Isnin, 7 September 2009

Aku Prihatin Terhadap Tandas.

The World That They Live in (Korea 2008).
Tonton free kat
sini.

3.22 Pagi. Aku bosanan. List-list yang bewarna oren di YM aku semakin berkurang. Ingin je aku tambah, tapi tak ada siapa yang sudi add. Agak-agak Miss Zatul ada YM tak.

Tengah bosan-bosan. Ada kawan aku bagi tau yang dia punya kawan baru je couple dengan seorang gadis yang no telephone nya dia ambil dari tandas. Couple dua hari, then putus. So bermaksud baru couple, dan baru putus. Ouch.

Tapi agak hebatlah kan jejaka tu boleh dapat awek yang no telephone nya tertera kat Wall of Fame ( pintu tandas). Ingat senang ke nak mengorat bila dah jadi femes. Bukan sebarangan orang tau boleh dapat.

Amoi ni cantek.

Dan banyak perlakuan tak bermoral (bermoral bagi sesetengaj orang) yang berlaku di dalam tandas. Aku tak faham. Begitu banyak kereta, semak samun, rumah kosong hotel dan juga pantai. Tapi mengapa sesetengah couple memilih tandas sebagai port untuk mereka practice biologi secara praktikal? Mungkin mereka terlampau pandai agama. Iye lah. Malaikat mana masuk ke dalam tandas, bukan?

Sebenarnya, tandas manjadi port untuk bergaduh bagi para kanak-kanak rebina di sekolah. Tandas juga menjadi port untuk merokok serta menyorok toyol ketika exam. Tetapi bagi sesetengah orang, tanda ada fungsi lain.

Tandas tempat untuk berkenalan.

Pasti korang tak perasan kan. Sebenarnya, tandas adalah antara tempat yang paling baik untuk berkomunikasi dan mencari kenalan/awek/ kawan baru. Ya, umpama, Friendster, Facebook dan Myspace.

Serta, di dalam tandas, anda boleh berkenalan dengan pelbagai jenis manusia. Well, caranya adalah dengan men-copy no telephone yang terdapat di belakang pintu di setiap tandas. Aku tak tahu la macam mana banyak sangat no telephone gadis-gadis yang ada kat dalam tandas jejaka. Iklan berbayar mungkin. Tapi yang aku pasti, kalau tak ada angin, tak akan pokok tak bergoyang, bukan?

Nota-nota ringkas.

Dan yang tertera bukan sahaja no telephone awek. Malah, bersama description lagi. Description dia, perh, gila tulus iklas tanpa sebarang kompromi dan penipuan. Kira lagi best la dari Myspace, Friendster dan Facebook. Tak der hipokrit2 lagi. Semuanya tulus iklas. Lagi pun, tak perlu lah susah-susah nak mintak nombor sebab nombor memang dah tersedia ada. Dah la kat Ms, Fs dan Fb tu susah nak mintak no tel awek. Kalau tak dapat. Ish. Malu sial.

So, kalau ada no telephone yang dirasa lawa kat Hall of Fame tu, rajin-rajin la copy. No telephone lawa, mungkin seperti orangnya juga.

Jadi, jagalah kebersihan tandas bersama. Untuk kepentingan anda juga. Jangan tahu buang Cadbury je. Iklan masayarakat ini daripada Mr K.

If they could say something.

Aku buat entry ni sebab aku geram bila masuk tandas kat Petronas tadi gila busuk. Macam tandas perempuan. Tapi tak tahu la kot-kot tu memang tandas perempuan. Aku tak nampak sign pun.

Kat tandas jejaka ada banyak no tel gadis-gadis. Tapi kat tandas gadis ada banyak no tel jejaka tak?

15 Comments:

azzaliena suziantie berkata...

same jek
bersepah no guy..
kutuk2 bagai semua ade..wahehehe

manusi manusie..
tandas pon jadi port tulis

didiey ;) berkata...

Tandas yang kau masuk,tandas lelaki.
Aku yakin.Sebab tandas tu busuk.Tandas perempuan wangi :P

bspotgurl berkata...

aikk, mana u tahu tandas pompuan tu busuk?? Ermmmm

Just_najmiE berkata...

member laki penah bgtau gak yg kat tandas laki mmg penuh no tepon pompuan.. tp kat tandas pompuan, lebih byk lukisan pelik2.. no tepon ada, tp tak byk la.. penah nmpk, tp wat bodo ja.. huhuhu..

dulu ada org penah call, ckp dpt no tepon sy dr booth public phone.. sapa yg tulis pon taktau.. ramai gak la, dlm 5 org penah call.. ckp no phone lawa, so call la.. apakah?.. pelik tul lelaki nih.. ayishhh...

missvelvet_xerwa berkata...

bg aq la kan..no2 yg tertera kt toilet 2 dh tdesak sgt nk cr kwn...
yg mengambilnya pn same...ape salahnya letak no 2 kt dinding masjidke(ada brani x)...suci cketkn...ini tandas??? tmpt syaitan 2...=}

NieSah berkata...

what ah? busuk cmm tandas perempuan? perempuan pulak selalu kate kalo busuk macam tandas lelaki...i think betul la tuh khairul masuk tndas laki.. ;p

Mr K berkata...

@Didiey Cantek - Mana kau tau. Tandas perempuan wangi. Bukan ke kau selalu masuk tandas lelaki?

@missvelvet - Kat dalam masjid ada. Tapi kat dalam tandas juga la.

joegrimjow berkata...

nak no yg ada kat tandas bley?

Lala berkata...

kat toliet lelaki ade no pompuan???aik..pelik...

didiey ;) berkata...

hey hey.walaupun aku KACHAK.Tapi aku tade la sampai nak masuk toilet lelaki.

Sbb pertama : Toilet lelaki bushuk!!

noor afzan berkata...

tandas semuanya busuk kalo x dijaga..
x kira la laki or pompuan..
hoho~

lagi saut..
haa~
kadang no fo pompuan pun ada lam tandas pompuan..
gile les~

Medi berkata...

aku penah masuk tndas ppuan,bkn sbg pencuci tndas.tp sbg pengunjung terdesak time tu.dan serius mmg busuk tndas ppuan; hancing dia kira2 14x berbanding tandas laki.lain mcm punye hancinh,pecayalah.lpas tu aku janji pd diri sndiri,aku lg rela terkucil dlm seluar dr aku brkunjung ke tndas ppuan skali lg..

Blufish berkata...

u can add me on ym c(;

.::WaNiE::. berkata...

aku rasa2 tandas gadis2 lagi byk no ppn :p

sbb jarang2 aku masuk tandas laki melainkan petronas kunci tandas ppn bila mintak kunci dia kata kunci hilang so nanti aku suh encik somi aku jaga pintu tandas laki tu hahaha

Pemberi penyakit berkata...

tandas tempat manusia lepaskan najis dan kencing. bodo punye manusia saja yg xreti cari tmpt lepas nafsu.

bangang.

Disclaimer

This is a personal blog and everything written on this blog, based on own and personal thought.

The owner of this blog did not responsible for any comments that made in the comment sections. The owner is only responsible by his name as written by the sections.

This web blog does not store any file on its server. All movies, software, form of files, pictures and any type of graphic forms that are posted on this blog are indexed from other sites and they are just for personal purpose only.

For download-able form of files/software/etc, it's just for demo and must be deleted within 24 hours. You are agreed with this term as clicking the download button.

Any pictures, videos and graphic forms, are not copyrighted as the date taken from the search engines. As if its copyrighted, all credit goes to the owner and I did not own the copyrights. All of the graphic forms are linked with the original source. All of those pictures, videos and graphic forms are not for any commercial use, I gain nothing for those forms of files.

Light 18sx contents.

All related names mentioned are totally fiction and got nothing to do with your and my life.
 
Powered by Blogger