lepas buat sume trick tu..guwa salute you !!! hahaha

http://www.tintapenaku.com/2011/05/jangan-jadi-bodoh.html

milimilo berkata...

haha.pakai apron buat sume keje rumah n sambut wife yg penat balik keje, oh my, so sexy. :D

kalau tak wish lgsg n buat2 lupa2 tibe2 dlm mgu tu ade surprise party yg awesome, lg perempuan suka. heee

Jard The Great berkata...

heheh.. ada harapan kau dapat 2 kali henfon dari Maxis neh.

hani_azmi berkata...

klau laki lmbat wish popuan mesti fikir tu excuse laki tu terlupa..nk cover..
pastu klau fake call msti popuan tu ingat laki tu ada girl laen..hah kan?kan?popuan nie bnyak pikir..complex ^^

timon kyuri berkata...

untunglaaaaaaaaaaa bakal 'the special one' mr K nanti~ tuu dia siapa kata lelaki melayu x romantic~~~

Chik Bulan berkata...

tapi lelaki yg terlampau jiwang mcm yg fake call tu mcm nampak sgt je tipu nye.. hahaha. :p

Silent berkata...

oh....
dah tahu

Pala Maldini berkata...

haha! tips ni memang terbaik lah bro!

especially about the fake call..

nice one

DaHLia berkata...

very nice owhh!!!

misz athiqah berkata...

ha...ha..sengal giler trick nie...

starzieti berkata...

haha ! great ! nak try la lepas nih. tehehehe ~

erniemusliana berkata...

fake call tu ampeh gileeee....hahahah...na try ahh pasni :P

shida berkata...

terbaaiiikkk la mr.k!!!

NorAziera berkata...

:) first time bce blog ni.. Intrestng! Yg wish brthday tu agak sweet but yg fake call tu eww! Haha lps ni klw ad org gne trick tu da taw la yg dy pn fake! Hehe

Aslina berkata...

aku ingat aku sorang je jenis suka jadi makhluk last wish bday orang...

hahaha...

ohhh... pasni kalo ada guy guna trick mcm ni aku rasa aku tau la dia refer tang mana kan...

btw, payah kot sebab aku pun guna pakai trick sebegini :D

clah berkata...

Ehem,awak kaye. Boleh la.. Huhu

frogprincesz berkata...

haha...funny~
good luck 2 all those that try.. ;D

Wijdan Hawani berkata...

geleman aku baca ayat sexy sexy tu. duh.

syaz shana berkata...

bli hadset smsg y hrga dy rm 99... mmg dh t'sedia fake call....
nk lari dh meeting, set bnda 2 je....
(homestly.... mmg buat selalu..)

nur berkata...

fake call?

what the fuuu is that"?

hahahhaha. kalu tau dek gurl uh, nganjeng jawabnye lol

Disclaimer

This is a personal blog and everything written on this blog, based on own and personal thought.

The owner of this blog did not responsible for any comments that made in the comment sections. The owner is only responsible by his name as written by the sections.

This web blog does not store any file on its server. All movies, software, form of files, pictures and any type of graphic forms that are posted on this blog are indexed from other sites and they are just for personal purpose only.

For download-able form of files/software/etc, it's just for demo and must be deleted within 24 hours. You are agreed with this term as clicking the download button.

Any pictures, videos and graphic forms, are not copyrighted as the date taken from the search engines. As if its copyrighted, all credit goes to the owner and I did not own the copyrights. All of the graphic forms are linked with the original source. All of those pictures, videos and graphic forms are not for any commercial use, I gain nothing for those forms of files.

Light 18sx contents.

All related names mentioned are totally fiction and got nothing to do with your and my life.
 
Powered by Blogger