Rabu, 29 Disember 2010

Goal Keeper Malaysia : Khairul Fahmi.

Assalamualaikum



Yes, Alhamdulillah. Malaysia menang dan menjadi juara dalam game ni (Piala Aff Suzuki Cup - Im not even know what the hell is it). Well, kalau sebelum ni, aku tak pernah tengok match team bola sepak Malaysia dari mula hingga habis. Tapi entah kenapa, aku boleh stick kat depan TV berbanding tidur di bilik tidur.

Kalau korang pergi mana-mana blog dan forum dan fan page facebook, indonesia still dengan kata-kata megah dieorang. Bab tak boleh blah, still nak ungkin pasal laser. Dan, untuk menyedapkan hati mereka, mereka still melaungkan "Garuda kalah terhormat. Malingsia menang hina". Pfffff. Dah kalah diam lah.

Well, bagi sesetengah lelaki, anda mungkin stick di depan TV untuk tengok gelagat Luna Maya dan lain-lain 'pre-pornstar' secara live yang di zoom oleh abang-abang cameramen yang gatal. Dan bagi sebilangan perempuan, anda mesti nak comparekan kekacakkan antara Khairul Fahmi, Mohd Safee Sali dan Bambang. Tak pun, untuk menatap kecomelan Irfan yang bertatu. Dah puas tengok gambar gambar gambar dia, mesti nak nak tengok live pula kan.


Apa pun, Khairul Fahmi memang terbaik. Dia berbeza dari penjaga gol yang lain. Kenapa? Yes, sebab mata dia sepet. So, dia immune kepada segala laser. Walaupun dia ada habit yang pelik which is akan jatuh bila memegang bola, aku tetap support dia. Khairul Fahmi,au nak jatuh tergolek-golek pun tak apa. Aku tak kisah.

And ada satu quote yang best untuk Khairul Fahmi yang aku jumpa kat twitter which is ;

The commentators say Khairul Fahmi is 5ft 8in, pretty short for a goalkeeper. But today, he stands TALL for every Malaysian.

Nice kan. Dan this wonderpex juga, fan page facebook dia dah naik secara mendadak. Anda juga boleh join kasi support dengan pergi ke SINI. Oh dan satu lagi, ini blog awek Khairul Fahmi. Ya, awek dia. AWEK DIA. AWEK DIA. AWEK DIA.

Apa pun, memang ngam lah dengan 'Khairul' yang bermaksud terbaik. Atau dengan kata lain, siapa-siapa yang bernama Khairul ni memang sesuai di buat kekasih hati.

P/s : Hari Jumaat ni, PM kasi cuti umum ;)



67 Comments:

little ain berkata...

irfan si comel.

sedih gila muka dia tadi.
huhu padan muka.

cikzuzu berkata...

hahaha. ayat last tu paling penting. blod sikit.

cikzuzu berkata...

hahaha. ayat last tu paling penting. blod sikit.

una berkata...

malaysia the best lahh ! :)

MyzaAli berkata...

semua yang nama khairul eh? HAHA..sempattt jer..^__^

::neyssa:: berkata...

ye sokong! name yg mulenyer dgn 'khairul' tak pon 'khairun' hehe...

.Gory. berkata...

Terbaik la hang bagi blog awek die. Boleh aku pakai buat hancurkan hati gadis gadis. Kahkahkah.

JuanYuan berkata...

err

NuRuLiZzATi kHaLiD berkata...

ahahhah!!oke...yang palinG bawah tuh macam seryes tipu..HAHA!!:P

♥CIK SHA♥ berkata...

ayat last tu tak menahan betul..haha..

"siapa-siapa yang bernama Khairul ni memang sesuai di buat kekasih hati."

kui3..nak jugak tu mr K ni..^_^

c.i.k.a.m.i.e.a berkata...

sumpah semua keciwa.. hahhahahhahahhaa

saya afiqah laa (: berkata...

hahaa macam terase pulak an~
memang sangat betul laa mr.k oiy (:

Along Tapa berkata...

Khairul "Yakuza" Fahmi...nice kan??haha

Gorengbaek - Cara-cara kentut dengan bergaya,,,

Hangit habis dah - Bukan cerita bola...cerita lain...aku emosi~

aisya sakaria berkata...

nama u khairul jugak kan? terbaik untuk buat kekasih hati kan kann?? ehemm2 hahaha. kiddin!

Tanpa Nama berkata...

ohh khairul fahmi..dia hensem melainkan giginya..hehe..ai paling minat cara dia pegang bola, tangan mcm ade gam. mate mcm satelit, leh agak bola tu arah mana..fuhh tabik..lagi bertambah suka, dia menang bukan cara bersorak terlebih dulu, tapi dengan sujud syukur..huuuu cair~~~

-tasnim-

jimah berkata...

ayat last x bley bla..

_aLiaHwaFa_ berkata...

eceh ceh ceh. yang fact pasal nama khairul tu perlu ke ada? hahaha

Cik cip-cip berkata...

bhahaha aku suke part ade awek tuhh.. XD

Mimi ! berkata...

Dan bagi sebilangan perempuan, anda mesti nak comparekan kekacakkan antara Khairul Fahmi, Mohd Safee Sali dan Bambang. Tak pun, untuk menatap kecomelan Irfan yang bertatu.

OMG. pandai laa Mr K. pernah jadi perempuan ke? HAHAHA awek dia ya??? hahaha ape laa. tahniah Malaysia menang! <3

EZATUL HANI berkata...

aku suka awek dia,
tulisan yang jujur
dua dua untung dapat masing2
haha

zati-zt berkata...

ase frust plak..
LOL..

~nyway, congrates Malaysia..!!
:)

khairul_bariyyah berkata...

hahaha... ayat last! setuju!!!! :D

syarifah radiah ibrahim berkata...

ayat last tu tak boleh blah
haha

tengok kat news feed fb tadi, tetiba ramai pulak like fan page keeper tu

-li.zue- berkata...

" Atau dengan kata lain, siapa-siapa yang bernama Khairul ni memang sesuai di buat kekasih hati."



hahahahahahahahahahaha.
kau buat aku gelak besar ye.


nway. suka quote tu.ahah.bravo malaysia!

atok berkata...

wahwah ingat pompuan je, kau pon usha irfan bachdim tu kehkeh

heytheresyaira berkata...

sampai 3 kali sebut "awek dia"

:P

Izyanti berkata...

hahaha. khairul the best yeh ?

Tanpa Nama berkata...

tak boleh blah kau ulang "awek dia awek dia awek dia" tu..
hahahaaaangin jek mane2 awek comel y tiba2 menaruh perasaan kat Khairul fahmi kan..

OrenLimau berkata...

hahaha.khairul :)
die nak jugak tuh....
ambiklahhhhh.haha

Tanpa Nama berkata...

I am the one who named - Khairul (:

Nur berkata...

yes...quote tuh mmg best..i like...sile retweet

khairul eqeh razak berkata...

yess!! sokong ngn ayat last tuu jugak.hehe

buDAK keCIK berkata...

ye~!beliau suka tangkap bola sampai terguling2...tu la yg mmbuatkan dia special sket kot dri goalkeeper yg len

Sca Ndx berkata...

naik lah trafik blog kalau buat pasal khairul fahmi. ea ea. dont offence. khairul fahmi dah la TT sekarang. Hot hot. hee. no offence.

Hasrol Nizam berkata...

bagi aku, rajagopal antara org penting dalam naikkan bola sepak malaysia ni. even ramai injured, tak boleh main, kita still dapat menang :D

Pendapat anda?
i got free t-shirt from altimet.!

Kimmy Ai berkata...

oh? gambar yg atas skali tu kat egypt lah! ;)

tahniah Malaysia..

Nur PeNyaYaNG berkata...

OMG kalo awak x bg link tu mmg sy x tau yg awek dier tu junior sy...
ptt mcm pernah tgk..=)

rienarisa berkata...

yeah! go go malaysia!

| cik azeya | berkata...

ahaha. kelakar.

aisyaLALALA berkata...

tibe2 semua nak like page fb si fahmi tuh. abes profile pic sme nak tukar gamba fahmi.

ehem ehem,

nak jugak yang last tu. tak ley blah ye Mr. K?

lumut berkata...

balik balik cuti..
balik balik cuti..

malaysia kaya dgn cuti?
nak kata kaya dgn budi bahasa...tak jugak kannn..hehe

pelik.

malaysia..malaysia...

cik tipikal berkata...

kenapa semua prang minat keeper malaysia ni tapi aku tak minat? biasa je aku tengok

kdee berkata...

khairul fahmi mmg terbaik!!

ika~~ berkata...

KECEWA T.T
hahaha!
eh2 kau pn K jugak..
entah2 kau ni khairul fahmi taak?
hehe.

aku bukan sape-sape berkata...

xtau nk komen apa. xda skill meng-komen kot ;p

Khairul Antasha berkata...

yes setuju!!.. hahaa

may ri berkata...

kenape aku rasa disappointed bila baca si fahmi tu ada girlfriend pffftt.

taqie berkata...

ayat last membuatkn reader kt sni pitam dopluhpat mnt. haha

noorafzan berkata...

dah agak dah.
mesti statement terakhir tu akan keluar di sini.

sebab tu kamu tulis pasal Khairul Fahmi. Kalau tak mesti kamu tulis pasal Safee yang pegang title penjaring terbaik.
hmm..

Khairul..Khairul..

Risnayati Lammu berkata...

eventhough im taller than khairul fahmi, yet, he stand Tall for all malaysian...:)

Ahmad Syafie berkata...

erk jatuh tergolek tu ada makna tu mr.K... salah satunya strategi mencuri masa perlawanan. walaupun menjatuhkan badan perlukan tenaga stamina yg banyak.

Ahmad Syafie berkata...

Mr.K jatuh badan tu adalah strategi save bola.... selain tu bole curi masa perlawanan. perpun khairul fahmi penjaga gawang terbaik malaysia pada abad ini...

eiya mickey berkata...

"Ya, awek dia. AWEK DIA. AWEK DIA. AWEK DIA" Hahaha. perlu ke ulang 4 kali? Haha. ;P You are funneh man. I like. :D

princess rasya berkata...

hai mr k i luv ur blog...

qyrna berkata...

omg kecewanyaaa khairul fahmi dah ade awek :( i ambik u jelah mr k! :D

hyzan DZ berkata...

AKU TA SUKE AWEK KAHIRUL FAHMI. eee. hahahahaha

masshie mastura berkata...

betoll. dah kalah diamla wekkk!

Cikbelog berkata...

haha suka ah ayat last tu.nape tak bold?hehe khairul khairul..hehe

Liza berkata...

patutnyer dia dapat MVP tapi player yg penalti pun tak masuk yg dapat that title...pelik betul

K2r~90 berkata...

mb lepasni die plak dpt gelaran DATUK

Cik Miera Aziz berkata...

Hahahaha. KHAIRUL mmg terbaik! :P

Cempaka3mas berkata...

uitt,.''like'' dat 2nd statement,.haha,.tp 2 dlu2 jek,.skang dh xske,..sbb mcm xsmtinyer trbaik je,.sy xrse pon my Ex-Mr K adlh yg trbaik,.

SaYraH WonDerLanD berkata...

Khairul Fahmi mmg best. Dia menjaga gol malaysia dgn sgt cekap, kemas dan tangkas.

Hee aku da follow da pon blog awek encik khairul fahmi ni. They are so sweeeet

Agus@ kayu jabon berkata...

mampir nich...
menarik sekali blog anda dan saya menyukainya..
salam....

Sheera Shukor berkata...

awww.

Tanpa Nama berkata...

игровые автоматы онлайн бесплатно играть без регистрации сейчас и казино bin.

Hindi Golpo berkata...


Hindi sexy Kahaniya - हिन्दी सेक्सी कहानीयां

Chudai Kahaniya - चुदाई कहानियां

Hindi hot kahaniya - हिन्दी गरम कहानियां

Mast Kahaniya - मस्त कहानियाँ

Hindi Sex story - हिन्दी सेक्स कहानीयां


Actress photo and picture

Sexy Actress, Model (Bollywood, Hollywood)

Disclaimer

This is a personal blog and everything written on this blog, based on own and personal thought.

The owner of this blog did not responsible for any comments that made in the comment sections. The owner is only responsible by his name as written by the sections.

This web blog does not store any file on its server. All movies, software, form of files, pictures and any type of graphic forms that are posted on this blog are indexed from other sites and they are just for personal purpose only.

For download-able form of files/software/etc, it's just for demo and must be deleted within 24 hours. You are agreed with this term as clicking the download button.

Any pictures, videos and graphic forms, are not copyrighted as the date taken from the search engines. As if its copyrighted, all credit goes to the owner and I did not own the copyrights. All of the graphic forms are linked with the original source. All of those pictures, videos and graphic forms are not for any commercial use, I gain nothing for those forms of files.

Light 18sx contents.

All related names mentioned are totally fiction and got nothing to do with your and my life.
 
Powered by Blogger