Khamis, 9 Disember 2010

Diari Perempuan vs Diari Lelaki.

Assalamualaikum. Inspired by a friend of mine. 



Diari Perempuan.

Sabtu Malam.
Hari ni. I rasa Si Dia berperangai lain macam. Kalau dulu, setiap kali selepas pergi dating, Si Dia belikan I chocolate Ferrero Rondnoir. Tapi sekarang... Habis je dating. Si Dia buat derk. Adakah Si Dia dah pasang lain?

Kalau dulu. Malam-malam mesti dia akan SMS. "Selamat Malam Sayang" Tak pun nyanyikan lagu Faizal Tahir untuk I. Tapi sekarang, setiap kali I anak borak melalui telephone. Dia kata tak der kredit. I tahu dia tipu.

Hari ni, I cuba call dia. 33 kali I call. Tapi dia tak angkat pun. Tapi tak apa. I faham. Dia mungkin busy. I hantar 44 SMS pulak. Tapi satu pun dia tak balas. Tak apa lah. Mungkin tak ada kredit. But then, bila malam tadi, I call, I dapat waiting. Adakah dia tengah bergayut dengan perempuan lain? Adakah dia ada perempuan lain selain I? Benci!

I rasa, I sure yang dia dah ada perempuan lain. Heh. Dasar lelaki. Pantang jumpa perempuan hot sikit, terus lupakan yang lama. Fine. Kalau dia suka sangat kat perempuan tu, lepaskan I dan pergi je lah kat perempuan tu. I boleh lupakan dia. Tak ada hal langsung! ;(

Ahad Malam.
I rindu dia. I rindukan cara dia perlahankan suara bila bermanja dengan I. I rindukan gelakkan dia. I sedih. Kenapa dia mesti sukakan perempuan lain. I tak rasa I boleh lupakan dia.. :(

Benci! Benci! Benci!



Diari Lelaki.

Sabtu Malam.
Asal main Dota je, kalah. SHIT!

Ahad Malam.
Apa ni Chelsea?? Dengan Manchester Ushitnited pun boleh kalah?


****************



Well, girlsss *Rolling eyes*. Always with their eww-ewww-love things.

Ewwww. ;)



102 ulasan:

  1. haha,,, agak benar di ctu~

    BalasPadam
  2. DOTA= Dunia Orang Takde Awek...huhu

    BalasPadam
  3. ahaha.
    agak la.
    nama pun pompuan kan.
    :P

    BalasPadam
  4. kkikikik..comeinye diari lelaki..xyah tulih la klo cantu..mcm tulis status kt fb jek hehe :P

    BalasPadam
  5. haha . lwak seyhh . perempuan mmg gitu kot

    BalasPadam
  6. lol!! giler arh. tp ada gk lelaki jiwang. dan ada gk perempuan simple. :D

    BalasPadam
  7. not all girls camtu kot...
    and lelaki ada diary ye??

    BalasPadam
  8. hahaha..perempuan kan emo terlebih..;p

    BalasPadam
  9. aku pnh dgr orang kata

    "kalau lelaki sanggup berhenti main game semata2 nk message dgn pompuan tu, pompuan tu patot bersyukor gla2"

    hahhahaha

    BalasPadam
  10. haha.. kes DOTA rupanya.. tacing la si awek tu org tak layan dia.. haha

    BalasPadam
  11. this is why most girls remember everything! :)

    BalasPadam
  12. HAHAHA. laki kalo main DOTA mmg tak boleh berhenti ke ah?

    BalasPadam
  13. hahaha
    laki tulis diari gak ke?

    :P

    BalasPadam
  14. haha..setuju!
    DOTA = dunia orang tanpa awek :P

    BalasPadam
  15. @Sititteam - HEY. Tak ada awek tak pa. Ada isteri-isteri yang cun. HAHA

    @Yuyun - Simple kan. :)

    @Nohfee - OMG. Sangat setuju. Sila lah bersyukur bila lelaki cakap "Saya tengah main game. Tapi saya pause di sebabkan awak" <3

    @nn - This is why girls too seensitiv. Fikir banyak sangat. HAHA

    @Ery - Er. Ada kot.

    BalasPadam
  16. tak sume girls yang cte psal crita lovey dovey mushy mushy eww eeww cam tu.

    HAHA. aku ade suggestion.

    boleh tak kau cite pasal function diary yang sbtulnya? atau bezakan antra jurnal, diary and luahan prasaan !

    diary tu function nye utk cte psal crita cnta je ke?

    BalasPadam
  17. dan soalan paling penting, how on earth mr k boleh tulis what girls have written in their diaries, like, almost 100 percent the same? pernah cuba, ke. :p

    BalasPadam
  18. adeihhh jgn chop popan mcm tu . grr!! tgk individu laaaa

    BalasPadam
  19. cis. perempuan main game gak ape~~~~

    BalasPadam
  20. hahha
    haruslah mcm tu
    nama pun pompuan

    BalasPadam
  21. Perempuan punya diary siap beresei panjang2.

    Lelaki simple je cool.Haha

    BalasPadam
  22. haha perempuan tu tak nak membazir la, menggunakan m/s secara keseluruhan.

    BalasPadam
  23. aku sokong, haha
    perempuan manusia komplikated.

    BalasPadam
  24. orait MR.K, seems 90% btl...hehe!
    but, bukan semua guys & women yg mcm tu.juz depend on their optional.

    BalasPadam
  25. errr.. salah ke?? kate tu personal diary

    BalasPadam
  26. Yes.. man sucked!

    ahkak time bercinta dulu.. lama dah tinggal dah bopreng hat camtu.

    tapi if dah kawen, mau coba2 lagu tu kalu... M16 kan je.

    BalasPadam
  27. hehe . comel .
    tapi tak semua girls mcm tue :)

    BalasPadam
  28. Aku perempuan, tapi perempuan yang tak reti tulis diari :P

    BalasPadam
  29. haha lawak tapi memang betol ponn -.-

    BalasPadam
  30. haha! lelaki pun ade la bunga2 mcm pmpn, tp klo dah pmpuan tu pmpn jugak..heheh

    BalasPadam
  31. haha2!...bile pk2 mmg tol sngt ni,kehkeh2....

    BalasPadam
  32. haha.betul laah :)

    BalasPadam
  33. ini normal haha ! tapi aku x paham la . aku boleh paham pakwe aku main bola , busy dengan member die , futsal . okay aku faham favourite dia . tapi bila aku buat benda yang aku suka dan tak layan dia. kenapa dia tak faham aku ?? grrr.. menci !

    BalasPadam
  34. hahahaha sumpah aku gelak guling2 baca ni. kesian betul laki tuh .men dota tapi dicop ade pompuan lain.

    eh ada kaitan ke diary laki ngan pompuan kt atas tuh.

    BalasPadam
  35. hahahahaha!!tp yg aauuwww eeuuww tuh utk yg sdang hangat bercinta ja kot ...dah nama pun diay kompem mcm2 tulis tp mostly org laki xda diary kan ??? bukan diary yg keja2 tuh la...

    BalasPadam
  36. hai, selama ni baca tak pernah komen pun ;D

    pasal post; HAHA betul !

    BalasPadam
  37. hahaha~

    okey2. sume hahaha


    agak terkena di idung sndiri jugak ni..weee~~

    BalasPadam
  38. standard la tu mr.k..sebab pompuan ni kan penyayang lebih..tapi bila lelaki pon ada diari menimbulkan keganjilan pulak..hehe;)

    BalasPadam
  39. kau ni memang memahami. hehe :)

    BalasPadam
  40. hhahha..jiwa lain plak dua2 kan

    BalasPadam
  41. tak setuju
    sometimes betul ape yang perempuan rasa :(

    BalasPadam
  42. @Qee la - Oh really? And thank you pasal your suggestion. Mostly, memang girls tulis diari bab2 cinta je. ;)

    @Reader - Shut up! HAHA. Eley, nama pun diari. Mesti girls akan simpan bawah bantal. Senang je nak curi baca. HAHA.

    @Wannur & Risnayati- Berapa banyak dah diari ada?

    @Fezal - Rekaan je tu. Tapi kalau Chelsea vs MU. Mesti MU KALAH PUNYA.

    @Masturah & Ojai - Really? Macam ayat couver je. HAHA

    @Sca - Super complicated. But cute!

    @Maya - Garangnya...

    @Dobot - Aku rasa kau lelaki.

    @Fina - Kau lelaki?

    @Ckyn - Yup. And kalau nak buat tak ada pun boleh. Ini ada double meaning punya entri.

    @Capu - Eley, yang tak bercinta pun tulis pasal 'future husband' kan? ;)

    @Rara - Saya memahami yang girlssss itu complicated.

    BalasPadam
  43. u should understand that womens heart are fragile.
    Mudah sangat fikir bukan2 bila orang yang dia sayang senyap tiba2.
    well, saya selalu gak berada in this situation cuma bukan sebab bola lah kan.

    he is not kaki bola.

    BalasPadam
  44. Eh eh kebetulan lak tulis pasal diary.haaha

    Perempuan memang camtu. Tak faham betul..
    (1st time komen)

    BalasPadam
  45. ini semua fakta. hahaha

    BalasPadam
  46. ahahaha.. aku ada sntuh pasal dota ngan awek nie dlm entry aku... tiba2 terasa mcm nohfee tu baca dri blog aku...(perasantan ja kot)

    klu nak baca nie link dia:

    http://dindangcomey.blogspot.com/2010/11/baldi-perigi-hmmmm.html

    BalasPadam
  47. nasib baik lah aku tak de diari. so takde la euwwww euwwwwww tu. nasib baikkkkkkkk

    BalasPadam
  48. hehe , byse la . prempuan kn mnje2 , gedik2 gitu . alaa, normal laa . kihkihkih :)

    BalasPadam
  49. nice post.
    tapi tak semua perempuan macam tu,
    dan tak semua lelaki macam tu
    :)

    BalasPadam
  50. hei, sometimes ade je certain boys yg tulis everything tentang perasaan dlm diari. ;)

    BalasPadam
  51. heh eh...cmna ko boleh tulih diary sama mcm pompuan ni....musykilll


    ad pengalaman ka MR.K?? hehe

    BalasPadam
  52. tu baru dalam diari, belum dia merajuk lagi HAHA.

    BalasPadam
  53. @Afzan - Cute kan bila tengaok girls mengelabah bila orang yang dia sayang diam tanpa berita. HAHA.

    @Kim & Dee- YUP!. Memang betul. Aku ingat lagi zaman aku sekolah rendah. Dalam darjah 6. Hampir semua budak lelaki kelas aku buat diari masing-masing. Pastu fight siapa ada diari paling best. HAHA. Tapi silapnya, aku ingatkan boleh dapat title diari paling best bila tulis pasal awek yang aku rasa paling comel. Tengok2, habis diari tu sampai kat semua orang. Then sejak hari tu, aku dah tak cakap dah dengan awek tu. Nak tulis diari pun dah tak ada minat dah.

    @Dean - Hah, kalau dia merajuk, memang kering ah poket nak pujuk sambil kasi chocolate.

    BalasPadam
  54. lau e'in yg kene cm2.. glabah wey...

    BalasPadam
  55. Aku rasa kalau ayat sepatah dua camtu...lelaki tak perlu diari. haha~

    BalasPadam
  56. mr k...nape kurang sopan sgt ni? mane boleh reveal rhsia org..x baek tau !

    BalasPadam
  57. wah, bertuah la kalu lelaki de diary.... eheheheh

    BalasPadam
  58. Hello!
    perempuan is complicated ok.
    So, boys kenalah faham! Faham ye Mr. K?

    BalasPadam
  59. hehe..bese la tu mr.k..pompuan kan..
    emosi melebihi lelaki ok...:P

    haha...chelsea kalah ngn MU..?? so sweet...ai like dat...:D

    BalasPadam
  60. perempuan.. owh perempuan.. suka nak make it complicated kan.. haha..

    BalasPadam
  61. ko ni kan..ske la kutuk2 pmpuan,.
    ko ckap je sng...xske awek2 ni.xske geli2 ni...
    esok2 ko nk kawen ngn laki ke???
    plis la...jgn nk ego la..
    aku tau ko pn ade gak feeling kat awek..xkan ko xde rse rndu 2 sume..

    BalasPadam
  62. dunia dan kenyataan^^
    haha

    BalasPadam
  63. haha, cik anon kat atas sentap??
    i bet she's a she..cool babe, no heart feeling ;)

    BalasPadam
  64. kenape kau selalu stereotaip psl semue perempuan. kau ingat semue perempuan pk psl lelaki 24/7 ke? ingat xde bende lain yg lagi penting? you might never know u'll end up with those kind of girls later dude.

    BalasPadam
  65. @Anony 1:03Am - I would love that, girl :)

    BalasPadam
  66. pyjcth: well3!!for me DOTA is Dunia Orang Tidur Awal when he is dotaing~
    ^_^

    BalasPadam
  67. she's falling in love with love sebenar nya kalo psiko macam tu..bukan dia in love ngan boy tu pon..falling in love ni berbeza dengan falling in love with love taw..

    BalasPadam
  68. i'm a girl. and i'm not that euww.euww. thingy.

    BalasPadam
  69. hahaha agak setuju yerrr :p

    BalasPadam
  70. itulah beza nya antara girl and lelaki. Perempuan mmg suka love2 thing niee

    BalasPadam
  71. duh tak baik curik baca diary adek kau! eh adek kau ke?? hehe..
    komen aku utk entry: euwwwww! haha

    BalasPadam
  72. hahaha..true! true!
    tp sometimes betol jgk ape yg perempuan rase..we juz have d 'instinct' huhuhu,,
    some look at it as something yg mbuatkn perempuan itu mcm eeww2 tu lah..
    but kalau pk2 balik, tu lah yg wat korg kaum adam ni rase disayangi..
    kn? juz don deny it! :P

    BalasPadam
  73. aku slalu buat..haha...well..imma girl..so normal la..hahaha...

    BalasPadam
  74. dulu suka jugak la tulis diari ni. tapi sekarang malas gila.

    kenangan just simpan dalam otak sudah.

    BalasPadam
  75. hahaha.. cisssss..
    dasar mengutuk pompuan terang terangan.
    grrrr..

    BalasPadam
  76. serious, wlaupon byk down kan pompuan, aku still like. gile uniq ko nih. keep it up! HAHAHA. aduyai, tak brenti pulak aku gelak bile bace entry nih.

    BalasPadam
  77. hahahahahahahah.. OMGOMGOMG!! rase nak koyak balik smua diary! wahahahah... malu giler siyalll ><!!
    serius aku mmg naif bnda2 mcm ni.. wahahahah.

    BalasPadam
  78. hahahahaha..yg komen kbykan org puan..dri situ bleh tgk dah..stkat nak suruh abik berat nak layan tino..ingat laki bini dah ke...xmsti kalo org puan msg nak kena rply..dri layan awek baik layan dota..dota bleh rmaikan kwn..awek..bila2 masa bleh kena tggl...

    BalasPadam

Pilih. Nyawa atau comment? Good. Tulis elok-elok.