Aku Cuma Nak Bagi Tahu 30 : Awek Raya.

Assalamualaikum

 Mira yang sedang mengira duit raya. Budak-budak, biasa lah.

Aku, sebagai lelaki biasanya akan beraya bersama lelaki. Konvoy ramai-ramai pergi ke rumah orang lain untuk beraya. Dan, sebagai mana lelaki, mesti akan bersemangat waja untuk beraya di rumah awek comel. Bila beraya di rumah awek comel, tak dapat duit raya pun tak apa. Tak apa.

Dan ayat biasa lelaki yang lelaki akan sebut setelah keluar dari rumah awek comel adalah

"Comel doe awek tu. Masa zaman sekolah menengah dulu, aku tengok pun nak muntah. Tapi sekarang, perh. Menyesal aku tak mengurat"

88% lelaki berkata sedemikian. SERIOUSLY YES. So, gadis-gadis sekalian, jangan lah gatal biroh sangat nak bercinta-cinta sebelum habis SPM. Anda, tak perlu lah anda berpakaian seksi meksi untuk tarik perhatian lelaki ketika kelas malam. Tak perlu lak letak gambar pakai baju berlurah dan tangkap gambar dari atas dan letak di facebook untuk memancing lelaki-lelaki tua dan gatal. Tak perlu lah post-post status yang daring dari twitter. Tak perlu lah layan semua lelaki yang tersalah call/text mahu pun yang tersalah call/text. Tak perlu lah betenggek di tangga dan lif shopping complex sambil pakai baju ketat ketat. Asset korang tak akan buat korang nampak cun la.


Ulasan

redballerina berkata…
HAHA.lelaki.....
Miss Lemonade berkata…
aku suke yg ni
ugly betty xsmestinya ugly smpai mati..
En iLham berkata…
SETUJU!!!!!!!
Kimmy Ai berkata…
pergh! gatal biroh??? ;DDD
Kap berkata…
banyak ke rumah aweks comel kau beraya?
chentaMAYA berkata…
sgt setuju!!!!
Tanpa Nama berkata…
nice....terima kasih sbb bgtauk.. :)
lily_lolypop berkata…
HAHAHA.
betol seratus peratus !
ur entry ske an melibatkan kaum hawa !
:P
♥ 西蒂 ♥ berkata…
haha..oh my god!
bagus lah u.. ;D
WerT berkata…
btol2..hahaa
btw sape mira tue..wakakaa
Strwbrry berkata…
I second Ms Lemonade! =)
tp asset tu gak yg ko tgk kn?
Mr K berkata…
@Kap - Hari ni, semua aku beraya rumah awek. HAHA

@Lili - Entry aku suka melibatkan mengata kaum wanita. Haha

@A Littke - Errr errr. Tak tau tak tau.
AMOI KUSUT berkata…
wey, asyik cerita pasal awek comel laa..
awek seksi laa..

bila nak buat post pasal boy comel ke, boy hensem , boy macho ke??
teruja sikit gadis2 di luar sana nak baca..
*boleh kenal kan sorang dua kat i..
miss faten berkata…
MISALAN KATALAH,
awek tu sampai kesudah tak comel - comel cemana? Tapi dia bukan jenis yang berpakaian ketat segala, dia masih berpakaian sopan mengikut adat Melayu dan syariat Islam, adakah urm orang lelaki still akan keluar rumah si gadis dengan bercakap sedemikian rupa?? Ahaa ~
ema_hzardy berkata…
ouh. btol3. thumbs up. hahaha
Mr K berkata…
@Amoi - Amboi you. Tak takut Mr D marah ke?

@Faten - Haha. Mungkin tak. Tapi, beauty is in the eyes of beholder.
FarhanaDr berkata…
Even umur aku dah 23, tapi aku rase pesanan ko tetap boleh diapply untuk segenap lapisan umur.. Bukan je budak sekolah.. Heehee.. Tengkiu.. :)
noor afzan berkata…
betul la..
tapi mmg zaman sekolah dulu ku comot gile.
langsung tak dak sapa nak.
hahahaha~
masshie mastura berkata…
thanks for da info mr K. hehe.
Tanpa Nama berkata…
haha bestnyer....