Catatan

Tunjukkan catatan dari September, 2011

Saya Girl Tak Comel. Ugly. Ada Ke Nak Kahwin dengan Saya?

Imej
Assalamualaikum


Hello gadis kesunyian dan jejaka player sekalian. What's up?

Kalau korang perasan, pagi petang siang malam, aku dok sebut pasal awek comel. "Awek comel, awek comel, awek comel". Ya, sikit-sikit awek comel. Sikit sikit awek comel. Kan? Kalau check-check balik entry aku yang lama-lama, mesti awek comel je yang jadi perhatian kan? Dah tu, awek tak comel aku nak taruk mana? Obviously, how the hell I know. Pffff.

But then, bila di ingat-ingat balik, aku dah banyak kali terjumpa komen-komen di entry blog aku (Ya, aku baca setiap komen anda), aku perasan yang ramai gila cakap seolah-olah:

"Oh, untuk awek comel je entry ni. Saya tak comel, tak ada orang nak dan tak ada orang kisah. Saya tak wujud pun tak apew."
Ololololo, ciannyaaa. Oh come on, girls. Apa korang fikir lelaki hanya aim untuk gadis comel semata-mata? Okay memang ya most of lelaki sukakan gadis yang berdahi licin, gebu dan comel. But... but... but apa ya. Hmm. Nevermind. Actually, tak semua…

Reasons Why Korang Patut Beli Kitab Terfaktab #1.

Imej
Assalamualaikum


Hello gadis baik dan jejaka pemurah sekalian. Anda sihat? Saya tahu anda mesti sihat punya lah. Lebih-lebih lagi gadis-gadis yang mendominasi blog ini kan? Alahai, sejuk perut saya tengok anda-anda semua sihat sejahtera segala.

Well, mungkin anda berasa sedikit pelik kenapa di entry ini, saya manjadi agak baik serta sopan santun. Bukan sahaja baik dan sopan santun, malah setia serta berbudi bahasa kan? Ya, pelik kan? Apa hal tetiba Mr K jadi baik pulak? But, jangan risau. Saya tetiba jadi baik ni tak bermaksud ada udang di sebalik batu. Tak tipu.

Di entry yang mulia ini, saya dengan rendah diri nya ingin memberi tahu anda yang kini, buku yang bertajuk Kitab Terfaktab telah tersedia untuk menerima tempahan daripada anda. Dan anda mesti beli. Mesti. Ehem.

Wait-wait. What the fuuu is Kitab Terfaktab? Untuk pengetahuan gadis-gadis baik serta pemurah sekalian, Kitab Terfaktab adalah sebuah buku yang ditulis oleh ahli-ahli Terfaktab yang setia lagi virgin dan aku adalah sala…

Mari Belajar Matematik Bersama Abang K

Imej
Assalamualaikum



Hello gadis pandai sekalian.

Seperti yang kita ketahui, 70% pelajar Universiti di seluruh Malaysia adalah perempuan atau pun lebih di kenali sebagai awek-awek comel. Which is bermaksud 30% je lelaki. And setiap kali isu ni di up kan, para lelaki akan mula menundukkan muka sebagai tanda malu. Dan memandangkan perempuan banyak mendominasi university (dan mendominasi blog aku), maka, aku ada satu soalan yang amat mudah untuk korang jawab. Soalan yang gila-gila mudah. Tu pun kalau korang reti jawab lah. ;)

Soalannya : 
Suatu hari, ada seorang awek ni. Dia pergi ke kedai kasut untuk beli sepasang kasut. Bila dah jumpa tu, dia beli lah sepasang kasut tumit tinggi (Well, girlsss) yang bewarna hitam. Kos kasut tu adalah RM 15 dan kasut tu di jual dengan harga RM21.

Awek tu keluarkan RM50 dan mengunakan duit tu untuk membayar harga kasut tersebut. But the owner kedai kasut tu tak ada duit kecik untuk kasi duit baki. So owner kedai tu pergi la ke kedai baju yang ada kat sebelah …

Cara Untuk Detect Fake Facebook Awek Melayu Comel.

Imej
Assalamualaikum


Hello awek-awek comel yang fake sekalian. What's up?

Aku bet yang korang semua ada Facebook kan? Aku bet ramai diantara korang pernah terserempak dengan Fake Facebook Profile yang kurang kasih sayang yang menyamar jadi orang lain kan? Tak kisah lah owener fake facebook tu lelaki ke, perempuan ke, pondan ke, still, korang mesti pernah jumpa kan? And, why the hell dieorang wujudkan profile facebook palsu? Kenapa nak menyamar?

Well, bukan setakat menyamar je, mengurat pun ada. Contohnya, si lelaki. Dia pakai gambar Aaron Aziz and then tackle plenty of fish in the seas. Nak tackle fishes tu, bukan sebarang tackle. Dia tackle yang comel-comel je. Tapi tu yang bestnya, bila kita tengok facebook dia, mesti semuanya di kalangan awek-awek yang comelll belaka. Secara tak langsung, kita boleh usha tau. Mana tau kot-kot ada yang berkenan ye tak?

Untuk si perempuan pulak, bila faking the profile, mesti nak pakai gambar taraf Hamis Jalika and then tunggu pancing mengena jejaka-…

Somewhere In UniKL.

Imej
Assalamualaikum



Auch!

Sebenarnya, Apa yang Gadis Malaysia Nak Dari Jejaka Malaya?

Imej
Assalamualaikum


Heyyo gadis-gadis manja dan jejaka kacak sekalian. What's up?

Aku sebenarnya jarang gila jawab soalan-soalan di formspring. Bukan sebab bosan dengan formspring (actually bosan la juga sikit-sikit) tapi sebab utamanya adalah sebab aku bosan dengan soalan yang sama di formspring. Aku tak salahkan orang yang asyik tanya soalan yang sama. Tapi aku salahkan geng formspring yang tak wujudkan fungsi 'Search' di formspring. Aku pernah hantar email suggest supaya dieorang buat fungsi search ni. Tapi.. Entah lah. Reply yang aku dapat macam nak tak nak je di tulis.

But then, semalam (Hari aku tulis entry ni) aku tidur awal. Aku tidur dalam pukul 11 malam dan bangun pada pukul dua pagi. Dah bangun tu tak boleh tidur. So, aku buat lah sedikit homework. Bila dah siap homework tu, entah kenapa aku rasa macam nak jawab soalan di Formspring. Dan masa jalan-jalan di formspring aku, aku jumpa satu soalan yang agak menarik. Soalannya adalah :

"Girls, please drop by your op…

Kenapa Bilangan Lelaki Sedikit Berbanding Perempuan.

Imej
Assalamualaikum












PETRONAS SayaSuka Malaysia

Imej
Assalamualaikum


PETRONAS SayaSuka Malaysia:
Unique online video contest captures true celebratory spirit of Merdeka


KUALA LUMPUR, 29 AUGUST 2011

What makes Malaysia Malaysia? What do Malaysians love about their country?

Is it the nasi lemak? Mum’s home cooking? The wonderful “Muhibbah” spirit amongst the races? Hanging out with friends over “teh tarik”? The “tapir”? The orang utan? Or is it the “scientifically proven” fact that Malaysia has the prettiest girls in the world?

These were some of the creative answers from Malaysians captured in video in a heart-stirringand entertaining campaign.

To celebrate the spirit of Hari Merdeka amongst Malaysians, PETRONAS has created a unique online platform for Malaysians to express their feelings of pride and joy. Titled “PETRONAS Saya Suka Malaysia” (a play on the “like” button in Facebook) this contest was devised and executed by Zenith Media and runs from 23 August to 12 September 2011. Participation is simple: Malaysians are asked “what do the…

Kita Semua Menuju Ke Zaman Ais (Ice Age)

Imej
Assalamualaikum


Hello flesh warm meat sekalian. What's up?

Tahukan korang yang setiap benda di dunia ni, Allah dah ciptakan dengan perfect? Which is, ada keseimbangan dalam cycle dan putaran masing-masing? Cer korang tengok, malam akan cycle jadi siang. Hidup pula akan cycle jadi mati. Dan begitu juga dengan musim di dunia nih. Kalau kemarau, cycle dia adalah tengkujuh. Tu belum masuk lagi winter, autumn, summer dan spring. Dan bermacam-macam lagi lah.

But then, how about our global warming? Global warming is a nature thing. It's a natural phenomena, you know. Just like the putaran bumi di atas paksi dia. Just like the peredaran bulan dan just like the other planets in this universe. Semuanya adalah natural phenomenon. Walau kita tanam beratus-ratus batang pokok sehari pun, kadar peningkatan untuk global warming tetap akan berlaku. Menanam pokok dan mengurangkan pengeluaran Carbon Dioxide hanya akan melambatkan peningkatan untuk global warming. Bukan menghalang dia untuk dari …