Jumaat, 4 September 2009

Aku cuma nak bagi tau - 10 (kepercayaan)



Trust me?

Aku cuma nak bagi tau;

"Trust is like virginity. Once you lose it, you can never get it back" - Rmualdo Yuer

"Lying is just like sex. Once you do it, you can never stop. You will always want more" – Anonymous

Kita mungkin boleh percayakan orang yang pernah tipu kita. Tetapi kepercayaan yang kita berikan tidaklah sebanyak dahulu. Bagaimana pula dengan anda?

21 Comments:

f berkata...

sumpah aku tk pnh quote mcm tu

nkecik berkata...

sakitnya kekal. tpi kalo da syg tu xle nk wat ape gak..peluang sentiasa akan diberi..

♥chentaMAYA™ berkata...

betoi pe ko ckp!~

akhis berkata...

~Skali kene tipu sampai mati xcaya dah...

ARYN berkata...

to be trusted is a greater compliment than being loved :)

SyafiQ berkata...

ermm...btol2..
dlu aq kna tipu ngan kwan bek aq sndri..
smpai skank aq susah nak pcaya org even fmily sndri...huwaa

fezaL Mohd berkata...

berfalsafah haha.

(mIsS AsHy)musafir di bumi ALLAH berkata...

4 me, to forgiv is easy, but to forget is hard.....so slagi msih ingt kena khiant, ssh kowt nak percya org,....or mmg aku ssh percya orng...huhu

noor afzan berkata...

yeah..dats right..
sekali menipu akan trus dianggap penipu..

norain ishak berkata...

erm..
memang,kalau orang dah tipu kite skali,memang susah la kita nak percaya kat die for the next time..aku pun pelik,kenapa nak tipu-tipu nie..
kalau dari aspek persahabatan,maybe boleh la kita percayakan die sikit-sikit..
tapi kalao dari aspek percintaan ataupun perkahwinan, memang susah lar..

Mr K berkata...

@Fahim - Mmg x der doe. Tapi aku suka guna nama kau buat jahat.

@Kecik - Ya. Sehingga suau hari nanti perestiwa yang sama berlaku and mengikis prasaaan sayang.

Myrzuan JejakaSkema berkata...

smart ah quote tu!
mana kau jumpa?
aku setuju sangat2 ngan ayat quote 2!! hehe

azzaliena suziantie berkata...

yeaa
betul doe..
kite takkan trust org tuh 100 percent lagi...
50 percent jer kot

Fiza berkata...

yop,mmg tul,akan lebih berhati2 pastu..and if org yg tipu kita tu ckp something,sgt2la susah nak percy,maybe after diselidik kebenarannya barula leh percaya..tp cmne ngn couple yg pasangan curang tp still leh terima?itu berjuta2 kali tipu tu..

Mr K berkata...

@Fiza - Dayus cam aku kot. Aku pun mcm tu kot kalau sayang sangat. Entah lah. Kawan2 and ppl ard me baik2 semua. Tak pernah lagi mengalaminya.

anonymous berkata...

aiyak!

kalau orang tipu aku sekali ak mcm

xkisah sgt.

kalau org tu tipu ak berkali2 dan

juga tipu orang sekeliling. Ak wat2

percayala je la.. b professional.

heh

apei berkata...

gua stuju pasal trust and lying tu..

arfahadnan berkata...

aku pernah dengar quote nih before...
tapi tak ingat baca kat mana..

n mmg betul.. sekali kene tipu bukan senang kiter nak percaya org tuh balik..

ticnube berkata...

oh my... siyess...aku rase btOlll lah quote tuh...baguss lah die erk..bijak sungguh..aku kopi and paste wei..heheh

Judiene berkata...

yup,
ur rite dude
once kte kne tpu, da trust da we give to the person is not the same anymore
mybe we can trust them for a certain things
but still, cautious is needed when we around them
hehehe

:)

. p i s e y . berkata...

betul2!!
ahha.semangat ak.
sekali kene.
ok ag.
2nd kene.
tahan ag.
dh bnyk kene.

hncus.
ilang da pecaye n so on.
respek tadak kut.
even if pecaye tu ade.

Disclaimer

This is a personal blog and everything written on this blog, based on own and personal thought.

The owner of this blog did not responsible for any comments that made in the comment sections. The owner is only responsible by his name as written by the sections.

This web blog does not store any file on its server. All movies, software, form of files, pictures and any type of graphic forms that are posted on this blog are indexed from other sites and they are just for personal purpose only.

For download-able form of files/software/etc, it's just for demo and must be deleted within 24 hours. You are agreed with this term as clicking the download button.

Any pictures, videos and graphic forms, are not copyrighted as the date taken from the search engines. As if its copyrighted, all credit goes to the owner and I did not own the copyrights. All of the graphic forms are linked with the original source. All of those pictures, videos and graphic forms are not for any commercial use, I gain nothing for those forms of files.

Light 18sx contents.

All related names mentioned are totally fiction and got nothing to do with your and my life.
 
Powered by Blogger