Khamis, 2 September 2010

Tak Ada Masa Untuk Blog

Assalamualaikum


Kitaran hidup aku minggu ni. Minggu ni dan minggu lepas agak penuh dengan pressure.

Setiap hari, aku bangun pagi pukul 7. Subuh dah macam chipsmore. Sekejap ada, sekejap tak ada. Kalau bangun pukul 7 tu, dah kira awal gila sebab kelas adalah pukul 8. Tapi, bila kelas pukul 8, tak ada hal aku pun bangun pukul 8. Mandi atau tak ketika ke kelas, usah di tanya.

Tapi kenapa aku bangun lewat? Sebab, aku memang tak cukup tidur. Rutin aku selepas berbuka puasa adalah mandi, solat dan terawih tidur. Biasanya start tidur pukul 10 atau pukul 11 dan bangun balik pukul 1 pagi. Dan kalau macam hari ni, tak tidur pun sebab banyak lab report nak kena submit. Lab report pula, kena tulis pakai tangan. Ya Allah, kalau guna computer dalam dua hari dah boleh complete kaw-kaw. Tapi kalau pakai tangan, hasilnya adalah amat tidak memuaskan. (Lab report, buat-buat, salah. Kalau dah salah, kena buat baru. Nak buat baru, kena semua satu page tu baru. Duh)

Bila bangun pukul 1, buat homework sampai pukul 3.30. Pukul 3.30, aku dan housemate biasanya akan gerak ke Honda. Atau lebih spesifik, kedai nasi lemak. Makan kat situ sampai pukul 4, then balik. Bila balik, sambung buat kerja sampai pukul 5. Selepastu, mengantuk. Terus tidur. Bangun pukul 7. Dan begitulah seterusnya.

Tapi, phenomena ini mungkin akan berakhir tak lama lagi. Sebab, bila habis je minggu ni, bermaksud berakhirlah segala minggu yang penuh dengan tekanan. Dan ianya juga bermaksud bermula lah minggu menyambut hari raya Aildifitri bersama lab report yang masih pending yang nak kena hantar selepas raya dan tak lupa juga kepada test-test dan kuiz kuiz yang masih menunggu untuk diisi jawapannya.

Err. Actually, minggu ni agak penuh adalah disebabkan terlalu banyak kerja yang di tangguh-tangguh. Duh.

Tapikan aku kira-kira, sejak kebelakangan ini, aku tidur kurang dari 3 jam sehari. Uh. Semuanya di sebabkan kerja yang tertangguh-tangguh. Apa pun, masa aku tulis entri ni, aku dah boleh relax. Sebab assignment aku dah siapkan awal-awal. Lab report dah nak complete dan test di tunda ke selepas raya.

Tapi, kesian betul aku tengok member aku yang setiap hari ada lab, setiap hari ada test/kuiz (hinnga hari sabtu) dan setiap hari kena buat assignment. Kita orang sibuk gila-gila. Buat kerja tak henti-henti. Tapi bila habis final exam, tengok result macam shit. Apahal? Jealous betul lah dengan orang yang meniru dalam exam pastu get away with super flying colour result.


19 Comments:

Miss Lemonade berkata...

aku phm kot perasaan ko..
pastu tertanya2..
napelah kita usaha lebih2 tp dpt result cmni

tp aku belajar bersyukur lepas aku phm limit aku cane

org cm kite ni..
kalau belajar bru dpt result cmni..
kalau xbelajar..
mmg pointer 0.00 la kot..

so keyword dia bersyukur =)

Pala Maldini berkata...

relax bro... Bersusah2 dahulu.. Blog boleh tunggu kemudian.

Aku setuju pasal isu meniru tu...

Lee Zha berkata...

lulus sb mniru o gagal sb xmniru?


mn ko plh?


:D

inna hayati berkata...

*pilih comment :D

-tolong wat kan assignment juga boleh? tekanan semua lecturer nak push semua kerja before cuti. macamlah diorang semapt nak semak before raya. tak nak raya mungkin lecturer ni semua..T__T

geeds berkata...

and i thought i was the only one who are restless this few weeks. hey ade geng lah! haha. :D

joegrimjow berkata...

sape soh xdatang cathering sangat
huh

Alia Ramley berkata...

ergh. aku dpt rasa pressure tue. ishk3x..

jard berkata...

waa.. dasyat org leh meniru tuu.. sumthing wrong dgn sistem pendidikan kita neh..

aisyaLALALA berkata...

wah, busy gle. menakutkan.

Mr K berkata...

@Lemonade - Bersyukur on?

@Lee - I wanna up this topic :)

@Joe - Tak ada masa laaaaa

@Jard - YES. YES IT IS.

Miss Lemonade berkata...

maksud bersyukur..
bersyukur dgn diri kita sendiri
kita jgn compare dgn diri org lain
as long as ada peningkatan sikit2
tak kira lah dari result atau dari segi usaha...
mungkin result dr fail ke lulus atas2 nyawa pun okey ape..
jdkan itu sebgai titik permulaan utk kita terus tingkatkan usaha.. =)

ms shiya berkata...

ak pham bila tgh bz..
barulah sedar yang masa tu penting..

siyes, dlm 2 mggu ni..
hidup ak pon dh tggang langgang..
jdual tido, mkn, mndi..
dah xstabil..

tido pon depan laptop, ats lantai, atas meja stdy..
giler ah ble pk balik..
huhuu~

btw, ari ni derita tu sume dh berakhir..
smbung after raya plak..

hooyeayy!!
mood raya dtg kembali..

Izaty Jaja berkata...

haha. btol2. kdg2 kte yg blaja cam nk mati. kwn2 yg lek jek meniru dlm test mahupon final exam. doruunk lak dpt DL kan. sungguh tidak adil. uwuwu

Kimmy berkata...

har har har..

good luck with your hectic life~ ;)

p/s: balik raya mana tahun ni?

Mr K berkata...

@syiya. Masa aku tulis ni, aku dah siapkan 3 lab report secara maraton. Hebat tak? Haha

@Kim - Tak tahu lagi raya mana. Tak bincang lagi. Tapi, bukan di Melaka of cos. :)

sueRAFE berkata...

sungguh aku tanak tangguh kerja . hehe btw , padan muka :P

Tanpa Nama berkata...

Terima kasih untuk posting yang bermanfaat! Aku tidak akan mendapatkan ini dinyatakan!

Tanpa Nama berkata...

Aku hanya menambahkan halaman web Anda ke favorit saya. Saya suka membaca posting Anda. Terima kasih!.

Tanpa Nama berkata...

Saya baru-baru datang di blog Anda dan telah membaca bersama. Saya pikir saya akan meninggalkan komentar pertama saya. Aku nggak tahu apa yang harus kukatakan kecuali bahwa saya telah menikmati membaca. Nice blog..

Disclaimer

This is a personal blog and everything written on this blog, based on own and personal thought.

The owner of this blog did not responsible for any comments that made in the comment sections. The owner is only responsible by his name as written by the sections.

This web blog does not store any file on its server. All movies, software, form of files, pictures and any type of graphic forms that are posted on this blog are indexed from other sites and they are just for personal purpose only.

For download-able form of files/software/etc, it's just for demo and must be deleted within 24 hours. You are agreed with this term as clicking the download button.

Any pictures, videos and graphic forms, are not copyrighted as the date taken from the search engines. As if its copyrighted, all credit goes to the owner and I did not own the copyrights. All of the graphic forms are linked with the original source. All of those pictures, videos and graphic forms are not for any commercial use, I gain nothing for those forms of files.

Light 18sx contents.

All related names mentioned are totally fiction and got nothing to do with your and my life.
 
Powered by Blogger