Catatan

Tunjukkan catatan dari 2009

Memang Ada yang Nak Kena Sepak.

Dari saat aku di lahirkan, aku sudah mula merantau ke seluruh alam. Ceh.

Tak tak. Aku cuma nak cakap. Aku terkejut gila bila ada orang yang berpendapat yang pegang babi itu haram.

Ingat lagi tak gambar ni? (Gambar ni pernah femes dulu)

Aku buat la search pasal awek melayu Islam yang pakai tudung yang peluk babi tu yang dan aku jumpa banyak forum. Dan dalam forum-forum tu, aku tengok ramai gila orang yang hentam awek tu. Tak kurang yang maki-maki cakap yang awek pakai tudung tapi tak pakai akal just di sebabkan 'haram' memegang babi. Oh shit. Pegang babi tak haram doe. Pegang kulit awek cun + cute yang bukan muhrim baru lah haram.

Then bila kau baca kat forum ada sorang mamat gila bajet ustaz maki-maki kat gambar awek tu then cakap pegang babi tu haram, memang terasa lah sadisnya. Tak kurang juga kesian kat awek dalam gambar tu yang jadi femes dengan kritikan.

Pernah di sebabkan isu yang sama, aku bergaduh dengan seorang mamat. Dia cakap awek tu blah-blah. Aku punya la backup …

Aku Ada 'Trivia' untuk Korang

Atas perkara yang berlaku beberapa minit tadi, aku nak tanya satu soalan yang amat-amat mudah. Memang mudah gila ah. Mudah tapi aku perasan yang ramai gila telah jawab dengan salah secara tak langsung.

Soalannya;
Apa hukum pegang babi dan anjing menurut Islam?

Kalau ada yang jawab haram, memang aku suruh En. Hakim sepak.

Recent

Aku Bukan Gay.

Imej
Komen dari entri ni.


Agak lama lah sudah sejak orang tak kaitkan aku dengan perkataan 'gay'. Tapi aku faham bukan salah mereka yang aku di label sebagai gay. Sebab masa dulu-dulu, blog aku bernama The Other Khairul & His Gay-ness dan kemudia di tukar kepada The Other Khairul Without His Gay-ness. Dan tak kurang juga entri-entri gay yang aku kemukakan.

Yang penyebab besar aku dikatakan gay adalah sebab cara aku kritik para gadis. Well, korang patut test kritik para gadis. Fun. Ya its fun!. Korang patut cuba.

So, di sini, aku nak kata yang aku bukan gay. Jadi, gay-gay sekalian, please jangan add YM aku. Di YM nama Roe/Rose tapi bila aku try search kat Facebook terpampang gambar lelaki yang tak seberapa nak berbaju. Okay mungkin dia sememangnya perempuan tetapi letak gambar lelaki sebab minat kat lelaki tak berbaju kot. Tapi apasal kat atas nama under FaceBook bernama Rosham? Tak faham tak faham.

Sesiapa nak ada comment form yang boleh direply di bawah atau yang macam Wordpress p…

Aku Cuma Nak Bagi Tau 17 : Lelaki Sentiasa Loser.

Imej
Lelaki sentiasa loser.

Lelaki, bergaduh/bertumbuk dengan perempuan.
"Kau bergaduh dengan perempuan? Kau ni loser lah. Dengan perempuan pun nak bergaduh.

Lelaki bergaduh/bertumbuk dengan perempuan dan menang.
"Kau tumbuk perempuan sampai pengsan? Kau ni loser lah. Dengan perempuan pun nak bertumbuk."

Lelaki bergaduh/bertumbuk dengan perempuan dan kalah.
"Kau bertumbuk dengan perempuan tetapi kalah? Kau ni loser lah. Dengan perempuan pun boleh kalah."

Memang tak adil ah


Comment Here

6 Jenis Boy yang Aku akan Jadi Jika Aku Seorang Perokok.

Imej
Cute girl

Aku tak tahu kenapa. Tetapi aku tak merokok. Tak boleh masuk ah rokok tu dalam mulut aku. Hisap je, terkeluar. Hisap je terkeluar.

95% dari kawan-kawan lelaki aku adalah perokok yang tegar. Satu kotak rokok untuk dua hari. Mungkin lebih dan mungkin kurang. Tak ada siapa kisah. Tak ada siapa peduli. Melainkan Pak Cik Hati Kering di Restoran Umi yang telan 4 batang rokok orang lain sekali gus dengan rasa gumbira.


I love Christmas light


Tapi aku terfikir lah kan. Agak-agaknya, apa yang akan berlaku kalau aku ni adalah seorang perokok? Aku tak pasti apa yang akan berlaku, tapi aku boleh ramal.

Jenis-jenis lelaki yang...


1. Ramai awek.


Hot sampai berasap


Ratio lelaki merokok dan tak merokok, mana yang ada banyak awek? Agak bosan lah juga aku dengar ayat dari para gadis “Benci kat lelaki merokok”. Cakap je lebih, balik-balik suka kat lelaki yang merokok juga. Ye lah kalau dah suka tu, merokok atau tak, tak jadi isu. Kalau jadi isu pun mungkin sebab perempuan tu jealous yang lelaki t…

Cara mengatasi Anonymous (Annoying mouse.)

Imej
Easy soution
Aku tak nak ah tulis intro panjang-panjang. Anggap lah entri lepas adalah intro untuk entri ni. Pemalas.

Aku tulis benda ni bukan bermaksud aku dapat banyak anonymous yea. Tak banyak pun. Kalau ada pun, dari orang sama. Tu pun 2-5 comments satu bulan.

So, berikut adalah cara-cara nak mengatasi masalah anonymous.

Anonymous di shoutbox.

Korang rasa hepi-hapi masa nak buka blog korang. Tapi bila tengok kat shoutbox, nampak lah beberapa nama yang tak berlink yang tengah membebel mengutuk anda semua. So apa yang perlu anda buat?

Kalau blog korang adalah blog yang bercerita pasal life korang yang agak liar, aku bet yang anonymous kat shoutbox tu akan menjadi ‘ustaz’ yang konon baik, kan?

Aku dah banyak nampak benda-benda macam ni di blog. Mereka cakap lebih kurang dan bersyarah sebagai ‘ustaz’. Tapi masalahnya, cara mereka salah. Sebagai contoh, nak tegur seseorang yang tak bertudung perlukah disamakan dengan gadis jalang? And why the fish must be anonymous?

Aku ada kawan yang f…

10 Sebab Kenapa Anonymous (annonying mouse) Wujud.

Imej
 None of us are cruel than all of us

Bloggers are just like celebrities. They got haters too. Itu adalah kata-kata normal bagi top bloggers yang pendapatannya adalah melebihi Rm10k sebulan hanya dengan berblog.

Dan bagi bloggers, haters dia adalah anonymous.

Ada dua jenis anonymous. Jenis pertama adalah yang tak ada account Google/Blog/OpenID dan jenis yang kedua adalah anonymous yang nak menyorok identity dia. Dan kebiasaannya anonymous yang menyorok identity dia adalah sebab dia nak megutuk sesebuah blog serta manjatuhkannya dengan cara mengkritik tanpa point yang munasabah.

Selepas aku buat kajian terhadap bloggers, aku dapati antara ayat yang tak ada point yang anonymous selalu kasi adalah cam “Alaa. Kau ni mengarut lah. Entah apa-apa” atau “Kau main cakap je ni. Bukan betul pun” Kalau kita perhatikan betul-betul. Memang tak ada point/isi langsung ayat dia. Lainlah kalau dia cakap mengenai fakta untuk melawan pedapat kita seperti “ Kau ni salah. Dari apa yang aku belajar, bla bla …

Benda-benda Boleh Blah yang Patut Di buat Ketika Awal Muharam, Christmas, dan Tahun Baru.

Imej
Lalalalalalalala.
Bosan.

Pagi-pagi bangun tido pukul 3 petang, benda pertama keluar dari mulut aku adalah selamat pagi. Benda kedua yang keluar adalah pasal nasi yang adik aku masak. Tak ada nasi, siap.

Tapi, hari ni berbeza. Hari ni spesial. Bagun pukul 1. Awal sikit dari biasa. Bukan apa. Ada kewajipan. Balik pukul 2. Terus online. Ingat nak tido skejap. Tapi bila dengar ceramah dari Miss Khai, tak jadi ah.

Masa online-online, agak pelik lah sebab tak ramai langsung orang buat entri pasal Awal Muharam. Tapi aku bet ramai gila ah yang akan buat entri pasal Tahun Baru beserta azam apa semua nanti. Ceit.



Citer fav aku masa muda-muda. I love Tomoyo.

So apa apa aktiviti yang perlu dilakukan ketika Awal Muharam, Christmas dan Tahun Baru? Cari awek baru? Bf baru? Azam baru? Why the hell azam baru sedangkan azam yang lepas-lepas tak pernah tertunai?

So apa yang perlu kita lakukan? Yassin dan doa tahun baru? Itu semalam. Bagaimana dengan hari-hari yang bakal tiba? Buat tak tahu? No!

Its..

Its..

Setiap Orang Dikurniakan 1 Sifat Buruk yang Amat Buruk, at Least.

Imej
I love the night
1990

Aku teringat lagi zaman dulu-dulu iaitu zaman aku masa kecil.

Ianya bermula apabila aku baru dilahirkan. Aku disambut oleh seorang doctor dan diberikan kepada seorang nurse comel yang berpakaian lengkap. Aku suka nurse. Amat comel lebih-lebih lagi yang kat Klinik Pergigian kat Jalan Gambut. Petite nurse.

Aku kemudian di bawa berjalan melalui koridor dan diletakkan di sebuah katil kecil di dalam wad bayi. Agak bising pada masa tu. Ramai sangat bayi menangis. Kebanyakkannya adalah perempuan. Biasalah.. girlsss, suka sangat menangis.

Walaupun bising dan terasing di dalam dunia baru, aku tak germuruh langsung. Nangis pun tak. Senyum sepanjang masa. Biasalah, lelaki.

Di luar tingkap, aku nampak ayah aku yang sedang mendukung abangku yang memakai baju Superman yang baju tu dibuat lap kaki aku pada keesokan harinya, seperti mana aku buat terhadap baju Man U. Aku tak pernah suka Superman. Ubah style rambut, tanggal spek mata then orang dah tak kenal? Heh.

Dari luar tingka…

60% Kemusnahan Pada Tahun 2012 Mungkin Berlaku.

Imej
 Majalah keluaran ILuvIslam.com
Kalau dulu, isu mengenai 2012 tak ada langsung. Tapi semenjak ada movie 2012, isu ni kecoh dibincangkan. Dan aku tak faham kalau ada sebilangan yang anti terhadap movie ini. Tak kurang juga apabila aku ada dapat email mengenai 'maksud-maksud' tersirat di sebalik tayangan movie tersebut kononnya ada yang cakap yang movie itu hendak memesongkan akidah umat Islam. Oh what the hell is that? Bagi aku tak ada kena mengena langsung.

Dan pasti korang tertanya-tanya kenapa aku percaya terhadap kemusnahan 2012 tersebut kan?

Sebabnya mudah je. Kerana mungkin pada bulan 12 pada tahun 2012, adalah bulan kemusnahan. Aku cakap kemusnahan dan bukannya kiamat. And hell yeah tahun 2012 ni juga saintis bercakap mengenai kemusnahan dan entah mana datangnya lah pula hari kiamat.

Dalam movie 2012, kita lihat yang kucar-lanar hanyalah apa yang ada di bumi. Tapi bukankah kita dah sedia maklum yang kiamat bermaksud segala alam semester akan hancur seperti langit akan run…

Good Morning, Beautiful

Ini. Ya aku tahu banyak gadis-gadis beautiful di sini. Kalau anda tak beautiful, anggaplah anda semua beautiful.

Pakai headphone. Max volume. Pejam mata. Hilangkan segala bunyi-bunyi bising. Duduk dengan selesa. Turn off talipon. Dan hayati keindahan lagu country fav aku ni.





Blake – Good morning beautiful.

Good morning beautiful, how was your night
Mine was wonderful, with you by my side when I
Open my eyes, to see your sweet face
It's a good morning beautiful day.

I couldn't see the light,
I didn't know day from night,
I had no reason to care,
But since you came along,
I can face the dawn,
Cause I know you'll be there.

Good morning beautiful, how was your night
Mine was wonderful, with you by my side when I
Open my eyes, to see your sweet face
It's a good morning beautiful day.

I never worry, if it's raining outside,
Sitting here with you girl,
The sun always shines
.

Good morning beautiful, how was your night
Mine was wonderful, with you by my side when I
Open m…

10 Bukti Lelaki itu Makhluk Rumit. Heh?

Imej
Gambar lips paling menarik

Aku dapat email dari reader aku. Perempuan lah tentu sekali. Dia kasi 10 sebab kenapa lelaki adalah kaum yang rumit dan komplikated. Heh. Agak sarkastik dia ni. Aku sabar je. And nama dia aku rahsiakan. Well, ingat aku jahat sangat ke nak malu kan orang. Fae terkecuali. Ain juga.

Setelah aku membaca email awek ni dengan tenang, cool, bersahaja, redha, tawaduk, relax dan sebagainya, aku buat satu rumusan. Rumusan tersebut adalah; semua yang tertulis adalah tak betul. Heh. Tapi awek yang send ni comel gila sambil marah-marah manja. Heh.

10 sebab kenapa gadis cakap jejaka adalah makhluk rumit yang di hantar oleh 'awek tu' memalui email.


Kamu = Perempuan
Dia = Lelaki

Secara Am;

1.Jika kamu melayannya dengan baik, dia fikir kamu jatuh cinta kepadanya. Jika tidak, kamu akan dianggapnya sombong.

2. Jika kamu berbual-bual dengan lelaki lain dia akan kata kamu gatal. Tapi jika dia menggatal-gatal dengan perempuan lain, dia kata itu hanya kawan.


3. Jika kamu berd…

Hidup Berani Untuk Gagal.

Imej
Aku rasa dunia mmg x adil.


 The key

Umpama aku duduk tulis kontes entri untuk blog denaihati yang bertajuk “Hidup Berani Untuk Gagal” yang aku tahu dari blog LizaRazak yang di sponser oleh DSGClicks, Berani Gagal Network, One Malaysia Blogshops, Anisha Online Mall dan Saudacare. Tapi tak pun. Aku tak rasa langsung nak masuk contest ni. Just secara kebetulan aku bernasib malang. Malang seperti sepatutnya sekarang aku berada di Lot 10 untuk contest Hp Future Is yang di anjurkan oleh Nuffnang bersama dengan 24 lagi peserta limited yang terpilih. Tapi aku terpaksa tolak invitation tu. Isk.

Well, sakit kan hati ni bila hidup tak seprti yang kita nak. Bila kita pernah gagal gagal gagal dan gagal, kita akan motivate kat diri kita yang kita akan berubah. Then bila kita dalam usaha yang kita nak berubah tu, kita berusaha bersungguh-sungguh tapi setelah usaha yang kita buat tu macam tak ada apa apa apa apa apa langsung. Macam kita nak mengurat awek lah kan. Awek tu tak ada bf so kita kena lah cep…

Im In A Really-really Bad Situation

Imej
Bad situation.

Ya. Aku dalam stuasi teruk sekarang ni.


1. Masalah blog.

Bila aku domainkan blog aku, semua komen-komen hilang. Tapi bila aku buang balik domain tu, komen-komen tu ada balik. Tapi juga, komen-komen selepas aku letak domain pula hilang. Baca banyak2 nanti korang akan faham.

2. Masalah Domain.

Aku ada masalah dengan domain. Aku tak boleh view blog apabila masukkan domain. Dan masalah ni adalah masalah chipsmore. Sekejap ada sekejap tak ada. Dan masalah aku rasa macam tak akan habis.

Dan memandangkan aku tak ada basic dalam benda-benda domain ni, aku jadi blur habis. So memang banyak lah aku berbalas-balas email dengan pihak domain hosting ni. Dan aku rasa pihak tu pasti dah naik bengang dengan aku. Percayalah banyak gila. Dan ayat-ayat pihak domain tu macam tahan marah je. Ada sekali dia tulis " I hope you know what you are doing....". Ya aku tau aku salah. Tapi tak semua.

Aku perlukan someone yang tahu untuk bimbing aku.


3. Result final exam sem 3

Hari ni, resul…

A Very New Beginning. Welcome.

Selamat datang. Apa yang berbeza di blog ini? Tak nampak apa yang berbeza? Layout makin cun? Tidak. Aku makin cun? Ya mungkin. Tapi, jangan lupa ada satu lagi yang lain. Ya check feed anda. Kerana sekarang ia adalah;

www.TheOtherKhairul.com

I made this with my own and some help from Mr Edy. =)

And mana perginya semua komen-komen aku? Buat domain akan hilangkan semua komen?

Zzzzzz

Aku Tak Puas Hati dengan Edwark Kuleng (Edward Cullen) dan Jakok Bhelek (Jacob Black).

Imej
Masa untuk mengkritik.
Aku melihat-lihat di dunia blog ni. Tersakit sangatlah mata aku melihat Edward Cullen yang ada di merata-rata. Tak kurang juga gambar separuh bogel Jacob Black yang jadi santapan gadis-gadis cantik sebelum tidur. And aku agak tak puas hati bila semua pakat letak gambar separuh bogel Jacob kat blog masing-masing. Terasa je hati ni nak letak gambar separuh bogel Bella Swan atau Kristen Steward yang oh-god-she-so-cute-and-damn-hot-plus-innoncet. Nak letak dalam bilik, takut Megan Fox pula yang marah. Lagi pun bilik aku tu bukan besar sangat nak berkongsi poster dengan Kristen, Sara Varone, Manuela Arculi, Keeley Hazell dan Alessandra Martines.

Oh this girl is sooo sweet~
Tapi kalau aku letak gambar Bella Swan, pasti jadi isu. Perempuan letak gambar separuh bogel lelaki tak apa. Tapi lelaki letak gambar separuh bogel perempuan tak boleh pula. Ah, dunia memang tak adil. Perempuan selalu dapat lebih. Pergi ke kelas kat U pakai selipar tak pernah kena tahan. Tak adil.

A…

Okay fine semua pakat post entri pasal Raya Korban.

Imej
Kambing yang comel

Semua entri yang sepatutnya di post hari ni, aku tunda lagi hingga hari Isnin. Eh tak. Hari Isnin aku nak tengok New Moon. So mungkin hari Selasa la kot tapi kalau boleh memang nak hari Isnin tapi kalau dah tak boleh nak tak nak kena hari Selasa lah sebab hari Isnin nak tengok New Moon tapi tengok lah kalau hari Isnin boleh aku post hari Isnin tapi kalau tak boleh aku post lah hari selasa tapi.. Zzzzz. Semangat betul korang baca.

Pedulikan. Aku cuma nak cakap, Happy Aidil Adha.

Tahun ni, agak lain bagi aku. Esok, kerana masalah-masalah famili, buat pertama kalinya Hari Raya Korban ni, tak ada lembu untuk di tonton, dipegang dan di korbankan. Mak aku just buat makan-makan di rumah. Mee Soto version special. Memang fav aku. Dan tok(nenek) aku buat ketupat. Kot.

Makhluk ni pun comel.

So hari Sabtu baru korban lembu untuk famili aku akan di lakukan. Tu pun kat Kemaman dan bukannya kat rumah aku iaitu di Kuantan. Dalam 40km dari rumah. Then Sabtu malam tu, pakat-pakat buat BB…

Sucribe Me Via FeedBurner

Assalamualaikum


Email anda:




Delivered by FeedBurner



Subscribe me. Don't worry about your email. It will not be abused.


You Think Your Life is Bad Enough?

Imej
Depressed?

Actually, aku ingat aku nak post satu entri mengumpat para gadis. Ye la kalau difikir-fikir balik, dah lama aku tak mengumpat para gadis nih.

Tapi memandangkan aku ada sesuatu yang lagi berguna dari korang untuk di kongsikan, aku posponed dulu la entri kritikan tu. Lagi pun, lagi lama di simpan, lagi 'sedap' umpama pekasam rasanya. Boleh la juga tambah-tambah apa yang patut kalau perlu.

Cakap pasal perkasam, semalam aku nampak awek cun. Sexy gila. Kira hot lagi hot lah dari Megan Fox. Cun sikit dari Amanda Byness. And bercakap pasal awek cun melecun tu, dia pakai baju tube. Then pakai short pant. Perh. Bulu kaki dia halusss je. Mulus. Tapi tak tahan bila dia angkat tangan bulu ketiak gila ah tak reti nak trim. Dah spesen afro. Gadis berbulu = Geli. Lelaki berbulu = Sexy.

Depressed?

Okay back to topik.

So, you tink your life bad enough? Nak cari awek semua tak dapat? Sejak lahir hingga umur 30 tak pernah ada awek suka? Kasi Rm100 kat awek-awek cari mangsa kat Jonker Walk …

Terpegun. Hebat. Mengagumkan.

Anda bosan? Hidup memang begini. Dan anda sendiri kadang-kadang agak membosankan.

Ambil rokok, popcorn dan sebagainya. Tutup lampu dan enjoy. Bukan porno. Ya aku tahu korang agak keciwa bila aku cakap yang ianya bukan porno.



The other one. Click 'PLAY'



Have a nice day.

Comment Here

Musim Melayan Perasaan

Imej
Kucingku, Allien

Hujan renyai-renyai di luar. Rasa sejuk sangat-sangat. Tak terkecuali rasa best. Rasa feel. Feel sebab aku memang dari kecil suka dengan bau hujan.

Sepanjang tahun ni, aku asyik merungut yang cuaca di Malaysia terlampau panas. Tapi sememangnya aku bencikan cuaca panas. Aku suka cuaca sejuk walaupun kadang-kadang sajuk teramat. Bukan tak bersyukur, just bila sejuk, boleh pakai baju tebal-tebal kasi panas. Tapi bila panas? Nak mandi setiap sejam?

Sejak cuaca di Malaysia naik dengan teruk, pernah sampai aku mandi 6 kali sehari. Termasuk di tengah malam. Lebih-lebih lagi kalau bila badan dah melekit. Normal lah lelaki lagi mudah berpeluh dari perempuan.

Rutin aku dah berbeza. Kalau dulu semasa sekolah menengah, tidur pada pukul 1 pagi amatlah teruk. Bermaksud pada pukul 1 pagi adalah amat lewat. Dan aku memang ada masalah untuk tidur. Kadang-kadang aku memaksa diri aku untuk tidur sambil otak berkata " Dah lewat sangat, cepat la mengantuk"

Kuroe yang pemalas.

Tapi itu…

Aku Cuma Nak Bagi Tau 16 : Melaksanakan Karma.

Imej
Playgirl. Pauseboy.

Aku teringat kata-kata sorang abang senior datang umah aku dulu. Pakai kemaja, macho. Sexy bersama kain pelikat.

Selepas berbual kosong, dia masuk bab isu best.

"Kau tau tak kenapa aku pasang banyak awek? Sebab perempuan ramai. Kalau sorang lelaki untuk satu awek, abis tu perempuan lain apa cer? Lesbian? "

"Ye aku sokong kau." Kata sahabat ku.

"Tengok awek tu dah tahu yang awek tu player. Dulu aku dengar dia da permainkan hati lelaki lain. Jadi apasalahnya sekarang aku main kan hati dia. Kerana orang yang baik macam aku ni lah wujudnya perkataan 'what goes around comes around'."

Cakap dia dengan penuh yakin sambil betulkan kain pelikat dia yang terjatuh. Dah la tak pakai apa-apa.

Well, aku tak tau nak cakap apa. He got the point. No doubt.

Top 10 Blog yang Aku Pasti Baca Kalau Ada Entry Baru Di Dunia Blogging.

Imej
Ohhhh. Ohhhh..

Agak jarang sebenarnya aku follow blog orang lain. Dan blog list (Blogroll) aku, aku letak based on siapa yang aku follow. Dengan kata lain, kalau aku follow orang tu baru aku letak kat blog list aku. Tapi, aku rasa ia-nya amatlah tak adil buat orang lain yang follow aku dan letak link aku di blog list mereka.

Dengan itu, sesiapa yang ada linkkan blog aku kat blog list korang, sila nyatakan kat ruangan komen. Nanti aku add blog korang kat blog list aku kat tepi tu. Rm50 seminggu.

*********************
Kat dunia blog ni agak pelik sebenarnya. Ada macam-macam jenis orang. Dan kadang-kadang agak susah nak cari blog yang 'special' yang lain dari yang lain. So memandangkan aku ni dilahirkan dengan sifat-sifat dan sikap-sikap yang posotif seperti baik, peramah, pemalu dan yang seangkatan dengannya, ingin sekali aku share blog-blog baru yang mungkin top suatu hari nanti. Dan juga blog-blog yang femes yang aku akan baca bila ada entri baru.

Ummp.. umppp
Tak perlulah aku tu…

Entri Kenangan Masa Aku Muda-muda Remaja Hingusan Macam Korang Sekarang.

Imej
Guild aku berbogel.
Aku tengah siap kan 3 entri yang separuh siap sambil tanam pokok-pokok kat Farm Ville. Sambil kolek susu babi dan kutip telur ayam, aku tulis entri. Masa aku tulis tu, ada someone yang aku tak kenal add FB aku. Last-last dia cakap yang dia adalah kawan dari game online; PirateKing Online. And tiba-tiba aku rasa sayu sangat-sangat. Then dia suruh aku tengok gambar aku bersama Guild (Puak) masa dalam game kita orang. And. Oh.. kenangan.. Serious aku rasa sedih sangat bila teringat kenangan yang dulu-dulu.

Guild aku.
Walaupun hanya game online, tapi hubungan kitaorang amat-amat rapat dan serious dalam game ni sampai kita orang wujudkan sebuah forum khas untuk guild ni je. Tak ada racist langsung walaupun ramai Chinese, Filipino and Indon. Kita orang ada dalam satu Guild yang dinamakan Ressurection. Guild aku ni mula-mula ramai gila cakap guild noob. Kira orang lembik2 je masuk. Tapi last-last.. Isk.. guild ni adalah guild no 1 selapas kalahkan guild apa tah dalam Guil…