Ahad, 16 Mei 2010

Taste Lelaki Bukan Perempuan Seksi.

Assalamualaikum

Touche'

Hari tu, aku round-round blog music Indonesia. Sebab aku nak cari lagu untuk di kasi kepada gadisku yang merajuk. Ya aku memang suka buat gadis merajuk. Tapi kalau yang sorang ni merajuk, mesti nak kena pujuk. Penting untuk masa hadapan.

So, masa cari-cari tu, aku jumpa satu lagu dari band baru yang bernama Bite. Tak boleh blah lagunya adalah bertajuk Semua Suka Wanita Cantik. Dan dari tajuk tu, aku teringat kata-kata Eldy di blognya mengenai perempuan seksi. So, entri ini adalah olahan dari dari blog beliau.

Well, kebanyakkan lelaki memang sukakan gadis seksi. Nak-nak bila gadis tu gadis yang ‘miskin’ (pakai baju adik) yang baju saiz 2 tapi badan saiz 5. Tak pun yang pakai skirt yang singkat. Tak pun... alah, senang-senang pergi la mana-mana shopping mall then talakan la mata tu kat gadis-gadis cantik. Nak lebih lagi, pandang amoi. Memang perh. Tapi, tahukan anda bahawa lelaki akan hanya cakap “perh!” pada pandangan pertama je?

Gadis seksi tentu sekali boleh tarik pandangan mata lelaki. Advantage pulak bagi gadis yang ada wajah yang cun. Tapi jangan salah sangka. Lelaki hanya lah berminat dengan luaran anda ya para gadis seksi. Kalau korang nak tahu, berapa peratus kaum we all (lelaki) yang nak cari awek / bakal isteri yang seksi? I can say... it’s almost 5%. Why?

Try fikir yea. Anda adalah lelaki handsome. Eh tak. Anda adalah lelaki tak handsome. So awek anda adalah seksi + lawa (majority lelaki tak handsome dapat awek lawa). So, bila awek anda seksi, akan ada ramai lelaki pandang hot-hot spot yang terdedah tu. So, apa perasaan anda bila ada ramai lelaki lain pandang badan awek anda?

Ya. Anda fikir boyfriend(s) anda suka ke kalau ada lelaki lain pandang bahagia-bahagian hot awek mereka? No.

Eh, i mean... Hell no!

So-and-so

So, dengan memakai seksi, memang boleh menarik mata lelaki. Tapi at the end, anda akan di mark sebagai perempuan murahan kalau terlampau seksi. Dan paling jauh pun, lelaki hanya akan mintak no telephone anda yang sexy untuk ber-geli-geli. Nak buat bini? Tak payah berangan lah anda. Tak percaya, tanya mana-mana lelaki dengan ayat “Kalau ada perempuan bogel depan u, and ajak kahwin, u terima tak?” Lelaki tu pasti akan menjawab tak. So kenapa lelaki suka pandang hot spot gadis? Well, ianya adalah kerana peribahasa “rezeki jangan ditolak, bala jangan dicari. Nak-nak, show free.”

So, kalau anda mengharapkan suami or boyfriend(s) yang baik, pastikan anda tak menarik lelaki dengan pemakaian yang seksi. Lagi pun, anda tentu tak suka kan lelaki yang kahwin dengan anda semata-mata kerana seks, kan? Kalau boyfriend(s) yang couple dengan anda semata-mata demi seks lagi teruk. Confirm touch-n-go.

Lelaki ni mengada sikit. Masa belum nak kahwin, sibuk rosakkan anak dara orang. Tapi bila nak kahwin, tak habis-habis cari yang fresh-fresh. Tak apa. Perempuan kan banyak. Eh? HAHA.


46 ulasan:

  1. pompuan lagi bnyk? salah

    pondan lagi banyak

    BalasPadam
  2. majority lelaki tak handsome dapat awek lawa-hahaha statement tkble bla..

    BalasPadam
  3. Itu bukan mengada sikit. tapi mengada banyak!

    BalasPadam
  4. mmg pon...
    lelaki kan suka memandang aset wanita... itu naluri lelaki, mmg tak bole ubah...

    BalasPadam
  5. memang mengada..pempuan mmg banyak. kasihanla kat pempuan. :p

    BalasPadam
  6. Pergh memang menusuk kalbu para perempuan yang berpakaian seksi.

    BalasPadam
  7. betul. aku pn pernah dgr kwn laki aku ckp "ala yg seksi2 buat gf ja. nak kawen nnt aku nak yg tutup aurat" tp aku tanak la bersuamikan lelaki yg pernah mempunyai gf2 seksi. mcm tak best ja -.-

    BalasPadam
  8. perempuan sexy ni
    just jadi bahan tontonan umum je
    ;)

    BalasPadam
  9. baik pny entry kau,ak suka. Perempuan suka dipandang dan laki suka memandang. hahaa

    BalasPadam
  10. gurl pom nk yg fresh2 laa..tolong sikit~

    BalasPadam
  11. hahaa..btol2..saye stuju..laki slalu mcm tu..tp kan...pmpn yg xsexy pon (pkai pakaian tertutup) skrg pon xsemestinya perangai baek taw...some of them hipokrit..pndai blakon kez nk pikat laki..parah jgak mcm tu kan..heheeee~~

    BalasPadam
  12. setuju giler giler,so perempuan,ape lagi,silela jage penampilan,tutupla skit,hehehe (for me too :) )

    BalasPadam
  13. tepuk dada tanya selera....

    dah tentu ISLAM itu sendiri menyuruh umatnya menutup aurat.. so.. sendiri pikir la.. heheheheeheh

    n buat lelaki.. pandangan pertama itu dimaaf kan.. dan pandangan kedua tuh dah jatuh dosa..

    so kawal kawal lah pandangan.. hehehehehe

    jom singgah blog mimie pada peminat cerita korea n jepun.. ada info menarik....

    BalasPadam
  14. setuju ngan bab tu..
    laki2 semua bila nak kawen cari yang bertutup, tak cekci tapi manis + comel.

    tapi mmg ngade2 la kan.
    awak nak cakap lelaki skang ramai dah 'kejam' ye.
    rosakkan pompuan pastu blah gitu je.

    BalasPadam
  15. uhuhu.benarrr.wat main2 bleh la yg seksi meksa, tapi nak bini yang cover sumer.haizzz~

    BalasPadam
  16. aku mcm ssh nk percaya kat lelaki yg ske or taste amoi..

    BalasPadam
  17. tapi kalau saye nak lelaki yg tak pernah sentuh perumpuan..haha..
    ada tak lelaki camtu???
    ofcoz ade kan..haha

    BalasPadam
  18. ngahaha.. boleh tahan entry neh.. selamat terasa ye siape2 yg terasa tu..heh..

    BalasPadam
  19. taste wanita bukan pada lelaki yg suka merosak kan anak dara orang.


    *mood bertudung skrg ni. so, tak terasa.

    BalasPadam
  20. oh man..
    1st time masuk blog ni terus suke boleh?
    nice entry la bro!
    memang zipzap terus ke hati laaa..
    hopefully any sexy girl yang bace entry ni dpt hidayah.
    aminn..
    anyway..Allah da ckp wanita yang baik adalah untuk lelaki yang baik dan sebaliknya..so lelaki yg nak pompuan baik pon kena la jadi baik gak kan?
    tak gitu??

    p/s: im gonna link ur blog to mine k!hope u didnt mind..
    salam kenal!

    BalasPadam
  21. lelaki yang baik hanya utk perempuan yang baik.

    tehee

    BalasPadam
  22. hello... first time nk komen kat sini.. hehe..

    mmg ramai lelaki tak hensem dpt awek cun.. tp bile dikaji semula.. lelaki tak hensem ni pandai jaga hati pompuan kot?

    and lelaki hensem cam berlagak, n mostly keanak-anakkan.. sebab tu la kot?

    tp tak sume camtu.. beberapa je la..

    BalasPadam
  23. @Sigg - Jgn cakap macam tu. nanti shax terasa.

    @Otak - Bagus kawan lelaki kau.

    @Bro Joe - Tepat sekali.

    @Chemo - Girl tak kisah lelaki tu fresh atau tak. Kalau dah suka, semua jahat lelaki, girl tu tak nampakk.

    @LiN - Amoi cun. Putih. Gebu. Siapa tak suka?

    @Aza - Aku tak pernah sentuh kulit perempuan dengan sengaja.

    @Liez - Pakai tudung putih yea nurshaliza yea.

    @Eisya - Welcome.

    @Rynn - Ya. Mungkin betul.

    BalasPadam
  24. anonymous likes this

    BalasPadam
  25. hehehe.. aku sokong komen siggplus.

    BalasPadam
  26. eisya : jgn terlalu suka.
    krn blog ini suka MENGUTUK perempuan.
    so, bersiap sedia utk panas hati.
    hahaha

    BalasPadam
  27. tergelak baca komen singgplus. hahaha. mmg sengal.

    tp betul la apa yang dikatakan, lelaki mmg teruk! ops. lelaki yang merosakkan anak dara org tetapi mahukan perempuan yang baik utk dijadikan isteri. what the fish!

    BalasPadam
  28. stuju bab ni...
    n lagi stuju ngn Nurul Harun,
    "lelaki mmg teruk! ops. lelaki yang merosakkan anak dara org tetapi mahukan perempuan yang baik utk dijadikan isteri"
    ape kte jgn rosak kn...tp pimpin ke arah yg lbh bek...kn bgs mcm tu....
    huhu....

    BalasPadam
  29. entri ni syok. mane dpt idea ni dude? mmg sempoi. heheh..

    pernah member aku (laki la) tanye, ape beza kite tgk perempuan seksi dengan perempuan bogey? jwpn nye xde beza. koz dua2 kita tgk dpt dosa. betol ke? aku pun xtau la. haha

    dan aku tanye balik. ape persamaan pulak, yg org laki pandang antara girl seksi dan tak seksi? jwpn nye tetap satu. org laki cari yg muka comel2 dan cantik2. tak kesah la seksi ke tak. haha tgk yg cantik2 xdosa kan?

    BalasPadam
  30. rezki jgn tolok.
    selagi ade pandang puas2..haha!

    BalasPadam
  31. hoho..like this one very2 much..penah tanye kat bf "laki suka ke pmpuan sexy?", and dia jawab exactly the same like what you've said..sejibik..hoho

    BalasPadam
  32. ok this post is gender bias..
    mentang2 la kaum pompuan bnyk so korang x ksh r rosakkan diorg???
    tolong la pmpn bknnya biskut..
    siapa la korang tanpa kaum wanita..

    BalasPadam
  33. terbaek. like laju-laju

    BalasPadam
  34. susahnya mao jumpa cik lelaki yang baek.adess.urmm,seorang teman lelaki fikir ape pada seorang teman perempuannya yang akrab?

    BalasPadam
  35. ape kata jgn ngade2 merosakn anak dara org? ok x? sbb pmpuan pun xnak laki bekas2 orang..:) cheers~

    BalasPadam
  36. lelaki ni memang teruk kan..igt siapalah anda jika tiada perempuan.. sedikit teguran disini:

    1) adakah laki memang ngade2 suka merosakkan anak dara orang? adakah mrupakan 1 hobi

    2) ape pulak jika anda mpunyai adik bradik y xseksi tp da dirosakkn org?
    sila komen kalo mau

    3) sebagai lelaki haruslah membimbing wanita, jika gf/istri haruslah ubahnya bwk kpd kebaikan. kebanyakan laki maukan isteri yg baik/alim tp skandal pula nak yg seksi n hot2, so ape kbaikannya jika kita mnjd isteri yg baik/alim suami masih mau mencr yg lain.adakah mereka msih mau merenung wanita2 seksi.renung2kanla sy seorang wanita yg punya pgalaman suami spt itu.itu saja.

    P/s: anda lelaki jgn menjadikan merosakkan anak dara orang sebagai hobi. igt anda akan dpt pulangan nya balik bila bkahwin kelak..salam

    terima kasih.

    BalasPadam
  37. For me, orang yg cakap "alah pompuan yg pakai elok2 tu pun perangainya bukan baik" tu sekadar carik alasan nak lepaskan diri.

    Sekurang-kurangnya daripada dua dose dia dah lepas satu, iaitu bab tak tayang aurat dan orat. Bab dia x brape nak baik tu yg dia kena fix. Tapi kalau x tutup aurat, pastu duk perangai mcm hamjad..xke dah buat dua kesalahan plak.

    But I'm sure post ni bukan nak bagitau sape salah, sape betul. Yang laki salah sebab tak jaga pandangan, yg pompuan salah sebab ingat seksi tu cantik.

    Dan aku tak nampak pun dalam post ni ada seruan ataupun ajakan utk sama-sama kita merosakkan pompuan sebab pompuan ramai..ini interpretasi tolol..kah kah kah!!

    Yang mana butthurt, sebab pernah buat macam apa yg post ni cakap. Baik laki baik pompuan..kah kah kah!!

    BalasPadam
  38. hmm betollah .

    ramai lelaki cakap nak isteri yang alim .

    BalasPadam
  39. Lelaki ni mengada sikit. Masa belum nak kahwin, sibuk rosakkan anak dara orang. Tapi bila nak kahwin, tak habis-habis cari yang fresh-fresh. Tak apa. Perempuan kan banyak. Eh? HAHA.

    hahahaah mintak2 ade laki lain rosakkan ank dia balik . :)

    BalasPadam
  40. Just nak beritahu, borhter berdosa jika letak gambor yg dedah aurat dlm blog bor..sekian terima kasih...

    BalasPadam

Pilih. Nyawa atau comment? Good. Tulis elok-elok.