Sabtu, 25 Disember 2010

Troll : Boys = Bullshit?

Assalamualaikum



Hye all. Ini bukan Mr K tau. Mana Mr K? Hurmm. Alaaa, mana lagi Mr K tu kalau bukan tengah sibuk main Dota. Tak pun tengah tidur buat air liur basi. Dia dan kaum dia tu sama je semuanya. Hanya tahu buat lemak. Tapi bak cari pasangan, nak yang slim-slim. Nak tak nak, terpaksa la juga perempuan ni jaga badan. Tak kesian langsung ke dieorang kat kaum comel nie...Isk.

Oh ya, kalau awak semua tertanya-tanya samaada saya hack account blog Mr K ni atau pun tidak, jawapannya, tolong lah jangan buruk sangka okay. Tapi ya memang saya hack pun. Senang sangat nak hack account blog mamat ni. Tulis je nama girl yang dia suka (Ulang : GIRL YANG DIA SUKA) sebagai password, sure dapat masuk. Padahal tu girl yang dia suka je. Bukan awek dia pun. Pfffffff, boys.

Nama saya Mrs K. Hari ini, saya nak cakap sikit lah tentang kaum manusia yang mempunyai mentaliti yang pelik. Dalam dunia ni hanya ada 3 jenis kaum gender manusia. Satu, kaum perempuan. Dua, kaum Trigender. Dan yang ke tiga adalah kaum yang mengada-ngada tak sedar diri. Atau pun... erm... apa ya nama scientifik dia? Oh ya, kaum lelaki.

Now, saya nak kasi sedikit fakta mengenai lelaki ya.

This so called handsome-hot-creature selalu perasan yang dia tu baik. Ye la dia lah yang paling alim sekali. Bila perempuan tak pakai tudung, dia kecoh-kecoh tak bertempat. Bukannya nak tegur elok-elok. Cuba la tengur secara berhemah. Kalau tegur dengan berhemah dan lemah lembut, mesti terpikat saya. Lagi terpikat kalau yang tegur secara berhemah tu adalah handsome umpama Jang Geun Suk dan Irfan Khairi. Bila terpikat, baru la ada keinginan untuk berubah. Ni tak, cakap macam tak ada sense of sensitivity langsung. Rasa macam nak bagi kaki kat muka tu. Terasa taw.



Well, cuba you all bayangkan apa yang akan terjadi kalau lelaki tak ada di sekeliling anda. Ya! Kalau lelaki tak ada, mesti tak akan ada kes rogol. Tak akan ada kes perempuan jadi lesbian di sebabkan dipermainkan oleh kekasih yang tak mutlak. Dan, kalau lah lelaki tak wujud, sure semua kaum perempuan akan happy sebab boleh makan banyak-banyak tanpa perlu fikir pasal kecerunan antara perut dan pinggul yang meningkat. Lagi pun, kalau lelaki tak wujud, tak perlu nak layan karenah mereka yang tak matang tu kan? Ewww so tak matang. Sebab tu lah ramai perempuan sukakan lelaki tua. Lelaki tua, bukan sahaja matang, malah banyak harta tau. Lelaki muda apa ada. Tidur pun bawah ketiak mak lagi. Lalala.

Lagi satu, anda anda anda tahu tak apa yang kita panggil lelaki yang ada half brain? Yes, gifted. Sebab mostly, they have less than just a quarter brain. Lelaki ni, tak pernah nak cakap benda yang betul di waktu yang betul. Ye lah, masa perempuan tengah tension lah dia merengek nak bermanja dan nak mengawan. Then, masa perempuan baru putus cinta la dia sibuk nak cucuk line buat-buat caring taik kucing. Dah la tak pandai bagi advice. Kalau bagi advice pun, jenis main lepas cakap je tanpa berfikir. Mr K misalnya.

Then, lelaki ni, bila nak mengurat perempuan tu, mesti nak start dengan cara gaduh-gaduh buat perempuan geram dan benci. Bajet ah benci lama-lama akan tukar jadi sayang. Tak boleh ke lelaki mengurat kaum perempuan ni dengan cara gentleman sikit? Contohnya dengan cara lemah lembut ke, bagi bunga ke, masak dinner yang romantik ke. Baru lah perempuan boleh terpikat. Ni tak, nak juga buat perempuan geram. Oh ya, zaman sekarang mana wujud dah lelaki gentleman yang romantik kan. Semua yang gentleman dah pupus. Yang tinggal hanyalah lelaki gentel-man. Ewwww!

Oh oh! Pernah dengar tak dengar quote ni:


"When a man brings his lover flowers for no reason, well, there's a reason."

Yes. Lelaki dah la tak pandai mengurat perempuan, memujuk pun tak pandai. Buat baik hanya bila nak mintak maaf dan mengurat perempuan. Kalau tak, jangan haraplah nak berbuat baik. Contohnya, bila nak mengurat dan memujuk perempuan, mesti lelaki akan bagi patung beruang (Bebear). Kenapa ye lelaki ni selalu sangka perempuan nak sangat patung beruang? Perempuan sebenarnya tak mahu lah bebear or chocolates or what so ever tu. Kami hanya mahukan seseorang yang boleh kami percaya untuk jaga kami. Masa nak mengurat tu, tak payah kasi macam-macam pun tak apa. Kami hanya nak lihat kesungguhan dan kesetiaan lelaki je. Tu je. Tapi kalau boleh kasi emas, intan, permata dan berlian, kami terima je. Kami tak cerewet tau.



Kemudian, lelaki selalu claimed yang dia bukan jenis yang menangis. Eley, ye ye je tak nangis. Padahal, kalau skali awek reject dia ajak couple, terus merah berair dah mata tu tahan nangis. Tunggu masa je nak mengalir keluar. Selepas tu mula la buat muka konon cool cover malu. Lelaki ni bukan ego sebenarnya. Tapi takut malu selepas kena reject.

Masa saya form 5, ada seorang cikgu kimia saya. Nama dia Datin Rosilah. Masa ngajar kimia, dia ada melencong sket-sket pasal bio. Dia selalu cakap "Eleh, korang ingat korang lelaki tu kuat sangat ke? Lelaki ni mana ada telur. Ada telur tu perempuan je (Ovum). Lelaki setakat sperm apa lah sangat. Dah la sperm tu sel paling kecil, boleh tahan 24 jam je pula tu". Hehe. Panas tak? Panas tak? Panas kan panas kan? Panas laa.



Dan yang terakhir, kalau anda nak tahu pasal this annoying-and-jerk creature (lelaki), mereka adalah umpama iklan di TV. Mereka suka sangat cakap gempak-gempak. Masing-masing mengaku yang dia tu lah lelaki paling setia. Mengaku yang dia tu lah lelaki paling romantik. Konon romantik lah tu bila cakap "Saya akan rindu awak selama-lamanya" atau "Hanya awak di hati saya selama-lamanya" atau apa-apa lah. Well, pernah tak tengok iklan minyak pelincir di TV yang cakap gampak yang berkata "This minyak pelincir is APPROVED BY NASA or APPROVED BY F1 EXPERT or APPROVED BY NASCAR BLA BLA BLA". But, hey could you believe that? Hell no. So yeah, men are like the advertisements. You shouldn't simply believe them, even a word from their mouth. Lagi pun, pernah tak dengar statistik pasal lelaki dan kecurangan mereka? 20% lelaki curang ketika di tempat kerja. Selebihnya, curang ketika selepas waktu kerja. So, "Hanya awak di hati saya selama-lamanya"? Pfffff. Bullshit.



76 ulasan:

  1. hahahah...pandai plak nk hack2 segala eh...huahahahahah

    BalasPadam
  2. fuiyooo...isu panasss...haha i loik

    BalasPadam
  3. serius ko hack blog Mr.K..??hahaha

    BalasPadam
  4. haha.Mrs K are truely true! ;D
    Mr K is bullshit? how come Mrs K..come on la..Mrs K is more than bullshit.selalu kutuk u tau Mrs K kalau u nak tau..HAHAHA

    *jgn mara ea Mr K... ;p

    BalasPadam
  5. hauahuahauhauahau
    ak skong!!!!
    ska3.. (^_^)v
    NSD~

    BalasPadam
  6. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  7. hahaha.... aku setuju.. well..
    lelaki nie.. sebenarnye sgt predictable.. sameje mcm perempuan.. tp saje nak cover...
    bajet baekjea... wahaha.. kawan aku ade ckp.. lelaki ni... hanya akan jadi diri sendiri bile die sorg diri jea.. bile die ngn org len die jadi laen.. oh mr k, betul ke?.. tp statement ni mmg boleh pakai. kan?..heeee

    aku ade pengalaman lelaki kol aku dan menanges sebb kene reject and di tinggalkan aweks.. haaa.. nak je ckp kat die.. padan muke ko.. haha.. x sgke.. keras2 pon.. dalam hati ade taman gak..

    BalasPadam
  8. Hakhakhak. it's sooo truee. ;p

    BalasPadam
  9. cool giler entry ni! thumbs up! toes up!

    BalasPadam
  10. hahaa. like criusly u hacked his a/c ?! gila hebat~ ;p

    "Bajet ah benci lama-lama akan tukar jadi sayang." - serious suka statement nie. hahahaa

    oh tp, taklaa semua mcm nie kann. i do know some yg boleh dipercayai. hahaa. tp tataulaa kalau buat buat baik ke kann. cewahh =p

    BalasPadam
  11. alaik this! so funny part yg cikgu bio tu. hahaha. hello Mrs K! ;p

    BalasPadam
  12. ahaa , saye sangat setuju ! kelakar pulak . lelaki mmg baek cume sangat annoying plus nakal . tue jea . betol tak mr k ? :D

    BalasPadam
  13. pandai jugak kau belakon jadi gegurl kan.
    ayat pun memang stok ayat pompuan pakai.
    HAHAHAHAHA.

    BalasPadam
  14. pompuan ni mainan dunia ja..hehe

    BalasPadam
  15. Go, go Mrs.K!! So true :D
    Masa Mr.K tengah buat air liur basi tu. Boleh la pegi tarik sehelai dua rambut die. Lepas tu jangan lupa lari. Hahaha.

    Lelaki ni memang la, tapi perempuan pun ade kekurangan (tapi tak sebanyak lelaki.kot.lol). dan sebab tu lelaki dan perempuan ni bila berkasih, boleh d katakan saling melengkapi :)

    Sperm sel paling kecik, meanwhile ovum sel paling besar dalam badan manusia. Yeeep!!

    BalasPadam
  16. demm aku bukan laki camtu. So so, pilih aku. HAHHA

    BalasPadam
  17. bapak ah..aku suke giler entry nih

    BalasPadam
  18. kenapa mesti buat entry benci lelaki/perempuan?

    sebenarnya kita semua sama.hamba Allah juga walaupun banyak perbezaan.

    dan mengutuk lelaki? Rasul kita adalah lelaki... think again

    BalasPadam
  19. hahahaha ;DD

    comel gile ade Mrs K pulak. hehe.

    BalasPadam
  20. ahhahahha
    mesti mrs.k tengah marah kan???

    BalasPadam
  21. perghhh...dasyat ar...
    neway..nice writing..love it..nk share eyhh

    btw...siapakan identiti mrs k ni...sile2 jwb mr.k..ke mr.k ade split identity?

    BalasPadam
  22. ahaks Mrs. K =)

    "You shouldn't simply believe them, even a word from their mouth. Lagi pun, pernah tak dengar statistik pasal lelaki dan kecurangan mereka? 20% lelaki curang ketika di tempat kerja. Selebihnya, curang ketika selepas waktu kerja. So, "Hanya awak di hati saya selama-lamanya"? Pfffff. Bullshit"

    Setiap ciptaan Allah itu pasti ada keunikan tersendiri. Seperti penciptaan manusia, tampaknya semua sama, tapi karateristik masing-masing pasti berbeza. Macam tu gak LELAKI. Tak boleh nak pukul rata semuanya seperti quotation kat atas dan wahai wanita, jadilah observer yang bijak bagi memilih siapa pasangan anda nanti.

    -tasnim-

    BalasPadam
  23. hey i like this post

    err..tp betullah aku xsuke dorg tegur lg2 psl hukum-hakam agama..
    well aku xkesah kalau dia berhujah sambil bg dalil2 dan bukti..

    ni main pakai 1 kenyataan je..
    dah terus kta 'Ok..ko golongan ni terus konfirm msuk neraka!'

    kalau mcm tu la dorg nk bermusyawarah..rasanya xberapa nk menusuk hati n kalbu la kot

    BalasPadam
  24. cayalah mrs.k.. finally ade gak entry yg mengutuk kaum tuan pny blog ni di blog beliau sndr..
    to mr.k.. this is interesting, mannnnn...

    BalasPadam
  25. Hoh? apa yang terjadi di entry ni? mrs K? huahuahua.. ;DD

    xde lelaki tak boleh kahwin.. T_T

    BalasPadam
  26. i like! datin rosilah pn ade bagitaw kat kiteorang jugak. good job. :)

    BalasPadam
  27. oh no..

    what a split personality u have Mr K

    BalasPadam
  28. saya nak Mr K jep!!! Tp Mrs K ni pon best gak. yeah~! go GIRL! naikkan martabat pompuan!!! ^,^

    p/s : my abah sllu ckp awak di hati sy slama lamanya dgn ummi sy.. tp sy yakin,abah sy maksudkannya sbb antara smua yg kat atas tu,stu pun x de yg sm ngan abah sy!!! [ bajet abah perfect. sape gik nak puji klo bukan sye an?? ;)) ]

    BalasPadam
  29. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  30. Mrs K that's rite laa ! memang lelaki ta boleh prcye kate2 mereka tu . even 1 huruf pon .

    lelaki is macam keling . suke ckp belibelit . hehe *sorry mrs k , emosi la mlm2 ni . PEACE :)

    terkini : Cermin Dan Perempuan

    BalasPadam
  31. hahaha terok gak bila lelaki kne bang balik.hehe

    BalasPadam
  32. watta...... who the hell ar u???
    give my mr.k back!!!!!!!!!!!!!!!

    BalasPadam
  33. errr ... mr k dah jadi perempuan dah ke....

    BalasPadam
  34. i lap u MRS. K..
    btw,baru tau laki kalau nak ngorat die gaduh2 dulu..

    BalasPadam
  35. @TheRealMe - Jangan la hack blog aku

    @Tasnim - Hm? Tasnim atau Naziha ni?

    @Sharifah - Oh, ni anak ustazah ke? Dah makin comel ya.

    @Anonymous 2:15 - Nak nak main dota :(

    @Ada - I sentiasa lelaki tulen tau.

    Happy weekend gediks :)

    BalasPadam
  36. "Well, cuba you all bayangkan apa yang akan terjadi kalau lelaki tak ada di sekeliling anda. Ya! Kalau lelaki tak ada, mesti tak akan ada kes rogol. Tak akan ada kes perempuan jadi lesbian di sebabkan dipermainkan oleh kekasih yang tak mutlak."

    abestu kalo takda lelaki pompuan xjadi lesbian? jadi apa? straight?
    -.-" nak straight ke mana tatau... zzz

    BalasPadam
  37. entry yg sempoi...suke entry ni.. :)

    BalasPadam
  38. dah tu Mr.K ni lelaki macam mana?
    selalu kias2 je.cakap orang je pandai ea.
    cuba la cerita diri sendiri macam mana plak. meh kitorang yang judge! haahha. lgi interesting.

    BalasPadam
  39. nice opening entry :)

    n i still lyke boys yg ska start ngan gado2. boys yg ska puji2 girls dye ska is lyke eeewwww tawla ska tp xpayahla gtaw memanjang. hehe.

    BalasPadam
  40. pergh..

    ganas woo gambar last~

    bling2 mataku~

    BalasPadam
  41. tu nickname yg nmpk ke-inesen-an berbanding kegedikkan nickname 'comel gler';p

    BalasPadam
  42. wa hacker rupenye hahahaa...identity anda terbongkar haha

    BalasPadam
  43. mrs k, lelaki yg hebat plus cool xkn terpengaruh dgn semua carutan ni cm aku..ktorg akan wt xtau je sbb nti smpai mse korg gak merengek2 nk kt ktorg (pehhh bongkak gila statement aku) hahahahah

    pape pn, mr. k..jom lawan dota..haha

    BalasPadam
  44. dont know y..
    just like post ni..hak9..
    mrs k anyway ha??..
    believe or not..ha9

    BalasPadam
  45. ARGHHHH!!!!!.. Salah ka lelaki menangis.. apsal nak persendakan plak.. bila laki x mnangis, kata ego tggi, bila laki mnangis kata lembik.. wth???!!!

    wahahaha, ckp sperm x kuat padahal setiap org kat sini suma asal muka sperm... wakakakakaka..

    BalasPadam
  46. hoo aq da jumpe da lelaki baek+cute+sweet+simple n not annying. aim die sorang jek..

    yeebaaa

    BalasPadam
  47. terbaek ahh entri ni..aku suka.aku sokong.coolio..

    BalasPadam
  48. -Q-i just dont like this post mrK.the only prob is that lelaki have too much EGO.thats it.lelaki mmglah tak boleh sllu menangis mcm perempuan,i pun xsuke tgk laki menangis.in fact they should not.n no, i xtau mcm mana life without man.u ckp snglah.i nak ambil pinggan atas kabinet pn pnggil abg i.nk repair kereta pn kna ajak bf i. n last, yes i nak big bear,i always want it ok.(pls2 God let my bf knows about this!).for me its a symbol of pengorbanan(hee..)n also proof that he loves me more than his money.thank you.
    ~(-.-)

    BalasPadam
  49. pandai ye mrK. kreatif wooo. tapi cara tulis sama lah xP

    BalasPadam
  50. Mrs K? Woahhh
    Agak terasa, tapi betol ape. tapi tak semua laaa..
    Btw nice giler entry nie,
    tapi kenapa gaya penulisan sebijik macam Mr.K?
    heee :P

    BalasPadam
  51. best ahhh entry nie.

    tapi ak setuju kenapa kena nk bg permpun bear tue? konon2 comel kot. haha.

    BalasPadam
  52. haha :D
    tapi, kalo x de laki, x delah kiter semua ni. ovum sorg2 shj x boleh jd baby, kene ade sperm . lol :P
    Carilah pasangan hidup betul2 ;)

    BalasPadam
  53. astaghfirullahal'azim

    BalasPadam
  54. x bley blah siap mention name jang geun seuk lg..hohoho

    BalasPadam
  55. pilihan yg sgt tepat!!! jang geun suk mmg hensem+macho+cool giler!!! =P

    BalasPadam
  56. ini Mr K kan??

    BalasPadam
  57. saya setuju klau kita benci kan owg jangan benci sangat nanti itw kekasih hati suatu hari nanti. haha.

    saya mengalaminyer sampai skunk. haha. dulu benci sangat sangat tibe tibe masa akn datang dye lah owg yg kita sayang smpai skunk masih tak lupe lagi. aish.

    hahaha.

    BalasPadam
  58. oh..incik K sebut nama boifren saya hari ini.. Jang Geun Suk tersayang ~
    hahahahaha!

    BalasPadam
  59. datin r0silah.? ajar kimia.?
    xtau lah kalau ak ni hilang ingatan ke ape.mrs K student al0r akar ke dulu.? tnye je untuk kepastian.lala.
    have a nice day.hehe

    BalasPadam
  60. kantoi layan cerita korea gak. Cmne tahu jang geun suk itu adalah hensem . LOL. Bdw, irfan khairi tu takde la hensem mn pun. Hensem lagi Aaron aziz. LOL

    BalasPadam
  61. sy taruk n3 ni di blog sy utk dikongsikan...

    hehehhehe~

    BalasPadam
  62. mrs K for real??
    seriusly?
    huhuhhuhuh
    entry ni mmg hot hot hot..isu hangattss..
    tp saya stuju yg last sekalik tu
    lelaki mcm iklan == so true

    BalasPadam
  63. I really hate people who always fight with their gender . Macam perempuan vs lelaki . Bukan nak mengata tapi , macam tak redha je dengan ketentuan Ilahi . Imran baru je beberapa minit baca blog ini dah rasa bersalah .

    BalasPadam
  64. Salah , sebenarnya sperma boleh hidup selama 72 jam / 3 hari , ovum 24 jam . Lain kali baca Science Form 3 KBSM .

    BalasPadam
  65. haha segala isi hati diluahkan di sini dah .

    BalasPadam
  66. datin rusilah????
    xkn kbutulan ama kott.dia ajr sek.men.keb dato' ahmad maher,klntn,skrg,saat ini.
    i hope its the same datin rusilah yg ajr aq f4 dluw.tp cara,they look like the same person.ahakz.

    BalasPadam
  67. hahahahaha..aku suke gile ngan cikgu kau ni mrs.k...hahaha

    BalasPadam

Pilih. Nyawa atau comment? Good. Tulis elok-elok.