Khamis, 3 September 2009

Iklan paling teruk pernah aku jumpa.

Update: Video telah ditukar kepada yang much better. Dan, software untuk melajukan streaming YouTube, click HERE.



Iklan Digi yang sentiasa kreatif.

Aku tak pakai DiGi. Tetapi iklannya di TV sememangnya kreatif. Dan iklan terbaru yang ala-ala matrix tak ada di YouTube lah. Tetapi iklan ala-ala cupid + matrix tu memang sweet.

Manakala;


Iklan yang amat teruk. Tergelak-gelak aku tengok

Sepanjang aku hidup di dunia ni. Iklan Hai-O BioAura adalah iklan paling kayu pernah aku jumpa. First time aku tonton, aku ingatkan nenek tua tu adalah batang pokok. Dan anaknya adalah tunggul kayu.

28 ulasan:

  1. bole tak aku na offer diri belakon dalam iklan ni? tak payah bayar pun tape as long as iklan ni tak seteruk macam ni.

    BalasPadam
  2. "apa itu bio aura"

    ak suka part ni..

    makcik tu wat ala2 romantik plak..

    i tergodaa u.. hahhah

    BalasPadam
  3. comei giler mamat iklan atas..

    yer... mmg lawak pon iklan yg bawah tu. tah pape jek...

    BalasPadam
  4. Haha..adehh..iklan ni la yg buat kitorang tergelak 1 umah..haha

    BalasPadam
  5. bawak bawakla tengok HBO sama...

    BalasPadam
  6. haha,,guling2.

    ape bio aura tu?

    adesss,,comel..
    *kau na delete comment ni lagi???

    BalasPadam
  7. hahaha. respon pertama:

    erhh? beku sangat.

    hehehe macam membaca je. yes. antara iklan paling teruk pernah aku jumpa.

    BalasPadam
  8. First time akak tengok umrah tu, akak tengah minum air...Tersembur air akak tu...Gelak sorang2... :)

    BalasPadam
  9. @Nysaa- Kau tak perlu berlakon. Kau berdiri je dalam mana2 iklan, terus rating produk tu naik mendadak.

    @Anoynamous - Ayat tak power. Langkah tak bijak kot.

    @Ayil - Iklan tu kreatif juga kan. Tetapi pihak DiGi tak rasa ianya cukup kreatif untuk di on air kan?

    @Azym - Teruk sangat kann.

    @Firdaus - HBO tak ada iklan.

    @Chenta - Aku ketawa dalam hati saja

    @Didiey - Mesti lah tak. =)

    @Popi - Membaca pun tak kaku macam tu.

    BalasPadam
  10. bIo auRA~~
    1st tym tgk
    nk terburai isi perot!!
    menceriakan seisi keLuarga..

    BalasPadam
  11. aku mmg gelak gile la tgk iklan bio-aura tu. xtahan nada makcik tu. HAHA

    'apa itu bio aura'

    BalasPadam
  12. haha..save bajet la guna pelakon baru. iklan hai o pun lucu jugak. semalam baru aku tgk.

    BalasPadam
  13. aku gelak gak ngan nenek tuwe tu.
    pasan x..mse last2 tu nenek tu de bebel2 ayat manes..
    mate de pandang kiri.
    sah2 nenek tgk skrip.
    haha.pengarah de ah yg tololtuh.
    tangkap muat sajja.

    BalasPadam
  14. aku cma suka iklan time rayer jer..
    tersentuhla sekejap..kejap jer..

    BalasPadam
  15. hahaha
    aku btol2 xsbr nk tgk iklan bio-aura tu
    bkn pe, xsbr nk tggu part makcik tu ckp
    hahaha
    adik aku yg 5 thn pn pndai gelak dgr dialog beku+lawak tu
    hahahahaha!!

    BalasPadam
  16. "INI yg memberi rezeki kpd kami sekeluarga?" apekah..

    rumah banglo besa gile baru nk wat umrahkah

    BalasPadam
  17. iklan bio aura buat aq gelak guling2..
    muka statik je..hahahaha

    tuntungkita.blogspot.com
    -->wa pollow lu<--

    BalasPadam
  18. I know the digi ad!! It's damn funny!! haha!!

    BalasPadam
  19. TQ kerana sudi memberikan comment guys. =)

    BalasPadam
  20. comment ku b'bunyi:
    iklan dg:
    aku hampir tak phm apa msg yg ingin d sampaikn.

    iklan bioaura:
    aku t'tnya2, dorg buat lawak kh tu?

    haha...

    BalasPadam
  21. selkom rules.
    yg iklan 2nd tu aku sma pndapat dgn hg.haha.

    BalasPadam
  22. khurafat iklan bio aura tuh...kehkehkeh

    BalasPadam
  23. haha,mmg comel tang nenek tu ckp "apa tu bio aura".
    serius,hanya wife dia je yg pandai berlakon..patutla last2 dia yg ckp..
    tp nk wat cmne kan,diorng bkn pelakon iklan,tu yg kaku tu..hoho

    yang iklan digi tu aku suka yang jadi watak cherry tu..comei je dia ckp coffee cancel..hoho

    BalasPadam
  24. [url=http://firgonbares.net/][img]http://firgonbares.net/img-add/euro2.jpg[/img][/url]
    [b]software discount price, [url=http://firgonbares.net/]cheap software developers[/url]
    [url=http://firgonbares.net/][/url] 8 usa & canada software office 2003 oem software
    cheap oem software [url=http://firgonbares.net/]shop software price[/url] free educational software
    [url=http://firgonbares.net/]autocad 2009 for sale craigslist[/url] teachers educational software
    [url=http://firgonbares.net/]adobe photoshop cs4 master editioncracked[/url] microsoft office discount price
    adobe acrobat 9 backward compatibility [url=http://firgonbares.net/]adobe acrobat 9 images are gray.[/b]

    BalasPadam
  25. knape ta pena tgk yea iklan digi uhh kt tv? serious fun!

    erk.. y bwh uhh... T_T
    haha

    BalasPadam
  26. Saya ada byk unit Penapis Air Bio Aura NEW nak jual murah.Stok saya dan member2 yg masuk bisnes MLM Hai-o tp tak dpt cari downline.skrg amat perlukan duit sbb dah berenti main MLM ni dan ingin buat bisnes lain

    JUALAN RUGI BESAR...RUGI 21K!!!!!

    NEW STOK DARI STOKIS HAI-O!!!!

    Harga RM 500 shj

    harga asal RM 2080

    Berminat call/sms 019-4728996 (cikgu wan)

    *Barang baru dari stokis full box dan original
    *Warranty 1 tahun drp Hai-O marketing (ada warranty card)
    *penghantaran dan pemasangan percuma utk lembah klang_luar pos laju
    *saya agen dan pengedar berdaftar dgn hai-o

    BalasPadam

Pilih. Nyawa atau comment? Good. Tulis elok-elok.