Khamis, 17 Mac 2011

Cara Untuk Tahu Bila Lelaki Tu Betul-Betul Suka Kat Kita (Awek dia).

Assalamualaikum

Inspired from Tumblrsphere.


Aku perasan di formspring aku, ramai benar yang dok tanya pasal

"Abang K, awak ada tak tips untuk tahu samaada bf saya tu betul-betul sukakan saya atau pun tak? " 

Tak pun:

"You you. I cantik aw. Dah la cantik, sexy pulak tu. So, last week i perasan memang ramai ah lelaki nak tackle I. Tapi I tak tahu la nak pilih mana satuw. Semua kaya raya. Macam mana nak tau ek kalau-kalau lelaki yang nak tackle I tu memang dah jatuh cinta kat I dan bukan just nak buat one night stand dengan I je?"

So to all cute ladies out there;




100 Comments:

Nobita Sensei berkata...

haha. setuju.

Tanpa Nama berkata...

ske post ni.. ^_^

ieraLEE berkata...

heh susah nak focus kat ayat2 tu sebab dok tengok lelaki yang tak pakai baju, pakai shorts and pegang gitar.

gatalnye aku. *facepalm*

Ery Farieha berkata...

hahaha damn
5 reasons tu mcm takle pakai je
mmg kita takkan tahu ye?
dia je la yg tahu kan.

Mainur Hasnah berkata...

hahahha... menjawab juga soalan dorang ye.. agree.. kita tak kan tahu sebab laki tu kadang2 just nak buat baik.. takde feel pun tapi dah nature dia jenis baik

Dayana Nasir berkata...

tapi zaman sekarang perempuan yang dikatakan gedik itupun dah pandai jadi pelakon kelas pertama. nak tau betulbetul suka ke tak, try lah mana tahu kot kot memang luck baik dapat yang baik. haha

NuR 'aQiLaH berkata...

kebanyakkan lelaki adalah pelakon dan PENIPU kelas pertama.

pengakuan dari sorang lelaki...hiks

EDlinaaJohari berkata...

aihhh payah kot nak jumpa laki yg betol2 suka kat kite, salu pura2 je lebih!

mr delirium berkata...

memang pun..kot..hahaha

IftiMonstaa berkata...

oyeah! suka gilaa entry nie. hmm ur right mr.K .. i reflect balik ciri2 nie kat this guy, hmm ada yg match dan ada yang tak. so, taktau what his true feeling

Aidil berkata...

tak tak aku baik.. aku tak menipu, tak pcaya tengok blog aku.. mana ada 'cerita tipu' pon.. betol..

Vamp Mary berkata...

Ending memang terbaik. Nice ass! kehkehkeh XD

syafa berkata...

haha suka gile..!

Nordin berkata...

Celaka. Aku takdak gelpren, tapi aku ada satu perempuan yang aku suka. Dan no 2 dan no 4 tu memang kena dengan aku. Demmmm


Eh, apesal aku mencarut pulak ni?

Amie Tempoyak. berkata...

haha. very . . . erk, helpful >.<

aq adalah aq.. berkata...

awww..laki emg taleyh caye...daa..
btw, yesS!!! aq org ptamer comment..ya a aww

aq adalah aq.. berkata...

aww...laki emg taleyh cayer...daa~
btw, yess!!! org pertamer comment...ya a aww...ouchakk!!

pink guava berkata...

mula2 jew laki2 bersggh2...last2... huuurrrrmmmm....=(

aq adalah aq.. berkata...

al lah..kaunyerr comment kne approve lu ek...hurm...susah t0l nk jdi org 1st comment...sme cm aq...daa~

ReEnApPLe berkata...

betoi3... majoriti lelaki pelakon kelas pertam yg belom diberi awrds diorang... hahaha...
lelaki memang perangai camtue ker???

pw3nCeSs appLe berkata...

lolz! yg statement last skli tu tersgtlaaa setuju! most guys adlh penipu klasz pertama so no one knows either dye btol2 suke or x.. haiyee

KAMIHIDUP berkata...

hahahaha.

Gimi berkata...

Mr. K ketagori mana?

d.e.e.n.a.YAYA berkata...

number 5 jewk dy tak wat....adakah dy menyukai kite??haha

setuju!!lelaki adalah penipu nombor satu...

♥CIK SHA♥ berkata...

cara untuk tahu bila lelaki tu betul2 suka kat awek eh? senang je..

bila die propose ajak bernikah dan jadi isteri dia, itulah tanda lelaki tu betul2 suka kat awek tu..kui3..

Tanpa Nama berkata...

setuju sangat2..lelaki memang pelakon kelas pertama..kalau ade anugerah memang setiap taun boleh menang..tapi...sehebat2 pelakon pon..kalau dah namenye penipu...lame2 bole terkantoi juges...

:)peacenowar

LiLohOnEy berkata...

fineeeee.

penat je baca.

igt ada secret recipe T.T

Reportero local berkata...

Habislah chance utk aku tekel awek pasni bro!

"Nyawa atau comment?" Classic bro... pure classic!

fyezah hasbullah berkata...

oww.. baru aku tau .. HAHA

crayon berkata...

aku rasa.. kalau pempuan nak tau laki tu sirius atau main-main, si perempuan boleh suruh si laki bawak pempuan jumpak famili.. kalau dia cakap "awal lagi" tandanya main-main lah tu.. HAHAHAHAHAHAHA.. kan?

Naqib Mohamad berkata...

sekarang main grafik je ek? hahaha

milimilo berkata...

yeah right lelaki sangatlah penipu n pelakon kelas pertama. tolonglah tak payah nak berlakon sangat. heee. ;D

saouri berkata...

agree....

a e i o u berkata...

sedangkan suami isteri bercerai, inikan pula couple. huhu. btw, maybe tak semua laki macam tu. tapi mostly adalah pelakon.

nik farina aishah.... :) berkata...

hee.. tak semua kot macam tu, ade yg ihklas depends la kot.. hehehe asal back up laki ni?? hahah :P

misz aisya berkata...

hye mr K!

i rasa, kalau kita nak tahu lelaki tu serious dgn kita, ialah dia akan ada dgn kita waktu kita susah. sebab, kaalu dia main2, jangan harap nak nampak batang hidung masa kita tengah susah..

Ic3 Juli3tt3 a.k.a Akit berkata...

Ah! lelaki.. Biarlah dorang.. berlakon tak berlakon same je.. kdg2 dorg sje nk test market.. adatlah tu.. annoying!!

juliam berkata...

ye lelaki memang suka test market. jahat gila

aEvOeCaEdOe berkata...

hakhakhak :)

like laa...

memang pon plakon terhebat lelaki nii

Zulhilmi berkata...

satu agi, kalo ko jnis yg jual mahal dan laki tu sbr je dgn ko smpai satu tahun...

dia mmg suka gila kt pmpn tu...

tashatishu :) berkata...

yang penting gamba tu hot lah kan . okay tu je

masshie mastura berkata...

klu dye wat sume tu tp end up nnti dye nipu jgk T.T

ain hamiza berkata...

ooo... begitu rupanye~~~~

Salam Akk berkata...

hahahahhahaha..... hurmmm... nsib2... :-)

Mr K berkata...

@Iera & Ifti & Tasha - EEEeeeee. Gatal. Dah wajib kahwin ni. Eh ramai pula perempuan terpikat kat gambar ni. Ewwww.

@Ery - Tak. Kau pun boleh tahu. How? Just follow your brain. Not your heart.

@Mainur - Dah lelaki makhluk yang baik. Memang la dieorang baik dengan perempuan. Nak2 dgn perempuan comel. HAHA.

@Dayana - Perempuan hipokkrit. Dan lelaki mudah sgt perasan perempuan macam ni.

@Nur - Welllllllll. ;)

@Ed - Tapi aku baik,.

@Nordin - Kau sihat tak brader?

@Amie - Thank you.

@Aq - No you are not the first.

@Pink - Jangan salahkan lelaki sangat.

@Reen - Tak.

@Gimi - Saya kategori setia.

@Yaya - Amboi. Suka kan mengata lelaki.

@Sha - Yup.

@Crayon - Tapi mungkin si lelaki belum sedia.

@Naqib - Pengaruh Tumblr.

@Aisya - Mungkin dia busy. HAHA

@Zul - I tried for 3 years. And nothing. :)



@Milimilo - But seriously im falling for you, my dear. Its okay kalau awk tak percayakan sy. But just wait and see. ;)

yaya berkata...

yeah agree. ramai lelaki suppose dapat award abpbh kot skarang !

Nur berkata...

sangatla tak membantu..hahaa..they are unpredictable

Wuucin Kimora berkata...

Ok note! ;D

sicomot-comel berkata...

hmm...

tp xsemestinya lelaki yg dah betul2 sukakan pmpn tu dia akn buat mcm tu..

kalau lelaki yg beriman,dia akn cuba elakkan dulu semua tu. Yg dia fikir,cara mcm mana nak sunting pmpnn tu secara halal..

*cimOt* berkata...

he's really mean it when he's seriously wanna meet your parent!!
seriously!!

juju.johanizah berkata...

hahaha..i loike..

aimiellyna berkata...

ha ha. betol sangat.

| cik azeya | berkata...

sepatutnya lelaki2 yang penipu harus dibunuh laju - laju. ape gune hidup kat dunia. mainkan perasaan orang. urgh -_-

haikadove berkata...

hahahaa. ending tu serious setuju !
98% mcmtue =p

✿ CikCimi berkata...

pelakon dan penipu kelas pertama. haha.

adilah berkata...

setuju jugak!!!

Ayu Zan berkata...

tahu xpe...

f_aRa_aINa989 berkata...

call every night? kalau kayooo xpo..

noorafzan berkata...

yeah, i found one.
=)

Anthea berkata...

i think if a guy likes a girl....
1. he don't call everynight. rimas tau kena call selalu. but he will always ask politely first if he wants to.
2. he don't know EVERYTHING what we like.
3. agree with you.
4. he don't text 24/7. gila ka 24/7 sms. xda kerja ka? but apart of his busy day, he will find time to text and talk about the day he had or just complain (cute).
5. yes he does.

Puan Capa berkata...

abis tu??????????camne nak tau????


yang benar,
insan dah kawin...hahaha

strawberry PinK berkata...

agree!!

bellalicious berkata...

no.1,2,3,4( mmg merepek2 tp xde la merepek smpai lucas2 ) leh ckp smua ade. haha pastu dia suh i plak kenalkan dia kat parent i. pastu close fren dia, bdk2 u dia guys la smua add i. tp2 pmpn pun xleh la hope sgt. myb dorang mmg d'lahirkn mcm tu, baik hati. laki ni kan pelakon hebat. so btl ckp u mr.k. kite boleh thu mcm mn laki ske kite ke x, dgr gune brain not heart.

dakpipimerah berkata...

seriously,, yepp.. betul,,, hati dan perasaan manusia mane la kita nak tahu,, gile la nk perfect sgt suh laki suka kat kita,, aiyakk ,,, ;'p

lagi satu,, gurl bukan selalu jual mahal ke? i guess so,,pendapat je,,hehe

cikfaraa berkata...

na reblog bole ? :)

0sh!Nz d' sen0r!ta berkata...

lelaki akan buat semua perkara ni sungguh-sungguh bila die baru nak tackle hati girl. pastu setahun pertama tu pun masih ade lagi lah nampak kesungguhan die. pastu lama-lama tu macam makin kurang. ehehe. believe it?

qucachahir berkata...

wow,really setuju bab kebanyakkan lelaki adalah pelakon dan penipu kelas pertama..hehe..

Tanpa Nama berkata...

hmm..

Orked berkata...

haha betul tu. mula2 slalu la call,sms. da dapat tak de nya hr2 nak call, sms. ngehhhh

Tanpa Nama berkata...

btl2..lelaki mmg pndai tipu.
mmg xde cra pnye nk tau die btl2 suka kn kte x.sng cte lps kwen bru syg kt suami.klau skdr becinta buang msa je syg kt die org 2.hahahaha

afiqah berkata...

TERBAIK <3

нαηιмQαtяυηηα∂α berkata...

Err.. 1st time nak komen ni.. *Nyawa atau komen? Ngee~~*

Kalau dia ajak kahwin tu betul2 la kan. Dah kahwin tipu bab lain pulak kottt.. Hehe..

Jom terjah:
Kejadian Ragut Di Depan Mata!!

Halimatun Sa'adiah berkata...

utk lbeh tepat..
kalo lelaki tu da btol2 suke n syg kt kite misti die akan msuk minang trus,xde mse nk wat mende2 merapu sume tu..

cik ery berkata...

ayat last tu sungguh mengecewakan.. tsskkk >.<

Tanpa Nama berkata...

Tu semua hanyalah pada peringakt awal nak tackle n bru couple after couple mostly change. He will not text you all day long for benda merepek. He will leave you and do their routine perhaps waiting for your message.(gf message). Blame you for his late-to-class cuz you don't wake him up. Sengal kan? Y lelaki mcm ni? Hahaha. Just share my experience.

AdiHana berkata...

tq for being honest. finally a guy who speaks the truth

Sca Ndx berkata...

tapi saya lelaki ikhlas....
heheh

. .crazy_weird. . berkata...

blah..blah..blah
tak de 1 pon lam list.
remowe 'dia'dri list.

. .crazy_weird. . berkata...

blah..blah..blah
tak de 1 pon lam list.
remowe 'dia'dri list.

nourjaafar berkata...

Mr. K..nh first time aku komen ko pny entry..sblm nh dok bc ja ;)

bf aku(3 thn lbh kapel),harem nk buat mcm tu..
1.dia nk col aku without reason?once in a blue moon ah.
2.tau apa aku suka tu, ada la, xbyk pn sikit la..klu dia xtau, mmg aku humban masuk longkang.
3.risau klu aku skt?ms aku bgtau ja la..pastu xtny dh
4.pastu, satu hr dia sms aku xsmpi 10..
5.yg nh j dia buat..

kdg2 rs mcm single..nsb baek aku xg usha line, cari org laen..hahaha..gila~

c.u.m.i berkata...

mintak izin copy gambar tuh ye~ :)

penaGlow berkata...

teringat masa berchenta dulu !!

~~ u have been followed.. :)

mmz berkata...

haha~ pentipu...

actually yg no 5 tu..."die" btl2 serius... :)

adan berkata...

kalau saya cakap saya la pelakon lelaki itu.. agak-agak dapat award tak? ^_^

♥WEIYDAWEINGWAFFA♥ berkata...

first time singgah sini dr segmen abg ben kerana kamooo adalah blog kesayangan salah sorang peserta segmen itu..wah!! blog yang hebatt!!

hi fwenz!! keep it up blogging ya!! Kalo free meh ler singgah my blog..--> mummylovers blog

azreen patah berkata...

salam..
InsyaALLAH, kalau dia lelaki beriman n baik, dia takkan buang masa dia&kta untuk buat perkara sia-sia tu sebelum kahwin.
InsyaALLAH,dia lindungi kita dri maksiat & trus ajak kita bina hubungan yang diredhai ALLAH.
=)

Hizma Razliati berkata...

memang susah pun nk percaya kat lelaki nie, so.. moralnya..... jgan cepat sangat jatuh cinta n percaya lelaki :)

Amira Anorah berkata...

demmm..haha..mase first baca tu..igt kan betollah....
hampir tertipu oleh mista kay...ciss...
AHAHAHA..
even dah kawin pon LELAKI boleh curang, masa kapel lagilah...

~unlimited love~ berkata...

coooll!!

Tanpa Nama berkata...

agree with!!from my own exprnce..

saya bukan tomato berkata...

agrre with u ! ;D

Teenager Housemaid berkata...

haha...
cool!

Pert Doherty berkata...

xde cara nak tahu... keh keh.. tnye mak kamu.. mak kamu pn xtahu bape dalam cinta bapak kamu tu.. keh keh

nadiah izahar berkata...

abg K. boleh tnya skit.
adakah tindakan kite btowl membakar barang yg ex kite bagi pada kite? kite tak sanggup menyimpan hanya menambah kesakitan malah dye jugak berkata jgn bagi balik padanyer klau taknak simpan bakar sahaja.
adakah tindakan kite btowl?

ahfieeza berkata...

hai mr.k...like this entry..=)
entry yg superb...sempoi jak gitu...ada tips berserta dengan amarannya sekali....=)

Ai berkata...

cane plak kalau laki tu jenis yg slow??
I mean, he wont call the gurl cuz gurl tu jenis yg high confident,bepandangan jaoh sume..
mybe laki tu takot gurl tu x ley trime dye padahal gurl tu mmg suke gile kowt kat laki tu.x kan la gurl tu na start dulu kowt. nnty jadi cam prigi cari timba plak..haih =_=' cane na go on ngan relation cam nie ek??both pown pemalu!ahaks :p

Tanpa Nama berkata...

bf i tu kdg2 nmpk plik..
ade kale mood ok,ade kale mood die wat i tension..
tp stiap kli i dlm ksusahan xpernah die xde,xmcm ex bf i sblom ni sume hilang ble i ade prob,so i pernah nekad nk break off dgn die tp die xsgup tp ble gaduh die wat cool je,i xphm ape sbnrnye prasaan die thdp i..

Solahuddeen berkata...

sumer komen tak matured. duhh~

macamla pmpuan tader pelakon kelas pertame.

macamla pmpuan tak pernah mainkan ati orang.


hey ho! manusia sumer same k!

nuriman al-hidayah berkata...

i've been a serious relstionship. dh kenal family kaum kerabat semua. blk dr kg together juz not my lucky xsempat blk kg die.. and i end up wif break up.. padahal sama2 serius dah ni.. mungkin tak ada rezeki lagi.huhu.. slh 1 tnda die serius adlh die kenalkan kite ngn family and kaum kerabat serta kawan2 nyer.. :)

pu3mas berkata...

S E T U JU

S E T U JU

S E T U JU

S E T U JU

tujuh belas ratus puluh juta billion ribu kali..

Disclaimer

This is a personal blog and everything written on this blog, based on own and personal thought.

The owner of this blog did not responsible for any comments that made in the comment sections. The owner is only responsible by his name as written by the sections.

This web blog does not store any file on its server. All movies, software, form of files, pictures and any type of graphic forms that are posted on this blog are indexed from other sites and they are just for personal purpose only.

For download-able form of files/software/etc, it's just for demo and must be deleted within 24 hours. You are agreed with this term as clicking the download button.

Any pictures, videos and graphic forms, are not copyrighted as the date taken from the search engines. As if its copyrighted, all credit goes to the owner and I did not own the copyrights. All of the graphic forms are linked with the original source. All of those pictures, videos and graphic forms are not for any commercial use, I gain nothing for those forms of files.

Light 18sx contents.

All related names mentioned are totally fiction and got nothing to do with your and my life.
 
Powered by Blogger