Jumaat, 27 Mei 2011

There Is No More Stock for Maxis Hot Ticket?

Assalamualaikum


First of all, aku nak cakap tentang Maxis Hot Ticket. Beberapa hari lepas, aku pusing hampir satu kuantan untuk cari Hot Ticket tapi satu pun tak ada. Bila aku tanya je, diaorang kata "Maxis Hot Ticket dah tak di jual. Tak ada stock." Stock baru hanya ada yang RM15 ke atas kot tu pun mungkin akan ada bulan 6.

Dan bila aku dengar je, aku rasa down gila. Then bila aku check keywork di blog aku, ada yang search pasal Hotlink Maxis Hot Ticket yang dah habis stock tu. Aku rasa, masa aku tulis kelebihan hot ticket di Entry ini, ramai yang kata Hot Ticket tu mahal. Tapi the fact is, Hotlink Maxis Hot Ticket ni murah gila kalau korang tahu korang nak guna untuk apa. Sebabnya, ramai tak tahu yang Hot Ticket pelbagai jenis.

Antara jenis-jenis Maxis Hot Ticket adalah
  1. Hot Ticket Talk and Text (Kelebihan bagi call dan text semua jenis nombor)
  2. Hot Ticket for Young at Heart ( Texting - SMS) 
  3. Hot Ticket for IDD (Call nombor Bangladesh / Philippine) 
  4. Hot ticket untuk Internet. (24 Hours internet access - Phone and laptop )
  5. Other Hot Ticket (Celebration - Special : Chinese New Year etc)

Dan my favorite Hot Ticket adalah Hot Ticket untuk Internet. Sebabnya, bila aku nak balik kampung, aku still boleh online guna handphone. Aku bawak handphone, bawak laptop then online. Yup, aku boleh gunakan HTC Desire S ni sebagai wireless modem. Cool gila. Tapi sayangnya semua Hot Ticket ni dah tak ada stock termasuklah yang Internet punya.

Then bila aku tanya tanya tanya tanya lagi abang-abang di kedai topup, diaorang kata Hot Ticket ni hanya menguntungkan kepada pengguna dan sedikit merugikan kepada Maxis. Sebab tu lah Maxis hentikan pengeluaran Hot Ticket. Aku tak tahu betul atau tak, tapi yeah, siapa yang dah guna Hot Ticket memang rasa menguntungkan.


Dan yang ke dua, pagi tadi, aku bukak HTC Desire S yang dipinjamkan oleh Maxis. Then aku perasan ada satu email. Bila aku baca-baca, baru lah aku perasan yang this HTC Desire S sekarang ni adalah milik penuh aku. Yes, hari tu Maxis kasi aku pinjam this HTC Desire S untuk buat review sebabtu lah wujudnya 6 post untuk Review HTC Desire S. Well, rasanya berbaloi luangkan banyak masa untuk review this phone.

Kalau korang teringin nak pakai handphone / tablet macam Ipad mahal dengan percuma, apa yang korang perlu buat adalah register di Maxis10 Reviewer Programme. Dan kalau korang bernasib baik, korang akan terpilih. Biasanya, hanya 10 orang je yang terpilih. Antara handphone dan tablet yang dah di bagi oleh Maxis adalah Nexus S, Ipad, Nokia, Samsung Galaxy S dan macam-macam lagi. Dan yang terbaru adalah HTC Flyer.

Well, aku agak down bila dapat tahu dah tak ada Maxis Hot Ticket for Internet, tapi agak happy sebab dapat smartphone free. Rezeki tak di duga beb.



37 Comments:

Nadia H. berkata...

kat tempat aku banyak je jual.

wannurfazrini berkata...

jgn kate kat kuantan, satu kl ni pun takde. yg ada internet punya jelah . aku pun pakai internet je.

unieMARKS :) berkata...

sedekah lah sini sama . hahaha ;p
lalallallalaaaaa

tomatokering :) berkata...

memang untung pon hot tiket ni .. bile kite untung maxis plak rugi . heh

Mimie.Candy Cane berkata...

kt tmpt keje aku ni pun cuma keluar HT15 je.yang lain2 jumlah sudah diberhentikan pengeluaran nye..ibarat cinta putus di tengah jalan betol ni.HT bestttt!!!

-li.zue- berkata...

hahahah no wonder lah post melambak-lambak pasal handphone tu.

pehhh.bahagia hidup ko wei!


company canon or mana-mana dslr camera takmo ke buat camni,
aku rela buat review. ;p

zey berkata...

maybe hotlink rugi banyak kot buat hot ticket neh, tu pasal lah dia stop~

Aslina berkata...

btol la kot hot ticket dah takde stock n agak merugikan maxis...

mane taknye... aku baru sedar nak call mane2 pun dier just tolak waktu berbual. dulu aku ingat kalo call no. telefon umah/pejabat takleh...

so, kalo ko ade hot ticket pastu gune untuk call nombor bukan maxis or sms nombor bukan maxis, memang jimat gila ah dari value tambah nilai biasa2... hehehe...

fatma saqilla berkata...

kite suke cny promotions/
sebab dpt free credit rm 30, 1000 sms, and bape ratus minit tah...
mmg best~~

nurul afika berkata...

huhu betul betul betul..pakai hot tiket memang untung ! :(

Hana Rahim berkata...

to Mr K,
tahniah dpt smartphone percuma.

ohh ya td baru je jumpa internet hot ticket kat balok yg rm 15,byk pulak tuu..talk n text hot tickets pon ade.mgkin bukan rezeki Mr K kot.
nak tolong sy belikan..?
huahua.

milimilo berkata...

elok je sini jual hot ticket.melambak je.siap ade yg rm6,rm8 n rm15. beli utk gune call n sms je. sape nak number internet free utk sehari n sejam silelah pm.hihi. kbai. :B

amy berkata...

hurmm mmg ramai yg merungut about this..mmg ssh ar nk cr yg tinggal rm15 je..pergghhh alamatnye brtmbh le SMS aku klu top up rm15 tu cpt expired plk tu hurmmm so x tau apa solutionnye so bia je la smpai expired hoho~~

Terbang Bersamaku berkata...

hotlink hotticket nie mmg sgt2 murah n jimat..sy slau guna yg~ Hot Ticket Talk and Text~sgt2 jimat..
tp kat cnie pun ssh jgk nk dpt hot ticket..

tashatishu :) berkata...

khairul amilin . haha

Syamil berkata...

HTC *Flyer =)

Hajar Yumi berkata...

salam...larh..kaw nih khairul amilin ke???kire aku kenl ar kaw dulu member aku mase kat MRSM BP kowt...anyway...congrates for ur blog beb!!!!aku rase gune hot ticket nih macam same jerk dengan kebit doe..baru skali aku pakai hot ticket nih....

she_keen berkata...

patot la banyak giler review pasal phone tu..tapi best giler dapat phone free.. htc desire s lagi tu...ceh..officially aku jeles dowh..

Nizam Ijam berkata...

terbaik!!

”Segmen-Nizam Ijam Nak Tolong Promosi Blog Anda”

Ery Farieha berkata...

phewwwww
setakat ni aku tgk yang buat review semua dpt fon dorg review tu
jelesnye laaa

Lupi berkata...

sies wo susah gile carik hot ticket. tension gile. balance byk lg..zz

Aku Ibu Muda berkata...

baru tau hot ticket utk internet tu...alahai...ruginya terlambat :(

cutep!nk✿ladyzaraa berkata...

sy pun pkai hot ticket..memang berbaloi la..klu betul maxis dah x kuarkan hot ticket..aduuhhh frust ler sy..huhhhu

Miela Tahril berkata...

hot ticket murah sgt.tak terase pon bile pakai.huhuhuhu

chemay berkata...

banyak je kat sini hot ticket tuh
-.-

Akulah Pak Lan berkata...

aku letak blog hang dalam bloglist aku tak dak masalah kan?

fahmimustakim berkata...

wah,gile untung dapat smartphone

Mr K berkata...

@Mili - Seeee? Ramai je orang yang tak jumpa kedai yang jual HT dah ;)

@Ery - Try la apply. :)

@Hajar - Errr? Masa bila aku MRSM?

@Hana - Eh, ye ke? Kat kedai tepi petronas tu ke?

fahimahakimz berkata...

lah yekeh?? baru je berangan nk gune~ -..- ketinggalan zaman sungguh!

i'm fateehaa berkata...

hot ticket still ade lagi.
hari tu dye juz stop keluarkan hot tiket tu coz some customer complain bile masuk kod, msg tak reply. so, maxis stopkan sekejap untuk betulkan balik sistem dye.

smlm tokey baku pon cakap, maxis dah cekik darah dealer2. coz sebelum bile dealer jual hot tiket blh untung 90 sen but now juz blh untung 30 sen.

kalau nak jugak, dealer kena beli 1000 kupon biasa or flexi n blh dpt 10 keping hot tiket shj. rugi for dealer but munguntungkan kpd pengguna.

p/s: aku keje kdai topup. taw la sikit2. :)

dzafira berkata...

Kerana nak dapatkan hot tiket sanggup beli num maxis baru. haha.. RM8.80 harga sim maxis boleh dapat hot tiket RM5 n RM8 dalam tu.. Num tu lepas habis kredit g patahkan untuk hilangkan stress. haha.. Serius seronok wat macam tu. *giler*

rainger berkata...

kt pmtang badak blambak jep..tp mmg bebaloi la bli ta rugi pown..

sharkeyrara berkata...

betol! aku pun duk kuantan..almost two weeks cari2 tak jumpe,and dorang kate dah habis..kecewaaaaaa!!
tapi smlam..ade kedai topup sebelah terus maju kat area taman tas..die ade jual lagi hot ticket! terus aku beli dua..he he he

Tanpa Nama berkata...

-100MB

-1HARI AKSES INTERNET

-NILAI SEBENAR RM5.00.

-HOTLINK/MAXIS.

*SAYA ADA MENJUAL HOTTIKET INTERNET DENGAN HARGA RM3.00 SAHAJA.
*TAK KIRA BELI BERAPA BANYAK PUN, PRODUK SENTIASA ADA.
*CALL/SMS=0173447743. ZAMEER....
*AREA SELANGOR., PETALING JAYA.(TIADA POS). CUMA COD....

marina Karim berkata...

Saya sbg ajen topup..ade je hot tiket ni..skrg ramai mta hot tiket rm15 n rm30

marina Karim berkata...

Sy sebgai agen topup..ade je jual hot tiket rm15 n hot tiket rm30

marina Karim berkata...

Saya sbg ajen topup..ade je hot tiket ni..skrg ramai mta hot tiket rm15 n rm30

Disclaimer

This is a personal blog and everything written on this blog, based on own and personal thought.

The owner of this blog did not responsible for any comments that made in the comment sections. The owner is only responsible by his name as written by the sections.

This web blog does not store any file on its server. All movies, software, form of files, pictures and any type of graphic forms that are posted on this blog are indexed from other sites and they are just for personal purpose only.

For download-able form of files/software/etc, it's just for demo and must be deleted within 24 hours. You are agreed with this term as clicking the download button.

Any pictures, videos and graphic forms, are not copyrighted as the date taken from the search engines. As if its copyrighted, all credit goes to the owner and I did not own the copyrights. All of the graphic forms are linked with the original source. All of those pictures, videos and graphic forms are not for any commercial use, I gain nothing for those forms of files.

Light 18sx contents.

All related names mentioned are totally fiction and got nothing to do with your and my life.
 
Powered by Blogger