Rabu, 12 Mei 2010

Korang Ni Semua Agak Gila Lah. Part 5

Assalamualaikum


1. Since when involve dunia blogging?

Since kenal apa beza jenis-jenis perempuan psychopath, luar suci dalam kotor dan sebagainya . Actually, first blog adalah kat Myspace. Kat myspace (2008) kan ada ruangan untuk blog. Masa tu just tulis something yang eww eww dan memalukan. Then aku kenal dengan sorang mamat kerek yang ajar aku benda-benda tak senonoh. So kalau korang nampak aku buat benda-benda tak senonoh, tu semua dia yang ajar. Fahim nama dia. Fahim ni ada satu blog (blogspot la) dulu dia guna blogdrive. Punya la jiwang blogdrive dia. Siap ada love-love lagi. Tu belum kira ayat-ayat pujangga dia lagi. Memang jambu. Well, tu blog dia yang first-first sebelum beralih ke blogspot. So masa dia buat blogspot dan blog dia ‘femes’, aku mintak la chance untuk tulis satu entri. Then dia kata okay tapi dia kan delete selepas dua hari.

At the end, tak sampai 12 jam, dia dah delete. Pastu dia bebel-bebel suruh aku buat blog sendiri. Memberkan. Aku pun masa tu malas. So tak buat la. Tapi last-last masa sem dua, aku register blog pada bulan January atau February (2009) aku dah lupa. Tapi register je la. Tak ada update atau apa-apa. Then pada bulan 3 aku start tulis kot. Biasalah, dapat banyak kritikan yang tak membina dari member-member ku (memberkan).

Then aku start tulis dengan rajin pada bulan 4. Pertengahan bulan 4, aku delete blog atas kesalahan aku sendiri. Pastu ramai yang tanya kenapa aku delete blog.
Then aku ingat lagi masa kat library Micet tingkat satu. Aku tengah baca majalah pastu ada awek pendek nama Sue yang aku tak kenal langsung tegur aku dan tanya kenapa delete blog dan aku pun macam “Who the hell are you?” dah la semua kawan-kawan dia pandang aku. Segan doe. Aku ni pemalu sikit. Eh tak, banyak. Lagi pun aku ingat lagi yang Mak aku pesan jangan bercakap dengan orang yang tak di kenali.

So, tu la starting aku mula tulis blog. Aku tak tahu pun pasal Nuffnang ni semua. Hajat nak tulis blog just for fun. Tapi dah boleh kasi duit so, grab je la. Tapi still, aku tak aim duit untuk berblog. Cukup la kalau ada orang baca. Peduli apa aku dengan ayat “Blog adalah untuk di tulis. Bukan untuk di komen dan di baca.”
Adalah satu kepuasan bila ada orang view blog kita dan ianya adalah priceless bila orang sudi komen yang membawa maksud kisah kita mampu member effek kepada pembaca.

2. Minta tolong. Macamana nak identify lelaki a.k.a boyfriend kita ni gay ke tak...?

How the hell I know???

Duh. Tapi pernah ada sorang perempuan ni. Dia mati-mati suspek yang aku ni gay. So dia Tanya 3 soalan;
  1. Jika kau (lelaki sahaja) berada di dalam sebuah bilik dan di hadapan kau ada lelaki gay yang bebogel nak nak cuba touch-touch kau, apa yang kau akan buat? ( Lari = Gay. Pukul = Normal)
  2. Kalau di beripilihan untuk kahwin antara perempuan tu (paling hodoh gila-gila-gila) dengan lelaki tu, mana kau pilih? (Lelaki normal tak akan kahwin dengan lelaki gay walau apa-apa pun)
  3. Soalan ke-3 terlampau lucah. Aku tak boleh tanya di khalayak ramai. Ianya pasal pisang goreng dengan kueh apa tah.
But oh well, biasanya lelaki gay ni jambu dan handsome. So, ‘hargai’ lah dia. Tak pun, tukarkan la dia jadi lelaki normal dengan menggunakan ‘kefemininnan’ kau. Goda! Goda! Good luck.

3. What is the best option to "make your money work for you"? I have money in a savings account, but it seems silly to let it sit there. What are some other alternatives that are worth looking into?

Try ASB. My brother got around Rm2k last January. Well, since you got lots of money, can say that probably you are already on ASB. Investment? No, if you got no experience.

Hmm. I guess, a very good way to make money work for you, me, is just buy a house. For example, make a half loan from bank, buy a Rm 200k house and make it for rent. Make it Rm1200 per month (Rm800 pay for bank loan and the rest which is Rm 400, in your pocket.) Then, you can sit back and enjoy your life with an extra Rm400 every month. And remember, the price of a house is not like the price of a car. The price of a car may be reduced way so much in a year, but never for a house as long it is called ‘house’.

4. Ermm nak tnye cmne nak taw samaada lelaki ni btol2 sukakan pompuan?

Kau sendiri akan tahu bila seseorang lelaki tu suka kau. Tapi dia mungkin buat-buat konon-konon dia just nak flirt-flirt sebab dia malu kalau kena reject.

5. Mr.k.. Camne nak tau org tuh betol2 suke kite or flirt.. Rite now saya da mula sukakan seseorg yang agak senior cakap agak nakal.. tapi x tau la nape sy selesa ngn dye..

Dia tak suka awak. Dia just nak flirt-flirt. Pernah baca novel Hlovate yang tajuk 5 tahun 5 bulan tak? Sweet doh novel tu. Dalam tu ada tulis “I aren’t affected by harmless flirt”. So ya, lelaki suka kasi harmless flirt. So, jangan pedulikan sangat. Lelaki zaman sekarang tak boleh di percayai dan suka rosakkan perempuan.

6. Ape kamu rasa kalau kamu couple dah lama tapi tak pernah jumpa?? Girl tu tak nak keluar bila kau ajak dia keluar. 

Tak pernah jumpa tu maksudnya cinta cyber or what? Kalau couple pernah face to face tapi tak pernah keluar berdua tu bagus la. Two is better than one right? But when two is in a not-so-good place, the another one akan datang which is syaitan. Kan bagus kalau jarang berjumpa. Nanti kahwin, tak adalah bosan sangat tengok muka orang sama setiap hari. Lagi pun, muslim couple macam ni kan elok. Di berkati. Mana tau kot-kot Allah backup terus carry ke kahwin. Tak ada la couple putus couple putus. Buang masa dan pitih.

7. Kamu lebih prefer girl yg ikut ckp mak ayh atau yg ikut ckp kamu?


Aku lebih prefer girl yang follow apa yang diri dia nak dan rasa perlu. Tak perlu ikut terlunjuk orang lain. Dan aku amat-amat tak suka kat girl yang follow cakap parent secara buta-buta sebab kebanyakkan ibu bapa berfikiran terlalu stereotype. Contohnya, jangan kahwin dengan polis atau peguam, nanti tak berkat sebab makan duit rahsuah (what the fuuu kan? ). Dan sebagainya. Aku suka perempuan yang degil dan keras kepala sebab senang nak di ajak gaduh. Gaduh leads kepada marah. Dan perempuan akan nampak comel bila marah. Pastu lama-lama jadi gaduh-gaduh manja. Bukan macam gaduh macam Adamaya.


8. Hanya lelaki kenal lelaki. Jawab eh Mr.K, apa maknanya if lelaki tu mintak izin simpan gambar prempuan? And betul tak lelaki ni kalau boleh simpan dua,buat ape nak buang satu?kan?kan?

Banyak sebab kenapa lelaki mintak gambar perempuan. Mungkin nak buat bahan hilangkan stress, mungkin untuk sumber motivas dan inspirasi, mungkin tuk sebagai menghilangkan rindu dan macam –macam lagi lah. Contohnya, bila lelaki tu malas study, dia akan tengok gambar perempuan tu dan berkata “bla-bla... demi masa depan kita bla-bla”. Macam tipu je tapi tak kisah lah.

Masa aku kecil kecil dulu, aku pernah pasang niat nak kahwin empat. Ye la. Balik kerja penat-penat terus baring atas katil. Pastu, isteri pertama datang tanggalkan stoken. Isteri kedua bawakan air. Isteri ke tiga datang urut-urut isteri ke empat datang kipaskan. Tapi bila aku besar, aku fikir balik, yang zaman sekarang dah ada aircond. So, rasanya ada tiga isteri dah cukup. Tak payah nak kipas-kipas. Menyemak je.

Tapi apa yang aku tulis kat atas tu juga adalah kisah dulu-dulu. Dulu-dulu tu maksudnya masa aku baru tahu yang kebanyakkan perempuan adalah iatrophobia dan gedik, mengada serta keras kepala. Serta comel.
Sekarang ni, aku rasa, kan bagus kalau ada seorang isteri yang boleh buat semua kerja? Maksud aku, kan bagus kalau kita tumpukan kepada seorang sahaja. Lagi pun, perempuan zaman sekarang ni, degil dan keras kepalanya ya Allah punya la tinggi. So, aku prefer seorang yang.... Walau pun jantung aku ada 4 kekosangan, walaupun tulang rusuk aku ada 4 ruang (?) dan mungkin walaupun aku mampu ada 4 isteri, aku rasa ada seorang dah cukup. Setia pada yang satu. Tak perlu satu, dua, tiga empat, lima ratus isteri. Dan tak ada lah bising sangat rumah tangga nanti. Tak nak tanggalkan stoken tak pa. Aku boleh tanggalkan sendirik.



9. Awak ni dah ada girlfriend ke? (bukan girlfriends). Oh, atau lebih advance, dah bertunang? :p
Tak. Tak.

10. Ko dak micet kan? Amik course ape?
Ya. Kos Process. Degree sem 4. =)

11. Apa prinsip ko pegang face org yg xsuka,dengki ko ?

Aku tak faham maksud ayat kau. Tapi aku anggap la kau tanya “Apa prinsip terhadap orang yang benci/tak suka kau?”

Setahu aku, setiap orang di dunia ni, akan ada orang yang benci. Even orang tu sealim dan sebaik mana pun, mesti akan ada gossip pasal orang tu. Tapi memang pun, sebab orang zaman sekarang aku tengok alim luaran je. Belakang kita, macam-macam perangai. Kat kolej pakai tudung labuh. Kat luar pakai skirt. Aku bukan cakap kosong, juga bukan dari pengalaman orang lain tapi dari pengalaman aku sendiri. Orang macam ni wujud. Ramai. Tapi tak adalah sampai macam psychopath gila-gila.

Aku boleh hidup dengan orang yang benci kat aku dan aku boleh hidup bersama orang yang aku benci. Ya aku pernah mengalaminya. Hidup bersama seorang ‘kawan’ yang asyik mengata belakang. Budget aku tak tahu la tu yang dia mengumpat belakang aku. Silapnya, setiap kali dia mengumpat, orang yang dia ajak mengumpat tu bagi tau aku. Duh. Kesian betul aku dengan lelaki yang mencapub hanya semata-mata untuk cari teman ni. Lagi teruk kalau sanggup mengumpat kawan sendiri semata-mata untuk rapat dengan perempuan. What a loser.

12. Agak-agak you, apa benda paling sweet dalam rumah tangga suami isteri?

Hmm. Try banyangkan ye. Korang bergaduh-gaduh dengan isteri tersayang, so isteri tu suruh tidur kat luar. Lu pun tidur la kat luar. Nak mintak bantal, isteri tak kasi. Nak mintak selimut isteri tak kasi gak. So tidur la sehelai sepinggan kat atas sofa. Then bila isteri tersayang bangun subuh nak pergi dapur, ternampak si suami tidur ada sofa. Pastu dia rasa sayu. Pastu si isteri datang la tidur sekali dengan suami kat atas sofa sambil mintak maaf. Aku tak tau nak terang macam mana. Tapi dalam imaginasi aku, ianya nampak sweet. So, tu paling sweet bagi aku kot.



Final exam aku dah seminggu abis. Maksud aku, habis pada hari rabu lepas. Jumaat lepas aku gerak KL amik barang-barang abang aku. Abang aku balik Kuantan naik RXZ dia, aku drive ditemani oleh kawan dia yang dari Russia. Perh. Orang Russia tinggi-tinggi bai. Tak boleh blah bila orang Russia tu melompat-lompat kat tepi pantai Telok Cempedak then bila tanya, katanya nak tengok Filipina (wtf?)

Lupakan pasal orang Russia tersebut. Aku nak cakap, kini, aku bebas kembali ke perangai asal which is mengumpat perempuan. HAHA. Apa pun, doakan result final aku terbaik yea. Doa perempuan mudah di makbulkan. Khairul akan dapat result yang bagus. Aminnn.


30 Comments:

Marya Hana . berkata...

bg aku. situasi perempuan tanye kaw da delete blog tu, tak salah. die just bertanye.. utk dapatkan kepastian. and menampakkan blog kaw diikuti. xperlu rase malu :)

Lun berkata...

nice answer
khai, ko mmg akan cakap laki jahat n ko je kan laki kat dunia ni baik?
mmg ak stuju klw ak jd ko

ciK giNcu berkata...

herm aku rs ko sungguh comel pd soalan last. btw aku comel. pastu degil jgk. aku jd awek ko nak? hahhahah.

rhapsody LiN berkata...

ahaha... cm x caye ku bc every single words yg ko tulis!

cayalah!!

zarif berkata...

zzzzzz..
lame dah aku x layan blog ko..
weh...memandangkan aku dok umah nih..
x derk bende nak buat..
terpakse le

milimilo berkata...

oh,ko dh sem4 rupenye.lg laju dr aku.huhu.nampaknye ko lebih phm perempuan dr aku sndiri.cayalah. =D

Shahireen Zulkifli berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Jard The Great berkata...

aku gelak tang neh

"Masa aku kecil kecil dulu, aku pernah pasang niat nak kahwin empat. Ye la. Balik kerja penat-penat terus baring atas katil. Pastu, isteri pertama datang tanggalkan stoken. Isteri kedua bawakan air. Isteri ke tiga datang urut-urut isteri ke empat datang kipaskan. Tapi bila aku besar, aku fikir balik, yang zaman sekarang dah ada aircond. So, rasanya ada tiga isteri dah cukup. Tak payah nak kipas-kipas. Menyemak je."

ha ha ha.. ko da jadi pakar kaunselor hubungan la

aisyah.azhar berkata...

haha.betul2...imaginasi ko tntg kawin tu sweet.haha

.::WaNiE::. berkata...

hahah mcm2 daa soalan :P

ha chemo berkata...

ooohhhhhhh,soooo good!
haha :D

Mr K berkata...

@Zarif - Alah, banyak lagi benda berfaedah yang kau boleh buat.

@Milli - Aku tipu tu.

saiful berkata...

knp kau x da awek??

A) memilih
B) X da pilihan
C) pemalu
D)X pandai ngorat perempuan

nasih berkata...

kira masyuk la gak dapat view sampai berpuluh2 ribu. padahal ko start serius berblogging lambat dua bulan dari aku tapi ngalahkan aku yang punyai blog tak seberapa feymes. huhu..

LIEZ. berkata...

jawapan untuk soalan terakhir tue,
kenapa isteri dia tidur kat sofa bersama-sama dgn dia?
bukan kah lebih elok jika mereka solat bersama-sama dan saling bermafaan selepas solat.
baru sweet kot..

kella berkata...

huhuhu...macam2.. sonok gak layan je baca panjang2 jawapan2 sebab2 tertentu tu.. :D

Terima kasih Hafiz Hashim, Tahniah Malaysia!

fahim berkata...

kerol tipu, dia bkn process. dia juga tkkan approve comment ni.

fahim berkata...

stalker, cari blog lama aku
aku dah bosan dgn dunia blog
aku tk suka dunia yg semakin ramai org
too typical

Enchaoz berkata...

okek, semua jwpan cam hahaha je kelako nye.. bkn klu awek keras kepale n degil ni buat kene hentak ke huhuhu

Mr K berkata...

@Fahim - HAHA. Cakap banyak la kau.

K2r~90 berkata...

seronok ape kalu de orng benci kite

tapi aq belum pnah rase ag
'whoaaaaaa takbur betui aq neh hahaha

billa_bee berkata...

hehehehehehehe..
hye..ak bru jea t'bce sume la yg ko b'cte pjg lebr kt blog ko..ak kire mmg ko ejoy gler r bab2 m'coret2 nie..anyway, slmt m'jwb r soklan2 yg ntah pe2 n mcm2 nie...
gle sweet ak bce pe yg ko bce..
lth kot nk gelak...
slmt maju jaya with ur writing..

ELYANA YAZMIN =) berkata...

er..
suke part;
kawen ..yang kene tido luar..

stuju itulah manis dalam rumah tangge..

dee berkata...

hahaha

kucIngbUnge berkata...

pilih nyawe tp nk komen gak.

tq.

[best gak bce belog nih pas abeh exam pembedahan]..=]

NALQAH berkata...

kau pelik!
P E L I K
but I love it

cikLah berkata...

hmm.. even n3 nih da nak dekat stahun umuq dia.. nak komen jgk.. paling suka numer12.. ala2 KCB gitu ade scene y mcm tu.. tp xde mintak maaf lah.. huhu.. lg satu.. suke jgk numer11.. yup.. sama.. penah alami gitu.. huhu.. baru tau idup manusia ni mcmne.. hee.. da abes nangis, esoknye sengih2 je depan dia.. wat tatau.. then hidup diteruskan mcm biase.. tade masalah.. namgis bukan sedeh ke ape.. SEBAK.. yup sebak.. xsangka dia buleh nak ngumpat@kutuk kte. iskh3.. tp sedar diri la.. sbb sy pon biase dok kutuk2 org.. wakaka.. thx to her..
sory pjg plak komen..

anak pak cikk JOHARI berkata...

hidup padapaksiyang nyata.
Senang DEAL.

nida tecit berkata...

ala sweetnye imaginasi mr.k.. benci lar

Tanpa Nama berkata...

blog niy mmg bgus..yup,undeniable,but kalo nak kutuk pompuan uh bt specific sket pompuan yg camna..not all girls are bad, u know..anyway,,,terpaksala say 'thumbs up' for this blog

Disclaimer

This is a personal blog and everything written on this blog, based on own and personal thought.

The owner of this blog did not responsible for any comments that made in the comment sections. The owner is only responsible by his name as written by the sections.

This web blog does not store any file on its server. All movies, software, form of files, pictures and any type of graphic forms that are posted on this blog are indexed from other sites and they are just for personal purpose only.

For download-able form of files/software/etc, it's just for demo and must be deleted within 24 hours. You are agreed with this term as clicking the download button.

Any pictures, videos and graphic forms, are not copyrighted as the date taken from the search engines. As if its copyrighted, all credit goes to the owner and I did not own the copyrights. All of the graphic forms are linked with the original source. All of those pictures, videos and graphic forms are not for any commercial use, I gain nothing for those forms of files.

Light 18sx contents.

All related names mentioned are totally fiction and got nothing to do with your and my life.
 
Powered by Blogger