Selasa, 29 September 2009

Kenapa Ramai Perempuan Tak Suka Fasha Sandha ?

Catch you~..catch you~.. you~

Aku cuma nak bagi tau yang aku hairan dengan segelintir gadis. Nak2 ngan kesemua adik perempuan aku yang anti betul dengan Fasha Sandha.

Kenapa korang anti dengan awek cute ni. Adakah dia benar-benar teruk, mengada, gedik, gila and sombong? Aku tengok tak adalah 'gegirl' sangat dia tu. Tak adalah gedik macam Zarina si anak pontianak. Dalam cerita Anak Pontianak gila la cover ayu. Adakah Fasha Sandha pun macam tu?

Suriani.

Aku tengok Fasha tu baik je. Bukan sahaja baik, malah cute. Walau pun tak se-cute Lisa ku, tapi cute lah juga.

Ramai yang cakap Fasha ni sombong. Well, apa salahnya jadi sombong. Kang kalau layan semua lelaki tak ke dikata playgirl. Sombong tapi cute apa salahnya. Lagi okay dari tak cute tapi sombong kan. Well, korang jangan terasa yea. Ye la. Buat apa korang nak terasa kan, korang tak sombong dan tak cute. Hihihi.

Fasha bertudung. Kan ayu gitu.

Aku pernah baca yang dia buat satu pengakuan dan memohon maaf kat dalam dia punya Myspace kalau tak silap aku. Dia mintak maaf sebab rapat dengan lelaki orang kalau tak silap aku lagi. Tapi, korang tak boleh salahkan dia. Dah nak buat macam mana, lelaki kan 'barang limited'. So apa salahnya kalau dia cuba survive dalam dunia yang serba tak adil ini. Bak kata mat saleh, eat or be eaten. Kill, or been killed. Dan bak kata orang Melayu pula, cinta itu buta.

Ramai juga orang yang berkata yang dia ni jahat dan macam-macam. Well, pada pendapat aku lah. Kita boleh ubah perangai dia kalau dia betul-betul annoying. Kita mungkin boleh jodohkan dia dengan lelaki yang baik, pemalu, penyegan, ramah, telus, jujur, suka tulis blog dan sebagainya. Ya aku tahu korang nak sebut nama aku. Biasalah aku kan baik, pemalu, penyegan, ramah, telus, jujur, suka tulis blog dan sebagainya. Dan ya sekali lagi. Rumah aku memang banyak bakul dah aku suka mengangkatnya sendiri. Aku memang tak suka menyusah kan orang lain untuk mengangkatnya.

So, Fasha sememangnya jahat?

Atau....

Korang sememangnya jeles sebab dia ayu, cute, menawan, comel, cantik, lawa, suara sweet, kaya, banyak peminat, slim, sexy, bibir mengancam, mata menggoda, tulang pipi membunuh dan ... ?

Hahaha!

41 Comments:

Syarinie Amran berkata...

haha.
melebih2 lak pujinya
ngee~

fasha ok je
tah la
nak judge lebih2 pun xkenal
:)

Khaleeqa Idrus berkata...

Her voice is kinda annoying. LOL. And I don't really like her too. Not because of jealousy (confession : she is pretty) but just so you know, beauty is but skin deep :)

Boneka tak sakit berkata...

aku benci fasha sanda walaupow aku lesbian! aku benci beliau!
eeiiiiii!! dia perempuan yg MANJA TAHAP NAK KENA TAMPAR TAU TAk??

aRaBeLLa berkata...

heh tak koser nak jelez..bukan kate pompuan ,reporter pon meluat kat dia..

kalo lisa surihani tu okey la gak..chantek pon chantek tapi tak de la segedik pasah tu..huhuhu

enyheartsdiamond berkata...

i heard guys yg x suka lebih2..

my mom x suka sbb dya suka kacau suami org..

i plak..no komen lah..dya mmg cantek pon..

nursarah87 berkata...

suara fasha sweet ke??
aku rasa suara dia yg sweet tu telah menyebabkan dia hanya sesuai bawak watak ayu je..tak sesuai bwk watak tomboy cam filem 9sept

bukan fasha berkata...

suara tweety ko kata sweet ?
dia cantik .
tak nafikan .
tp, tlg la jgn bersuara .

n dia bkn nya baik sgt pon .
org tak suka dia sbb die cm buat2 ayu kot .
aku tak suka dia sbb aku mmg tak suka dia .
kena ada sbb ke tak suka ?

norain ishak berkata...

aku takde la anti sgt kat fasha sandha tu..
lantak die la perangai camne..
cume satu je aku tak berkenan pasal die ni..
die ni seksi la..
patutke aku jeles sebab die seksi?
tambah dose ade la seksi2 nie..

azzaliena suziantie feisal berkata...

yehhh
die memang kiuttt gileee..huaaa

sarah-al-idrus berkata...

aku tak anti.tapi jelek dengan cara pemakaian artis melayu . islam tu. tp pakai. fasha kan suka dok buat aksi daring sgt bila berlakon. sbb tu ramai tak suka. lagipon dia pernah gatai2 dengan suami org. alah sebab dia selebriti org highlight lebih because in real life ramai ja org pompuan berebut suami org.

kEy berkata...

huhu...
Fasha Sandha ek..
dulu mase die penah masuk expl0race mulut die sgt celupar,
lepas tu trus xsuke die..
sgt xpadan okeyh pmpn cantik2 tp mulut sgt pedas~~

jo berkata...

gua xde masalah pun dgn pempuan ni....

fadhli berkata...

sweet kah sore die?

nie belog NINA larr... berkata...

eeeuwww....hambe Allah yg mane larr yg suke ngn pmpn sowg nih...haih,ak rase xde sape pon kot yg mnt ngn dyer...owg bute+trencat+mereng pon xsuke ngn dyer...apetah lg yg skup sifat sume,eish....xbek ngate byk2,btw...dye mmg cun mlecun,tp e2 cume luaran jew.....dlm sape tau,ceh...ak ckp2 sal c gedik sowg nih ak pon bkn nye bek sgt..haiya,k la2....[n_n]

Mr K berkata...

@Sya - Lelaki kalau bab memuji gadis memang sentiasa lebih =)

@Khaleeqa - Her voice is kinda unique

@Boneka - Kau memang slalu xcited eh?

@Ara - Reporter tu jeles kot.

@Eny - Guys tu buat2 tak suka kot.

@Nur - 9sept tu cerita apa. Aku tak tonton filem melayu.

@Bukan Fasha- Dia tak baik, kita baik kan lah dia.

@Norain - Filem terbaru dia semamngnya dia sexy. Nanti keluar pawagam.

@Azza - Ya. Dan kau jeles.

@Sarah - Yu got the point, hun.

@Key - Tapi suara cantik kan. Hehe =)

@Jo - Gua juga.

kenwooi berkata...

is this shown on tv? =)

kenwooi.com

izwan7 berkata...

dia memang great dlm lakonan tapi sbg idol utk sekalian wanita tak payahla..

**Luv MiLza kaMizaa** berkata...

sal fasha 2..y aku thu org bnci dia coz kcou laki org je n aku jaln kt laman artis de bkti y pngkuan dia 2 backup dri sndri..lupa kt ne..

aku nk ckp anti xde la..tp aku ttp x suka dia....

mr.k..aku taw kou pmnt dia kn...ha3

Mr K berkata...

@Milza - Tak. Aku tak minat dia pun. Aku jarang tonton cerita melayu.

arfahadnan berkata...

kau obsessed...

huhuhu..

entah.. apsal erk org tak suka dier? aku tak tahu.. kot kalau attitude teruk ke.. aku rasa fazura teruk gak.. tapi aku suka fazura..

hehe.. kengkadang org tak suka tanpa sbb..

tu kot..

enyheartsdiamond berkata...

plus,i notice dat fasha is kinda hipokrit jugak..

mulut manis..konon-konon angelic type..

~FaRiDzUl LaILy FuDzALi~ berkata...

die x jht
die gedik
die x ayu
die kayu
sore die x sweet
sore die annoying

ksimpulannye=aku x ske die..

bkn sbb aku lg ayu dr die
bkn sbb umah aku gak lg bnyk bakul dr rumah sedara

tp ssungguhnye...ALLAH shj yg tau knp aku bnci die

mR.sEmBaNg berkata...

ini semua disebabkan hasad dengki yg menebal dlm diri.. jika org tu teruk kita bantulah dia menuju jln kebenaran..

Rara berkata...

xske lor..kne de sbb ke? n rmai mber,hmpir smua,xske die..bkn sbb die cntek ke ayu ke bgai la..mg xde..pnh je tgk pmpuan cntek n kte adore gler kt die..tp minah ni,kureng ar..sowi..xpe2,lau Mr.K minat die,keep supporting..wa xde hal beb..hihi :)

noor afzan berkata...

x suke x semestinya benci..
bukan takat pasha jer tak disukai..
ramai lagik..
lelakipun ada gak..
tapi x ada benci..
itu saja komen saya~

Lala berkata...

that fasha sendat is very annoying la mr.k..
xrasa ke??aku ok je minah ni tapi bile die ade berlakon mana drama or movie aku xkan tgk la..baik aku tgk csi new york ke...suara die unik ko ckp???gedixxx ok..mmg xseswai bwk watak tomboi...tapi kalo die berlakon buat org menyampah maksudnye lakonan die berkesan la kan???huhuhuhu...

lizz berkata...

aku tak suka si fasha sandal ni, not her fans..tapi, aku bukan tak suka die cipan2 tu cuz aku tak suke die sbb tak tahan sore die cam itik tu jek.kekekeke.

yang lain, pasal gosip2 n perangai die tu.. takyah dengar lah. itu semue cakap2 org. aku ade kawan artis n tau dah style reporter ni. main cekup aje isi jnji ade berite nk masukkan dlm majalah.

so, abaikan. for me, fasha tu even gedik tapi kalo perasan...die pulaukan family. kire oklah tu.siap ngaku n mintak maaf lagi. ingat senang ke woo???

sapanamaakueh? berkata...

artis sekarang banyak dah rosak. minum arak. pegi klub. seksi. mengada. gedik. juga merujuk kepada FS. sebab itu aku tak suka. nak muntah kalo ckp org jeles. pleaselah aku cam tak pasti je pengakuan dia. yg pasti dia ada something wrong bagi aku. nak betulkan? macam mana? pegi jumpa dia pastu suruh dia jadi baik ke?

Tanpa Nama berkata...

pasal lisa suraini tu letak tepi but pasal fasha tu , dia kacau laki org . suara dia pelik , yada yada and hehe lg satu i dgr cite from my friend yg dia eheheh (;

Noorlaila Mohamed Nor berkata...

wahh hot gila topik ni.
malas nak komen la~

syazlinasamsudin berkata...

she is HYPOCRITE laa...aiyoh...x reti tgk kerrrr?

cikpia berkata...

entri yang sangat bangang..... tapi aku yang membacanya sampai abes lagi la bangang rasanya..... oh aku bengang!!!!

Tanpa Nama berkata...

ramai xske fasha coz perangai die..nk kate cmey,die mmg cmey..tp lisa lg cmey..nape lisa lg rmai org ske pdhal lisa lg cmey?btul ke statement entry di atas..mmg x r kan...memang entry yg bangang...

si pequenas!! berkata...

fasha cantik dan aku suka.. itu dia suka ati dia la nak wat apapun..
tayah nak kutuk2 fasha..dia lebih tau apa yang dia buat..

dania hazira berkata...

ahah....nape la aku rase kau cm nak pretend si fasha ni lebih2...haha..well2 mungkin lelaki n pompuan meletakkan pandangan yg berbeza mengikut kaum..aku perempuan..so aku rase ade part yg die tak patut....n patut...n patut ade..
haha...soryy la...

faz berkata...

ntahlah .....
tgok fasha tu cam gedik jer...
tak suke ;(
ade unsur jahat kat muke dye..
hahaha..

lady gugu berkata...

ko pon xminat kan tp saje nk provok kasi org komen..
and yes ko berjaya wat aku komen utk pertama kalinya.....cissssss
but pleaseeeeeeeeeeee la nk jeles sbb dia cantik ke ape...n aku rasa ko tau sebabnya.
byk je lagi org cantik kot..lisa surihani, maya karin, fazura tu sume cantikkkk lg hot kot tp xla plak ktrg benci or nk jeles..
it just dh mmg menyampah tgk dia nk wt cemane kan..
pikir la sndri knp qabil ambak back off.
its all about attitude.
so conclusion, i don't like her.

Suara Tersekat !!! berkata...

weh mr.K,

baik je kau puji dia... aku tak tgok abph.. so kalau dia mention blogger iaitu Mr. K, tak hairan ar.. sbb kau puji dia melambung mcm ni.. so boleh dapt award sikit.. aku minat dia pun tidak.. tak suka dia pon tidak.. tapi atleast aku tgok 9 sept.. romentik gile...

oo puji dia melambung bajet cam kau kenal je... ape kate kau tgok cite 9 sept tu.. best jugak la... tapi kalau kau rasa tak best tak tau la..

fasha -mane yg org komen tu cuba je la ubah... sikit2... dan mana ada manusia perfect kat dunia ni... sabo je la ek!!

Imaginary Girl berkata...

aku suke tgk time dia berlakon jadi gedik or penggoda but in reality,she's suck~THE END :)

IzZah SauTi berkata...

Sememangnya tak suka.. maaf... dia memang sorang pelakon yang berbakat.. tapi kontroversi yang bertimpa-timpa dan cara dia menepis kontroversi tue buat aq rasa xsuke dan cukup tuk menutup bakat lakonan yang dia ada..

EimaruSi|ence™ berkata...

Tatau kenapa aku tak suke dia. Nak salahkan sore dia annoying sangat macam salahkan kejadian TUHAN pulak. Dia nak jadi retis suka hatilah. Klau drama best, aku pejamkan mata je lah.
tapi aku dah cuba nak tengok benda yang menyeronokkan tentang dia, tapi still jugak tak mampu.

p/s: bila baca entry ko, aku cuba menghayati. tapi seyes, aku rasa nak muntah!

Disclaimer

This is a personal blog and everything written on this blog, based on own and personal thought.

The owner of this blog did not responsible for any comments that made in the comment sections. The owner is only responsible by his name as written by the sections.

This web blog does not store any file on its server. All movies, software, form of files, pictures and any type of graphic forms that are posted on this blog are indexed from other sites and they are just for personal purpose only.

For download-able form of files/software/etc, it's just for demo and must be deleted within 24 hours. You are agreed with this term as clicking the download button.

Any pictures, videos and graphic forms, are not copyrighted as the date taken from the search engines. As if its copyrighted, all credit goes to the owner and I did not own the copyrights. All of the graphic forms are linked with the original source. All of those pictures, videos and graphic forms are not for any commercial use, I gain nothing for those forms of files.

Light 18sx contents.

All related names mentioned are totally fiction and got nothing to do with your and my life.
 
Powered by Blogger