Isnin, 27 Disember 2010

Sinar Laser : Malaysia - Cheater? Piala AFF Suzuki 2010 (Twitter Bola)

Assalamualaikum


Oh oh. Malaysia menang match dalam Final Pertama Piala AFF Suzuki tadi. Waaa, agak tak percaya kan Malaysia boleh menang dengan kalahkan team Indonesia 3 - 0 pula tu. Semuanya terima kasih kepada Safee Sali yang kasi dua gol; pada minit ke-61 dan ke-73. Dan Mohamed Ashari pula kasi  gol pada minit ke-68.

Well, aku tau ada sebahagian orang indonesia yang baca blog aku ni. Tapi, aku still nak bagi tahu yang, "Indon, could you please stop giving us the excuses and admit that you are losing the game from the start?"

Kalau korang bermain twitter, korang akan perasan yang trending worldwide yang paling famous sekarang ada keyword #MalaysiaCheatLaser. Dan selain itu, tak kurang yang cakap Malaysia curang, curang curang dan curang sama Indonesia. Ya, mana-mana je kalau korang pergi ke forum dan akhbar online Indonesia, korang akan nampak yang most of latest issue adalah bab "Malaysia", "Curang", "Laser" bla bla bla. Memang trends habis.


Ini tak termasuk fan page di Facebook. Bergaduh-gaduh bukan main lagi.


This is scary. Why? Sebab Malaysia dan Indonesia memang dari dulu lagi bergaduh. Gaduh isu curi budaya lah apa lah (Boooo) sampaikan dieorang nak bunuh setiap orang Melaysia di Indonesia dengan menggunakan buluh. (Buluh? Seriously?).

And sebentar tadi, bab laser pula menjadi isu. Kecoh bila orang-orang indonesian sibuk letak gambar kononnya penyokong Malaysia yang sedang menalakan laser ke arah pemain Indonesia. Siap tunjuk bukti lagi kononnya pancaran laser tu tertangkap dek kamera. Gambarnya adalah seperti di bawah.


Ya. Gambar di atas adalah gambar dimana orang-orang indonesia dok kata yang ianya adalah 'bukti' orang Malaysia kasi laser kat pemain indonesia. Padahal, gambar di atas di ambil dari SINI. Which is satu gambar dari FIFA 2010. Hey, logik lah. Mana ada orang Malaysia nak pakai serban apa tu semua. Muka pun gelap semacam. Orang Malaysia baik-baik tau. Muka pun putih.

Well, for Malaysian, jangan lah kutuk dan maki-maki dieorang. Kita lagi educated dari dieorang kan? Dieorang nak buat Ganyang Malaysia (belajar ilmu hitam dan serang Malaysia. Tapi sampai sekarang tak der apa-apa pun). Tak kurang juga dengan thier swipes dan bla-bla. But, we are Malaysia. Kita tak buat provoke-provoke dan benda-benda macam tu. Sebab we are way much better than them.

So, apa-apa hal, see you next match, Indonesia.

P/S : Bab pemain indonesia buat-buat jatuh then sakit tak ada pula nak dijadikan isu.



74 Comments:

Manj berkata...

harapnya tak ada lah isu ni dipanjangkan. and diam tak bermaksud kalah :)

betul tak?

Fatihah Soffi berkata...

alaa, kdg2 yg kalah sukar nk tima kekalahan kan.. tu bagi byk alasan tu. huhu.

nway, cayaaa lah Malaysia! mmg hebat sgt tadi. hope konsisten kan main tuk 2nd game :)

azyan azilah berkata...

but but but but but but trolling is wayy much fun!!

dalam twitter pun kena attack gak. but wat the hell. i dont care.

dayaaaaaah! berkata...

Hahahaha, macam budak budak je gaduh. Tak matang langsung.

MATAHARI berkata...

haha, u right. mereka suka betul pura2 jatuh. n then tebas kaki. hampeh

zati-zt berkata...

tu la..
kat fb da macam2 klua kat wall..
group tu la, ni la..
sume kes dok kutuk2 malaysia..
tp, sy xamek ksah pun..
dah terang2 gol tu mmg wow..
siyesly, org indon yg xjaga btol2..
ase nye dorg kne tgok balek ulang tu kot, br dorg nk terima kemenangan malaysia..

~arapnye malaysia menang nanti..
:D

Mimi ! berkata...

hoyeah! sangat stuju. mr k tau tak? smlm sy search mv stacy - jahat kat utube. and org indon gila mana ntah dok ktuk stacy and compare ngan agnes monica. i mean, hello! agnes tu mmg la unbeatable kan?

pastu, tibe2 je kata malaysia ni negara miskin sbb klau mnang bola nak bagi RM5000 sorang. Kire sikit la tu kononnye. Tapi ada sorang tu bagus, dia jawab;
mmg malaysia ni negara miskin. sbb tu la mat2 indon cari makan kat sini kan?

haha good point! :)
and i'm crazyly agree yang kite lebey educated dr dorang. and.. we're wayy better than them. bitch? haha

rainbowskittle berkata...

ak setuuuju gila dgn mr K!

adib yahya berkata...

seriusly, keselamatan penyokong malaysia dan pemain dah memang tahap zero/kritikal di stadium gelora bung karno nanti..

bg aku final ni buatlah dekat negara yang kalah awal.. main pun sekali je

ifah berkata...

ohhh. pandai yer diorang buat trick. dah kalah cam ni lah jadinye...

Mohamad Amzar berkata...

eleh , keeper Indonesia , after dia buat kes cakap laser tu , apa kes dia tumbang 3 gol ?
kalau dia hebat , kes laser pun dia tak kesah , ni tak ada laser , pun sama ! pii rahh.

Nordin berkata...

Hah, macam gampang... Pasal tu pun mau gaduh... Sebelum dorang cakap macam tu, suruh dorang panggil dulu semua rakyat diorang yang sedang membiak dengan pantasnya di negeri sabah tampat aku tinggal ni... Geli aku...

athirah berkata...

pape pun msia tetap terbaik td... gol pun smart!! i like

Mr. Swift berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Shadow Girl berkata...

memang pihak lawan tak boleh nak terima hakikat. aku pun dapat banyak komen dr supporter dr indon kt fb dorang ckp kita curang lah ape lah. yang aku pelik macam mana m'sia curang dgn depa tuh. confused aku wakaka
Malaysia mmg aku salute habis lah!

Peace NO War (~.~)v

fathiyyahISMAIL berkata...

emo lebihh laa orang indon +_+

Death by Girl berkata...

biasa la tue, klu mende2 cam nie ... suke sgt cari gaduh ..

[MiSs1904] berkata...

malaysians are all educated citizens..~~xperlu nk kecoh2 over silly things..~
yg penting MALAYSIA da MENANG~~~
TERBAIK punya performance!!

Tanpa Nama berkata...

Ahha diorang lagilah main taik mintak prepaid, "Ini bapak, bapak di balai polis. Tolong topup RM30 nombor baru bapak, xxxxxxxxxx. Jangan telpon, nanti bapak telpon".

Mcm le orang Msia bodoh sgt T___T

i-nieyl hawanie berkata...

ntahlah..ak sokg malaysia but kalo tgok dr segi lojik..spnjg ak tgok dengan dua mata ak ditmbah pula dgn dua mata tmbhn(spek) td tu, mmg time player indon jer, ader sinaran laser...x kira lah time kat goal keeper ke time nk wat tndgn susut ke..tp msti player indon kick je, ade laser..time player mlysia, taderlah plak..x kan penyokong indon nk laser kat player dorg sndri lak an..but,itu pd pndgn ak yg rabun ni lah..tataw r kalo ak tersilap pndg.. =)

tulips etu chinta.. berkata...

huhu..btol laaa tuh..skit aty aq ngn indon td..huh..kalo dye ad kt dpn aq..huh..mmg aq cincang2 dye..

nohfee berkata...

waaa. aku suka la ayat2 kau!!

Tanpa Nama berkata...

arghhh likeeeee gilerrrr entry neh..huh..ai nak ngamuk sal ni kat FB, tak bole. ai ade ramai kawan2 indon yang baek2. diorang cool je. so, kena jaga hati kawan..uhuks.

yang ai geram yang "buta hati" ni. Dah tgok player Malaysia main bagus. corak permainan mantap. Tak nak terima kenyataan lagi? what the FISH!!!

p/s: tabik kat player no.9

-tasnim-

Aqira Qimura berkata...

sokong sangat2..pelik la indonesia nie..takpe2..kita malaysia budak baik2..haha..

Nur berkata...

owh macam tuh ke laser nye..(even bkn yg msia pnye)

Tanpa Nama berkata...

i rather choose my nyawa.
heheh.
salam.
after baca ur post,terus kmarahan sy meruap-ruap and tiba2 rasa mcm bsmgt sgt nk tgk the next match n doakan indon jatuh tsungkur.dahlaa dorg dikatakan main bomoh segala.
but as a muslim, the best thing and most important is pray for our success.
hopefully our players can do much better in the next match.
chill. ^_^

mr delirium berkata...

aku pi tgk match kat stdium.penyokong malaysia pun suluh.huhu.aku tgk muka pnjga gol indon abes hijau.hahhaha.indon pun duk suluh jugak.

CakapBisa berkata...

Hebat juga indonesia ni ya.. fitnah guna gambar lain, padahal malaysia xda pon pakai serban tgk bola td

nsmloveat berkata...

yup..stuju part p/s tu..yg diorng nk buat2 jatuh tu lg buang mase utk diorng score ade la..huhu..x sabar nk tgk next match.. =)
btw,thnx 4 da info mr.k ;)

http://nsm-loveat.blogspot.com/2010/12/malaysia-oh-tanah-airkuuu.html

sayabudakbarubelajar berkata...

sokong-sokong!! :)

Tanpa Nama berkata...

btol3..bab pemain2 dyaa buat2 jtoh xnk kcoh2...
dhlh buat jtuh bnyk kli...ceh!!!

::ienafazlyna:: berkata...

yeay, kalau org yg waras tgk gambr pun dah tahu yg dalam gambr tu bukan rakyat malaysia..xyah nak pakai2 kanta nak tgk...

haikadove berkata...

ahah tuelaa, tgk gmba pun tahu. mane ade player pakai baju kuning. ref pun pakai ijau jee. heheee ;p

tp biar arh diorg nk sdapkan hati sndiri. we'll see the next match. all the best harimau malaya! hehee ;D

ika~~ berkata...

pasal bola je nak memancung mancung..huu..
abes tu dorang baling botol tu ape cer?
malaysia cool..cool..

-telordibasuh- berkata...

kalau malaysia cheaterlasser..
tapi kalau indonesia cheatpodah hehehe

zuliana_me berkata...

hey, tapi malaysia mmg main laser la... tu yg x best tu.. malaysia blh menang baik2 tp ade penyokong malaysia yg sengal buat benda mcm tu jap. Kalo aku jd indo pun aku marah..ruin mood aku!

Tp tu salah 1 org jela. org msia lain mcm aku baik2..haha.... sorry kpd indonesia. Tapi msia tetap menang! 3-0! ;)

.o r k e d. berkata...

they are just showed their stupidity. adeh. tah pape

inna hayati berkata...

guess what? my bibik says indonesian goal keeper macam kena mandrem, tak nak kejar bola...
haha!! macam2 betul spekulasi orang mereka ni...

iris berkata...

so true..ape pon tahniah malaysia..do the ur best..khairul fahmi pon terbaekk!!=)

Tanpa Nama berkata...

Siapkanlah diri, melawan Garuda.

Malon is still Malon = MalingSia

U give 3-0, Garuda give 9-0. So......

We Kill U All Malon............

Aniey Ghanie berkata...

saya punya pendapat yg serupa.. ENDON nk buat kita looks like a loser.. And claim kita yg taruk laser tu.. Juz ignore them..

Byk gile isu merepek yg dorang ke tengah kan.. Cam yg nak bunuh pkai buluh tu.. It's ridicilous jgak.. Pasal budaya?? If itu budaya anda,take it and save it.. Kamu ptot bangga lah jika kami ambik budaya kamu.. Budaya mmg boleh merebak ke negara org.. So, apa ada hal?

Btol ckp Mr. K.. We are much2 more educated than them.. So,let the monkeys make the noise.. :)

♥CIK SHA♥ berkata...

erkkk??betul ke gmbr tu yg dorg jadikan bukti penyokong malaysia kasi laser kat pemain dorang??what the H***?loser betul..adoiii..

itu kan game je..enjoy the game sudah la..kalah menang kan adat permainan..

masshie mastura berkata...

haha pape jela. yg penting m'sia menang. yeyy ;P

cik Kiwi Chantek berkata...

tapi agak panas hati la kan bila indon-indon yang tiada kesedaran diri ni label malaysia as anjing and what so ever. what is wrong with them huh? rasa macam nak ketuk jiran sebelah rumah (lombok) soh balik naik tongkang sekarang kasi tarbiah kat orang kampung.

wOrLdOfsEcReTwHisPer berkata...

truly agree..
betul..xda guna nak bergaduh..
sakit hati jer.
biarlah kita buat cara elok..

doakan kejayaan skuad Malaysia..
;)

Selikat Coklat Berbicara berkata...

yeahh ! sokong ! tak perlu la indonesia nk buat mcm tu . refree pon mcm berat sbela , but players malaysia relax je . tade nak stop2 mase main kan . hmmmm ....

MALAYSIA BOLEH ! yeahhh :D

Tanpa Nama berkata...

diorang memang la sangat kurang ajar..
nak maki2 ngan ugut bunuh pelajar malaysia..WTF
kalau dah kalah sudah lah
kalau diorang menang..hari2 perli, maki malaysia....
puas hati ak malaysia menang..
GO MALAYSIA!!!

ecah berkata...

siape yg bodoh skrg.?

bukti msia main laser, bukti org indon

lgpun siapa yg mula dulu kan.?

Kei berkata...

haram punya indon. T__T

Tanpa Nama berkata...

i hate indon punye citer

lagi2 yang bersiri kat astro tuh

it's suck man!

goshh...

i prefer to watch national geographic..

hahaha..

JuanYuan berkata...

yup..setuju ngan Mr K..

mmg dah agak dah media indon akan manipulasi benda ni

noorafzan berkata...

the truth is dorang takl eh terima kekalahan.
Malaysia punya pemain yang hebat sekarang!
go go malaysia.

--> tiba-tiba terminat bola sepak pula.

Khairul Atikah @ Cik Yuki berkata...

tu y mls ngn indonesia ni. klo jmp je mst nk cari gado itu ini. pdhl dorg ni pengecut. rlx la. klo btul dorg hebat...knp mst nk takut dgn laser..??? adoiyaiiii..~

*muak bila isu y sma je..*

Moon berkata...

indon...tak sudah2...
nak menfitnah pon agak2 lah kan..
ingat msians ni sangap sgt ke..? -,-

Tanpa Nama berkata...

kalu cousin ak bace sure die bengang..hahaha

Ara berkata...

salam..
i really like dis entry
memang tak patut la nak gaduh2 pasal hal kicik.tak matang sungguh.
laser?huh.i bet dekat indon nanti pun ade laser jugak from their supporters.standard la tu.
oh,even diorang claimed malaysian main tak kencang,diorang patut tengok balik skill idlan talaha hantar bola dekat safee untuk first goal.terbaik!!!

Oreo berkata...

Tu la pasal

blom lagi cakap pasal keeper dia yg mmg pelakon terBAIK tu,

sophea berkata...

indon xsedar diry... k.. educated ppl xkn wt cmtuh... gud2... thats y malaysia ag mju dr indon...

a.s.m.a berkata...

menyampah je indon ni..
emo je lebih..dah kalah buat la cara kalah..

anyway,congrats malaysian team..
cayalah malaysia =)

zey berkata...

peh. semangat mr.k!
yes, we r much educated drpd mereka, wat pe nak provoke...
malaysian xhadap pon! muahahaha!!

AMOI KUSUT berkata...

nampak sangat tiiiiipppppuuuu.
sbb semua penyokong malaysia pakai baju kuning semalam..

Cik Nathrah berkata...

hahaha..tah pape je lah indon nie..nyirap je aku..dah kalah tu kalah je lah..doakan kejayaan malaysia dan juga keselamatan dorang kat indon..bahaya indon2 nie

ammar berkata...

ape kate suro indon tue nengok siaran ulangan..mne taw bole gol..kalaw bole laa..

Tanpa Nama berkata...

aku malu la negara islam masih nak bergaduh..bukan apa, sejarah ada.kaji dan belajar! nape diorang bengang sangat dengan kita.

diorang tak reda dgn takdir.

tu pointnya. dari dulu sampai sekarang diorang tetap sama.

dulu mesia tak join diorang, diorang tak redha, so diorang marah.

sekarang kalah main bola, tak redha jugak. apa nak jadi weii.. tu la yang jadi kalau ilmu agama kurang.

bila la negara nak aman kalau hukum takdir tuhan pon diorang ingkar.isk!

nak bunuh orang mesia kat sana? helloooo mak bapak i upah orang indon untuk buat rumah i tahu. ada ke parents i bunuh diorang? ciap bagi hadiah lagi ada la...

so??? fikirlah

tuhan bagi akal untuk berfikir dan jiwa untuk menyayangi.. sadis!

Tanpa Nama berkata...

Indon? should I respect you???YUCK!so childish.....

Tanpa Nama berkata...

oh..aku pernah makan angin kat indon.balik jew aku demam.kotor sangat tak tahan.tapi tak tawu la tempat yg aku prgi tuh memang kotor ke aper kan...ngaaa...:P

~naddy~ berkata...

hmm..tak blajar abis dorg tu. camna nk bljr abis, asik demonstrasi je!

zaid zidane berkata...

Saya minta izin ambil quote yg ini ye "Well, for Malaysian, jangan lah kutuk dan maki-maki dieorang. Kita lagi educated dari dieorang kan? Dieorang nak buat Ganyang Malaysia (belajar ilmu hitam dan serang Malaysia. Tapi sampai sekarang tak der apa-apa pun). Tak kurang juga dengan thier swipes dan bla-bla. But, we are Malaysia. Kita tak buat provoke-provoke dan benda-benda macam tu. Sebab we are way much better than them.
"..nk wat post kat fb..sy suke ayat ni

wan noor adila berkata...

yang pakai serban tu jiran sebelah rmh saya punya atok... hahahah... mmg x logik la gambar tu... xde pun yg pakai jersi kuning...

apa2 pun malaysia mmg terbaik... gol dr gerakan padang ye... bukan gol dr setpieces... player indon kena laser time setpieces je...

selamat berjaya kepada team malaysia...

atok berkata...

hahahhaha kantoi bsuk crik gamba fifa, patut bg je link entry ney byk2 kat dorg hahahha

Tanpa Nama berkata...

erm,, btol gak x bek gado2..
tpi,, kalaw dok bce komen2 org indon tuh.. mmg mnykitkan hati.. rse cam nk carut jer.. aduai..
apepon,, hope malysia mng.. :) 11

Tanpa Nama berkata...

betol2,,indon nh kepoh lebih,,kalau memang terer tak kesah kene laser pon,,kalau bagi lampu disko pon cool je,,boooo la indon. ko ingat ko spain ke yg ko nk kecoh2 nh,,

p/s:i hate indon ! macam sakai

Qee TM berkata...

mmg dh x dek point sgt dh ke nk cri gaduh?
haila(-_-")

Cik Qina berkata...

en.khairul.. sy nak gambar dalam entry ni n saya dah amek dah.. sowi lmbat bg tau . thankz..

Disclaimer

This is a personal blog and everything written on this blog, based on own and personal thought.

The owner of this blog did not responsible for any comments that made in the comment sections. The owner is only responsible by his name as written by the sections.

This web blog does not store any file on its server. All movies, software, form of files, pictures and any type of graphic forms that are posted on this blog are indexed from other sites and they are just for personal purpose only.

For download-able form of files/software/etc, it's just for demo and must be deleted within 24 hours. You are agreed with this term as clicking the download button.

Any pictures, videos and graphic forms, are not copyrighted as the date taken from the search engines. As if its copyrighted, all credit goes to the owner and I did not own the copyrights. All of the graphic forms are linked with the original source. All of those pictures, videos and graphic forms are not for any commercial use, I gain nothing for those forms of files.

Light 18sx contents.

All related names mentioned are totally fiction and got nothing to do with your and my life.
 
Powered by Blogger