Jumaat, 8 April 2011

Apasal Perempuan Suka Pakai Make up Tebal-Tebal ?

Assalamualaikum


Girls adalah satu creature yang paling pelik di dunia. Combinasi sel-sel di dalam diri mereka termasuk kandungan hormon mereka yang selalu tak tentu arah amat menakutkan para lelaki. Serious shhhht menakutkan. Setiap bulan, bila bulan mengambang, mereka seolah-olah di kurniakan 'Immunity' untuk memarah sesiapa sahaja.

Tapi bukan itu yang aku nak cakapkan dalam entri ni. Aku nak cakap pasal sesuatu yang lagi besar. Well, you know what, masa aku pergi tengok wayang sambil main bowling semalam, aku terjumpa seorang awek comel. Perh, gila ah comel awek ni. Pakai kemeja ketat-ketat. Pipi gebu dan mulut kecil.  Member aku kat sebelah tak berhenti pandang awek tu. Tapi memandangkan kami ni terdiri dari kaum lelaki yang baik, tak gatal dan setia. Maka, kami tak approach lah dieorang. Tapi almost the whole way tu, memang kitaorang asyik bercakap pasal awek tu je lah. Tapi actually, awek tu tak ada lah comel sangat. Tapi dah tu je stock yang ada pada masa tu. So, layan je lah.

And the, selepas tu, aku terjumpa pula dengan awek yang... Ewwwww, make up tebal nak mampus. Baju pula umpama baju prostitute, rambut berkarat tak cukup zat dan perangai pulak gedik macam retarded.  And, korang tau tak apa yang lelaki akan nampak kat perempuan macam tu? Yes, lelaki akan nampak macam INI.


Or INI:

Dan, dalam banyak-banyak part yang si perempuan suka make up, aku paling tak suka bab mata. Bukan sahaja bab letak benda-benda pelik di mata, tapi bab cukur kening. Ya, bagi aku, kening yang paling huduh adalah bila ianya di cukur.


Come on lah girl. Banyak lagi bulu lain yang korang boleh cukur selain dari your bulu kening: Bulu ketiak misalnya.

Well. Seriously, bila korang letak tepung yang di campur dengan bahan pewarna di muka korang, korang rasa ianya akan membuatkan muka korang jadi lawa? Lawa, ayu dan anggun macam my Fasha Sandha?

Peh-lishh.

Weird-weird creature.



137 Comments:

Nur Fatin Nabila Zeeyan berkata...

natural beauty is better kan ;)

KAMIHIDUP berkata...

betul, KAMI sangat2 x suka perempuan cukur kening, baik cukur je bulu hidungkan. :)

dewajiwa berkata...

memang.
pakai make-up tebal sebab bajet pastu nak gi photoshoot kot. pfft

Cik Aish berkata...

haha...betul2...kening asli la cantik..no need nak cukur2 ni..but sometimes they all tk cukur smata2 nak nampak cantik but just nak kemaskan je supaya tak sepah2..hehe..

n u know what, muka paling cantik sekali adalah lepas berwuduk.. niway gud entry!

cik suha c0mel ^^ berkata...

btoi2..aku sebagai pompuan pon xsuka mekup tebai2..mcm berat je..hahaha

SembangKongkang berkata...

perempuan akhir zaman...meningkatkan adrenalin & hormon testeron laki-laki membuak-buak mahu keluar

ika honey bunny berkata...

haha setuju. cukuplah berhias atau bersolek ala kadar. jangan bersolek sampai tak nampak rope asal. ramai laki sebenarnya tertipu bila nampak perempuan cantik.

lemonis berkata...

hehehehe..cun lorhhhh entry..:0

SembangKongkang berkata...

pompuan akhir zaman.....sume bertanding-tanding menunjukkan KELEBIHAN masing-masing..dan syaitan bertepuk tgn tanda gumbira

surayabahar berkata...

haha. bukan weird tapi unique. haha.

Halimatun Sa'adiah berkata...

ahakss...
berhias ala kadar suda...

사이트 ✻ romlah berkata...

HAHA ;) seruiusly I pun pelik even I perempuan ~ yahh pehlis ,, nasib I x mekap .. syes cakap U :D hihihoho

Novelgurl berkata...

kan..,kan..sbnrnya dia nk g opera tuh hoho ~.~

♥CIK SHA♥ berkata...

memula ko cakap comel gila awek tu..pastu ko cakap tak adalah comel mana sangat..camna tu?konpius aku..ahhaha..


errr..aku pun kurang gemor tgk pompuan mekap tebal2 ni..hudoh kot..natural beauty je sudah..;p

muCux berkata...

saya pkai make up sbb nk tutup jerawat hihihihihihihi. . .

Hansyitake~ berkata...

haha.. terbaik la Mr. K!
sy pon tak suka pompuan mekap camtu.. mengerikan! =='

fahimahakimz berkata...

hahaha!! lawak-lawak!
>,<!!

Wadi berkata...

x reti aku mekap-makap bagai ni..leceh taw even aku pmpuan..

Rusydan Ashaari berkata...

Acu uat artikel pasal llaki pkai make-up pula.ade ke?siapa-siapa setuju sila angkat tangan macam saia..>>~~~~~~~~

Just Call Me V berkata...

nasib baik kening aku mcm shin chan.. :)

EYQASARA berkata...

hihihi.. eyqa make up simple je.. just nice.. ;) tebal2 buruk laaa.... laki pandang pun naek muak tol? biarlah natural beauty... ihihihi...

atien rashidi berkata...

fasha sandha pon letak tepung pulut kat muka :D

K2r~90 berkata...

ade spesis gurlz y bermake up bukan utk menunjukan pada orng tp tujuan utk kepuasan diri dan lebih yakin berdiri di depan orang.

yup guwa ade terbace artikel culur kening = melembabkan otak so sape cukur kening ___ guwa x mo la sebut perktaan tuh ..

lelaki pown ade bersolek gak cume x tebal je an .. ntah2 der pown ade bsolek muahehe

Along Tapa berkata...

aku ingat aku jek yang pikir awek make up cenggitu nampak macam lukisan kanvas atau badut...ko pun sama gak ek..

memang jantan sejatila ko bro..

Gorengbaek - Pesan ayah yang terbaik dari ladang

Hangit Habis dah - Korang ingat Dia pakai ke cara "CHEAP SALE" cenggitu??

Kerat Senget - BOHSAN TAHAP GUANO!

K2r~90 berkata...

ow yep .. fasha sandha mmg cute.. cuma peribadi nye je x cute.. hehehe

weh jgn marah plak ea.. guwa bersikap jujuq

baek kan guwa keh3x

Republic Aku berkata...

itu gadis2 yang baru kenal alatan make up,itu pasal semacam punya hayun ke muka.

Enchaoz berkata...

ak x suke make up pon.. x reti pun.. pakai eye liner jer.. mcm celak la.. tu sunat kan?? ohhooo :P

нαηιмQαtяυηηα∂α berkata...

Tak suka tengok perempuan pakai bulu mata palsu+cukur kening..

juju.johanizah berkata...

hahaha..sangat setuju meh..

Dea berkata...

balik balik Fasha tersandar.aku rasa baik kau amek lisa suribubuna tuh lagi bagus haha

Arenyss berkata...

oh come onnnn...makeup is one of the ways to make a women feel confident,haha..

Norain Ishak berkata...

Entah ar mr K. Aku ada tiga orang kakak, and semua bukan jenis make-up-make-up ni. So, aku pun sebagai adik memang tak minat langsung ar make-up-make-up. Pakai bedak baby johnson sudah.

Tapi tu ar, aku tak paham kenapa certain girls suka sangat mekap. Bajet macam cun gila je kalau dia mekap. Oh PEHLISH(tiru ayat mr K)!

Kalau mereka rasa pakai makeup untuk attract pandangan lelaki, aku nak bagi satu quote, "perempuan solehah tidak memandang dan tidak mahu dipandang"

sekian.

Lin berkata...

hmm .. pndpt yg bagus .. tp xsmue pmpn suke mekp tebal .. erm .. lagipon .. pmpn mmg lah lain .. xkn nak same mcm laki .. klau mcm tu .. cmne nak jadi pasngan .. klau due2 same je kn .. =D

ureshi berkata...

apa plak komen ko pasal perempuan yang x reti nak mekap? e.g. cam aku?

Tanpa Nama berkata...

eleh tak make up nanti muka pucat lah abang K. nanti abang K cakap kami orang perempuan ni selekeh pulak.

cikbunga berkata...

1 question for you dear,aku ni jenis natural beauty, agaknyer ko suka aku x? ahaks
gurau jer..


pe pun girls sometime x perasan yang make-up dorg tu tebal sgt. konfiden cun kot dgn make-up tebal sebegitu ^_^

Amirah berkata...

wahhhh...aku sudah meninggalkan keja2 menconteng muka....

pakwe aku xsuka aku mekap tebal2 duk cukur2 kening bagai....

minyak wangi lagi dia xkasi pakai...

skang apply lotion baby jek....bau pun agak comel...ha ha ha~!

misz sheyla berkata...

hek....xkn la tebal sgt kot awek tu make up???? maybe die baru abes photoshoot kot <---bersangka baik

yonkecik berkata...

kehkeh~ make up adalah girl's bestfriend kan. diorg belum attend mana2 kelas make up la tu. doa kan je semoga diorg betobat tak mekap macam tu dah.

..bicara hati ke hati.. berkata...

hahaha..suka entry ni..saya setuju..penampilan sederhana sahaja..tidak perlu berlebihan..:)

masshie mastura berkata...

haha:P

btw fasha sandha pn pakai make up okk..

sabrina berkata...

ishh..x sumer pompuan tw suke makeup tbal2 ni...
x rimas kew??plikk2...
ap2 pon..natural is the best!!haha

Nurfarihanim berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Cik JuneD berkata...

alar...
dorang pon nak semokey eyes bagai..
tu yg dok tempek kaler warne-warni tu haa...

heheee
dorang rase dorang da cukop haptudet bile pakai kaler-kaler gitu..

lelaki..
mampu-kah???

kihkikhikhh..
(*__^)V

Izyan Masri berkata...

PALING MENYAMPAH ORANG YG SUKA CUKUR BULU KENING.SORRY LAH YANG TERASA XD

AISHA INANI berkata...

ha ha ha ha!

no comment. aku pasal tak reti nak buat menatang2 tuh, pasai tuh tak buat.
plus, aku takder masa nak letak bahan yang macam2 tuh.
plus lagik, even natural aku tak beauty tp aku nak jugak perahsan cantikk! wakaka.

teddy bella berkata...

hahahha..
aq stuju sgt pasal kening tuh..
seyes shit huduh spe yg ckur kening..
euwww geli aq tgk spe yg ckur kening..

Faiz Tapit berkata...

ape jadah pasha sendat tu jugak ko nak? kah3
lisa wei, lisa!

Embun Malam berkata...

i love makeup... tp i don't even mind to walk outside without makeups... sbb klu xmakeup, org tgk i mcm org sakit...

tp i xmakeup tebal... masih nmpk ori lg ok... natural beauty... "mampuih puji diri sendiri"

(^_^)v

Fifii Ridzuan berkata...

jahat sangat mister kay :|

kalau takde perempuan , takkan korang nak jadi gay -.-''

Nur Afifah Mohd Ghazali berkata...

perempuan mmg suka make-up. saya pun suka make-up sbb saya rasa saya tak cantik. tanya la mana2 perempuan pun, mesti diorang akan cakap diorang ase yg diorang tak cantik sbb tu make-up tebal2. but tak semua make-up tebal gila sampai nampak annoying.

SophRoSyNe @ cik giRang berkata...

lama x singgah cni..

since when plak ada 'my fasha sandha'?
mana pegi 'my lisa surihani'?

lagi se..ada lg 1 quota kan..nak bubuh my apa plak?hehehe :p

Puan Capa berkata...

aku rasa lepas ni..byk kilang kosmetik tutup...termasuk la simply ct.haha

Ruzanna berkata...

Salam. Mr. K... don't question why some girls/ladies suka makeup tebal2. it's their nature to feel and appear beautiful :) itulah Nafsu org perempuan.

f berkata...

dan kau rasa yg kau pandang Fasha Sandha tu cantik not because of the make up

urghh

Peh-lishh

..its Me... berkata...

hahaha..lawak la, mmg x bley bla...
n utk pengtahuan u..x semua girl suke make up tebal2 la...*_*

Najmah A. M berkata...

LOL. benda ni tak payah buat jadi entri la mr k. keke.

since saya tak makeup, so saya akan cakap..."aah kan? kenapa la sakan benor nak bermakeup ni? tak rimas ke? macam melekat lekit je muka tu. tak ke?"

ops. jangan marah. pertanyaan ikhlas ni. :)

akikoakimura in da house berkata...

fasha sandha pon pkai make up tebal2 jugak la.......lisa pon same....

cik ungu berkata...

org kate

org yg mekap tebal ni sebab mencuba utk jadi lawa.

tapiii..

macam x berapa nak jadi sangat laaa..~


err...fasha sandha ayu ke?

Miss Meen berkata...

Kenapa erk?
Mungkin saja nak cuba cara & alat make-up yg ada di dunia neyh
h0h0h0 ...^_^

lagipun lelaki kan mmg suke awekz mereka make-up lelawa
0h0h0 ^_~

kella berkata...

yaaa.... bila ianya dah melampau memang akan teruk hasilnya... hmmmm i dont like mekap.. dari dulu hingga sekarang... :)

syaza nazura. berkata...

Bhahahahaha, suka entri yang ini, xD tapi tapi tapi, tak semua perempuan suka ber-make up tauu. Kalau yang make-up pun, takat pakai bedak sikit-sikit and lip gloss je. Yang makeup tebal seinci dua tu sebab nak cover something kat muka la kot, :P

ctok^_^chan berkata...

weii sejak bile fasha sandha jd ur fasha sandha?? kah3. ko ni ikut musim eh? bile msuim lisa, dan2 tu ko nye lisa. bile musim fasha ko nk fasha. pehhh-liss. fasha penat, fasha nk sandaa...haha

btw, nice "sound". ak xtau nk terasa part mne. perlu ke terasa ms ko sebut "awek comel"? atau "pipi gebu" atau "bibir comel"? kah3.

x terasa pape sbb x termsk dlm mne2 kategori. haha.

ila berkata...

mke lawa mcm fasha sandha oke la.
jgn ar [ptsngai.huuh

MiYOKO SuKi berkata...

hahahaha...lawak pulak baca entri nii...

sy tak reti mekap..tp, nk belajar mekap...ntahla...bile mekap rasa konfiden level lg tggi...

tp, takdela sampai mekap yg OVER gituu...nnti, nmpk cam BAPOK lakk....

ai tak suka noks...

MiZz fLoVeWiSh berkata...

hahah..betul2..klaka la..cukur la bulu ketiak ke,bulu idong ke..ni tak bulu kening jugak..

zey berkata...

girls kalau make-up lelebih tak kurang macam bapuk siam pon hade.








Dimanakah originalitinya?~ =)

0sh!Nz d' sen0r!ta berkata...

hahaha.. hadoilah. awek mr K tak bermekap ke?

saljihitam berkata...

peh. mantap la bro. kau berjaya buat dorang terasa nak komen kat sini. macam nak ngorat kau pun ada jugak. hehehe

nignagger berkata...

terbaek ah Mr.K..!
nasib baik aku tak suke mekap tebal2!
eh silap,aku tak pakai mekap pon..:)

encHIx laNDax berkata...

eleh~lu kalau awek lu pakai selebat lu marah~haha =D
lek la bro~diorang cuba untuk mencantikkan lagi ciptaan Allah

wana berkata...

aiyooooo MR K!
ur fasha sandha and lisa surihani pun cukur kening gak!
camne tu?

Marya Hana . berkata...

kena ah make up. kang korang lari x cukop tanah. sbb muke x make up lawa sikit je dari hantu kak limah.. :P

nolyumar berkata...

ya itu dia pengakuan dari seorang lelaki yang tak suka perempuan make up. ur on the same page with me man. make up takat pakai bedak n lip ice 2 tahan la. tp yang mata kaler biru, pipi merah tu macm urgh! tp tak pa lah, lelaki yang suka perempuan make up pun ada jugak. so biarkan mereka itu dengan mereka itu. sekian.

hazel darwisya berkata...

Pakai celak je, kira tak tebal la kannn.. kan...

eddyminako berkata...

kata tak suka pompuan make up.

pastu puji fasha sendat plak.
dier tu lagi la banyak pakai make up..

pastu tayang perut buncit bagi sume orang tgk..

jangan marah mr. K, it's your fasha sandha after all

:)

misz aisya berkata...

fasha sendat tu pon make up tebal hokeyhhh..hahaha peh lish lah! dia pon gedik plus mengada2..

Tanpa Nama berkata...

http://terfaktab.blogspot.com/2011/04/perempuan-gedik-dan-make-up-tebal.html

Pijahh' de-Arr berkata...

yes, sebagai girl : ceq tak terkena..hahakk..~


pakai tepung tabur jek kat muka hohoo~

ehh..tak suka rmbut wrn cm karat (sbb jemu ngn wrn tu)..~

klu bolehh..wrna bagi ang* sikit
biru,kuning,pepel,arhh whteverlah..asalkan nmpak lagi ....
haha~

Biey berkata...

nak tutup cela kat muka kot..

latest entry !!
Rintihan hati si ANAK TIRI..

syira syah berkata...

haha!

nabila berkata...

~Assalamualaikum..
sy, x reti la nk make up..
org make up kan pun, bising..
pot pet ..
muka x cantik..
klu rasa muka x cantik, xcantik le jawabnya..
sy penh dgr, dr.fadzilah kamsah kata
cantik atau tidak terpulang pada kita ..
Allah dh ciptakan kita sebaik2nya,
so, kita cantik la..
cuma yg menilai itu yang berbeza
macam mana cantik itu pada anda??
:)
anyway, n3 yg baik MR.K~

zazaw berkata...

aku pun tak suka me make up kan diri aku secara tebal menebal ni

Haha

tieha ismail berkata...

hahah weird weird creature....wink2....pakai make up cket2 je suda...

Tanpa Nama berkata...

"Baju pula umpama baju prostitute, rambut berkarat tak cukup zat dan perangai pulak gedik macam retarded". aku suka tang ayat ni. hahaha

Tanpa Nama berkata...

"Baju pula umpama baju prostitute, rambut berkarat tak cukup zat dan perangai pulak gedik macam retarded". aku suka tang ayat ni. hahaha

Tanpa Nama berkata...

Tgk wayang sambil main bowling? Ko biar betol K! hahaha..

lyn125 berkata...

assalamualaikum
...mr. k, b'sangka baik je la kt depa ni. mne la tau org b'make up tebal tu bru nk blaja make up. klu x b'make up pn da kne bebel x matang la..x updated la..x ckup pompuan la..
ni da b'make up pn ad org duk komen2..down lah girls cmni.

utk girls pn x perlu la make up tebal sgt. asal mnutup cela2 muka n b'alas sket da la kn. ni peringatan kt diri sndri jgk sbb aku pn xreti make up ni. kalo t'tebal, tlg la tegur kn. heee~

lyn125 berkata...

assalamualaikum
...mr. k, b'sangka baik je la kt depa ni. mne la tau org b'make up tebal tu bru nk blaja make up. klu x b'make up pn da kne bebel x matang la..x updated la..x ckup pompuan la..
ni da b'make up pn ad org duk komen2..down lah girls cmni.

utk girls pn x perlu la make up tebal sgt. asal mnutup cela2 muka n b'alas sket da la kn. ni peringatan kt diri sndri jgk sbb aku pn xreti make up ni. kalo t'tebal, tlg la tegur kn. heee~

myezatul aQma berkata...

aku pon tak suka aorg mkap tbal2 nih..
kah kah kah
scary !!

muslimah jundullah berkata...

salam...ske bce entry ni..alangkah indah jika kita hidup bersyariat..:)..cz dlm Islam pun melarang muslimah berhias ssehingga mnarik perharian y bkn mhram..Islam adalah 1 agama y indah..malahan mengindahkan lagi dgn batasan syariat..cntik muslimah adalah pd peribadi y solehah...:)

sicomot-comel berkata...

ohohoho

abes arr kena banned ngn Fasha Sandha niey..
keh3..

Mr. Oddy Bear berkata...

The best thing is to look natural, but it takes makeup to look natural-Calvin Klein

sebenarnye kalau reti make up boleh je nampak cantik. yang u nampak tu mesti tak berapa nak pandai, so end up jadi cam drag queen

btw, u ni tak boleh kan kalau tak kutuk orang perempuan? yang girls dlm ni pulak ye kan je ape Mr.K kutuk2 kite. takde semangat sisterhood betul lah. haih~

have a good day mr.k and pls do post more entry about us and pls dont forget about the judging part ok :)

Ery Farieha berkata...

kemain ushaa.
hhahaha
aku x penah lg mekap tetebal, aku sendri scary nak tgk muka sendri
hahaha

Sophie Al-yahya berkata...

Sembang Kongkang : pompuan akhir zaman.....sume bertanding-tanding menunjukkan KELEBIHAN masing-masing..dan syaitan bertepuk tgn tanda gumbira

(suka komen sembang kongkang nih) =D

sy sebagai pompuan turut merasa yg sama.tetapi sy juga tak cukur kening. eeerrr.. macam sakit aje.

DuniakuAbstrak berkata...

sentap!



ok tak..


mekap sebab tak konfiden muka cantik.

strawberry PinK berkata...

tapi....lisa surirumah tu mekap tebal2 tak pe pulok...?
*hehehe..sowi mr k*

ama berkata...

gua tak make make up. kbai

anakmuda berkata...

tak semua gurl cam neyh okee..

♥sophie♥ berkata...

hahaha,,dah mcm tepung gomak lah nie ehh ?? hoho
cool laa,, yg tiap bulan tu perkara biase ! hoho

cukur kening ?? haram ! hahahah

piNky LuCiA berkata...

hahahaha. penat aku gelak. muka aku tak pernh pakai kaler2 atas mata bagai. sebab nampak buruk giler. hahahaha

Aziz Syaidahtul berkata...

assalammualaikum...ahaha! terbaik pnyr entry.. kawan aku cakap dia make up sebab confident.. and it do the same thing to me. biar ada alas sikit. tp bab kening tu aku pn xbrapa nak suka, ramai je yang tak suka.. ada je orang kening tebal comel...ehehe.. contohnya aku...hahaha...perasan...

Aqilah berkata...

huhuhu
pki make up tebal2 lg cepat pucat muka
bazir je
natural kn sng
skit2 tu x pe le

violet vocell berkata...

satu jew yg menarik minat aku mase tgk entri ne.ayat ko kat atas tue, "if money grew on trees.... Girls wouldn't mind dating monkeys". well, aku memang setuju sgt.duit bukan segala nya tp segalanya memerlukan duit. so, i don't mind kalau dating nga abg monkey. cute ape dye~

[i.l.y.a] berkata...

alahai, tak salah kalau make up. asalkan tak berlebih-lebihan dah macam tepung gomak.

kalau touch-up menyerikan muka apa salahnya. kang kalau tak pakai langsung muka dah macam hantu kom kom apa ceghitaaa?

Tanpa Nama berkata...

sumenye salah aq pown ak paham mamat neh? T_______T

Neyra Vee berkata...

cehhh, nak pasha sendat jeh, nymapah

Oppa Kudin Nz berkata...

susah nk jupe awek yg x make up ni..

WanFadhilah berkata...

hohohoho.. nasib tak tebal pun.. cukup dgn eyeliner suda le..

Tanpa Nama berkata...

hey plizz bkn sume pompuan camtu..
Pompuan jugak bknnya creature yg paling pelik kat dunia nie.Eh jap bkn lelaki ke yg paling suka kalo pompuan mekap tebal..Kan cun katanya..Baju ketat2 seluar sendat2 make up pun tebal2.Entahlah just my opinion.Lain kali cuba wat entry pasal lelaki pulak.Contohnya LELAKI ZAMAN SEKARANG..GATAL KE??..hahahahah

Rifhan berkata...

weird2 creation came from THE GREATEST CREATOR...

Nana berkata...

Klu you sbg lelaki nampak perempuan mcm ni sesuatu yg menjengkelkan apatah lagi perempuan mcm saya.why not you tegur that kind girl with your 'sweet word'? sometime girl mcm ni ingat makeup tebal2 ni cantik agaknye kot...

Kap berkata...

tempek tebal.
camwhore.
lepas tu Photoshop lagi.
lantak dia orang lah.

Nur Atikah berkata...

Oooh tak sangka sepelik itu. ^_^

Meera berkata...

Lgpun, pakai lipstik bagai what for? Tak selesa kot...

^baju kurung^ berkata...

make up 2 xpnting pon.. juz be ourselves.
lg satu, psal ckur kening 2 mmg haram secara terang tang2, HARAM. tlh dnyatakan dklm quran. unless kalo sseorg prmpuan yg x brmekap or x ckur kning tu akn mnimbulkan fitnah kpdanya, maka dbolehkan..
*juz sharing. sape2 yg xtau ag, sila take note yea :)

nadieya berkata...

hoho...Mr. K ni lawak la kdg...
mcm tak percaya saya boleh baca every single word in your entry yang berjela2, and at times,I admit u have your point...betol!
keep on blogging!!

syafiqakarim berkata...

bhahaha.i neutral u ;p
nasib bulu mata da mmg lentik
dan kening da mmg comel.
setakat pakai bedak johnson baby
dengan sapu vaseline kt bibir.
tu dah cukup.
tebal2..?erkk.no comment

si cebbie cholet berkata...

alah....


derang nak pasan cantik tetibe kan? aper salahnyer....

hehehe

zie berkata...

sme cam ntri burungman.blogspot .

astroboy fendy berkata...

haha....btw kn afy..aq lg ske popuan yg natural dri popua makeup tebal nk maty mcm antu pon ada...
natural lg lawa doe dri fake...

athirah berkata...

ramai nya bt entry psl perempuan dan makeup... kenapa????

Ifti Larina berkata...

kan athirah kan! kenapa?? why MR K?!! answer me!!!

arEnyss dyla berkata...

tak gamak nak kuar pakai makeup cam tuh...
ingt org tgk kita sbb cntek..pdhal..haha

Mr K berkata...

@Fatin - Always :)

@Kami - Yup yup. Tapi serious, bulu kening yang di cukur nipis serious tak lawa.

@Dewa - Bunyi macam orang jealous je? Haha.

@Aish - Nice said.

@Sembang - Kau ni dah sampai ke mana dah?

@Suraya - Eh, back up nampak? ;)

@Sha - Biasalah, lelaki kan mudah berubah2. HAHA.

@Hans - Kan kan kan? Majoriti lelaki tak suka.

@Ashaari - Tak ada kot.

@Sara - Eh, kening tebal la cun.

@Atien & Masshie - TAPI FASHA CANDHA COMIL. HAHA

@Along - Kita satu geng bro.

@K2r - Sebenarnya, Fasha tu baik orangnya. HAHA

@Dea- Eh, jealous? ;)

@Norain - Apa maksud sebenar quote tu ya?

@Ureshi - Whats wrong? Kalau tak pandai make up, tak payah la pakai. :)

@Anonymous - Eh, eh. Mana ada. Messi la comel :)

@Bunga - Errr. Itu bukan syok sendiri? -,-

@Amirah - Bagusnya your pak we.

@Farihanim - Eh eh mana ada. Mana ada.

@Inani - Goooood for you, girl.

@Faiz - Lisa tu siapa?

@Fifi - Hehe. Garangnyewww.

@Ruzanna - Tapi serioussss tak lawa. Tak lawa. Tak lawa. Memang tak lawa aaaah. Dah tu kenapa still nak make up. -,-

@Wana - Eh, mana ada. Mana ada. HAHA.

@Nabila - Cantik tu adalah bila kita pandang dia, kita rasa best je.

@Violet - Amboii. Kalau dah ada duit. Semua cute eh?

@Kap - Unbeatable kan?

@Athirah - Ramai ke? Mana?

iekasub berkata...

kadang2 they look nice bila bermake-up bagi mata saya, huhu

nasib baik saya tak pakai make-up and tak cukur bulu kening.kalo tak,pedih2~ haha

Syafiqa Syahida berkata...

xsemua pompuan suke make-up tebal2~~~

'AQILAH berkata...

walaupun aku tak reti bermake up, bila makeup huduh jadinye..

aku suka tengok orang yg bermakeup tebal, macam masa kawen ke, bila dieorang ada phtshoot ker..giler transform habis...

cantik..:)

waalllaa! berkata...

saya tak reti nak make up tebal2.. skang pun dah tak make up dah..sakat pakai bedak n letak mascara n eye liner je.. tu pun kalo bopren bagi.. kalo tak pakai bedak je la.. dia tak suka tayang2 muka nk suruh org tgk.. but anyway..saya paling pantang kalo org tu cukur kening, kaler rambut karat or ape2 kaler la..n pakai tak senonoh..alang2 tak senonoh tu ketat giler terbukak sana terbukak sni..ape kata bogel je terus..baru puas mata kami yg memandang..hehehehe...kalau bukak sikit2 lagi la org rasa tak puas hati takleh tgk abes..ape kata bukak je sume kalau dah rasa tak tau malu kan..hehhe..pakai ketat2..bukak sana bukak cni same je pun ngan bogel..so bogel je la terus..tak payah beli baju lagi..jimat duit..hehehe

tintapujanggacinta berkata...

hanya mampu tertawa membaca post ni..hahhahaha

miss Sushi ♥♥ berkata...

waduh..diberikan immunity tak ble bla kann..
natural beauty is better, derr..:)

Anis izyan Abd Rahman berkata...

sumpah ILIKE THIS !

jUe LiYa berkata...

cantiknya seorang perempuan tu dari hati budi dan perangai dia... jdi tak perlu nak mekap tebal2 sampai org akan panggil diri sendiri badut, yg sederhana tu ok la... bab cukur kening sumpah buruk gila..i like ur entry..superbest.. :D

fiq. berkata...

baru blaja nak melawoo... keh2

Tanpa Nama berkata...

xkan awek kau x pernah makeup. ha3. bersyukurlah. gaban

Tanpa Nama berkata...

alah.. rilek la..yang admin hangin sgt pasal pompuan pkai mke up cukur kening ni apsal?? tu hak diorang ap.. jgan nnt x pasal2 one day u sangkut kat pompuan camtu sudaaa..

Tanpa Nama berkata...

Salah ke pakai make-up? lelaki memang.. perempuan x pakai makeup nanti kata selekeh la.. actually sy pun x suke pakai make up.. tapi sy kagum dengan gadis2 yang bermakeup ni terutama makeup tebal2.. sanggup dorg bangun awal2 pagi semata2 nak put on makeup..

Disclaimer

This is a personal blog and everything written on this blog, based on own and personal thought.

The owner of this blog did not responsible for any comments that made in the comment sections. The owner is only responsible by his name as written by the sections.

This web blog does not store any file on its server. All movies, software, form of files, pictures and any type of graphic forms that are posted on this blog are indexed from other sites and they are just for personal purpose only.

For download-able form of files/software/etc, it's just for demo and must be deleted within 24 hours. You are agreed with this term as clicking the download button.

Any pictures, videos and graphic forms, are not copyrighted as the date taken from the search engines. As if its copyrighted, all credit goes to the owner and I did not own the copyrights. All of the graphic forms are linked with the original source. All of those pictures, videos and graphic forms are not for any commercial use, I gain nothing for those forms of files.

Light 18sx contents.

All related names mentioned are totally fiction and got nothing to do with your and my life.
 
Powered by Blogger