Sabtu, 15 Mei 2010

Nikmat. Cinta. Indah. Tuhan.

Assalamualaikum

My favorite girl. My Lisa Surihani. Hihi.

Lawak-lawak basi biasanya bila perempuan tanya " Kenapa lelaki suka sangat pandang perempuan lawa?" Dan lelaki akan reply "Kiteorang bukan suka. Kitaorang just nak melihat keindahan ciptaan Tuhan."

Well, entri kali ni, aku tak akan bercakap pasal lelaki dan perempuan. In fact, dah bosan la dah asyik kutuk perempuan. Tu dalam storage aku ada lagi 3-4 entries pasal perempuan yang belum aku siapkan. Nak post 3-4 entries mengata perempuan sekali gus, kesian pula. Lagipun, perempuan ni kaum favorite aku. Tak akan nak sakitkan hati nurani mereka setiap masa, kan? ;p

Up-up and away (to the stars)

Semasa di Melaka, hampir setiap malam pukul 2 hingga 3 pagi, aku akan pergi luar rumah aku dan baring kat kawasan luar rumah. Rumah aku paling tepi, so memang okay la tak kisah sangat pasal orang lain.

Dalam pukul 3 pagi, baring sambil pandang langit sambil minum nescafe sambil mesej-mesej dengan gadisku sambil layan perasaan memang best. Sejuk. Sunyi. Perh memang layan. Tu belum kira kalau mendung dan ada bau hujan. Memang boleh tidur aku kat luar rumah sewa aku tu.

Tapi sayang, aku tak boleh praktikkannya kat Kuantan. Dah la depan rumah aku ada taman perumahan baru. Nanti mesti tak banyak privasi. Nanti bila kawasan rumah aku dah membangun, dah tak rasa suasana sunyi punyalah. Aku tak suka tempat-tempat crowded. Aku suka tempat yang tak ramai orang atau tempat orang yang buat hal masing-masing.

Dan kadang-kadang, bila aku tengok bintang, bulu roma aku meremang. Rasa macam something.
So, aku terfikir untuk share suasana yang aku nak-pergi-tapi-macam-just-berangan-je la

Gambar-gambar di ambil dari Infomaya.net yea.


Sebuah fenomena alam yg terjadi krn berkumpulnya mikroorganisme dipesisir tempat bergabungnya air dari aut atau air sungai dan membuat air menjadi berwarna ungu dan merah.


Fenomena visual yang tercipta kerana pantulan cahaya.


Lebih di kenali sebagai aurora.



Pelangi terjadi karana matahari bersinar pada titisan air embun, biasanya terjadi setelah hujan. Moonbow lebih jarang terjadi, hanya dapat dilihat pada malam hari ketika bulan ada pada titik rendah pada saat bulan purnama sehingga hampir purnama. Satu tempat popular untuk melihat Moonbow adalah di air terjun Cumberland di Kentucky AS.



Awan Noctilucent adalah awan yang sangat tinggi secara atmosferanya yang membiaskan cahaya pada waktu senja ketika matahari telah terbenam.


Bentuk awan yang aneh ini sering diasosiasikan dengan badai, dan tidak dapat dimengerti sepenuhnya bagaimana awan ini terbentuk.

Gambar-gambar kat atas nice kan. Ya aku tahu ada banyak lagi gambar-gambar menarik macam gambar pantai atau apa-apa. Tapi aku lagi suka phenomena yang berkaitan dengan langit dan alam semesta atau apa-apa yang tinggi. Termasuk berada di tempat tinggi.


Snow snow snow

But then. Aku suka juga salji. Sesiapa yang add aku kat facebook, akan tahu yang aku jealous dengan student-student yang duk tempat salji then letak profile picture gambar bunga salji what the hell. Rasa macam nak letak gambar matahari je sebab matahari memang ketara dengan Malaysia yang oh my God ya rabbi panasnya Malaysia.

12 Comments:

Hidayah Baik berkata...

lisa surihani tu sebenarnye kakak aku.. haha (perasan)

et berkata...

sila bersyukur kat mesia xde 4 musim sejuk beku,panas suam2 kuku dgn hurricane, gunung berapi lahar bagai.

oke ape mesia wpon panas.hoho.tp nice jugak kalau dpt lepak kat tpt sejuk sekali sekala.

oh men,bilanya nak ade salji kat mesia.huhu.

siggplus berkata...

gua mengharapkan entri mengata perempuan dalam entri ni.

kecewa

LIEZ. berkata...

siggplus : ewah!
saya mengharapkan enti mengata gay.

mr k : perlu ke letak gambar lisa surimadu?

Kimmy berkata...

oh Khairul,, mesir lagi panas!!!!
mcm kena salai atas api..

bersyukur la duk Malaysia yep. *nak balik!!*

anyway,,erm,,best kn kalau kejadian2 alam yg memukau tu kte boleh tengok dengan mata sendiri.. =)

Kimmy berkata...

oh Khairul,, mesir lagi panas!!!!
mcm kena salai atas api..

bersyukur la duk Malaysia yep. *nak balik!!*

anyway,,erm,,best kn kalau kejadian2 alam yg memukau tu kte boleh tengok dengan mata sendiri.. =)

silvertech berkata...

salam...

serius aku pelik apesal ramai laki suke lisa surihani...

sama jugak mcm kaum laki pelik apesal pompuan suke edward cullen...hehe

Amaya berkata...

urr...i noe i noe ..the first pic..its called red tide isnt?

cantik...!~
i love aurora too...first time aku dapat tau mender ni mase tgk satu citer jpun...lpe da aper name dier...
kalo xsilap...last christmas kot...

neway...seme pic tu mmg nice....^^

Nurul Harun berkata...

lisa surihani mmg cun!

tmpt Light Pillars tu lawaaaa sgt. haihs. semua lawa laaaa..

noor afzan berkata...

cantik beb gambar awan tuh..
susah nak jumpa awan camtuh..
indahnya ciptaanNya.

bvlgarigirl @ Arianna berkata...

okey, mula2 entry macam nak cerita benda lain, tapi tiba2 bertukar benda lain....emmmm

tapi okey sebab subhanallah cantik dan kagum tengok keindahan ciptaan tuhan yang jarang sekali kita boleh nampak

bakis kokies berkata...

pergi lah bukit pelindung. situ kn sejuk. g daki bukit tuh ! prmndgn pun cntik

Disclaimer

This is a personal blog and everything written on this blog, based on own and personal thought.

The owner of this blog did not responsible for any comments that made in the comment sections. The owner is only responsible by his name as written by the sections.

This web blog does not store any file on its server. All movies, software, form of files, pictures and any type of graphic forms that are posted on this blog are indexed from other sites and they are just for personal purpose only.

For download-able form of files/software/etc, it's just for demo and must be deleted within 24 hours. You are agreed with this term as clicking the download button.

Any pictures, videos and graphic forms, are not copyrighted as the date taken from the search engines. As if its copyrighted, all credit goes to the owner and I did not own the copyrights. All of the graphic forms are linked with the original source. All of those pictures, videos and graphic forms are not for any commercial use, I gain nothing for those forms of files.

Light 18sx contents.

All related names mentioned are totally fiction and got nothing to do with your and my life.
 
Powered by Blogger