Jumaat, 6 Mei 2011

HTC Desire S - Android Apps For Work #Maxis10

Assalamualaikum


Semua sedia maklum, yang kebanyakkan handphone sekarang adalah di cipta untuk golongan muda supaya mudah untuk dieorang tackle awek-awek comel. Tapi, semalam aku perasan yang this HTC Desire S juga amat compatible dengan pelbagai applications yang penting untuk golongan professional seperti Manager, Lawyer, CEO dan tak terlupa juga untuk tenaga pengajar sepergi guru dan lecturers..

So, out of thousands yang sesuai untuk para pekerja, aku nak highlight-kan beberapa applications yang paling penting dan paling sesuai untuk penggunaan kerja.

Calendar + Remainder + Agenda
Bagi pekerja yang bekerja dengan orang dan masa seperti lecturer dan sales person, masa adalah benda yang paling penting kan? Kalau tak punctual,  sure kena bambu dengan ayat "Janji Melayu". But hey, basic widget yang dah ada dalam HTC Desire S ni dah cukup untuk monitor dan arrange your Time Table. Bukan sahaja boleh monitor, tapi boleh sedut semua tarikh penting termasuk Friends' Birthday di Facebook dan event di Email.


Di HTC Desire S ni memang tersedia ada great calendar. Apa yg bestnya pasal kalendar ni adalah dia ada pelbagai jenis dan bentuk. So, you all boleh pilih mana satu yang paling sesusai dengan diri you masing-masing. Selepas tu, korang boleh drag the widget to your home screen. So, setiap kali you all tengok your phone, korang akan nampak segala benda yang penting. Sebabnya, your homescreen amat customizable. Korang boleh customize ikut suka hati you all sendiri.

Office Suite Pro & Document To Go for Microsoft Office.
Most of telephone pintar keluaran terkini dah boleh guna Microsoft Office. Dan kalau you all nak edit document atau modify slide ketika dalam train or LRT, apa yang korang perlukan adalah OfficeSuite Pro atau pun Document To Go.



Antara Document yang compatible adalah Microsoft Word, Microsoft Excel dan Microsoft Power Point. Bukan setakat view, malah, korang boleh edit those files. Dan the best part is, ianya compatible dengan Microsoft Ofice 2010 punya format.

Worldmate


Bagi yang selalu travel atau yang selalu outstation di luar negeri dan luar negara, WorldMate is all what you need. Dengan Worldmate, korang boleh ;-
  1. Monitor Your Trip
  2. Booking Hotel
  3. Search for the Flight
  4. Travel Notification dan 
  5. Currency Converter (All around the world)

Monitor your Trips


Kelebihan this part adalah korang akan dapat free 'assistant' yang akan manage all of your trips. Korang akan tahu setiap flow untuk your trip. Contohnya, you all boleh tengok gambar di bawah.

Ya, korang akan tahu pasal masa, cuaca bla2 semuanya dah calculated.

Booking the Hotel.


This is where korang boleh tahu semua hotel bersama dengan location, harga satu bilik, dan even bintang hotel tu pun korang boleh tahu. Tak perlu buka Google Maps. Tak perlu buka GPRS. Sebab semuanya dalam satu application

Search for The Flight


This is why aku kata apps ni sesuai untuk yang selalu travel sebab dengan apps ni, korang boleh monitor flight schedule dan routes. You all boleh tahu pasal Departure, Departing dan Arriving time untuk sesebuah flight. So, tak perlu lah you all susah-susah nak ke sana dan kemari untuk satu flight ticket lebih-lebih lagi bila you all kat negara orang dan tak tahu pasal flight negara tersebut.

So, di bawah aku dah sediakan scene + theme + gadget + Apps  yang paling sesuai untuk golongan profesional dan pekerja.


Macam yang korang tengok, ada dua jam yang berlainan Time Zone. Actually, nak buat lebih dari dia jam pun boleh. Tak ada hal. Amat sesuai bagi pekerja yang slalu outstation di luar negara.

Tak terlupa juga, dengan HTC Sense, bila korang travel je ke luar negara, your smart phone akan detect dan automatic selarikan your clock dengan the current hour. Yes, you travel and the weather and clock is automatically update.

Other HTC Desire S Review :
Part 1
Part 2
Part 3


Kalau berminat nak beli dengan harga murah + Pakej Maxis, boleh klik SINI.


14 Comments:

saharinasaharudin berkata...

wowww,cun la hp ni.same cun ngn hrga die.huh.

saharinasaharudin berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Hajar Yumi berkata...

mr k, u kuantan katne erk??manela taw, kot2 dapt jumpe dengan mr k nih????saye student dekt one of college kat kuantan...

eyjalukman berkata...

haa , nk beli tp duit takde agi , haha

encHIx laNDax berkata...

wow~it cool Maannn

Lin berkata...

mgkaji =) gud

Mr K berkata...

@Hajar - Beserah

Shaza Kong Abdul berkata...

so.. free ke sume ni? i mean, no hidden data charges kejadah?

Mr K berkata...

@Shaza - Most of apps kat Android market adalah free. Yang kat atas semua free kecuali microosft office tu KOT. Tak sure. Yang view saja confirm free tu ada.

Yang world mate tu, 100% free. Tapi kalau book hotel + tiket etc tu kena bayar la.

Sayang Faleha berkata...

Tertarik nak beli tp..ermmm....



:) save budget dlu..hehehe..


mr.k, ary tuh bli brpa price die?

Sayang Faleha berkata...

Tertarik nak beli tp..ermmm....



:) save budget dlu..hehehe..


mr.k, ary tuh bli brpa price die?

ubai_tre70 berkata...

Bro, HTC bayar kau buat blog untuk promote ke? And one more thing, bukan Apple skang tengah jadi 1st leading highest OS bagi software and techs ke? Sampai kan Malaysia buat pelaburan kat company2 dalam malaysia ni untuk buat research regarding Apple techs. Oh ya, galaxy samsung tu baru kena sew dengan Apple.sebab diorang tiru idea Apple kot.ramai kata all these comes from asia, which are innovators..not inventors like Apple. I baca news dari mana tah

Mr K berkata...

@ubai - Yup. Maxis bg this phone. Noe, amdroid tgh leading. Aku ada bc aeticle isu keluaran Januari 2011.

Tanpa Nama berkata...

Playing online gaming can be a very fun activity and it is an activity that people from all around the world enjoy. The information in this article will help you navigate the world of computer games without buying a poor game, or one that isn't age-appropriate.

If you buy pre-owned games, make certain to purchase a quality disc cleaner. It is almost impossible to tell ahead of time what condition used games will be in. Even though you may have let the discs get very dirty, the cleaning kit can help to get them working again. Research all the options that are available, though. There are a lot of cleaning kits out there.

When possible, download and try demos of games to determine if you actually like it. You can find out if you will even like the game play. Although, it is good to exercise caution when downloading demos. Be sure you only download from well-known websites to avoid computer issues.

To become an expert at any game, you need to practice, a lot! You probably won't be an expert your first time playing a game. Give yourself some time so you can practice; never give up on practicing until you get really good at it. Before you know what's going on, you'll be able to play like a pro.

As you buy a game, make certain that you get warranty or insurance protection. You will feel secure in the knowledge that you can just replace it without hassle. A playstation is likely to run into problems eventually. Take precautions.

When playing side-scrolling 2D games, always check to the left to see if there are any hidden items or passageways. Don't overlook high ledges or walls that may have invisible entry points, either. Never feel silly when you check out strange areas of the game, you just might find something valuable.

Decide how old younger members of your household should be before being allowed to play games that are rated M for mature. A lot of different computer games systems can be set so kids cannot play games meant for adults. Keep an eye on what you're kid is doing.

Saving is important, even in auto-save games. Until you feel that you understand how the game works, this is the best option. Refrain from overwriting your games too often, as this can have its disadvantages. Having more than one save allows you to rewind without starting over.

There are some educational online gaming. These games are a safe bet for young children. Titles aimed at older children or adults often contain violence or other content unsuitable for children. Check out online reviews from other parents so you can discover appropriate games for your child. Purchase only these games.

Reserve games that are high in demand to ensure that you will get a copy. You may get special bonuses when ordering early. The bonuses could be some special features, outfits, or anything that could help you when it comes to playing. The only way you can get them is by ordering early.

Figure out how to operate the safety and parental controls of any gaming system that comes into your home. You can likely make adjustments that keep kids from viewing mature content. Some allow each gaming profile to be customized separately, allowing adults to enjoy games not meant for younger audiences.

The world of computer games gets bigger and better over time. But there are many choices to make where gaming is involved. This article has helpful advice for both players and parents. Follow the tips presented here to learn how to choose and purchase computer games with confidence.

Disclaimer

This is a personal blog and everything written on this blog, based on own and personal thought.

The owner of this blog did not responsible for any comments that made in the comment sections. The owner is only responsible by his name as written by the sections.

This web blog does not store any file on its server. All movies, software, form of files, pictures and any type of graphic forms that are posted on this blog are indexed from other sites and they are just for personal purpose only.

For download-able form of files/software/etc, it's just for demo and must be deleted within 24 hours. You are agreed with this term as clicking the download button.

Any pictures, videos and graphic forms, are not copyrighted as the date taken from the search engines. As if its copyrighted, all credit goes to the owner and I did not own the copyrights. All of the graphic forms are linked with the original source. All of those pictures, videos and graphic forms are not for any commercial use, I gain nothing for those forms of files.

Light 18sx contents.

All related names mentioned are totally fiction and got nothing to do with your and my life.
 
Powered by Blogger