Rabu, 16 Jun 2010

Gaza Vs FIFA World Cup.

Assalamualaikum

Masa kes Israel serang gaza hari tu, semua kecoh nak tukarkan profile picture kepada gambar hitam atau Gaza, Tak kurang juga yang berkempen kesana ke mari nak suruh orang tukar profile picture. Kononnya kalau tak tukar, tak support Gaza lah. Tapi kan, tak boleh blah bila masuk je musin FIFA, semua dok pakat letak gambar jersi sebagai profile picture.


So, mana perginya semangat sokong Gaza anti Israel anda. Mana perginya ukhwah anda? Mana perginya... Hm, actually, nak gak aku mengata korang kaw-kaw. Tapi bila di fikir-fikirkan balik, aku pun letak gambar jersi Germany sebagai profile picture. Well, biasalah, Germany kan champion, kena la letak.

Spain? Brazil? England? Oh peh-lis lah. Hihihi



33 Comments:

Hazzy Ishak berkata...

rasanya kena kat diri sendiri kot

Syira ITIK KEJ♥M berkata...

kali ni sy sokong mr.k 100%

profile pic fb ikut musim je~ huhu

ouh, satu lagi germany memeng power. walaupun palyer tak star tapi main mantopp. yg team glemer2 tu... publisiti je lebih. tapi main bese2 je. entahlo. sengat lum kuar lagi kot? HAHA.

MissNera berkata...

hahaha... biasalah tu kan... hangat-hangat time tuh jer..

sokong Germany gak! best time kalahkan Australia 4-0 tuh! =]

princeduyong berkata...

kejap je dilupakan...

sayang berkata...

hahhahaha, sy tgk skang kwn2 sy yang profile picture gaza dulu sekarang dah jersey bola pulak . hehe

Farid MOFASAD berkata...

GUA KENAL ZARAH ZAIMUL ITU!!!!


>>_____________<<









...
RTM TIPU RAKYAT???????

Zida berkata...

hahha comei je kot~ tak boleh belaaa. hhaha

Khairi berkata...

Germany? haha...

Tengok spain mlm ni mcm mana.

otak ketat berkata...

haha! aku pn pasan mende neh. haih. entah la. lenkali buat benda ikut keikhlasan. jgn ikut org ja keje. hee.

haha berkata...

perasan tak? lain orang yang guna gambar gaza, lain pulak yang guna gambar jersey. kalau yang memang terasa pedasnya, memang dia la yang makan cili. tapi yang tak makan cili, kita cool je.

saya tertinggal subuh pagi tadi, tapi saya tak tukar gambar palestin saya kepada jersi afrika. so you see, bila dah tak letak gambar palestin tak semestinya kasih dan perjuangan berkurang. let's just say it's unfair to judge. sebab kat dalam. Tuhan je yang tahu.

Mr K berkata...

@Huhu- Err. Apa kena mengena dengan kau tak solat subuh dengan tukar gambar?

AkuAyie berkata...

kau mmg Mr K..
uit. aku rindu berblogging sama kamo. :D

sti ko dh lupakn ak kn.. T.T

*~ aRaBeLLa ~* berkata...

nak tergelak baca komen atas..

haha berkata...

orang yang stay dengan gambar palestin dan gaza segala masih boleh tinggal solat?! boleh pulak macam tu? boleh. sebab human is flawed, sebab tu tak boleh nak baca niat orang. dan sebab tu jugak Dia tuhan, bukan kita. Dia la yang patut tahu kenapa orang tu letak gambar itu ini sebaai profile picture.

boleh jadi je orang yang dah tukar gambar palestin kepada jersey ni esok pagi nak bertolak ke Gaza bergadai nyawa. yan penting, niat bukan profile picture

amy shuhada berkata...

mcm2 la.. n entry nih, mmg kena btol2 kt aku.. hahahha!!

germany?? aish.. spain lor!!

Kap berkata...

best.

syazana berkata...

hahah..ckp kat diri sendiri ke tuh??

J. Love berkata...

gua baru nak komen macam haha komen. lu punye judgement tu rawak lah. orang lain-lain

Mr K berkata...

@Haha - Hmm? Ya of course. Aku rasa kau tak baca perenggan pertama baris dua dan tiga.

noor afzan berkata...

saya juga risau bila isu gaza kejap je hangatnya.

tapi saya tak penah tuakr profile pic sejak sekian lama.

"miko itu nana" berkata...

like this post...=D

n one more..german byk pe star...
klose..podolski...lahm...
suke dorg since 2006...
lahm comel...haha

haha berkata...

jadi, bila dah tukar, kita katakan rasa marah tu dah hilang?

zey berkata...

woyt. woyt.
aq sokong germany gak wey!!
chmpion r jerman!

wohoww...y psal isu gaza tu,
dlu profile pic aq pon bendera palestine...tp sat je aq letak...

haha! besela, aq xske mende cliche..~

sueIM berkata...

aiyaaakk , setuju !

joegrimjow berkata...

nice
;)

pandai buat jersey ni supaya sibuk cakap pasal bola

Mohd Adziim berkata...

Bermusim.

athirah berkata...

nasib laaa i gne dua2.. heheheh :PP
kira sokong dua2 la...

(: syai_sharif :) berkata...

adoii baek punye perlii
GO SPAIN!
oops :P

امين berkata...

Salam.. mohon disyer ya... tq

__paan___ berkata...

assalamualaikum.. haha. oke kerol. aku nampak nama aku. actually bukan aku yg nak tukar dari profile gambar gaza ke jersi, tp atas permintaan sroang kawan aku, dia kata kalau kau betul2 minat bola, kau tukar profile gambar kau. so aku tukar la, sebab nak jaga hati kawan. well, 2 3 hari je kot aku pakai jersi tu. but now, beralih ke gaza balik. 1 more, kau bukak lah wall aku, jangan kata aku hangat hangat taik ayam berjuang lagi ye? hehe :)

Miss Comot berkata...

aku x ltk mn2 pic prof yg ko kate tue sbb bkn aku x sokg Gaza dan aku x suke bola....org yg tkr pic prof tue myb die nk bgtau yg die sokg...tp bile die slalu tkr...btol cam kate ko....cam x de pendirian je kan....aku cam bese ltk muke kotak aku....hahaha3

Qistina Filzah berkata...

sukung germany gak
jgn luper game mlm ni germany vs england
jerman pemain muder2 & comel(lahm paling cumil)
ader gak yg muslim...go germany go...chaiyokk

Abby<333 berkata...

stuju!! germany for the win! aku bru je tuka profile pic hehe ulang balek..baruu je td b4 bace post ni

Disclaimer

This is a personal blog and everything written on this blog, based on own and personal thought.

The owner of this blog did not responsible for any comments that made in the comment sections. The owner is only responsible by his name as written by the sections.

This web blog does not store any file on its server. All movies, software, form of files, pictures and any type of graphic forms that are posted on this blog are indexed from other sites and they are just for personal purpose only.

For download-able form of files/software/etc, it's just for demo and must be deleted within 24 hours. You are agreed with this term as clicking the download button.

Any pictures, videos and graphic forms, are not copyrighted as the date taken from the search engines. As if its copyrighted, all credit goes to the owner and I did not own the copyrights. All of the graphic forms are linked with the original source. All of those pictures, videos and graphic forms are not for any commercial use, I gain nothing for those forms of files.

Light 18sx contents.

All related names mentioned are totally fiction and got nothing to do with your and my life.
 
Powered by Blogger