Isnin, 20 Disember 2010

Gambar : Realiti Hidup.

Assalamualaikum

Hari ini, aku di kejutkan dengan kedatangan seorang sahabat lama ke rumah. Muka dia monyot gila. Dia datang kepadaku adalah kerana dia ingin meluahkan masalah dia kepada ku. Biasalah, selain baik, aku juga peramah, pendiam dan pandai memujuk. Aku juga seorang yang pandai mendengar masalah (dengan gadis comel sahaja).

Dia monyok kerana dia selalu hadapi masalah dengan kawan-kawan dia yang hipokrit.

Lalu, aku pun teringat akan perihal lembu. "Hidup ini umpama lembu di dalam kandang" yang aku baca beberapa hari lepas. So, aku pun arrange step untuk bercerita perihal lembu di dalam kandang ini terhadap sahabatku itu.




47 ulasan:

  1. perghhh! double meaning tuh! HAHAHA

    BalasPadam
  2. hipocrite is better than backstabber
    ~_~'

    BalasPadam
  3. hahahahahahah.astagfirullah!

    BalasPadam
  4. haha .. lepas ni orang mengadu masalah kat kau, make sure ayat masih bunga-bunga. cool juga steady, bro.

    BalasPadam
  5. Bangan punya itu lembu hahaha.

    Terbaik. So... prob dia dah setel ke?

    BalasPadam
  6. niceee advice! hahahaa. and the pic crius lawak ;D

    yeah, mungkin btol jgak. tak semua yang dtg mendengar rela membantu kan. ada yang dtg mendengar utk ambil kesempatan..

    BalasPadam
  7. double meaning sungguh ! hahaha xD but so damn true !

    BalasPadam
  8. eee..habat!-tasnim-

    BalasPadam
  9. o.m.g

    giler menakutkan ko nye contoh!

    BalasPadam
  10. hahaha... xgne tol... keji pnye lembu.. hahaha

    BalasPadam
  11. haha..kau mengigau ker MR K??hak3

    BalasPadam
  12. ahaha.. apa la Mr K.. org2 yg innocent mna phm double meaning entry nih.. hypocrite is better than backstabber.. org innocent komen camnie la.. ptutnya "backstabber".. ngeh3..

    BalasPadam
  13. adeih.. apekah?? oh.. sy sure xmo cerita prob sy kat mr.k... nanti mau "ayat bunga " pe la yg sy dapat.. ish2 mr.k... ayat dh baik tp gamba bw meaning yg lain... herm..lagi satu, kate pendiam camne boleh jadi peramah plak.. musykil..*tgh pk ni..

    BalasPadam
  14. perghhh....datang projek trus...ni mmg btol bantu membantu ni...

    BalasPadam
  15. HAHAHA! lawak2.. yep.. life's like that.. ;)

    BalasPadam
  16. Adoiyaii..haha..double meaning terbaekk.. :p

    BalasPadam
  17. hahahaha x boleh blah siot,
    so be careful buddies.

    BalasPadam
  18. yeah..yg aq phm ader kwn yg sker tikm dri blkg kn..hehe~
    tp yg aq psti..dlm mner2 entri ko psti akn ader ayt tuk memji dri ko sndri..haha :)

    BalasPadam
  19. hui..
    hang takkan buat cam lembu tu kan?
    kan?kan?

    BalasPadam
  20. hahahahaha u rock my gloomy day thanks :)

    BalasPadam
  21. Hahahahahah.. bodoh punye lembu.. Kejam la syial

    BalasPadam
  22. @Afzan - Eh, I baik..

    @Anony & Din - Ada banyak meaning backstabber tu.

    BalasPadam
  23. haha.. kadang2 tak boleh nak percaya org sekeliling kte sklipn.

    BalasPadam
  24. haha..moral value 2 dh nmpk dh..cth 2 mmg kene ar..tp..jln cite xleh bla..interstng.. ;)

    BalasPadam
  25. hahaha. lambat paham sikit. =.-

    BalasPadam
  26. hoho.. double meaning ouh... gud job.. kelaka dow

    BalasPadam
  27. PLS la bro...dats not funny, ok!~

    BalasPadam
  28. baca komen baru faham. -__-

    BalasPadam
  29. hahaha...dasat lah.takleh balah la bendealah tuh

    BalasPadam
  30. hahha..double meaning terbaekkkk!!!
    tapi memang..life slalu camtu..kawan sendiri pown leh tikam blakang. tapi kan, gambar ko memang wat aku gelak pagi ni!TQ bro..

    BalasPadam
  31. ni dinamakan mengambil kesempatan di dalam kesempitan

    BalasPadam

Pilih. Nyawa atau comment? Good. Tulis elok-elok.