Sabtu, 19 Mac 2011

Awek Tu Tak Lawa, Tapi Ramai Lelaki Mengorat. Kenapa?

Assalamualaikum


Happy day, human. How are you today? Oh ya, like I care.

Okay fine. Of course lah I care. Lagi pun, apalah blog hina ini tanpa kehadiran korang yang gedik-gedik sekalian.

Bytheway, recently, aku ada banyak soalan yang berkaitan dengan beza antara awek comel, awek cantik, awek manis dan awek muka innocence. Tapi, aku bab nak listkan gadis-gadis comel ni lah yang aku malas sikit. Maklum lah, perempuan zaman sekarang ni ramai sangat yang comey-comey. (Peh-lis)

But, there is something yang lagi penting dari comel dan cantik dan whatsoever. What? Duit? Yes, duit tu amat penting. Tapi dari segi fizikal, yang penting adalah Sex Appeal. Yes, Sex Appeal.

Sex Appeal? What the fuuu is sex appeal?
Sex appeal ni kalau korang guna Google Translate, dia akan kasi result yang berbunyik "Daya Tarikan Kelamin." Wait... What the fuuu is daya tarikan kelamin? Errr, errr okay fine lupakan.

"Weh tengok perempuan tu. Dah la tak comel, tak ada kening, then hitam pula tu. Tapi apasal ramai yang suka kat dia ek?".

Actually, sex appeal ni adalah benda yang orang lain nampak kat korang yang membuatkan korang nampak menyenangkan / sweet / menarik. Dan ini tak bermaksud ianya sama dengan sexual attraction. Atau dengan kata lain, korang tak perlu jadi comel dan seksi untuk ada ramai boyfriends serta skandals. Yes, ianya bermaksud korang tak comel secara fizikal, tapi korang ada something *wink wink* yang membuatkan korang special dan di gilai ramai.

"Naik sial market mamat tu selepas nyanyi kat Battle Of the Band semalam"

Pada beberapa tahun lepas semasa di Battle Of The Band, ada la seorang mamat ni yang kalau nak kata handsome tu, memang tak ah. Rambut pulak mengerbang macam afro. Tapi dia boleh bawak lagu screaming tanpa rasa kekok. Dan keesokkan harinya, aku dengar budak-budak perempuan cakap pasal mamat tu seperti "Weh, tu lah abang yang nyanyi semalam kan. Tak handsome tapi nampak sweet je" Well, korang rasa, kalau dia tak pamerkan suara dia di Battle Of The Band di hari sebelumnya, ada tak awek yang akan cakap macam tu? No way, babes. No way. Tapi now, just because dia tonjolkan bakat dia, dia secara automatik mendapat a wink-wink yang tak ada kat orang lain.

Tell me more about the wink wink!
Sex appeal work with "Beauty is in the eyes of beholder." Maksudnya, lain orang, lain pendapat dia tentang kecantikan dan daya tarikan korang.  Korang tak perlu jadi cantik untuk dapat suami yang handsome. Korang tak perlu pakai baju jarang-karang untuk cari pak we yang gatal. Korang just need some Sex Appeal.

"Sometimes, people are born with some sex appeal."

Pernah tak korang jumpa someone yang nak kata lawa, tak ada lah lawa. Comel pun tak der sangat. Kalau yang lelaki tu, handsome pun tak. Tapi rasa macam nak tengok je muka dia. Tengok sekali tak puas. Tengok dua kali pun tak puas gak. Rasa macam... macam nak tatap lama-lama ah muka dia. Bak kata orang tu Cinta Pandang Pertama lah kononnya. Ya, this is sex appeal. Kadang-kadang, orang tu nak kata dress up pun tak. Suit up lagi lah tak. Rabut messy je. Pakai seluar season. Tapi bila tengok, rasa macam... tertarik kan? Well that is natural sex appeal.


So yeah, anda tak lawa, tak comel, tak handsome dan tak ayu. So what? Well, don't give a shiii. Why? Because Sex Appeal come to the rescue! This sex appeal gonna brings you your So Called Prince Charming. And who ever he is, you gonna love him.


Okay then. Now tell me how the fuuuu can i have that Sex Appeal?
Guess what. What? Yeah. Hampir semua orang ada sex appeal (except me). Dan ianya tak datang dengan kecantikkan. Screw the face. Screw your face. Lagi pun, cantik tak cantik ni semua korang yang kasi grade, kan? "Perempuan tu comel, lelaki tu handsome". Tu semua korang yang tentukan sendiri. Korang kan suka grading dan judging people. Tapi dalam dunia ni, tak pernah wujud pun standard untuk seseorang tu mendapat title Cantik atau Comel serta Handsome, kan?

So, this is why korang akan rasa pelik bila "Weh, aku rasa aku lawa, comel. Tapi kenapa tak ada sorang pun nak tackle aku?" Yup, because you are beautiful and that is the only thing you got. Yup yup. You got nothing special except for some well-shaped-face with some high-cheek-bone.

For example, Qi atau pun di kenali sebagai Qushairi Mohammed Razali (Chi). Korang kenal tak mamat ni? Dia dulu pemain drum band OAG. Dia juga hero dalam siri drama Blogger Boy. First time aku kenal mamat ni, adalah masa dia dalam Destinasi Bajet. Abang aku layan gila citer Destinasi Bajet ni. Sampaikan dia buat perangai nak tiru Qi ni melancong tanpa hala tuju yang hanya berbekalkan sedikit duit. Then Qi ni baralih ke Field Trip USA. Seriously aku suka cerita Field Trip USA ni.  Dan yes, gaya dia yang selamba, sempoi dan low profile membuatkan rancangan yang ada muka dia akan menarik ramai orang. Bukan je orang ramai yang akan tertarik. Malah,Yuna pun tertarik.


So, how the hell dia boleh tarik ramai orang dengan muka dia? Yes, dengan sex appeal yang dia ada. Try ah tengok gelagat dia. Style dia. Cara dia bercakap. Cara dia merapu dan macam-macam ah. Semuanya adalah awesome.

Fine, dude. Then tell me what shhhhhtt I need for my sex appeal. 

Attitude & Body language.
Di UiTM Lendu dengar cerita awek-awek di sana comel-comel semuanya. Dah la comel, gebu pula tu. Dan andaikata, masa tengah makan, a bunch of awek-awek comel tengah bergossip (Girlsss biasalah *rolling eyes*). Masa tengah gossips tu, sure akan gelak-gelak sakan dah macam attention whore dah diaorang semua. Dan most of the boys, aku boleh bet yang rata-rata akan tak suka kat that type of girl. Ya, dan ini bukan pasal dalaman semata-mata.

Andai kata that girl tu muka biasa-biasa. Dah la muka biasa-biasa, penakut, kat dahi pulak ada dua bijik jerawat. Tapi dia lone ranger. Pakaian pula biasa-biasa je, tak over, tapi kemas (or uniquely selekeh) . Tak bergantung pada orang lain. Makan pun sorang-sorang. Itu membuatkan aku rasa that type of girl abit special sebab lain dari orang lain. Serta unik. Aku suka that type of girl. Dan bila pandang je, rasa macam nak pandang lagi. Tak tahu lah kenapa. Rasa tak puas je nak pandang. Why? SEBAB SHE GOT PLENTY OF UNEXPLAINED SEX APPEAL.


Tapi, variable ni bergantung kepada benda-benda lain yang kecil seperti cara berdiri, cara berjalan, cara bercakap, cara makan, cara ignore haters, cara pukul lelaki gatal di celah kangkang dan everything. EVERYTHING. And yeah this sex appeal is way much more than so-annoying first impression. Screw the first impression. Saying "It's my first impression on you" is just another way to start up your grading session.

Self love & Self confident.
For your information, I got no self confident and Im not really love my self. But why the hell we must love ourself? Sebab dari situ lah kita boleh EARN some confident. Someone (Lelaki) with high confident akan mudah di sukai ramai di tambah pula dengan perangai dia yang perasan bagus dan sarkastik.


Lagi pun, bila korang ada high confident, secara automatiknya korang akan ada eye contact bila bercakap. Plus,  high confident akan membuatkan korang lagi tenang. Kan? Well, macam mana nak tackle awek comel kalau tak tenang. Kan?

Outfit & Appearance

"Adakah bila seseorang tu badan dia ber- BMI 21 dia akan surely dapat title seksi? "
"Adakah bila dia ada extra large assets of 'spect mata' di dada dan pinggang seperti kerengga, dia akan dapat title badan paling menarik? "

Oh nonono. No way. Ini bukan maksud aku dengan sex appeal. Your assets won't give you much sex appeal than you expected. Begitu juga dengan muka. Adakah bila seorang awek ni putih, gebu, dahi licin kalis rintangan angin, mata besar dan pendek, dia akan mendapat title comel? YA! Errr... I mean, maybe ya. Tapi... tapi.. erm.


Aku kasi contoh. Di tempat praktikal aku, ada seorang kakak comel baru masuk ke department aku. Umur dia 24 tahun. Muda lagi. Kakak tu bukan slim. Kakak tu chubby gila. Memang chubby. Kalau kira BMI, rasa nya boleh cecah 28-30 kot. Tapi, dia super duper cute. Cara dia bercakap, cara dia merapu dan semua ah. Memang menarik. Dia masuk je kilang tempat aku praktikal ni, semua lelaki tanya, "Weh siapa kakak comel pakai baju hijau tadi? Dah kahwin ke belum?" Dan start dari hari tu, dia mendapat title Kakak Comel dari semua para lelaki yang ada kat situ. She got high confident yang tak over, nice looking dan macam-macam lah even dia chubby gila. That is how sex appeal works. Tapi, ianya datang dengan high confident. And thats the biggest problem right now.

So how the fuuu nak tahu if someone got this Sex Appeal?
Aku tak pasti samaada sex appeal ni boleh di nilai melalui level macam mana atau pun tak. Tapi apa yang aku tahu, bila seseorang tu ada sex appeal yang tinggi, korang akan tertarik dengan dia. Kalau korang duduk di depan mall yang crowded, orang yang ada sex appeal yang tinggi adalah orang pertama yang korang akan nampak dan tertarik. Seriously, that is sex appeal. Something yang berfungsi sebagai magnet.

"You know you did not have enough sex appeal when you can't flirt.
"Sex appeals, the things that make you special."

Apa yang aku tulis di atas, adalah based dari apa yang aku baca dan yang aku tahu. So, kalau korang tahu lebih pasal ni, feel free to clear it out.

So girls, aku rasa tak payah lah korang nak buat list "Ciri-ciri my Prince Charming". Aku tau perempuan suka buat benda-benda girly (geli) macam ni. Sebab once korang dah jatuh cinta, korang dah tak akan pedulikan list korang tu.

Juga, jangan lah fikir sangat pasal korang comel atau pun tak comel. Well, all of you are beautiful with your own way. WE ALL ARE BEAUTIFUL. Because Allah makes no mistake.



130 Comments:

budingyun berkata...

panjang plak entri kau hari ni k..hehe..

Jard The Great berkata...

mungkin ko kata ko takda sex appeal... tapikan.. blog neh banyak sex appeal. hehe.

BabyAen berkata...

Pnjg gle, penat bca. But u got the point there.. XD

Amira Anorah berkata...

kalau saya nak cakap saya cute boleh lah kan?hehehehhe :P :P

B.E.L.L.A berkata...

mnx izin share some points from this blog ea..i love this!<3

Norhafiza Yusoff berkata...

this is just great,K.
ko da bg a bit confidence utk org2 xcantik macam aku

at least semua org ada klebihan masing2.
kita xnmpak,maybe akan ade seseorang yang nampak

teddy bella berkata...

wohohoho..
bro..
i loike u entry...
aq stuju gila..
tapi tu la..
aq ganas je aq rasa...
tapi bila aq tnye dak2 laki yg rapt ngn aq..
diarng ckp aq x ganas..
haish...

tp pape pon best..

nn berkata...

haih betullah. to a certain extent, cantik/handsome tak bermakna apa-apa pun. macam semalam aku pergi dinner ada lah one band ni main. ahlinya junior2 fac jugak. tapi semalam, diorang nampak extra menarik. bila diorang start perform pergh terus rasa macam diorang HOT GILA WOHH! padahal duduk sekelas je kengkadang. takde rasa apa-apa pun tengok muka diorang masa tu. haha

fatt berkata...

seseorang itu cukup hanya perlu kelihatan bersahaja utk menarik minat jantina berlawanan. tak payah berpura2...just be yourself

kira berkata...

i like !!
:)

crimson berkata...

fiiiiirst!waaaa your post this time sooo cool!thumbs up man! and its so true! :D i hope i got plenty of sex appeal hahaha KIDDING but chyeahh (: but even if u got plenty of sex appeal, it can't work if there's no one to see you :/

Ummu Jannah berkata...

NICE ENTRY BRADER :D

mish lily berkata...

thumb up dude!!
not just 1,but all thumbs i have.. so there are 4 thumb up for u..
bhahahaha!

masshie mastura berkata...

yess byk skandal:P

btw baru taww qi tu ngn yuna. gossip2 nie. haha.

Khairul Amillin berkata...

ayat last tu memang dalam maksud dia. :D

Sayang Faleha berkata...

hahaha..aku memang like la entry mr.k ne..sex appeal is needed to in order to make a good realtionship,rite mr.k?

Yaya Nadia berkata...

best ah Mr.K ! :)

faiqah berkata...

thumbs up!
seriously suka entry ni:)

Sayang Faleha berkata...

hahaha..aku memang like dengan entry mr.k ne..sex appeal is needed in order to make a relationship, thats rite mr.k?

khairul farhan berkata...

Setuju sangat. Kalau ada benda ni, yang tak comel hakiki pun jadi comel

masshie mastura berkata...

btw suka ur entry kali nie :)

ika~~ berkata...

quite agree with u.dlu time aku nk kapel msti aku mtk pndpt kwn2.ade skali tu kwn2 ckp 'eh hnsemlah,go on lah ngn dia' ble aku dah go on mmg celaka lah resultnye..alih2 kna dump.pastu aku serik n aku decide seniri my bf wlaupun rmai ckp kitorang xpdn.tp bg aku dia unik in his own way.
*eh terjiwang lak kt sni.hahaha

LiLohOnEy berkata...

kebabooo~

anda terbaik, mr K.

terbaik :)

Aniey Ghanie berkata...

ya! aku setuju part jatoh centa dgn bukan list2 yg dibuat tu.. ada boys yg buat aku tertarik kat dorang x punya ciri yg aku anggap cool dlm idup aku.. Heh!

p/s: Actually aku ada capture gak yg relationship qi and yuna tuh.. hahaha.. ingt nak letak kat belog tp malasssssssss......... qi comel loh..

imz-mauve-yonghwa no1 fan berkata...

panjang weyh entry ko kx ni...perli ke?
btw...nice info...cool stuff...:P

Sarah Sayuri Hartnett berkata...

moral of the story:Mr K takde aweks (selain Lisa Surirumah,Hamis Zalikha and seumpamanya)sebab dia rupa ada tapi takde sex appeal?o_O?agree or not?

~emi~ berkata...

ehh..suke.serious suke bace entry ni.huhu. dan ianye buat sy makin nak tau lebih lanjut sal sex appeal nie. ;)

err..tang confident tu mmg sentap gila.huahua. me,,,sangat x konfident dgn diri sendiri...x tau camne nak tingkatkan keyakinan diri . mungkin rasa rendah diri tu dtg bila kita sedar kelemahan diri kita,terutamanya dari segi fizikal....;)

missamy berkata...

<3 this entry lahhh .

cik pulau berkata...

uikkk.. panjang bebenor entri kamoo mr k.. hehe..

err.. nice entri for sharing..gud job.. tapi cik pulau tak terlibat dalam kerja listkan ciri2 my prince charming tu.. lalala~ ^^,

putra87­™ berkata...

love it... hoho... am i the 1st?? hahaha..

dakpipimerah berkata...

yeah,,bak kata org,, kentut busuk pon bole jadi wangi kan,, penarik mcm2 dlm dunia ni,, even yang durian yang busuk dan tempoyak pon bole kata sedap dimakan,, HAHA..

SEX APPEAL.. kadang2 bau juga penarik gk kn,,huu,, bau laki.. bau girl,, euww,, somhow.. attraction,,HAHA

Bella Bell berkata...

adeh..panjang la plak...hahhaa..mesti ko bengang kan..entry pendek org komen..entry pnjng org komen..xpe..yg penting ko best...haha

aku ada bnyk mende nk tanya ko..nanti kalau ada masa aku tanya ikut fb...hahaha...^__^v PEACE~

*owhhh..gedinya aku!haha

haysaku (",) berkata...

suka n3 nie. :)

paling suka :
because Allah makes no mistake. ^_^

yok berkata...

kah kah kah .
terbaik entri ini . even pjg gila :)
good job bro

l a d y d i l a berkata...

tersenyum je bace ni.. xtau knape..haha..

strawberry PinK berkata...

setiap org ada kelebihan dan kekurangan masing2 kan.. =)

tOkeY aIskrIm berkata...

fuh~ aku pon rsa aku xda sex of appeal! hahaha

SHM berkata...

entry best..even panjang, tp x bosan bce..^_^

ila berkata...

n3 panjang dan padat.
suke.
mrk x de sex appeal?huhu..

girly jg geli?ermm

zA8dA berkata...

Menarik. :)

bery berkata...

hahaha. part last tu beshhh! =)) prince charming list? haha bullshit laa kalo ade list mcm tu! aku tak pernah ade pon.

siti_asiah berkata...

ok entry kali neh aku ske...
this explain y i pnh ade bf...
hahah...
sbb aku pon tertanya2 gak la mcm mana aku boleh ade bf...
dahla perangai aku cam ade kawasan angin rintang gitu...

kwn aku pnh selambe je ty kt aku..
nape aku cantik tp xde org nak...tp ade kwn aku xcantek pon ade bf *sambil julingkan mata kat aku...

bukan jeling ok...julinggg...
*peh sakit hati aku..
dah bye

esya ecah berkata...

tibe2..da lame jd silent reader..terasa mahu mengomen..hehe..entry anda menarik perhatian ku..hua3..sex appeal..yup..buat seseorang tue nye level of confidence giler tinggi..first time jumpe pun da leh renung mata org..da cam kwn lame...super ramah la..huu..shuke2~~
ak ad sex appeal x??? kikikiki

DonutVanila berkata...

entri yg sgt2 menarik..love it..:)

named syuhaiba @ ayie berkata...

great entry la mr.K.....
tbe2 trase yakin je bile bace entry mr.k ni.. hehehhe... yes, sex appeal sangat important.... hihi.. ^_^

SyahirahShaadan berkata...

heyy. u told that u dont have any sex appeal. BUT. do u know that sometimes your writing makes peeps attract 2 you.. saya suka baca!

KucaKuci berkata...

8-)

Najmah A. M berkata...

this entry is awesome. enough said.


i'll save this page, and read it again and again and again. thank you. :)

yaya berkata...

"WE ALL ARE BEAUTIFUL. Because Allah makes no mistake."

like this much :))

misz aisya berkata...

hello mr K!!
suka giler entry ni tau..huhu
yup, we all beautiful in our own way bcoz Allah makes no mistake..

Run Initaf berkata...

muka biasa-biasa, penakot, kat dahi ada dua bijik jerawat, lone ranger, pakaian biasa biasa, makan sorang sorang.

demn. taktau la. aku terasa btoi dengan ayat yang ni. ko pnah jumpa aku kat mana mana ke weh ?

hahax. nice one !
boleh ak kata ko punya blog ni memang ada sex appeal. heheh.

Shazana Mohd Suhaimi berkata...

waw...this entry was great! :)
aku ada kawan-kawan yang mcm ni...diorg tak la hot mcm miss world but they got many scandals!
tp yg x syok nya lps tu diorg berlagak la...show off dpn member2.. aku pun pelik sbnrnya, cmne diorg blh jd centre of attraction padahal klw knl diorg betul-betul...huh! only god knows...*diorg hipokrit actually...
perhaps this what we call sex appeal? hmmm...

tulips etu chinta.. berkata...

sumpah ! i like entry nieh !

suka sangat lha !

Emon. berkata...

Great one ! :D

syazana berkata...

nice ;)

. n a n a . berkata...

love this entry vewy muc! (^_^)
tmbh confident aq..
so! thnx.

Nia Awal berkata...

huhu yeah suke entry ni... lepas bace entry ni i jadi lebih confident...

EYFAalias berkata...

menarik :)

Tanpa Nama berkata...

bro.. 1st tyme komen lps lama stalk blig ni... aku suka ayat akhir ko tu.. kita semua cntik coz Allah makes no mistake.. hati aku terjentik ngn ayat 2..

nur hafizah berkata...

The way you are
The way you are
Girl you're amazing
Just the way you are

Bruno Mars^^

nur berkata...

awesome gilak entry ko. nice XD
and it's so true!

Mainur Hasnah berkata...

blog mr.k ada sex appeal nya sendiri..

hahaha baru paham asal aku takde balak... semuanya takde kot.. orang nak flirt saje2 je test market dorang

SUE berkata...

mr K . your writing is really something. I cant be more agree :) beautiful, lawa, comel, tak semestinya muka putih gebu, takde cela, mix, badan lawa. sex appeal ada peranan juga :D

Mr K berkata...

@Budi - Mesti la panjang. Sebab ada orang bising. HAHA.

@Jard - Blog je ada. Orangnya tak ada.

@Baby - Thank you. Penat membaca, maksudnya tak best lah baca kan?

@Amira - PERASAN. ;)

@Bella - Share2. Ada tu, aku ambil dari member2 gak.

@Hafiza - Tapi orang tak pernah kasi confident kat aku. Dang.

@NN - KAN KAN?

@Fatt - Thats the problem.

@Crimson - Someday, they will.

@Mish - Thank you :)

@Sayang - Hurm, rasanya, sex appeal penting masa permulaan je.

@Ika - Mesti kau comel kan. ;)

@Sarah - Ya ke? Hehehe. Follow my twitter.

@EMI - Agreed.

@Putra - Nope.

@Pipi - Yup, bau pun boleh jadi. HAHA.

@Bella - Tu lah pasal. Entri pendek kata tak puas baca. Entri panjang kata bosan baca. Malas ah nak tulis dah.

@Siti - Haha. Kau sepak je dia. Bising betul dia.

@Ecah - Sex appeal kita, kita boleh nilai sendiri based on pandangan orang lain.

@Syahira - Yup, im aware about that.

@Najmah - That is really something to me :)

@Yaya, Anonymous & Misz - Never and never will. :)

@Lila - Sure.

@Sue - Of course.

@Shazana - Biasanya, lelaki aware kalau perempuan tu perangai plastik. Dan lelaki tu mungkin just nak test market kot.

isaac ismael berkata...

pjg gila entry der..
aku bca x hbh..
x larat..
meleret2..
hahaha

lianna lil boogie berkata...

oh.. baru faham.. bagus la entri ni.

"WE ALL ARE BEAUTIFUL. Because Allah makes no mistake". wohh. ayat paling best untuk harini.

Arenyss berkata...

i'm the kind of girl of likes to eat alone,so do i have the sex appeal?haha

''Juga, jangan lah fikir sangat pasal korang comel atau pun tak comel. Well, all of you are beautiful with your own way. WE ALL ARE BEAUTIFUL. Because Allah makes no mistake.''

now that's very sweet :D

nolee yaacob berkata...

KHAIRUL! :)

this is ways above awesome!

two thumbs up!

ima berkata...

bes r entry ko nie. xde yg xbes la. =)

tp en, ko mst gedik2 gak kan? hahaha.

epalejau berkata...

baca-baca ni, terus dapat self-confidence sikit. sikit jelah. tapi ayat ni :

"You know you did not have enough sex appeal when you can't flirt."

spoil lah. ilang berterbangan balik semangat epal tadi. ya, i cant flirt huwaaaa..

takpe.

"WE ALL ARE BEAUTIFUL. Because Allah makes no mistake."

so, epal santek la kan? kan? kann?? ;)

Ery Farieha berkata...

aku penah jumpa kot girl camni
bkn nak kata dia x cantik, tp dia punye peminat kalah perempuan cantik, dan mmg aku kagum woo.

dan yg pasti bukan aku
T.T

WanFadhilah berkata...

ayat last tu. Allah menjadikan makhluknya sebaik-baik ciptaan. :D

ReEnApPLe berkata...

totally 100% agree... lain orang lain cara.. hahha
anyway just pilih yang sedap mata memandang not bukan yang orang lain suka.. hahaha

Suria De Salvatore berkata...

i dont have sex appeal =_____=

Kizura berkata...

haha, suka point point kt sini :D

ZerOne01 berkata...

great entry dude

PiKOk berkata...

pnjg..tp best bce..

yurn berkata...

yurn ske bace ntry awk nih..bermakne seh...ermmm..baru yurn tahu..nak ske org tak semestinyer dengan rupe paras..tapi dengan peribadi..yes..yes...

Izz berkata...

fuuuuhhhh akhirnya sampai jugak ke bawah. entry yg pnjg. buat research ek?? hehe.

Izaty Khairina berkata...

i like...sgt3 stuju ngan entry kali ni..hehhehe..peminat qi jugak...dia sgt sempoi dan simple...hehehhee... =P

Qu NazRyn berkata...

terbaek... dpt plenty of info abt tis... hohoho

Izaty Khairina berkata...

eerrrmm...bkn ke awek muka innocence sama ngan awek muka cute??hehehhee...

Tanpa Nama berkata...

thanx mr k..ill keep ur blog in view..zackzuhairi jtuh no ntah ke bape dah..hehe

Miss Lemonade berkata...

i think mystery tu sexy..ala2 rangga macam ada apa dgn cinta..bile makin kite xkenal..lg tarikan utk tahu siapa dia tu..membuak2

Nur Fatin Fadilah Soh Kamarudin berkata...

alorrrhhh.. entry panjang giler.. comment pon panjng giler.. redah 4 kaki baru sampai kat bawah yg nak dicomment.. huhuhu.. xde ape yg nak dikomen pon sebenarnya, but it nice.. appriciate your entry..

ice berkata...

nice...haha..1st time dgr psal sex appeal..;D

annis berkata...

soooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo MEANINGFUL !! :')

Fyka Iqa berkata...

i like this entry . bnyk yg sy dpt. best ar MR.K

ayue! berkata...

oke sgt pnjglahh

Salimah Alias berkata...

ini entry mmg meningkatkan self esteem aku n level confident aku..tanx!..hope anda bahagia slalu=)

Puan Capa berkata...

kadang aku tgk laki dia skit punya hensem.isteri dia kureng lawa.dan sebaliknya.itu ke sex appeal?

нαηιмQαtяυηηα∂α berkata...

love this entry sooo much! ^.^

pernah gak alami sex appeal ni with a few boys, which my fren said dia biasa2 je.. but 4 me, ada something interesting pasal dorang..

qi memang 'something.' first tengok muka dia kat destinasi bajet. masa tu memang rasa dia tak hensem pun, but sweet. cara dia handle rancangan tu..hmm sweet? tak tau la tapi there's something about him yang interesting.. ^.^

Tanpa Nama berkata...

Aweks-aweks UiTM lendu hott ?!! ..bhahah .. you gotta be kiddin me,meh dtg faculty Art N design UiTM shah alam ..baru boleh kata hott ! aku ex student UiTM lendu , they oulls konon hott tp not natural hott ..kt UiTM shah alam , ko nk cr awek muka sebijik cm yuna plus lg cun n puteh melepak version pon adee..im just sayin :)

Hamizah Binti Zulkifli berkata...

love diz post...thanks..menaikkan my self confident..sbb sy tergolong dlm golongan yg chubby2..tp xcomel..haha...

tp suka sgt diz post...
by da way..keep it up...

=)

Tanpa Nama berkata...

ermmm....aku rase la,ko ni pelik la...ko lg suke duk usya aweqs yg duk sorg2,mkn sorg2...ish100x...pelik Ooooo.... 4 star 4 this entry....

napeace™ berkata...

A'ah a'ah Qi tu macam sempoi gila eh apsal komen pasal Qi ni -___-"

Okay bye.

Cik Miera Aziz berkata...

Like usual, love your words, your style. Demmit!! :)

The best author ever :)

Hayati vc berkata...

i love it ! nice :)

fansuriah munang ngunang.. berkata...

waahh.. bes! aku nie x pnah pon kapel2 bab aku nie x pcaya dri n aku anggap bla jer kapel nnti,pndgn org tntg aku tak okey.. huhu.. sjak2 nie aku ska kat mmat sorg tuh bab dye suuwiit kot.. hehe.. n aku tpikir gak,aku nie klau glak mmg thap gban,so mcam mna aku nak ngorat abg cnior tuh.,., hehe :D

Tanpa Nama berkata...

uitm lendu?pnah g sne ke?

Gadis seNyUm berkata...

uitm lendu?pnah g sne ke?

Hush berkata...

tahniah.
suka ar entri ni.
tulis la lagi.

milimilo berkata...

your sex appeal is the mysterious in your writing. this entry means so much. your the other side's sex appeal, i guess i knew already what is it. :)

cikpia berkata...

wanita hiasan dunia......... means, wanita semuanya cantik. ada ka orang guna benda tak cantik jadik hiasan????

lelaki hiasan..................... eh, tadak!!! he he......

(bukti kekonfidenan diri yang tinggi. ha ha.....)

myra berkata...

kau mmg terbaik mr K.:)
entry punye pjg tapi sumpah tak bosan.bagus!

melle. berkata...

setuju gila

farHanna berkata...

gile best ini entry! manthop!! tetibe aku rasa level of confident aku tinggi! muahahahahahahahahahahahahahahahahaha

Tanpa Nama berkata...

terfaktab!

Tanpa Nama berkata...

ade gak kes cmni kt U aku..
dah la tak lawa,
gedik plak tu,
suke selongkar loker org tanpa kebenaran..
tp ramai giler peminat...
aku dok heran ape yg dak laki pandang kt muke die..hahaha
nak kata body cun,
cun lagi body aku.
wakakaka
LULZ

mimi azila♥ berkata...

sangat bes la entry ni :)

-KaMi- berkata...

sgat bes entry ni... menambahkan confident aku.. well done mr K

ahfieeza berkata...

thanks mendapat info baru..=)

Tanpa Nama berkata...

agk mnarik entry nie.. btw, i xde la snaraikan laki2 charming ni, prinsip i pakai rembat je mna yg i nak..
haha! sng kan! (gurau2)

Nolie Liana berkata...

"Because Allah makes no mistakes"...luv it.

sufrimarlik90 berkata...

mntak share... this entries full of info... tq...

Tanpa Nama berkata...

is sex appeal a form of talent? tell me whot you think :)

Nisa Isha berkata...

dr silent reader trus rse nk comment. hehe btw Gudjob Mr K. setuju dgn isu kali ni. stp org ada tarikan yg trsendiri even cara korg bejalan pon ble bwt org trtarik. :)

Tanpa Nama berkata...

thanx 4 giving me a bit self confident...
u really have sex appeal.. =)

hayra berkata...

wuuu, i love you mr.k :p

Eyka berkata...

one word: i love you:)

Tanpa Nama berkata...

agreed...! once u fall in love, d list will be ignored completely...=)

Nabilah. berkata...

"WE ALL ARE BEAUTIFUL. Because Allah makes no mistake."


:)

Fizah Rameli berkata...

Thnks MR K..like sgt entry yg nie. Saya tercari2 jwpn knape rmai laki yg senang falling in love ngn sy..now i know sbb sy confident in my way walaupun x cantik n cute.. tp yg ending lg sy suke, yes, when we love someone kite akn lupekn sume yg kite inginkn...hehehe..thnks a lot..

Tanpa Nama berkata...

It'd be great kalau semua orang fikir "WE ALL ARE BEAUTIFUL". Tapi kebanyakan orang tak fikir camtu.

ania92 berkata...

"You know you did not have enough sex appeal when you can't flirt.
okay... a little bit confuse here.s0rry sbb tnye s0klan pelik ni but,it's not like i can't flirt..tapi,most of the time,setiap kali llaki nk flirt ngn aku mmbuatkan keinginan utk memangkah 'ayat' beliau sampai k.o@seangkatan dgn nye(tak kpd semua boyz).pendek kata,aku tak suka bdak lelaki flirt ngan aku.so,does it mean dat i cann0t flirt or wat??

ana nazar berkata...

kau memang terbaek!!!! yup!
faktor 'x' tu yang buat 'someone' macam magnet! plus,ALLAH never make mistake..apa2 pun just jadi diri sendiri n rasa selesa dgn diri sendiri..

Ros Anisza berkata...

Aku pernah jatu cinta. Dan orang tu jauh berbeza dengan list yang aku buat. Terua aku buang list tu. Sebabnya bila dah cinta, terus aku terlupa dengan list yang aku buat tu.

Tanpa Nama berkata...

wow...!hensem giler abg yg pakai spec tu..emmm..mesti wajah mr k macam tu kan..kan..kan? ke tidak..tapi, memang best ar n3 nieh..i like..:)

Zatiiqa Hisham berkata...

Semua entry awk menarik untuk dibaca :)
btw sy student uitm lendu :)

Tanpa Nama berkata...

^_^ nice

Disclaimer

This is a personal blog and everything written on this blog, based on own and personal thought.

The owner of this blog did not responsible for any comments that made in the comment sections. The owner is only responsible by his name as written by the sections.

This web blog does not store any file on its server. All movies, software, form of files, pictures and any type of graphic forms that are posted on this blog are indexed from other sites and they are just for personal purpose only.

For download-able form of files/software/etc, it's just for demo and must be deleted within 24 hours. You are agreed with this term as clicking the download button.

Any pictures, videos and graphic forms, are not copyrighted as the date taken from the search engines. As if its copyrighted, all credit goes to the owner and I did not own the copyrights. All of the graphic forms are linked with the original source. All of those pictures, videos and graphic forms are not for any commercial use, I gain nothing for those forms of files.

Light 18sx contents.

All related names mentioned are totally fiction and got nothing to do with your and my life.
 
Powered by Blogger