Jumaat, 4 September 2009

Aku cuma nak bagi tau - 12 (Tak suka abang-abang)

A made up.
Trust me. Im a good guy.

Sedang aku berjalan-jalan, ada aku dengar suara gadis menjarit-jerit. Aku dapat rasakan yang gadis tu menjerit memanggil aku.

Gadis tu : Tunggu, tunggu. Tunggu la wei.

Aku berhenti. Aku segan-segan la jugak. Well biasalah. Aku ni kan seorang yang penyegan, pemalu dan penyabar. So kena la tonjolkan sedikit prasaan malu dan segan-segan tu nak-nak dengan gadis-gadis yang tak dikenali.

Gadis tu : Huuuh. Lajunye jalan. Penat saye kejar.

Tiba-tiba aku teringat lagi yang mak aku selalu pesan kat adik perempuan aku agar jangan bercakap dengan mana-mana orang yang tak dikenali (strengers). Nak-nak kalau orang tu bertentangan jantina.

So memandangkan gadis ni perempuan dan berlainan jantina daripada aku, aku membuat keputusan untuk ignore dia.

Gadis tu : Abang, abang, tunggu. Sombong nye dia dengan kite.

Ni mesti ada sesuatu yang tak kena. Perempuan sekarang memang pandai berkata-kata dan tricky sekali menggoda. Aku suspek dia mesti dalang dalam sendiket menjual budak-budak bawah umur untuk menjadi GRO kat Thailand atau sebangainya. Memandangkan aku tak ada misai dan janggut serta awek muda. Mesti dia menyangka bahawa aku ni bawah umur.

Gadis tu : Abang, abang. Abang ni abang Khairul ek. Abang Khairul tak kenal saye ke? Sampai hati la abang lupakan kat saye.

Ishh. Dah la gedik, then panggil aku Abang? Oh my god. Aku benci betul kalau orang panggil aku abang Khairul. Geli gila. Aku memang anti dengan gelaran Abang. Dari sekolah dulu masa aku jadi branch leader pengawas pun aku tak suka anak buah panggil aku abang. Kecuali kalau gadis tu adalah gadis yang aku suka. Gadis yang akuw suka kenew pangiil abang. Aku plak panggil dyew sayang. Okay, aku gedik. Maaf.

Aku anti perempuan gedik.

Gadis tu : Abang Khairul, Abang khairul dengar tak apa yang saye cakap nie?

Ish. Bising betul lah awek ni. Dengan perasaan geram, aku terus lepaskan bakul beg aku dan terus pukul gadis tu. Aku hentak dan pijak kepala dia. Tandang sekali dua. Tak ada la kuat sangat tapi kuat la jugak aku tendang. Kasut baru bai, tak nak la ada kesan darah. Then aku keluarkan pisau dari poket aku dan tikam dia.

Gadis tu : Weh abang. Abang asal diam? Mesti tengah berangan ek?

Aku : Eh. Mana ada. Erm. Ni kenapa panggil? Kita kenal ke?

Gadis tu : Alaa. Kan kita pergi kem kat Pulau Redang hari tu. Kita satu team kan. Abang pun dah nampak lain la. Saye ingat lagi nama penuh abang. Nama abang Mohd Khairul Azmi kan? Hehe. Saye tau la.

Aku : Bukan. Kau silap orang. Nama aku tak ada Mohd.

Dia diam. Dan terus blah.

Kalau gadis tu buat-buat tersalah orang nak la gak aku berkenalan. Tapi ni betul-betul tersalah orang. Damn.

27 Comments:

farahamalina DAFRI :) berkata...

aisey; msti u anti i kan? =.="

din3187 berkata...

haha...mesti malu giler pempuan tu. muka pulak merah2... :D

Mr K berkata...

@Marlina - Tak kot.

akhis berkata...

~uish...malu gile salah org...
~siap describe lagi...

'AQILAH berkata...

mesti malu giler pompuan tuh...hahaha...

samela kite, xsuka pompuan gedik ugak..

aRaBeLLa berkata...

uihh menjadi ke kalo wat taktik salah kenai org nie??

SyafiQ berkata...

ciss...x sgka pompuan tue bgitu yakin skali...wakaka

inn berkata...

hahaha:D

alah dah byk kali dye bg chan.tp sombong.haha:D

lizz berkata...

kahkahkah!! lawak giler dialog berangan tuh. jauh imaginasi naa.hehe. neway, even aku pompuan pun..i hate gedik gurl ok.haha

Mr K berkata...

@Arabella - Tektik tu memang sentiasa jadi. Tapi dengan 1 syarat. Pengguna taktik tu kena handsome/kaya/cantik/sexy. Ada antara 1 syarat tu kemungkinan besar dapat. Tapi kalau 1 pun tak ada, dalam mimpi pun belum tentu dapat. =)

Fiza berkata...

haha..klu aku jadi girl tu,gile tebal muka aku..haha
tp ko agk kerek gk la..hoho..tp since die gedik,so leh diterima la kot..
aku personally think that klu pngl abg skali ngn nama,kra ok la..
..

♥ sOFIa ♥ berkata...

eyuh?

aku anti guna perkataan abang.
gila gross.

wekk wekk muntah darah

bahahaha :)

Just_najmiE berkata...

dia blah camtu ja??

azzaliena suziantie berkata...

hahahaha
eee..geli gilak abang2 nih ;p

Mr K berkata...

@Najmie - This is a mix up story based on real one. In real, she dint.

noor afzan berkata...

adeh la pompuan2..
jgn la gedik sangat yer ngan orang lain jantina..

hannamaruku berkata...

like ur blog :)

Abby<333 berkata...

haha x suke gak prpuan gedik
n sory aku x suke gak prpuan yg pggil sebarang lelaki 'abang'
hahaha geli gile

Lala berkata...

hahahahah....salah org la plak...
kalo aku tu mmg malu giler ah weh...
blushing kot muka sbb slh org...huhu

lumut berkata...

weh K,
meh sini aku tolong tamparkan perempuan gedik..


sebab aku anti gile ngan pompuan gedik ni...

ko nak ak tlg tmparkan tak?

papepon bro..

chill~~

chipsmore berkata...

haha...
nk ngorat la 2..
hakkk...

btw, i folo ur blog k ;)

s@yangh@sni berkata...

musti awek tu tak cun kan???
sebab tu ko buat gitu..

Mr K berkata...

@Sayang - Tak juga. Sebenarnya aku ni pemalu kot.

LIZ; berkata...

ok.
pasni aku nak panggil pemuda yg jual air kat cafe tu pakcik.
tak nak jadi gedik.

heh.

SlacKerZ berkata...

haha..
ni ks malu giler gaban ni..
dah lah x sngaja teruja pastu tersalah org lak..
pastu da la tersalah org pastu trus blah.. xpandai cover line btul
haha

ihsan berkata...

haha.. kerol ko sengal... (smbil gelak tapi xgulign2 lah kan)

IeLa91 berkata...

kebetolan plak nama khairul gak?? aneh

Disclaimer

This is a personal blog and everything written on this blog, based on own and personal thought.

The owner of this blog did not responsible for any comments that made in the comment sections. The owner is only responsible by his name as written by the sections.

This web blog does not store any file on its server. All movies, software, form of files, pictures and any type of graphic forms that are posted on this blog are indexed from other sites and they are just for personal purpose only.

For download-able form of files/software/etc, it's just for demo and must be deleted within 24 hours. You are agreed with this term as clicking the download button.

Any pictures, videos and graphic forms, are not copyrighted as the date taken from the search engines. As if its copyrighted, all credit goes to the owner and I did not own the copyrights. All of the graphic forms are linked with the original source. All of those pictures, videos and graphic forms are not for any commercial use, I gain nothing for those forms of files.

Light 18sx contents.

All related names mentioned are totally fiction and got nothing to do with your and my life.
 
Powered by Blogger