Jumaat, 4 September 2009

Aku cuma nak bagi tau - 12 (Tak suka abang-abang)

A made up.
Trust me. Im a good guy.

Sedang aku berjalan-jalan, ada aku dengar suara gadis menjarit-jerit. Aku dapat rasakan yang gadis tu menjerit memanggil aku.

Gadis tu : Tunggu, tunggu. Tunggu la wei.

Aku berhenti. Aku segan-segan la jugak. Well biasalah. Aku ni kan seorang yang penyegan, pemalu dan penyabar. So kena la tonjolkan sedikit prasaan malu dan segan-segan tu nak-nak dengan gadis-gadis yang tak dikenali.

Gadis tu : Huuuh. Lajunye jalan. Penat saye kejar.

Tiba-tiba aku teringat lagi yang mak aku selalu pesan kat adik perempuan aku agar jangan bercakap dengan mana-mana orang yang tak dikenali (strengers). Nak-nak kalau orang tu bertentangan jantina.

So memandangkan gadis ni perempuan dan berlainan jantina daripada aku, aku membuat keputusan untuk ignore dia.

Gadis tu : Abang, abang, tunggu. Sombong nye dia dengan kite.

Ni mesti ada sesuatu yang tak kena. Perempuan sekarang memang pandai berkata-kata dan tricky sekali menggoda. Aku suspek dia mesti dalang dalam sendiket menjual budak-budak bawah umur untuk menjadi GRO kat Thailand atau sebangainya. Memandangkan aku tak ada misai dan janggut serta awek muda. Mesti dia menyangka bahawa aku ni bawah umur.

Gadis tu : Abang, abang. Abang ni abang Khairul ek. Abang Khairul tak kenal saye ke? Sampai hati la abang lupakan kat saye.

Ishh. Dah la gedik, then panggil aku Abang? Oh my god. Aku benci betul kalau orang panggil aku abang Khairul. Geli gila. Aku memang anti dengan gelaran Abang. Dari sekolah dulu masa aku jadi branch leader pengawas pun aku tak suka anak buah panggil aku abang. Kecuali kalau gadis tu adalah gadis yang aku suka. Gadis yang akuw suka kenew pangiil abang. Aku plak panggil dyew sayang. Okay, aku gedik. Maaf.

Aku anti perempuan gedik.

Gadis tu : Abang Khairul, Abang khairul dengar tak apa yang saye cakap nie?

Ish. Bising betul lah awek ni. Dengan perasaan geram, aku terus lepaskan bakul beg aku dan terus pukul gadis tu. Aku hentak dan pijak kepala dia. Tandang sekali dua. Tak ada la kuat sangat tapi kuat la jugak aku tendang. Kasut baru bai, tak nak la ada kesan darah. Then aku keluarkan pisau dari poket aku dan tikam dia.

Gadis tu : Weh abang. Abang asal diam? Mesti tengah berangan ek?

Aku : Eh. Mana ada. Erm. Ni kenapa panggil? Kita kenal ke?

Gadis tu : Alaa. Kan kita pergi kem kat Pulau Redang hari tu. Kita satu team kan. Abang pun dah nampak lain la. Saye ingat lagi nama penuh abang. Nama abang Mohd Khairul Azmi kan? Hehe. Saye tau la.

Aku : Bukan. Kau silap orang. Nama aku tak ada Mohd.

Dia diam. Dan terus blah.

Kalau gadis tu buat-buat tersalah orang nak la gak aku berkenalan. Tapi ni betul-betul tersalah orang. Damn.

27 ulasan:

  1. haha...mesti malu giler pempuan tu. muka pulak merah2... :D

    BalasPadam
  2. ~uish...malu gile salah org...
    ~siap describe lagi...

    BalasPadam
  3. mesti malu giler pompuan tuh...hahaha...

    samela kite, xsuka pompuan gedik ugak..

    BalasPadam
  4. uihh menjadi ke kalo wat taktik salah kenai org nie??

    BalasPadam
  5. ciss...x sgka pompuan tue bgitu yakin skali...wakaka

    BalasPadam
  6. hahaha:D

    alah dah byk kali dye bg chan.tp sombong.haha:D

    BalasPadam
  7. kahkahkah!! lawak giler dialog berangan tuh. jauh imaginasi naa.hehe. neway, even aku pompuan pun..i hate gedik gurl ok.haha

    BalasPadam
  8. @Arabella - Tektik tu memang sentiasa jadi. Tapi dengan 1 syarat. Pengguna taktik tu kena handsome/kaya/cantik/sexy. Ada antara 1 syarat tu kemungkinan besar dapat. Tapi kalau 1 pun tak ada, dalam mimpi pun belum tentu dapat. =)

    BalasPadam
  9. haha..klu aku jadi girl tu,gile tebal muka aku..haha
    tp ko agk kerek gk la..hoho..tp since die gedik,so leh diterima la kot..
    aku personally think that klu pngl abg skali ngn nama,kra ok la..
    ..

    BalasPadam
  10. eyuh?

    aku anti guna perkataan abang.
    gila gross.

    wekk wekk muntah darah

    bahahaha :)

    BalasPadam
  11. hahahaha
    eee..geli gilak abang2 nih ;p

    BalasPadam
  12. @Najmie - This is a mix up story based on real one. In real, she dint.

    BalasPadam
  13. adeh la pompuan2..
    jgn la gedik sangat yer ngan orang lain jantina..

    BalasPadam
  14. haha x suke gak prpuan gedik
    n sory aku x suke gak prpuan yg pggil sebarang lelaki 'abang'
    hahaha geli gile

    BalasPadam
  15. hahahahah....salah org la plak...
    kalo aku tu mmg malu giler ah weh...
    blushing kot muka sbb slh org...huhu

    BalasPadam
  16. weh K,
    meh sini aku tolong tamparkan perempuan gedik..


    sebab aku anti gile ngan pompuan gedik ni...

    ko nak ak tlg tmparkan tak?

    papepon bro..

    chill~~

    BalasPadam
  17. haha...
    nk ngorat la 2..
    hakkk...

    btw, i folo ur blog k ;)

    BalasPadam
  18. musti awek tu tak cun kan???
    sebab tu ko buat gitu..

    BalasPadam
  19. @Sayang - Tak juga. Sebenarnya aku ni pemalu kot.

    BalasPadam
  20. ok.
    pasni aku nak panggil pemuda yg jual air kat cafe tu pakcik.
    tak nak jadi gedik.

    heh.

    BalasPadam
  21. haha..
    ni ks malu giler gaban ni..
    dah lah x sngaja teruja pastu tersalah org lak..
    pastu da la tersalah org pastu trus blah.. xpandai cover line btul
    haha

    BalasPadam
  22. haha.. kerol ko sengal... (smbil gelak tapi xgulign2 lah kan)

    BalasPadam
  23. kebetolan plak nama khairul gak?? aneh

    BalasPadam

Pilih. Nyawa atau comment? Good. Tulis elok-elok.