Jumaat, 17 September 2010

Bermanja Dengan My Lisa Surihani.

Assalamualaikum

Ramai yang tak tahu aku tengah sedih sekarang ni. Well, banyak sebabnya. Tapi, korang semua tahu kan yang aku tak suka share masalah peribadi aku dengan orang lain. Lebih-lebih lagi kat blog.

Tapi, memandangkan korang nak sangat tahu (konon) masalah aku, aku dengan berat ati akan cerita. Aku akan ceritakan segalanya. Ya, cerita tentang aku dan awek ku, Lisa Surihani.

Semuanya bermula...

Semuanya bermula dengan indah sekali ketika aku saya mula terpandang wajah awak, Lisa. Masa first time saya nampak awak adalah di 7E. Awak comel gile. Tapi saya tak pasti lah saya jumpa awak kat 7E mana sebab TV tak tunjukkan full screen tempat awak berada tu. Tapi bila dah kali ke dua saya nampak awak dalam cerita Goodbye Boys, saya dapat rasakan yang kita ada kimia. Kimia yang orang lain tak akan ada, awak.

Sejak dari itu, saya mula jadi "Shy-to-Talk-er" (Stalker) awak. Dan awak tahu, semakin hari, cinta saya kat awak semakin banyak. Banyak yang sememangnya banyak gila lah. Banyak yang macam bilangan kereta di hari raya Aidilfitri lepas tau. Awak je tak tahu.


Selepas dah kenal awak, saya selalu je terjumpa awak. Skejap di I'm Not Single, skejap di AdaMaya dan yang paling latest, saya jumpa awak di Tudung Express. Cakap pasal tudung, awak tahu tak yang awak nampak tak cun langsung bila pakai tudung instant? Ya, tudung instant. Muka awak saya tengok dah sebijik macam indon. Kalau muka cewek indon yang cun macam my Nia Ramadhani tu tak apa la juga. Ni tak. Dah sipi-sipi macam Omas dah. Kenapa awak nak pakai tudung instant atau pelik-pelik tu? Kalau pakai tudung biasa kan bagus? Awak nampak lagi cun tau pakai tudung biasa. Saya suka.

Tapi...

Tapi saya kecewa dengan awak. Saya kecewa sebab saya dengar awak dah ada pakwe. Saya tak kisah awak dah ada pak we ke tak. Setakat pak we apa lah sangat. Tapi kenapa awak mesti mem-pakwe-kan dia?!

Ya, dia. Farid Kam*l. Kenapa Farid Kam*l, awak? Farid Kam*l tu, dari dulu tau dia tak puas hati dengan saya. Dulu masa saya nak tackle Rafidah Ibrahim, dia dok menyibuk. And sekarang, dia nak kacau awak pula? Tak cantik ni bai.

Awak tahu, Farid Kam*l tu, dia sebanarnya berdendam dengan saya. Mana-mana perempuan yang saya nak tackle, dia pun nak. Saya nak tackle Rafidah, dia nak. Saya nak tackle awak, dia pun nak juga. Nanti, kalau saya nak tackle Raja Farah dan Fazura, mesti dia pun nak menyibuk. Geram saya. 

Dan awak, saya bukan jealous lihat awak bergambar dengan lelaki lain. Sebab, saya tahu yang deep deep in your heart awak hanyalah di paksa untuk bergambar. Kalau awak senyum pun, mesti senyum paksa. Kan?

Saya je tau pasal diri awak. Orang lain mana tahu. Dan awak tahu tak yang saya dah fikirkan pasal masa depan kita? Awak tahu, selepas kahwin, saya nak anak perempuan. Ya, anak sulung kita mesti perempuan. So, boleh la dia jaga adik-adik dia. Nak mengharapkan anak lelaki jaga adik, heh, kirim salam je la. Tak terasa. Tak terasa.

Dan awak tahu, untuk anak sulung kita, kita namakan dia Khairullisa. Anak kedua, Khairulhani. Sweet kan? Ya saya tahu saya memang sweet. -_-

Agak-agak ah tangan kau tu Kam*l. 
Cubit dia Lisa, cubit dia.

Fine lah. Kalau dah awak suka kat Farid Kam*l, saya cakap apa pun bukan boleh ubah apa-apa kan. Tapi awak. Saya nak awak tahu yang saya tetap akan tunggu awak. Saya akan tetap tunggu awak sampai bila-bila. I will wait for you untill when-when. Kalau nanti awak janda pun saya tak kisah.Ya.

Dan, kalau awak baca blog saya, mesti awak akan berkata "What the hell budak ni?" atau pun "Apahal budak ni mengelabah semacam?". Tapi tak apa, Lisa. Saya faham. Dan, saya tetap akan tunggu awak. Sayang tetap akan tunggu awak, Lisa. Janda pun, JANDA LAH!

*Tiba-tiba aku dapat satu SMS dari kawan aku yang mengendalikan blog gossip artis.*

Kawan aku : Khairul, aku dapat nombor phone peribadi Rafidah Ibrahim. Kau nak tak? Hehe.

Wait, what? Nombor phone peribadi my Fifi(Rafidah Ibrahim)? Omaigod... OMAIGOD OMAIGOD AAAAHHHH. I WANT IT, I WANT IT!

Okay fine Farid. Kau nak sangat Lisa tu, kau ambillah. Aku tak heran. 



36 Comments:

Insyeera ; shieera berkata...

boleh jd storyteller.

Tanpa Nama berkata...

sounds desperate.

c.i.k.a.m.i.e.a berkata...

sengal gile babas... hahahhaa

Feesya Feedow berkata...

mantap lah u ;)

zarip the lagend berkata...

ZZzzzzz...
LS tuh dah 14 kali kapel,break,kapel,break ngan aku tau...

Miss Comot berkata...

hahahaha3 merapu prasan sggh ko ni....haha3
wes best r lgu the script...de suggest lgu best len x?

Cik Yuki berkata...

sgt sengal ah krol! hahaha

Naqib Mohamad berkata...

aku sayang lisa sampai muka awek sendiri bayangkan mcm lisa.. kahkah

serious shit gua angau ngn lisa.. hahaa

The Nerd berkata...

hahaha

cerita sedih yg kelaka :D

hahahahahahahaahaha

x bole berhenti gelak

sorry ;)

Mr K berkata...

@Anony - Dont worry. Im really far from desperate.

@Zarif - Perasan.

@Comot - A Rocket To The Moon.

@Naqib - Kesian awek lu, qib.

noor afzan berkata...

desperate house"husband"!

Abyss berkata...

Gila merapu..haha~
Apa ni jap bersungguh2 kt Lisa....alih2 tkar ke Rafidah plk..
tak teguh hati ni..
haha~

Mimi Saidi berkata...

keh3..sengal la lu beb!

a kl citizen berkata...

alkisahnya..kan.

sedap baca surat cinta ni

→ : digeruni dan dimusuhi

kayna berkata...

hahahah..bole tahan klaka jgk laa entry ni..isk3 jgnkan laki,pompuan pon suka lisa surihani..:D

Kap berkata...

*tepuk dahi*

chentaMAYA berkata...

hahaha! chaitt! jeles ngn farid kamil la tuh! kui3~

CERITA LEBAT berkata...

lu dengan farid hensem lu lagi..

Ery Farieha berkata...

hahahaha

sengal :P

Lili Sakina berkata...

kesian2

Faizal n Fashitah berkata...

Wakakaka! giler! ekeke

Lee Zha berkata...

lawak ah. hahaha

fairuz berkata...

hahahhaa..khairullisa dan khairulhani. suwittt abes.hahaha

K2r~90 berkata...

hadoiii rosak ko neh

s berkata...

emo gila!
hahaha.

Khairie berkata...

khairul,
aku pon tumpang kecewa kalao dia pilih farid kam*l tuh.

tapi ko ne nak yang mane sebenarnye? kejap lisa, kejap rafidah? kofius aku.

Mr K berkata...

@Khairie - Kenapa kita perlu pilih satu kalau kita boleh pilih dua-dua? ;)

masshie mastura berkata...

hik3 entry bes3 ;)

ezzyra berkata...

meh tgk gmbar lisa kt cni...ngn anak sulung ko kot...hahah...

http://www.facebook.com/media/set/fbx/?set=a.159926160735320.34220.100001538103458

cik yaya berkata...

salam pakcik..
katanya cik lisa 2 bktrunan bugis..
engk0 ad0?? heheh

sii kYchee berkata...

sengal mr.kerul ne!ahaha..xpe,ak fhm.ko same je gn pkwe ak .gile lisa.ape2 pon besh ssgt!

nina_toink2 berkata...

Chaiyok then mr.k.
rugi lisa tnggalkan mr.k.

GaDis BuTtErFLy berkata...

mmg terkejut n terpana la lisa selama bbrapa saat bila baca entry nie :) hihii

doda nasir berkata...

weh..aku dgo yusri confess kat media nak lamar lisa 2013..bile media tny,knp x kawen tahun dpn jer??then dier jwb,tahun dpn dier jd director tuk film 'ular'n lisa jd heroin dier..haha..melepas la hang..:)

Tanpa Nama berkata...

hahaha..
mang open mind lar awk ne..
tbaik!

Tanpa Nama berkata...

bai,
lu mau cite ape bai,
kecik besar je wa bace post lu ni,
macam sial lu tau,
bab loving ni bai x payah susah2 cite bai,
org bace ase nk tumbuk je muke lu,
simpan dlm lu pnye hati sudah laa bout loving ni,
mcm pmpuan ade sorg je kt bumi ni, sial lu tau x sial,

Disclaimer

This is a personal blog and everything written on this blog, based on own and personal thought.

The owner of this blog did not responsible for any comments that made in the comment sections. The owner is only responsible by his name as written by the sections.

This web blog does not store any file on its server. All movies, software, form of files, pictures and any type of graphic forms that are posted on this blog are indexed from other sites and they are just for personal purpose only.

For download-able form of files/software/etc, it's just for demo and must be deleted within 24 hours. You are agreed with this term as clicking the download button.

Any pictures, videos and graphic forms, are not copyrighted as the date taken from the search engines. As if its copyrighted, all credit goes to the owner and I did not own the copyrights. All of the graphic forms are linked with the original source. All of those pictures, videos and graphic forms are not for any commercial use, I gain nothing for those forms of files.

Light 18sx contents.

All related names mentioned are totally fiction and got nothing to do with your and my life.
 
Powered by Blogger