Jumaat, 4 September 2009

Forwarded Message - 2 (Senyumlah)

Semai~

Jika dulu, aku mendapat forwarded msg daripada lelaki. Tapi kini aku mendapatnya daripada perempuan pula. Kali terakhir aku jumpa dia ketika aku di tingkatan tiga.

*Tok, tok, tok. Bunyi mesej masuk*

Gadis tu : Senyum itu suatu anugerah. Dengan senyuman, kita akan di sayangi. Dengan senyuman kita akan bahagia. Samaada senyuman itu kita yang beri atau kita yang terima, ianya tidak penting. Yang penting, senyum. *emoticon senyum bersama gambar apa entah di dibuat dari simbol-simbol*

*Aku menaip dengan pantas untuk reply*

Aku : Kang kat luar aku senyum kat kau, kau kata aku nak mengorat kau lak.

*Dia reply*

Gadis tu : Mengada-ngada. Orang suruh senyum tu senyum je lah.

*Aku tak mengalah*

Aku : Kau tak senyum pun.

*Dia pun tak mengalah*

Gadis tu : Aku senyum lah ni. Kau pun senyum lah.

Aku : Kenapa nak senyum?

Gadis tu : Senyum tu kan suatu sedekah.

Aku : Tapi aku bukan pemintak sedekah.

*Dia tak reply. Seperti biasa, aku tak tahu la dia tak terima mesej aku atau tak nak layan karenah aku. *

Aku dah tak tahu nak tulis apa.

Keesokannya, setelah bangun tidur, aku dapat satu mesej daripada dia.

Gadis tu : Aku nampak kau tulis pasal senyum-senyum ni kat blog kau, siap kau.

21 ulasan:

  1. hahah dan akhirnya senyum tu jadi entry di blog ko!

    BalasPadam
  2. haha
    sweet gile!!!

    besh kalau ade peminat setia blog kan?
    hehe

    BalasPadam
  3. hahaha....lawak...
    tomei jek korang ni

    BalasPadam
  4. haha..siap ko bile ko publish entry nie.aku tenga pikir ape 'siap' yang ko bakal dapat tu.haha :D

    BalasPadam
  5. @Neon - Hidup aku tak lama. Agak2 nanti, kalau aku dah tak ada, blog aku akan jadi femes cam kes Mikel Jekson tak?

    @Joe - Entah. Follower aku tak seramai followe kau =)

    @Ayie - Tapi aku tak comel

    BalasPadam
  6. 'siap' itu akan masuk dalam next post kut~
    mungkin..
    haha~

    BalasPadam
  7. hahaha...
    ape lah kan siap yang akan ko dapat.. ;p

    BalasPadam
  8. klau aku pon aku xkan reply..
    hahaha,,,
    mlas nk lyan kerenah kau..
    klau aku laaa..
    hee~

    BalasPadam
  9. hahhahaha. cumell.

    siap kau kalau tidak senyum.

    :P

    BalasPadam
  10. sure dia bangga dgn entri ni
    haha ;p

    BalasPadam
  11. @Didiey - Yup, aku pun tengah fikirkannya =)

    @Afzan - Aku pun tartanya2.

    @Irah - Ye ke? Tapi kau kan baik.

    @fitriah - Hye. Apa cer nya kyazu. Dpaat mengorat kau tak? haha!

    @Sofla - Kau pun senyum lah

    @Liz - Tak juga sebab nama dia tak dinyakan =)

    BalasPadam
  12. mcm taktik nak mengorat je bro?haih?

    tuntungkita.blogspot.com

    BalasPadam
  13. nak sibuk senyum juga :)

    BalasPadam
  14. hahaha.. suwit sgt2~
    mekaseh sbb dr stat bc entri ni asek tersenyum je ;D

    BalasPadam
  15. aku akan menunggu n3 reaksi member nko..
    hahahha

    BalasPadam
  16. hehe
    itz very funny,Mr.K...

    BalasPadam
  17. Dan akhirnya apa yg 'siap' yg hang dpt tu?? hahahaha . So sweet

    Teringat plak lagu SENYUM


    "Senyum..Tak perlu kata apa2 "

    BalasPadam

Pilih. Nyawa atau comment? Good. Tulis elok-elok.