Catatan

Tunjukkan catatan dari Disember, 2010

Goal Keeper Malaysia : Khairul Fahmi.

Imej
Assalamualaikum



Yes, Alhamdulillah. Malaysia menang dan menjadi juara dalam game ni (Piala Aff Suzuki Cup - Im not even know what the hell is it). Well, kalau sebelum ni, aku tak pernah tengok match team bola sepak Malaysia dari mula hingga habis. Tapi entah kenapa, aku boleh stick kat depan TV berbanding tidur di bilik tidur.

Kalau korang pergi mana-mana blog dan forum dan fan page facebook, indonesia still dengan kata-kata megah dieorang. Bab tak boleh blah, still nak ungkin pasal laser. Dan, untuk menyedapkan hati mereka, mereka still melaungkan "Garuda kalah terhormat. Malingsia menang hina". Pfffff. Dah kalah diam lah.

Well, bagi sesetengah lelaki, anda mungkin stick di depan TV untuk tengok gelagat Luna Maya dan lain-lain 'pre-pornstar' secara live yang di zoom oleh abang-abang cameramen yang gatal. Dan bagi sebilangan perempuan, anda mesti nak comparekan kekacakkan antara Khairul Fahmi, Mohd Safee Sali dan Bambang. Tak pun, untuk menatap kecomelan Irfan ya…

Teasing Comel Girls.

Imej
Assalamualaikum


40% dari anda, anda, anda dan anda mengatakan bahawa animated pic di atas adalah funny. Selebihnya mengatakan tidak. Selebihnya itu mesti berjantina perempuan. HAHA



Sinar Laser : Malaysia - Cheater? Piala AFF Suzuki 2010 (Twitter Bola)

Imej
Assalamualaikum


Oh oh. Malaysia menang match dalam Final Pertama Piala AFF Suzuki tadi. Waaa, agak tak percaya kan Malaysia boleh menang dengan kalahkan team Indonesia 3 - 0 pula tu. Semuanya terima kasih kepada Safee Sali yang kasi dua gol; pada minit ke-61 dan ke-73. Dan Mohamed Ashari pula kasi  gol pada minit ke-68.

Well, aku tau ada sebahagian orang indonesia yang baca blog aku ni. Tapi, aku still nak bagi tahu yang, "Indon, could you please stop giving us the excuses and admit that you are losing the game from the start?"

Kalau korang bermain twitter, korang akan perasan yang trending worldwide yang paling famous sekarang ada keyword #MalaysiaCheatLaser. Dan selain itu, tak kurang yang cakap Malaysia curang, curang curang dan curang sama Indonesia. Ya, mana-mana je kalau korang pergi ke forum dan akhbar online Indonesia, korang akan nampak yang most of latest issue adalah bab "Malaysia", "Curang", "Laser" bla bla bla. Memang trends habis.


Troll : Boys = Bullshit?

Imej
Assalamualaikum



Hye all. Ini bukan Mr K tau. Mana Mr K? Hurmm. Alaaa, mana lagi Mr K tu kalau bukan tengah sibuk main Dota. Tak pun tengah tidur buat air liur basi. Dia dan kaum dia tu sama je semuanya. Hanya tahu buat lemak. Tapi bak cari pasangan, nak yang slim-slim. Nak tak nak, terpaksa la juga perempuan ni jaga badan. Tak kesian langsung ke dieorang kat kaum comel nie...Isk.

Oh ya, kalau awak semua tertanya-tanya samaada saya hack account blog Mr K ni atau pun tidak, jawapannya, tolong lah jangan buruk sangka okay. Tapi ya memang saya hack pun. Senang sangat nak hack account blog mamat ni. Tulis je nama girl yang dia suka (Ulang : GIRL YANG DIA SUKA) sebagai password, sure dapat masuk. Padahal tu girl yang dia suka je. Bukan awek dia pun. Pfffffff, boys.

Nama saya Mrs K. Hari ini, saya nak cakap sikit lah tentang kaum manusia yang mempunyai mentaliti yang pelik. Dalam dunia ni hanya ada 3 jenis kaum gender manusia. Satu, kaum perempuan. Dua, kaum Trigender. Dan yang ke tiga adalah k…

Troll : Kenapa Perempuan Menangis

Imej
Assalamualaikum


Dulu, masa muda-muda dulu. Masa aku hingusan macam korang sekarang, aku selalu pergi ke tadika. Tadika tu macam kat dalam kampung sikit biasalah I kan orang kampung tak macam korang orang-orang bandar mengada-ngada.

Rutin hariannya aku di tadika; sebelum rehat, belajar benda-benda kenali jarum jam dan selepas rehat, belajar ABC. Time tu, aku paling susah nak ingat dengan huruf N. Aku boleh hafal semua turutan huruf, tapi mesti tertinggal dengan huruf N. Cara aku atasi masalah ni adalah dengan mengingat seorang mak we (Awek) ni. Nama dia Ann. Tapi cara cikgu tu sebut bunyik macam N. Tak tau lah kot-kot cikgu tu poyo ke apa nak berslang-slang di tadika. So, dari situ, aku kenal awek tu.

Ann ni manja gila. Sikit-sikit nangis. Sikit-sikit nangis. Tak dapat makan, nangis. Tak ada tempat nak letak selipar, nangis. Tak reti baca waktu jam, nangis. Tak dapat cari buku nota, nangis. Sembelit sampaikan 'cake' tak keluar pun nangis. Suka sangat nangis. Dia tu, bila nangis…

Gambar : Realiti Hidup.

Imej
Assalamualaikum

Hari ini, aku di kejutkan dengan kedatangan seorang sahabat lama ke rumah. Muka dia monyot gila. Dia datang kepadaku adalah kerana dia ingin meluahkan masalah dia kepada ku. Biasalah, selain baik, aku juga peramah, pendiam dan pandai memujuk. Aku juga seorang yang pandai mendengar masalah (dengan gadis comel sahaja).

Dia monyok kerana dia selalu hadapi masalah dengan kawan-kawan dia yang hipokrit.

Lalu, aku pun teringat akan perihal lembu. "Hidup ini umpama lembu di dalam kandang" yang aku baca beberapa hari lepas. So, aku pun arrange step untuk bercerita perihal lembu di dalam kandang ini terhadap sahabatku itu.




Bunuh Diri Kerana Cinta. Promote di Social Network.

Imej
Assalamualaikum


Aku ada terbaca satu isu yang amat menarik. Isu ni dah agak lama. Tapi tak sampai pun sebulan. Baru je minggu lepas. Tapi, aku rasa tak ramai yang dah terbaca pasal ni. Aku pun, baru terbaca dari OhTidak.com.

Kalau korang nak tahu, ini bukan kes pertama isu bunuh diri di Malaysia nak-nak yang jenis bagi tahu wasiat di social network. Beberapa bulan lepas pun, di facebook, siapa follower blog aku yang lama-lama mesti ada perasan yang aku ada post satu entry pasal seorang lelaki yang down gila-gila sambil menyumpah ke Tuhan (Allah) di facebook sebab dia putus cinta. Aku friend dengan dia sebab dia adalah founder untuk satu group facebook ni. Aku just blog kan sikit pasal dia (Dia melayu, Islam). And then, keesokkan harinya, aku terpaksa delete balik post tu sebab... that guy dah commit suicide.

Aku pun rasa macam "OMG, semalam aku blogged about him, and now dia dah tak ada?". Agak freak me out la. And masa tu, Facebook dia still ada. But, tak ramai tahu yang d…

Kenapa Perempuan Suka Suami Orang.

Imej
Assalamualaikum



Hello hello hello. Hari ni, agak bosan lah. Main dota pun bosan. Tidur pun bosan. Tengok tivi pun bosan. Semua bosan. Cuma tunggu masa untuk baca novel je sebab baru tadi novel [Tunas] (Hlovate) sampai ke rumah. Ingat boleh terus baca, tepi tengok-tengok adik-adik perempuan aku berebut nak baca. Masing-masing pasang muncung bila novel kena buat lari. So, memandangkan I adalah abang yang baik, maka dengan itu, I kasi lah dieorang baca dulu. Biasalah, abang yang baik. Ehem.

So, berbalik kepada tajuk kita pada hari ni; Why the hell perempuan suka kacau rumah tangga (suami) orang yang dah berkahwin? Okay fine. Actually, aku rasa tajuknya lagi bagus kalau Kenapa Ada Orang Ke-3 Dalam Rumah Tangga.

Eh wait, yang Abang K ni nak cakap pasal kahwin-kawan apa hal? Isteri tak ada, awek tak ada tapi nak cakap pasal kahwin? Ah, aku tak kira. Ianya adalah merupakan satu persediaan sebelum aku kahwin. Well, semenjak dua menjak ni, aku asyik termimpi yang aku jumpa ular. Kata orang tua…

Rapunzel, Perempuan dan Budak A.L.A.M

Imej
Assalamualaikum


HOOOMAIGOD. HOOOMAIGOD. Rapunzel is waaaaayyyyy much cuter than I expected. And, the movie was awesome! Ia happening gila. Dan bukannya sedih.

Okay-okay. Mari kita mulakan dari mula.

Hari ni, masa aku dalam tandas buat apa yang patut. Adik aku cakap ada orang datang and mintak sign parcel. So, aku suruh adik aku sign. Then adik aku kata, parcel tu adalah beberapa buah novel yang kawan aku hantar.


Aku pun gila lah excited. Tapi tak tunjukkan lah excited sangat depan adik aku. Apa barang lelaki excited dapat banyak novel. Aku buat cool je.

Novel-novel yang aku dapat itu adalah Jaja & Din, Versus dan Pelangi. Part bestnya, sebab dua daripada novel tersebut adalah novel Hlovate.

So, aku pun baca la Versus tu. Baca baca baca baca, then aku tertidur. Bangun-gangun, check handphone, ada Syeikh (Syed) hantar text.

Amin ajak kuar bandar petang ni. Dia tengah cuti. Baru turun kapal. Nak tak?
Aku nak aku masa tu tengah tido. So agak tak ada mood. Tapi bila memikirkna tentang am…

Tutorial : Bagaimana Cara Membina Blog Yang Menarik

Imej
Assalamualaikum


Hello lads, gents, gays and lesbs sekalian. Aku ada dapat beberapa pertanyaan berkenaan dengan blog. Mostly, newbies datang dan tanya perihal blog. Terutama pasal apa yang patut ada di blog.

Ini adalah entri yang paling paling paling paling paling basic tentang cara untuk buat blog. Sebab, some of guys datang dan kata dia tak tahu apa-apa mengenai blog.

Kalau dulu, aku selalu kata worpress adalah best sebab boleh reply comment and etc. Sebenarnya, wordpress adalah best, tetapi hanya kalau korang nak buat domain sendiri. If not, then blogger (blogspot) adalah yang terbaik setakat ini. Lebih-lebih lagi, kalau korang agak baru memandangkan blogger adalah amat simple kalau nak di bandingkan dengan wordpress.

The Whole Template.


Okay, bagi korang yang baru belajar cara membuat blog, dan tak tahu nak ambil template / layout yang macam mana, korang boleh download je dari website-website yang cool. Korang boleh lepak di blog mamat ni untuk cari template yang best.

Selepas down…

Bagaimana Kalau Psychopath dan Pembunuh Bersiri Adalah Ahli Keluarga Kita?

Imej
Assalamualaikum


Yo guys. Ini adalah sambungan kepada entri sebelum ini which is People Around You. Di entry yang lepas, aku ada bertanyakan 3 soalan.

Soalan-soalan yang aku tanya tu, kadang-kadang di gunakan untuk menetukan samaada seseorang itu psychopath atau tidak. But, apa itu psychopath? Well, akan aku terangkannya nanti tetapi, anggaplah sesiapa yang cenderung kepada this personalty disorder, akan berpotensi menjadi pembunuh bersiri.  Berikut, adalah jawapan bagi soalan-soalan yang aku tanya,


Soalan 1
Seorang perempuan sedang menghadiri majlis pengkebumian kakak sulungnya. Di majlis itu, hanya ada saudara mara yang terdekat yang hadir. Dan ketika itu, that girl ternampak seorang lelaki. Lelaki tu dah la hensem, kaya pulak tu. So, that girl jatuh cinta kat lelaki tu tangkap leleh punya cinta. Biasalah, girllssss *rolling eyes*. Tetapi, that girl agak pemalu, so, dia tak mampu untuk bercakap, bertanyakan nama dan meminta nombor kat lelaki tu. Kemudian, keeseokanya, that girl membunu…