Jumaat, 2 Oktober 2009

Forwarded Msg 5 : Poligami dan Luahan Perasaan

Shade~

Well, aku ada dapat satu forward mesej yang agak jiwang. Dari awek Kedah.

Awek tu (Msg forward): Jangan simpan kata-kata cinta pada orang yang tersayang sehingga dia meninggal dunia , lantaran akhirnya kamu terpaksa catatkan kata-kata cinta itu pada pusaranya . Sebaliknya ucapkan kata-kata cinta yang tersimpan dibenakmu itu sekarang selagi ada hayatnya.

Aku : Hmm. Aku suka kau doe.

Awek tu : Sial kau. Jangan wat lawak ar.

Aku : Apa? Kau gak cakap jangan simpan kata-kata cinta apa tah tu.

Awek tu : Maksud aku kau ckp la kat awek kau.

Aku : Tapi aku tak der awek.

Awek tu : Penipu. XXX pernah cakap kat aku kau da ada awek. Ada dua lagi.

Aku : WTF.

Awek tu : Kenapa?

Aku : Aku terkejut.

Awek tu : Kenapa terkejut?

Aku : Tak sangka kau ni sengal sgt mudah di tipu.

Awek tu : Hahaha. Kau ni memang kan. Nanti aku sepak baru tau.

Aku : Haha. Nak main sepak-sepak ke? Jangan sampai aku ajak En. Hakim.

Awek tu : En. Hakim tu siapa?

Aku : Adalah.

Umph?

Awek tu : Huh. Dah-dah. Pergi mesej awek2 kau.

Aku : Aku tgh msg kan ni. Dengan kau.

Awek tu : Sengal. Tengok ar. Aku cakap kat awek kau yang kau tu curang.

Aku : Tapi..Poligami tak di kira curang tau.

Awek tu : F***! F***! Memang nak kena kau kan.

Aku : Yang kau marah benar ni kenapa?

Awek tu : Mesti la aku marah. Aku kan perempuan. Mana ada perempuan yang nak berkongsi suami.

Aku : Sharing is caring doe.

Awek tu : Sharing, your head.

Aku : Sensitif juga kau yea. Tapi, perempuan memang anti poligami ke?

Awek tu : Mesti la. Ingat perempuan ni apa.

Aku : Biskut?

Awek tu : Kau ni kan.. Kau tau, lelaki zaman sekarang yang berpoligami ni bukan sebab ikut sunah ke apa. Tapi sebab tamak.

Aku : Ooo. Kau ingat lelaki ni nak sangat ke poligami. Lelaki sbnrnya saja nak kasi isteri pertama a.k.a yang paling dia sayang masuk syurga tau.

Awek tu : Blah la kau. Dasar lelaki. Alasan tu je reti guna bila nak kahwin lain. Ada banyak lagi cara nak masuk syurga lah.

Aku : Contoh yang mudah?

Dia : Buat baik lah. Hormat ibu bapa. Jaga adab. Bersedekah. Tinggal apa yang diharam. Buat yang wajib.

Aku : Oo. Kalau cam tu. Kalau kau nk masuk syurga gak, kau patut jadi isteri 1st lah. Sbb benda-benda yang kau sebut tu satu pun tak der kat kau.

Dia tak reply. Dah beberapa hari. Aku rasa dia dah abis kredit......kot.

23 Comments:

nina berkata...

haha...dyer bengang doe!!pdn muke!mane ader pmpn yg suke ngn topik poligami nie....haih,[n_n]

sajeed. berkata...

hahaha. kau nihh. tak habes2. hmmm.

jo berkata...

kepala kau ni memang nak kena cantas!

Jard The Great berkata...

weaa.. kejam gak ko ek..

'AQILAH berkata...

huhuhu...
poligami...ok jek.
adil perlu.

•·.·´¯`·.·• naDDy •·.·´¯`·.·• berkata...

kalau lelaki boleh dipoligamikan, ko nak tak?

jahatnye sms last tu.padanlah dia tak reply.

LIZ; berkata...

rasa macam dia terasa hati dowh.
haha

balqissy berkata...

kalau kita letakkan semuanya pada qada' dan qadar, rasanya semua benda logic. btw, depends on husband. cuba utk adil, ye? ^.^

n i s a berkata...

kalau bakal suami aku nak poligami, aku tak kisah. yang penting akan aku buat dia pening kepala nak layan kerenah aku. hahahaha

senang kan?

sarah-al-idrus berkata...

haha pangai ko mmg cmni eh?

norain ishak berkata...

hahhaha..
klakar la conversation ko..
hikhik..
ooh..pasal poligami yer..
hurm...ntahla..
susah jugak nak share2 ni..
tapi bolehla dgn beberapa syarat:
1)rumah banglo sebijik atas nama aku
2)kereta honda civic sebijik atas nama aku jugak
3)nafkah bulanan RM5000
4)nafkah anak2 RM1000 setiap sorang..
hhaha..bunyik macam demand..padan la pun laki2 skang pun demand gak..ehehhe..

Mr K berkata...

@nini - Ya aku baru tau tu.

@Sajeed - Hai. Lama tak nampak kau. mesti tgh cuti kan sekarang.

@Jo - Kau juga.

@Jard - Erk. Tak ada lah. Biasa2 ja.

@Aqilah - Ye ke perlu? Yang aku tau, duit itu perlu. =)

@Liz - Haha. Lelaki cerewet?

@Balqis - Tentu sekali.

@Nisa - Tak.

@Sarah - Juga tak >,>

@Norain - Aku rasa..kau mesti belum kahwin lagi kan. =)

akukay berkata...

:)))))..
nice ure blog...
luv ure blog..
bt not luv owner dier..
hoho..

thejijie♥ berkata...

haruslah benggang! hahaha... penyataan si jejaka tu mmg memakan hati stiap org pmpuan

Just_najmiE berkata...

aku takdak masalah kalau husband aku nak kawen len.. sharing is caring, right?.. (^^,)

ha chemo berkata...

ishk3...kasih syg amt2 sukar dibhagi sma rta..so..
poligami tok ap sbnrny???

enyheartsdiamond berkata...

hey..prof azmi ajar u x???

i sokong je kalau suami i nt nk kawen laen;)

chokio_nia berkata...

haha..hamek..kene sebijik kwn ko tuh..haha

Lala berkata...

hahahahah...ape la ko ni..ade ke ckp mcm biskut...heheheh...hurm..aku no komen la psl poligami ni...ntah ek... tapi aku nk tanye sket..nape men's life begin at 40???apekah????

mrHan berkata...

Apekah, kenapekah, mengapakah lelaki berpoligami.... :P

saifuddin berkata...

better poligami than having mistress...
tp nak kasi is3 no 1 masuk syurga tuh apekah..
dr masuk syurga leh masuk neraka hari2 menyerang, menyumpah, mengumpat, memfitnah, pegi bomoh, nasi kangkang...kasik lagi byk keje berfaedah utk is3...
ag teruk kalo upah pembunuh...it is hard to see their smile again..
unless isu sakit ke, mandul ke..
kawen dgn org yg mmg menyampah gile nk ngadap muka kamu tp stay because of something else..then sng sket nk poligami...she also happy..

pEacEmaKer berkata...

mr.k..u're really sumtink..ok..i like...

aniskittle berkata...

have you watched 'ketika cinta bertasbih' yet? yg part 2 nyer time anna kasi syarat kat furqan..only then you know why...=)

Disclaimer

This is a personal blog and everything written on this blog, based on own and personal thought.

The owner of this blog did not responsible for any comments that made in the comment sections. The owner is only responsible by his name as written by the sections.

This web blog does not store any file on its server. All movies, software, form of files, pictures and any type of graphic forms that are posted on this blog are indexed from other sites and they are just for personal purpose only.

For download-able form of files/software/etc, it's just for demo and must be deleted within 24 hours. You are agreed with this term as clicking the download button.

Any pictures, videos and graphic forms, are not copyrighted as the date taken from the search engines. As if its copyrighted, all credit goes to the owner and I did not own the copyrights. All of the graphic forms are linked with the original source. All of those pictures, videos and graphic forms are not for any commercial use, I gain nothing for those forms of files.

Light 18sx contents.

All related names mentioned are totally fiction and got nothing to do with your and my life.
 
Powered by Blogger