Jumaat, 10 Jun 2011

Shy-Shy Cat Love Story : Ununderstandable Girls.

Assalamualaikum






 Idea asal : SayaDodle.

 Hey guys, have you ever heard about this?

"Girls are meant to be loved, not to be understood."

Ya. Well, agak-agak korang kenapa ya? Maybe sebab dioarang adalah cute-ununderstandable-creature ever? HAHA.


81 Comments:

fairuz berkata...

haha selalu macam ni kan

Aimi Dayana Bahari berkata...

alolo omey nyeee.

joegrimjow berkata...

hehe, memahami perempuan lebih susah dari memahami sistem peranakan kerbau

nurul lalala berkata...

haha..setuju!

@namaakulynn berkata...

girls;tak suka dipuji dan tak suka dikritik.senang citer,puji dan kritik dalam hati.haha

adil berkata...

haha hokayyy comelll sgt lah!!

MAiCHER berkata...

haha.
kelakar jelah animaturss kau ni.
hak3

tieha ismail berkata...

hahah...cute-understanable-creature...aku suke panggilan tuh...

nurul_atiqah berkata...

haha. aha kot. perempuan memang camtu. :)

- NoOr aTiQaH mUsTaPaH - berkata...

ye ke macam tu???

aniszafeerah berkata...

so truee :D

Yuyu Musa berkata...

comel gila..

perempuan mmg mula2 konon malu..

org puji tu dlm hati da gembira sebenarnya..haha

SHAHIRAH TERMIDI berkata...

agak ah. betul. HAHAHAHA.

Alia berkata...

sebab tu lah panggil shy-shy cat kan? kalau tak macam tu, tak panggil pun shy-shy cat.Nama pun perempuan.perempuan takkan pernah faham lelaki, dan lelaki takkan pernah faham perempuan.Sampai sekarang pelik kenapa lelaki ni suka berlagak cool tapi masuuk tandas , nangis jugak.keluar, mata merah.haha

Hush berkata...

perempuan memang suka reverse psychology.

Tun Teja berkata...

saya penah dgr designers are meant to be loved not to be understood je..

fallenangel berkata...

well,if girls are really ununderstandable , then the guys are the same as well. girls are meant to be understood bcz they are such a complicated creature. and pliz, tanpa perempuan none of us exist.

Pijahh' de-Arr berkata...

op tudung hijau lolike mili =D

wannurfazrini berkata...

senang cerita tayah puji langsung, perempuan mgada je lebih . hahaha

Puteri Iqa Izyan berkata...

haha. terasa pulak =P

sab solhi berkata...

Ahaha.. tu bukan apa... malu bila kena puji... ada org suka dipuji tapi xtahu mcmana nk terima pujian... hehe

amy shuhada berkata...

umm.. no comment! hahahha

http://wowimstillamyshuhada.blogspot.com

cheqwa berkata...

haha...kiut tol budak pmpuan tu! :D

dzafira berkata...

Hahahaha.. Betol3x... Bila bf cakap cantikk, tak mengakuuuu.. Tp bila dia ckp tak cantik, terus merajukkkkk... hehe

aLya berkata...

hahahha

debudebukehidupan berkata...

ooowwww~~~ biase berlakuuuuuu.... wakakakaka :P

CassiaSiamea berkata...

"awak x comel..
awk cute.."

boleh??

Dea berkata...

likeee..:)

Faiz Tapit berkata...

woi, apsal pale die tak ckup? haha

timon kyuri berkata...

patut la macam penah nampak.. ada dalam tumblr munsyi kaaaannn~~
; )

FARAH IZWANI RAMLI berkata...

kehkeh.
biasa lah pompan.
tak tawu nak terima pujian macam mane.
mempunyai perangai mengada2 yang wajib difahami sang lelaki.
ok ? :) peace

Fatin Fadhillah Mat Ayob berkata...

haha. girls memang macam tu bro! when they say something, they mean others. i know bcoz im a girl. teehee.

GEMUKituMENARIK berkata...

perempuan malu di puji . tapi dalam hati . ecehh . gedik .

perempuan merajuk kalau tak dipuji . plus gedik lagi . itu lah perempuan dan saya bangga jadi perempuan :)

blog-tips-kurus berkata...

SETIAP HARI comel laaa... (",)

Red berkata...

seriusly. betul. haha. aku pernah buat macam tu. HAHAHA.

miss unknown berkata...

hahahahaha comel plus kelakar..

omai.n i k l i s a berkata...

biasa lah.
bila kena puji, malu.
bila kena kutuk, merajuk.

even aku sendiri pon xpaham diri aku.

anak abah berkata...

haha.. pempuan tu suke sebenarnye bile bf die puji. tapi biasalah.. perempuan kan malu-malu kucing gtuh~!

MissF berkata...

haha cute je...
erm.. klu aku, aku pn dlm situasi tu gakla. tp 1 cara yg pmpn suka smpi kembang2 hati dia bila lelaki tu puji then pmpn tu nafikan pastu laki tu senyum je. wow! gentle gile :D
tp pujian tu mesti sekali jela, xyah nk lwn2 ckp cmni. mmg nk kne mkn penampor je... hehe
tp lain pmpn, lain pe'el dia... hak3

Am berkata...

comelnya... ^_^

yela, nak bagi reaksi apa bila dipuji? macam tu je la..

Pipo Fizriana berkata...

huhuhu..terase plak tgk comic strip nih..terase jahat sbb wat bf ku mcm tuh..kikiki..mr.k.hang mang terer wat org terase

intan permata berkata...

HEHE, siryes comel giler ^^
girls mmg susah nk difahami sbb sumtyme girls sndri x fhm diri dorg sndri, heee~

n for sure girls are created to be loved ^^

♥SarahNatasha♥ berkata...

Perempuan suka dipuji tapi selalunya tak pandai terima pujian . Fakta .

Anyway , maybe sebab PMS jugak kot . Hahaha . Lumrah hidup , perempuan memang gedik :D

Mr K berkata...

@Joe - Cakap based on pengalaman ke bro? Haha

@Teja - What designers

@Timon - Tumblr eny. Sila tengok sumber kat bawah gambar.

@Anak abah - Tu bukan malu-malu kucing. Tu mengada-ngada. ;)

Tanpa Nama berkata...

tak suka dipuji secara terus. segan. rasa macam bodek pun ada.

nedd berkata...

tak minta faham...minta dengar je..jadi lah

CikPuan Fara berkata...

arghhh comelnya doodle!! pompuan mmg camtu lar.. kdg2 apa yg ckp kat mulut tak selari dgn hati tau. mahu tapi malu heheheheh ;)

Khairul Atikah @ Cik Yuki berkata...

hehee nth ^^

Rozuan Ismail berkata...

puji salah,tak puji pon salah.

^baju kurung^ berkata...

ununderstandable girls. ok fine.
kalo laki?
if i say, bajet understanding guys la konon~

Gadis Pantai Timur berkata...

perempuan memang suka kena puji tapi malu je nak mengaku..

http://sweetgurlz11.blogspot.com/2011/06/bila-aku-masak.html

Tanpa Nama berkata...

badan katon ni mcm katon zackzukhairi sikit2. :P

MissNadh berkata...

lelaki pun susah nk paham jugak..huh :p

syameem berkata...

haha sengal la..puji slh kutuk pn slh
ssh btol nk phmm

cimOt berkata...

ehhhmmmm..malu sebenarnyer...

izz zara berkata...

sbnrnya perempuan malu dipuji tatau nk reply apa. tu yg kata mana ada haha :D

frogprincesz berkata...

haha...sengal....

Efendi Johar berkata...

sebab ni aku benci perempuan. loser gila

Mynnie. berkata...

setuju dgn izz zara!

mr k bila nak puji perempuan ni? sek kena kutuk je sedih tau :,(

kalau puji (kadang2 pun jadi la) mesti la ktorang dtg jugak blog ni x semestinya kalau mr k kutuk2 je ktorg dtg wuwuwuw :,(

dahla sarkastik gila :(

EZAN IDMA berkata...

ngade pompuan tuh, org ckp comel, comel la. tak ckp comel nangis lak. ahhaa

Mr. A berkata...

Eh eh, bila pompuan nafikan tu diaorang nampak cute la. HAHA


http://chaptersofthelife.blogspot.com

misa berkata...

hihik. comey gilakk :D

langit biru berkata...

ok mmg betul girls suka klw kena puji. tapi biarlah ikhlas..lelaki akan cakap ssh nak faham perempuan..org perempuan pun akan ckp ssh nk faham lelaki..

zuyyin zulaikha berkata...

kihkihkih
mcm terkena batang idung sndiri

thumb up!^o^

Faez Rusni berkata...

yup..perempuan lbey suke disayangi dan dimanjai compared degan lelaki yang mahu difahami..

let me watching football dear..huhu

nice bro...

chemay berkata...

ahaha perempuan suka kena puji.
tapi bila dah kena puji.
malu pulak

нαηιмQαtяυηηα∂α berkata...

Setuju dengan fatin fadhillah.. When girls say something, they mean others. Orang lain tak tau la, tapi saya camtu. Hehehe~ Tapi depends la, takkan semua benda kan!

Atika Farha ;D berkata...

Haha. Tak semua girls mcm tu lah. Tak baik stereotype tau!:)

Tanpa Nama berkata...

bila baca blog nie..mesti sambil kuis2 kaki..~hihi sumthing sweet to read n feel like yes! i am the gurl..=p

Tanpa Nama berkata...

try tengok citer The Switch. pompuan susah difahami :)

Ckin berkata...

to be honest,girls ni suke dipuji. of course la suke kan~CUMA tak tahu macam mane nak terima pujian tu:nak bagi reaksi apa,nak cakap apa,nak terima kasih ke,nak buat muka malu ke.so worse come to worst is by DENYING XD

KincinX berkata...

girls x suka dipuji oleh bebudak Lelaki (boy), tapi lebih suka dipuji oleh Real Man...

I'm not a Pretty Boy like Justin Bieber (yukkkss), but I'm a Man like Vin Diesel.

Kincin utk girls yg come lote...

http://kincinx.blogspot.com

Hayati Hamzah berkata...

haha comelnya !
yeah to be happy with a men , u must understand him alot and love him a little

to be happy with a women , u must love her alot n do not try to understand her at all ;)

Cik Nat berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Cik Nat berkata...

comei bebeno...
puji salah...tak puji pon salah..hehe

http://ciknatmiloehh.blogspot.com

DiNieezyANe berkata...

Kadang-kadang tu memang tak faham.

salwaismail berkata...

cutelah! *mujuk salwa tak macam tu. :DD

Tanpa Nama berkata...

oh, haha...aku pun pernah dgr designers are meant to be loved, not understood ja... epic quote!

just tak sangka modified ke girls pulak =)

Nur Farahim berkata...

comel sgt..=)
suka phrase cute-ununderstandable-creature.hehe..

eza azhar berkata...

haha..sgt2 klakar!mmg lumrah perempuan cm2 agak nye..haha

SAKURA (= berkata...

HO ada setengah girl tak suka dipuji sebab dia fikir , naaaaahhh that guy hanya mulut manis, bukannya mmg maksud kan pun
*tp kalau mksd kan apa salahnya

bleeehhh !

tapi that girl juga tk mau dengar ayat dia tak comel !

so yeah manusia memang complicated :P

Disclaimer

This is a personal blog and everything written on this blog, based on own and personal thought.

The owner of this blog did not responsible for any comments that made in the comment sections. The owner is only responsible by his name as written by the sections.

This web blog does not store any file on its server. All movies, software, form of files, pictures and any type of graphic forms that are posted on this blog are indexed from other sites and they are just for personal purpose only.

For download-able form of files/software/etc, it's just for demo and must be deleted within 24 hours. You are agreed with this term as clicking the download button.

Any pictures, videos and graphic forms, are not copyrighted as the date taken from the search engines. As if its copyrighted, all credit goes to the owner and I did not own the copyrights. All of the graphic forms are linked with the original source. All of those pictures, videos and graphic forms are not for any commercial use, I gain nothing for those forms of files.

Light 18sx contents.

All related names mentioned are totally fiction and got nothing to do with your and my life.
 
Powered by Blogger