Catatan

Tunjukkan catatan dari September, 2010

Cinta Tiga Segi.

Imej
Assalamualaikum


Soalan dari Formspring;.

Why we love people who didn't love us, but didn't love people who loves us?
Anyone?



Apa yang Perempuan Tak Tahu Pasal Lelaki.

Imej
Assalamualaikum


Happy weekend gentlemen and gedik girls sekalian.

Hari ni, erm. Bosan gila ah. Bangun-bangun, aku terus rasa macam sakit perut gila. Terus pergi tandas. Tak tau la sebab makan kat Warna Warni Aidilfitri Micet semalam atau apa. Tapi perut memang sakit. Masa aku lepak-lepak dalam tandas tu, aku terus teringat soalan-soalan pelik di email dan formspring aku.

So, aku terfikir untuk buat entri yang based on soalan-soalan formspring dan email. Dan YA. Semuanya berkisar tentang diri gadis-gadis yang tengah runsing pasal kekasih dia. Alah. Sibuk pula dia dengan kekasih. Kahwin terus kan mudah.

Okay. Lets start;

Lelaki bercakap macam keling. Dulu dia kata dia akan tunggu aku sampai bila-bila. Tapi sekarang, dia dah couple dengan girl lain. Maybe sebab girl tu lawa. Tapi, dulu pun aku suka dia. Cuma aku tak berapa yakin aku suka dia atau tak. Persoalannya, kenapa lelaki bercakap macam keling?
Eh, kenapa nak salahkan lelaki dalam hal ni. Lelaki tu cakap nak tunggu. Tapi macam ayat…

Bacaan Doa Qunut Dalam Jawi dan Rumi.

Imej
Assalamualaikum

INI ADALAH EXTENDED PAGE.

Andai kata korang mencari doa qunut yang di baca ketika solat subuh, then koran boleh baca seperti di bawah.


Just in case korang nak check bacaan, korang boleh tengok dalam rumi (pronounce dalam bahasa Melayu) di bawah.

Bacaan Doa Qunut dalam bacaan rumi.
Allah humah dini fiman hadait.
Wa’a fini fiman ‘afait.
Watawallani fiman tawalait.
Wabarikli fimaa a’tait.
Waqinii syarramaa qadzait.
Fainnaka taqdhi wala yuqdha ‘alait.
Wainnahu layadziluman walait.
Walaa ya’izzuman ‘adait.
Tabaa rakta rabbana wata’alait.
Falakalhamdu ‘ala maaqadzait.
Wastaghfiruka wa’atubu ilaik.
Wasallallahu ‘ala Saidina Muhammadinin nabiyil ummiyi waala aalihi wasahbihi wasalam.
Kalau korang google bacaan qunut dalam solat subuh kat Youtube, memang banyak lain-lain. 


Terharu Saya.

Assalamualaikum

Terharu tau aku bila ada awek kasi aku lagu ni. Aku ni, dah la jahat. Tak senonoh. Suka mengata perempuan pula tu.


Play the MP3 Player above.

Artist: Aslyn
Song: That's When I Love You
When u have to look away When u don't have much to say That's when I love u I love u just that way
To hear u stumble when u speak Or see u walk with two left feet That's when I love you I love u endlessly
And when your mad cause u lost the game Forget I'm waiting in the rain Baby I love u I love u anyway
Cause here's my promise made tonight U can count on me 4 life Cause that's when I love u When nothing u do can change my mind The more I learn the more I love The more my heart can't get enough That's when I love u When I love u No matter what
So when u turn to hide your eyes Cause the movie it made u cry That's when I love u I love u
A little more each time And when u can't quite match you clothes Or when u laugh at your own jokes that's wh…

Another Crap : Penubuhan MALAYSIA : perancangan USA sejak 1889?, kertas kerja HARVARD UNIVERSITY?

Imej
Assalamualaikum


Another crap issue yang orang sibuk canang ke sana dan kemari. Isu yang... duh, apa lagi, yang dari orang kita lah. Ni lah orang kita. Suka buat benda pelik-pelik. Pastu bila ada orang tegur, kata suka mengada bangsa sendiri. Duh.

Dalam kotak bawah adalah article yang asyik di forward ke sana dan kemari yang kononnya ianya adalah perancangan untuk Malaysia. Tulisan bewarna ungu adalah komen aku.



Penubuhan MALAYSIA : perancangan USA sejak 1889?, kertas kerja HARVARD UNIVERSITY

1) kajian yang telah dijalankan oleh UNIVERSITI TEKNOLOGI MARA dari Fakulti Sains Pentadbiran dan Pengajian Polis kata nama MALAYSIA sudah ada pada tahun 1889 lagi.. perancangan penjajah barat memecah-belahkan dan melemahkan dunia Melayu sudah beratus-ratus tahun dirancang oleh FREEMASON! (Freemason? Booooooo)

2) kritikan perancangan penubuhan negara MALAYSIA pada tahun 1937 oleh penasihat luar USA Rupert Emerson yang membentangkan kertas kerjanya di HARVARD UNIVERSITY!.. 10 tahun selepas batu asas…

Kenapa Anda Percayakan Karma?

Imej
Assalamualaikum


Orang asyik cakap, "Karma comes to you now or later" or what so ever. And sometime you are facing something like "This karma is a bitch, but it will come to you." on Facebook. Cuma, aku nak tanya, what the hell is Karma anyway?

Dari segi pembelajaran tak official yang di ajar entah dari mana, aku hanya faham yang karma bermaksud;

Hari ni kau curang kat awek kau, esok lusa awek kau curang kat kau.
Ya, itu yang aku faham tentang karma. Tapi, macam mana kalau aku tak curang kat awek aku, tapi awek aku curang kat aku? Adakah itu bermaksud suatu hari nanti aku boleh curang kat someone agar karma aku berbayar hutang karma?

Dan tahu kah anda, kalau karma betul-betul wujud, dunia akan kucar lanar?

Contohnya. Si A tipu si B. Si Z tipu si A. Then untuk melaksanakan karma, siapa yang nak tipu si Z? Si Y? Then siapa pula akan tipu si Y? Si X? Then Si W? Then Si V? At last, semua orang menipu sebab nak laksanakan karma. Kan? Okay fine berbelit aku pun tak faham. …

Bermanja Dengan My Lisa Surihani.

Imej
Assalamualaikum

Ramai yang tak tahu aku tengah sedih sekarang ni. Well, banyak sebabnya. Tapi, korang semua tahu kan yang aku tak suka share masalah peribadi aku dengan orang lain. Lebih-lebih lagi kat blog.

Tapi, memandangkan korang nak sangat tahu (konon) masalah aku, aku dengan berat ati akan cerita. Aku akan ceritakan segalanya. Ya, cerita tentang aku dan awek ku, Lisa Surihani.

Semuanya bermula...

Semuanya bermula dengan indah sekali ketika aku saya mula terpandang wajah awak, Lisa. Masa first time saya nampak awak adalah di 7E. Awak comel gile. Tapi saya tak pasti lah saya jumpa awak kat 7E mana sebab TV tak tunjukkan full screen tempat awak berada tu. Tapi bila dah kali ke dua saya nampak awak dalam cerita Goodbye Boys, saya dapat rasakan yang kita ada kimia. Kimia yang orang lain tak akan ada, awak.

Sejak dari itu, saya mula jadi "Shy-to-Talk-er" (Stalker) awak. Dan awak tahu, semakin hari, cinta saya kat awak semakin banyak. Banyak yang sememangnya banyak gila lah. …

Review Product : Hotlink Maxis Hot Ticket. (Paling Jimat.)

Imej
Assalamualaikum


Anda suka bergayut? Suka bergayut siang dan malam di luar rumah, mahupun di ceruk penjuru rumah mahupun di dalam tandas rumah anda? Atau anda suka berSMS tanpa henti antara skandal-skandal anda di setiap masa, setiap saat dan setiap ketika tanpa mengira waktu?

Anda suka lakukan semuanya tetapi tidak berkemampuan? Well, kini tidak lagi! (Perh, sebijik macam iklan)

Tahukah anda yang sekarang, anda mampu membuat call selama 120minit dan 300 SMS ke semua nombor telco (Maxis, Celcom, Digi & Umobile) hanya dengan RM15 yang selama 10 hari? Apa yang anda perlukan adalah;

Handphone(s) - Bilangan handphone bergantung kepada bilangan kekasih dan skandal anda.Masa - 120 minit dalam 10 hari untuk calling.Pakwe(s) Makwe(s) atau dan skandal(s). Dan yang paling penting - RM15 untuk membeli Maxis Hot Ticket.
Well, what the fuuuu is Maxis Hot Ticket? Apa itu Hotlink Hot Ticket? Product terbaru Hotlink and Maxis? Actually, YES it is. And with the super duper saving rates.


Bagaimana Ho…

Aku Cuma Nak Bagi Tahu 30 : Awek Raya.

Imej
Assalamualaikum

 Mira yang sedang mengira duit raya. Budak-budak, biasa lah.
Aku, sebagai lelaki biasanya akan beraya bersama lelaki. Konvoy ramai-ramai pergi ke rumah orang lain untuk beraya. Dan, sebagai mana lelaki, mesti akan bersemangat waja untuk beraya di rumah awek comel. Bila beraya di rumah awek comel, tak dapat duit raya pun tak apa. Tak apa.

Dan ayat biasa lelaki yang lelaki akan sebut setelah keluar dari rumah awek comel adalah

"Comel doe awek tu. Masa zaman sekolah menengah dulu, aku tengok pun nak muntah. Tapi sekarang, perh. Menyesal aku tak mengurat"
88% lelaki berkata sedemikian. SERIOUSLY YES. So, gadis-gadis sekalian, jangan lah gatal biroh sangat nak bercinta-cinta sebelum habis SPM. Anda, tak perlu lah anda berpakaian seksi meksi untuk tarik perhatian lelaki ketika kelas malam. Tak perlu lak letak gambar pakai baju berlurah dan tangkap gambar dari atas dan letak di facebook untuk memancing lelaki-lelaki tua dan gatal. Tak perlu lah post-post status yang d…

Ya Gadis-gadis Cantik Dan Jejaka Hensem. Sila Berpakaian Serba Baru.

Imej
Aku dah ada kat Kuantan. Buat apa lagi. Nak balik beraya lah. Masa aku tulis ni, aku masih belum beli baju raya. Entah bila nak beli pun aku tak tahu. Rasa malas gila nak beli doe. Tak pun, aku pakai je lah baju raya abang aku. Dia bukan tahu pun kalau aku ambil.

Sempena raya ni, memang tak ngam ah kalau aku tak cakap pasal aidilfitri. Tak akan pula musim hari raya, aku dok cakap pasal kenapa perempuan gedik kenapa perempuan mengada semua kan. Lagi pun, kasi la chance kat kaum kaum perempuan ni relax dari ayat-ayat panas. Diaorang pergi kelas kena gossip. Pergi kerja kena fitnah. Balik bilik, member tikam belakang. Keluar jalan-jalan, kantoi perangai hipokrit. Kesian kaum perempuan. Macam-macam dugaan.

Btw, aku nak cakap sikit pasal Hari Raya Aidilfitri ni. Dari yang aku perasan, ramai yang tak perasan apa dah jadi kat Hari Raya kita ni.



Movie dan rancangan di Hari Raya.
Aku perasan lah kan, dari dulu sampai sekarang, time raya je, mesti ada movie-movie best. Ingat masa time raya oran…

Aku Cuma Nak Bagi Tahu 29

Imej
Assalamualaikum.



Im going home. The home sweet homie. Naik kereta bersama Abang Piepie (Pian). Pastu nak round-round Muazam Shah. Aku suka Muazam Shah. Tempat dia cantik bila senja.

Hai Kuantan. Bye-bye Melaka. Korang juga, selamat pulang. God bless you.

Tapi, bila dah naik kereta, tak ada chance lah nak jumpa awek segamat. .


70% Blogger Malaysia Adalah Ahli Illuminati dan Freemason.

Imej
Assalamualaikum

Guy, guy, guys! This is serious shit. Why? Sebab, tahukah anda yang 70% dari blogger Malaysia adalah ahli Illuminati dan freemason? Well, tahukah anda apa itu freemason dan illuminati? Tak payah tanya aku. Aku pun tak tahu.

Yang aku tahu, aku ada beberapa bukti yang mengatakan bahawa 70% dari blogger Malaysia adalah ahli Illuminati dan Freemason.

Aku tak nak cakap panjang-panjang kat sini. Tapi entri ni agak panjang. Kalau baca dari berbuka puasa hingga habis terawih pun belum tentu boleh abis. Tapi memandangkan korang ni jenis tak reti nak pergi terawih, then rasanya boleh habis.

So, siapakah gerangannya blogger Malaysia yang menyertai Freemason dan Illuminati ni? Well, mari kita mulakan dengan blogger yang paling gedik.

Nama dia adalah Liez Comot. Aku dulu baik dengan dia. Aku sangkakan dia baik seperti mana-mana gadis. Rupa-rupanya, itu semua bullshit. Tahukah anda yang Liez ni adalah ahli illuminati? Tak percaya, tengok gambar di bawah.


Jadi, sebagai orang melayu,…

Moral Of The Story.....?

Assalamualaikum


Di ambil dari Tumblr si Gebu.


Mengapa dan Bagaimana Anda Boleh Terjebak Dengan Kancah Blogging?

Imej
Assalamualaikum


Hari ini hari err. Jumaat. Semua lab report yang patut aku hantar dah di hantar. Di hantar pada pukul 3.40 petang. Tepat pukul 3.40 petang. Lagi 20 minit sebelum bilik lecturer kesayangan tu di kunci buat selama-lamanya pada hari itu. Apa pun. Selepas berjaya siapkan semua labby dan assginment, kini, aku rasa lega. LEGA. Dan... bosan YES BOSAN. Wtf aku rasa bosan gila ah bila dah tak ada lab report nak kena buat. Kalau beberapa hari lepas, nak berehat pun tak ada masa. So, nak merasai bosan tak ada kerja tu amat mustahil tapi kini, bosan gila. Kalau sebelum ni asyik busy je sampai tak ada masa nak merasai bosan tapi kini bila dah tak ada kerja rasa bosan gila sebab sebelum ni asyik banyak kerja sampai tak ada masa nak merasa bosan. Kalau beberapa hari lepas, nak rasa bosan tak ada masa langsung. So, nak merasai bosan tak ada kerja tu amat mustahil tapi kini, bosan gila okay dah dah. Jangan la serious sangat bila baca blog aku.

Well, bila sebut bosan banyak-banyak, ter…

Tak Ada Masa Untuk Blog

Imej
Assalamualaikum


Kitaran hidup aku minggu ni. Minggu ni dan minggu lepas agak penuh dengan pressure.

Setiap hari, aku bangun pagi pukul 7. Subuh dah macam chipsmore. Sekejap ada, sekejap tak ada. Kalau bangun pukul 7 tu, dah kira awal gila sebab kelas adalah pukul 8. Tapi, bila kelas pukul 8, tak ada hal aku pun bangun pukul 8. Mandi atau tak ketika ke kelas, usah di tanya.

Tapi kenapa aku bangun lewat? Sebab, aku memang tak cukup tidur. Rutin aku selepas berbuka puasa adalah mandi, solat dan terawih tidur. Biasanya start tidur pukul 10 atau pukul 11 dan bangun balik pukul 1 pagi. Dan kalau macam hari ni, tak tidur pun sebab banyak lab report nak kena submit. Lab report pula, kena tulis pakai tangan. Ya Allah, kalau guna computer dalam dua hari dah boleh complete kaw-kaw. Tapi kalau pakai tangan, hasilnya adalah amat tidak memuaskan. (Lab report, buat-buat, salah. Kalau dah salah, kena buat baru. Nak buat baru, kena semua satu page tu baru. Duh)

Bila bangun pukul 1, buat homework sampa…