Khamis, 30 Jun 2011

Tips Menipu Melayu Untuk Menjadi Jutawan MLM dan Affiliate Dengan Segera!

Assalamualaikum


Hello penipu-penipu dan ahli MLM sekalian.

Tahukah anda apa itu Multi Level Marketing (MLM- Sistem Piramid)? Tahukah anda apa itu Affiliate?

Pernah tak anda nampak iklan-iklan murah di blog-blog orang? Yang iklan seperti "WangSegera" atau "Join Facebok Dapat Duit" atau "Jutawan Segera!" atau "Tak Cukup Duit Untuk Kahwin? Sertai Kami!" atau "Ebook Jutawang Nuffnang Segera" atau "Rahsia Cepat Kaye" dan sebagainya. Itu adalah MLM dan affiliate yang berunsurkan bullshit yang menipu semata-mata. Siapa yang menipu? Kita. Siapa yang di tipu? Melayu!

Tapi bagaimana hendak menipu? Senang je. Mari sini saya tunjukkan bagaimana cara untuk menipu Melayu-Melayu yang buduh untuk join MLM.

Cara Menipu di Meja Makan Sambil Ajak Member-Member Join MLM
Cara paling mudah untuk menipu kawan-kawan, sahabat-handai, saudara mara dan strangers adalah dengan ajak dieorang makan. Anda kata je yang anda nak belanja dieorang makan, sure dieorang datang. Siapa tak nak makan free ye tak? Then selepas makan tu, anda cepat-cepat promote produk dan sistem MLM anda. Tapi! Pastikan anda follow dua point di bawah.

  1. Pastikan anda pandai bermake up dan pakai rambut serta misai palsu. Why? Sebab penyamaran adalah penting ketika hendak menipu orang ramai.
  2. Pastikan anda bersedia dari segi fizikal dan metal sebelum anda mengajak dan mempromote produk-produk MLM kepada kawan-kawan serta saudara mara anda. Why? Sebab once diaorang dapat tahu yang you menipu; you're fucked.
 

Cara menjadi JUTAWAN MLM menerusi blog.
Cara paling mudah untuk menipu orang ramai adalah dengan mewujudkan blog. Di blog anda, pasatikan anda membuat benda-benda di bawah untuk membuatkan mangsa anda tertarik dengan produk MLM dan affiliate anda.

Ulang perkataan yang menarik 


Anda perlu mengulangi perkataan JUTAWAN sebanyak mungkin di blog anda. Dan pastikan setiap huruf untuk perkataan JUTAWAN tu berhuruf besar. Contohnya "Belilah E-book Panduan menjadi JUTAWAN hanya dengan menternak dadih!"

Tak pun pastikan yang anda besarkan saiz tulisan anda. Tak lupa juga, kalerkan tulisan anda dengan warna terang. Warna merah misalnya. Contoh :

"Rahsia Terbongkar!!
Mari jadi kaya gila bersama 
Formula Ahli Kelab JUTAWANria Malaysia!!


Ini adalah penting bagi menarik perhatian mangsa-mangsa penipuan kita. Kalau tak percaya, lihat lah website-website penipu yang ada di internet. Berlambak dah orang yang menggunakan teknik ini untuk menarik mangsa. Ianya amat berkesan.


Tanda seru.
Pastikan setiap hujung ayat anda dihadiri dengan tanda seru. Tanda seru adalah penting bagi meningkatkan keyakinan mangsa terhadap kita. Dengan itu, jangan sekali-kali lupa untuk letak ayat seperti

"Belilah E-Book Panduan INI
Khas dari Ads2Bark! 
Menjana pendapatan 10 angka 
hanya dari rumah!!!"

Amat meyakin kan! Kan?


Ayat-ayat Maha Tipikal Tipukal. 
Dan tidak lupa juga, ayat-ayat tipukal yang mampu memperdayakan orang melayu adalah banyak sama sekali. Dengan itu, anda ada banyak pilihan yang boleh anda pilih. Contohnya, :

"Sertai kami! Hanya Rm20ringgit yuran seumur hidup! Murah bukan?!"
"Tanpa modal yang membebankan!"
"Dapatkan pendapatan empat angka hanya dalam sehari!" ---- Ayat ni serious famous. Orang Melayu sure mudah kena tipu bila dengar perkataan empat angka.
"Tak percaya, lihatlah saya. Dah dah pakai BMW wehh!" ----- Ni femes gak. Sebab orang melayu memang gilakan kereta mahal yang dieorang tak mampu nak beli. Audi R8 misalnya *Terasa*

Hanya nyatakan ayat-ayat seperti di atas di blog anda, confirm ramai yang akan ditipu. Percayalah cakap saya. Saya tak tipu!

Ass Licker


Pastikan di blog anda ada testimoni dari "Ass-licker" sahaja. Pastikan those ass-lickers memuji produk anda dan MLM anda semaksima mungkin. Segala testimoni yang mengutuk produk dan sistem MLM anda adalah di larang sama sekali. Bukan apa, tapi kita nak berniaga ni, kita kena pandai bila menipu beb. Eh, tak tak. Actually kita tak ada menipu. Kita just tak bagi tahu the truth. Itu tak dikira menipu.


Your money is my money. Soon.
Di setiap page blog anda mestilah ada gambar duit yang berlapik-lapik. Keluarkan semua semua duit ASB anda jika perlu. Dan kalau tak cukup banyak untuk gambar, pinjam duit mak. Mempamirkan duit yang gila banyak akan menarik ramai orang. Makin ramai orang yang tertarik, makin ramai lah yang akan kita tipu. Pegang duit tu then tangkap gambar. Tunjukkan yang kononya anda kaya gila sebab buat MLM. Seperti ini:



Selepas dah tangkap gambar dan bila the pictures dah di upload ke Facebook dan Blog, tak perlu pulangkan duit tu ke mak pun tak apa. Buat-buat lupa sudah.... Kita semua Melayu. Mari amalkan janji Melayu.


Palsukan bukti yang tak seberapa
Sama seperti point di atas. Jangan lupa letakkan bukti-bukti duit kejayaan hasil dari penipuan korang. Nak lagi best, tunjukkan History Funds Transfer dari account Maybank anda. Dan kalau boleh, di bawah gambar tersebut, sila letak ayat seperti

 "Ini lah bukti kejayaan saya. Jadi? 
Apa tunggu lagi!!! Beli lah 
Ebook dan Vidiyo Panduan Rahsia Duit Infinity Panties Segera
Promosi Terhad!"

Sila tulis perkataan "Terhad" walaupun ianya langsung tak terhad. Ini amat penting ketika hendak menipu. Saya berpengalaman bab ni sejak dari saya join "HyBerukbulkSms" lagi. Tu belum kira bab pengalaman saya start menipu ketika mewujudkan program menipu bersama "Ketahui Potensi Diri bersama Dr Azizang Osmang". Percayalah saya. Saya memang banyak pengalaman bab menipu ni.




Banner Menipu.
Letakkan banner yang menarik. Di banner tu anda mesti lah tulis tajuk yang memukau seperti


UsaHaiwan BLOG : Cara "Piccuuww" (laju) Jana Wang Dengan Internet.


Warna banner tersebut mestilah terang untuk menarik mangsa-mangsa kita. Ya, sila letakkan ayat-ayat yang catchy di banner anda termasuk lah ayat yang membuatkan mangsa penipuan anda tertarik seperti.

"Hanya dengan RM20, anda akan mendapat panduan tutorial membina blog seperti professional! Ini bermaksud anda selangkah kehadapan untuk menjadi JUTAWAN seperti Ahli Usahaiwan Blog Digital Naga kami yang lain!"

Dan jangan lupa untuk kata yang mana-mana ebook membina blog yang dikeluarkan oleh orang lain adalah tipu semata-mata. Ya, contohnya;

Anda dah penat terkena dengan e-book perniagaan 
Internet dari GURU AUTA?! 
Kepenatan anda dah berakhir! 
E-Book kami adalah E-book yang terbaik di dunia 
yang di ampu oleh blogger-blogger yang entah dari mana! Jadi, belilah e-book kami!

Saya tahu ada berJUTA-JUTA (Maaf kerana capslock. Dah terbiasa tulis JUTAWAN dengan huruf besar. Can't be helped yaw). Ya, Ada berJUTA-JUTA blog dan website free yang mengajar anda untuk membina blog bersama SEO yang amat hebat. Tapi kita kena yakinkan mangsa kita bahawa blog-blog tu semua adalah blog AUTA yang menipu. (Padahal kita yang menipu). Anda boleh pergi ke blog JustKhai untuk Tutorial Membina Blog Guna Wordpress secara percuma. Ya, semasa saya mula-mula buat TheOtherKhairul.com dan ReviewFilem.com, saya gunakan blog JustKhai sebagai panduan. Ianya percuma dan damn senang. Tapi, ramai yang tak tahu pasal blog JustKhai. So, boleh lah kita menipu orang Melayu. Fuh, Im good!

Bring on the FEAR. Gunakan Isu Kesihatan dan Isu Agama!


Untuk pengetahuan anda, dari dulu sampai sekarang, orang Melayu dah menduduki nombor #1 for The Most Tipu-ed Tribe In Da Universe. Ya, puak-puak Melayu ni mudah gila nak kena tipu. Kalau dulu kena tipu dengan orang Inggris. Then dengan Jepun. And now? Kena tipu dengan agen-agen Freemason MLM. Why orang Melayu mudah kena tipu? First, sebab majoriti mereka adalah Islam. Bila dah Islam, apa lagi, buat je lah ayat seperti:


"Produk MLM kami 100% Islamic gerenti halal! Kurma, Kuaci, Kismis dan Madu Asli ini di bacakan doa oleh ustaz-ustaz dengan menggunakan pembesar suara! Semasa produk kami di proses oleh mat-mat bangla, kami memaksimumkan volume bacaan Al-Quran supaya berkat bacaan itu diserap oleh produk-produk Hidup Penipu Alam (HPA) kami! Hebat gila kami!"


Ya, sila kerapkan sebut perkataan yang berunsurkan Islamik termasuk perkataan Halal dan sila ulang-ulang cakap yang produk bukan buatan Islam adalah haram. HARAMMMM. Then andai kata mangsa anda tu tak seberapa nak Islamik, anda boleh guna fakta saintifik yang dah di manipulasi seperti


"Sila lah beli produk terbaru kami iaitu pati Buah Manggis Vemmamas dan 4LiarLife
Direct dari Amerika wooo. Khasiat yang tidak pernah di ragui selama 100 tahun even 
syarikat kami dibaru buka 5 tahun lepas! Tak rugi!"


Most of orang Melayu dan Malaysian, bila dengar je buatan orang Amerika terus di kata gempak. Jadi, kita kenalah lekas mengambil kesempatan ini untuk menipu mereka.


Keyword dan Tag Lucah Menjana Pendapatan Beribu Lemon Angka Dalam Suku Hari!
Dan kalau anda nak trafik blog tanpa berfikir panjang, pastikan anda meletakkan keywork-keywork dan tag-tag lucah budak bawah umur di blog anda. Orang-orang melayu ramai sukakan awek-awek petite. Tapi memandangkan susah nak cari awek petite, "Awek seks bogel umur 14 tahun" pun boleh. Contohnya boleh rujuk seperti di bawah.

Kelik gambar untuk tumbesaran.

Lihat lah contoh di atas. Contoh di atas adalah contoh yang paling baik untuk menarik melayu-melayu yang horny yang nak tengok budak bawak umur berbogel dan membuat seks, datang ke blog anda. Bila ramai datang, anda akan mendapat income melalui impression iklan di blog anda. Ini adalah teknik memanipulasi yang amat brilliant! Hasil iklan itu mungkin haram tapi it is okay. Kita sebagai Master of Penipu rasanya tak kisah pun makan benda-benda haram ni. 



Penutup Penipuan Pada Hari Ini.
Itu sahaja daripada saya. Untuk mendapatkan "E-Book Panduan Lengkap Tips Menipu Melayu Secara MLM dan Affiliate", sila isikan Nama awek comel dan Email mereka. Dapatkan segera sebelum promosi ini ditarik balik!

Email awek comel:
Nama awek comel :
Kalau boleh nombor phone skali :


Link untuk mendownload E-Book dan video percuma akan di hantar ke email anda sebaik sahaja saya berjaya mentackle awek-awek comel tersebut.


Oh-oh, lupa nak cakap. Ketika memilih "Ass-licker" untuk testimoni produk MLM dan affiliate anda, sila cari penulis-penulis blog yang boleh di suap dengan duit. Dan adalah sunat muakat jika anda menyuruh kawan-kawan yang kaki gebang seperti anda untuk memberikan testismony terhadap sistem MLM dan affiliate anda. Jangan sekali-kali anda meminta Obefiend or Aididmuaddib untuk memberikan testismony sebab confirm dieorang akan kasi anda penyepak sebab awal-awal lagi dieorang dah tahu yang anda ni penipu. Anda juga dilarang untuk meminta testimoni dari blogger-blogger yang femes dan yang ada followers yang beribu-riban kerana dikuatiri akan kantoi.

Tapi saya ada dengar seorang blogger bernama Mr K. Dengar citer dia nak kahwin cepat. So, kalau anda kasi kat dia 3 awek petite comel berbaju nurse dan manja bersama sejumlah wang secukupnya, dia mungkin akan pertimbangkan tentang pernipuan kita. Mungkin dia dengan rela hatinya akan tulis entry bertajuk "Tips Untuk Menjadi Jutawan MLM dengan Cara Menipu Melayu" di blog beliau.

Marilah anak-anak ku semua. Mari kita tipu Melayu dan Malaysian dengan sistem MLM, sistem Piramid dan affiliate! Semoga kita semua menjadi kaya raya!

Ini adalah entry berbayar. Di bayar dengan stress dan tiga awek comel berbaju nurse sebagai pengeras. Pengkeras. Entry ni khas untuk Melayu-Melayu dan Malaysian yang tak reti-reti nak percaya bila aku kata most of sistem MLM dan Affiliate "Jutawan Segera" adalah nothing more than just a piece of bullshit.
 


125 Comments:

wannurfazrini berkata...

tak layan la iklan mcm ni!

A retarded kitty berkata...

fuh! fire fire

MieMiM0301 berkata...

sangat sinis tulisan mr.k hari nie..

mushroom berkata...

aku pun pernah jd mangsa gak. member aku kata nak kua belanja aku mkn sekali dia g bwk aku g bengkel MLM. nsb baik free. pstu x psl2 kena byr rm70. gila ah. x bez lgsg. aku lgsg x join MLM tu sebab aku x percaya la apa yg dorang katakan tu. ksmpulnnya, dorang suka memaksa.

EZAN IDMA berkata...

nasib baik tk tertipu lagi. sbb pernh tertipu skali

♥CIK SHA♥ berkata...

terbaiklah!

aku pun kekadang tak paham kenape la ade lagi manusia yg mudah kena tipu dengan menda alah ni..haishh..


kesimpulannya, kebanyakan orang Melayu ni cepat layu bile disogok dengan kata-kata boleh dapat duit beribu-ribu sekelip mata..maklum le nak cepat kaya tapi malas nak berusaha dan kerja..macam tu le jadinye kan..hadoi..

suha berkata...

terbaik (^_^)

Halusinasi berkata...

haha, terbaiklah bro^^

suk berkata...

Nice tips dude. I couldn't agree more.

Akim Iqbal berkata...

hehe ~ that true man !

saljihitam berkata...

betul tu datuk, kalau bukan Melayu yang tolong Melayu siapa lagi ye tak.

khainisa berkata...

setahu saya laa kan, ade 3 company MLM yang dapat kepatuhan syariah kat Malaysia ni. 1)HPA 2)SCORE A 3) STORMREADERS. Yang lain I think nope... Takpun, Mr.K try laa google utk lebih lanjut lagik. ;)

delarocha berkata...

bukan senang nak jadi senang. duit yang dilaburkan kat MLM ni elok labur kat unit trust, confirm ada untung walaupun skit. at least tak kena tipu

rekbing berkata...

sial. pengkerass! HAHA

GeNg GIgI berkata...

agree!!! sistem MLM ni mmg xleh caya,,, ada kwn aku pernah suh aku join,, aku pon ckp,, "tggu ko jd jutawan dulu,, bru aku join".... soo,, selamat la duit aku,,

~unlimited love~ berkata...

super cool!!:D

[AMR]ReenaRawee berkata...

Mr. K, pengkeras tu macam mana plak?
hahahahaa~

Miscellaneous Smiles berkata...

fuhh kaya kaya~~

hahaa

Husna.Ma berkata...

haha. ayat last tu power ! :D

eyjalukman berkata...

ahaha menarik sngt lah kan iklan ni . LOL

Eeqa berkata...

Aku pun penah kene. Da lahh membe bek aku yg join.Ni na suh aku pulak yang join. Aku memang xcaya.Siap belanje makan semua. Sakit hati gak sebab membe. Tapi sabo je le. Let bygone be bygone..

peep berkata...

aku terkene skali.. emall namenye.. bengang siot..

zhafa.rini berkata...

aku dulu kena jugak ngn kawan2 aku ni,kawan lama ttba nak jumpa,makan sesama pergh!
yup perkataan halal,berkat semua ada.
aku tak kisah la diorang nak buat2 bisnes ni,tapi takpayah la sampai nak tipu kawan2 kan,aku dah naik muak ngn taktik diorang ni.cari makan betul2 la.

Syafiq Syazni berkata...

mohon share Mr K ! post ni memang terbaik untuk kaki kaki yang gatal nak duit cepat

Topek berkata...

haha mantap

Hayati Hamzah berkata...

nyampah betol org yang sikit2 bangkitkan isu agama . kalau betul keadaan tak apa !

Aflina Affandi berkata...

tak pernah layan benda camni. sudah terang lagi bersuluh yang mmg xkan dapat hasil

azie5ouh!8 berkata...

nicely done..
naseb bek x join walopun bnyk yg ajak..
XD

Ailya Insyera berkata...

Penipu!*eh,emosi*

Aslina berkata...

MLM??

Zzzzz...

snOw sakura berkata...

nice! good job mr.k.. MLM=malam=zzzZZzz =.=

farhana berkata...

MLM adalah salah satu musuh utama!

Izat Rashid berkata...

dan ORANG MELAYU macam kau ni lah yang suka menjatuhkan orang melayu sendiri..hasad dengki dengan kejayaan orang lain..

syameem berkata...

mcm br lps terkena je..haha like like mmg pedih usus org MLM bace ni

Obefiend Blogserius berkata...

good blog i like it

keep up the good work dude

Obe

honeybee berkata...

adtypist tu pun sama la kan?

kesumaharyani berkata...

pernah.kena.dengan.kawan.sendiri.

belajar dari kesilapan beb!

jangan sahut seruan tu even bestfriend atau family kau ajak kalau nak maintain duit kau. jangan tamak sangat. org tamak selalu rugi.

Ringo no hana berkata...

mr. K, atceli ramai jek yg dah tau sal MLM nih.mang dyorg akan try elak..tapi akan terkena gak.sbb kat tmpt aq, ade sorg bro nih, maen pukau kwn2 aq.then, kwn2 aq dgn rela ati nyer bg rm1000 plus2 kat brader tuh semata2 na join MLM nih.yg lagi teruk, bdk2 yg kne tuh, sumenye g pengaruh bdk2 laen juz becoz caye bebeno kat brader tuh. it's like a chain reaction(ceh mcm blajo fizik lak).pas sorg kne, yg laen mst akan kne gak..n stakat ni, yg terkena nyer boys jek lah..hehe..boys mang mudah terpengaruh, kan?kan?*wink

so, aq rase, better ko wat entry sal cmne na avoid brader2 yg suke men pukau org nih..bahaye..ari ni bru jek happy duit ptptn masuk, esok jumpa brader nih, terus lesap sume..

AzzaSyzna berkata...

Mr K kau ni. cmna melayu nak maju kalau semua berfikiran mcm kau? cuba contohi cina sikit.












aku suka betul dialog di atas. sebab aku selalu kena mcm jnfvsdkghssgios. p blajaq tetinggi cr keja baguih la. sibuk nak jd jutawan segera suruh tuntut ilmu pemalaih.

ARC™ berkata...

dimanakah link yg ko mntk kt aku tu?hahaha

Puan Capa berkata...

tipu sgt sehari dpt 4 angka..berniaga pun blom tentu dpt mcm tu...

^^nu[dd]yra^^ berkata...

terbaik!!!!!!!!!!!!!!!

noraishah zamri berkata...

betol sgt..
dh rmai sgt ajak.
n yg ajak majoriti bangse sndri..
ape la..klau la duit tu dtg sng2 mcm tu tnpa titik peluh tade usaha buat ape.
ditambah dgn mnipu..
smue tu UNTUNG ATAS ANGIN je..
sedarlah!!!!

Eim Abey berkata...

haha...bnda yg paling ngok dlm iklan MLM ni msti diaorg akn letak testimoni org bgambar kat kereta BMW, Mercedez, dan mcm2 tu. tp kn, dia punya bj tu nmpk sgt dibeli kat pasar malam n pakai selipar jepon jer. entah kereta sape pulak yg diaorg pakai utk camwhore tuh, haha

awan mendung berkata...

dengan itu bacalah blog aididleaks.mcm2 produk scam lagi korang akan jumpa.

Aku Ibu Muda berkata...

semua MLM penipu.

VienzAngeL berkata...

paaaaaaaaaaaling best :D

VienzAngeL berkata...

paaaaaaaaaaaling best :D

KincinX berkata...

2006 terkenal psl HYIP. Best ooo labur duit, bleh ganda duit dlm masa singkat. After that baru tau mende ni HARAM. MLM ni kebanyakkan skim cepat kayap...

kincinx.blogspot.com

alif haris berkata...

terbaik la bro !! pasti terbakar ..hahahaha .. :D

Akulah Pak Lan berkata...

Say NO to MLM..
It will bring more disaster than goodness.

Bila mak sendiri ditipu didepan mata anak yang dok belajar dekat Uni...ini dah cukup untuk membuat si anak ini untuk membenci MLM seumur hidup...


btw thanks to put me in the bloglist walaupun aku tak lesbian..tapi aku minat tgk lesbian..kah kah kah

napeace™ berkata...

Aku suka lagu Innocence ni. Haha tu je okay bye.

srikandi zurra berkata...

dah 2 kali pasal belanja makan tu. tp yg plg aku xpuas hati dia kata education x penting. apa yg blaja kt sekolah tu xberguna. paling geram boleh dorg tanya aku blaja math utk apa. hidup b'gelap,tunggang lembu, hidup dlm gua la jawabnya sebab xda org nk design electricity, bangunan, automotive, highway sume..hahahaha
pas tu compare "org lain" belajar x tinggi pun. come on la, nampak sgt x kaji sebelum nak menipu kt aku...hahaha

Wan berkata...

hahaa. padan muka MLM'ers sekalian >XD

kaw kaw punya entri menganjing

visitme@FaTiN cOrNeR berkata...

almost terkena kot bsness MLM nie tyme kt asasi dulu..

skrang dh xmau pcya benda2 cenggini..mn ada jln mudah nk cpt kaya n untung dlm bsness..

mmz berkata...

MLM tu cuma sistem je. tp terpulang pd mereka2 yg menguruskn sistem tu. kne la bijak. kaji dlu btl2, sblm join. Sbb kn nila setitik, rosak susu sebelanga wey. Cube tgk kaum cina, wlupn blaja tinggi2 tp tetap wujud kn bisnes. Kerja MAKAN GAJI nie, lum tntu jamin masa dpn pn. Nama pn mkn gaji ye tak. Nk saving pn bp sgt lah. If majikn nk buang kt kerja..ikut suka dia je. Then gaji ttp maintain mcm tu jgk wlupn keja da b'puluh2 thn. Nabi kt pun berpesan. 9/10 rezeki dtg dr berniaga. Knp kt masih terkejar2 dgn yg 1/10?? Fikir2kn lah ye. ;)

Gaara berkata...

Terbaiklah bro...MLM sume kencing lebih je..tau nak kelepet duit orang je...sucks!!!

Tanpa Nama berkata...

okeh,aku suka entry.sbb aku pernah terKENA adik beradik kepada MLM.dan sgt menyesal.macam kena PUKAU.sejak tu aku TAK TEGUR langsung budak yg xmsk akal tu..

Mr K berkata...

@Arcx - Link tu aku mintak sebab nak tengok contoh2 geng2 MLM dan affiliate je -,-

Hazwan Arif berkata...

ini best bro !!!

kwn aku dulu pernah kena cmni..dia ikut sorg kwn gi mkn...entah cmne dia boleh serahkan lptop dia sbgai jaminan utk mulakan MLM tu..mcm kena pukau...perghh

hati2 ye kwn2..kalau ade org ajak gi makan secara tiba2..jgn lupa pakai spnder terbalik..org cakap susah nk kena pukau haha..chow!!

Untuk Bacaan Lelaki Yang Dah Bersunat Sahaja


.

srikandi zurra berkata...

mmg terang2 ayat2 MLM...hahahaha
9/10 rezeki dtg dr hasil p'niagaan.
tp, modal air liur tu kira b'niaga lah ea? :P

kyo_9 berkata...

pergh..
kalo link blog ni ak pass kt kaki MLM bro setuju x?

movie maniac berkata...

so nice.. hahha.. like this post..

sayehaiqa berkata...

haha.in4 menarik. =D

Yuyu Musa berkata...

sblom ni aku ada buat entry pasal MLM.

ada yang kata MLM ni ada baik dan ada yang buruk.

kat mana baiknya pun taktahu la.bukan banyak menipu je ke?hihi

Lilianna Mardiana berkata...

Bila nampak je agents MLM ni bergambar dgn duit berkepuk dalam gambar-gambar diorang, I fikir satu je "Bak sini alamat rumah hang, nak hantar toyol rompak malam ni jugak" :P

second, kenapa mesti sampai nak 3 serentak awek comel petite berbaju nurse,why oh why? haha

Tanpa Nama berkata...

http://www.scribd.com/doc/123045/Trump-Kiyosaki-Network-Marketing

fizzafizzik berkata...

bErfikir sebELum menulis..
menkaji sebeLum menulis..

satahu saye ade 3 MLM yg mendapat kepatuhan syariah..
1-SC0RE A
2-HPA
3-STORMREADERS
ce MR.K search dlu ek..

Tanpa Nama berkata...

ak percaya bnde2 cmni confirm dapat duit tp dgn syarat kene cari downline segala lah kan. toksah nk kutok dowg sangat lah sbb ade je usaha perlu dilakukan utk dapat duit. pastu yg budak2 MLM ni, toksah la nak kutok2 mana2 yg tanak join kata tlak rezeki lah, melayu tanak maju lah, ape lah. ko sape nak tentukan rezeki kami. choii!

Tanpa Nama berkata...

mr K, tak elok lah kau kutuk beriye sgt. ade je yg dah berjaya dgn buat MLM. it depends dgn org sebenarnye. so kau jgn lah stereotype sgt. habis, org2 kerja kerajaan, org2 yg makan rasuah semua tu, takde pulak kita nk label2 kan? give some space lah bro. dorg cari makan. lagipun mmg 9/10 rezeki dtg dari BERNIAGA. ada je produk MLM yg betul2 bagus. aku xbuat MLM, aku makan gaji je. tp aku nampaklah, ramai yg dah berjaya dgn MLM ni. bukan easy money, they really work hard to achieve what they want in life. like, really really hard. :)

Tanpa Nama berkata...

ko merupakan Melayu yang paling bodoh yang penah aku jumpa! ko join menatang MLM tu, tak leh hasil ko nak salahkan sistem tu pulak? kamon la. jangan burukkan peluang rezeki orang. aku join affiliate okey je. tak penah lagi aku tipu orang rasanya. n sampai skang aku tak jadi jutawan pon. at least aku dapat income dari affiliate. dari ko yang bodoh sombong tu! dah la bodoh, sombong pulak!

Luqiem69z berkata...

Buatlah pilihan sendiri... Anda ada akal dan fikiran yg waras... Gunakan Hak anda sebagai Pengguna... Apa2 pun MLM, Affiliate yang wujud, itu semua hanyalah kaedah dan cara.. Akhirnya nanti yang membuat keputusan adalah Anda!

Tanpa Nama berkata...

mr.K, HPA MLM yg x gne sistem piramid..MLM yg gne sistme piramid memg pedajal org..tp HPA memg truly islamik bumiputera org melayu kita punye buat, org2 yg bkerja dgn HPA smua org Islam kita, dan HPA bukan nk pomote untk jd jutawan sgera, tapi lebih kpada ntok produk halal, zaman skang byk bnde x halal mr.k..trsentap sikit tengok mr.K stated sal HPA hidup penipu alam sdgkn ia dibangunkn utk org2 ISlam kita..

Tanpa Nama berkata...

sorry to say all this thing....hurm i ade untie n uncle yg dri dlu wat MLM n affliate...n alhamdulillah dorg dah jdi embassador dlm biz dorg tuh...dlu mse mule2 mmg dorg susah tp dorg really work hard tuk achieve all that....actually MLM n affliate x mnipu org...cume org yg xnk berusaha jerk dats y dorg x dpt hasil n downline...i ckp ats pengalaman..even im not one of d jutawan but i dah dpt income from MLM n affliate n quit lumayan....pe yg pnting jgn lah masuk biz yg salah komfem2 lah u kne tpu...

p/s :: nex time jgn lah nk wat entry yg mngutuk2 sgt tkut oneday u mkn dwet from MLM jugak... askum :)

iman berkata...

salam...me silent reader ur blog.. =) 1st time comment n tertarik nak komen di sini..hee! mmm, sbb my housemate buat MLM. sblm ni tak tahu pun dia buat part time apa tapi tau dia buat 2 kerja, sgt kuat bekerja semata2 nak keluar dr kesempitan hidup. finally, she did it. plg nampak, BMW..hua hua~ sbb depan mata. hasil perniagaan MLM..siket sbyk mengubah kehidupan. sekurg2nya, ada impian yg boleh dicapai.. =) Apa pun, ketegasan mR K dlm menyatakan pendapat mmg sangat terer..teruskan menulis~~

M. A. Aziz Azmee berkata...

Bro macam mna klau kawan ak kena tipu ngan benda ni,
boleh bg tips x utk ak nasihat dia?
Tolong ye...

nurfauzi berkata...

wah..
apehal komen yang menyokong MLM banyak guna 'Anonymous'?

Nokia E66 (outdated? yes) berkata...

Nothing good in MLM+Pyramid Scheme with Product, its a fact

Ada sijil kepatuhan syariah belum tentu ianya halal adik2 yang baru nak naik

Dirasmikan oleh pak menteri belum tentu bisnes tu legit adik2

Tak diharamkan di malaysia, bukan bermakna ianya halal, sbg cth arak dan judi, penah dgr ayat dlm berita "pusat perjudian haram diserbu" <--sejak bile plak ade judi halal (asalkan ko bayor lesen semuanye lulus, pahamkan itu, open your eyes, open your mind)

kalau 1 orang cari 2, 2 cari 4, 4 cari 16, 16 cari 256 dan seterusnye, korang rase kat mane endingnye? kat kiamat? ke kat ketepuan pasaran di mana dah takde sape yg hengen nak join? pastu lingkup tukar name MLM? yg masuk last skali nak mtk sedekah kat sape pulak? adil ke bisnes camni kalau ade kpatuhan syariah skalipun?

kepada org2 melayu yg masih lagi x nmpk mcm mane MLM ni boleh merosakkan bangsa kite, banyakkan membaca dan tingkatkn pemikiran logik korang, kalau x berjaya gak, teruskan lah bergelumang dgn duit haram hasil penganiayaan bangsa sendiri, lembs

sitiainah berkata...

Tidak semua orang seperti mr.k. segala tulisannya tidak boleh dijadikan ukuran kepada bangsa melayu. Kena teliti maksud yang tersirat dan tersurat tulisannya itu yang tidak menunjukkan profesional langsung. Tulisan sebegini sebenarnya cuma menunjukkan kekurangan yang ada pada dirinya sendiri. Mungkin ini menunjukkan kegagalannya menjalani kehidupan yang sempurna dan bahagia. Saya dapat lihat dari tulisannya itu menunjukkan beliau seorang yang kecewa dalam hidup. Beliau mahu orang lain juga kecewa, mundur, berfikiran negatif. Beliau tidak mahu melihat orang melayu maju, berjaya dan memberi sumbangan besar kepada negara. Secara tak sedar sebenarnya di luar sana telah banyak orang melayu yang berjaya dengan affiliat dan MLM. Affiliate memang penting terutamanya kepada newbie melayu yang tidak ada modal untuk berniaga dan juga penting kepada vendor2 untuk memasarkan produk mereka. Please Be Positive.

Nokia E66 (outdated? yes) berkata...

Ayat standard pengamal MLM tegar, mesti ade perkataan negatif, perkataan positif, org yg menentang semua negatif, yg sokong semua positif, weh labu ko baca tak comment aku sebelum ni?

Tolong lah sedar diri, korang yang buat MLM tu cume agent MLM, wakil jualan, bukannye businessman, businesswoman, upline korang je yang buat cerita konon2 korang buat business, padahalnye skim piramid

Korang buat keje haram jad, pakse2 orang join pastu suruh beli barang2 merepek dgn harga tak masuk akal, kutuk pulak org makan gaji padahal yg korang target kakitangan kerajaan, takkan dah ludah jilat balik, pathetic

Tanpa Nama berkata...

MLM dengan Affiliate Berbeza wahai Tuan penulis Blog. Cuba Tuan kaji dengan jelas dulu apa beza MLM dengan Affiliate sebelum nak hentam dengan meletakkan nama kedua - duanya.

Saya sendiri BUKAN penyokong MLM, namun demikian adalah seorang agen affiliate.

Affiliate ini adalah merupakan SALES PERSON kepada satu - satu company.

Nak jadi affiliate tu, tak perlu nak bayar modal apa kebenda. Rata - rata program affiliate PERCUMA sahaja untuk sertai. Dapat payment bila kita berjaya buat sales. BUKAN REKRUIT orang.

Contoh program affiliate, dari AMAZON... Berjaya jual produk kat AMAZON, maka dapatlah komisyen. Tak berjaya jual, duduk diam - diam je lah.

Macam kat blog Tuan ni pun, saya lihat ada banner promosi sebelah kanan dan belah header blog. Saya percaya tu adalah salah satu PROGRAM AFFILIATE yang Tuan sertai untuk dapat komisyen kan? Sama ada PAY PER CLICK, PAY PER LEAD mahupun PAY PER SALE.

Jadi, PERBETULKAN TAJUK tulisan Tuan tersebut dan terangkan apa beza AFFILIATE dan MLM dengan jelas supaya tidak misguide orang - orang yang tidak faham benda ni.

Tanpa Nama berkata...

Assalamualaikum...saya bersetuju dengan yang xbernama..saya pun sekarang baru sahaja menjadi agen Affiliate...saya rasa Affliate memang sangat berbeza dengan MLM..ini buat saya bingung membaca artikel Tuan ni dari hinggalah saya terbaca catatan yang xbernama nie..bagi Tuan, apa pendapat Tuan tentang Affiliate? harap Tuan dapat kaji hal ini agar kita sama-sama sebagai orang Islam dapat tahu hakikat sebenarnya..kita sebagai orang Islam perlu sama-sama lebih banyak mengkaji untuk berjaya dunia & akhirat! Akhirat xtinggal. dunia pun xtinggal..

Tanpa Nama berkata...

ntahlar..

Tanpa Nama berkata...

ksian..yg x brjya biasanya yg sntiasa trjelir2 itu ini x kne,mlm itu x btul ini x btul..hbis tu knapa ada yg brjya,psal sndri x pham..itu aje,sma lar mcm g sek bljar knapa ada plajar yg pndai dn ada plajar yg bo***..@ ngok,psal yg pndai tu pham dn tahu tjuannyr tp yg ngok tu td dia x phm dn xnk cbe phm..atau yg lbih tpat lgi xnk cbe perbaiki kehidupan yg lbih baik..bkankh anda skalian yg menggadakai waktu utk org lain trgolong dlm system piramid..kcian,adkh anda xthu siapa pgkat pling dlm sesebuah organisasi atau syarikt yg anda sdang bkrja skrg bknkh ceo..slps tu brulh mnagr dlm stiap dprtmnt..dn para2 exec,sprvisor atau snior2..dn tngga dbwh skali adlh para2 pkrja skalian,..tapi bila msuk bab gji bntuk piramid dh trbalik..gji ceo yg pling byk krja sdkit tp yg bwh skali kcian..krja byk 8jm shri x ckup lburkn msa lgi tp ttap tangtu gak dptnyr..kcian melayu kita yg sntiasa d momok2kn bila nk merubah hidup,bkn smua mlm sma..klau xknlh kluar bku tntag suatu revolusi biz akn mncapai trillion dollar cmpny..oleh seorng peramal ekonomi trkenal dunia iaitu Paul Zane Pilzer yg tlh meramlkn bhwa microsft akn menggegarkn dunia satu hri nnti suati ktika dahulu..so skrg jd x?..kcian dgn bngsaku sndri..lu pkirlar bro.

nurfauzi berkata...

typical mlm thinking.

cukup2 sudah MLM.
paling kaya dalam MLM adalah boss syarikat itu.
sekaya-kaya upline, akan lebih berganda untung syarikat MLM.
Harga markup. ahli beli saja syarikat dah untung banyak.

kenapa ada yang berjaya?
sebab pandai manipulasi. simple.

Tanpa Nama berkata...

Haha.. Org lain buat MLM kaye je.. Sape yg xkaye kne tipu tuh?? Haha.. Asal bodo sngt smpai kne tipu.. Kalu cerdik xkne tipu kot.... Haha.. Mlm di malaysia lebih dari 40 tahun dn ramai lahir jadi jutawan malah billionaire org melayu dari MLM .. Sape je yg KOMEM2 kar atas nie dh jutawan?? Ade kr? Haha sian xde... Dh biase dh tngok org negatif cm nie akhir nyer miskin yg membelengu.. Listen... INDUSTRI xpenah salah or tipu. Yg tipu nyer org. Same jgak perfileman ot sbgai nyer.. Industri xslah xbyar gaji tp production yg slh.. .. Eh ckp bnyak pon xgune haha.. Supe ckap ngn org bedu!! Haha jiran i jadi jutawan coz jual penapis air je?? Hahaha dsyat2

nurfauzi berkata...

owhh..tanpa nama lagi...

Tokey genting pun jutawan juga hasil kasinonya yang 'halal' di sisi undang-undang. ape nak pelik?

Tanpa Nama berkata...

toke toto pn kaye... yg beli org kita.. urm...

Tanpa Nama berkata...

Tu namanya promotion..klu g pasar pon ko akn dengar org promote..beza kat volume je

Tanpa Nama berkata...

Mcm pendapatan bulanan ko tu 100% halal...ko taw ke 100% pendapatan ko dr mana? Dalam hidup x leh lari sistem piramid bro..cube ko susun institusi keluarga ko, jd sistem kuboid ker? Sistem piramid gak kan?

Tanpa Nama berkata...

Haha ayat org malas yg x berjaya n sakit hati....hahaha nice bro. Teroskn bro

Nur Fauzi Bassar berkata...

sistem piramid, dan skim piramid adalah berbeza.
skim piramid menipu. mlm juge ade ciri2 skim piramid.

Tanpa Nama berkata...

For gain 7 download. many thanks.

Here is my blog; xerox phaser 8560 ink sticks

Tanpa Nama berkata...

Irony... "It’s so simple to be wise. Just think of something stupid to say and then don’t say it" as stated kat http://theotherkhairul.blogspot.com/p/quote-of-day.html

Tanpa Nama berkata...

Senang je nak elak kalau orang approach aku pasal MLM ni... aku jawab je... " sori bro, aku ni ALLERGIC mlm..".... terus dia belah nye... hihihi

Tanpa Nama berkata...

Itu bukan MLM..institusi kluarge tue lain.stupid MLM people!

Tanpa Nama berkata...

Takde maknenye kalau kaya sbb Multi Level Menipu kau tue...3org yg berjaya,30000 lagi yg join sengsara....kna tanggung hutang bank..

Zekzis Yusri berkata...

Bodo je sapa.buat blog.ni..

Zekzis Yusri berkata...

Bodo ar sapa buat blog ni... sanggup bersengkang mata.. berlapar semata2 nak buat blog barua ni

Zekzis Yusri berkata...

Bodo je sapa.buat blog.ni..

Tanpa Nama berkata...

Tuan blog ni budak lagi.. Baru umo bpe.. Bru nk naik. Pengalaman dlm idop pon ade ape la sgt.. Awk igt awk budak uni aok bijok sgt le? Pendapat aok ni leh pake le sgt ye? Huhhh

rexblogger berkata...

H

chanok berkata...

Mungkin ada benarnya blog di atas.. tapi yang penting, apa yang saya buat adalah tidak menipu.. malah saya membantu rakyat malaysia dengan ikhlas.. ya saya menjana pendapatan.. namun pertolongan saya ikhlas.. cuma ganjaran adalah harga yg dibayar atas usaha saya.. paling penting simple secure n long term.. nak tahu call saya 0192004734

Tanpa Nama berkata...

Satu lagi Elken yg ada penasihat syariah

Tanpa Nama berkata...

ELKEN ada penasihat syariah

Nureenra sya berkata...

Betul2! Sokong kak! Bkn smua mlm gtu..

Nureenra sya berkata...

Satu lagi elken

Nureenra sya berkata...

Setuju!!!!

Tanpa Nama berkata...

Tahniah khairul...panas bontot la skrg puak puak scamers mlm affiliate baca perkasas perkakas di atas....haha good luck barua mlm penipu melayu kaya atas kesengsaraan orang lain.berkat hidup korang haha

Sidi Rijjal Al Wadudiyyah berkata...

ni serupa SUARA IBLIS benci benar tengok SAMA2 MELAYU baru nak KAYA........ bangang punya MELAYU....pasal tu la sampai SKANG DOK BODOH je.....yg nampak MAKAN GAJI 24 JAM.....

nizam berkata...

Saya setuju tu siti.. Positif sikit. Ni le tipikal melayu sifat dengki tu sgtt tebal dlm diri. Org bangsa lain tolong menolong bantu sesama sndr. Tolong laaaa tak nak buat takpe tp xyh hasut maki hamun org lain yg buat. Bukan semua mlm tipu le...

Tanpa Nama berkata...

Cuba fikir 1 malaysia joint mlm... Apa jadi... Mana nak cr beras ayam sayur lori kereta sambal...

Sicher berkata...

lol ramainya MLMfaggots kat sini? hahah best kan dapat duit dari menipu orang?

JOm masuk neraka

Tanpa Nama berkata...

Tuan punya blog ni sangat jelas punya hasad dengki yang amat tinggi dalam diri atas kejayaan2 anak2 melayu kita yang sememangnya berjaya melalui business MLM atau lwbih teoat jika AWAK WAHAI OWNER BLOG ni guna istilah NETWORKING BUSINESS! Jangan cakap tanoa ada fakta dalam kepala otak anda yang kecil tu. Kerajaan sendiri meluluskan business networking ni tetapi berlandaskan syarat2 dan terma2. Bukan niat menipu. Kalau yang business2 tak betul mcm letak gmbr pegamg duit byk2 tu wang segera iklan fb semua tu kalau memang fishy and suspicious mmg layak lah kene dgn blog anda ni.tetapi banyak lagi business netqorking lain kt luar sne yg semenangnya berlandaskan dengan PRODUK yg berkualiti DAN SISTEM YANG TERJAMI SELAMAT DAN LULUS DRI KERAJAAN. Jadi sila dan silah brushup ur knowledge and RE-ENTER SCHOOL AGAIN BEFORE U GIVE UR OPINION TO OTHERS.

Tanpa Nama berkata...

betul...

Tanpa Nama berkata...

'RE-ENTER SCHOOL AGAIN BEFORE U GIVE UR OPINION TO OTHERS'.....elok sgtlaa tu...nk guna English tp bahasa xde standard langsung...tulis Melayi udahlerr...

Tanpa Nama berkata...

Cmni la kalau xde usaha atau peluh keluar pstu dpt duit atas angin cepat2 la tinggalkn sbb duit itu sumber syubhah berdekatan samaada halal n haram..

Tanpa Nama berkata...

Blogger ni pe malas sebenarnye. Pandai merapu je. Nak publisiti murahan kot. Karangan drjh 5 die tulis ni tak stu pun die terangkan tang mana, cengmana mlm, affiliate tu menipu. Nampak na takdo ilmu. Penah masuk tapi sekerat jalan je kot. Tak pun jenis org takde skill business atau pon die ni, tak bercampur org kot. Muka sombong ni ..... seebab tu kureng.... NAK KEBENDAAn KENA USAHA La KAWAN...... bukan senang nak senang.....

Tanpa Nama berkata...

Aku kaya & Berjaya!!! Hahaaa....Bia la.....ape Org nk kata........bisnes Tampa ilmu mcm Org yg tulis blog ni la.....jd nyaaaaaa.......* joMmm......pkat rmai2 doakn beliau insaf negatif kn org......"muhasabah diri!!!.......

Tanpa Nama berkata...

mmg sgt2 btol mlm perniagaan..Dan 9/10 rezeki dtg dr bniaga..9tuh tuk up line 1 tuh tuk down line..sbb tuh yg jutawan ke yg kai Ferrari ke nisbah yg sgt2 kecil bbanding yg joint.. hardwork pon perompak hardwork pon ble jd kaye.. tp hardwork cm ny ke yg islam ajar?

Tanpa Nama berkata...

dari pada kita join mlm dan affiliate yg merapu ne beak layan affiliate junction(mykad smart shopper program)ternyata tiada penipuan,kerana affiliate junction menguna kan kad ic(mykad)sebagai kad diskaun untuk membantu rakyat malaysia berbelanja dgn lebih berjimat cermat,jika anda berminat untuk mengetahui projek mykad smart shopper program ini boleh col saya di 0174224731 faris

Zainurhana wirdanengsih berkata...

Affiliate Junction (mykad smartshopper) pendapatan yang kita boleh peroleh dari perbelanjaan/peruncitan rakyat malaysia. ini bukan MLM, sekarang ni sudah masuk ke FASA PENGIKLANAN. DI MEDIA2 CETAK. bERITA PUN SUDAH MASUK. nO MLM this bussnes. Saya Arif Abd Halim wakil dari pihak Affiliate Junction. Kalau nk lgi pencerahan boleh hubungi sy )012-9639859 wassup or call

Tanpa Nama berkata...

dh 2014 pun ada lg ka org MLM..
wakakaka..
https://www.facebook.com/profile.php?id=144366415620850&fref=ts

Tanpa Nama berkata...

Senang jer...nak buat...xnak sudah!!!!..kerja kalo gaji 10k keatas boleh sembang KLCC...bagi dorang yg gaji bawah 3k tuu..lagi 50 thn kamu kerja non stop rasa2 mampu tak beli umah besar2, keta besar2....jgn harap la...hutang pun x terlarat nak bayar...hutang pun sampai ke mati...bini nak kena tanggung...anak2 nak kena tanggung..

Satu lagi aku x suka jenis org yg ckp..."syukurlah dgn apa yg ada"....tapi bila lepak berborak sume....maki2 belakang boss...gaji kurang la, boss kedekutla, company x bagi ot...mana syukur korang kat situ??? Itu cara yg korang pilih...so hadap ajela....nak merungut buat per..

Jgn salahkan mereka yg buat affiliate atau MLM....mereka mencari peluang, mereka mencari perubahan....bkn utk dorang...utk family, utk anak bini...org yg tulis blog ni ker bagi duit???....memang tidak la....pemikiran tolong jgn kolot sgt boleh x??? Tuhan bagi akal utk berfikir, tuhan bagi kudrat bkn shj bekerja, malahan mencari peluang yg bagus...

Taubatla sapa yg buat blog nie....buat malu r....

wfmam berkata...

Betul. Saya setuju!!

Disclaimer

This is a personal blog and everything written on this blog, based on own and personal thought.

The owner of this blog did not responsible for any comments that made in the comment sections. The owner is only responsible by his name as written by the sections.

This web blog does not store any file on its server. All movies, software, form of files, pictures and any type of graphic forms that are posted on this blog are indexed from other sites and they are just for personal purpose only.

For download-able form of files/software/etc, it's just for demo and must be deleted within 24 hours. You are agreed with this term as clicking the download button.

Any pictures, videos and graphic forms, are not copyrighted as the date taken from the search engines. As if its copyrighted, all credit goes to the owner and I did not own the copyrights. All of the graphic forms are linked with the original source. All of those pictures, videos and graphic forms are not for any commercial use, I gain nothing for those forms of files.

Light 18sx contents.

All related names mentioned are totally fiction and got nothing to do with your and my life.
 
Powered by Blogger