Khamis, 3 September 2009

Iklan paling teruk pernah aku jumpa.

Update: Video telah ditukar kepada yang much better. Dan, software untuk melajukan streaming YouTube, click HERE.



Iklan Digi yang sentiasa kreatif.

Aku tak pakai DiGi. Tetapi iklannya di TV sememangnya kreatif. Dan iklan terbaru yang ala-ala matrix tak ada di YouTube lah. Tetapi iklan ala-ala cupid + matrix tu memang sweet.

Manakala;


Iklan yang amat teruk. Tergelak-gelak aku tengok

Sepanjang aku hidup di dunia ni. Iklan Hai-O BioAura adalah iklan paling kayu pernah aku jumpa. First time aku tonton, aku ingatkan nenek tua tu adalah batang pokok. Dan anaknya adalah tunggul kayu.

28 Comments:

n y s a berkata...

bole tak aku na offer diri belakon dalam iklan ni? tak payah bayar pun tape as long as iklan ni tak seteruk macam ni.

anonymous berkata...

"apa itu bio aura"

ak suka part ni..

makcik tu wat ala2 romantik plak..

i tergodaa u.. hahhah

Ayil berkata...

comei giler mamat iklan atas..

yer... mmg lawak pon iklan yg bawah tu. tah pape jek...

MuhD NoR AzyM berkata...

Haha..adehh..iklan ni la yg buat kitorang tergelak 1 umah..haha

FdausAmad berkata...

bawak bawakla tengok HBO sama...

♥chentaMAYA™ berkata...

niahaha~
;P

didiey ;) berkata...

haha,,guling2.

ape bio aura tu?

adesss,,comel..
*kau na delete comment ni lagi???

Popi Moli berkata...

hahaha. respon pertama:

erhh? beku sangat.

hehehe macam membaca je. yes. antara iklan paling teruk pernah aku jumpa.

Na Shari berkata...

First time akak tengok umrah tu, akak tengah minum air...Tersembur air akak tu...Gelak sorang2... :)

Mr K berkata...

@Nysaa- Kau tak perlu berlakon. Kau berdiri je dalam mana2 iklan, terus rating produk tu naik mendadak.

@Anoynamous - Ayat tak power. Langkah tak bijak kot.

@Ayil - Iklan tu kreatif juga kan. Tetapi pihak DiGi tak rasa ianya cukup kreatif untuk di on air kan?

@Azym - Teruk sangat kann.

@Firdaus - HBO tak ada iklan.

@Chenta - Aku ketawa dalam hati saja

@Didiey - Mesti lah tak. =)

@Popi - Membaca pun tak kaku macam tu.

missvelvet_xerwa berkata...

bIo auRA~~
1st tym tgk
nk terburai isi perot!!
menceriakan seisi keLuarga..

ARYN berkata...

aku mmg gelak gile la tgk iklan bio-aura tu. xtahan nada makcik tu. HAHA

'apa itu bio aura'

Raihan M Din berkata...

haha..save bajet la guna pelakon baru. iklan hai o pun lucu jugak. semalam baru aku tgk.

T h e K i t C s H w a Y berkata...

aku gelak gak ngan nenek tuwe tu.
pasan x..mse last2 tu nenek tu de bebel2 ayat manes..
mate de pandang kiri.
sah2 nenek tgk skrip.
haha.pengarah de ah yg tololtuh.
tangkap muat sajja.

ayampinko berkata...

aku cma suka iklan time rayer jer..
tersentuhla sekejap..kejap jer..

Judiene berkata...

hahaha
aku btol2 xsbr nk tgk iklan bio-aura tu
bkn pe, xsbr nk tggu part makcik tu ckp
hahaha
adik aku yg 5 thn pn pndai gelak dgr dialog beku+lawak tu
hahahahaha!!

n berkata...

"INI yg memberi rezeki kpd kami sekeluarga?" apekah..

rumah banglo besa gile baru nk wat umrahkah

tuntung berkata...

iklan bio aura buat aq gelak guling2..
muka statik je..hahahaha

tuntungkita.blogspot.com
-->wa pollow lu<--

Queen NettY berkata...

I know the digi ad!! It's damn funny!! haha!!

Mr K berkata...

TQ kerana sudi memberikan comment guys. =)

Myrzuan JejakaSkema berkata...

comment ku b'bunyi:
iklan dg:
aku hampir tak phm apa msg yg ingin d sampaikn.

iklan bioaura:
aku t'tnya2, dorg buat lawak kh tu?

haha...

encik ariff berkata...

selkom rules.
yg iklan 2nd tu aku sma pndapat dgn hg.haha.

eJAI berkata...

khurafat iklan bio aura tuh...kehkehkeh

Fiza berkata...

haha,mmg comel tang nenek tu ckp "apa tu bio aura".
serius,hanya wife dia je yg pandai berlakon..patutla last2 dia yg ckp..
tp nk wat cmne kan,diorng bkn pelakon iklan,tu yg kaku tu..hoho

yang iklan digi tu aku suka yang jadi watak cherry tu..comei je dia ckp coffee cancel..hoho

fezaL Mohd berkata...

hahah iklan da maju.!!

Tanpa Nama berkata...

[url=http://firgonbares.net/][img]http://firgonbares.net/img-add/euro2.jpg[/img][/url]
[b]software discount price, [url=http://firgonbares.net/]cheap software developers[/url]
[url=http://firgonbares.net/][/url] 8 usa & canada software office 2003 oem software
cheap oem software [url=http://firgonbares.net/]shop software price[/url] free educational software
[url=http://firgonbares.net/]autocad 2009 for sale craigslist[/url] teachers educational software
[url=http://firgonbares.net/]adobe photoshop cs4 master editioncracked[/url] microsoft office discount price
adobe acrobat 9 backward compatibility [url=http://firgonbares.net/]adobe acrobat 9 images are gray.[/b]

izzati suhaimi berkata...

knape ta pena tgk yea iklan digi uhh kt tv? serious fun!

erk.. y bwh uhh... T_T
haha

anjang berkata...

Saya ada byk unit Penapis Air Bio Aura NEW nak jual murah.Stok saya dan member2 yg masuk bisnes MLM Hai-o tp tak dpt cari downline.skrg amat perlukan duit sbb dah berenti main MLM ni dan ingin buat bisnes lain

JUALAN RUGI BESAR...RUGI 21K!!!!!

NEW STOK DARI STOKIS HAI-O!!!!

Harga RM 500 shj

harga asal RM 2080

Berminat call/sms 019-4728996 (cikgu wan)

*Barang baru dari stokis full box dan original
*Warranty 1 tahun drp Hai-O marketing (ada warranty card)
*penghantaran dan pemasangan percuma utk lembah klang_luar pos laju
*saya agen dan pengedar berdaftar dgn hai-o

Disclaimer

This is a personal blog and everything written on this blog, based on own and personal thought.

The owner of this blog did not responsible for any comments that made in the comment sections. The owner is only responsible by his name as written by the sections.

This web blog does not store any file on its server. All movies, software, form of files, pictures and any type of graphic forms that are posted on this blog are indexed from other sites and they are just for personal purpose only.

For download-able form of files/software/etc, it's just for demo and must be deleted within 24 hours. You are agreed with this term as clicking the download button.

Any pictures, videos and graphic forms, are not copyrighted as the date taken from the search engines. As if its copyrighted, all credit goes to the owner and I did not own the copyrights. All of the graphic forms are linked with the original source. All of those pictures, videos and graphic forms are not for any commercial use, I gain nothing for those forms of files.

Light 18sx contents.

All related names mentioned are totally fiction and got nothing to do with your and my life.
 
Powered by Blogger