Selasa, 1 Jun 2010

Soalan Untuk Para Gadis 2 : Bila Korang Memang Dah Tak Cun.

Assalamualaikum


Aku nak tanya sesuatu. Try jawab dengan jujur.

Dulu-dulu aku selalu lepak kat library baca surat khabar (paper). Dan aku selalu sangat lah nampak paper tu siarkan blog-blog yang terkini. Tapi yang aku hairannya, kenapa semua yang masuk paper tu adalah perempuan. Pastu, perempuan tu wajib comel. Lelaki tak ada pun?

So, kalau anda (gadis) tak lawa, tak cun dan tak cute, tapi blog anda (personal blog) ada isi yang mantap, agak-agak boleh masuk paper/ majalah tak?

Pernah ke terjadi? ^,^



33 Comments:

joegrimjow berkata...

watpe nak masuk majalah?
baik masuk syurga

opsss

lassiegewdix berkata...

HAHA .
tuh cm pakej kowt .
'kowt' ! :P

Siti Nur Aminah berkata...

gua tak cun..tu pasai blog tak pernah terpilih..asek memaki je..ahahhah

Nadia berkata...

salam ...

dah menjadi lumrah rakyat M'sia mmg selalu nak tgk yg cantik je ...
x ke macam 2?
it jus an opinion from me ..
me, myself pun jus an ordinary gurl ..
so, rasa cam x ckup layak gak msuk paper ..

kite tgk la nnt ape kate org lain plak ..
=)

Hafiz Ismi berkata...

Yang betul2 berbakat shj akan dipilih jika tiada rupa.. =p

azizie berkata...

kalau dah tahap masuk surat kabar, muka mmg kena lawa la. kalau tak lawa susah sikit. bukan nak diskriminate, tapi tu hakikat dunia skrg yg mementingkan rupa

noor afzan berkata...

entahlah..
tapi kalau nak masuk surat khabar macam gitu la bro..
kena lawa kot.
macam artis la pula..

cik EPAL berkata...

oh terasa. patutlah sampai sekarang aku tak masuk paper. haha

cik EPAL berkata...

tunggu gak blog mr k ni masuk paper ;)

'AQILAH berkata...

kalau blog ku masuk paper...haha tak dapat di bayangkan..

didiey ;) berkata...

aku kategory yg mane K?

norain ishak berkata...

mesti lah boleh!apsal tak boleh plak..kalau yang tak cun,tak cute tu, masuk paper, semua boleh jadi cun dan cute okey..

a kl citizen berkata...

sekarang kan banyak photoshop, hidung penyek boleh nampak mancung....

fndrocka berkata...

aku jarang semak2 majalah tgk belog orang..huhu.

tapi standard la..kata nak masuk majalah..bukn belog je kena cun..pemiliknya pun harus cun..bukan wajib.tpi harus

Berwajah Baru

Jard The Great berkata...

blogger yg cun baru ade market value..

Jard The Great berkata...

tak boleh... especially blog wanita yg kekadang boleh salah anggap penulisnya lelaki..

otak ketat berkata...

cis. mmg diskriminasi. takpa. tggu aku masuk paper/majalah oke. nnt aku bitaw kau (sampai mati pn takkan berjaya). haha.

hannamaruku berkata...

Muka tak ada. Isi pun tak ada.
Ceh, sampai mati ah tak masuk paper?

HAHA.

athirah berkata...

mcm artis akang gak.. talent xde.. tp rupa ad pun jalan~

Frodo Baggins berkata...

wa syak editor paper tu x ensem n miang. apsal blog kita x masuk ppr. wa musykil.



kah3x


>>___<<

zuana's dear diary berkata...

lumrah dunia dh mcm tuh... nk wat caner... huhuhu

AMOI KUSUT berkata...

patut laa i tak pernah masuk paper..
xlawa, xcun dan xcomel rupe nye i ni..
hahaha

Nurul Harun berkata...

semua awek cun okay!! weks

faizu berkata...

betul dow...its a norm 4 mlysian,n myb other country juga utk tgok rupe pras org dlu...got a cute face, then u r ready 4 a fame.=)

penjenayah merah jambu. berkata...

hahaha,rupanya ada orang fikir mcm sy jugak!

haritu si cantik 1 kena review,then si cantik 2,memang betul,tak ada blog lelaki.

dan sangat-sangatlah betul,blogger yang termasuk tu semuanya cun-cun belaka.

yang membaca guna mata.dah guna mata,what do you expect?

Oh,they just so lucky. :)

funky_D berkata...

aku x letak pic aku pun kat blog sbb xnak org judge blog aku by my looks....tapi nampak gayanya sampai bila2 punxkan dpt masuk paper....ada aku kisah? x kisah tapi kisah gak la kan...teringin gak rupanye....hehehe

aisya berkata...

kalau x cantik x laku la majalah tu.

tp aku pnh nmpk ada satu majalah ni review blog pasal sorg ni yang ada anak istimewa...

Nurulbadiah lai Mohd Ramli Lai berkata...

salam..
Tu la kdng2 budaya org kte.slalu judging sumtin based on warna kulit,cun xcun,status,bkn bsed 0n quality.actly mda ni x ptut brlaku,tp dats da reality..
If blog yg msuk paper 2 btl2 bgus,tmbh 0wner die cun,dats tuah die.but if brsndarkn muke smte2,i dunt think mda ni bgus.
Bg i,blog y bgus adalah blog y bleh bg inf0,inspirasi,ada kritikan n cdangan yg ummph,xkesah sape 0wner die..cun xcun,d0esnt matter..
I guess msyrkat shud change..treat pe0ple equally bsed 0n their quality,n0t prettyness.

PinQib berkata...

aku pun prasan cmtuh gk.. orait mr K

j0j0_bdiN@ berkata...

blog aku nak masok paper?
masok lobang najis pon belom tentu layak...

miss nina berkata...

kalau tak cun?
mungkin tak masuk majalah yang tipikal.

Reader's Digest ke.. The Economics ke
, yang penting isi tip-top

selera orang tak sama kan?
sasaran majalah pun tak sama

~blogger biasa2 saja

Tanpa Nama berkata...

well...kdg2 entri xla bgs mane tp comment belambak2...
sbb???
dh femes n lawa...

Tanpa Nama berkata...

aku pelik kenapa blog ni x masuk paper. padahal aku rase hmpir sume kgkwn aku yg ade blog follow blog theotherkhairul.

Disclaimer

This is a personal blog and everything written on this blog, based on own and personal thought.

The owner of this blog did not responsible for any comments that made in the comment sections. The owner is only responsible by his name as written by the sections.

This web blog does not store any file on its server. All movies, software, form of files, pictures and any type of graphic forms that are posted on this blog are indexed from other sites and they are just for personal purpose only.

For download-able form of files/software/etc, it's just for demo and must be deleted within 24 hours. You are agreed with this term as clicking the download button.

Any pictures, videos and graphic forms, are not copyrighted as the date taken from the search engines. As if its copyrighted, all credit goes to the owner and I did not own the copyrights. All of the graphic forms are linked with the original source. All of those pictures, videos and graphic forms are not for any commercial use, I gain nothing for those forms of files.

Light 18sx contents.

All related names mentioned are totally fiction and got nothing to do with your and my life.
 
Powered by Blogger