Jumaat, 11 September 2009

Blogger Sekarang Suka Membeli Followers.

Money can buy love

Aku tengok, semenjak dua menjak ni, banyak betul blogger yang main beli followers.

Cara dia mudah je. Beli topup lebih kurang Rm 30-50 then jadikan hadiah untuk contest. Kat contest tu, kalau nak join, kena buat entry pasal contest starter dan kena letak link sekali. Well, aku tak kisah sangat pasal tu. Lagi pun aku rasa tu strategi bagus untuk tingkatkan trafik. Tapi aku memang tak tahan kalau sesiapa nak join contest tu, di wajibkan follow contest starter. Zzzz.

Starting followers ada 30 je. Kuarkan Rm 50 sebagai hadiah, paksa orang yang nak join tu follow blog anda, esok je dah ada kat 100 followers. Itu teknik jangka pendek. Followers hanya berminat dengan duit. Selepas dah habis contest tu, followers mula lah berkurang. Semua dah bosan dengan entry entah apa-apa.

Sila terasa kalau anda seperti yang di atas. Dan sila lagi-lagi terasa kalau contest anda senang terlampau. Sebab nampak sangat anda nak beli followers. Aku tak pernah suruh orang follow blog aku atau kemukakan apa-apa syarat.

You need to pay something that u paid when you bought.

Dan tak perlu terasa kalau contest yang anda buat tu susah. Dan tak perlu terasa kalau anda link kan juga blogger yang join contest anda. Itu dipanggil teknik 'give and take'. Dan bukannya main 'take-take' yang nampak sangat selfish.

Contoh contest terbaik, rujuk GrimJow. You rock, dude. Aku jeles ngan kau punya herbalife. Nak je aku masuk downline kau. Tapi tak ada modal. Dan aku tak reti main contest-contest ni.

Ini blog. Bukan MySpace. Quality always beats the quantity.

28 Comments:

noor afzan berkata...

ada betulnya jugak tuh..
saya x wat contest..
x reti le nak wat contest nih..
blog sindripun belum tentu terjaga..

Aida Hazlan berkata...

haha never knew about it before. ade gak rupenye beli2 followers nih haha

NieSah berkata...

agak setuju...
it depends on what perception u have on it..and what intention it is made up..

Esyah berkata...

hakhakhak..
kelakar ar entry nih

Esyah berkata...

hahaha...
kelakar ar entry nih

jo berkata...

aku tak heran langsung kalo blog aku takde org baca....

Jard The Great berkata...

waaaaaaaa... apsal aku terasa.. hikhikhik..

oits.. kongsi la stragegi hang camner tingkatkan trafik.. tak bek kedekut woo...

pssst.. aku mmg kagum dgn joe... =)

+h.a.z.e.r.i.n+ berkata...

ala...kdg2 dia buat contest utk hgai followers dia. bior le.

sarah-al-idrus berkata...

mr k, sarah ada respon pasal dada tu kat blog.and dh link kan tulis kata mr k punya

mm mengenai contest sarah pon jenis tak paksa jd follower. just kena link sbb nak hebahkan contest tu dulu. contest dah pon tamat. ada org ckp..

"tahniah pd sarah utk succesful contest bertudung tu. Murni niat die nak encourage orang & ubah tanggapan masyarakat terhadap gurl yang bertudung. Hope to see such a contest more in the future."

:)

sarah-al-idrus berkata...

ha mr k, satu lg kan hehe sarah anjurkan contest tu sbb ada penaja hadiah dr butik. tak kuar modal pon. org butik tu nak lariskan dia punya jualan.hehe (ni apa kes aku dok explain kat ko ni) mm rasa offended n terasa so ni yg explain ni.

AkuAyie berkata...

aku sgt stuju hehehe... :)

azzaliena suziantie berkata...

huahua
engak buat contest yahoo

Mr K berkata...

@Sarah al Idrus - Kalau kau nak buat lagi kontes mengenai tudung tu. Let me know. Aku tak kisah nak promote pasal kontest tu. Sebab aku memang suka kalau perempuan pakai tudung/selendang.

Lala berkata...

huhu...sila lah terasa ye sape2 yg terasa tuh...huhuhu

sarah al -idrus berkata...

mr k, aku punye penaja tu kontek lg ritu, dia ckp nak sponsor lg so dia suruh anjurkan contest lg nnti. so nnti aku bgtau ko la kalo ade.ehe

Mr K berkata...

@Jard the Great - Tulis je apa-apa yang orang suka baca. Tapi kalau boleh kurang kan pasal kehidupan diri sendiri melainkan kehidupan tu berbeza dan menarik.

@Sarah - Tapi kan... Mesti terbuka untuk perempuan je kan. Tak banyak betul kontest realiti tuk lelaki. =,=

Boneka tak sakit berkata...

TERASA AKU!!! aku baru buat contest hadiah duit raya bernilai 500 ringgit!!

ko dah kecoh buat stament!! huhuh.
TIPO JE LAH!!! mana ada..

tu pow tkenik murahan aku nak trafic tu hahaa..

aku baru buat contest!! tapi bukan duit lah hadiah dia!! TAPI AKU TERASA juga!! sakai ko! :P

apa2 pow aku suka bila ko sebuat dua benda!

1. quality beat quantity!
2, nie blog bukan myspace

hell yes!!!
walaupown begitu... aku kuantit banyak beb! kualiti aku tak pernah kesah! sebab aku style ikut suka huhhu atau pow Syok sendiri!!

aku follow ko sebab ko punya topic2bagus!! desever tio be follow iklahs bodek nie

Kap berkata...

dunia..
jual beli terjadi bila ada permintaan dan tawaran..
yang kena bijak, pembeli sendiri..

contest pun macam tu lah..
tapi, bro..
media lain pun ada peraduan gitu-gitu..
asal halal sudahlah :)

mungkin rezeki pembaca blog kot..
rezeki teknologi internet :)

DEKAN berkata...

Salam. Sebenarnya komen aku xda kene mengena pun ngan topik entri ko. Cuma Saja nak tinggalkan backlink banyak2 kat blog orang lain.bye.t.q sebab publish komen aku yerk.


Pusat Informasi Kerjaya Anda
http:karier2u.blogspot.com

tuntung berkata...

halamak..ramai sial mkn dlm ...nsib aq xpenah wat pape..blog aq pon xterbela..hahaha


tuntungkita.blogspot.com

micet-ian berkata...

mmg wujud pon orang yang beli followers nie......huh,nth pape...

cik lubakpink berkata...

aku tau psal nie coz aku da prnh jmpe blog yg buat cre cmtue..
gile follower ape..
ade jgx yg jnis jelez follower org laen rmai..
tue pon ntah pape..

Just_najmiE berkata...

agak betul lah.. byk gak masuk blog yg wat contest2 mcmtu..

quality is better then quantity.. tp kan, ada ja ramai yg follow blog seseorg dgn hrapan org tu follow blog dia balik.. tp dia tak komen or baca pun blog org tu.. tak ka pelik?..

aim-a berkata...

ish..ape plak..strategi masing masing la...bukan membeli namenye tu....:)

xiiinam berkata...

Salam...
saya juga tak kisah dengan keluar masuk orang ke blog saya, sebab tulah saya tak tak letak top komentar...Blog list pun tak ada. Saya main terjah-terjah saja....


Salam terjah...dari tetingkap nuffnang.

atreyu strange berkata...

Sebentar tadi aku baru sahaja berjalan-jalan cuci mata di belog orang lain dan terjumpa DUA belog yang menawarkan pertandingan menulis karangan "Kenapa saya suka entri di blog XXX". Hahaha!

FiFFyMaFiA (",) berkata...

kerol leh kali ko wat kontest pasal ko.. wat karangan
"kenapa saya suka kerol.."
300 patah perkataan!!
wakaka.. baru unik!!!

anyway kalau aku tak heran mende2 ni semua.. blog aku tpt aku lepas geram je.. n berkongsi cerita.. bkn nak carik polulariti..

btw blog ko mmg best.. otak ko mmg rock la!! cayok bro!!

notso_violet : seindah bunga seri pagi berkata...

Penah jugak buat contest dalam diam, tapi sampai sekarang takde pemenang hahah. Ada lagi entri tuh kat blog kite. Tengah menanti lagi nih sape yg bakal menang.

Disclaimer

This is a personal blog and everything written on this blog, based on own and personal thought.

The owner of this blog did not responsible for any comments that made in the comment sections. The owner is only responsible by his name as written by the sections.

This web blog does not store any file on its server. All movies, software, form of files, pictures and any type of graphic forms that are posted on this blog are indexed from other sites and they are just for personal purpose only.

For download-able form of files/software/etc, it's just for demo and must be deleted within 24 hours. You are agreed with this term as clicking the download button.

Any pictures, videos and graphic forms, are not copyrighted as the date taken from the search engines. As if its copyrighted, all credit goes to the owner and I did not own the copyrights. All of the graphic forms are linked with the original source. All of those pictures, videos and graphic forms are not for any commercial use, I gain nothing for those forms of files.

Light 18sx contents.

All related names mentioned are totally fiction and got nothing to do with your and my life.
 
Powered by Blogger