Isnin, 27 September 2010

Cinta Tiga Segi.

Assalamualaikum


Soalan dari Formspring;.

Why we love people who didn't love us, but didn't love people who loves us?

Anyone?



34 Comments:

org yg xpuas hati skit kt soalan tuh berkata...

such question should not be exist...

ape ke bodohnye nk cintakan org yg dah xcinta kat kita, mmglah terasa skit hati kan, tp byk lg org len yg boleh kite cinta...besides, kita dituntut utk menyintai sesiapa shj, adakah bercinta itu terhad kpd kekasih shj...?

jodoh itu di tgn tuhan (walaupun begitu kita digalakkan berusaha utk mencari), bersabarlah atas segala ketentuanNya...

adalah lebih bermakna dan tidak ternilai harganya seandai kita menyerahkan cinta kite kpd Allah swt...Dialah Yg Maha Mencintai, dan akn sentiasa tidak lupa kpd hambaNya yg sentiasa mengingatiNya...........

joegrimjow berkata...

feeling, only you can answer your feeling

Farah Justme berkata...

sebab kita x minat kat orang yg suke kite la. :)

fairuz berkata...

ntahlah.aku pon dalam situasi macam ni. suke kat org yg xnak kat aku.hahaha.malang2

Bukan Gadis Comel berkata...

kerana cinta itu buta.
dan kita tak dapat plih dengan siapa kita bakal jatuh cinta. ecehh.. haha

JuanYuan berkata...

aku jiwang tak kalau cmment psal ni bro??haha..
bg aku l.o.v.e is subjektif..
so,u can love whoever u want to..
just mind ur own feeling..as long as it make u happy..
aku xjiwang Mr K..just pndapat aku..
aku syg mak aku ;p

makdara TERDIVA berkata...

pernah gak alami mcm ni..walaupun 'sakit' rasenye perasaan tu tp disebabkan dah suka..redah jela..tp bila org tu suka, kita plak tak suka kat dia..itu memang lagi sakit..hoho!

.s.o.f.i.a. berkata...

lumrah alam............... he he.......

nursarah berkata...

coz there are some love stories, not about giving +ve response. but -ve is not always bad.

loves someone who love us, is just normal thing.

but loves someone who leave us. it always amazing thing.

anisizatyA.J berkata...

because love makes us stupid. tsk

fadhilah.m berkata...

why and why?
haha.den if it's not like dat,there won't be the words 'cinta tiga segi".haha.org yg suke kita tu tak menarik sgt kot.ahah
okok,,we got deal here.

sometimes we should stops a while asking why and why..sbb tak abeh jugak duk tnye why why tu.cbe tanye arini da solat belom ke tidak,ahah..ops,..

satu jwpn je :

cinta itu subjektif.dan sometimes kita ni demand terlebey..dat's y tak nampak ape dpn mata.kalo da gud enough tu,buat ape kejor yg lainnyer,kan kan kan

Aink berkata...

hmmm...
sbb kita memilih sgt n xtahu nk hargai org sekeliling kite.

er...er.. betol ke nie? :S
hahaha

Aink berkata...

hmmm...
sbb kita memilih sgt n xtahu nk hargai org sekeliling kite.

er...er.. betol ke nie? :S
hahaha

Miss Lemonade berkata...

sebab cinta tu milik Allah..kalau milik mutlak manusia kan..kita dah boleh pilih2..
ni Allah tiup cinta pada sesiapa yang dikehendakiNya la..sebab tu ada yg unrequited love..love hurts..and so on

cinta bukanlah seindah fairy tale..
ia mmbuatkan kte belajar lebih mengenali sifat manusia2 yg berbeza

Tanpa Nama berkata...

saya sukaa soalan tu,
menusuk kalbu. :)

Miss Lemonade berkata...

sebab cinta tu milik Allah..kalau milik mutlak manusia kan..kita dah boleh pilih2..
ni Allah tiup cinta pada sesiapa yang dikehendakiNya la..sebab tu ada yg unrequited love..love hurts..and so on

cinta bukanlah seindah fairy tale..
ia mmbuatkan kte belajar lebih mengenali sifat manusia2 yg berbeza

Abyss berkata...

Because we're looking for that love, the unique love we want from someone who didn't love us.
Something that we cannot get or given by the person who loves us. The affection feeling. It's something that can only be achieved with the person we love.

We dream of lovely life, the imagination we buried in our mind, it's so strong that someone else cannot penetrate/destroy it.

We all have our own dream, our "right guy/girl" ey?

The people who loves us? Because we're selfish human and that's mean we're never satisfy with what given by people including love.
We always want what we want.

Or perhaps we simply lived by the rule love is when a man and a girl like each other.

The saying about "learn to love the person who love you?" That's probably a bullshit...well at least to some people.
You did blog about this topic.

In the end love is misery yet it's a black hole, always pulling human into it.

otak ketat berkata...

sbb kita manusia. ada hati dan perasaan yg tak boleh dipaksa-paksa atau dikawal sesuka hati.

Naqib Mohamad berkata...

aku jawab part, why we didnt love the one who love us. sebab kita sayang kat org tu, org tu sayang kat org lain. ni macam chain reaction. ko sayang org, org tak sayang ko.

Mr K berkata...

@Aink & Abyss - Nice answer.

Kimmy Ai berkata...

why we don't love people who loves us..
reason : because we didn't realize that they love us or sometimes we don't want to realize..

why we love people who didn't love us..
reason : because we're stupid..

Pala Maldini berkata...

Because we are spoilt with choices..

Kalau tak de choice, tak yah pilih2.. sambar je la.. hehe

...miSS fAi... berkata...

entahlah....
sebab cinta tue buta kot..... aku pon xpaham kenapa nak jugak dekat org yg xsuke kite tue... org yang suke kite tue tidaklah pulak kita suka... haiya... really susah ma ini macam...!!!!!!
pening2

Konon-Konon Latifah berkata...

Pandangan aku panjang, so..aku sedang tolong kau jimat space ni.

Pandangan aku di sini:
http://asitisplease.blogspot.com/2010/09/membalas-pandangan-cinta-tiga-segi.html

... dan juga kerana hari ni aku masih belum ada idea nak blog apa..

huhu =)

Konon-Konon Latifah berkata...

Pandangan aku panjang, so..aku sedang tolong kau jimat space ni.

Pandangan aku di sini:
http://asitisplease.blogspot.com/2010/09/membalas-pandangan-cinta-tiga-segi.html

... dan juga kerana hari ni aku masih belum ada idea nak blog apa..

huhu =)

Lee Zha berkata...

ko suka laki A sebab dia ada ciri2 yg ko suka. tp blm tentu lg ko ada ciri2 yg A ni suka o sng ckp..blm tentu dia trima baik buruk ko.

laki B lak, dia suka ko baik buruk. tak ksah. tapi ko xska B sb dia xde ciri2 yg ko ska.

simple as that.

noor afzan berkata...

sebab..
sebab..
kita yang sebenarnya membataskan mata hati kita.
padahal sebenarnya kitapun suka kat orang yang kita tak suka tu.
cuma kita keliru jerp.

cuba pikir dalam2.
betul tak?

Apit berkata...

noor afzan & abyss...
yup..i think rite..

amar berkata...

that's nature la bro..

Hamizah Jamaludin berkata...

lumrah alam kot..
da slh jth hti pde org yg spttnyer..
nk wat cmne kn??

Kap berkata...

Kimmy Ai betul.

masshie mastura berkata...

hehe senang je. sbb org yg kite ska drop dead gojes n org yg suka kite. emm. erkk. xencem mane? hehehe:P but dats my opinion je. hek3.

aza berkata...

love is nonsense. kalau we crush on someone2 and dy xde respon. xpela releks jer..luv ade kt mne2 jer la..kalau ade org ske kt aku n aku xske kt dy, aku xkn rejek dy (make fren),kalo aku pulak yg ske kt someone2 n then dy sombong thp gaban..aku belah jer (bajet dy bgus sgt la)

Adinda berkata...

sebab perasaan tu datng sendiri..kalau la boleh dikawal..mesti sume org nak yg terbaik..

nape suka org yang tak suka kita;sebab ada thrill..rasa macam nak taw sangat,hell why u don't like me..give me a reason for that..huhu

nape kita tak suka org yang suka kita;sebab dia tak ikhlas lau kita tanya pape..mesti yg kita buat baek2 je di mata dia..x reti nak condemn kita..

sound like a playgirl's answer..haha..who cares?

Disclaimer

This is a personal blog and everything written on this blog, based on own and personal thought.

The owner of this blog did not responsible for any comments that made in the comment sections. The owner is only responsible by his name as written by the sections.

This web blog does not store any file on its server. All movies, software, form of files, pictures and any type of graphic forms that are posted on this blog are indexed from other sites and they are just for personal purpose only.

For download-able form of files/software/etc, it's just for demo and must be deleted within 24 hours. You are agreed with this term as clicking the download button.

Any pictures, videos and graphic forms, are not copyrighted as the date taken from the search engines. As if its copyrighted, all credit goes to the owner and I did not own the copyrights. All of the graphic forms are linked with the original source. All of those pictures, videos and graphic forms are not for any commercial use, I gain nothing for those forms of files.

Light 18sx contents.

All related names mentioned are totally fiction and got nothing to do with your and my life.
 
Powered by Blogger