Isnin, 27 September 2010

Cinta Tiga Segi.

Assalamualaikum


Soalan dari Formspring;.

Why we love people who didn't love us, but didn't love people who loves us?

Anyone?



Apa yang Perempuan Tak Tahu Pasal Lelaki.

Assalamualaikum


Happy weekend gentlemen and gedik girls sekalian.

Hari ni, erm. Bosan gila ah. Bangun-bangun, aku terus rasa macam sakit perut gila. Terus pergi tandas. Tak tau la sebab makan kat Warna Warni Aidilfitri Micet semalam atau apa. Tapi perut memang sakit. Masa aku lepak-lepak dalam tandas tu, aku terus teringat soalan-soalan pelik di email dan formspring aku.

So, aku terfikir untuk buat entri yang based on soalan-soalan formspring dan email. Dan YA. Semuanya berkisar tentang diri gadis-gadis yang tengah runsing pasal kekasih dia. Alah. Sibuk pula dia dengan kekasih. Kahwin terus kan mudah.

Okay. Lets start;

Lelaki bercakap macam keling. Dulu dia kata dia akan tunggu aku sampai bila-bila. Tapi sekarang, dia dah couple dengan girl lain. Maybe sebab girl tu lawa. Tapi, dulu pun aku suka dia. Cuma aku tak berapa yakin aku suka dia atau tak. Persoalannya, kenapa lelaki bercakap macam keling?
Eh, kenapa nak salahkan lelaki dalam hal ni. Lelaki tu cakap nak tunggu. Tapi macam ayat "Quitters never win, winners never quit. But those who never win and never quit are idiots".

Macam mana kalau si lelaki tu dok tunggu-tunggu and tunggu, then tiba-tiba, kau couple dengan lelaki lain. Kesian dia dok tunggu taw. Tapi awek dia sekarang ni comel ke. Bertuahnya dia. Geram pula I.

And now you menyesalkan? Siapa suruh you jual mahal sangat. Hargai someone yang suka kat kita.

I benci bf I. Bila date, dia mesti datang lambat. Perangai pun kadang-kadang tak senonoh. Kalau jumpa perempuan, mesti pandang-pandang usha-usha. Kalau dia kantoi dengan i yang dia pandang perempuan lain, boleh pula dia sengih-sengih je. Tapi I sayang dia. Kenapa eyh?
Yaa. Tu sebab aku cakap Mr Right or Prince Charming or apa-apalah yang tersenarai dalam list korang (girls) adalah tak berguna. Tak payah nak sibuk-sibuk buat list "Ciri-ciri lelaki idalam aku" sebab sekali kau dah couple kahwin, semua ciri-ciri tu hanya jadi sampah sarap je.

Pasal lelaki suka pandang perempuan lain even dah ada awek pula, well, aku rasa memang normal lah kot. Tapi biasanya flirt paling terbaik adalah di hadapan orang yang kita sayang. Sebab masa tu lah kita boleh tengok orang yang kita sayang tu jealous. Lelaki suka tau tengok awek dia jealous sebab tu tanda sayang. (Geli sial aku dok ulang perkataan sayang tu dari tadi). Sebab tu lah perempuan tak boleh ada ego tinggi. Kalau jealous tu, cakap je yang kau jealous. Tak payah nak kumpul ego. Mengada-ngada.

Saya jumpa video-vidoe tak senonoh kat dalam handphone bf. Eeeiiuuu tak senonohnya dia.
Eley, macam la kau tak pernah tengok benda-benda tak senonoh. HAHA.

Kenapa bila perempuan baik dengan lelaki, lelaki akan perasan yang perempuan suka kat dia? Kenapa?


Banyak betul kenapa kau. Actually, bukan lelaki perasan. Tapi memang... tapi... tapi you know. Lelaki kan dah limited. Sedikit sebanyak memang ada punyalah yang suka. Lagi pun, lelaki dah kenal dengan konsep lelaki dan perempuan tak akan ada istilah kawan baik.

I suka kat sorang lelaki ni. Tapi i segan lah nak mulakan perbualan dengan dia. I selalu jalan depan dia. Tapi dia tak pernah pun tegur I. Dengan perempuan lain, relax je dia borak-borak.
Aku rasa lelaki tu suka kat kau tu. Lelaki biasanya segan gila bila dekat dengan perempuan yang dia suka. Tak pun, kau tak cukup comel kot. Tapi kan, cuba kau jalan depan aku. Mana la tau kot-kot aku tegur.

Boyfriend I jealous gila bila i lepak-lepak dengan kawan baik i (lelaki). Tapi I memang dah biasa keluar berdua dengan kawan baik i tu. Boyf I pula boleh kata i curang kat dia.
Secara logicnya, bf you tak ada hak langsung nak jealous. Tapi secara moralnya, dia memang ada hak nak jealous. You pun tau kan, lelaki tak akan keluar and belanja and beli barang-barang untuk perempuan kalau dia tak suka perempuan tu. So, i rasa kawan baik you tu suka kat you.

I rasa boyfriend I gay. Hari tu masa dia jalan-jalan dengan I kat mall, dia jumpa kawan dia and terus raba punggung kawan dia tu omg omg. Kecewa gila!
Banyak betul aku jumpa keyword dari google yang macam "Adakah BF I gay?". Aku rasa ramai awek-awek di luar sana salah faham. Kalau you all nak tahu, lelaki ni pelik-pelik sikit. Jumpa member then raba-raba memang dah biasa. Sama la macam perempuan yang pegang tangan. Lelaki tak nak pegang tangan tau. Dia nak pegang benda lain. Adil la tu. Tapi yang you kecewa kenapa? You kecewa dia raba lelaki dan bukan raba perempuan? Ish ish ish.

Salam. I sekarang dalam dilema. Tak tahu nak pilih lelaki yang mana satu. 'A' kaye, pandai dan hendsem. Kalau pergi mana-mana, mesti die ada belikan i something. B pula, biasa-biasa je. Tapi i rasa yang i suka kat B lebih. Tapi terjamin ke masa depan i kalau i dengan B?
Tak terjamin. You kahwin dengan B, you akan merana. Sebab semua kebahagiaan terletak pada duit. Tak ada duit tak akan happy. So, kahwin lah dengan si A yang banyak duit. Lagi pun, normal lah. Ada duit, you pun dia boleh beli. Selepas dia dah beli you, masa depan you pun carah. Yeah, realistik kan?

Okay-okay. Sorry. Actually, go for the B. Bukan sebab dia tak kaya atau apa. Tapi sebab you lagi suka B.

Kebanyakkan perempuan tengok duit dalam memilih pak we. So, kalau a girl tu tinggalkan someone just semata-mata kerana lelaki lain yang lagi kaya, maka perempuan tu dalam big problem. Why? Sebab jangan terkejut bila lelaki tinggalkan korang kerana lelaki tu jumpa perempuan yang lagi cantik. Perempuan pilih based on duit. Lelaki pilih based on kecantikan. Adil kan?

Perempuan mungkin akan cakap "I perempuan cantik. Lawa. Mesti lah high maintanance. So, i layak dapat lelaki kaya.". Then lelaki akan balas. "Aku kaya. Aku kerja keras untuk dapatkan banyak duit. So aku deserve perempuan cantik. Jangan salahkan aku kalau aku tinggalkan kau bila aku jumpa perempuan lagi cantik dari kau. " Again, adil kan?


Aku ada seorang kawan ni.. Dia main kayu 3 dengan bf dia and slepas kantoi, bf dia minx clash. So skang aku berkawan rapat dengan ex-bf ni. Tapi hari tu ex-bf dia, call aku cakap kawan aku ni buruk2kan aku kat ex bf dia. Aku rasa dia jeles kot. Tp sapa suh curang..ape ko rasa

Aku rasa kau patut tacle ex bf kawan kau tu.

Aku (perempuan) selalu bergaduh dengan sorang lelaki ni. Aku suka gak dia sebenarnya. Tapi ego aku tinggi. Tapi kan stiap kali gaduh je, mesti akan ada orang cakap "Asyik gadoh je, kahwin kang baru tau". Kenapa orang suka cakap macam tu?
Sebab, orang yang dah kahwin, dia gaduh masa siang je. Tengah-tengah malam masa nak tidur tu, berbaik le.

Okay dah bye

Have a nice day. Out to KFC bersama F tersayang.



Sabtu, 25 September 2010

Bacaan Doa Qunut Dalam Jawi dan Rumi.

Assalamualaikum

INI ADALAH EXTENDED PAGE.

Andai kata korang mencari doa qunut yang di baca ketika solat subuh, then koran boleh baca seperti di bawah.


Just in case korang nak check bacaan, korang boleh tengok dalam rumi (pronounce dalam bahasa Melayu) di bawah.

Bacaan Doa Qunut dalam bacaan rumi.
Allah humah dini fiman hadait.
Wa’a fini fiman ‘afait.
Watawallani fiman tawalait.
Wabarikli fimaa a’tait.
Waqinii syarramaa qadzait.
Fainnaka taqdhi wala yuqdha ‘alait.
Wainnahu layadziluman walait.
Walaa ya’izzuman ‘adait.
Tabaa rakta rabbana wata’alait.
Falakalhamdu ‘ala maaqadzait.
Wastaghfiruka wa’atubu ilaik.
Wasallallahu ‘ala Saidina Muhammadinin nabiyil ummiyi waala aalihi wasahbihi wasalam.

Kalau korang google bacaan qunut dalam solat subuh kat Youtube, memang banyak lain-lain. 


Jumaat, 24 September 2010

Terharu Saya.

Assalamualaikum

Terharu tau aku bila ada awek kasi aku lagu ni. Aku ni, dah la jahat. Tak senonoh. Suka mengata perempuan pula tu.

 

Play the MP3 Player above.

Artist: Aslyn
Song: That's When I Love You

When u have to look away
When u don't have much to say
That's when I love u
I love u just that way

To hear u stumble when u speak
Or see u walk with two left feet
That's when I love you
I love u endlessly

And when your mad cause u lost the game
Forget I'm waiting in the rain
Baby I love u
I love u anyway

Cause here's my promise made tonight
U can count on me 4 life
Cause that's when I love u
When nothing u do can change my mind
The more I learn the more I love
The more my heart can't get enough
That's when I love u
When I love u
No matter what

So when u turn to hide your eyes
Cause the movie it made u cry
That's when I love u
I love u

A little more each time
And when u can't quite match you clothes
Or when u laugh at your own jokes
that's when I love u I love u
More then u know

And when u forgot that we had a date
Or that look that u give when u show up late
Baby I love u ,I love u anyway
So here's my promise made tonight
U can count on me 4 life
Cause that's when I love u
When nothing u do can change my moind
The more I learn the more I love

The more my heart can't get enough
That's when I love u
When I love u
No matter what

Ohh that's when I love u when nothing baby, nothing u do could change my mind
The more I learn, the more I love, the more my heart can't get enough
That's when I love u , when I love u no matter what
Ohhhh no matter what


Khamis, 23 September 2010

Another Crap : Penubuhan MALAYSIA : perancangan USA sejak 1889?, kertas kerja HARVARD UNIVERSITY?

Assalamualaikum


Another crap issue yang orang sibuk canang ke sana dan kemari. Isu yang... duh, apa lagi, yang dari orang kita lah. Ni lah orang kita. Suka buat benda pelik-pelik. Pastu bila ada orang tegur, kata suka mengada bangsa sendiri. Duh.

Dalam kotak bawah adalah article yang asyik di forward ke sana dan kemari yang kononnya ianya adalah perancangan untuk Malaysia. Tulisan bewarna ungu adalah komen aku.



Penubuhan MALAYSIA : perancangan USA sejak 1889?, kertas kerja HARVARD UNIVERSITY

1) kajian yang telah dijalankan oleh UNIVERSITI TEKNOLOGI MARA dari Fakulti Sains Pentadbiran dan Pengajian Polis kata nama MALAYSIA sudah ada pada tahun 1889 lagi.. perancangan penjajah barat memecah-belahkan dan melemahkan dunia Melayu sudah beratus-ratus tahun dirancang oleh FREEMASON! (Freemason? Booooooo)

2) kritikan perancangan penubuhan negara MALAYSIA pada tahun 1937 oleh penasihat luar USA Rupert Emerson yang membentangkan kertas kerjanya di HARVARD UNIVERSITY!.. 10 tahun selepas batu asas FREEMASON (gerakan sulit yang diasaskan oleh Yahudi) diletakkan di Northam Road di Pulau Pinang.. semasa perletakan batu asas FREEMASON (Tak canggih langsung main letak batu asas.) tu pada tahun 1927, Rupert Emerson baru sahaja menjawat jawatan professor di Harvard University.. USA panggil dia "specialist on nationalism in Asia" mungkin salah seorang ahli kuat FREEMASON nih..


3) aku rasa macam nak menangis je (Apahal doe nak nangis emo tetiba) bila jumpa benda ni semasa aku cari mengenai sejarah sebenar penubuhan negara MALAYSIA dan INDONESIA, ia bermula ketika aku berasa amat hairan kenapa FILIPINA suatu ketika dahulu pernah nak klaim nama MALAYSIA, sebelum Tanah Melayu, Sabah, Sarawak dan Singapura dapat dulu dulu nama MALAYSIA. (Tak ada sangkat paut langsung filipina dan nama Malaysia)




4) rupa-rupanya perancangan negara MALAYSIA sudah ada kertas kerjanya beratus tahun sebelum diisyhtiharkan "merdeka", dan yang amat jelas ialah kertas kerja penubuhan negara MALAYSIA serta kritikannya di HARVARD UNIVERSITY pada tahun 1937 oleh Rupert Emerson yang merupakan PENASIHAT LUAR USA pada ketika itu serta professor of political science and international relations in Harvard University (gambar disertakan)

5) dokumen rahsia USA mengenai penubuhan negara Malaysia bertajuk seperti dibawah telah dibuang oleh USA di dalam website rasmi dia setelah artikel mengenainya diterbitkan di Universiti Teknologi MARA.... kuat betul perisik CIA nih "Foreign Relations, 1964-1968, Indonesia; Malaysia-Singapore; Philippines.Editor: Edward C. Keefer General Editor: David S. Patterson, United States Government Printing Office, Washington, 2001."

6) Dato Onn Jaafar : pengasas Pertubuhan Kebangsaan Melayu Bersatu (PEKEMBAR), tulisan asal ڤرتوبوهن كبڠسأن ملايو برساتو atau nama sekarang telah diInggeriskan menjadi United Malay National Organisation(UMNO) atas sebab British mengharamkan semua parti yang tidak diInggeriskan


7) Ucapan terakhir Dato Onn Jaafar sebagai Yang DiPertua UMNO pada 26 Ogos 1951:

“Oleh kerana saya mempunyai beberapa peluang dapat melihat sesuatu gerak langkah, sesuatu perbuatan atau cadangan yang hendak dijalankan di Tanah Melayu ini; langkah-langkah dan perbuatan yang mendatangkan kebimbangan kepada diri saya sendiri.

…saya dapat peluang itu oleh kerana dapat melihat tempat2 yang tidak dapat dimasuki kebanyakkan orang. (adakah Dato Onn Jaafar sudah berjaya masuk ke dalam salah satu loji FREEMASON di Tanah Melayu ketika itu?) Melihat gerak langkah dan cadangan-cadangan yang hendak didatangkannya ke atas Tanah Melayu ini.

Malang mulut saya tertutup, malang saya berkata mulut saya ini tertutup tidak dapat menzahirkan kepada umat Melayu Semenanjung ini apa yang diketahui oleh saya dalam masa menyempurnakan pekerjaan2 dan tanggungan saya itu…“
rujukan : (Mohamed Abid, 2003, muka surat 191-192) (Aku tak jumpa la rujukan ni.)

Penubuhan salah satu loji FREEMASON oleh penjajah pada tahun 1927 di Pulau Pinang, upacara perletakan batu asas antara bangunan FREEMASON di JOHOR (perhatikan betul2 apa dia tulis di peti suratnya dan lambangnya)



Apahal ni? Nama gempak, ada cawangan di seluruh dunia. Tapi rumah buruk.

7) Gagasan USA tentang Malaysia sepertimana yg dihasratkan Rupert Emerson (kemungkinan besar ahli FREEMASON(Ye la ye la semua freemason kau)) menjadi kenyataan pada tahun 16 September 1963 bilamana Singapura, Tanah Melayu (atau suka dikenal sebagai Malaya), Sabah dan Sarawak bersama-sama menubuhkan Malaysia. Brunei di saat akhir, menarik diri daripada menyertai Malaysia, dan kekal dibawah naungan jajahan Inggeris hingga ke tahun 1984. manakala Singapura pula menyertai Malaysia setakat tahun 1965.

8) Pendokong gagasan Nusantara Melayu Raya seperti Lim Chin Siong dan Said Zahari yang menentang penubuhan Malaysia sebagai projek kolonial A.S, juga beranggapan Singapura sememangnya sudah menjadi bahagian Tanah Melayu, tidak timbul persoalan tentang Singapura masuk Malaysia. Kita tidak akan semudahnya melupakan derita suatu pengorbanan cita2 masa lalu yg gagal. Perlembagaan rakyat dan gabungan Putera AMCJA, perang anti British darurat, dan kemerdekaan, Barisan Sosialis dan penangkapan ISA terhadap hampir kesemua wakil rakyat Parti Rakyat dan Parti Buruh, Adun, Ahli Parlimen, Ahli Pihak Berkuasa Tempatan, juga pemimpin bahagian dan cawangan, pengharaman pilihanraya majlis tempatan atas kemenangan hampir seluruh kerusi kepada Barisan Sosialis. Presiden Pas, Dr Burhanudin Al-Helmy juga turut merengkok di dalam ISA atas tuduhan kununnya menentang penubuhan Malaysia. Hal ini ditulis Pak Said Zahari, yang dipenjara ISA oleh Lee Kuan Yew di Singapura, selama 17 tahun tanpa bicara, dalam buku memoirnya “Meniti lautan gelora.” (Kat sini dah tau dah yang article ni di reka untuk kepentingan politik. Ada ke pula nak sabitkan ke politik dalam negara.)

9) Jadi bukan Tunku Abdul Rahman lah yang mencipta nama Malaysia. Jika begitu tertipulah kita gamaknya (ayat penipu). Dan sudah tentunya juga mereka inilah yang telah mencatur dan mengatur (indirect rule) siapa yang patut memerintah dan generasi yang bagaimana patut dilahirkan oleh negara Malaysia itu kelak.

10) Realitinya, Dato’ Onn sudah dapat mengesan perancangan ‘mereka’ itu sedari awal lagi, malangnya orang UMNO telah dibutakan oleh dakyah barua British dan agen2nya sehingga ke hari ini. Akhirnya Dato Onn pula yang dihina dan dituduh talibarut British. (Mohamed Abid, 2003, p189) (See? Nampak sangat unsur politk)

11) sesuatu yang besar pasti berlaku selepas era pemerintahan Najib Tun Razak kerana pencaturan Perdana Menteri Malaysia telah berakhir!
R - Tunku Abdul Rahman
A - Tun Abdul Razak
H - Tun Hussein Onn
M - Tun Dr. Mahathir Mohamad.. (Musa Hitam bertanding tapi kalah kepada Dr.M M)
A - Abdullah badawi (Anwar Ibrahim dipenjarakan atas tuduhan liwat/sodomi)
N - Najib Tun Razak (seperti menang tanpa bertanding kerana tiada lagi orang ada nama N)


Yang ni dah lama aku tahu. Tapi, apa kena mengenanya? Kalau freemason lah sangat, kenapa tak buat susunan nama Dajjal instead of RAHMAN. RAHMAN tu kan nama Allah. Alahai baiknya Freemason nak guna nama Allah.

12) "Kerajaan telah memilih Perang Besar" (sekarang namanya PUTRAJAYA).. sumber rasmi petikan ucapan ini : http://www.pmo.gov.my/ucapan/?m=p&p=mahathir&id=1692 (So what? Apa kena mengenanya kalau kerajaan memilih tempat Putrajaya? Apa point kenyataan "Kerajaan telah memilih Perang Besar" (sekarang namanya PUTRAJAYA).. sumber rasmi petikan ucapan ini"? )

mengikut perancangan ILLUMINATI.. di mana FREEMASON telah bergabung dengannya.. Perang Dunia Ketiga mesti dijalankan disebelah Timur Dunia untuk membentuk New World Order : 1World Government, perhatikan huruf G dalam logo FREEMASON, ia merujuk kepada Government! (Perhatikan huruf S dalam perkataan Freemason. Ia merujuk kepada bullShit)

"...sent them away from his son Isaac to the land of the east."
(Genesis 25:6 New International Version)

14) mengikut ramalan orang Yahudi berfahaman zionis yang sekarang sedang menguasai negara Israel serta parlimen USA (ditubuhkan oleh salah satu sayap gerakan mereka iaitu FREEMASON yang selepas itu sudah bergabung dengan gerakan Yahudi satu lagi dinamakan ILLUMINATI).. Keturunan dari Keturah/Quntura/Ketura iaitu isteri ketiga nabi Ibrahim selepas Hajar dan Sarah, akan mencabar kekuasaan mereka pada ketika dunia hampir kiamat dan Imam Mahdi atau nama lainnya Messiah akan lahir di Timur Dunia, sebelumnya Allah menurunkan Nabi Isa atau nama lainnya Jesus kembali ke bumi untuk membanteras Dajjal yang akan mengaku dia adalah tuhan sebenar, padahal dia menipu (aku pernah baca bahawa dia adalah Samiri pada zaman Nabi Musa atau nama lain Moses yang Allah panjangkan umurnya hingga ke hari kiamat, setelah dia mengintai Nabi Musa yang dipanggil menghadap Allah, dia mengumpul bekas laluan malaikat jibril atau nama lain Gabriel, lalu dia mencipta "tuhan" berbentuk LEMBU yang diperbuat dari emas yang dikumpul dari seluruh kaum Yahudi dan selepas dia mentaburkan sisa-sisa tapak malaikat Jibril itu, tiba2 boleh bergerak dengan cergas untuk beberapa saat dan dia menyesatkan kesemua kaum Yahudi dengan mengatakan LEMBU EMAS, "lembu suci", "holy cow" itu adalah tuhan... cerita ini ada dalam Al-Quran dalam surah Al-Baqarah, (Are you sure? Setahu aku, kisah lembu  dan ajaran Samiri ini kemungkinan besar dia adalah Dajjal dan masih menjadi kepercayaan kuat pengikut agama Hindu yang tamadun besar mereka bermula di Sungai Indus di India)(Apa kena mengena? Tak ada kaitan langsung.)

15) dengan kepercayaan kuat Yahudi ini yang percaya bahawa suatu bangsa keturunan dari isteri ketiga Kunturah /Quntura/Ketura ini akan mencabar dan mengalahkan mereka, kebanyakan negara kuasa Timur cuba dilemahkan dan dipecahkan manakala kuasa barat cuba dikuatkan.. dunia Melayu dipecahkan kepada paling kurang enam negera - Malaysia, Indonesia, Filipina, Singapura, Brunei dan Timor Timur.. dunia Cina dipecahkan kepada China, Taiwan, Macao, Hong Kong.. dunia Korea dipecahkan kepada Korea Utara dan Korea Selatan.. cubaan menguasai Vietnam.. serta dibom teruk negara Jepun dan dibina pangkalan tentera termaju USA di Jepun, Filipina pelbagai lagi negara di seluruh dunia ini serta serta diberi bantuan ketenteraan melampau kepada Singapura (perhatikan sistemnya hampir sama dengan Israel semasa Israel menang peperangan 6 hari dalam hari dengan negara2 Arab) serta dihantar Jeneral Israel mereka mencatur strategi ketenteraan Singapura..

Lee Kuan Yew namakan mereka sebagai The Mexican.. serta dibinanya fahaman politik2 didunia ini seperti komunis dan sossialis moden yang pengasasnya sama iaitu Karl Marx yang berbangsa Yahudi, serta mahu seluruh dunia mengamalkan demokrasi yang juga sistem asasnya adalah rekaan Yahudi juga, juga dilagakan USA dan RUSSIA yang terletak disebelah timur dunia.. dan diciptanya GOOGLE dan FACEBOOK yang pengasasnya juga adalah Yahudi serta dibelinya YOUTUBE dan juga dikuasai kebanyakan media-media utama dunia, diasaskan juga HOLLYWOOD serta diasaskan kebanyakan syarikat2 studio perfileman di USA untuk pengaruhi seluruh dunia yang dinamakan GLOBALIZATION.

16) antara perkara yang amat menghairankan juga macam mana Anwar Ibrahim boleh menjadi Timbalan Perdana Menteri Malaysia dengan amat cepat serta boleh pula dia rancang strategi Foundation For Future (sebuah pertubuhan yang sengaja direka oleh USA dan Yahudi untuk merancang politik di Asia) dan berkwan amat rapat dengan Paul Wolfowitz (perancang utama peperangan di Iraq dan Afghanistan) (Bukan Henry Kissinger ke?).. manakala Najib seperti mengungkapkan misi utama ILLUMINATI atau FREEMASON ini 1World Government : New World Order(Kira nak cakap kerajaan Malaysia under freemason la ni).. serta pilihanraya Malaysia dulu semasa era pemerintahan Abdullah Badawi diadakan bertarikh "13" (suatu nombor keramat bagi pengikut FREEMASON dan ILLUMINATI).. dan apakah pentingnya nombor "7" dalam FREEMASON? bubuh batu asas FREEMASON di Pulu Pinang pada tahun 1927, perancangan dan kritikan penubuhan negara Malaysia pada tahun 1937 dan pengingsyhtiharan "kemerdekaan" negara Malaysia pada tahun 1957..(Bla bla bla bla bla)

........
Politik dunia ini semuanya seperti sudah dirancang semuanya oleh FREEMASON dan bangsa YAHUDI.. di Facebook tulis "what are you thinking"  dan google sebenarnya ada satu pangkalan data khas serta graf dan macam2 lagi untuk mengetahui mengetahui apa sebenarnya manusia suka cari di internet (Aku suka think and search pasal Lisa Surihani. Nah, apa yang Illuminati mampu buat?)... semuanya adalah perancangan yang amat rapi!
(Booooo)


First of all, dalam article kat atas memang banyak sampah-sampah yang korang boleh search sendiri untuk tahu samaada fakta yang di tulis adalah betul atau rekaan. Sebagai contoh, pasal fakulti dan kajian UiTM tu.

Dan part yang tak boleh blah bila si penulis article tu kata "Aku rasa macam nak menangis je bila jumpa benda ni semasa aku cari mengenai sejarah sebenar penubuhan negara MALAYSIA dan INDONESIA" Ya Allah emo nya si penulis ni. Padahal point dia tak jelas langsung.



Pasal buku yang cakap pasal Malaysia tu, yes, buku tu memang wujud. Tapi apa masalahnya? Korang tahu tak kenapa buku tu di namakan Malaysia? Sebab 'Malaya' dan 'sia'. Malay = Melayu. Sia = Kepulauan. So, kepulauan Malayu. Dan dari cara ini juga lah, mungkin sama/kebetulan yang dari 'Malay' dan di capur dengan 'Sabah dan Sarawak' sebagai 'S,a' dan 'S,i'. (Kalau di ikutkan, memang macam ni cara dia)

Pasal Filipina nak ambil nama Malaysia pula, aku tak berapa pasti. Tetapi, rasa macam tipu je sebab nama asal Filipina di ambil dari King Philip II of Spain. Then di tukar kepada Felipinas then bla bla bla baru lah jadi Republic of Philippine. Dan, what the hell point dia nak ambil nama Malaysia?

Pasal RAHMAN pula;

Sesuatu yang besar pasti berlaku selepas era pemerintahan Najib Tun Razak kerana pencaturan Perdana Menteri Malaysia telah berakhir!
R - Tunku Abdul Rahman
A - Tun Abdul Razak
H - Tun Hussein Onn
M - Tun Dr. Mahathir Mohamad.. (Musa Hitam bertanding tapi kalah kepada Dr.M M)
A - Abdullah badawi (Anwar Ibrahim dipenjarakan atas tuduhan liwat/sodomi)
N - Najib Tun Razak (seperti menang tanpa bertanding kerana tiada lagi orang ada nama N)


Yang ni dah lama aku tahu. Tapi, apa kena mengenanya? Kalau freemason lah sangat, kenapa tak buat susunan nama Dajjal instead of RAHMAN. RAHMAN tu kan nama Allah. Alahai baiknya Freemason nak guna nama Allah.

Pasal Facebook, Google, YouTube dan sebagainya, lagi sedih doe.... Apa masalahnya kalau ia dicipta oleh orang Yahudi? Asal Yahudi je, nak banned. Asal Yahudi je nak banned. Kesian Yahudi. Padahal zaman dulu, nabi pun lepak-lepak gak berurus niaga dengan orang Yahudi sebab bukan semua Yahudi tu jahat. Dengar perkataan Yahudi je mengelabah. Aku jumpa Lisa Surihani pun tak gelabah macam tu.

Article di atas amat lah pelik dah tak ada langsung bukti kukuh. Tak ada rujukan apa semua. Dan kalau betullah pengkaji tu mengkaji, at least belajar la sejarah abis-abis dulu. So, apa point article ni di keluar kan? Well, kalau di baca-baca balik, jelas sangat dia hanya mainan politik dan nak kritik serta nak jatuhkan kerajaan Malaysia.

Dan yang terakhir, apa-apa je ayat yang ada perkataan "Illuminati" dan "Freemason" dalam article di atas, adalah bullshit.



Isnin, 20 September 2010

Kenapa Anda Percayakan Karma?

Assalamualaikum


Orang asyik cakap, "Karma comes to you now or later" or what so ever. And sometime you are facing something like "This karma is a bitch, but it will come to you." on Facebook. Cuma, aku nak tanya, what the hell is Karma anyway?

Dari segi pembelajaran tak official yang di ajar entah dari mana, aku hanya faham yang karma bermaksud;

Hari ni kau curang kat awek kau, esok lusa awek kau curang kat kau.

Ya, itu yang aku faham tentang karma. Tapi, macam mana kalau aku tak curang kat awek aku, tapi awek aku curang kat aku? Adakah itu bermaksud suatu hari nanti aku boleh curang kat someone agar karma aku berbayar hutang karma?

Dan tahu kah anda, kalau karma betul-betul wujud, dunia akan kucar lanar?

Contohnya. Si A tipu si B. Si Z tipu si A. Then untuk melaksanakan karma, siapa yang nak tipu si Z? Si Y? Then siapa pula akan tipu si Y? Si X? Then Si W? Then Si V? At last, semua orang menipu sebab nak laksanakan karma. Kan? Okay fine berbelit aku pun tak faham. So, mari kita kasi example yang lagi mudah.



Aku kasi contoh lagi. Ada 6 orang yang di ambil secara random; Afdal, Orcs, Aiman, Rashdan, Firdaus dan Fahim. Nah di jadikan cerita, hari ni, Fahim di pukul oleh Afdah. Di sebabkan karma, esoknya, Afdal di pukul oleh Orc pula. Dan di sebabkan karma lagi, esoknya Orcs pula di pukul oleh Aiman. Dan di sebabkan karma lagi, Aiman pula di pukul oleh Radshdan. Dan di sebabkan karma, Rashdan pula di pukul oleh Firdaus. Then siapa yang akau pukul Firdaus unttk melaksanakan prinsip karma? Ya, akan ada orang lain yang akan pukul. So, siapa yang aku pukul orang lain tu? And siapa yang akan pukul orang lain yang pukul orang lain tu? Dan seterusnya. So, maksudnya, sekali karma tu dah starts, ianya tak akan berakhir? WTF?

Sebab tu bila orang tanya, aku akan jawab "Karma? Well, I don't believe it"

Dan, seriously, secara basic, rasanya aku tahu apa itu karma. Tapi secara terperinci, aku amat-amat tak tahu apa kejadahnya karma ni sebenarnya. Tapi aku pelik bila terlalu ramai yang dok sebut. So, aku google. Aku google berjam-jam, dan apa yang aku dapat adalah Karma Buddha. And there is no such karma in Islam. So, kalau karma adalah kepecayaan Buddha, kenapa kita percaya?

Anyone?


Jumaat, 17 September 2010

Bermanja Dengan My Lisa Surihani.

Assalamualaikum

Ramai yang tak tahu aku tengah sedih sekarang ni. Well, banyak sebabnya. Tapi, korang semua tahu kan yang aku tak suka share masalah peribadi aku dengan orang lain. Lebih-lebih lagi kat blog.

Tapi, memandangkan korang nak sangat tahu (konon) masalah aku, aku dengan berat ati akan cerita. Aku akan ceritakan segalanya. Ya, cerita tentang aku dan awek ku, Lisa Surihani.

Semuanya bermula...

Semuanya bermula dengan indah sekali ketika aku saya mula terpandang wajah awak, Lisa. Masa first time saya nampak awak adalah di 7E. Awak comel gile. Tapi saya tak pasti lah saya jumpa awak kat 7E mana sebab TV tak tunjukkan full screen tempat awak berada tu. Tapi bila dah kali ke dua saya nampak awak dalam cerita Goodbye Boys, saya dapat rasakan yang kita ada kimia. Kimia yang orang lain tak akan ada, awak.

Sejak dari itu, saya mula jadi "Shy-to-Talk-er" (Stalker) awak. Dan awak tahu, semakin hari, cinta saya kat awak semakin banyak. Banyak yang sememangnya banyak gila lah. Banyak yang macam bilangan kereta di hari raya Aidilfitri lepas tau. Awak je tak tahu.


Selepas dah kenal awak, saya selalu je terjumpa awak. Skejap di I'm Not Single, skejap di AdaMaya dan yang paling latest, saya jumpa awak di Tudung Express. Cakap pasal tudung, awak tahu tak yang awak nampak tak cun langsung bila pakai tudung instant? Ya, tudung instant. Muka awak saya tengok dah sebijik macam indon. Kalau muka cewek indon yang cun macam my Nia Ramadhani tu tak apa la juga. Ni tak. Dah sipi-sipi macam Omas dah. Kenapa awak nak pakai tudung instant atau pelik-pelik tu? Kalau pakai tudung biasa kan bagus? Awak nampak lagi cun tau pakai tudung biasa. Saya suka.

Tapi...

Tapi saya kecewa dengan awak. Saya kecewa sebab saya dengar awak dah ada pakwe. Saya tak kisah awak dah ada pak we ke tak. Setakat pak we apa lah sangat. Tapi kenapa awak mesti mem-pakwe-kan dia?!

Ya, dia. Farid Kam*l. Kenapa Farid Kam*l, awak? Farid Kam*l tu, dari dulu tau dia tak puas hati dengan saya. Dulu masa saya nak tackle Rafidah Ibrahim, dia dok menyibuk. And sekarang, dia nak kacau awak pula? Tak cantik ni bai.

Awak tahu, Farid Kam*l tu, dia sebanarnya berdendam dengan saya. Mana-mana perempuan yang saya nak tackle, dia pun nak. Saya nak tackle Rafidah, dia nak. Saya nak tackle awak, dia pun nak juga. Nanti, kalau saya nak tackle Raja Farah dan Fazura, mesti dia pun nak menyibuk. Geram saya. 

Dan awak, saya bukan jealous lihat awak bergambar dengan lelaki lain. Sebab, saya tahu yang deep deep in your heart awak hanyalah di paksa untuk bergambar. Kalau awak senyum pun, mesti senyum paksa. Kan?

Saya je tau pasal diri awak. Orang lain mana tahu. Dan awak tahu tak yang saya dah fikirkan pasal masa depan kita? Awak tahu, selepas kahwin, saya nak anak perempuan. Ya, anak sulung kita mesti perempuan. So, boleh la dia jaga adik-adik dia. Nak mengharapkan anak lelaki jaga adik, heh, kirim salam je la. Tak terasa. Tak terasa.

Dan awak tahu, untuk anak sulung kita, kita namakan dia Khairullisa. Anak kedua, Khairulhani. Sweet kan? Ya saya tahu saya memang sweet. -_-

Agak-agak ah tangan kau tu Kam*l. 
Cubit dia Lisa, cubit dia.

Fine lah. Kalau dah awak suka kat Farid Kam*l, saya cakap apa pun bukan boleh ubah apa-apa kan. Tapi awak. Saya nak awak tahu yang saya tetap akan tunggu awak. Saya akan tetap tunggu awak sampai bila-bila. I will wait for you untill when-when. Kalau nanti awak janda pun saya tak kisah.Ya.

Dan, kalau awak baca blog saya, mesti awak akan berkata "What the hell budak ni?" atau pun "Apahal budak ni mengelabah semacam?". Tapi tak apa, Lisa. Saya faham. Dan, saya tetap akan tunggu awak. Sayang tetap akan tunggu awak, Lisa. Janda pun, JANDA LAH!

*Tiba-tiba aku dapat satu SMS dari kawan aku yang mengendalikan blog gossip artis.*

Kawan aku : Khairul, aku dapat nombor phone peribadi Rafidah Ibrahim. Kau nak tak? Hehe.

Wait, what? Nombor phone peribadi my Fifi(Rafidah Ibrahim)? Omaigod... OMAIGOD OMAIGOD AAAAHHHH. I WANT IT, I WANT IT!

Okay fine Farid. Kau nak sangat Lisa tu, kau ambillah. Aku tak heran. 



Rabu, 15 September 2010

Review Product : Hotlink Maxis Hot Ticket. (Paling Jimat.)

Assalamualaikum


Anda suka bergayut? Suka bergayut siang dan malam di luar rumah, mahupun di ceruk penjuru rumah mahupun di dalam tandas rumah anda? Atau anda suka berSMS tanpa henti antara skandal-skandal anda di setiap masa, setiap saat dan setiap ketika tanpa mengira waktu?

Anda suka lakukan semuanya tetapi tidak berkemampuan? Well, kini tidak lagi! (Perh, sebijik macam iklan)

Tahukah anda yang sekarang, anda mampu membuat call selama 120minit dan 300 SMS ke semua nombor telco (Maxis, Celcom, Digi & Umobile) hanya dengan RM15 yang selama 10 hari? Apa yang anda perlukan adalah;

  1. Handphone(s) - Bilangan handphone bergantung kepada bilangan kekasih dan skandal anda.
  2. Masa - 120 minit dalam 10 hari untuk calling.
  3. Pakwe(s) Makwe(s) atau dan skandal(s).
  4. Dan yang paling penting - RM15 untuk membeli Maxis Hot Ticket.

Well, what the fuuuu is Maxis Hot Ticket? Apa itu Hotlink Hot Ticket? Product terbaru Hotlink and Maxis? Actually, YES it is. And with the super duper saving rates.


Bagaimana Hotlink Hot Ticket berfungsi? Okay, sebenarnya aku tak tahu langsung apa ke jadahnya Hotlink Hot Ticket ni. But then, masa aku drive balik ke kampung aku, abang aku suruh aku berhenti kat kedai telco. Katanya untuk membeli Maxis Hot Ticket. Selepas tu, dia bagi tahu lah aku apa kebenda nya Maxis Hot Ticket ni termasuk rate plan and charges dia.

 Hot Ticket is for all Hotlink plans.

Maxis Hot Ticket ni, ada tiga jenis. Ada yang RM8, RM10 dan ada yang RM15. Tapi lah kan, frankly, aku rasa yang RM15 jauh lagi berbaloi dari harga lain dan even berbaloi dari topup maxis RM20 yang biasa. Andaikata korang topup biasa RM20, korang akan dapat RM20 airtime etc. Tapi dengan Hotlink Maxis Hot Ticket, korang beli yang berharga RM15, korang akan dapat nilai guna sebanyak RM60 which is calling for 120 minit dan 300 sms ke semua rangkaian. Nice rate and charges kan? Well, ini amat berbaloi kalau korang ada terlalu ramai skandal atau awek atau pakwe; nak-nak kalau setiap mereka mengunakan rangkaian kemunikasi yang berlainan.

video
 Iklan Maxis hot tiket. Check it out the ad.

Dan, kalau nak compare kan dengan Maxis Youth Club pun, aku rasa Hotlink Hot Ticket ni lagi berbaloi. Sebab kalau Youth Club, sekali call Maxis ke Maxis adalah 12sen per minit. 12x120 = Rm14.40. Tu belum tambah yang SMS lagi. Dan ia bukan seperti Youth Club yang hanyalah untuk Maxis ke Maxis. Sebab ianya adalah ke semua nombor dan rangkaian. Now, adakah anda rasa yang ianya adalah jimat? NO IT IS NOT. IT IS SUPER DUPER JIMAT RATE DOE.

So, mari kita comparekan Maxis, Celcom dan Digi. Mana yang lagi best antara ketiga-tiga ni?

Celcom

Another Celcom

Maxis

Digi

Bayar RM100 then baru boleh layan 8 cent per minute? Not cool.
Limited to 8Pack and Favorite 20 nombor baru boleh layan 12 cent per minit? Not cool.
Kena call and text to same operator to get the great bonus and rates? Not cool.
But, call anyone you like, anytime you want, with this Hotlink Hot Ticket, you gonna get RM0.125 call per minute with free 300 SMS? Yes, and it is super cool. (+ Redeem for KFC)

Secara conclusionnya for RM15 pakage
  • 120 minute talktime.
  • 300 free SMS
  • Any time - No need for wait to the midnight for super savers.
  • 10 days active time (including Youth Club
  • 100% great choice for those yang suka bergayut.
  • All network

Ya, cool kan? Kalau kita tengok balik, rangkaian telco lain racist gila. Semuanya nak same operator baru dapat cheap rate. RACIST. Tapi for this Hot Ticket, it is for all number. ALL NUMBER.

So, yeah, this is way much better than Super Savers and what so ever.



Isnin, 13 September 2010

Aku Cuma Nak Bagi Tahu 30 : Awek Raya.

Assalamualaikum

 Mira yang sedang mengira duit raya. Budak-budak, biasa lah.

Aku, sebagai lelaki biasanya akan beraya bersama lelaki. Konvoy ramai-ramai pergi ke rumah orang lain untuk beraya. Dan, sebagai mana lelaki, mesti akan bersemangat waja untuk beraya di rumah awek comel. Bila beraya di rumah awek comel, tak dapat duit raya pun tak apa. Tak apa.

Dan ayat biasa lelaki yang lelaki akan sebut setelah keluar dari rumah awek comel adalah

"Comel doe awek tu. Masa zaman sekolah menengah dulu, aku tengok pun nak muntah. Tapi sekarang, perh. Menyesal aku tak mengurat"

88% lelaki berkata sedemikian. SERIOUSLY YES. So, gadis-gadis sekalian, jangan lah gatal biroh sangat nak bercinta-cinta sebelum habis SPM. Anda, tak perlu lah anda berpakaian seksi meksi untuk tarik perhatian lelaki ketika kelas malam. Tak perlu lak letak gambar pakai baju berlurah dan tangkap gambar dari atas dan letak di facebook untuk memancing lelaki-lelaki tua dan gatal. Tak perlu lah post-post status yang daring dari twitter. Tak perlu lah layan semua lelaki yang tersalah call/text mahu pun yang tersalah call/text. Tak perlu lah betenggek di tangga dan lif shopping complex sambil pakai baju ketat ketat. Asset korang tak akan buat korang nampak cun la.


Jumaat, 10 September 2010

Ya Gadis-gadis Cantik Dan Jejaka Hensem. Sila Berpakaian Serba Baru.


Aku dah ada kat Kuantan. Buat apa lagi. Nak balik beraya lah. Masa aku tulis ni, aku masih belum beli baju raya. Entah bila nak beli pun aku tak tahu. Rasa malas gila nak beli doe. Tak pun, aku pakai je lah baju raya abang aku. Dia bukan tahu pun kalau aku ambil.

Sempena raya ni, memang tak ngam ah kalau aku tak cakap pasal aidilfitri. Tak akan pula musim hari raya, aku dok cakap pasal kenapa perempuan gedik kenapa perempuan mengada semua kan. Lagi pun, kasi la chance kat kaum kaum perempuan ni relax dari ayat-ayat panas. Diaorang pergi kelas kena gossip. Pergi kerja kena fitnah. Balik bilik, member tikam belakang. Keluar jalan-jalan, kantoi perangai hipokrit. Kesian kaum perempuan. Macam-macam dugaan.

Btw, aku nak cakap sikit pasal Hari Raya Aidilfitri ni. Dari yang aku perasan, ramai yang tak perasan apa dah jadi kat Hari Raya kita ni.



Movie dan rancangan di Hari Raya.
Aku perasan lah kan, dari dulu sampai sekarang, time raya je, mesti ada movie-movie best. Ingat masa time raya orang dok nak tengok TV ke? Dan, tahukah anda, movie-movie ni lah juga yang menyebabkan adik-adik aku tak nak pergi beraya kat rumah kawan dia. Cohtohnya, adik perempuan aku yang form 5 ni. Dia ada seorang kawan perempuan. Comel. Aku cakap lah kat dia yang aku sudi temankan dia pergi beraya kat rumah kawan dia yang tu. Tapi dia tak nak. Aku tanya kenapa. Dia bebel-bebel. Last-last, dia cakap nak tengok TV. Then, dia cakap yang kalau aku ikut, mungkin akan memalukan dia. Perh, sepatutnya dia berbangga ada abang yang baik macam aku yang sudi temankan dia. Lagi pun, aku bukan nak mengurat kawan dia. Aku nak berkenalan je.

Cakap lagi pasal movie, aku nak cakap benda yang sama dari tahun lepas. Soalan aku mudah je;

Kenapa bila time raya, TV suka siarkan cerita-cerita sedih?

Bila aku tanya soalan ni, rata-rata akan berkata "Supaya kita ingat kepada golongan yang kurang senang". Well, mungkin betul. Tapi bukan ke semua dah sedia maklum yang tema Hari Raya yang tak official adalah "Hari Untuk Bergumbira"?

So, andaikata lah kan. Masa tengah raya, aku lepak rumah awek-awek, then tengok dia sedang sedih menonton cerita sedih, aku pun boleh jadi sedih tau. Cerita sedih buatan malaysia di hari raya mesti tipikal gila, mesti pasal anak yang tak nak balik raya atau kisah pasal ayah tak nak balik raya tau cerita pasal budak miskin tak ada duit nak beraya dan bla bla bla. Actually, tak salah nak buat cerita yang bermoral. Tapi kenapa mesti buat genre sedih? Kenapa tak buat cerita yang penuh moral dengan genre yang ceria? Contohnya, buat lah movie tentang betapa indahnya bila pulang ke kampung. Tak pun drama yang pasal betapa bestnya bila boleh beraya bersama keluarga walaupun duduk kat oversea. Tak pun, apa-apa lah. Janji cerita dan bukan pasal pukul memukul. Kan best. Then kalau di tambah dengan adegan lucu, confirm meletup. Orang-orang yang tak nak balik beraya yang tonton tu mesti terasa sayu sebab dia tak boleh merasai keceria dan kehappeningan tu.


Segmen Salam Aidilfitri dari Perantauan (dalam akhbar)
Kalau korang perasan, setiap tahun mesti ada punya lah segmen ucapan-ucapan dan gambar pelajar-pelajar Malaysia yang tinggal di luar negara. Dia orang mesti tulis "Selamat Hari Raya kepada Mak, Ayah, Abang, Adik, Pakwe, Makwe yang berada di Malaysia. Salam Iklas dari kami anak Malaysia dari University of Liverpoool. Bla bla bla". Eeee. Bencinya baca segmen tu. Okay fine sebenarnya aku Seriously aku jealous. Lagi lah jealous bila tengok dieorang pakai baju tebal-tebal (baju sejuk). Nampak sangat tempat tu sejuk gila padahal waktu tu musim panas. Suatu hari nanti, tengok ah. Aku mesti ada kat dalam paper tu. Tak kisah lah umu 30 ke. 40 ke. Aku mesti akan buat ucapan tu.



Kadang-kadang, bila aku nampak ada students bebel sebab dia kena beraya di oversea, aku rasa macam nak sound je and suruh dia tukar dengan aku. Cara dia cakap konon dia benci gila raya kat tanah orang. Best apa raya kat tempat orang. Lain dari yang lain.

Korang tahu tak yang ketika kita jauh dari keluarga lah boleh layan sebak di dada? Boleh feeling-feeling bila dengar takbir raya? Boleh nangis-nangis bila family call? Boleh jatuh tersungkur masa dengar lagu raya? Masa kat Malaysia, nak menangis sebab dengar takbir raya? Bullshit. Kalau menangis pun, mesti sebab awek curang beraya sambil naik moto dengan lelaki lain. Tak pun sebab pakwe pi beraya kat rumah awek comel pastu nak pick up korang.

You all duduk jauh dari famili. Tak boleh balik beraya. Then pasang lagu raya Sudirman tak pun Black Dog Bone sure korang akan menangis. Tak pun, dengar la takbir raya, mesti semua sebak. Kat Malaysia, masa orang dok takbir raya, korang pak we makwe pergi bermanja dalam semak. (Kes raya tahun lepas)

[Update] : Entri yang hampir sama - Jenis-jenis Ucapan Hari Raya Oversea Yang menjengkelkan. Di post hanya beberapa minit selepas aku post entri ni.

Kad Raya.
Kad raya ada banyak jenis termasuk kad raya digital. Sakit hati tul aku dengan kad raya cam tu. Tak ada sentimen. Tak ada feel. Tak ada nilai hati dan perasaan serta kasih sayang. Tak ada love-love langsung. Tak jiwang dan tak romantis ah.


 Sepanjang aku hidup aku beraya, actually, setiap tahun aku buat benda-benda yang sama sampaikan dah rasa tak nak buat dah. Macam tahun ni, aku tak main kad-kad raya. Tapi kalau tahun lepas aku main tau. Ye la, dah nak beraya. Kad raya kena lah buat sebab nak dapatkan feeling dia. Then, bagi yang nak mengada tu, sibuk pergi beli kad raya. Kalau boleh, nak send 20 kad raya. Semangat dia tulis kat raya kat orang. Tapi orang pula tak ada sorang pun yang send kat dia. Mesti dia sedih. Aku pun sedih. Sebab terasa.


Cakap pasal kad raya, aku teringat pasal seorang awek yang kat Russia. Masa tu tak ada lagi blog-blog facebook apa jadah benda lara ni semua. Kenal awek ni pun entah dari mana. Dia asal Malaysia tapi pindah Moscow sebab follow family dia. Aku send lah awek russia ni kad raya. Aku hantar seminggu sebelum raya aku bajet esok lusa dah sampai. Tapi tengok-tengok, dah nak sebulan baru sampai. Tak feeling langsung. So, kalau korang gedik-gedik nak hantar kad raya sekarang, tak payah nak mengada. Buang masa je.

Bau kedai
Alahai.. Bab ni tak boleh blah. Kalau pergi je rumah awek-awek, mesti akan terbau kedai bila masuk. Iye lah. Dah semua benda baru beli. Baju baru, kasut baru, kain baru, tudung baru, skaf baru, gelang baru, maskara baru, pelembab bibir baru, lipstik baru, subang baru, rantai baru, baju dalam baru, foundation baru semua lah nak baru. Mengada-ngada. Tengok lelaki. Relax je. Baju, songkok dan selipar. Tak payah nak negdik-gedik beli banyak benda baru. Baju sama bertahun-tahun tak apa. Yang penting, awek. Awek mesti baru-baru setiap tahun.

Gambar di Hari Raya.
Semua orang terutama perempuan, mesti nak snap gambar sambil pakai baju raya. Iyalah, baju baru. Bila dah pakai baju baru, masing-masing high confident perasan comel. Dan, masa ni lah kalau nak jumpa balik awek-awek atau pak we pak we lama yang dah jauh di mata dan di hati. Bawak-bawak lah berjumpa. Mana tau kot-kot dalam hati ada cinta lagi.


Then, aku bet, belum sampai setengah hari je hari raya, mesti kat Facebook dah berlambak dengan gambar raya. Eley, raya pun belum, aku tengok dah ramai gila dah upload gambar baju raya. Ish-ish. Aku rasa bulan ramadhan dan bulam syawal lah antara bulan yang paling banyak umat Islam habiskan duit.

Makan umpama biar pecah perut. Jangan pecah mulut. Maksudnya, makan lah banyak-banyak.
Siapa yang kata hari pertama dia lapar, maksudnya dia bullshiting you. Kalau betul pun dia lapar, maksudnya dia tu gedik nak makan mewah-mewah. Tahu pergi rumah orang nak makan sate. Tahu nak makan nasi ayam. Tak ada nasi ayam, tak nak makan. Eh, tapi kan, aku perasan yang banyak rumah suka buat nasi minyak dan rendang. Padahal bukan sedap pun nasi minyak. Okay actually, aku tak makan rendang dan nasi minyak. Banyak sangat rempah. Aku tak suka benda yang banyak rempah. Aku suka benda-benda yang simple. Contohnya... western food.



Okay okay. Actually, masa hari raya ni, ada 3 jenis kueh raya yang aku suka which is biskut cornflakes, kuih tat dan Almond London. Actually, yang almond tu, aku makan dia punya kacang je. Yang biskut tu, aku letak balik kat dalam balang sebab tak sedap. Biskut dia tak sesedap cornflakes punya padahal conflake tu mudah dan senang je nak buat. Agaknye lah. Makanan pula, aku paling suka mee soto dan nasi ayam. Memang, perh. Aku harap isteri aku nanti reti masak benda ni.

Mercun.

Kampung aku di Terengganu. So, faham-faham la. Dulu aku suka benar balik kampung bila Hari Raya. Semuanya disebabkan mercun. Bab mercun memang best nak-nak bagi yang duduk kat utara dan timur. Bunyi mercun lagi banyak dari bunyi letupan di Gaza. Nak salahkan aku sebab membeli mercun tak boleh gak sebab kedai kat sebelah balai polis je. Dan anak polis lagi la kuat main mercun. Putus tangan ke jari ke tak apa. Janji puas main mercun. Hais.. Kenangan. Tahun ni, aku tak sentuh pun lagi mercun. Tapi, bila aku balik ke kampung aku yang ganu nanti, confirm banyak mercun.

Kenapa orang dewasa tak dapat duit raya?
Yes. Kenapa? Kenapa orang dewasa tak dapat duit raya? Apa? Sebab dah besar so tak boleh dapat duit raya? Hey, you tahu tak yang bila dah besar lah duit semakin penting. Tanpa duit, boleh ke nak belanja awek. Ya nak belanja awek. Budak kecik ada awek? Tak ada. So nak duit buat apa? Duit tu penting tau. Makin dewasa, makin penting. Tu, tabung kahwin (Nuffnang) aku tu. Entah bila lah nak penuh. Macam mana aku nak penuhkan kalau pak cik dan makcik sekalian tak nak kasi duit raya. Lagi pun, jangan salahkan saya dan kaum lelaki kalau anak-anak dara anda tak kahwin sampai ketua.



Aku cuma nak cakap. Selamat Hari Raya. Mintak maaf la kalau blog aku ni amat-amat mengguris jiwa korang. Semuanya secara tak sengaja. Tak sengaja. TAK SENGAJA. Okay? Ingat aku suka ke mengguris hati korang? Aku just... just... err.. erm.

Okay fine. Maaf.


Dengan ini, aku nak cakap

Selamat Hari Raya
Happy Eid Mubarak.

Bagi yang dah kahwin dan ada bil air yang tertunggak, sila silalah jelaskan. Bagi yang dah kahwin tapi belum nikah, jangan nak mengada ngada. 

Selamat Hari Raya. Maaf zahir dan batin. Salam lebaran untuk anda semua. Tak kisah la yang kenal aku atau pun tak. Love you all =)

P/s : Dan jangan lupa mandi wajib pagi raya.

P/s : Jangan lupa bagi duit raya. Terumata kat lelaki dewasa. Mereka nak kahwin cepat tu.
P/s : Bagi students UniKL Micet. Sila lah beli tiket Warna Warni Aidilfitri. Mari kita sama-sama gempakkan annual event ni. Lagi pun, aku dengar ramai awek hot yang datang. Contohnya, Zarif Anuar dan Awang Mohd Faiz.




Selasa, 7 September 2010

Aku Cuma Nak Bagi Tahu 29

Assalamualaikum.



Im going home. The home sweet homie. Naik kereta bersama Abang Piepie (Pian). Pastu nak round-round Muazam Shah. Aku suka Muazam Shah. Tempat dia cantik bila senja.

Hai Kuantan. Bye-bye Melaka. Korang juga, selamat pulang. God bless you.

Tapi, bila dah naik kereta, tak ada chance lah nak jumpa awek segamat. .


70% Blogger Malaysia Adalah Ahli Illuminati dan Freemason.

Assalamualaikum

Guy, guy, guys! This is serious shit. Why? Sebab, tahukah anda yang 70% dari blogger Malaysia adalah ahli Illuminati dan freemason? Well, tahukah anda apa itu freemason dan illuminati? Tak payah tanya aku. Aku pun tak tahu.

Yang aku tahu, aku ada beberapa bukti yang mengatakan bahawa 70% dari blogger Malaysia adalah ahli Illuminati dan Freemason.

Aku tak nak cakap panjang-panjang kat sini. Tapi entri ni agak panjang. Kalau baca dari berbuka puasa hingga habis terawih pun belum tentu boleh abis. Tapi memandangkan korang ni jenis tak reti nak pergi terawih, then rasanya boleh habis.

So, siapakah gerangannya blogger Malaysia yang menyertai Freemason dan Illuminati ni? Well, mari kita mulakan dengan blogger yang paling gedik.

Nama dia adalah Liez Comot. Aku dulu baik dengan dia. Aku sangkakan dia baik seperti mana-mana gadis. Rupa-rupanya, itu semua bullshit. Tahukah anda yang Liez ni adalah ahli illuminati? Tak percaya, tengok gambar di bawah.


Jadi, sebagai orang melayu, aku perlu lah cepat melatah dan peraanoid serta overreacted. So... OMAI GODD! DIA ADALAH AHLI ILLUMINATI! OMG OMG OMG! Liez, I kecewa dengan you. Tak nak dah kawan dengan you. I tak faham kenapa you boleh join benda-benda freemason illuminati ni. Kenapa Liez, kenapa? You ingat you join benda-benda ni akan membuatkan you comel? Okay fine comel lah juga.

Itu baru satu. Belum masuk blogger lain lagi.

Ada satu blogger tu. Dia punya jawatan kat lodge Freemason tinggi gila. Kalau tak silap aku, dia tu Duta Illuminati Malaysia di UK. Nama dia Joe (Bukan nama sebenar. Nama sebenar Faridzul Asyraf). Korang ingat dia ulang alik ke UK untuk study? Tipu ah study-study tu semua. Tak percaya, tengok gambar di bawah.


Gambar di atas adalah gambar bilik dia di UK yang aku ambil dari Facebook dia. Try tengok kedudukan selipar kuning kat tepi sofa tu. Aku dapat rasakan agenda freemason di situ.

Pastu, lagi bukti yang jelas adalah bila dia update blog bertajuk Lemang Dan Ketupat yang ada kaitan dengan Illuminati dan Freemason. Dia update isu ketupat tu supaya orang tak suspek dia. Aku tak kisah sangat pasal tu sebenarnya. Yang aku kisahnya, bila tadi adik aku bagi tahu yang semua ahli keluarga kat rumah dok masak rendang dan ketupat. Tak sangka aku yang seluruh famili aku adalah ahli freemason. Aku sorang je yang lain dari yang lain. Kenapa aku berbeza? Kenapa mesti Freemason dan Illuminati tu tarik ahli rumah aku sekali? Kenapa? Kenapa?

Di sebabkan aku terlampau bengang dengan Illiuminati dan Freemason yang merampas keluarga aku, aku pun search lah pasal Illuminati dan Freemason ni.

 Pengasas Illuminati dan Freemason. All-Seeing Eye.

Ahli Jawatan Kuasa (AJK) Freemason dan Illuminati.

Sebenarnya, aku ada jumpa 249 lagi blogger Malaysia lain yang aku rasakan dah jadi geng Freemason dan Illuminati ni. Dalam masa satu jam aku search, aku boleh jumpa 249 blogger yang freemason. Kalau seharian aku search, perh, banyak tu. Tapi, masa aku dok sedap tulis. Aku terperasan satu gambar. Gambar yang mengubah segalanya. Iaitu..... gambar aku.


OMG OMG OMG AKU AHLI FREEMASON JUGAK? APA NI MANA ACI AKU TAK JOIN APA-APA PUN.

Tapi tak apa lah. Sekurang-kurangya, satu geng dengan Joe dan Liez.



Isnin, 6 September 2010

Moral Of The Story.....?

Assalamualaikum

video

Di ambil dari Tumblr si Gebu.


Sabtu, 4 September 2010

Mengapa dan Bagaimana Anda Boleh Terjebak Dengan Kancah Blogging?

Assalamualaikum


Hari ini hari err. Jumaat. Semua lab report yang patut aku hantar dah di hantar. Di hantar pada pukul 3.40 petang. Tepat pukul 3.40 petang. Lagi 20 minit sebelum bilik lecturer kesayangan tu di kunci buat selama-lamanya pada hari itu. Apa pun. Selepas berjaya siapkan semua labby dan assginment, kini, aku rasa lega. LEGA. Dan... bosan YES BOSAN. Wtf aku rasa bosan gila ah bila dah tak ada lab report nak kena buat. Kalau beberapa hari lepas, nak berehat pun tak ada masa. So, nak merasai bosan tak ada kerja tu amat mustahil tapi kini, bosan gila. Kalau sebelum ni asyik busy je sampai tak ada masa nak merasai bosan tapi kini bila dah tak ada kerja rasa bosan gila sebab sebelum ni asyik banyak kerja sampai tak ada masa nak merasa bosan. Kalau beberapa hari lepas, nak rasa bosan tak ada masa langsung. So, nak merasai bosan tak ada kerja tu amat mustahil tapi kini, bosan gila okay dah dah. Jangan la serious sangat bila baca blog aku.

Well, bila sebut bosan banyak-banyak, teringat pulak kat budak Alien ni yang dulu asyik marah aku bila aku sebut bosan. Katanya, tak elok sebut bosan-bosan. So, di sebabkan nasihat dia, sampai sekarang bila aku sebut bosan aku teringatkan dia. Kiranya, Bosan = Alien. Eh tak tak. Dia tak membosankan.

Apa pun, sebagai meraikan hari tak ada lab report dan assignment dan hari bosan , mari kita layan lagu ni.


Okay mari kita berbalik ke topik asal. Aku cuma nak cerita sikit bagai mana blog aku yang kerek ni boleh terhasil. Blog je yang kerek ye. Penulis dia tak. Penulis dia baik.

Btw, ada beberapa orang tanya aku;

Kenapa mesti The OTHER Khairul? Apa yang tersirat di dalam 'Other' tu?

Actually, soalan ni mengingatkan aku kepada masa aku nak tulis tajuk untuk blog aku dulu. Masa mula-mula dulu, aku letak url blog aku sebagai TheDarkSideInsideOfMe. Yes, WTH panjang gila dan tak boleh pulak tu. So, aku tukar kepada beberapa nama lain yang english, juga tak boleh disebabkan nama tu dah di gunakan. So, bila aku fikir-fikir balik;

Why the hell aku nak buat blog sebenarnya ni?

Selepas fikir-fikir dengan waras, aku stick kepada motif aku untuk tulis blog which is, the hatred for being my self. Fyi, I used to hate my self. I hate my last name. I hate when the others can achieve something with just a lil of effort while i need such tons of the Jupiter's gravity to get the so and so achievement. Well, what ever you read here, is not the real me. I am the 100% bullshit. The Other Khairul is just like someone that I wanted to be. Sebab tu lah aku selalu cakap yang aku kat luar adalah tak sama langsung dengan aku yang kat dalam blog. Kalau kat blog aku gatal gila. Tapi bila kat realiti, aku baikkkk, dan bukan gatal. Bukan gatal tu penting.

Tapi jangan risau, aku tak ada masalah mental apatah lagi masalah dengan dwi personality. Setakat ni lah.

Masa mula-mula berblog, orang pertama yang aku kenal dan follow adalah Woola. Kemudian aku tertarik kepada blog AkuTakPeduli (blogspot). Dengan kata lain, cara penulisan aku ni, aku belajar banyak dari ATP.

Actually, seperti yang korang tahu, aku pernah tulis pasal sejarah blog aku ni.








Since when involve dunia blogging?

Since kenal apa beza jenis-jenis perempuan psychopath, luar suci dalam kotor dan sebagainya . Actually, first blog adalah kat Myspace. Kat myspace (2008) kan ada ruangan untuk blog. Masa tu just tulis something yang eww eww dan memalukan. Then aku kenal dengan sorang mamat kerek yang ajar aku benda-benda tak senonoh. So kalau korang nampak aku buat benda-benda tak senonoh, tu semua dia yang ajar. Fahim nama dia. Fahim ni ada satu blog (blogspot la) dulu dia guna blogdrive. Punya la jiwang blogdrive dia. Siap ada love-love lagi. Tu belum kira ayat-ayat pujangga dia lagi. Memang jambu. Well, tu blog dia yang first-first sebelum beralih ke blogspot. So masa dia buat blogspot dan blog dia ‘femes’, aku mintak la chance untuk tulis satu entri. Then dia kata okay tapi dia kan delete selepas dua hari.

At the end, tak sampai 12 jam, dia dah delete. Pastu dia bebel-bebel suruh aku buat blog sendiri. Memberkan. Aku masa tu pemalas gila. So tak buat la. Tapi last-last masa sem dua, aku register blog aku yang pertama pada pada bulan January atau February (2009), aku dah lupa. Tapi register je la. Tak ada update atau apa-apa. Then pada bulan 3 aku start tulis kot. Biasalah, dapat banyak kritikan yang tak membina dari member-member ku (memberkan).

Then aku start tulis dengan rajin pada bulan 4. Pertengahan bulan 4, aku delete blog atas kesalahan aku sendiri. Biasalah, masa tu aku budak-budak lagi. 

Pastu ramai yang tanya kenapa aku delete blog. Aku ingat lagi masa kat library Micet tingkat satu. Aku tengah baca majalah pastu ada awek pendek nama Sue yang aku tak kenal langsung tegur aku dan tanya kenapa delete blog dan aku pun macam “Who the hell are you?” dah la semua kawan-kawan dia pandang aku. Segan doe. Aku ni pemalu sikit. Eh tak, banyak. Lagi pun aku ingat lagi yang Mak aku pesan jangan bercakap dengan orang yang tak di kenali.

So, tu la starting aku mula tulis blog. Aku tak tahu pun pasal Nuffnang ni semua. Hajat nak tulis blog just for fun. Tapi dah boleh kasi duit so, grab je la. Tapi still, aku tak aim duit untuk berblog. Cukup la kalau ada orang baca. Peduli apa aku dengan ayat “Blog adalah untuk di tulis. Bukan untuk di komen dan di baca.”

Adalah satu kepuasan bila ada orang view blog kita dan ianya adalah priceless bila orang sudi komen yang membawa maksud kisah kita mampu member effek kepada pembaca.


Ah, tulis blog bukan untuk duit? Bullshit.

Korang pula, kenapa buat blog? Saja nak mengada dan menggedik?



Khamis, 2 September 2010

Tak Ada Masa Untuk Blog

Assalamualaikum


Kitaran hidup aku minggu ni. Minggu ni dan minggu lepas agak penuh dengan pressure.

Setiap hari, aku bangun pagi pukul 7. Subuh dah macam chipsmore. Sekejap ada, sekejap tak ada. Kalau bangun pukul 7 tu, dah kira awal gila sebab kelas adalah pukul 8. Tapi, bila kelas pukul 8, tak ada hal aku pun bangun pukul 8. Mandi atau tak ketika ke kelas, usah di tanya.

Tapi kenapa aku bangun lewat? Sebab, aku memang tak cukup tidur. Rutin aku selepas berbuka puasa adalah mandi, solat dan terawih tidur. Biasanya start tidur pukul 10 atau pukul 11 dan bangun balik pukul 1 pagi. Dan kalau macam hari ni, tak tidur pun sebab banyak lab report nak kena submit. Lab report pula, kena tulis pakai tangan. Ya Allah, kalau guna computer dalam dua hari dah boleh complete kaw-kaw. Tapi kalau pakai tangan, hasilnya adalah amat tidak memuaskan. (Lab report, buat-buat, salah. Kalau dah salah, kena buat baru. Nak buat baru, kena semua satu page tu baru. Duh)

Bila bangun pukul 1, buat homework sampai pukul 3.30. Pukul 3.30, aku dan housemate biasanya akan gerak ke Honda. Atau lebih spesifik, kedai nasi lemak. Makan kat situ sampai pukul 4, then balik. Bila balik, sambung buat kerja sampai pukul 5. Selepastu, mengantuk. Terus tidur. Bangun pukul 7. Dan begitulah seterusnya.

Tapi, phenomena ini mungkin akan berakhir tak lama lagi. Sebab, bila habis je minggu ni, bermaksud berakhirlah segala minggu yang penuh dengan tekanan. Dan ianya juga bermaksud bermula lah minggu menyambut hari raya Aildifitri bersama lab report yang masih pending yang nak kena hantar selepas raya dan tak lupa juga kepada test-test dan kuiz kuiz yang masih menunggu untuk diisi jawapannya.

Err. Actually, minggu ni agak penuh adalah disebabkan terlalu banyak kerja yang di tangguh-tangguh. Duh.

Tapikan aku kira-kira, sejak kebelakangan ini, aku tidur kurang dari 3 jam sehari. Uh. Semuanya di sebabkan kerja yang tertangguh-tangguh. Apa pun, masa aku tulis entri ni, aku dah boleh relax. Sebab assignment aku dah siapkan awal-awal. Lab report dah nak complete dan test di tunda ke selepas raya.

Tapi, kesian betul aku tengok member aku yang setiap hari ada lab, setiap hari ada test/kuiz (hinnga hari sabtu) dan setiap hari kena buat assignment. Kita orang sibuk gila-gila. Buat kerja tak henti-henti. Tapi bila habis final exam, tengok result macam shit. Apahal? Jealous betul lah dengan orang yang meniru dalam exam pastu get away with super flying colour result.


Disclaimer

This is a personal blog and everything written on this blog, based on own and personal thought.

The owner of this blog did not responsible for any comments that made in the comment sections. The owner is only responsible by his name as written by the sections.

This web blog does not store any file on its server. All movies, software, form of files, pictures and any type of graphic forms that are posted on this blog are indexed from other sites and they are just for personal purpose only.

For download-able form of files/software/etc, it's just for demo and must be deleted within 24 hours. You are agreed with this term as clicking the download button.

Any pictures, videos and graphic forms, are not copyrighted as the date taken from the search engines. As if its copyrighted, all credit goes to the owner and I did not own the copyrights. All of the graphic forms are linked with the original source. All of those pictures, videos and graphic forms are not for any commercial use, I gain nothing for those forms of files.

Light 18sx contents.

All related names mentioned are totally fiction and got nothing to do with your and my life.
 
Powered by Blogger