Khamis, 9 Disember 2010

Diari Perempuan vs Diari Lelaki.

Assalamualaikum. Inspired by a friend of mine. 



Diari Perempuan.

Sabtu Malam.
Hari ni. I rasa Si Dia berperangai lain macam. Kalau dulu, setiap kali selepas pergi dating, Si Dia belikan I chocolate Ferrero Rondnoir. Tapi sekarang... Habis je dating. Si Dia buat derk. Adakah Si Dia dah pasang lain?

Kalau dulu. Malam-malam mesti dia akan SMS. "Selamat Malam Sayang" Tak pun nyanyikan lagu Faizal Tahir untuk I. Tapi sekarang, setiap kali I anak borak melalui telephone. Dia kata tak der kredit. I tahu dia tipu.

Hari ni, I cuba call dia. 33 kali I call. Tapi dia tak angkat pun. Tapi tak apa. I faham. Dia mungkin busy. I hantar 44 SMS pulak. Tapi satu pun dia tak balas. Tak apa lah. Mungkin tak ada kredit. But then, bila malam tadi, I call, I dapat waiting. Adakah dia tengah bergayut dengan perempuan lain? Adakah dia ada perempuan lain selain I? Benci!

I rasa, I sure yang dia dah ada perempuan lain. Heh. Dasar lelaki. Pantang jumpa perempuan hot sikit, terus lupakan yang lama. Fine. Kalau dia suka sangat kat perempuan tu, lepaskan I dan pergi je lah kat perempuan tu. I boleh lupakan dia. Tak ada hal langsung! ;(

Ahad Malam.
I rindu dia. I rindukan cara dia perlahankan suara bila bermanja dengan I. I rindukan gelakkan dia. I sedih. Kenapa dia mesti sukakan perempuan lain. I tak rasa I boleh lupakan dia.. :(

Benci! Benci! Benci!



Diari Lelaki.

Sabtu Malam.
Asal main Dota je, kalah. SHIT!

Ahad Malam.
Apa ni Chelsea?? Dengan Manchester Ushitnited pun boleh kalah?


****************



Well, girlsss *Rolling eyes*. Always with their eww-ewww-love things.

Ewwww. ;)



102 Comments:

cet berkata...

haha,,, agak benar di ctu~

sitiatteam berkata...

DOTA= Dunia Orang Takde Awek...huhu

✿ CikCimi berkata...

ahaha.
agak la.
nama pun pompuan kan.
:P

O'ol Kemp. berkata...

Hahah. Couldn't agree more.

Cik YuyuN berkata...

kkikikik..comeinye diari lelaki..xyah tulih la klo cantu..mcm tulis status kt fb jek hehe :P

Nur Azila Ismail berkata...

haha . lwak seyhh . perempuan mmg gitu kot

AkuAyie berkata...

lol!! giler arh. tp ada gk lelaki jiwang. dan ada gk perempuan simple. :D

cik_paan berkata...

not all girls camtu kot...
and lelaki ada diary ye??

♥CIK SHA♥ berkata...

hahaha..perempuan kan emo terlebih..;p

nohfee berkata...

aku pnh dgr orang kata

"kalau lelaki sanggup berhenti main game semata2 nk message dgn pompuan tu, pompuan tu patot bersyukor gla2"

hahhahaha

rotashia faizal berkata...

haha.. kes DOTA rupanya.. tacing la si awek tu org tak layan dia.. haha

Jerung Tempang berkata...

ahaha. thumbsup!

nn berkata...

this is why most girls remember everything! :)

_aLiaHwaFa_ berkata...

HAHAHA. laki kalo main DOTA mmg tak boleh berhenti ke ah?

Asma Amira berkata...

cool! ahahaha ;)

simply me ! berkata...

bende betul ! (;

Ery Farieha berkata...

hahaha
laki tulis diari gak ke?

:P

~anah~ berkata...

haha..setuju!
DOTA = dunia orang tanpa awek :P

Mr K berkata...

@Sititteam - HEY. Tak ada awek tak pa. Ada isteri-isteri yang cun. HAHA

@Yuyun - Simple kan. :)

@Nohfee - OMG. Sangat setuju. Sila lah bersyukur bila lelaki cakap "Saya tengah main game. Tapi saya pause di sebabkan awak" <3

@nn - This is why girls too seensitiv. Fikir banyak sangat. HAHA

@Ery - Er. Ada kot.

qee_la berkata...

tak sume girls yang cte psal crita lovey dovey mushy mushy eww eeww cam tu.

HAHA. aku ade suggestion.

boleh tak kau cite pasal function diary yang sbtulnya? atau bezakan antra jurnal, diary and luahan prasaan !

diary tu function nye utk cte psal crita cnta je ke?

reader berkata...

dan soalan paling penting, how on earth mr k boleh tulis what girls have written in their diaries, like, almost 100 percent the same? pernah cuba, ke. :p

wannurfazrini berkata...

adeihhh jgn chop popan mcm tu . grr!! tgk individu laaaa

"miko itu nana" berkata...

hahaha..
cam stuju jek... :P

Anis izyan Abd Rahman berkata...

muahahah
aduyai
perempuan kan~~
haih

fezaL Mohd berkata...

bila game MU ni ?

ween berkata...

true indeed. haha

tira azhar berkata...

cis. perempuan main game gak ape~~~~

ojairuzaini berkata...

hahha
haruslah mcm tu
nama pun pompuan

Oreo berkata...

Perempuan punya diary siap beresei panjang2.

Lelaki simple je cool.Haha

masturah berkata...

haha perempuan tu tak nak membazir la, menggunakan m/s secara keseluruhan.

Sca Ndx berkata...

aku sokong, haha
perempuan manusia komplikated.

Risnayati Lammu berkata...

orait MR.K, seems 90% btl...hehe!
but, bukan semua guys & women yg mcm tu.juz depend on their optional.

c.i.k.a.m.i.e.a berkata...

errr.. salah ke?? kate tu personal diary

Maya Ariffin berkata...

Yes.. man sucked!

ahkak time bercinta dulu.. lama dah tinggal dah bopreng hat camtu.

tapi if dah kawen, mau coba2 lagu tu kalu... M16 kan je.

shaerin berkata...

hehe . comel .
tapi tak semua girls mcm tue :)

Privacy_Resident berkata...

simple sudah :P
HAHA

dobot berkata...

Aku perempuan, tapi perempuan yang tak reti tulis diari :P

Haryani berkata...

haha lawak tapi memang betol ponn -.-

twinkle twinkle berkata...

ahha realiti

Fina Fento berkata...

situasi saya terbalik.

MyzaAli berkata...

haha! lelaki pun ade la bunga2 mcm pmpn, tp klo dah pmpuan tu pmpn jugak..heheh

senydream berkata...

haha2!...bile pk2 mmg tol sngt ni,kehkeh2....

Kei berkata...

haha.betul laah :)

WerT berkata...

hahaaa

ainakhani berkata...

ini normal haha ! tapi aku x paham la . aku boleh paham pakwe aku main bola , busy dengan member die , futsal . okay aku faham favourite dia . tapi bila aku buat benda yang aku suka dan tak layan dia. kenapa dia tak faham aku ?? grrr.. menci !

cKyN WaN berkata...

hahahaha sumpah aku gelak guling2 baca ni. kesian betul laki tuh .men dota tapi dicop ade pompuan lain.

eh ada kaitan ke diary laki ngan pompuan kt atas tuh.

Capiy@h berkata...

hahahahaha!!tp yg aauuwww eeuuww tuh utk yg sdang hangat bercinta ja kot ...dah nama pun diay kompem mcm2 tulis tp mostly org laki xda diary kan ??? bukan diary yg keja2 tuh la...

ainaa berkata...

hai, selama ni baca tak pernah komen pun ;D

pasal post; HAHA betul !

rainbowskittle berkata...

o i c

Nurul Zaty berkata...

hahaha~

okey2. sume hahaha


agak terkena di idung sndiri jugak ni..weee~~

oda the miss Rrrr berkata...

standard la tu mr.k..sebab pompuan ni kan penyayang lebih..tapi bila lelaki pon ada diari menimbulkan keganjilan pulak..hehe;)

Rara Nasiha berkata...

kau ni memang memahami. hehe :)

Nur berkata...

hhahha..jiwa lain plak dua2 kan

zuliana halim berkata...

tak setuju
sometimes betul ape yang perempuan rasa :(

Mr K berkata...

@Qee la - Oh really? And thank you pasal your suggestion. Mostly, memang girls tulis diari bab2 cinta je. ;)

@Reader - Shut up! HAHA. Eley, nama pun diari. Mesti girls akan simpan bawah bantal. Senang je nak curi baca. HAHA.

@Wannur & Risnayati- Berapa banyak dah diari ada?

@Fezal - Rekaan je tu. Tapi kalau Chelsea vs MU. Mesti MU KALAH PUNYA.

@Masturah & Ojai - Really? Macam ayat couver je. HAHA

@Sca - Super complicated. But cute!

@Maya - Garangnya...

@Dobot - Aku rasa kau lelaki.

@Fina - Kau lelaki?

@Ckyn - Yup. And kalau nak buat tak ada pun boleh. Ini ada double meaning punya entri.

@Capu - Eley, yang tak bercinta pun tulis pasal 'future husband' kan? ;)

@Rara - Saya memahami yang girlssss itu complicated.

noorafzan berkata...

u should understand that womens heart are fragile.
Mudah sangat fikir bukan2 bila orang yang dia sayang senyap tiba2.
well, saya selalu gak berada in this situation cuma bukan sebab bola lah kan.

he is not kaki bola.

napeace™ berkata...

Eh eh kebetulan lak tulis pasal diary.haaha

Perempuan memang camtu. Tak faham betul..
(1st time komen)

the daten here berkata...

ini semua fakta. hahaha

DinDangComey berkata...

ahahaha.. aku ada sntuh pasal dota ngan awek nie dlm entry aku... tiba2 terasa mcm nohfee tu baca dri blog aku...(perasantan ja kot)

klu nak baca nie link dia:

http://dindangcomey.blogspot.com/2010/11/baldi-perigi-hmmmm.html

cik EPAL berkata...

nasib baik lah aku tak de diari. so takde la euwwww euwwwwww tu. nasib baikkkkkkkk

arasewel berkata...

HAHA.benar!

nanie berkata...

normal la tu..^_^

Selikat Coklat Berbicara berkata...

hehe , byse la . prempuan kn mnje2 , gedik2 gitu . alaa, normal laa . kihkihkih :)

zhafa.rini berkata...

nice post.
tapi tak semua perempuan macam tu,
dan tak semua lelaki macam tu
:)

Kimmy Ai berkata...

hei, sometimes ade je certain boys yg tulis everything tentang perasaan dlm diari. ;)

Miss Dee berkata...

heh eh...cmna ko boleh tulih diary sama mcm pompuan ni....musykilll


ad pengalaman ka MR.K?? hehe

Dean winchester II berkata...

tu baru dalam diari, belum dia merajuk lagi HAHA.

Mr K berkata...

@Afzan - Cute kan bila tengaok girls mengelabah bila orang yang dia sayang diam tanpa berita. HAHA.

@Kim & Dee- YUP!. Memang betul. Aku ingat lagi zaman aku sekolah rendah. Dalam darjah 6. Hampir semua budak lelaki kelas aku buat diari masing-masing. Pastu fight siapa ada diari paling best. HAHA. Tapi silapnya, aku ingatkan boleh dapat title diari paling best bila tulis pasal awek yang aku rasa paling comel. Tengok2, habis diari tu sampai kat semua orang. Then sejak hari tu, aku dah tak cakap dah dengan awek tu. Nak tulis diari pun dah tak ada minat dah.

@Dean - Hah, kalau dia merajuk, memang kering ah poket nak pujuk sambil kasi chocolate.

♥e'in♥ berkata...

lau e'in yg kene cm2.. glabah wey...

Adziim berkata...

Aku rasa kalau ayat sepatah dua camtu...lelaki tak perlu diari. haha~

iman berkata...

so true..hahaha

pEacEmaKer berkata...

mr k...nape kurang sopan sgt ni? mane boleh reveal rhsia org..x baek tau !

Ewinn berkata...

damn!! truth hurts!!
hahaha

NurFa berkata...

HAHA. Nice one.

...miSS fAi... berkata...

wah, bertuah la kalu lelaki de diary.... eheheheh

Hazzy Ishak berkata...

HA HA HA

Perempuan berkata...

Hello!
perempuan is complicated ok.
So, boys kenalah faham! Faham ye Mr. K?

heytheresyaira berkata...

sengal jugak entri nie. HAHAHA.

cik anna berkata...

hehe..bese la tu mr.k..pompuan kan..
emosi melebihi lelaki ok...:P

haha...chelsea kalah ngn MU..?? so sweet...ai like dat...:D

mOOn berkata...

perempuan.. owh perempuan.. suka nak make it complicated kan.. haha..

fahiraferra berkata...

macam betul ~ LOL :D

Tanpa Nama berkata...

ko ni kan..ske la kutuk2 pmpuan,.
ko ckap je sng...xske awek2 ni.xske geli2 ni...
esok2 ko nk kawen ngn laki ke???
plis la...jgn nk ego la..
aku tau ko pn ade gak feeling kat awek..xkan ko xde rse rndu 2 sume..

Cik Mieyrarif berkata...

ouuh yeah?
erkkkk

saya naive chica berkata...

dunia dan kenyataan^^
haha

Tanpa Nama berkata...

haha, cik anon kat atas sentap??
i bet she's a she..cool babe, no heart feeling ;)

Tanpa Nama berkata...

kenape kau selalu stereotaip psl semue perempuan. kau ingat semue perempuan pk psl lelaki 24/7 ke? ingat xde bende lain yg lagi penting? you might never know u'll end up with those kind of girls later dude.

Mr K berkata...

@Anony 1:03Am - I would love that, girl :)

Tanpa Nama berkata...

pyjcth: well3!!for me DOTA is Dunia Orang Tidur Awal when he is dotaing~
^_^

scha berkata...

she's falling in love with love sebenar nya kalo psiko macam tu..bukan dia in love ngan boy tu pon..falling in love ni berbeza dengan falling in love with love taw..

cheritasaya berkata...

i'm a girl. and i'm not that euww.euww. thingy.

AHMY berkata...

hahaha agak setuju yerrr :p

Khairul Atikah @ Cik Yuki berkata...

hahaha dairi penuh dgn kisah sahabat..

SaYraH WonDerLanD berkata...

itulah beza nya antara girl and lelaki. Perempuan mmg suka love2 thing niee

Tanpa Nama berkata...

duh tak baik curik baca diary adek kau! eh adek kau ke?? hehe..
komen aku utk entry: euwwwww! haha

syamiahaha berkata...

hahaha..true! true!
tp sometimes betol jgk ape yg perempuan rase..we juz have d 'instinct' huhuhu,,
some look at it as something yg mbuatkn perempuan itu mcm eeww2 tu lah..
but kalau pk2 balik, tu lah yg wat korg kaum adam ni rase disayangi..
kn? juz don deny it! :P

Tanpa Nama berkata...

aku slalu buat..haha...well..imma girl..so normal la..hahaha...

nurdani berkata...

dulu suka jugak la tulis diari ni. tapi sekarang malas gila.

kenangan just simpan dalam otak sudah.

Marlina :) berkata...

hahaha.. cisssss..
dasar mengutuk pompuan terang terangan.
grrrr..

efa berkata...

serious, wlaupon byk down kan pompuan, aku still like. gile uniq ko nih. keep it up! HAHAHA. aduyai, tak brenti pulak aku gelak bile bace entry nih.

papermint90 berkata...

Owning!!!!

Tanpa Nama berkata...

hahahahahahahah.. OMGOMGOMG!! rase nak koyak balik smua diary! wahahahah... malu giler siyalll ><!!
serius aku mmg naif bnda2 mcm ni.. wahahahah.

Tanpa Nama berkata...

hahahahaha..yg komen kbykan org puan..dri situ bleh tgk dah..stkat nak suruh abik berat nak layan tino..ingat laki bini dah ke...xmsti kalo org puan msg nak kena rply..dri layan awek baik layan dota..dota bleh rmaikan kwn..awek..bila2 masa bleh kena tggl...

Disclaimer

This is a personal blog and everything written on this blog, based on own and personal thought.

The owner of this blog did not responsible for any comments that made in the comment sections. The owner is only responsible by his name as written by the sections.

This web blog does not store any file on its server. All movies, software, form of files, pictures and any type of graphic forms that are posted on this blog are indexed from other sites and they are just for personal purpose only.

For download-able form of files/software/etc, it's just for demo and must be deleted within 24 hours. You are agreed with this term as clicking the download button.

Any pictures, videos and graphic forms, are not copyrighted as the date taken from the search engines. As if its copyrighted, all credit goes to the owner and I did not own the copyrights. All of the graphic forms are linked with the original source. All of those pictures, videos and graphic forms are not for any commercial use, I gain nothing for those forms of files.

Light 18sx contents.

All related names mentioned are totally fiction and got nothing to do with your and my life.
 
Powered by Blogger