Khamis, 24 Februari 2011

Bagaimana Nak Memikat Hati Lelaki Ego?

Assalamualaikum


Yo. Macam biasa, setiap hari bila aku balik dari tempat praktikal yang dipenuhi dengan masalah-masalah yang tak di duga, aku akan on laptop, start online dan bukak formspring aku. Normally, satu hari akan ada sekitar 60 higga 70 soalan yang real dan beberapa spam yang menyerabutkan.

Antara soalan yang paling ramai orang tanya untuk tahun ni adalah soalan mengenai perigi mencari timba. Yes, perempuan sekarang dah gatal. Maklum lah, bilangan lelaki kan semakin... err.... priceless. Maksudnya, yeah, nilai seorang lelaki sekarang dah meningkat.

Antara jenis soalan yang ada di formspring aku adalah:

“Saya ada suka kat seorang lelaki ni. Apa yang perlu saya buat? Macam mana nak tackle hati dia?”

Well, dulu aku selalu cakap yang it is okay bila perigi pergi mencri timba. Tak ada hal. Tapi, I think im gonna change my mind due to own and friends’ experiences. Well, there are two things you (girls) must remember kalau you all nak luahkan perasaan dan memikat lelaki.

1. You are his type + cute + high confident.
You are cute. You are awesome. You are not cheap. You play hard to get. Not so social. Yeah, perfect package. So, mesti ada lelaki yang suka kat kau. Lelaki tu pulak asyik stalk kau. So, kalau kau pun suka dia, and then, what the hell you waiting for? Lelaki kalau dia serious suka kat kau, memang dia akan rasa malu-malu bila face to face dengan kau. Biasalah, lelaki kan pemalu. So, bila kau at this point, tak ada masalah untuk kau luah kan perasaan. Dengan kata lain, kalau kau yakin yang dia pun suka kat kau, cepat-cepat luahkan perasaan. Or else you gonna lose game.

Lelaki dan perempuan berbeza. Kalau lelaki tu tak handsome, gemuk dan bla bla sekalipun, tapi dia pandai mengayat awek, sure akan cair awek tu. Tapi kalau perempuan, once lelaki tu tak suka sebab fizikal perempuan, super susahlah perempuan tu nak tackle lelaki tu.

2. You are not desperate.
I dont know about the girls. Tapi kalau lelaki tu tak suka certain perempuan ni,  10 kali perempuan tu mengurat lelaki, 100000 kali lelaki tu akan rasa rimas. And once lelaki tu rasa rimas, there are no way lelaki tu akan suka kat perempuan tu. Okay fine mungkin ada chance. Chance tu sentiasa ada. Tapi super low. Dan itu, akan membuatkan perempuan tu nampak pathetic. And desperate.


Tapi, kalau lelaki. 10000 kali perempuan rasa rimas, 10000000000 kali lah lelaki akan terus mengurat. Lelaki akan cuba, cuba, cuba dan terus cuba sehingga dia dapat buat perempuan tu cair. Biasalah. lelaki; the most amazing creature in the world. Never give up. Ehem ehem.

**********

So, kalau anda (girls) tak ada dua benda di atas, tapi anda nak juga luahkan perasaan, then you guys are taking a big risk. 

Well, dalam seumur hidup aku, aku pernah jumpa sekali je a couple yang perempuan buat first move. Caranya, perempuan tu luahkan perasaan kat lelaki tu. Well, perempuan tu memang hot stuff ah. Dah lah hot stuff, alim pulak tu. Bak kata orang Hot and Cold. Two in one. Tu belum masuk lah perangai dia yang malu-malu dan pendiam. Cara perempuan tu tackle lelaki yang dia suka tu senang je. Dia pergi kat lelaki tu, then dengan selamba dia cakap "Saya suka awak". Di tambah dengan keberanian bak srikandi melayu dan kecomelan semasa malu-malu, perh. Cair beb.

So, dengan mudah je lelaki tu coupel dengan perempuan tu. Tapi, ianya hanya bertahan selama beberapa bulan. Which is giving the attribute to "Perigi tak patut mencari timba".


Aku tak pasti lah macam mana. Tapi, dari apa yang aku perasan, lelaki lebih suka perempuan yang aggressive. Serious shit, lelaki tak suka perempuan yang terlampau lemah gemalai. Terlampau lembik. Lelaki suka a girl yang boleh stand up for herself. Dan yang penting, berani melawan. Sebabnya, lelaki suka mengusik. Alah, macam cerita Korea lah. Si lelaki dan si perempuan mesti hari-hari gaduh. Tapi korang yang tonton mesti rasa romantik kan? Macam tu lah. Lagi pun, kalau susah nak mengusik, bosan ah. Dah la lelaki cepat bosan dengan seorang perempuan. Then bila lelaki mintak putus, terus kata lelaki tu player. Padahal, lelaki tu bosan je.

"Abis tu, macam mana nak tahu yang pasangan tu sesuai dengan kita dan tak akan rasa bosan?"

Actually, korang tak akan tahu. Tapi, andai kata masa bergayut pun korang berdua boleh rasa bosan, apa tah lagi bila masa tak bergayut, kan? Maksud aku, try ah cari someone yang kalau korang duduk berdua tanpa cakap apa pun, korang akan rasa.... indah. Err, ya, indah mungkin perkataan yang sesuai.

Cuba korang bayangkan. Duduk di atas bukit yang tinggi, di waktu malam sambil melihat bintang. Tak ada kata-kata yang keluar. Yang ada hanya bunyi angin dan suasana samar-samar sinar malam. Duduk di situ untuk menikmati suasana hening. Feeling beb. Korang tak pernah ke rasa macam ni? Ah korang. Tak romantik langsung.

When a girl comes and approached a boy;

“Adakah lelaki akan pandang rendah kepada perempuan yang confess kat lelaki?"

No. Why? Rujuk balik dua point di atas. And if you are wondering :

"Betul ke lelaki hanya suka perempuan cantik / lawa / comel dan kurus je?"

Well, honestly, yeah. Secara kasarnya, boleh kata 60% lelaki di dunia PREFER perempuan kurus dan ramping. Maksudnya, dieorang suka perempuan kurus. Tapi kalau dah jatuh cinta dengan perempuan chubby-chubby sikit tak ada hal. 25% lelaki di dunia memang tak akan tertarik dengan perempuan berisi. 5% lelaki suka perempuan berbadan besar / gemuk. 10% gay yang suka lelaki ada six pack. Sama seperti perempuan yang suka padang perut lelaki.

"But, the beauty is always in the eye of beholder."

Maksudnya, kau huduh macam mana pun. Kau pendek macam mana pun, mesti akan ada orang suka. Jadi, jangan la fikirkan sangat pasal cinta. What is cinta anyway?

Tengok lelaki ah. Perut buncit. Tapi awek, mak ai. Keliling perut. Yang perempuan, make up sana sini, sedut lemak sana sini, pak we tak der gak.

So, find someone you can live with. Not dying for.



122 Comments:

Bunga bt Kuntum berkata...

betul...
lelaki suka cari gadoh. dan die banyak cakap kalau dlm phone. sbb banyak sgt idea nk mengutuk aku! OMG! sabar jelah!

miss red berkata...

heh... gila kelakar... xsangka akan kuar topik ni... btw, salute u la mr.k... mmg understanding gurls la...(walaupown kadang2 rasa nk cepuk je u ni..) ehem.. romantik?? u romantik ke..mcm ade xperience je... boleh naik pangkat jd dr.k la lepas ni..doktor cinta~ hehehe..

Sri berkata...

keliling perut tu aku suka. bhahahha

nurfaiq berkata...

terbaekk :)

Suci Dalam Debu berkata...

kalau dah puas ngurat dia..dia wat bodoh je..then dah lama biarkan dia pergi..last2 dia datang balik..apa makna lelaki tu cam gitu?..just for play atau serius ikhlas?

ur opinion as guy??

Norhafiza Yusoff berkata...

yep.
kita sampai bila-bila pon tak kan tahu jodoh kita ngan sapa.
so,xpayahla mencari sangat
nanti die datangla tu

Nabilah berkata...

thanx :) i just love this entry.

NADIA RAHIMI berkata...

Tapi ada pulak sesetengah lelaki (macam ramai je)yang masa nak ngurat macam nak rak. amboi gunung berapi sanggup di redahi. bila the girl dah sayang, baru lah tunjuk keegoannya. menyampes -___-''

NHAF berkata...

Like the last sentence :)

zey berkata...

Yang perempuan, make up sana sini, sedut lemak sana sini, pak we tak der gak.

#peh.peh mrK, pedas wo!

perigi cari timba sbb terpaksa compete dgn golongan gay! reality babe!

mawarmerah berkata...

nice entry
ada betulnya juga bile perigi x patut cari timba..i think most guy love just the way u are..bukan hipokrit oke :)

well aku jenis yg xde modal ble bersembang dgn kaum sejenis aku tp aku akan jadi talkative ya amat and suka giler mengusik kwn2 lelaki haha..
attraction maybe :)

shue_fearless_gurl berkata...

ngiahaha..asik2 bagi cntoh pndang langit tgok bntang tnpa bkata apa2..
tapi stuju la aq pun suka cara tu,romantik..

Tanpa Nama berkata...

"Tapi, dari apa yang aku perasan, lelaki lebih suka perempuan yang aggressive. Serious shit, lelaki tak suka perempuan yang terlampau lemah gemalai. Terlampau lembik."

sgt tak setuju statement ni.rasanya tu depends pada lelaki tu sendiri. some or maybe most lelaki yg aku kenal pon prefer perempuan yang lemah lembut je.
mybe this statement is actually yours!

ieraLEE berkata...

Yes, perempuan sekarang dah gatal.

*facepalm*

miss aisya berkata...

yup! as usual, nice entry..tengs Mr. K...:p

Miss Lemonade berkata...

kau suke cakap pendek kan..ckp rendah leh tak?

Ziela berkata...

suke entry ni :)

ReEnApPLe berkata...

huhuhuhu... betul gak... i thought i like a guy... but it seems that cam bertepuk sebelah tangan je...
soo cam yg ko cakap ... i'm not ramping, lemah lembut.. and i do like doing outdoor activities than joining pgram2 yg cam feminim cam bengkel make up plus.. i didn't know how to put a make up...
dulu aku ingat lagi... aku perasan dia cam perhatikan aku.. p aku buat bodo je... coz aku time tue daa fall in love dengan kawan 'skul'aku which means dia tak tao...sooo.. lepas tue aku tak tao... terasa cam daa start fall in love with the new guy but at the same time... kawan 'skul' just remain as friends and feeling tue daa hilang...
hahhaha

Diana Jamal berkata...

" Find someone you can live with. Not dying for."

huhuhu. aku ske ayat ni! ^__________^

mariea berkata...

annoying thinking... haahah... okay... lelaki memang macam tuh erk? lagi orang rimas lagi dia nak dekat. hampeh. well, bg aku lagi aku rimas lagi aku benci..... :P

♥ bALqiS ♥ berkata...

gooooood ! ;)

masshie mastura berkata...

xde pun.. ade je kes laki ushar my gf sampai skrg xdapat2.

De' Nurul berkata...

waaaaaaaaa walau pun perempuan tapi rasanya menjadi trick yang kau kasi ni.

Gimi berkata...

setuju...
"find someone i can live with"

Noraien berkata...

assalamualaikum.. =)

sye ske entry kamoo yg nieyh..stuju cgt2 ngan ape yg kamoo kata.. :)

Tanpa Nama berkata...

you say it best when you say nothing at all.

quote last tu plg lawa. hoho

budingyun berkata...

K, apsal kalau aku like kat bawah tu kat facebook keluarnya bukan tajuk entry ni? sebab kalau kat blog aku kalau like keluar tajuk entry tersebut..

dee berkata...

sumpah, the best nasihat "dr chenta" of all..full of reality, bkn sekadar pemberi harapan semata2..i agreed for a total 80% of u-which is, the highest marks i pnah bg kt any cintan cintun punye artikel...bkn nk ckp pe..tp this is so me.. btol, once laki tu da xska, da rimas, not even once dia akn pndg u...but once u giler bpak jual mhal kt dia, lg giler bpak dia nk sujud kt ko..tp stakat ni cnta ak xpnah kekal, whether ak bosan ngan dia atau dia bosan ngan ak..last but not least, part yg even xbcakap pom ley wat kite trsa indah adlh the most crucial part of all...tu yg pnting dlm bcnta.. :)

AMOI KUSUT berkata...

mana u dapat oeratus yg lelaki di dunia ni suka perempuan yg mcm mana?
macam peratus buat sendiri je.
hahaha..

*patut lah saham semakin menurun,
rupanya krn xlangsing & xcumel : (

cik EPAL berkata...

"Yang perempuan, make up sana sini, sedut lemak sana sini, pak we tak der gak. "


kahkahkahkah. serious LOL :D

Niz berkata...

entri ni byk puji kaumllki

*stress!

hahaha kidding :p

Fiffy berkata...

thank you kerol. ko menjawab segala benda yg menyerabutkan otak aku skrg.

SweetyMui2 berkata...

you ni selalu je tulis pasal cinta, couple2 tips2 cintan cintun semua ni kan..you dah ada gf ke? *makkkk aiiii.. soalan!!!* hahaha

nana itu sayer!! berkata...

aww!!
love this post damn much!!
byk jgak la bukak mate aku yg sepet nih!
huarrgh!!
gase cam nk share ngan sume owg jew~
tapi x boley share pun~
:p

missainaashaari berkata...

yup...Mr.K..sy pnh alami kedua2nya dgn same guy..mula2 dy kcu n tackle..sy boo lyn pastu sy usha n tackle dy balik...dy sgt sweet..dh 2taun kita sekarang...hehe...cinta tu abstract,xpyh sgt perfect..be urself and try love urself...jangan bajet control sudah...jangan kata lelaki,perempuan pun xsuka...

ima berkata...

ko memang suka part dok dua org tnpa ckp apa2 tue kan?

hannan nazri berkata...

mr K mcm tahu2 plak perangai i... ha2!!~

Zaiya berkata...

hot stuff~

syura berkata...

btollh kot ..

Ery Farieha berkata...

aku pun ada suka someone ni.
tapi entah lah.
hohohohk

Tanpa Nama berkata...

It is better guy yg approach girl. Pmpuan sepatutnya kena jual mahal even suka kat lelaki tuu. Main tarik2 tali2 ckit baru ada thrill n baru laki tu appreciate ble da dpat. N even da dpat pun kena jual mahal jgak kdg2, laki ni tk bole bg mukaa :P

achik ezam berkata...

terbaekkkkk :))

wanie m'nJ berkata...

suka beno entri ni.org kata laki ni klu nak bercintan2 msti nak amek yg hot stuff,tp mreka mesti akn cri yg elok2 dari segi ilmu agama punyeeee..normal mcm tu..

hahahaha!

apa2 pun,x kisah la klu laki tu suka kita atau x.kita kena percaya,KALAU DIA JODOH KITA..MAKA DIALAH!!TAPI KALAU DIA BUKAN JODOH,MAKA REDO JE LA kan... :)

Hidaya Sarbini berkata...

haha..i'm on da shoes.. x berani luah even rasa +ve respon dr dia.. takut syok sendri jer n point paling penting takot plus klu boleh xnak dia rasa rimas..

Puan Capa berkata...

bg aku perempuan..kalo laki suka usik...cakap kat mulut je mcm nyampah...tp sebenarnya suka...kalo laki tu kita suka la..kalo laki kita tak suka..what the hell usik2 aku..pegi blah la!hahaha

Tanpa Nama berkata...

btollh kott .

akumasihdara berkata...

tp sebagai perempuan,,saya tetap malu untuk confess kat laki..sbb kalau kene reject,,mesti trauma seumur idop..(kawan sy pernah kene reject ngn laki yg dia minat)lagipom,,perempuan biasanya just minat je..n perasaan minat tu xtahan lama punye..nnti jumpa laki lain,,minat kat laki tu plak..jd,,xpyah nk confess..lau laki tu dah dikebas org..nk buat mcm mane..bukan rezeki kite kan..haha..cari laki lain..apa susah..xpun senang2..suruh parents kite je cari calon laki kat kite..ni kire kapel lepas kawen laaa..lagi romantik+berkat+bebas nk buat apa..erm..rs2 percintaan lepas kawen lagii indah n manis lol..

d_tieah berkata...

Not bad.. *nice entry
Tapi sekarang mmg lelaki tu nampak je gentle, padahal layu kat dalam derr..
Dgn kata yang kasar ckit, gay! Erkk..
Pleaselah..
Ramai lelaki gay ade blog skrg, try tengok muka dorang..
Punyalah hensem+macho memang kalo makcik2 tegok sangatlah berkenan utk dibuat menantu tapi sayang..
Entry dia berbaur gay sangat! Cerita pasal anak ikan lah..
Tiap2 entry ade jek muka lelaki macho, lelaki tak berbaju..
4 what? Lelaki straight takdenye nak buat lagu tu..

Entry Terbaru: Tuan Direktor! Pilih Kasih Eh!!

*Tetibe emo plak komen.. Hahahaha..

♥simply me♥ berkata...

There's someone out there for everyone..
=)

Meera berkata...

Usually perigi akan terpaksa mencari timba bila lelaki tu sangat pemalu kot.. Myb Mr. K tak tau budak2 lelaki sekolah tahfiz macam mana, bila tengok pompuan takkan senyum, wat muka sombong, n malu2 tanpa sebab.. N lelaki macam ni MAYBE kot pmpn terpaksa buat 1st move...

Kap berkata...

nak rapat dan memiliki lelaki ego dua perkara berbeza.
nak rapat susah, tapi senang bila kita tahu di side mana dia ego.
untuk memiliki, kita mesti tahu dan biar dia tahu kita mahu jadi sebahagian keegoan dia.

jangan runtuhkan rasa ego dia tu.
hargai kedegilan dia.
jadi dia rasa sifat dia ada nilai, dia akan mula buka pintu hati.
lepas tu terpulang pada "perigi" tu.

sekadar berkongsi.

CtNuraa berkata...

dlu sy pnh nk confess prasaan kt sorg guy ni,tp at da end i give up...sbb xckup berani...tp tak rs menyesal lah...
& setuju sgt2 part yg Mr.K ckp psl 'duduk berdua tanpa ckp apa2 pun,korg akan rs indah & best & tenang jek...cz i juz experienced dat kind of feeling... ^___^

fran berkata...

semakin aku follow blog ni, semakin aku rasa low self esteem...

cilake sungguh!

tapi takpa, keep writing, i'll read

Tanpa Nama berkata...

aku confess kat bf aku dulu.
tetibe je, x penah becakap pun.i mean penah la, tp satu dua ayat je.
haha. .thnkfully la smpai skg hepy2 aja deyh (:

TheBentPencil berkata...

tepuk tangan sebab ianya kebenaran.
bukan sorang. tapi dah banyak kes.

actually, ada jugak satu kes di mana awek tu sendiri yang takel pakwe. awek jenis malu-malu, cun dan alim macam cerita anda juga. tapi endingnya ok lah, sebab dah bawak jumpa mak bapak, mak bapak suka, nak bertunang dan kahwin pulak. insyaallah.

cara dia? kalau tak silap, mula-mula cakap direct, tapi ikhlas. bila tak dapat respon kali pertama, dia tak pursue sangat. takde dedikasi lagu ke, dedikasi Vday ke, ngorat dalam kelas ke, usik-usik dalam wall FB ke apa. dia cuma senyap dan tunggu beberapa lama lagi, baru dia tanya lagi sekali. kali ni mungkin lelaki tu nampak keikhlasan dia, dan terus terima.

cewah cerita! boleh masuk terfaktab ini.

Tanpa Nama berkata...

super cool :D

Tanpa Nama berkata...

act..bnde ni jd kat diri i..i ckap sbjik cam cite u 2..n now we all da nk msok 2 tahun..hope akan bkekalan smpai ble2..mmg org akan ckap prigi cari timba but sometimes kte yg kne move dulu coz laki kan "pemalu"..hehe..gpon skg zaman da moden..be shy or u will lose it..

...BaCkSpAcE... berkata...

nice topic & i like..!!hehehe~
10 stars utk kamu ;)

airaniez wirdani berkata...

Nice! The last sentence-
"So, find someone you can live with. Not dying for."

True.Your love should be your bestfriend.^_^

Quraishia Abdul Rahim a.k.a kuca berkata...

betol2..
tapikan..lelaki selalu sangat xfair dengan perempuan..
bile pempuan memilih..
tau plak kan nak mengamuk..
yang penting kesedaran diri..
choose tuk keserasian..
and find sumone u can live wit,bak kate bro khairul.. =)

saya afiqah laa (: berkata...

mista K..hai~

hmm what can i say is that kalau dia da jodoh kita ta an ke mana laa..hehehe insyaAllah..

khalis_damia berkata...

ok.

So, find someone you can live with. Not dying for.

perfect word.

Tanpa Nama berkata...

err

anis berkata...

nice one..:)
btw..sye pun follow Gemilang.hehe.
dahlia nak kawin.kalo perempuan je mesti nak suh kawin.bia la dy stdy dlu kan..-.-''

Tanpa Nama berkata...

pendek cerita, perempuan tak bule ngorat lelaki..sebab kalau berjaya pun hanya tahan beberapa bulan sebab lelaki tu bukan suka sangat kat perempuan tu..tapi kalau perempuan senang cair..lelaki mengurat, lama2 cair jugak...
pengajaran: dont ever..ever tell the guy that i love..that i love him
just accept any nice guy that comes my way~as times fly..the feeling of love of him will grow..
urghhh~tak best la jadi perempuan macam ni

NuR 'aQiLaH berkata...

alah LELAKI,
b4 dapat 10000000000 kali mengurat.
dah dpt, 10000000000 kali buat tak tau.

*ehh mcm pernah komen je mcm ni

the daten here berkata...

eheee..

suka2

milimilo berkata...

kau pernah dengar celebrities exception? aku tgh apply celebrities exception tu kat kau. hihi ;D

Mr K berkata...

@Bunga - Ada pengalamn nampak.

@Red - Jangan ar panggil Dr Cinta. Geli lah.

@Suci, Nadia - Err errr err. Hey mana ada lelaki buat macam tu. Ish ish ish.

@Hafiza - Agreed.

@Zey - Tak apa. Nanti aku tulis entri pasal gay.

@Lemonade - Pendek di ciptakan untuk girl.

@Budi - I have no idea.

@Dee- Weh jangan ar panggil Dr Cinta.

@Amoi - Aku reka je tuh.

@Mui - Fine. Tak nak kawan dah.

@Ainaa - Ooo. Tak tahu pula.

@Ima - Thats the best yang pernag aku buat.

@Dara - lelaki pun banyak macam tu.

@Bent - HAHA. Memang lepas dah tu.

lala berkata...

mr.k..bgi sy semangat utk sy confess kat sorang laki yg sy minat nih..

twinkle twinkle berkata...

tp if da yakin dgn jodoh,,xpayah cr pon xpe kot,,although mmg perlu la berusaha utk cri jodoh

nadiatul farhanah berkata...

perghhhhhhh....yang comment tu semua cam pompuan je~ hahaha.. nice one khairul ^_^

elisya308 berkata...

sy perigi cri timba..
tp ktorg bhgia smpi skrg..haha
sy pcya, slagi kt xcbe, kt xkn tau resultnyer.
so, klo ske org, confess jela..org tu trima or x 2 blkg kira...
atleast we try...

nabila berkata...

~assalamualaikum..
comey je n3..
ha ha..perigi cari timba,? ermm..
kalau dh yakin ianya jodoh anda, luahkan..
sbb mgkin jika kita lepaskan,
kita x akan jumpa yang seperti dia..
lelaki o perempuan, ada ego..
sesekali, rendahkan ego anda untuk kebahagian..

~~

suria berkata...

i wonder
Mr K salah sorg dpd golongan 'awek keliling perut' ke? haha

MIMIE AIZA berkata...

lelaki bukan semakin priceless.. tapi lelaki sekrang byk dekat tempat yang bukan sepatutnya... heee

lucia sama berkata...

xnk kawen boleh..lelaki suke ckp belit2..syg syg..pastu mntak putus..alasan nk focus study..lau cmtu..bek xpayah kapel dari awal2 lagi kan..laki wat aku rs bodoh je.. =.=

nur hafizah berkata...

btw any girl penah approached kau ke,

Nadirah berkata...

loike..^^

farR berkata...

mr k ni memahami due2 kaum la.. pelik bin lol btol la.. thumbs up sbb share pdgn lelaki.. bcos laki lain x tentu akan terus terang bab camni :) lelaki slalunye = misteri

Tanpa Nama berkata...

first time aku agak setuju ngan blog ko about girls and guys .... berdasarkan pengalaman aku yup guys mostly akn tgk physical appearance tu camne...arghhhh hidup sungguh tak adil.....

Tanpa Nama berkata...

haha...w/pun da terlmbt nk comment,aku tetap nk komen jugak... best r entry ni... aku suke bace yg 2 points tu...due2 aku de..hehe...bkn nk berlagak..tapi ini kenyataan...aku pun kene la terime... plus aku pun x pernah couple spjg hidup aku neh...usya2 guys ade la...segan giler klu aku nk confess kt org tu dulu...maunye aku confess pastu aku terus blah dr hidup die sbb x tahu nk letak muke aku ni kt mne klu aku confess dulu..result die len cite..lagi la ak x nk tau lepas ak confess...BUTTTTT.... ea ke laki akan malu2 dpan gurl yg die serius giler minat??? aku mcm x caye je...plus ak blur ckit bab2 org ngorat aku nihhh... pandang aku macam nak makan aku la...serius giler seram bebbbb... apepun....4 1/2 star aku bg kt entry ni... stgh lg aku simpan untuk aku...muahahahha...

Tanpa Nama berkata...

"Sama seperti perempuan yang suka paNdang perut lelaki."
-betul ke ni wahai awek2???hehe =p

Tanpa Nama berkata...

kita mestilah pilih orang ygf kita bleh sehidup semati kan??
not only find smone u can live with..

^baju kurung^ berkata...

sound like pro. tapi kan, laki ego ni lastly sndirik rugi la.. dlm hal konfes mengonfes ni dua2 phak kne brani la kan, baru jadik..

Tanpa Nama berkata...

ko buat aku rendah diri teramat sangat.. aku hodoh dan gemuk.... aku nak bunuh diri sekarang jugak. :'(

missdodo berkata...

ee mencik3. geram bc stiap post mr.k. like .hehe

Clara berkata...

apa maksud play hard to get? seriously tak taw...

susah nak dapat ke?

aku suka tmpt yang sunyi. Tenang~~

mmg kat tepi tasik, pantai or laut..
kan ke tenang tu suasana dia. Harmoni..

Tanpa Nama berkata...

btul..timba xperlu cari perigi,but in certain time berlaku jg situasi mcm tu

ReminaTheHellstaR berkata...

HEHE.. tersentuh beb aku baca entry nie,, lelaki ego.. pnh jg la aku knl mamat cm bgni.. adoi,, mmg menyeksa sggh... stu hri x msj aku rsa dia dh x syg aku.. rsa cm org gila beb.. spnjg aku b'kwn ngn dia aku rsa lbh byk penderitaan bndgkan ngn kebahagiaan.. hurmm.. aku ska dia, tp x penah luah,nnt2 dia rejek.. tp aku trust ngn dia .. sbb tu aku ngn dia hgga hr ni msh kawan, cma situasi skg cm lgu elyana ' main tarik tali '.. x taw siapa nk mula kn dlu..hahaha.. aku girl, bia dh tangkap cintun ngn seseorg or separuh mati cnta kn ssorg aku xnk mengalah beb, aku xnk jd 'timba cri perigi' .. bia 'perigi cri timba' .. aku berani ckp ni koz first time aku jatuh cinta ngn seseorang .. pehh..

etiy ezaty berkata...

erkk .. saya nk tnye niey .. mcm ane yew nk lembOtkn aty lelaki yg egO ..??
ehm .. jujO saya ckp .. bOleh d ktekn tiap2 ary saya n my bf gdOh ..
tlOng bg tips .. thankzz .. :)

Faiz Afiq berkata...

Pandai je kau kluarkan statistik eh ..siap ad % lg ...eheh ...anyway nice one ....Tepat benor ap yg ditulis tuh ..

schoN~

de' facto berkata...

haha... btel tu.... aq respect ko mr. k sbb dh bg mcm2 ptua kat kteowg even u r not fall in love yet.... even lisa not approve u.... haha... jgn mara ty cpt tue lorh...

Aziri Pauzi berkata...

http://totallymejah.blogspot.com/2012/03/sifat-egoism-ego-dan-makhluk-bernama.html

egoism dari pandangan Mejah. Enjoy !

sha my heart berkata...

Tak tau nak kata apa..

Tengah belajar nak kenal lelaki ego. hehe~

BTW, romantik duk kat bukit tu. tapi kenapa saya tak dapat bayangkan dia (lelaki ego tu) tapi bayangkan akan rasa tenang bila duk dgn kwn2 saya? Adei.

abedsygg berkata...

Yalah. Nk tip jinakkan lelaki ego, ckp x suka tp slalu nk jmpa. ........nk ktak sahabat bg cincin plak siap sarungkan lagi. Tp bila gado x ingt dunia, sama2 maki hamun sms. .....dgr suara atau jmpa x prnah ckp kasar plak, lmbut, kelu lidah pulak. Pkai smart jee. ..........pndai majok nk dipujuk dirayu bagai. ...nk dilayan mcm raja, nk luahkn cinta x prnah lg. Ni kekasih ke, sahabat ke, atau kawan. ............cerita cite skit

abedsygg berkata...

Cam na nak jinakkan hati lekir ego. .......kata sahabat tp nk slalu jmpa, gado,majok sama2 maki hamun tp bila dgr suara atau jmpa kelu lidah brkata, smua mood jadi happy ceria jee. ntah la x luahkan nk kata kekasih, sahabat atau kawan. Sshs atau senang sama saling memerlukan, slalu menangis dgn sikap nya. . bg cincin pulak 2 siap sarungkan lagi
.....bg la pendapat yea

Tanpa Nama berkata...

Btl2...kadang2 rs nyesal

meetmefarahelriani berkata...

dah macam2 wat tuk pertahankan benda yang lama telah terjalin... namun hambar..... should i leave or try again.... xdaya daaaaaaaaaa..............

Tanpa Nama berkata...

Urmmm.. Tapi ad stengah laki ni kta ja kawan tapi layan macam buah hati.. Bila tnya ja dy akn kata 'i harap u x jatuh cinta at i'.. Tapi hati mg pun.. Apa mksud laki tu??

Tanpa Nama berkata...

Kenapa ye sorg lelaki tu ngurat bila kita fall inlove kt dia, dia wat dono lakk..tiap hari dia ajak lunch same..rindu kita la tu...bila kita jauhkan diri dia msg bagai..ahh x faham.. G outstation bwk blik souvenir mcm kitorg ni kekasih tp smpai skrg dh 3 thn dia xprnah explain our relationship...

Tanpa Nama berkata...

aku penah je ngorat lelaki 1 tmpt keje ngan aku.aku pn xtau cmne leh trdetik nk wat camtu.first aku nk ngorat die aku wat trsalah hntr msg kt die n then xlame pastu kitorg brbls2 msg smpai satu ketika aku pun dgn sejujur2nye bgtau sape aku yg sbnrnye.xpsl2 aku kene reject.mybe die xde perasaan kt aku kot.nk wat cmne lau xde jodoh.skrg ni klu trserempak ngan die rase nk sorok muka bawah meja..hehe.malu siot..rs mcm nk mntk tukar keje kt tmpat lain.

Tanpa Nama berkata...

Lpas ni tlg gna bm jak blh bh kan.

MaYa MustWany berkata...

3 story:

cerita pertama: laki ni muncul tanpa diundang..bila dah serious nak ke hubungan halal, Allah swt ambik dia semula.."boleh tak awk luahkan yg awk syg n cintakan sya" hingga akhir hayatnya mas tak luahkan..w/p dlm hati syg n cintakan nya...


cerita kedua: stahun lbih muncul sorang lelaki yg sgt pemalu n baik. mula2 takat gurau..tapi lama2 dah terjatuh hati lak..so 1day,terus trg..then dia explain dia hanya anggap kawan. tak frust coz dah tahu dia dah mengaku kat kawan baik dia yg dia memang suka mas,tapi dia segan.until now kami still kawan.


cerita ketiga: berminat sorang laki kawan kpd cerita kedua..sorang yg pnas baran tapi sangat caring..tersentuh hati bila dia sanggup tak g makan untuk carikkan keje utk mas..start tuh kami makin rapat..masih tak luahkan apa2..hanya mampu berdoa dia adalah jodoh mas..n biarlah perasaan cinta dlm hati ini hanya utk jodoh mas shja..rmai girls suka dia..terbaru,kawan baik dia bagitahu mas, yang dia berhajat nak bawak mas jmpa mak dia 1 day..dlm msa sma ex bf dulu pun bagitahu mak dia nak jumpa jugak..


kesimpulannya...crita pertama mas menyesal mas tak luahkan..cerita kedua mas puas hati luahkan sekurang2nya mas tak menyesal lagi w/p laki tuh tak nak mengaku..cerita ketiga..biarlah mas bersabar pe yg akan berlaku n menunggu jodoh yang terbaik utk diri mas...


first time meluahkan..adess..just share..

Tanpa Nama berkata...

Wajar ke seorang lelaki dibEri Peluang
Ke-2?adakah dorang ikhlas

shahril amirul berkata...

Kurang tinggi.. Ag best guna..

shahril amirul berkata...

Kurang tinggi.. Ag best guna..

dara lagu berkata...

sy seorg yg pompuan gemok... boy sy kurus tp x hnsem... sy harus ikut rentak dia tp dia x pnah nak ikut ckp sy... cmner ek? dia trlalu ego... kalau mood mnja nya naik... sy lyn.. kalay mood dia down...sy ikut... bodoh ke sy ni?

dara lagu berkata...

sy seorg yg pompuan gemok... boy sy kurus tp x hnsem... sy harus ikut rentak dia tp dia x pnah nak ikut ckp sy... cmner ek? dia trlalu ego... kalau mood mnja nya naik... sy lyn.. kalay mood dia down...sy ikut... bodoh ke sy ni?

Tanpa Nama berkata...

Salam...lelaki sombong ego tpi bkn itu sbernanya yg kau org duga...ada sebab knapa mreka jdi begini...kkdang self confident mreka sngat tinggi tahap brdikari mreka jgk amat tinggi...mreka jgk x kisah sbagai single fighter...itu shaja..nothing wieard about it...sbab sye pn bgitu wlaupn sdah mncecah awal 30an...

Din berkata...

So true!

Lelaki ni sebenarnya nak cari perempuan yang boleh memahami hati diorang... So jangan fikir y negatif je kt lelaki... huhu

Di sini juga ada doa >>
Doa Pengasih, Pelembut Hati Suami Isteri Anak dan Sesiapa Sahaja

Tanpa Nama berkata...

Hehe

Tanpa Nama berkata...

kadang2 lelaki ni sukar nak baca pemikirannya..ntah ape yang dia nak..hehe..kejap ok kejap diam...sometimes naik give up bila lelaki diam sepanjang hari...

nad berkata...

Lelaki ni terlalu unik n sukar nak baca pemikirannya...but i fell mmg mostly kebanyakkan lelaki modern hari ini tidak suka dgn perempuan yang terlalu lemah longlai...sbb cabaran hari ni terlalu besar..silap langkah mmg bleh clash..

Tanpa Nama berkata...

Huhu...dh sthn berlalu tp stay menanti pria virgo utk kembali pd qu..krn aq pn wanita virgo....hehe...PEACE

Tanpa Nama berkata...

Ko gaya ko ckp mcm bajet ko hot je

Tanpa Nama berkata...

Ko tak payah you Sgt la...mcm English ko power pulak

Tanpa Nama berkata...

Ko ckp pandai la pakai air liuq buat tgk

Tanpa Nama berkata...

Abah ko peace

Tanpa Nama berkata...

blog ni memang terbaek!!!!dah lama dah aq cube dapatkan sorang lelaki ni.tapi dia buat x tau je.aq rase kalau takde jodoh nak buat camne kan????

Tanpa Nama berkata...

selama bertahun jadi kawan baik seorang lelaki yang dicintai..Kadang2 secara tiba2 sahaja dia akan berdiam..sampai aku jadi pening dan putus harapan..tapi bila dia kembali menyapa..aku pasti akan jadi kwn baik dia seperti biasa..bodohkan aku??? terkini, dia bagi tahu yang dh bertahun dia jatuh cinta dengan aku..haruskah aku percaya?

Halema Fazalelahi berkata...

Lelaki psiko...kalau teruskan, jiwa merana beb..

Disclaimer

This is a personal blog and everything written on this blog, based on own and personal thought.

The owner of this blog did not responsible for any comments that made in the comment sections. The owner is only responsible by his name as written by the sections.

This web blog does not store any file on its server. All movies, software, form of files, pictures and any type of graphic forms that are posted on this blog are indexed from other sites and they are just for personal purpose only.

For download-able form of files/software/etc, it's just for demo and must be deleted within 24 hours. You are agreed with this term as clicking the download button.

Any pictures, videos and graphic forms, are not copyrighted as the date taken from the search engines. As if its copyrighted, all credit goes to the owner and I did not own the copyrights. All of the graphic forms are linked with the original source. All of those pictures, videos and graphic forms are not for any commercial use, I gain nothing for those forms of files.

Light 18sx contents.

All related names mentioned are totally fiction and got nothing to do with your and my life.
 
Powered by Blogger