Catatan

Tunjukkan catatan dari Mei, 2010

Hey. Let Just Fall In Love Again (Jason Castro)

Assalamualaikum


Lets just fall in love lyric- Jason Castro
Let’s pretend baby That you’ve just met me And I’ve never seen you before I’ll tell all my friends That I think you’re staring And you say the same to yours
And oh, we’ll dance around it all night And then I’ll follow you outside And try to open up my mouth And nothing comes out right
And I wanna fall in love with you again I don’t have to try It’s so easy Who needs to pretend? But because it’s so funny Let’s just think about it, honey Let’s just fall in love again
I’ll call you in three days Not too soon, not too late And I’ll ask your roommate if you’re home You call me on Thursday And we’ll hang out all day Then fall asleep on the phone
And oh, I’ll hold your hand when we drive And we’ll lose track of all the time And we’ll tell everyone That we aren’t never felt so alive
And I wanna fall in love with you again I don’t have to try It’s so easy Who needs to pretend? But because it’s so funny Let’s just think about it, honey Let’s just fall in love again
We’…

Remote Controller Astro yang Boleh Membunuh

Imej
Assalamualaikum

Kill! Kill! Okay. Aku ingin menceritakan sebuah kisah ngeri yang telah terjadi terhadap aku.

Well, ceritanya bermula macam ni.

Hari tu adalah seperti hari-hari yang berlalu macam biasa. Bangun, makan, online, tengok tv, tido. Tak bosan, tak best. Cari kerja, tak dapat.

Seperti hari-hari biasa juga, bangun seawal pukul 1 tengah hari selepas di bebel oleh adik perempuan yang berumur beberapa tahun yang menyepak-nyepak tempat tidur dan off kan kipas. Pukul 1 tengah hari kalau orang off kipas boleh mati kekeringan aku dalam balik tu. Panas nya ya Allah... Tapi actually bilik aku tu sejuk. Bilik orang-orang baik.

Tapi memandangkan aku ni adalah abang mithali, aku pun bagun lah dengan malas. Bangun terus buka almari tengok kot-kot ada nasi lemak. Untuk breakfast.

Selepas siap makan dan buat apa yang patut. Aku pun rasa badan gila panas. Tapi nak mandi, aduh, malasnya. Lalu aku pun buka suis tv dan decoder astro dan baring atas sofa. Sambil menghirup air.

“Indahnya life” kata…

Soalan Aku Untuk Para Gadis.

Imej
Assalamualaikum

Ah soooo true =).
Beberapa hari lepas aku dapat satu email dari seorang lelaki. Actually aku ada dapat banyak email tapi senders lebih suka kalau its only between me and them. Personal katanya tak nak tanya kat formspring.

Dari soalan dia, aku perasan sesuatu.

Perempuan.

Anda berjalan di shopping mall. Tiba-tiba ada lelaki tak dikenali tegur dari belakang dan cakap "Cik, I rasa benda ni terjatuh dari you. So, I believe this is yours." Sambil si lelaki memberikan kepada perempuan sehelai kertas kecil.

"Apa ni?"

"Number phone I. Hehe"

Then selepas tu, perempuan mesti marked lelaki tu sebagai gatal atau super croc atau miang kerana lelaki tu makes move yang funny dan kata-kata serta suara yang romantis.

Persoalannya di sini. Kenapa bila lelaki bermulut manis akan di marked sebagai gatal? Bila lelaki melayu tak bermulut manis, mula lah di tuduhnya lelaki melayu tak seromantis Mat Arab dan Mat Bangla. Tapi bila bermulut manis sikit, terus di k…

Top 5 Referrer for My Blog. Big Thank You. Hug?

Imej
Assalamualaikum


Well, sejak bulan lepas, aku perasan yang banyak blogger yang jejak ke blog dan tinggalkan kesan kejadian di chat box aku serta dia follow aku tetapi aku tak linkkan (sebilangan) blog-blog mereka. Actually, aku bukan tak nak link. Setiap bulan at least sekali aku akan update link tu. Dan banuak kali aku cuba tetapi sebahagiannya tak boleh. Aku tah tahu la kenapa hanya certain blog je boleh. Blogger punya function mungkin bermasalah. Bila aku tulis url blog, dia tak kuar respond. So, kepada tuan punya blog yang aku tak dapat link in, i am so soooorrr(y)...

Btw, aku check out aku punya Histat dan tengok aku punya referrer. Referrer count Histat dan Nuffnang tak sama. Google analytic pun tak sama. Tapi aku lagi sukakan Histat. Tak tahu lah kenapa.

Well, berikut adalah Top 5 Referrer aku untuk bulan ini.

1. www.wadefuk.blogspot.com (1.9%)
Blog budak medic. Ayat memang pedas. Dia cool. Berambut pendek. Dari blog dia, macam selalu orang pandang dia sebagai pengki…

When They Attack The Prophet Mohammed...

Imej
Assalamualaikum

Oh so racist.
When you attack Black people, they call it racism. When you attack Jewish people, they call it anti-semetism. When you attack women, they call it sexism. When you attack homosexuality, they call it intolerance. When you attack a country, they call it treason. When you attack a religious sect, they call it hatred. But when they make fun of the Prophet Mohammed, they call it freedom of speech?

What a stupid, what a jerk.


Kenapa Semua Orang Suka Bercakap Pasal Love-love? Part 6

Imej
Assalamualaikum

Girls now learned too much.
Duh. Tak ada soalan lain ke yang ingin di tanya selain soalan pasal love love love love. Kang korang tanya, aku main jawab, pastu korang apply apa yang aku cakap. Tup tup, terus putus. So, kalau putus dengan pasangan, jangan cari aku naa. =)

So, berikut adalah soalan-soalan yang pembaca aku tanya di Formspring.me aku.

1. Kalau ade gurl suke tepon kau malam-malam, paling lame korang borak 2 jam. Tapi mesti die cite pasal ex die ngan crush die. Kau da bosan da nie. Ape yang kau akan buat?

Kau sound je “ Hey girl, yang you nak cerita pasal crush and ex you kat I ni kenapa? You ingat I akan jealous ke? I tak akan jealous la sebab I tau yang you suka kat I sangat-sangat and you saja nak buat I jealous. Dah suka kat I tu cakap je la suka. Tak payah nak buat I jealous. Kan mudah. Settle. Kita couple terus."

2. I was wondering; Guys bila usha pompuan, bile pompuan tu layan, diaorang anggap perempuan tu mudah melayan. Tapi bile pompuan tu tak lay…

Kenapa Aku Suka Novel-Novel Hlovate.

Imej
Assalamualaikum


At last, aku dapat online juga menggunakan Maxis Broadband abang aku. Agak siput tapi boleh la. Aku tak ada masa nak jawab soalan formspring lain-lain yang banyak-banyak. Setakat ni, hanya ada satu entri yang betul-betul siap yang aku tulis ketika aku ketiadaan internet. Tak percaya aku yang aku boleh hidup tiga hari tanpa internet. Duh.

Ya, soalan dari Formspring.me.

Q: Damn! I like novel too. I pun suka lelaki yang suka baca novel sebab diaorang romantic sangat. Haha. Cerita le sket mcm mana you boleh terjebak dengan kancah novel ni? Kenapa suka sangat dengan Hlovate.

Duh. Aku tak rasa lelaki baca novel tu adalah satu big deal. Even Black (Ashraaf Ikhwan) pun baca novel. Muka ganas-ganas gila-gila tapi hari-hari baca novel okay je. Tak ada hal pun.

Isu baca novel ni aku terjangkit dengan abang aku. Orang kata dia tu player, tak tahu la betul ke tak. Yang aku tahu, dulu dia selalu pinjam novel dari kawan-kawan perempuan dia. Tapi satu pun aku tak sentuh novel tu. Seba…

TMnet Streamyx adalah Sucks Kerana Pekerjanya.

Imej
Assalamualaikum dan Salam 1Blogger.


Hari ni, rumah aku dah pasang Streamyx Cool Uni Pack. Ya. Baru hari ni. Padahal aku dah request lebih kurang 1 bulan lepas iaitu ketika Streamyx ada buka booth Uni Pack masa minggu Hari Guru. Bayangkan sekitar hari guru hari tu aku hantar borang, baru sekarang dia pasang.

Tapi tak kisah lah. Now aku nak cakap beberapa benda yang aku geram sangat bila streamyx lambat installed.

Masa aku register tu, aku tanya dia untuk pakej 4Mbps yang tertulis Rm50/ month. aku ada tanya abang tu tentang harga overall yang perlu aku bayar untuk first month dan for the next months. Dan dia jawab first month dan bulan-bulan seterusnya adalah hanya RM50. So cheap kan? Aku pun pelik gila bila 4mbps hanyalah rm50. Free wifi modem lagi.

Then bila nak hantar borang pada hari isnin, dan perlu bayar untuk deposit/first month, dia bagi tahu yang setiap pakej perlu di tambah dengan Rm35 dan untuk setiap bulan. So uh. Dah lari budget. Maksudnya setiap bulan bukan kena bayar Rm50…

Aku Cuma Nak Bagi Tau 26 : Kahwin Paksa.

Imej
Assalamualaikum
Pulse.
Aku rasa... Aku rasa aku dah baca banyak sangat novel pasal kahwin paksa. Novel umpama Aa+Bb contohnya. Erm, kahwin paksa yang mula-mula benci antara satu sama lain tapi lama-lama jadi sayang. Agak sweet di situ sampaikan aku rasa macam nak paksa parent aku paksa aku kahwin dengan pilihan dieorang. Baru lah ada thrill dalam rumah tangga. -_-

Then aku baru teringat. Cerita dalam novel tu semua penipuan dan tak lebih dari cerita dongeng. So bagi sesiapa yang tanya, ya, aku tak percaya cerita yang ada dalam novel tu akan/dah ada kat dunia sebenar. Dan aku tak percaya kalau gaduh-gaduh benci-benci lama-lama akan jadi sayang.

Itu hanya dalam novel. Jangan nak campur adukkan. Dan, jangan berangan lebih-lebih ketika baca novel. It won't happen. Won't happen.



Taste Lelaki Bukan Perempuan Seksi.

Imej
Assalamualaikum

Touche'
Hari tu, aku round-round blog music Indonesia. Sebab aku nak cari lagu untuk di kasi kepada gadisku yang merajuk. Ya aku memang suka buat gadis merajuk. Tapi kalau yang sorang ni merajuk, mesti nak kena pujuk. Penting untuk masa hadapan.

So, masa cari-cari tu, aku jumpa satu lagu dari band baru yang bernama Bite. Tak boleh blah lagunya adalah bertajuk Semua Suka Wanita Cantik. Dan dari tajuk tu, aku teringat kata-kata Eldy di blognya mengenai perempuan seksi. So, entri ini adalah olahan dari dari blog beliau.

Well, kebanyakkan lelaki memang sukakan gadis seksi. Nak-nak bila gadis tu gadis yang ‘miskin’ (pakai baju adik) yang baju saiz 2 tapi badan saiz 5. Tak pun yang pakai skirt yang singkat. Tak pun... alah, senang-senang pergi la mana-mana shopping mall then talakan la mata tu kat gadis-gadis cantik. Nak lebih lagi, pandang amoi. Memang perh. Tapi, tahukan anda bahawa lelaki akan hanya cakap “perh!” pada pandangan pertama je?

Gadis seksi tentu sekali bo…

Nikmat. Cinta. Indah. Tuhan.

Imej
Assalamualaikum

My favorite girl. My Lisa Surihani. Hihi.
Lawak-lawak basi biasanya bila perempuan tanya " Kenapa lelaki suka sangat pandang perempuan lawa?" Dan lelaki akan reply "Kiteorang bukan suka. Kitaorang just nak melihat keindahan ciptaan Tuhan."

Well, entri kali ni, aku tak akan bercakap pasal lelaki dan perempuan. In fact, dah bosan la dah asyik kutuk perempuan. Tu dalam storage aku ada lagi 3-4 entries pasal perempuan yang belum aku siapkan. Nak post 3-4 entries mengata perempuan sekali gus, kesian pula. Lagipun, perempuan ni kaum favorite aku. Tak akan nak sakitkan hati nurani mereka setiap masa, kan? ;p

Up-up and away (to the stars)
Semasa di Melaka, hampir setiap malam pukul 2 hingga 3 pagi, aku akan pergi luar rumah aku dan baring kat kawasan luar rumah. Rumah aku paling tepi, so memang okay la tak kisah sangat pasal orang lain.

Dalam pukul 3 pagi, baring sambil pandang langit sambil minum nescafe sambil mesej-mesej dengan gadisku sambil layan perasaa…

Aku Cuma Nak Bagi Tau 25 : Perempuan Ego.

Imej
Assalamualaikum

Click to enlarge.
Aku alami lah kan, lelaki selalu di kait dengan ego. Bila lelaki salah, lelaki mungkin akan mintak maaf. Kalau dia tak nak mintak maaf, perempuan akan kata bahawa lelaki tu ego.

Tapi tak boleh blah bila pihak perempuan yang salah, lelaki jugak yang kena mintak maaf.

Mengada-ngada.


Cinta Tikar Sejadah Download.

Imej
Assalamualaikum



Ini adalah sebuah drama pasal seorang remaja lelaki, Hazry bin Hussien yang berusia 23 tahun yang menetap di Perancis sejak kecil. Dia ni tak pernah solah dan tak tau apa-apa langsung pasal agama Islam. Tu belum kira perangai dia yang suka clubbing dan bawak balik perempuan ke rumah.

Tapi semuanya berubah bila emaknya menghantarnya untuk balik ke Malaysia. Kat malaysia, dia berkenalan dengan seorang gadis yang amat baik/sopan/dan menitikberatkan isu agama yang bernama Siti (Rafidah Ibrahim). Siti ni gila la comel. Korang patut klik link tu. Ni cerita cam Syurga Cinta la. Memang layan.

Pelakon



Farid Kamil
Rafidah Ibrahim
Bob Lokman

ALL DOWNLOAD LINK HAS BEEN DELETED.

Korang Ni Semua Agak Gila Lah. Part 5

Imej
Assalamualaikum


1. Since when involve dunia blogging?

Since kenal apa beza jenis-jenis perempuan psychopath, luar suci dalam kotor dan sebagainya . Actually, first blog adalah kat Myspace. Kat myspace (2008) kan ada ruangan untuk blog. Masa tu just tulis something yang eww eww dan memalukan. Then aku kenal dengan sorang mamat kerek yang ajar aku benda-benda tak senonoh. So kalau korang nampak aku buat benda-benda tak senonoh, tu semua dia yang ajar. Fahim nama dia. Fahim ni ada satu blog (blogspot la) dulu dia guna blogdrive. Punya la jiwang blogdrive dia. Siap ada love-love lagi. Tu belum kira ayat-ayat pujangga dia lagi. Memang jambu. Well, tu blog dia yang first-first sebelum beralih ke blogspot. So masa dia buat blogspot dan blog dia ‘femes’, aku mintak la chance untuk tulis satu entri. Then dia kata okay tapi dia kan delete selepas dua hari.

At the end, tak sampai 12 jam, dia dah delete. Pastu dia bebel-bebel suruh aku buat blog sendiri. Memberkan. Aku pun masa tu malas. So tak…

Bola Sepak vs Awek(s) Peraturan untuk Si Gadis Semasa World Cup.

Imej
Assalamualaikum

Just like a tatoo. Question : Gua bengang dengan awek - awek member gua yang bengang dengan member-member gua  pasal kitorang lepak malam sampai pagi tengok bola. Kalau lu jadi gua lu  sound apa dekat awek-awek? (kamon la, jangan kata lu tak layan bola pulak?) - Anonymous.Ya, again, soalan dari Formspring.me aku. Dan orang yang tanya tidak tinggalkan apa-apa butiran diri seperti link blog untuk aku isikan.Answer : Btw, gua terfikir lah kan. Lu bengang dengan awek-awek member-member lu.  Awek lu macam mana? Atau.. lu tak ada awek? Eh? Haha!Okay, sorry boh.Actually, aku sebenarnya baru je bejinak-jinak dengan bola. Semuanya di sebabkan member serumah yang gila syok dengan Liverpool yang membuatkan aku menonton match Liverpool selama 3 jam dan... kalah. Tapi, entah kenapa perkataan Chelsea tu amat-amat menarik minat aku. Mungkin kerana kehandsoman Drogba. So, I go for Chelsea.Manchester Shitnited? Tak pernah dengar pun.Bagi masalah lu. Gua rasa awek-awek member-member lu tu…

Cinta 'Agung' Remaja Zaman Sekarang. [Full n Complete]

Imej
Ini bukan cerita jiwang mahupun romantis. Ini adalah realistik bila melihat kepada keadaan para remaja zaman sekarang.

Cerita paling 'realistik' pernah aku baca. E-Novel ni ceritakan bagai mana sesesorang itu putus kawan yang boleh digelar BFF. E-Novel ni menceritakan bagaimana couple tu leads kepada benda-benda haram. E-Novel ni menceritakan bagaimana seseorang yang nampak baik dari luaran, adalah syaitan di dalamnya. Dan E-novel ni mencerita kan bagai mana sebuah intro yang kita sangkakan cinta abadi tulus iklas dan suci tu hanyalah sebuah cerita dongeng.

Teknik penceritaan perlukan banyak belajar lagi, tapi cerita dia adalah 'realistik'. Serious, paling 'realistik'. Aku tak pernah baca novel pelik macam ni. Kalau dikecualikan teknik penulisan, aku boleh kasi 4/5 bintang. Tak overrated rasanya.

Oh ya, bukan aku yang tulis ni yea.







Bab satu


"Habis, kau tak mahu makan dulu ke? Aku kan ada gastrik," balasku. Wadi menganggukkan kepala tanda mengalah. K…