Aku Cuma Nak Bagi Tahu 28

Assalamualaikum

Tumblr.


When we were five, they asked us what we wanted when we grew up. Our answers were things like astronaut, president, or in my case, superman. When we were twelve, they asked us again and we answered something like singer, doctor, or in my case, chef (yes I really wanna be a chef when i was 12). But now that we’ve grown up, they want a serious answer. Well, how about this: "Who the hell knows?!" This isn’t the time to make hard and fast decisions, it’s the time to make mistakes. Take the wrong train and get stuck somewhere chill. Everybody needs to experience the mistakes so they can make the right choice. And sometimes, we need to fall in love – a lot. Major in philosophy because there’s no way to make a career out of that. Change your mind. Then change it again, because nothing is permanent. So make as many mistakes as you can. That way, someday, when they ask again what we want to be, we won’t have to guess. We’ll know.

Ulasan

Dayana Nasir berkata…
we will never know what we want.
coz we are human.
and human memang takkan pernah puas. sebab tu dia takkan pernah tau apa yang dia nak.
iman berkata…
makin besar makin susah nak buat keputusan
.o r k e d. berkata…
time goes by but i still dunno wt i wnna be
Saffa berkata…
Nak bagi tau jugak. Ayat kat Tumblr tu.. Graduation speech by Jessica Stanley dalam movie terbaru Sparkling Vampire: Eclipse.
Imah berkata…
I agree with you. When I was little, I want to be a cashier. Do not know why. Maybe I like it because the cash register. From time to time, aku tak nak jadi cashier dah, aku nak jadi lawyer lah pulak. hahaha.
But then I change my mind. When I was in Form 4, I want to take criminology course after Form 6. Then after my form 6, I apply for scholarship under criminology course in uk. Tapi bukan rezeki aku. Aku tak dpt scholarship tu, tapi aku kena terima at one of institute here under accounting course.

Seperti yg kau tulis "sometimes, we need to fall in love – a lot". I agree w/ it. Time goes by, i still don't know what I want to be actually.

Btw, nice blog. Sorry ek aku taip panjang2. :)
rhapsody LiN berkata…
hmm... same goes to me. firstly i wanna b a singer. then u sikit peramugari. then doctor. at the end cikgu. hehe
Mr K berkata…
@SS- Thanks.

@Imah - Nice story :)
Tanpa Nama berkata…
nie dari twilight eclipse kan :D time dier grad tu kan :P
Mr K berkata…
@Anony - Seriously, aku tak tau yang ni ada kat citer pontianak tu. Tapi aku tau dari tumblr member2 aku. Semua pakat reblog. (Rasanya sebab semua tgk citer tu kot)
noor afzan berkata…
Makin dewasa makin byk yang perlu di consider.
Sebab tu makin susah.

Yup, cuba sahaja la.
Saya dari dulu mmg tak tahu nak jadi apa..
bila orang tanya, just cakap sahaja apa yang terlintas.
tak pikir apapun.

bila dah dewasa sikit, barulah fikir nak jadi apa.
Dan dah tetapkan apa yang kita tak nak jadi.
Masa tu la kita cuba macam2.
Dan bila cuba berkali-kali dan gagal berkali-kali baru kita tahu apa yang kita mahu dan apa yangterbaik untuk kita buat.

p/s : pening la dengan komen sendiri.
mehlah datang mesir.ramai yg x pernah couple. masing2 terkejut masing2 x pernah couple..
cik yayah berkata…
eh eh...samer..ngee~ :)
Pala.Maldini berkata…
Ini memang script twilight Eclipse la.. aku baru je gi tengok tadi..