Jumaat, 25 Disember 2009

6 Jenis Boy yang Aku akan Jadi Jika Aku Seorang Perokok.


Cute girl

Aku tak tahu kenapa. Tetapi aku tak merokok. Tak boleh masuk ah rokok tu dalam mulut aku. Hisap je, terkeluar. Hisap je terkeluar.

95% dari kawan-kawan lelaki aku adalah perokok yang tegar. Satu kotak rokok untuk dua hari. Mungkin lebih dan mungkin kurang. Tak ada siapa kisah. Tak ada siapa peduli. Melainkan Pak Cik Hati Kering di Restoran Umi yang telan 4 batang rokok orang lain sekali gus dengan rasa gumbira.


I love Christmas light


Tapi aku terfikir lah kan. Agak-agaknya, apa yang akan berlaku kalau aku ni adalah seorang perokok? Aku tak pasti apa yang akan berlaku, tapi aku boleh ramal.

Jenis-jenis lelaki yang...


1. Ramai awek.


 Hot sampai berasap


Ratio lelaki merokok dan tak merokok, mana yang ada banyak awek? Agak bosan lah juga aku dengar ayat dari para gadis “Benci kat lelaki merokok”. Cakap je lebih, balik-balik suka kat lelaki yang merokok juga. Ye lah kalau dah suka tu, merokok atau tak, tak jadi isu. Kalau jadi isu pun mungkin sebab perempuan tu jealous yang lelaki tu guna banyak duit tuk beli rokok dari guna untuk awek. Perempuan dan duit tak boleh dipisahkan. Macam aku biasa cakap, umpama nama tengah bagi mereka. Dan juga, cinta tak kenal umur, pangkat atau warna kulit. Yang penting duit.


2. Lebih macho.

Duduk bertenggek atas tangga. Keluarkan sebatang rokok. Angkat tangan kasi sign kat member nak pinjam lighter. Bakar. Hisap. Sedut. Telan. Feel. Hembus. Dan senyum. Nikmat lah katakan. Tos-tos habuk ke tepi sambil berborak. Then bila ada awek lalu je, senyum dengan bibir belah kanan sikit tinggi sambil naikkan kening; Bersama dagu yang berkumis matang. Misai dipotong halus, memang menonjol ah kelakian maskulen yang tulen serta menggoda. Sayangnya sekali aku masih belum ada janggut.



3. Lelaki yang hidup penuh dengan cabaran.

Ingat senang ke nak hidup sebagai perokok? Kalau kat sekolah, main kejar-kejar dengan cikgu disiplin. Kalau kat kolej, kena kejar dengan Abang Bob. Kalau kat rumah, kena kejar dengar ayah, Kalau kat shopping complex kena kejar dengan Health Official. Kira memang jadi pelarian ah.

Then bila masa hujung bulan, paru-paru mesti buat hal mintak di isi dengan asap rokok. Dah pulak tu hujung bulan, duit tak ada. Camna nak beli rokok? Nak buat apa? Hisap rokok murah League? Rokok daun?

Then masa dah kahwin, si isteri pulak gedik tak kasi merokok. Kalau bab tak kasi merokok mesti kes Queen Control. Memang tak lelaki lah suami dia takut kat isteri.


4. Ramai kawan, cable lagi banyak.


Nice Christmas lighting

Kalau lelaki baik, peramah, sejati, tulen, penyegan dan pemalu macam aku, memang susah nak cari kawan. Nak cari awek apa tah lagi. Tapi kalau dah perokok, memang tak ada hal lah. Bayangkan kalau hari pertama kat kolej. Jumpa member baru, mesti tanya duduk mana, SPM berapa and so on. Tak bosan ke asyik soalan sama? Dah kalau tak tanya soalan tu nak cakap pasal apa? Pasal cuaca?

So pelbagai topic yang boleh dibincangkan adalah bila korang lepak dalam rumah ke-2 korang iaitu tandas. Dalam tandas selalu sangat ah nampak geng-geng lelaki yang tengah layan sangap. Dalam tandas, keluarkan rokok dan pinjam lighter dari orang yang tak kenal. Dari situ memang lahirlah bibit-bibit kawan. Kadang-kadang boleh buat aktiviti pancung dalam tandas. Memang mudah berkawan. Kalau ada awek yang merokok pun, ajak sekali. Lagi best.


5. Pencucuh jalanan

Aku pernah tegok kat TV. Citer ala-ala Crow Zero lah kan. Dalam citer tu lelaki tu merokok. Memang macho ah. Then ada awek comel gedik datang mengedik. Datang-datang je, terus lelaki tu cucuh kat leher awek tu. Awek tu terus menangis. Hais biasalah, perempuan. Then lelaki yang dalam cerita tu ketawa terbahak-bahak. Aku pun ikut sama ketawa.

So kira kalau aku perokok, aku nampak awek gedik, memang aku sedut kaw-kaw rokok then cucuh kat awek tu. Lagi best kalau awek tu gedik macam Mimi yang gedik nak kawin dengan Hassan. Dapat awek gedik macam tu memang siap ah. Aku tak nak cucuh kat leher. Tapi aku nak cucuh kat dahi. Perh. Mesti sampai bila-bila awek tu akan terkenangkan aku. Then cukup 6 cucuh kat dahi memang dah boleh jadi macam Krilin.


6. Lelaki yang tak ada stress

Dulu time presentation English, ada satu group debate pasal merokok. Dan memang banyak lah point-point penting kenapa menghisap rokok itu perlu di lakukan. Antara point yang banyak digunakan adalah merokok penting untuk menghilangkan stress. Ya kandungan dalam rokok boleh mengurangkan stress. Tak terkecuali mengurangkan jangka hayat si penghisap dan yang di sekeliling.

So agak-agak lah kan kalau aku merokok masti aku kurang stress. Eh tapi kan hidup aku mana ada stress sangat pun. Aku sentiasa happy. Tapi bab yang aku tak faham, ramai cakap merokok boleh mengurangkan stress. Tapi apa yang aku nampak, lelaki mahupun gadis yang merokok akan merokok selepas makan, sebelum tidur, selepas bangun tidur dan masa tengah uhuk-uhuk di tandas. Bab uhuk-uhuk dalam tandas tu mungkin boleh stress kalau dah sembelit tu memang aku faham lah. Tapi bab merokok selepas makan, sebelum tidur dan selepas bangun tu memang tak ada kaitan langsung dengan stress.

******************************


 Another so so cute girl
 Heh.

Well,

Semasa aku muda-muda remaja seperti korang dulu, aku sering lah juga lepak-lepak dengan member aku yang isap rokok ni. Macam-macam cerita yang aku dengar. Ada yang berbangga hisap dua kotak sehari, ada yang nak berhenti tapi tak jadi. Ada yang nak berhenti sebab tak mampu nak beli, dan ada juga yang nak berhenti kerana awek. Heh, apa barang berhenti merokok kerana awek. Balik-balik lelaki kena berubah kerana perempuan. Balik-balik lelaki kena berubah kerana perempuan. Tak remaja langsung.

"Mr K, nanti kalau awek kau kahwin dengan lelaki lain, aku bet mesti kau akan hisap rokok"  

Comment Here

26 Comments:

enyheartsdiamond berkata...

busuk tau tak rokok tu..

nursarah87 berkata...

aih, cam pelik!

nape byk sgt point entry ni mengakses untuk lebih mengutuk perempuan. kutuk jelah lelaki yg merokok tu..pempuan ape jadah ada kaitan..heh

'AQILAH berkata...

ahaa...jgn hisap, lelaki rokok busuk...even pakai perfume beribu ringgit...ops

noor afzan berkata...

saya x kisah lelaki merokok atau tidak...
tapi dapat bf suami x merokok satu bonus la..

ciK giNcu berkata...

btl2. drpd beli rokok baek belikan hadiah utk awek... klu simpan duit yg ptt beli rokok 2 utk sebulan jew da boley kot beli kan kasut sepasang dua.perghhh i love u laa syg~~

Rara berkata...

laki dn rokok mg xleh dipisahkn..buatla iklan tcbut nyawa skli pn,knfirm rkok xlps..hehe

DiAlOg DeNgAn PuTeRi... berkata...

salam..oit..
kadang2 bila baca entri2 ko..aku x caya ko ni pemalu...tapi bila nisa cerita aku cayer la..betul2..apa yang ko cerita tntg entri ni memang betul....so..bagus2..teruskan usaha anda memberi nasihat secara sinis dan sopan...


tapi aku rasa ko x kan ader awek dalam masa terdekat..opssssssss...huk huk huk

niesah la! niesah!! berkata...

eee...rak belia la hisap rokok.. heh

Mr King berkata...

bro jgn smekan llk yg benti mrokok sbb syg kat awek ngn llk yg tkt ngn awek.ramai org ckp llk ble wat bnde sbb awek dikategorikan tkt pmpuan or tkt awek.kite kne turunkan ego kite.llk mmg ego de kuat xnk ngalah.aku pon dlu sme tp ble da dpt trunkan ego relationship ngn gf jd mkin baik n kurang gaduh2.ni just pendapat ak je.tp aku pon xisap rokok.say no to cigar!! peace~

akhis berkata...

~hidung sgt sensitif ngan asap rokok so xske smoker
~abah heavy smoker tapi xmerokok dlm umah sbb ibu xske hehehe

M O N I C A berkata...

x baik merokok..hehehe..

Mr K berkata...

@Eny - Asap memang busuk. Tapi aku suka bau tembakau. Nak2 yang sejuk punya.

@Sarah - Mana boleh kutuk lelaki. Haha!

@Puteri - Nisa mana satu kau dengar citer nye? Khairunnisa, nysa, niesa or nisa nafisa? Aku banyak kawan nama nisa.

fahim berkata...

tkpyh laa isap rokok
bazir duit dan kesihatan pn terjejas
aku ni dah tegar so tk dpt nk buat apa dah hahaha

LIEZ. berkata...

entry ny cam lebey ke arah p0sitive jewk bilew aq bace..
adekah k0 sdh mula b'jinak2 dgn r0k0k??

*katekan tdk pade r0k0k!!
yeah!

Dak Wan berkata...

Rokok? Hanya nikmat permainan minda. Kenapa merokok? Hobi ah. Hehehe

call me far berkata...

klaka la mr k ni..pas putus cintew nti jgn la isap rokok key..

pompuan suro laki benti rokok sbb syg la..wpon lk sndr x sygkn diri sendiri..tp btol la..ni mesti pengaruh dr kwn, tu yg susah nk berenti.

joegrimjow berkata...

klu entry pasal rokok
ku akan komen camni je

rokok = mati cepat

cppc : ku nak bercuti sampai 3 hb ni. thx ya, slamat tahun baru in advandce =)

cik EPAL berkata...

"Semasa aku muda-muda remaja seperti korang dulu"

nampak sangat anda dah tua bangka..wakaka :D

ayu berkata...

haha!
mr K..blog ko besh lor~
must agree with no.1 and no.2..
cme elaboration nye tu xseswai~
heheh..

DiAlOg DeNgAn PuTeRi... berkata...

kahirunnisa la...yang duk jasin tue...

noin berkata...

rokok..
selagi takde kesedaran, selagi tu takkan berenti punyer. even berbuih mulut ceramah..

plus, environment pon main peranan..

ABdi berkata...

kwn aku lg best bro... xbeli rokok tpi pau rokok org...jimat2..... well,1 cara tuk ready to stop biasakn berhenti beli dlu pau org pny pastu beli sendri plak.hua3.... uhuk uhuk........

sueIM berkata...

chop , masih wujudkah lelaki pemalu ?

ta mungkin ;;

sueIM berkata...

chop , masih wujudkah lelaki pemalu ?

ta mungkin ;;

amir91 berkata...

walaupun kau bukan seorang perokok, tpi memang style la dpat kesan bende nih, haha...

syazlinasamsudin berkata...

it is not about the cigarette..it's about the smokesss...can't stand it

Disclaimer

This is a personal blog and everything written on this blog, based on own and personal thought.

The owner of this blog did not responsible for any comments that made in the comment sections. The owner is only responsible by his name as written by the sections.

This web blog does not store any file on its server. All movies, software, form of files, pictures and any type of graphic forms that are posted on this blog are indexed from other sites and they are just for personal purpose only.

For download-able form of files/software/etc, it's just for demo and must be deleted within 24 hours. You are agreed with this term as clicking the download button.

Any pictures, videos and graphic forms, are not copyrighted as the date taken from the search engines. As if its copyrighted, all credit goes to the owner and I did not own the copyrights. All of the graphic forms are linked with the original source. All of those pictures, videos and graphic forms are not for any commercial use, I gain nothing for those forms of files.

Light 18sx contents.

All related names mentioned are totally fiction and got nothing to do with your and my life.
 
Powered by Blogger