Rabu, 29 Disember 2010

Goal Keeper Malaysia : Khairul Fahmi.

Assalamualaikum



Yes, Alhamdulillah. Malaysia menang dan menjadi juara dalam game ni (Piala Aff Suzuki Cup - Im not even know what the hell is it). Well, kalau sebelum ni, aku tak pernah tengok match team bola sepak Malaysia dari mula hingga habis. Tapi entah kenapa, aku boleh stick kat depan TV berbanding tidur di bilik tidur.

Kalau korang pergi mana-mana blog dan forum dan fan page facebook, indonesia still dengan kata-kata megah dieorang. Bab tak boleh blah, still nak ungkin pasal laser. Dan, untuk menyedapkan hati mereka, mereka still melaungkan "Garuda kalah terhormat. Malingsia menang hina". Pfffff. Dah kalah diam lah.

Well, bagi sesetengah lelaki, anda mungkin stick di depan TV untuk tengok gelagat Luna Maya dan lain-lain 'pre-pornstar' secara live yang di zoom oleh abang-abang cameramen yang gatal. Dan bagi sebilangan perempuan, anda mesti nak comparekan kekacakkan antara Khairul Fahmi, Mohd Safee Sali dan Bambang. Tak pun, untuk menatap kecomelan Irfan yang bertatu. Dah puas tengok gambar gambar gambar dia, mesti nak nak tengok live pula kan.


Apa pun, Khairul Fahmi memang terbaik. Dia berbeza dari penjaga gol yang lain. Kenapa? Yes, sebab mata dia sepet. So, dia immune kepada segala laser. Walaupun dia ada habit yang pelik which is akan jatuh bila memegang bola, aku tetap support dia. Khairul Fahmi,au nak jatuh tergolek-golek pun tak apa. Aku tak kisah.

And ada satu quote yang best untuk Khairul Fahmi yang aku jumpa kat twitter which is ;

The commentators say Khairul Fahmi is 5ft 8in, pretty short for a goalkeeper. But today, he stands TALL for every Malaysian.

Nice kan. Dan this wonderpex juga, fan page facebook dia dah naik secara mendadak. Anda juga boleh join kasi support dengan pergi ke SINI. Oh dan satu lagi, ini blog awek Khairul Fahmi. Ya, awek dia. AWEK DIA. AWEK DIA. AWEK DIA.

Apa pun, memang ngam lah dengan 'Khairul' yang bermaksud terbaik. Atau dengan kata lain, siapa-siapa yang bernama Khairul ni memang sesuai di buat kekasih hati.

P/s : Hari Jumaat ni, PM kasi cuti umum ;)



67 ulasan:

  1. irfan si comel.

    sedih gila muka dia tadi.
    huhu padan muka.

    BalasPadam
  2. hahaha. ayat last tu paling penting. blod sikit.

    BalasPadam
  3. hahaha. ayat last tu paling penting. blod sikit.

    BalasPadam
  4. malaysia the best lahh ! :)

    BalasPadam
  5. semua yang nama khairul eh? HAHA..sempattt jer..^__^

    BalasPadam
  6. ye sokong! name yg mulenyer dgn 'khairul' tak pon 'khairun' hehe...

    BalasPadam
  7. Terbaik la hang bagi blog awek die. Boleh aku pakai buat hancurkan hati gadis gadis. Kahkahkah.

    BalasPadam
  8. ahahhah!!oke...yang palinG bawah tuh macam seryes tipu..HAHA!!:P

    BalasPadam
  9. ayat last tu tak menahan betul..haha..

    "siapa-siapa yang bernama Khairul ni memang sesuai di buat kekasih hati."

    kui3..nak jugak tu mr K ni..^_^

    BalasPadam
  10. sumpah semua keciwa.. hahhahahhahahhaa

    BalasPadam
  11. hahaa macam terase pulak an~
    memang sangat betul laa mr.k oiy (:

    BalasPadam
  12. nama u khairul jugak kan? terbaik untuk buat kekasih hati kan kann?? ehemm2 hahaha. kiddin!

    BalasPadam
  13. ohh khairul fahmi..dia hensem melainkan giginya..hehe..ai paling minat cara dia pegang bola, tangan mcm ade gam. mate mcm satelit, leh agak bola tu arah mana..fuhh tabik..lagi bertambah suka, dia menang bukan cara bersorak terlebih dulu, tapi dengan sujud syukur..huuuu cair~~~

    -tasnim-

    BalasPadam
  14. eceh ceh ceh. yang fact pasal nama khairul tu perlu ke ada? hahaha

    BalasPadam
  15. bhahaha aku suke part ade awek tuhh.. XD

    BalasPadam
  16. Dan bagi sebilangan perempuan, anda mesti nak comparekan kekacakkan antara Khairul Fahmi, Mohd Safee Sali dan Bambang. Tak pun, untuk menatap kecomelan Irfan yang bertatu.

    OMG. pandai laa Mr K. pernah jadi perempuan ke? HAHAHA awek dia ya??? hahaha ape laa. tahniah Malaysia menang! <3

    BalasPadam
  17. aku suka awek dia,
    tulisan yang jujur
    dua dua untung dapat masing2
    haha

    BalasPadam
  18. ase frust plak..
    LOL..

    ~nyway, congrates Malaysia..!!
    :)

    BalasPadam
  19. hahaha... ayat last! setuju!!!! :D

    BalasPadam
  20. ayat last tu tak boleh blah
    haha

    tengok kat news feed fb tadi, tetiba ramai pulak like fan page keeper tu

    BalasPadam
  21. " Atau dengan kata lain, siapa-siapa yang bernama Khairul ni memang sesuai di buat kekasih hati."



    hahahahahahahahahahaha.
    kau buat aku gelak besar ye.


    nway. suka quote tu.ahah.bravo malaysia!

    BalasPadam
  22. wahwah ingat pompuan je, kau pon usha irfan bachdim tu kehkeh

    BalasPadam
  23. sampai 3 kali sebut "awek dia"

    :P

    BalasPadam
  24. hahaha. khairul the best yeh ?

    BalasPadam
  25. tak boleh blah kau ulang "awek dia awek dia awek dia" tu..
    hahahaaaangin jek mane2 awek comel y tiba2 menaruh perasaan kat Khairul fahmi kan..

    BalasPadam
  26. hahaha.khairul :)
    die nak jugak tuh....
    ambiklahhhhh.haha

    BalasPadam
  27. I am the one who named - Khairul (:

    BalasPadam
  28. yes...quote tuh mmg best..i like...sile retweet

    BalasPadam
  29. yess!! sokong ngn ayat last tuu jugak.hehe

    BalasPadam
  30. ye~!beliau suka tangkap bola sampai terguling2...tu la yg mmbuatkan dia special sket kot dri goalkeeper yg len

    BalasPadam
  31. naik lah trafik blog kalau buat pasal khairul fahmi. ea ea. dont offence. khairul fahmi dah la TT sekarang. Hot hot. hee. no offence.

    BalasPadam
  32. bagi aku, rajagopal antara org penting dalam naikkan bola sepak malaysia ni. even ramai injured, tak boleh main, kita still dapat menang :D

    Pendapat anda?
    i got free t-shirt from altimet.!

    BalasPadam
  33. oh? gambar yg atas skali tu kat egypt lah! ;)

    tahniah Malaysia..

    BalasPadam
  34. OMG kalo awak x bg link tu mmg sy x tau yg awek dier tu junior sy...
    ptt mcm pernah tgk..=)

    BalasPadam
  35. tibe2 semua nak like page fb si fahmi tuh. abes profile pic sme nak tukar gamba fahmi.

    ehem ehem,

    nak jugak yang last tu. tak ley blah ye Mr. K?

    BalasPadam
  36. balik balik cuti..
    balik balik cuti..

    malaysia kaya dgn cuti?
    nak kata kaya dgn budi bahasa...tak jugak kannn..hehe

    pelik.

    malaysia..malaysia...

    BalasPadam
  37. kenapa semua prang minat keeper malaysia ni tapi aku tak minat? biasa je aku tengok

    BalasPadam
  38. khairul fahmi mmg terbaik!!

    BalasPadam
  39. KECEWA T.T
    hahaha!
    eh2 kau pn K jugak..
    entah2 kau ni khairul fahmi taak?
    hehe.

    BalasPadam
  40. xtau nk komen apa. xda skill meng-komen kot ;p

    BalasPadam
  41. kenape aku rasa disappointed bila baca si fahmi tu ada girlfriend pffftt.

    BalasPadam
  42. ayat last membuatkn reader kt sni pitam dopluhpat mnt. haha

    BalasPadam
  43. dah agak dah.
    mesti statement terakhir tu akan keluar di sini.

    sebab tu kamu tulis pasal Khairul Fahmi. Kalau tak mesti kamu tulis pasal Safee yang pegang title penjaring terbaik.
    hmm..

    Khairul..Khairul..

    BalasPadam
  44. eventhough im taller than khairul fahmi, yet, he stand Tall for all malaysian...:)

    BalasPadam
  45. erk jatuh tergolek tu ada makna tu mr.K... salah satunya strategi mencuri masa perlawanan. walaupun menjatuhkan badan perlukan tenaga stamina yg banyak.

    BalasPadam
  46. Mr.K jatuh badan tu adalah strategi save bola.... selain tu bole curi masa perlawanan. perpun khairul fahmi penjaga gawang terbaik malaysia pada abad ini...

    BalasPadam
  47. "Ya, awek dia. AWEK DIA. AWEK DIA. AWEK DIA" Hahaha. perlu ke ulang 4 kali? Haha. ;P You are funneh man. I like. :D

    BalasPadam
  48. omg kecewanyaaa khairul fahmi dah ade awek :( i ambik u jelah mr k! :D

    BalasPadam
  49. AKU TA SUKE AWEK KAHIRUL FAHMI. eee. hahahahaha

    BalasPadam
  50. haha suka ah ayat last tu.nape tak bold?hehe khairul khairul..hehe

    BalasPadam
  51. patutnyer dia dapat MVP tapi player yg penalti pun tak masuk yg dapat that title...pelik betul

    BalasPadam
  52. mb lepasni die plak dpt gelaran DATUK

    BalasPadam
  53. Hahahaha. KHAIRUL mmg terbaik! :P

    BalasPadam
  54. uitt,.''like'' dat 2nd statement,.haha,.tp 2 dlu2 jek,.skang dh xske,..sbb mcm xsmtinyer trbaik je,.sy xrse pon my Ex-Mr K adlh yg trbaik,.

    BalasPadam
  55. Khairul Fahmi mmg best. Dia menjaga gol malaysia dgn sgt cekap, kemas dan tangkas.

    Hee aku da follow da pon blog awek encik khairul fahmi ni. They are so sweeeet

    BalasPadam
  56. mampir nich...
    menarik sekali blog anda dan saya menyukainya..
    salam....

    BalasPadam
  57. игровые автоматы онлайн бесплатно играть без регистрации сейчас и казино bin.

    BalasPadam

Pilih. Nyawa atau comment? Good. Tulis elok-elok.