Jumaat, 14 Mei 2010

Aku Cuma Nak Bagi Tau 25 : Perempuan Ego.

Assalamualaikum

Click to enlarge.

Aku alami lah kan, lelaki selalu di kait dengan ego. Bila lelaki salah, lelaki mungkin akan mintak maaf. Kalau dia tak nak mintak maaf, perempuan akan kata bahawa lelaki tu ego.

Tapi tak boleh blah bila pihak perempuan yang salah, lelaki jugak yang kena mintak maaf.

Mengada-ngada.


35 ulasan:

  1. ade ek pompuan cenggitu? harap2 x termasuk.sadis.

    BalasPadam
  2. tak kira lelaki atau perempuan dua2 ade ego

    BalasPadam
  3. Lelaki itu terlalu sayangkan perempuan itu...mungkin.
    Mungkin juga lelaki itu pengecut.
    Juga lelaki itu adalah pemalas dalam soal bergaduh, biar macam itu sahaja.

    BalasPadam
  4. hebat oh perempuan. kan? haha.

    BalasPadam
  5. kalau aku slh..aku ttp minta maaf..dan tak perlu nak ckp maaf kat aku kalau da nyta aku yg slh

    BalasPadam
  6. lelaki suka cakap 'sorry' selalu. sampaikan sorry tu dah takde makna dah.

    BalasPadam
  7. hahahahaa.
    aku rase btol la pe ko ckp.
    pompuan klu ego mmg melampau2.
    tapi salunye laki yg dikaitkan dgn ego.
    nape ye?

    BalasPadam
  8. salam..
    tp awak..
    lelaki mmg ego la..
    siyes..
    sgt ego..hehehe..
    pompuan xde la ego sgt...
    kan..kan..hehe

    BalasPadam
  9. hate to say, but totally agree damn!

    BalasPadam
  10. perempuan mengada-ngada sebab na mnje3 kot...
    hahah~

    tapi agak2 juga ah...
    =p

    BalasPadam
  11. mrK, tula kenyataannye..bkn ngade2,da nature kami..sng ckp, lelaki mmg saba lebey dr perempuan (aku puji neh)
    =)

    BalasPadam
  12. HAHA. apa yg kau mentioned ttg perempuan selalu tepat. benci betul.

    BalasPadam
  13. @Nabila - Lelaki sanggup buang ego demi gadis dia. Perempuan sanggup ka? =)

    @Adziim - Aku rasa lelaki tu malas nak gaduh-gaduh. So, dia mintak maaf je la.

    @Otak - YA! =)

    @Atielova - Itu la. Aku pun tak tahu. Unsolved mystery for now.

    @Najmie - Ya, comel tu tidak dinafikan.

    @Ween - Jangan benci-benci. Nanti lama-lama jadi sayang.

    BalasPadam
  14. memanglah biasanya camtu mrK.
    Tapi bukan semua macam tu k.

    Ada je lelaki yang merajuk berhari-hari minta GF pujuk.
    Dah explain byk kalipun still nak emo.
    Last2, lantak la pi.
    Penat nak pujuk.
    haha~

    Pompuan kurang sabar tuk pujuk lelaki. Itu fakta!

    BalasPadam
  15. sama je lelaki perempuan... dua2 ada ego

    BalasPadam
  16. erk..tp dr pengalaman aku, aku yg byk mintak maaf..macam mana tu? hahaha

    BalasPadam
  17. dua2 ego i think. 8 x 10 je sume

    BalasPadam
  18. ahahahhaa hampeh.. cumel kartun tu. :p

    nurul mcm tu ke ek?

    BalasPadam
  19. kebykan relationship yg bertahan lama, ialah bila lelaki tu ade ketahanan mental yg tinggi kat seseorang perempuan.

    nature ah aku rase weh.
    tapi takde ah setiap mase nak tgu lelaki mintak maaf.
    perempuan memang mengada. nak perhatian. kenyataan.

    BalasPadam
  20. aku baru post entry pasal sum1 yg ego. tapi lelaki la. heheh

    tapi ego ni aku tujukan utk org yg xnak ngaku slh.
    both gender. xde diskriminasi.
    people make mistake.

    BalasPadam
  21. haha.. a girl always like that.. alaa.. kalau dua2 ego mmg susah la relationship tu.. sorg ego sorg lagi kena beralah.. tp semua tu pn berpada2 jugak.. give n take,lift n weight..

    renung2kn n slamat beramal!

    hahahahaha.. XD

    BalasPadam
  22. lelaki mcm ni nnt confirm takut bini.

    BalasPadam
  23. ala, ego ni xkira pompuan xkira laki.. sbb, ada jg pompuan/laki yg xego sgt.. n ada plak yg sbliknya. so, ni b'gantung ngan individu msg2...

    BalasPadam
  24. memang la..pompuan mana ley mintak maaf. jatuh a standard ;P

    BalasPadam
  25. hate to say this but...
    btol gak tu..
    sorry girls(ceh, aq pown girl gak)

    BalasPadam
  26. huhuhu...xyah kata dgn lelaki, ngn kwn2 sendiri pun ade je yg perangai camni..da salah, admit it...xyah wat drama swasta as if kita lak salah...

    BalasPadam
  27. suke katun tu ngeh ngeh ngeh...

    BalasPadam
  28. Semua orang ego ! Jangan gadoh2 lagi ! ^_^

    BalasPadam
  29. aku tak kan jatuh cinta ama popuan mcm tu

    BalasPadam
  30. eley mana ada .

    sapa salah kena lah mintak maaf .

    kan kan kan

    BalasPadam
  31. standard la perempuan kalau dia buat salah n bf buat dia lagi rasa bsalah, mmg bf tu cari maut :P

    BalasPadam
  32. In my situation, it's different. It owez me yg kena say sorry even though dia yg salah.

    yeah i know lelaki ni ego. tp xkan la ble da terang2 salah still nak cakap dia btol and last2 sy gak yg kena minta maaf

    kadang2 ada gak dia mintak maaf. then sy pun cakap "ok, sy maafkan awak". Ble mood sy da okay, trus dia ungkit balik topik td n cakap "awak pun salah gak sebenarnya. bla bla bla~". cmtu ke minta maaf?

    well, pompuan pun ada gak cmtu (bukan sy k) :P

    BalasPadam

Pilih. Nyawa atau comment? Good. Tulis elok-elok.