Catatan

Tunjukkan catatan dari Jun, 2011

Tips Menipu Melayu Untuk Menjadi Jutawan MLM dan Affiliate Dengan Segera!

Imej
Assalamualaikum


Hello penipu-penipu dan ahli MLM sekalian.

Tahukah anda apa itu Multi Level Marketing (MLM- Sistem Piramid)? Tahukah anda apa itu Affiliate?

Pernah tak anda nampak iklan-iklan murah di blog-blog orang? Yang iklan seperti "WangSegera" atau "Join Facebok Dapat Duit" atau "Jutawan Segera!" atau "Tak Cukup Duit Untuk Kahwin? Sertai Kami!" atau "Ebook Jutawang Nuffnang Segera" atau "Rahsia Cepat Kaye" dan sebagainya. Itu adalah MLM dan affiliate yang berunsurkan bullshit yang menipu semata-mata. Siapa yang menipu? Kita. Siapa yang di tipu? Melayu!

Tapi bagaimana hendak menipu? Senang je. Mari sini saya tunjukkan bagaimana cara untuk menipu Melayu-Melayu yang buduh untuk join MLM.

Cara Menipu di Meja Makan Sambil Ajak Member-Member Join MLM
Cara paling mudah untuk menipu kawan-kawan, sahabat-handai, saudara mara dan strangers adalah dengan ajak dieorang makan. Anda kata je yang anda nak belanja dieorang makan, sure…

#WW Wondering Wednesday : Mind Blown

Imej
Assalamualaikum


 Gambar ni membuatkan aku terfikir selama satu minit. Damn... -,-

Adat vs Agama : Sebelum Kahwin (Langkah Bendul + Mandi Bunga.)

Imej
Assalamualaikum


Hello modern boys and urban tudung girls sekalian.

Korang perasan tak dari dulu sampai ke sekarang, banyak gila orang-orang melayu yang suka utamakan adat dari agama? Whaaaat? Korang tak perasan? Korang tahu tak kenapa korang tak perasan. Ya. Sebab ianya dah menjadi adat. Dan bila ianya menjadi adat, ianya dianggap 'normal' dan tidak bertentangan dengan Islam.

Langkah bendul

Korang tahu tak langkah bendul tu apa? Okay fine korang tahu. But I dont care aku nak bagi tahu jugak. Apa yang aku tahu definisi langkah bendul tu ada banyak. Dan yang paling femes adalah

"Kalau si adik perempuan kahwin dahulu berbanding si kakak, bakal suami si adik mesti bagi hadiah penghantaran untuk si akak sekali."
Wait, whaa? Apsal lak nak kena kasi ke kakak sekali. Just because dia lebih tua? Dia lebih tua dan dia sepatutnya kahwin dulu? So, konsepnya sama dengan orang lebih tua patut mati dahulu? Hello human. Just kerana dia lebih tua tak bermaksud dia akan mati dahulu. S…

Letak URL Blog Korang Untuk Aku Link-Kan.

Imej
Assalamualaikum


Hello babies.

Kalau korang perasan, sejak dua minggu lepas (maybe lebih) ada satu gadget di sidebar aku yang telah aku buang. Gadget tu adalah link-link blogger lain yang aku kumpulkan. Kira macam blogroll lah. Dan sekarang yang tinggal hanyalah The Other Pretty Gay. Yeah.

But now, aku nak tambah lagi link-link blog lain supaya bila ada orang datang ke blog aku, dia akan tertarik dengan blog-blog lain yang menarik. Korang mungkin akan tanya:

"Eh, Mr K kau link-link ke blog orang lain kau tak takut ke kalau followers dan readers kau lari? 
Well, the truth is, no I don't. Aku banyak je promote blog orang lain tapi tak ada pun followers aku makin kurang. So, korang nak takut apa? Korang kena ingat konsep the more you give is the more you get.

Tapi, masalahnya sekarang ni, adalah mustahil untuk aku masukkan semua link blog ke dalam blog list aku. Dan rasanya amat tak adil kalau aku penuhkan blog list aku dengan blog-blog yang jarang gila di update kan? Iyelah, dah…

WW : Happy Marriage.

Imej
Assalamualaikum


Andaikata aku berjaya kahwin nanti, aku nak beli sofa yang mahal-mahal. Dan juga empuk. Why? Sebab takut kena queen control then hari-hari terpaksa tidur luar...

Cara Untuk Minta Kawan Baik Bayar Hutang

Imej
Assalamualaikum


Hello BFF dan GFF sekalian.

Kawan baik. Well, good to know yang korang ada ramai kawan baik. Okay now, siapa yang ada kawan baik tapi kawan baik tu dah bertukar jadi your worse enemy ever, sila angkat tangan. Yeah, I can see that ramai betul BFF dan bertukar kepada musuh utama yang tahu semua rahsia.

Well, antara masalah yang kadang kala berlaku adalah bila kita dah rapat dengan someone, someone tu datang kepada kita untuk meminjam sedikit duit. Kita pulak kalau tak bagi mula lah rasa bersalah. Actually, kalau duit tu cukup, nak kasi pinjam tu tak der hal. Masalahnya, adalah bayar balik.

Well, korang ingat senang ke nak mintak balik hutang yang kawan baik pinjam? Susah beb. Andaikata korang nampak BFF korang tu dari jauh. Korang pandang dia tajam-tajam. Then slow-slow korang gerak ke arah dia then approad dia dengan ayat.

"Haiii :). Hutang aku bila nak bayar?"
Kalau korang perasan, even korang buat muka baik macam mana pun, korang pasti akan nampak amat jahat…

Kenangan Ber- Chatting di mIRC.

Imej
Assalamualaikum


Zaman aku muda-muda dulu. Aku tak tau sangat pasal internet. Tapi apa yang aku tahu, masa tu dah start phenomena ber-"chatting". Sana sini semua orang dok cakap pasal chatting. Dan isu "Chatting membawa ketagihan" telah berleluasa dengan jayanya. So setiap kali aku dengar pasal isu "chatting" aku pun terfikir, "Apa chatting tu sebenarnya? Bahaya sangat ke benda tu?". At the first place aku ingatkan chatting tu adalah suatu aktiviti outdoor seperti berjogging dan sebagainya. And then baru lah aku tau yang chatting ni adalah satu aktiviti yang membosankan. (Biasalah, sebelum kita minat, semua benda membosankan)

And then, masa aku form 1 or something like that, ayah aku start pasang internet di rumah aku. Masa tu dail up lagi. Setiap kali nak masuk internet tu akan ada bunyi macam "Teeeeeeek. Tenet. Tenet. Tenet. Tek. Tek. Tek, Tek. Tuuuuuuuuuut." Then baru lah connect. Kira bising gila ah setiap kali nak main internet tu.

Kalau Dah Di Takdirkan Gagal. Kenapa Still Nak Berusaha? Ini Sebabnya.

Imej
Assalamualaikum

Whats up boys. And yeah, cute girls too. How is your life?

Well, di entry yang lepas, ada dua gadis tanya pasal jodoh dan takdir.... as below.
Betul ke jodoh tu 50-50 antara kita dengan Tuhan? Tak pernah dengar pun. Tapi kalau betul kita kena banyak berdoa lah kan? -Ayue dan Husna
Actually, bila aku kata 50-50, ianya bermaksud kita kena la seimbangkan antara usaha kita sendiri dengan ketentuan Tuhan. Sebab takdir actually boleh di ubah. Yuppp. Boleh di ubah

Wait. What? Takdir Boleh di Ubah? What The Shit Are You Talking About, Dude? Pernah tak korang fikir satu benda yang kita selalu buat bila kawan kita sambut hari lahir? Yeah, wish birthday. Most of us akan kata:
Happy birthday, baby. Moga di panjangkan umur dan di murahkan rezeki.
Yeah, "dipanjangkan umur". Kita meminta supaya dia di panjangkan umur. Tapi bukan ke kita semua tahu yang tarikh kita mati dah di tetapkan di Luh mahfuz? Dah tu kenapa mintak di panjangkan umur lagi? Begitu juga dengan rezeki. Bukan …

(WW3) Everything Men Know About Women

Imej
Assalamualaikum


Clearly.

Beli Pelbagai Keropok Keping Segera Online.

Imej
Assalamualaikum


Hello. Ini bukan iklan berbayar. Ini adalah helping post.




Well, aku rasa semua orang kat sini sukakan keropok kan? Dan aku bet agak susah untuk orang-orang di sebelah barat Malaysia untuk membeli keropok yang berkualiti dan original kan? So, sebab itu lah Tokey Keropok Online di wujudkan. Tokey Keropok Online adalah semua tempat di mana korang semua boleh mendapatkan keropok-keropok asli yang berkualiti dan sedap. Ada pelbagai jenis keropok yang sememangnya di buat di sini dan ianya fresh.

So, kalau korang berminat dengan keropok-keropok murah dan sedap, feel free untuk lepak-lepak di Tokey Keropok Online. Harga boleh dirunding dengan owner kalau beli dengan banyak.

Kenapa Lelaki Mudah Bosan / Chipsmore / Hilang-hilang

Imej
Assalamualaikum

Hello lonely girls and playerboys sekalian.
For the past few months I got so so so so so much question about the "Chipsmore Boys" in my formspring. Kalau formspring tu ada button search, tolong lah search dan tengok sendiri soalan-soalan pasal lelaki yang mula-mula suka tapi selepas beberapa hari, dia akan menghilangkan diri. Well, bila aku kata yang lelaki ni jenis makhluk yang mudah bosan, ramai yang macam tak faham.
So, aku fikir-fikir tentang isu ni. Macam mana ya nak kasi si gadis comel ni faham? And then, aku dapat satu idea. How if, aku bagi tahu tentang the real thing yang lelaki selalu alami. Yeah, you all tak akan faham apa yang aku nak cuba sampaikan kalau korang tak "alami"nya sendiri. So now, im gonna show you the Love Story Side Lelaki vs Side Perempuan. Well, di entry ni, korang akan baca apa yang lelaki akan dan sanggup buat bila nampak awek comel. Tapi bila dia dah dapat, dia akan tinggalkan.

Dari pandangan lelaki.
Week 1 Nama aku L…

Shy-Shy Cat Love Story : Ununderstandable Girls.

Imej
Assalamualaikum






 Idea asal : SayaDodle.

 Hey guys, have you ever heard about this?

"Girls are meant to be loved, not to be understood."
Ya. Well, agak-agak korang kenapa ya? Maybe sebab dioarang adalah cute-ununderstandable-creature ever? HAHA.

Review Movie : KL Gangster + Rating

Imej
Assalamualaikum


Okay here is the story, masa aku lepak-lepak kat Gambang Water Park hari tu, kawan aku, Hanifah call tanya pasal tiket wayang. Well, alang-alang dah ada member kerja kat Megamall, rasanya tak der hal kalau mintak dia tolong belikan. So, aku bagi tau kat dia yang aku nak tengok first screening untuk KL Gangster. Well yeah, dia beli tiket dua hari awal. Dan itu maksudnya, kitaorang (8 orang semuanya) dapat seat yang amat cantik yang selari dengan screen panggung. So nice.

Well, the movie was great. I mean, selepas fikir-fikir, not bad lah kalau ikut standard Filem Malaysia. Kalau ikut standard filem oversea tu memang ketinggalan lah. Apa pun, satu benda je yang aku nak cakap kat sini which is, aku rasa ini lah satu-satunya movie yang ada improvement lebih-lebih lagi dari segi aksi. Why? Sebab tak ada CGI at all. And most of the action nampak agak cool bila ada babak Adi Putra. Adi Putra nampak bagus bila beraksi gaduh-gaduh dan Aaron Aziz agak bagus bila jadi watak baik.…

Wordless Wednesday 2 : Bling-Bling Eyes.

Imej
Assalamualaikum



Hukum : Jenis Mengumpat yang Dibenarkan Islam Yang Tak Haram.

Imej
Assalamualaikum


Beberapa hari lepas, dunia Blogspot dan maya kecoh dengan isu awek tak ada dara yang bernama Adinda Evans tu. Ada yang letak entry, ada yang buat parody, ada yang troll habis-habisan. Ianya memang fun. Tapi, kebanyakkan benda fun adalah terlarang. Define 'Fun' anyway.

Dan itu bukan isunya. Isunya di sini adalah bila aku cakap tentang Adinda Evans, ada segelintir kata aku membuat umpatan di Facebook dan blog bila cakap pasal Adinda Evans. The issue is... aku tak boleh cakap tentang sesuatu isu yang sedang berlaku di sekitar aku? I mean, kalau kita cakap tentangnya, ianya akan di kira sebagai dosa mengumpat?

Begitu juga dengan link blog Adinda Evans Milano tu. Bila aku letak link itu di fan page facebook aku, ada seorang dua yang kata aku membuka aib orang dengan link blog tersebut. The question is... aku tak boleh forwardkan apa-apa bukti tentang isu yang sedang berlaku? Kalau aku tunjukkan bukti, ianya bermaksud membuka aib?


So, instead of buang masa berdebat t…