Ahad, 5 Disember 2010

Kenapa Perempuan Ramai Kena Rasuk / Kacau Hantu dan Makhluk Halus.

Assalamualaikum



Hai. Eh, OI SILA JANGAN BACA SAMBIL LETAK TANGAN TUTUP GAMBAR YE.

Jeng, jeng jeng.

Well, hari tu, ada orang tanya aku,

"Tak nak buat entri pasal hantu ke?"

Actually, aku memang nak buat pun. Tetapi isu hantu terlampau general dan nak cari idea teramat payah. But then, semalam sebelum aku tidur, aku terfikirkan beberapa perkara pasal hantu. Aku bet korang kalau sebut je hantu, korang mesti takut. Biasalah, perempuan. Semua benda nak takut. Padahal bukan ada apa pun. Ehem..


Aku sebenarnya, tak pernah pun terjumpa dengan hantu. Tak tahu lah kot-kot hantu tu takut jumpa aku atau dia tau kalau dia jumpa je aku, mesti aku takut lari tak ingat dunia. But the real is, aku tak pernah jumpa hantu yang betul-betul yang real punya. Balik-balik, nampak kelibat. Balik-balik nampak kelibat. Semuanya kelibat tak ada pun jumpa hantu yang dok merenung aku. Atau bak kata orang putih, ada eyes contact.

Aku malas lah nak bercakap pasal hantu ni wujud atau tak. Sebab itu adalah kepercayaan masing-masing dan sains tak dapat buktikan memandagkan benda ghaib ni adalah waaayyyy out of kemampuan sains. But, today, Abang K nak cerita sikit perihal hantu.

Hantu di UniKL MICET.


Here is the thing. Micet punya tempat adalah di Bandar Vendor, Melaka. Ya, nama je bandar but the real is, its soooooooooo hutan. Banyak kisah hantu-hantu di UniKl Micet ni sebenarnya. Mostly yang berpengalaman bab di kacau ni adalah yang duduk hostel dan yang nak lepak hostel. Antara kes yang paling famous adalah bab ada benda ketuk pintu bilik student perempuan dengan kuat pada sekitar pukul 2-3 pagi. Dan bilik yang di ketuk tu mesti mengadap hutan dan bukit. Again, ini adalah tak sure sebab tak nampak face to face. So, lets take it as ada orang mengacau.

Begitu jugalah dengan student luar yang ulang alik dari hostel dan rumah sewa di tengah-tengah malam. Biasanya, kalau nak kena buat assignment, kena lah balik dalam pukul 2-3 pagi kadang-kadang. Dan, laluannya adalah amat gelap. Dan, kebanyakkan kes yang berlaku adalah nampak hantu di sebuah bangunan kedai yang yang siap di antara Micet dan jalan keluar. Dan again, it just another kelibat with red eyes. Maybe drug-lover atau self doctor I don't know and I don't care.


But, walau apa pun kes hantu dan makhluk halus di perkatakan, tak ada satu pun yang nampak face to face yang macam kat dalam movie, wayang dan apa-apalah cerita bersiri bajet misteri. Kat dunia sebenar, semuanya just kelibat kan?.

Dan, dari semua-semua kes, pernah tak anda terfikir kenapa perempuan adalah golongan yang paling banyak kena rasuk hantu? Sikit-sikit perempuan kena rasuk. Sikit-sikit perempuan yang hysteria. So, kenapa perempuan histeria?

Perempuan dan rasukan.



Berpandukan kepada hantu-hantu dan makhluk unknown yang selalu kacau awek-awek comel Micet dan gadis-gadis di seluruh Malaysia. Pernah tak anda terfikir kenapa ramai pelajar perempuan yang di rasuk hantu? Kenapa bukan pelajar lelaki? Kenapa bukan bapuk? Adakah sebab lelaki dan bapuk kuat semangat? Dan perempuan pulak tak kuat semangat dan lembik serta gedik? Ya! Itu betul. Tapi ada sebab lain which is, you girls being naked.

No, im not joking. Aku pernah baca majalah Solusi. Antara sebab pelajar perempuan di rasuk adalah di sebabkan ada certain hantu dan jin yang dah jatuh cinta dengan gadis-gadis comel yang berbogel samaada di dalam tandas ketika mandi atau masa lepak-lepak dalam bilik sorang-sorang. Korang pun tahu kan yang tandas adalah tempat kotor dan benda-benda ghaib ni suka lepak kat tandas. Pulak tu, datang pulak korang si perempuan buang pampers merata-rata. Then, masa mandi, mandi bogel. Tak pun, masa mandi tu, nyanyi-nyayi. Tak pun, main sabun dan main air berkelajuan tinggi. Hantu-hantu yang melihat pun tertarik dan jatuh cinta dengan anda. Again, Im not joking. Ianya telah di perkatakan oleh seorang ustaz juga dalam majalah solusi yang masa itu ustaz tu sedang merawat seorang gadis yang di rasuk. Dan tajuk article tu kalau tak silap aku 'Cinta Jin' atau apa-apa je lah aku dah tak ingat.

So, gadis-gadis comel Malaysia yang umpama Amoi sekalian. Kalau nak mandi malam-malam tu, tengok-tengok lah sikit kat atas tu. Mana la tau kot-kot ada kepala tanpa badan yang mengintai. Tapi, kalau takut sangat tapi still nak mandi gak, cari lah seseorang yang berani, baik dan boleh di percayai untuk temankan anda mandi skali.

Abang K, misalnya.



85 ulasan:

  1. Saya pilih komen =P

    Huhuhu~ memang ustaz di skola dulu pun ada cakap mcm nih. Jin2 tuh bleh suka dengan pompuan sampai dia ikut wlaupun pompuan tuh da kwen dan seterusnya merosakkan rumah tangga pompuan itu..

    BalasPadam
  2. pompuan kaum lemah,selalu kena usik ngan hantu serta laki2..kahkahkah

    BalasPadam
  3. boleh, kalau abang K nak kena penampar masak pedas cili api..nak?

    BalasPadam
  4. hantu pompuan mesti slalu mengendap jantan mandi.. jage2 encik K!

    BalasPadam
  5. abang K nak teman ? hahaha


    seram betol bace ni . bru tahu yang hantu pon jatuh cinta ngan manusia +_+

    abang K , thx 4 the info :)

    BalasPadam
  6. nape ko letak gmbr pocong..
    seksa jantung aku *__*

    BalasPadam
  7. huh contoh xleh blah hahaha~~~
    tp mmg spttnya xleh berbogel pun,islam pun dah terngkan adab2 mandi..ikut sajalah..

    BalasPadam
  8. dan abg SCA NDX misalnya. HAHA

    BalasPadam
  9. cari video ustaz kazim .

    ada cerita pasal hantu jatuh cinta pada manusia .

    BalasPadam
  10. ko la hantu sbnrnyer kan??

    BalasPadam
  11. perghhh! gmbar2 nih kalu bca tgh2 mlm..mau mimpi...hehe...
    tp last skali xbole blah...perlu ke mr k yg teman?aishh....haha

    BalasPadam
  12. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  13. seram pulak baca pasal hantu malam-malam gini. aishh. nyesal baca. buat aku termimpi je tido nanti.
    :)

    BalasPadam
  14. knapa msti utk gadis yg umpama amoi je?hampesz.
    adeyh.cmne ak nk mndi tgh mlm jap g.nk suh org cam ko teman?xde mknanya abg k gatal~!kehkeh

    BalasPadam
  15. Hahahahahhaha...
    main sabun?
    Air berkelajuan tinggi?
    Statement mintak kaki dari perempuan tu Mr K
    Hahahahahahahhaa
    Tapi cam betul jee...
    Cinta jin?
    Hee...

    BalasPadam
  16. @Cerita lebat - Mana ada. Lelaki mana ada mengusik. Lelaki bermanja je.

    @Aiza - Garangnya. HAHA

    ABANG SCA NDX TAK BOLEH.

    @Amiea - Mana ada ;(

    @Lady - Pilih, aku yang temankan, atau... 'tu' teman kan. Haaaaa

    @Shahiela - Aku rasa sekolah kau ramai hantu perempuan tu.

    @Dyah - Sweet nightmare. Nite.

    @Stalker - Eh eh. Aku cakap pasal mandi.

    BalasPadam
  17. hahahha. baru amek feel seram dah terus gelak guling2 baca ending entry. :P

    BalasPadam
  18. mintak simpang jumpe "mereke" ya Allah~

    BalasPadam
  19. seram dohh..dh lah kat cnie dh xamai owh..adoii

    BalasPadam
  20. memang tutop pic bile bace entry nih..huu~

    BalasPadam
  21. erk..camtu ke?means antu@jin yang u maksudkan ni lelaki? tapi betul gak,selalu pompuan je yang kena rasuk,jarang dengar lelaki mengilai..mihaahhahahahaa

    BalasPadam
  22. kenapa orang pompuan lebih ramai kena rasuk/hiseria...

    sebab dah mind set diorang macam tu. kalau balik2 tengok cerita hantu or seram sampai bayangan tu melekat di minda, apa diorang tak mengalaminya. aku tengok di luar negara tak ramai pun orang pompuan dia histeria. ni kalau dekat malaysia, ada yang sampai satu hostel pompuan tu kena. semuanya gara2 banyak disuap dengan cerita2 hantu seram.

    BalasPadam
  23. hahaha..seram gilaaa~ eh boleh percaya ke encik k nih bab teman tu? hahah

    BalasPadam
  24. abg k nak teman..haha..sagt xleh bla..

    BalasPadam
  25. alahai....susahkan abg K ja ha...kalau kena cekup ke ap kan dh susah..haha

    BalasPadam
  26. @Nordin - Ya. Dan ini lah masa nya untuk anda tunjukkan kelakian anda dengan menemankan dieorang yang sedang ketakutan. HAHA

    @Dee - Eh tak apa. Tak susah susah pun.

    BalasPadam
  27. aku berani, baik dan boleh dipercayai.


    sila-sila.

    BalasPadam
  28. hoish. dapat baca sampai habis pun. byk lak gambar seram tu kan. hahah.

    jom join >> Misza E-Shope Opening Giveaway

    BalasPadam
  29. hampeh....aku terbuka blog ko tgah2 mlm laks...maap la...xbaca la entri ko kali nie...huh~~~

    BalasPadam
  30. aku study dkt uitm perak, apa yg hang ceritakn nie encik K sebijik lahh terjadi kat sana, especially all the rumors psl ketuk pintu bilik ke, ad org pggil2 kat tingkap ke, part kena rasuk/meracau ta tau na komen, mmg pompuan jea yg dok kena, masa aku minggu orientasi dulu dekat 20 org gak lahh kena dlm dewan dlm masa serentak, habis riot, memang moment paling mistik dlm hidup aku waktu tuh,

    BalasPadam
  31. mane dapat pic2 neh...
    susah aku nak bace entri sebab asyik kne tutup mate...
    hu2...

    BalasPadam
  32. abang K.. bace majalah solusi
    tahniah :))

    BalasPadam
  33. uhh~

    gambar2 tu seram T_______T

    satu lagi, pompuan2 kena amalkan baca ayat kursi..

    spy Allah lindung kita dr gguan manusia dan syaitan serta jin :)

    amalkan ayat kursi kat mana2 je anda pegi, insyaAllah mujarab...

    BalasPadam
  34. Tak sangka kau baca majalah Solusi....respek.

    Panjang2 bebel pasal hantu,last2 sebab perempuan kena rasuk sikit je...haha~

    Opening tu penting...ending pendek.
    haha~

    BalasPadam
  35. dulu, aku sekolah asrama, semua mandi pakai kain basah,
    sebab, mandi kat kolah,x pon shower x de pintu,but still,, ramai je yg kena histeria bagai,pampers tuh.. aku tak nafikan lan. tepat sekali.

    BalasPadam
  36. tapi..knapa tgk gambar2 smua hantu perempuan...hantu ni ke yg rasuk perempuan??..lesbian ke ape hntu ni..haha..

    BalasPadam
  37. hahaha..abg k nakal tau.. hahaha

    BalasPadam
  38. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  39. betul2 bahye. klu jin tu dah jatuh hati kat manusia. susah lepas ni klu sape2 nak rapat ngan gurl tu. pasal tidu petang . klu gurl tidu kaki lebam2 tu jin gigit.

    BalasPadam
  40. my mak cakap, hantu suka 'usik' pompuan sebab pompuan suka menjerit and ketawa mengilai. dah jadi satu geng ngan setan tuh, tu hantu admire tuh.... hahahha

    BalasPadam
  41. salam.. cik perempuan2 kena rasuk
    kerana
    1) anak dara yang masih berdarah manis..
    2) sifat bercakap besar tidak takut atau terlalu berani juga
    akan membawa kepada syaitan jin suka
    rapat pd kita
    3) solat jgn tinggal dan mengaji.. iman harus kuat
    4) jangan duduk sendirian jika hati kosong dan bercelaru... syaitan suka
    5) perkara2 yang brother k kata kan tadi... semuanya benar..

    semasa tdo juga syaitan2 ini suka mengganggu
    jadi sblm tdo ambil wuduk dan bacalah fatiha/kursi
    tdo jika blh jgn terlentang.. mudah di hempap syaitan..

    ini aku ambil dari pengalaman semasa duduk hostel waktu sekolah dulu.. =) oppsss tuan khemah panjang ler plak komen.. sollyyyy

    BalasPadam
  42. abang K, aku tak berani temankan diorang. pernah dulu aku kena pelempang oleh pompuan gara2 diorang terkejut beruk sebab ingatkan hantu sentuh bahu dia rupa2nya cicak yang jatuh. itulah bahana mendekat pompuan histeria. Lol

    BalasPadam
  43. kalau kat sekolah dulu, orang yang kena rasuk ngan jin ni penah cakap.. diorang tak kacau laki, sb perangai laki jauh lagi jahat daripa diorang.. well done guys, jin pon takot ngan korang.. hahaha

    BalasPadam
  44. setan nih suke pompuan yg badan kotor or pompuan yg dtg bulan . yela time tu kan tk bole solat so senang setan nk goda .

    BalasPadam
  45. beringat-ingtlh anda sbelum anda diperingatkn..

    BalasPadam
  46. nak baca...
    tapi pic seram sgt..
    scroll lagu giler smpi bwh smbil tutup mata..
    huhu...*~*

    BalasPadam
  47. slalunye kn pompuan yg kna rasuk tu sbb mase tu die pms...
    slh ke info tuh?

    BalasPadam
  48. hoi kuwajaq gila letak gambar hantu byk2 malam2 ni weyhhh. demmit!

    BalasPadam
  49. benci btul aku.knp wat entry bgini.bulan depan dah nak sambung blaja.first time duk hostel.tempat baru plak tu.aku dah la penakut.benciiiiiiii mr k...

    -miss a-

    BalasPadam
  50. adoy..nilah entry paling seram yang Mr.K buat..adoy2..hampir2 putus asa tak nak baca dah..tapi, nak jugak..so, terpaksa mintak tolong adik tutupkan dengan tangan gambar hantu..hahaha..

    btw, gurl kan insan yang lemah.. =P

    tapi, pape pun, thanks for the info..baru tahu..ngee

    BalasPadam
  51. baca entry tak tgok gamba pongg
    haaaha
    hampehhnye antu.ngendap org manddii

    BalasPadam
  52. salam..
    entry yg bez n funny jg..
    thanks for de info..
    nnt crite sikit ttg y majority of those yg kna rasuk/histeria ni adlah muslim..so dat semua org terbuka mata ttg bnda ni..
    (juz cdgn je..tq)

    BalasPadam
  53. oh yeah.. sape kata cik lelaki2 tak pernah kena rasuk??
    ada berani mahu tengok??
    diorang kalau ena histeria lagi teruk
    dari cik perempuan2...

    ini realiti..

    BalasPadam
  54. Grrrrr~

    diskriminasi betul hantu2 ni. Apesal diorang tak nak kacau org lelaki eh? tch!

    haha. by the way, 'nice' pics. ;)

    BalasPadam
  55. @Bariyyah - Eh, betul ke? Hebat. HAHA.

    @Misnan - Thank you for the info.

    @Anon 11.49 - Selamat datang ke alam hostel.

    BalasPadam
  56. OK, post kau kali ni, memang SERAM!
    haha
    kt tmpt aku, depa dok cerita yang time2 exam akan ade "makcik jual nasi lemak" kt tepi tingkap. adeh~~ kalau budak yang tingkat 9, memang gerun la kalo dgr 'makcik' tu offer nasi lemak kt tingkap. hahaha.
    tp, x taw la tu mitos ke ape. ramai orang ske dgr cte hantu ni. kalo bercerita, kompem, 1 katil, tdo 2 orang. =p

    BalasPadam
  57. hahaha. ko temankan bini ko sudaaa...

    kesimpulannya, jangan naked. haha

    BalasPadam
  58. benci entri kau kali ni. ches2!!

    BalasPadam
  59. Hahaha. Kelakar gila oh tapi pada masa yang sama seram. Blog ni best :)

    BalasPadam
  60. huh! tak sanggup nak tgk gambar2 tu di kala ini.

    BalasPadam
  61. @Nohfee - Tak nak try beli nasi lemak tu ke?

    @Iqa - Thank you :)

    @Eyka - Busuk.

    @Afzan - Eh, awal lagi lah. Tengok lah. Penat aku upload tau.

    BalasPadam
  62. Comment : huhu ! actually betul ape yang abg K cakap . ustaz kat sekolah pon ada cerita . hoho . Abg K misalnya ? ABANG K berani kah ? haha

    p/s : just joking :P

    BalasPadam
  63. kalau makcik lewat 50an yg dah manopos kene rasuk lak cmne? hak3

    BalasPadam
  64. shit seram. pasni x main dalam bathroom dah :S

    BalasPadam
  65. hee. hantu suka wat love bite. mndi malam2 pastu pg sok ade luv bite. so suwitttt :)

    BalasPadam
  66. ergk....!benda alah tu boleh jatuh cinta dengan manusia keh? tak guna la... da la aku slalu dok sorang kat rumah. eh, takpe2 aku tak comell ;)

    BalasPadam
  67. sy igt mr.k je yg gataiiii..rupenye hantu,jin,pelesit,bedebah pon gataii jugak ye..
    mr. k aja ke??muehehe

    BalasPadam
  68. ERk..Hantu pun jatuh cinta ke -_-"

    Abang K nak teman?? Nak rasa selipar leopard kaler pink size 9 masok dlm mlut x?

    BalasPadam
  69. erk! gatalnyaa! hahahaa ohdamn terganggu pembacaan gue dgn gambar2 berikut. hahahaha

    BalasPadam
  70. mampir nich...
    menarik sekali blog anda dan saya menyukainya..
    salam....

    BalasPadam
  71. assalamualaikum . hey khairul , ingat i lagi ? (: nice entry . i rase laki pun ade kena kacau , tapi laki kan macho . so , dyeorang takdelaa nak kecoh kecoh cerite kat membermember dyeorang . pempuan nie kecoh siket . dengar orang batuk malam malam pun , dah bising esok pagi . kan ?

    BalasPadam
  72. Siyes, x gune. dengan gambar2 yang err..urm. x pe la.
    Anyway, cam de pnglaman mengintai prmpuan mandi je..pe cher?
    mr.k kot yang hantu nye...

    BalasPadam
  73. Mandi bogel,xper ag..jatuh cinta xper ag...

    ney yang paling terok...

    barang melapik ehem2 untuk darah haid...yang ney,mudah sangat2 kalau hangpa nak kena jilat ehem2 tu ngn jin,jan,ifrit anak beranak...sudah maklum,setan suka ngn darah haid....kalau hangpa,xcuci betoi2 mahu dibuatnya hangpa sampei bengkak rahim tu.....

    INGAT..

    jangan dok suka2, peram kain lapik ehem2 tu lame2 dalam toilet...buang elok2,sebelum buang check ade darah ag ke x....

    INGAT...

    terlampau gumbira,syaitan sangat suka..terutamanya,pmpuan...terlampau taksub,pun susah jugak....yang paling penting,hangpa jangan selalu dok ingat2 makhlus unseen with mata kasar manusia ney.....ibarat,menyeru benda2 tu dok datang....k?

    Off topic....

    kalau boleh,jangan selalu dok jalan2 tempat2 keras....balik je,dari hutan ke air terjun ker mandi bersih2...amek air smayang.....3 kul+ ayatul kursi...jin nampak kita,kita xnampak jin....kalau nak kencing tu,toksah dok sebut ASSALAMUALAIKUM TOK NEK,DATO' MENTERI ke ape ke...sebut ja Salamun Ala Sulaiman nafil alamin....bila masa,diorang jadi nek tok hangpa?

    senang cita......

    BalasPadam
  74. abg k mngmbil ksmpatan nieyhhh...abg k pon da cm antu taw...law mcm yusry bole la ajak teman.. :p

    BalasPadam
  75. cheh, . . . suruh ko temankan diorang ? kan lagi senang aku je temankan, hihi :P . . . . . .

    amboi, aku sejak masuk blog ni jadi gatai la plak, muehehehe . . . . :D saje je trick nak tarik perhatian, . . . . . hehe

    BalasPadam
  76. wow, pompuan pun men sabun jgak ke? siap dgn pancutan air berkelajuan tinggi. kan kat micet tu banyak jantan............

    BalasPadam
  77. Jgn tgok gambar tu ambik tangan tutup gamabar

    BalasPadam
  78. Nyawa :P.Dalam seriusya ada jugak ,gatalnya yew ;).Kalu ye pun ,takde gambar "lebih seram" ke ?? :* Boleh la letak sekali :O

    BalasPadam
  79. Lain kali duk solat ke mengaji. Baru setan tk ganggu. Kalau asik joget2 mesti lah hantu ikut joget sekali. Pastu jangan mandi malam malam pulak. Sebab kalau mandi malam dapat sakit. Tapi takut jugak sebab rumah kampung. Tandas ada lobang kat atas. Kecik jer tapi tkut jugak bila tengok atas. Macam ada org kat atas.

    BalasPadam

Pilih. Nyawa atau comment? Good. Tulis elok-elok.