Jumaat, 8 April 2011

Apasal Perempuan Suka Pakai Make up Tebal-Tebal ?

Assalamualaikum


Girls adalah satu creature yang paling pelik di dunia. Combinasi sel-sel di dalam diri mereka termasuk kandungan hormon mereka yang selalu tak tentu arah amat menakutkan para lelaki. Serious shhhht menakutkan. Setiap bulan, bila bulan mengambang, mereka seolah-olah di kurniakan 'Immunity' untuk memarah sesiapa sahaja.

Tapi bukan itu yang aku nak cakapkan dalam entri ni. Aku nak cakap pasal sesuatu yang lagi besar. Well, you know what, masa aku pergi tengok wayang sambil main bowling semalam, aku terjumpa seorang awek comel. Perh, gila ah comel awek ni. Pakai kemeja ketat-ketat. Pipi gebu dan mulut kecil.  Member aku kat sebelah tak berhenti pandang awek tu. Tapi memandangkan kami ni terdiri dari kaum lelaki yang baik, tak gatal dan setia. Maka, kami tak approach lah dieorang. Tapi almost the whole way tu, memang kitaorang asyik bercakap pasal awek tu je lah. Tapi actually, awek tu tak ada lah comel sangat. Tapi dah tu je stock yang ada pada masa tu. So, layan je lah.

And the, selepas tu, aku terjumpa pula dengan awek yang... Ewwwww, make up tebal nak mampus. Baju pula umpama baju prostitute, rambut berkarat tak cukup zat dan perangai pulak gedik macam retarded.  And, korang tau tak apa yang lelaki akan nampak kat perempuan macam tu? Yes, lelaki akan nampak macam INI.


Or INI:

Dan, dalam banyak-banyak part yang si perempuan suka make up, aku paling tak suka bab mata. Bukan sahaja bab letak benda-benda pelik di mata, tapi bab cukur kening. Ya, bagi aku, kening yang paling huduh adalah bila ianya di cukur.


Come on lah girl. Banyak lagi bulu lain yang korang boleh cukur selain dari your bulu kening: Bulu ketiak misalnya.

Well. Seriously, bila korang letak tepung yang di campur dengan bahan pewarna di muka korang, korang rasa ianya akan membuatkan muka korang jadi lawa? Lawa, ayu dan anggun macam my Fasha Sandha?

Peh-lishh.

Weird-weird creature.



138 ulasan:

  1. betul, KAMI sangat2 x suka perempuan cukur kening, baik cukur je bulu hidungkan. :)

    BalasPadam
  2. memang.
    pakai make-up tebal sebab bajet pastu nak gi photoshoot kot. pfft

    BalasPadam
  3. haha...betul2...kening asli la cantik..no need nak cukur2 ni..but sometimes they all tk cukur smata2 nak nampak cantik but just nak kemaskan je supaya tak sepah2..hehe..

    n u know what, muka paling cantik sekali adalah lepas berwuduk.. niway gud entry!

    BalasPadam
  4. btoi2..aku sebagai pompuan pon xsuka mekup tebai2..mcm berat je..hahaha

    BalasPadam
  5. perempuan akhir zaman...meningkatkan adrenalin & hormon testeron laki-laki membuak-buak mahu keluar

    BalasPadam
  6. haha setuju. cukuplah berhias atau bersolek ala kadar. jangan bersolek sampai tak nampak rope asal. ramai laki sebenarnya tertipu bila nampak perempuan cantik.

    BalasPadam
  7. hehehehe..cun lorhhhh entry..:0

    BalasPadam
  8. pompuan akhir zaman.....sume bertanding-tanding menunjukkan KELEBIHAN masing-masing..dan syaitan bertepuk tgn tanda gumbira

    BalasPadam
  9. haha. bukan weird tapi unique. haha.

    BalasPadam
  10. ahakss...
    berhias ala kadar suda...

    BalasPadam
  11. HAHA ;) seruiusly I pun pelik even I perempuan ~ yahh pehlis ,, nasib I x mekap .. syes cakap U :D hihihoho

    BalasPadam
  12. kan..,kan..sbnrnya dia nk g opera tuh hoho ~.~

    BalasPadam
  13. memula ko cakap comel gila awek tu..pastu ko cakap tak adalah comel mana sangat..camna tu?konpius aku..ahhaha..


    errr..aku pun kurang gemor tgk pompuan mekap tebal2 ni..hudoh kot..natural beauty je sudah..;p

    BalasPadam
  14. saya pkai make up sbb nk tutup jerawat hihihihihihihi. . .

    BalasPadam
  15. haha.. terbaik la Mr. K!
    sy pon tak suka pompuan mekap camtu.. mengerikan! =='

    BalasPadam
  16. x reti aku mekap-makap bagai ni..leceh taw even aku pmpuan..

    BalasPadam
  17. Acu uat artikel pasal llaki pkai make-up pula.ade ke?siapa-siapa setuju sila angkat tangan macam saia..>>~~~~~~~~

    BalasPadam
  18. nasib baik kening aku mcm shin chan.. :)

    BalasPadam
  19. hihihi.. eyqa make up simple je.. just nice.. ;) tebal2 buruk laaa.... laki pandang pun naek muak tol? biarlah natural beauty... ihihihi...

    BalasPadam
  20. fasha sandha pon letak tepung pulut kat muka :D

    BalasPadam
  21. ade spesis gurlz y bermake up bukan utk menunjukan pada orng tp tujuan utk kepuasan diri dan lebih yakin berdiri di depan orang.

    yup guwa ade terbace artikel culur kening = melembabkan otak so sape cukur kening ___ guwa x mo la sebut perktaan tuh ..

    lelaki pown ade bersolek gak cume x tebal je an .. ntah2 der pown ade bsolek muahehe

    BalasPadam
  22. aku ingat aku jek yang pikir awek make up cenggitu nampak macam lukisan kanvas atau badut...ko pun sama gak ek..

    memang jantan sejatila ko bro..

    Gorengbaek - Pesan ayah yang terbaik dari ladang

    Hangit Habis dah - Korang ingat Dia pakai ke cara "CHEAP SALE" cenggitu??

    Kerat Senget - BOHSAN TAHAP GUANO!

    BalasPadam
  23. ow yep .. fasha sandha mmg cute.. cuma peribadi nye je x cute.. hehehe

    weh jgn marah plak ea.. guwa bersikap jujuq

    baek kan guwa keh3x

    BalasPadam
  24. itu gadis2 yang baru kenal alatan make up,itu pasal semacam punya hayun ke muka.

    BalasPadam
  25. ak x suke make up pon.. x reti pun.. pakai eye liner jer.. mcm celak la.. tu sunat kan?? ohhooo :P

    BalasPadam
  26. Tak suka tengok perempuan pakai bulu mata palsu+cukur kening..

    BalasPadam
  27. balik balik Fasha tersandar.aku rasa baik kau amek lisa suribubuna tuh lagi bagus haha

    BalasPadam
  28. oh come onnnn...makeup is one of the ways to make a women feel confident,haha..

    BalasPadam
  29. Entah ar mr K. Aku ada tiga orang kakak, and semua bukan jenis make-up-make-up ni. So, aku pun sebagai adik memang tak minat langsung ar make-up-make-up. Pakai bedak baby johnson sudah.

    Tapi tu ar, aku tak paham kenapa certain girls suka sangat mekap. Bajet macam cun gila je kalau dia mekap. Oh PEHLISH(tiru ayat mr K)!

    Kalau mereka rasa pakai makeup untuk attract pandangan lelaki, aku nak bagi satu quote, "perempuan solehah tidak memandang dan tidak mahu dipandang"

    sekian.

    BalasPadam
  30. hmm .. pndpt yg bagus .. tp xsmue pmpn suke mekp tebal .. erm .. lagipon .. pmpn mmg lah lain .. xkn nak same mcm laki .. klau mcm tu .. cmne nak jadi pasngan .. klau due2 same je kn .. =D

    BalasPadam
  31. apa plak komen ko pasal perempuan yang x reti nak mekap? e.g. cam aku?

    BalasPadam
  32. eleh tak make up nanti muka pucat lah abang K. nanti abang K cakap kami orang perempuan ni selekeh pulak.

    BalasPadam
  33. 1 question for you dear,aku ni jenis natural beauty, agaknyer ko suka aku x? ahaks
    gurau jer..


    pe pun girls sometime x perasan yang make-up dorg tu tebal sgt. konfiden cun kot dgn make-up tebal sebegitu ^_^

    BalasPadam
  34. wahhhh...aku sudah meninggalkan keja2 menconteng muka....

    pakwe aku xsuka aku mekap tebal2 duk cukur2 kening bagai....

    minyak wangi lagi dia xkasi pakai...

    skang apply lotion baby jek....bau pun agak comel...ha ha ha~!

    BalasPadam
  35. hek....xkn la tebal sgt kot awek tu make up???? maybe die baru abes photoshoot kot <---bersangka baik

    BalasPadam
  36. kehkeh~ make up adalah girl's bestfriend kan. diorg belum attend mana2 kelas make up la tu. doa kan je semoga diorg betobat tak mekap macam tu dah.

    BalasPadam
  37. hahaha..suka entry ni..saya setuju..penampilan sederhana sahaja..tidak perlu berlebihan..:)

    BalasPadam
  38. haha:P

    btw fasha sandha pn pakai make up okk..

    BalasPadam
  39. ishh..x sumer pompuan tw suke makeup tbal2 ni...
    x rimas kew??plikk2...
    ap2 pon..natural is the best!!haha

    BalasPadam
  40. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  41. alar...
    dorang pon nak semokey eyes bagai..
    tu yg dok tempek kaler warne-warni tu haa...

    heheee
    dorang rase dorang da cukop haptudet bile pakai kaler-kaler gitu..

    lelaki..
    mampu-kah???

    kihkikhikhh..
    (*__^)V

    BalasPadam
  42. PALING MENYAMPAH ORANG YG SUKA CUKUR BULU KENING.SORRY LAH YANG TERASA XD

    BalasPadam
  43. ha ha ha ha!

    no comment. aku pasal tak reti nak buat menatang2 tuh, pasai tuh tak buat.
    plus, aku takder masa nak letak bahan yang macam2 tuh.
    plus lagik, even natural aku tak beauty tp aku nak jugak perahsan cantikk! wakaka.

    BalasPadam
  44. hahahha..
    aq stuju sgt pasal kening tuh..
    seyes shit huduh spe yg ckur kening..
    euwww geli aq tgk spe yg ckur kening..

    BalasPadam
  45. ape jadah pasha sendat tu jugak ko nak? kah3
    lisa wei, lisa!

    BalasPadam
  46. i love makeup... tp i don't even mind to walk outside without makeups... sbb klu xmakeup, org tgk i mcm org sakit...

    tp i xmakeup tebal... masih nmpk ori lg ok... natural beauty... "mampuih puji diri sendiri"

    (^_^)v

    BalasPadam
  47. jahat sangat mister kay :|

    kalau takde perempuan , takkan korang nak jadi gay -.-''

    BalasPadam
  48. perempuan mmg suka make-up. saya pun suka make-up sbb saya rasa saya tak cantik. tanya la mana2 perempuan pun, mesti diorang akan cakap diorang ase yg diorang tak cantik sbb tu make-up tebal2. but tak semua make-up tebal gila sampai nampak annoying.

    BalasPadam
  49. lama x singgah cni..

    since when plak ada 'my fasha sandha'?
    mana pegi 'my lisa surihani'?

    lagi se..ada lg 1 quota kan..nak bubuh my apa plak?hehehe :p

    BalasPadam
  50. aku rasa lepas ni..byk kilang kosmetik tutup...termasuk la simply ct.haha

    BalasPadam
  51. Salam. Mr. K... don't question why some girls/ladies suka makeup tebal2. it's their nature to feel and appear beautiful :) itulah Nafsu org perempuan.

    BalasPadam
  52. dan kau rasa yg kau pandang Fasha Sandha tu cantik not because of the make up

    urghh

    Peh-lishh

    BalasPadam
  53. hahaha..lawak la, mmg x bley bla...
    n utk pengtahuan u..x semua girl suke make up tebal2 la...*_*

    BalasPadam
  54. LOL. benda ni tak payah buat jadi entri la mr k. keke.

    since saya tak makeup, so saya akan cakap..."aah kan? kenapa la sakan benor nak bermakeup ni? tak rimas ke? macam melekat lekit je muka tu. tak ke?"

    ops. jangan marah. pertanyaan ikhlas ni. :)

    BalasPadam
  55. fasha sandha pon pkai make up tebal2 jugak la.......lisa pon same....

    BalasPadam
  56. org kate

    org yg mekap tebal ni sebab mencuba utk jadi lawa.

    tapiii..

    macam x berapa nak jadi sangat laaa..~


    err...fasha sandha ayu ke?

    BalasPadam
  57. Kenapa erk?
    Mungkin saja nak cuba cara & alat make-up yg ada di dunia neyh
    h0h0h0 ...^_^

    lagipun lelaki kan mmg suke awekz mereka make-up lelawa
    0h0h0 ^_~

    BalasPadam
  58. yaaa.... bila ianya dah melampau memang akan teruk hasilnya... hmmmm i dont like mekap.. dari dulu hingga sekarang... :)

    BalasPadam
  59. Bhahahahaha, suka entri yang ini, xD tapi tapi tapi, tak semua perempuan suka ber-make up tauu. Kalau yang make-up pun, takat pakai bedak sikit-sikit and lip gloss je. Yang makeup tebal seinci dua tu sebab nak cover something kat muka la kot, :P

    BalasPadam
  60. weii sejak bile fasha sandha jd ur fasha sandha?? kah3. ko ni ikut musim eh? bile msuim lisa, dan2 tu ko nye lisa. bile musim fasha ko nk fasha. pehhh-liss. fasha penat, fasha nk sandaa...haha

    btw, nice "sound". ak xtau nk terasa part mne. perlu ke terasa ms ko sebut "awek comel"? atau "pipi gebu" atau "bibir comel"? kah3.

    x terasa pape sbb x termsk dlm mne2 kategori. haha.

    BalasPadam
  61. mke lawa mcm fasha sandha oke la.
    jgn ar [ptsngai.huuh

    BalasPadam
  62. hahahaha...lawak pulak baca entri nii...

    sy tak reti mekap..tp, nk belajar mekap...ntahla...bile mekap rasa konfiden level lg tggi...

    tp, takdela sampai mekap yg OVER gituu...nnti, nmpk cam BAPOK lakk....

    ai tak suka noks...

    BalasPadam
  63. hahah..betul2..klaka la..cukur la bulu ketiak ke,bulu idong ke..ni tak bulu kening jugak..

    BalasPadam
  64. girls kalau make-up lelebih tak kurang macam bapuk siam pon hade.








    Dimanakah originalitinya?~ =)

    BalasPadam
  65. hahaha.. hadoilah. awek mr K tak bermekap ke?

    BalasPadam
  66. peh. mantap la bro. kau berjaya buat dorang terasa nak komen kat sini. macam nak ngorat kau pun ada jugak. hehehe

    BalasPadam
  67. terbaek ah Mr.K..!
    nasib baik aku tak suke mekap tebal2!
    eh silap,aku tak pakai mekap pon..:)

    BalasPadam
  68. eleh~lu kalau awek lu pakai selebat lu marah~haha =D
    lek la bro~diorang cuba untuk mencantikkan lagi ciptaan Allah

    BalasPadam
  69. aiyooooo MR K!
    ur fasha sandha and lisa surihani pun cukur kening gak!
    camne tu?

    BalasPadam
  70. kena ah make up. kang korang lari x cukop tanah. sbb muke x make up lawa sikit je dari hantu kak limah.. :P

    BalasPadam
  71. ya itu dia pengakuan dari seorang lelaki yang tak suka perempuan make up. ur on the same page with me man. make up takat pakai bedak n lip ice 2 tahan la. tp yang mata kaler biru, pipi merah tu macm urgh! tp tak pa lah, lelaki yang suka perempuan make up pun ada jugak. so biarkan mereka itu dengan mereka itu. sekian.

    BalasPadam
  72. Pakai celak je, kira tak tebal la kannn.. kan...

    BalasPadam
  73. kata tak suka pompuan make up.

    pastu puji fasha sendat plak.
    dier tu lagi la banyak pakai make up..

    pastu tayang perut buncit bagi sume orang tgk..

    jangan marah mr. K, it's your fasha sandha after all

    :)

    BalasPadam
  74. fasha sendat tu pon make up tebal hokeyhhh..hahaha peh lish lah! dia pon gedik plus mengada2..

    BalasPadam
  75. http://terfaktab.blogspot.com/2011/04/perempuan-gedik-dan-make-up-tebal.html

    BalasPadam
  76. yes, sebagai girl : ceq tak terkena..hahakk..~


    pakai tepung tabur jek kat muka hohoo~

    ehh..tak suka rmbut wrn cm karat (sbb jemu ngn wrn tu)..~

    klu bolehh..wrna bagi ang* sikit
    biru,kuning,pepel,arhh whteverlah..asalkan nmpak lagi ....
    haha~

    BalasPadam
  77. nak tutup cela kat muka kot..

    latest entry !!
    Rintihan hati si ANAK TIRI..

    BalasPadam
  78. ~Assalamualaikum..
    sy, x reti la nk make up..
    org make up kan pun, bising..
    pot pet ..
    muka x cantik..
    klu rasa muka x cantik, xcantik le jawabnya..
    sy penh dgr, dr.fadzilah kamsah kata
    cantik atau tidak terpulang pada kita ..
    Allah dh ciptakan kita sebaik2nya,
    so, kita cantik la..
    cuma yg menilai itu yang berbeza
    macam mana cantik itu pada anda??
    :)
    anyway, n3 yg baik MR.K~

    BalasPadam
  79. aku pun tak suka me make up kan diri aku secara tebal menebal ni

    Haha

    BalasPadam
  80. hahah weird weird creature....wink2....pakai make up cket2 je suda...

    BalasPadam
  81. "Baju pula umpama baju prostitute, rambut berkarat tak cukup zat dan perangai pulak gedik macam retarded". aku suka tang ayat ni. hahaha

    BalasPadam
  82. "Baju pula umpama baju prostitute, rambut berkarat tak cukup zat dan perangai pulak gedik macam retarded". aku suka tang ayat ni. hahaha

    BalasPadam
  83. Tgk wayang sambil main bowling? Ko biar betol K! hahaha..

    BalasPadam
  84. assalamualaikum
    ...mr. k, b'sangka baik je la kt depa ni. mne la tau org b'make up tebal tu bru nk blaja make up. klu x b'make up pn da kne bebel x matang la..x updated la..x ckup pompuan la..
    ni da b'make up pn ad org duk komen2..down lah girls cmni.

    utk girls pn x perlu la make up tebal sgt. asal mnutup cela2 muka n b'alas sket da la kn. ni peringatan kt diri sndri jgk sbb aku pn xreti make up ni. kalo t'tebal, tlg la tegur kn. heee~

    BalasPadam
  85. assalamualaikum
    ...mr. k, b'sangka baik je la kt depa ni. mne la tau org b'make up tebal tu bru nk blaja make up. klu x b'make up pn da kne bebel x matang la..x updated la..x ckup pompuan la..
    ni da b'make up pn ad org duk komen2..down lah girls cmni.

    utk girls pn x perlu la make up tebal sgt. asal mnutup cela2 muka n b'alas sket da la kn. ni peringatan kt diri sndri jgk sbb aku pn xreti make up ni. kalo t'tebal, tlg la tegur kn. heee~

    BalasPadam
  86. aku pon tak suka aorg mkap tbal2 nih..
    kah kah kah
    scary !!

    BalasPadam
  87. salam...ske bce entry ni..alangkah indah jika kita hidup bersyariat..:)..cz dlm Islam pun melarang muslimah berhias ssehingga mnarik perharian y bkn mhram..Islam adalah 1 agama y indah..malahan mengindahkan lagi dgn batasan syariat..cntik muslimah adalah pd peribadi y solehah...:)

    BalasPadam
  88. ohohoho

    abes arr kena banned ngn Fasha Sandha niey..
    keh3..

    BalasPadam
  89. The best thing is to look natural, but it takes makeup to look natural-Calvin Klein

    sebenarnye kalau reti make up boleh je nampak cantik. yang u nampak tu mesti tak berapa nak pandai, so end up jadi cam drag queen

    btw, u ni tak boleh kan kalau tak kutuk orang perempuan? yang girls dlm ni pulak ye kan je ape Mr.K kutuk2 kite. takde semangat sisterhood betul lah. haih~

    have a good day mr.k and pls do post more entry about us and pls dont forget about the judging part ok :)

    BalasPadam
  90. kemain ushaa.
    hhahaha
    aku x penah lg mekap tetebal, aku sendri scary nak tgk muka sendri
    hahaha

    BalasPadam
  91. Sembang Kongkang : pompuan akhir zaman.....sume bertanding-tanding menunjukkan KELEBIHAN masing-masing..dan syaitan bertepuk tgn tanda gumbira

    (suka komen sembang kongkang nih) =D

    sy sebagai pompuan turut merasa yg sama.tetapi sy juga tak cukur kening. eeerrr.. macam sakit aje.

    BalasPadam
  92. sentap!



    ok tak..


    mekap sebab tak konfiden muka cantik.

    BalasPadam
  93. tapi....lisa surirumah tu mekap tebal2 tak pe pulok...?
    *hehehe..sowi mr k*

    BalasPadam
  94. gua tak make make up. kbai

    BalasPadam
  95. tak semua gurl cam neyh okee..

    BalasPadam
  96. hahaha,,dah mcm tepung gomak lah nie ehh ?? hoho
    cool laa,, yg tiap bulan tu perkara biase ! hoho

    cukur kening ?? haram ! hahahah

    BalasPadam
  97. hahahaha. penat aku gelak. muka aku tak pernh pakai kaler2 atas mata bagai. sebab nampak buruk giler. hahahaha

    BalasPadam
  98. assalammualaikum...ahaha! terbaik pnyr entry.. kawan aku cakap dia make up sebab confident.. and it do the same thing to me. biar ada alas sikit. tp bab kening tu aku pn xbrapa nak suka, ramai je yang tak suka.. ada je orang kening tebal comel...ehehe.. contohnya aku...hahaha...perasan...

    BalasPadam
  99. huhuhu
    pki make up tebal2 lg cepat pucat muka
    bazir je
    natural kn sng
    skit2 tu x pe le

    BalasPadam
  100. satu jew yg menarik minat aku mase tgk entri ne.ayat ko kat atas tue, "if money grew on trees.... Girls wouldn't mind dating monkeys". well, aku memang setuju sgt.duit bukan segala nya tp segalanya memerlukan duit. so, i don't mind kalau dating nga abg monkey. cute ape dye~

    BalasPadam
  101. alahai, tak salah kalau make up. asalkan tak berlebih-lebihan dah macam tepung gomak.

    kalau touch-up menyerikan muka apa salahnya. kang kalau tak pakai langsung muka dah macam hantu kom kom apa ceghitaaa?

    BalasPadam
  102. sumenye salah aq pown ak paham mamat neh? T_______T

    BalasPadam
  103. cehhh, nak pasha sendat jeh, nymapah

    BalasPadam
  104. susah nk jupe awek yg x make up ni..

    BalasPadam
  105. hohohoho.. nasib tak tebal pun.. cukup dgn eyeliner suda le..

    BalasPadam
  106. hey plizz bkn sume pompuan camtu..
    Pompuan jugak bknnya creature yg paling pelik kat dunia nie.Eh jap bkn lelaki ke yg paling suka kalo pompuan mekap tebal..Kan cun katanya..Baju ketat2 seluar sendat2 make up pun tebal2.Entahlah just my opinion.Lain kali cuba wat entry pasal lelaki pulak.Contohnya LELAKI ZAMAN SEKARANG..GATAL KE??..hahahahah

    BalasPadam
  107. weird2 creation came from THE GREATEST CREATOR...

    BalasPadam
  108. Klu you sbg lelaki nampak perempuan mcm ni sesuatu yg menjengkelkan apatah lagi perempuan mcm saya.why not you tegur that kind girl with your 'sweet word'? sometime girl mcm ni ingat makeup tebal2 ni cantik agaknye kot...

    BalasPadam
  109. tempek tebal.
    camwhore.
    lepas tu Photoshop lagi.
    lantak dia orang lah.

    BalasPadam
  110. Oooh tak sangka sepelik itu. ^_^

    BalasPadam
  111. Lgpun, pakai lipstik bagai what for? Tak selesa kot...

    BalasPadam
  112. make up 2 xpnting pon.. juz be ourselves.
    lg satu, psal ckur kening 2 mmg haram secara terang tang2, HARAM. tlh dnyatakan dklm quran. unless kalo sseorg prmpuan yg x brmekap or x ckur kning tu akn mnimbulkan fitnah kpdanya, maka dbolehkan..
    *juz sharing. sape2 yg xtau ag, sila take note yea :)

    BalasPadam
  113. hoho...Mr. K ni lawak la kdg...
    mcm tak percaya saya boleh baca every single word in your entry yang berjela2, and at times,I admit u have your point...betol!
    keep on blogging!!

    BalasPadam
  114. bhahaha.i neutral u ;p
    nasib bulu mata da mmg lentik
    dan kening da mmg comel.
    setakat pakai bedak johnson baby
    dengan sapu vaseline kt bibir.
    tu dah cukup.
    tebal2..?erkk.no comment

    BalasPadam
  115. alah....


    derang nak pasan cantik tetibe kan? aper salahnyer....

    hehehe

    BalasPadam
  116. sme cam ntri burungman.blogspot .

    BalasPadam
  117. haha....btw kn afy..aq lg ske popuan yg natural dri popua makeup tebal nk maty mcm antu pon ada...
    natural lg lawa doe dri fake...

    BalasPadam
  118. ramai nya bt entry psl perempuan dan makeup... kenapa????

    BalasPadam
  119. kan athirah kan! kenapa?? why MR K?!! answer me!!!

    BalasPadam
  120. tak gamak nak kuar pakai makeup cam tuh...
    ingt org tgk kita sbb cntek..pdhal..haha

    BalasPadam
  121. @Fatin - Always :)

    @Kami - Yup yup. Tapi serious, bulu kening yang di cukur nipis serious tak lawa.

    @Dewa - Bunyi macam orang jealous je? Haha.

    @Aish - Nice said.

    @Sembang - Kau ni dah sampai ke mana dah?

    @Suraya - Eh, back up nampak? ;)

    @Sha - Biasalah, lelaki kan mudah berubah2. HAHA.

    @Hans - Kan kan kan? Majoriti lelaki tak suka.

    @Ashaari - Tak ada kot.

    @Sara - Eh, kening tebal la cun.

    @Atien & Masshie - TAPI FASHA CANDHA COMIL. HAHA

    @Along - Kita satu geng bro.

    @K2r - Sebenarnya, Fasha tu baik orangnya. HAHA

    @Dea- Eh, jealous? ;)

    @Norain - Apa maksud sebenar quote tu ya?

    @Ureshi - Whats wrong? Kalau tak pandai make up, tak payah la pakai. :)

    @Anonymous - Eh, eh. Mana ada. Messi la comel :)

    @Bunga - Errr. Itu bukan syok sendiri? -,-

    @Amirah - Bagusnya your pak we.

    @Farihanim - Eh eh mana ada. Mana ada.

    @Inani - Goooood for you, girl.

    @Faiz - Lisa tu siapa?

    @Fifi - Hehe. Garangnyewww.

    @Ruzanna - Tapi serioussss tak lawa. Tak lawa. Tak lawa. Memang tak lawa aaaah. Dah tu kenapa still nak make up. -,-

    @Wana - Eh, mana ada. Mana ada. HAHA.

    @Nabila - Cantik tu adalah bila kita pandang dia, kita rasa best je.

    @Violet - Amboii. Kalau dah ada duit. Semua cute eh?

    @Kap - Unbeatable kan?

    @Athirah - Ramai ke? Mana?

    BalasPadam
  122. kadang2 they look nice bila bermake-up bagi mata saya, huhu

    nasib baik saya tak pakai make-up and tak cukur bulu kening.kalo tak,pedih2~ haha

    BalasPadam
  123. xsemua pompuan suke make-up tebal2~~~

    BalasPadam
  124. walaupun aku tak reti bermake up, bila makeup huduh jadinye..

    aku suka tengok orang yg bermakeup tebal, macam masa kawen ke, bila dieorang ada phtshoot ker..giler transform habis...

    cantik..:)

    BalasPadam
  125. saya tak reti nak make up tebal2.. skang pun dah tak make up dah..sakat pakai bedak n letak mascara n eye liner je.. tu pun kalo bopren bagi.. kalo tak pakai bedak je la.. dia tak suka tayang2 muka nk suruh org tgk.. but anyway..saya paling pantang kalo org tu cukur kening, kaler rambut karat or ape2 kaler la..n pakai tak senonoh..alang2 tak senonoh tu ketat giler terbukak sana terbukak sni..ape kata bogel je terus..baru puas mata kami yg memandang..hehehehe...kalau bukak sikit2 lagi la org rasa tak puas hati takleh tgk abes..ape kata bukak je sume kalau dah rasa tak tau malu kan..hehhe..pakai ketat2..bukak sana bukak cni same je pun ngan bogel..so bogel je la terus..tak payah beli baju lagi..jimat duit..hehehe

    BalasPadam
  126. hanya mampu tertawa membaca post ni..hahhahaha

    BalasPadam
  127. waduh..diberikan immunity tak ble bla kann..
    natural beauty is better, derr..:)

    BalasPadam
  128. cantiknya seorang perempuan tu dari hati budi dan perangai dia... jdi tak perlu nak mekap tebal2 sampai org akan panggil diri sendiri badut, yg sederhana tu ok la... bab cukur kening sumpah buruk gila..i like ur entry..superbest.. :D

    BalasPadam
  129. baru blaja nak melawoo... keh2

    BalasPadam
  130. xkan awek kau x pernah makeup. ha3. bersyukurlah. gaban

    BalasPadam
  131. alah.. rilek la..yang admin hangin sgt pasal pompuan pkai mke up cukur kening ni apsal?? tu hak diorang ap.. jgan nnt x pasal2 one day u sangkut kat pompuan camtu sudaaa..

    BalasPadam
  132. Salah ke pakai make-up? lelaki memang.. perempuan x pakai makeup nanti kata selekeh la.. actually sy pun x suke pakai make up.. tapi sy kagum dengan gadis2 yang bermakeup ni terutama makeup tebal2.. sanggup dorg bangun awal2 pagi semata2 nak put on makeup..

    BalasPadam
  133. Lelaki selalu kata Kat awek mereka.... I suka sang at ngan u ni.... Natural beauty.... Bila Kat pasaraya.... Selisih ngan awek makeup tebal 3 inci.... Pakai tumit tinggi 6 inci.... Baju style...tudung ala2 stylista.. X berkelip Mata dok usha....sampai tertoleh2.... Apakah maknanya....natural beauty sangat.... Hakikatlah manusia tertarik pada yang cantik... X yah nak poyo sangat lah dalam berkata2 weyh... Menyampah lak membacanya...

    BalasPadam

Pilih. Nyawa atau comment? Good. Tulis elok-elok.