Isnin, 27 September 2010

Cinta Tiga Segi.

Assalamualaikum


Soalan dari Formspring;.

Why we love people who didn't love us, but didn't love people who loves us?

Anyone?



34 ulasan:

  1. org yg xpuas hati skit kt soalan tuh27 September 2010 9:18 PTG

    such question should not be exist...

    ape ke bodohnye nk cintakan org yg dah xcinta kat kita, mmglah terasa skit hati kan, tp byk lg org len yg boleh kite cinta...besides, kita dituntut utk menyintai sesiapa shj, adakah bercinta itu terhad kpd kekasih shj...?

    jodoh itu di tgn tuhan (walaupun begitu kita digalakkan berusaha utk mencari), bersabarlah atas segala ketentuanNya...

    adalah lebih bermakna dan tidak ternilai harganya seandai kita menyerahkan cinta kite kpd Allah swt...Dialah Yg Maha Mencintai, dan akn sentiasa tidak lupa kpd hambaNya yg sentiasa mengingatiNya...........

    BalasPadam
  2. feeling, only you can answer your feeling

    BalasPadam
  3. sebab kita x minat kat orang yg suke kite la. :)

    BalasPadam
  4. ntahlah.aku pon dalam situasi macam ni. suke kat org yg xnak kat aku.hahaha.malang2

    BalasPadam
  5. kerana cinta itu buta.
    dan kita tak dapat plih dengan siapa kita bakal jatuh cinta. ecehh.. haha

    BalasPadam
  6. aku jiwang tak kalau cmment psal ni bro??haha..
    bg aku l.o.v.e is subjektif..
    so,u can love whoever u want to..
    just mind ur own feeling..as long as it make u happy..
    aku xjiwang Mr K..just pndapat aku..
    aku syg mak aku ;p

    BalasPadam
  7. pernah gak alami mcm ni..walaupun 'sakit' rasenye perasaan tu tp disebabkan dah suka..redah jela..tp bila org tu suka, kita plak tak suka kat dia..itu memang lagi sakit..hoho!

    BalasPadam
  8. lumrah alam............... he he.......

    BalasPadam
  9. coz there are some love stories, not about giving +ve response. but -ve is not always bad.

    loves someone who love us, is just normal thing.

    but loves someone who leave us. it always amazing thing.

    BalasPadam
  10. because love makes us stupid. tsk

    BalasPadam
  11. why and why?
    haha.den if it's not like dat,there won't be the words 'cinta tiga segi".haha.org yg suke kita tu tak menarik sgt kot.ahah
    okok,,we got deal here.

    sometimes we should stops a while asking why and why..sbb tak abeh jugak duk tnye why why tu.cbe tanye arini da solat belom ke tidak,ahah..ops,..

    satu jwpn je :

    cinta itu subjektif.dan sometimes kita ni demand terlebey..dat's y tak nampak ape dpn mata.kalo da gud enough tu,buat ape kejor yg lainnyer,kan kan kan

    BalasPadam
  12. hmmm...
    sbb kita memilih sgt n xtahu nk hargai org sekeliling kite.

    er...er.. betol ke nie? :S
    hahaha

    BalasPadam
  13. hmmm...
    sbb kita memilih sgt n xtahu nk hargai org sekeliling kite.

    er...er.. betol ke nie? :S
    hahaha

    BalasPadam
  14. sebab cinta tu milik Allah..kalau milik mutlak manusia kan..kita dah boleh pilih2..
    ni Allah tiup cinta pada sesiapa yang dikehendakiNya la..sebab tu ada yg unrequited love..love hurts..and so on

    cinta bukanlah seindah fairy tale..
    ia mmbuatkan kte belajar lebih mengenali sifat manusia2 yg berbeza

    BalasPadam
  15. saya sukaa soalan tu,
    menusuk kalbu. :)

    BalasPadam
  16. sebab cinta tu milik Allah..kalau milik mutlak manusia kan..kita dah boleh pilih2..
    ni Allah tiup cinta pada sesiapa yang dikehendakiNya la..sebab tu ada yg unrequited love..love hurts..and so on

    cinta bukanlah seindah fairy tale..
    ia mmbuatkan kte belajar lebih mengenali sifat manusia2 yg berbeza

    BalasPadam
  17. Because we're looking for that love, the unique love we want from someone who didn't love us.
    Something that we cannot get or given by the person who loves us. The affection feeling. It's something that can only be achieved with the person we love.

    We dream of lovely life, the imagination we buried in our mind, it's so strong that someone else cannot penetrate/destroy it.

    We all have our own dream, our "right guy/girl" ey?

    The people who loves us? Because we're selfish human and that's mean we're never satisfy with what given by people including love.
    We always want what we want.

    Or perhaps we simply lived by the rule love is when a man and a girl like each other.

    The saying about "learn to love the person who love you?" That's probably a bullshit...well at least to some people.
    You did blog about this topic.

    In the end love is misery yet it's a black hole, always pulling human into it.

    BalasPadam
  18. sbb kita manusia. ada hati dan perasaan yg tak boleh dipaksa-paksa atau dikawal sesuka hati.

    BalasPadam
  19. aku jawab part, why we didnt love the one who love us. sebab kita sayang kat org tu, org tu sayang kat org lain. ni macam chain reaction. ko sayang org, org tak sayang ko.

    BalasPadam
  20. @Aink & Abyss - Nice answer.

    BalasPadam
  21. why we don't love people who loves us..
    reason : because we didn't realize that they love us or sometimes we don't want to realize..

    why we love people who didn't love us..
    reason : because we're stupid..

    BalasPadam
  22. Because we are spoilt with choices..

    Kalau tak de choice, tak yah pilih2.. sambar je la.. hehe

    BalasPadam
  23. entahlah....
    sebab cinta tue buta kot..... aku pon xpaham kenapa nak jugak dekat org yg xsuke kite tue... org yang suke kite tue tidaklah pulak kita suka... haiya... really susah ma ini macam...!!!!!!
    pening2

    BalasPadam
  24. Pandangan aku panjang, so..aku sedang tolong kau jimat space ni.

    Pandangan aku di sini:
    http://asitisplease.blogspot.com/2010/09/membalas-pandangan-cinta-tiga-segi.html

    ... dan juga kerana hari ni aku masih belum ada idea nak blog apa..

    huhu =)

    BalasPadam
  25. Pandangan aku panjang, so..aku sedang tolong kau jimat space ni.

    Pandangan aku di sini:
    http://asitisplease.blogspot.com/2010/09/membalas-pandangan-cinta-tiga-segi.html

    ... dan juga kerana hari ni aku masih belum ada idea nak blog apa..

    huhu =)

    BalasPadam
  26. ko suka laki A sebab dia ada ciri2 yg ko suka. tp blm tentu lg ko ada ciri2 yg A ni suka o sng ckp..blm tentu dia trima baik buruk ko.

    laki B lak, dia suka ko baik buruk. tak ksah. tapi ko xska B sb dia xde ciri2 yg ko ska.

    simple as that.

    BalasPadam
  27. sebab..
    sebab..
    kita yang sebenarnya membataskan mata hati kita.
    padahal sebenarnya kitapun suka kat orang yang kita tak suka tu.
    cuma kita keliru jerp.

    cuba pikir dalam2.
    betul tak?

    BalasPadam
  28. noor afzan & abyss...
    yup..i think rite..

    BalasPadam
  29. lumrah alam kot..
    da slh jth hti pde org yg spttnyer..
    nk wat cmne kn??

    BalasPadam
  30. hehe senang je. sbb org yg kite ska drop dead gojes n org yg suka kite. emm. erkk. xencem mane? hehehe:P but dats my opinion je. hek3.

    BalasPadam
  31. love is nonsense. kalau we crush on someone2 and dy xde respon. xpela releks jer..luv ade kt mne2 jer la..kalau ade org ske kt aku n aku xske kt dy, aku xkn rejek dy (make fren),kalo aku pulak yg ske kt someone2 n then dy sombong thp gaban..aku belah jer (bajet dy bgus sgt la)

    BalasPadam
  32. sebab perasaan tu datng sendiri..kalau la boleh dikawal..mesti sume org nak yg terbaik..

    nape suka org yang tak suka kita;sebab ada thrill..rasa macam nak taw sangat,hell why u don't like me..give me a reason for that..huhu

    nape kita tak suka org yang suka kita;sebab dia tak ikhlas lau kita tanya pape..mesti yg kita buat baek2 je di mata dia..x reti nak condemn kita..

    sound like a playgirl's answer..haha..who cares?

    BalasPadam

Pilih. Nyawa atau comment? Good. Tulis elok-elok.